צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי קויל סופה
בוקר טוב,
שאלה כללית לגבי קויל (חיפשתי בשירשורים קודמים ולא מצאתי תשובה...).
הקויל בסופה מקבל (+) קבוע?
לפי מה שאני מבין ה-(+) קבוע והפיקוד הוא מינוס שמגיע מרגל 19 במחשב, נכון?
כרגע אין לי ניצוץ ואני רוצה לבדוק אם הקויל תקין או לא, לכן אני שואל. כמו כן מכיוון שאין לי את הקונקטור המקורי של הקויל הצמה מחוברת ישירות לפינים של הקויל, יש חשיבות מי המינוס ומי הפלוס?
תודה
כן.
נכון.
להבנתי, הגיוני שיש חשיבות לקוטביות, כי זה לא כויל חשמלי טיפש, הגיוני שיש גם אלקטרוניקה בפנים.
את הסוויצ כבר בדקת? לא הגיוני לעדכן?
אמיתי. תקן את המצב, אל תישאר בלי קונקטור.
קובי
לגבי הסוויץ - עוד לא בדקתי, זה בתוכנית לסופ"ש. מה שכן למדתי איך לתת סוויץ בלי המפתח :-)
לגבי הקונקטור - אני לא מוצא כזה... מצאתי ב-rockauto, אבל רוצים עליו 50+$ משום מה!!!!
אם למישהו יש או יודע מאיפה להשיג אני יותר מאשמח לדעת!!
לגבי הקויל מישהו יודע מי המינוס ומי הפלוס על הקויל עצמו??
הספר בטוח יודע... יש לך?
קובי
הספר יודע מי הפלוס ומי המינוס, אני פשוט רוצה לוודא עם מישהו שיש לו את הקונקטור פיזית מי מתחבר באיזה צד...
מסתבר שבספר באמת רשום בצורה ברורה מי הפלוס ומי המינוס... :rolleyes:
מישהו יודע אולי כמה אמורה להיות ההתנגדות בין שני הפינים של הקויל?
קראתי איפשהוא שזה אמור להיות בין 0.95-1.2 אוהם. אתלי זה בערך 2.5 אוהם. מישהו יודע אם זה תקין?
4x1om-Israel
12-02-17, 23:38
הי
ראיתי סרטון ב YOUTUBE לגבי הניצוץ (לא יודע כמה הבדיקה אמינה...) משהו אומר שכאשר חישן גל ארוכובה הולך אין ניצוץ כי הכוייל מקבל את הפיקוד מהמחשב
ואם המחשב לא מקבל פולסים של תזוזת גל ארכובה למה שישחרר מינוס בהתאמה לכוייל
https://www.youtube.com/watch?v=5QWJlb2Uf08
שים לב
יש שני סוגי קונקטורים לחישן גל ארוכובה לסופה 92-93 עגול, לסופה 94 והלאה אליפטי הפינים אינם זהים אם אתה רוצה לבדוק תקינות החישן חפש ברשת PINOUT של הקונקטורים.
בהצלחה
למרות הנטייה של הרבה אנשים, לא הייתי רץ להחליף חיישן קראנק על עיוור. המערכת בסופה בנויה כך ש-3 חיישנים, חיישן הקראנק, המפלג והמהירות, יושבים על קו משותף ומייצרים התנייה דרך ממסר ה-ASD (ממסר דימום אוטומטי) ל-3 מערכות, ההצתה, הדלק (משאבה) וההזרקה (מרססים).
המשמעות של זה היא שכל אחד מהחיישנים המדוברים עשוי לגרום להשבתה של הרכב (וגם ממסר דפוק או תקלה בחיווט שלהם), אבל במקרה של הפעלת ההתניה ינוטרלו 3 המערכות במקביל. לכן, אם אין לך ניצוץ- בדוק דלק ואות למרססים, ובמידה ויש אותם- שללת תקלת חיישנים.
בהצלחה-קובי
האמת שגם דלק אין....
העניין הוא שמדדתי את ההתנגדות בפינים של הקויל וקיבלתי ערכים מעל 2 אוהם. בספר של הסופה לא רשום מה הטווח התקין, אבל בפורומים בחו"ל של רנגלרים קראתי שההתנגדות אמורה להיות עד 1.2 אוהם בערך...
בדקת שהקוייל מקבל סיגנל? מרססים? בדקת שממסר הדימום מקבל סיגנל? אתה צריך להבין אם יש בעיה מערכתית או מקומית, ואיפה לשים את האצבע על הפיתרון... קל לקחת קוייל לבדיקה מחבר, לרוב יש ספייר כי הוא חלק זול וקל להחלפה, וגם משבית...
קובי
לפי הבנתי פין אחד מקבל + קבוע והשני מקבל - מהמחשב.
הבעייה שיש אימובלייזר מחורבן..... מספיק שאני פותח סוויץ ואמורים לראות 12V או שצריך לנסות להתניע??
קודם כל, אימובילייזר זה אמצעי חשוב מאוד. צריך בזהירות ובנחישות להגיע עליו עם קאטר, לחתוך הכל ולהעיף את האמ-אמא שלו לפח הקרוב. חוץ מצרות הוא לא עושה כלום, וכשתנטרל אותו תבין כמה זה פשוט לגנבים לעשות את זה...
לגבי הקוייל- הוא לא מקבל סיגנל קבוע בסוויטץ פתוח כשהמנוע כבוי, וכדי לבדוק אותו צריך לתת סטרטר
קובי
תאמין לי אני מבין.... עם מהדק נייר אפשר לעקוף את הדרק הזה..... פעם, חברת הביטוח דרשה את הזהל הזה כדי לבטח את הסופה.
ברגע שאני אתגבר על כל הבעיות זה יהיה הדבר הראשון שיעוף לפח תאמין לי...
ברגע שאני אתגבר על כל הבעיות זה יהיה הדבר הראשון שיעוף לפח תאמין לי...
אני הייתי פועל בסדר הפוך: זה דבר הראשון שיעוף לפח ואז אתגבר על כל הבעיות.
אם הרכב היה מתניע זה מה שהייתי עושה... הבעייה שכרגע הרכב לא מתניע, אז אין לי דרך להיות בטוח שאכן עקפתי אותו בוודאות...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.