PDA

צפייה בגרסה מלאה : הפסקת הטעינה בסופה 1992



bartalo
12-08-06, 22:37
שלום לכולם
היום במהלך הטיול באזור ים המלח המנוע "נחנק" ופסק לפעול באמצע נסיעה בכביש.
בתהליך סדור לאיתור התקלה התגלתה הסיבה:
דלק ומערכותיו - תקין
פיוזים וממסרים - תקין
פילטר אויר - תקין
ממסר אימובילייזר - תקוע. בוצע מעקף והרכב הניע.

לאחר נסיעה קצרה של כ- 2 דקות נדלקה נורית תקלה ומד הטעינה ירד לתחום האדום (אצלי אף פעם הוא לא הגיע לשם).
בדיקות שבצעתי והיו תקינות:
חיבורים הנראים לעין בין המצבר לאלטרנטור, הארקות לגוף, החיבורים על האלטרנטור
כמובן רצועה
חיבורי המצבר

במהלך הנסיעה למרכז עצרתי פעם אחת ל-20 דרות והטענתי את המצבר מרכב של חבר.

מבקש המלצות להמשך :?:

תודה ושבוע שקט וטוב

אוחז ג'בקות
13-08-06, 04:35
אז ככה
הסיפור הוא לא כל כך מסובך כנראה שהעיה היא באלטרנטור אבל לצורך אימות יש לבצע מספר בדיקות
1) בדיקת החיווט בין האלטרנור למצבר ובין המצבר לבורג מינוס ראשי בבלוק המנוע
2) הנע את הרכב ובדוק בעזרת רב מודד טעינה על גבי האלטרנטור כלומר חוט אחד על יציאת + באלטרנטור והשני על - במצבר או על הגוף. הטעינה אמורה להיות 13.5 וולט ומעלה. אם יש טעינה על האלטרנטור סימן שהמצבר דפוק וצריך להחליפו אם אין טעינה על האלטרנטור יש להחליף אלטרנטור או לקחת אותו לשיפוץ אני בטוח שהחברה באתר מכירים כמה מקומות.

LAREDO
13-08-06, 16:31
בדוק אצל חשמלאי את האלטרנטור + מצבר.

אם הם תקינים, תתחדש, הלך לך מחשב מנוע.

bartalo
13-08-06, 19:56
אז ככה
הסיפור הוא לא כל כך מסובך כנראה שהעיה היא באלטרנטור אבל לצורך אימות יש לבצע מספר בדיקות
1) בדיקת החיווט בין האלטרנור למצבר ובין המצבר לבורג מינוס ראשי בבלוק המנוע
2) הנע את הרכב ובדוק בעזרת רב מודד טעינה על גבי האלטרנטור כלומר חוט אחד על יציאת + באלטרנטור והשני על - במצבר או על הגוף. הטעינה אמורה להיות 13.5 וולט ומעלה. אם יש טעינה על האלטרנטור סימן שהמצבר דפוק וצריך להחליפו אם אין טעינה על האלטרנטור יש להחליף אלטרנטור או לקחת אותו לשיפוץ אני בטוח שהחברה באתר מכירים כמה מקומות.
היום המשכתי "לחפור" וגיליתי:
בתיבת הנתיכים הראשיים במנוע שני פיוזים (גדולים) שרופים - בספר הסופה הם מסומנים כ- F2+F4 אבל אין שום פירוט לגביהם.
כתוב עליהם: ALT PWR1 ו- ALT PWR2.

כמו כן בדקתי שכל החיבורים תקינים וללא תחמוצת
בדקתי יציאה ישירות מהאלטרנטור = 1 !!!

מצד שני הדלקתי אורות ונתתי גז אבל לא היתה הפחתה בעוצמת התאורה.

עד כאן מה שאני יודע לבדוק
נראה לי שאחרי המילואים אלך לחשמלאי
תודה למשיבים

bartalo
13-08-06, 19:58
היום המשכתי "לחפור" וגיליתי:
בתיבת הנתיכים הראשיים במנוע שני פיוזים (גדולים) שרופים - בספר הסופה הם מסומנים כ- F2+F4 אבל אין שום פירוט לגביהם.
כתוב עליהם: ALT PWR1 ו- ALT PWR2.

כמו כן בדקתי שכל החיבורים תקינים וללא תחמוצת
בדקתי יציאה ישירות מהאלטרנטור = 1 !!!

מצד שני הדלקתי אורות ונתתי גז אבל לא היתה הפחתה בעוצמת התאורה.

עד כאן מה שאני יודע לבדוק
נראה לי שאחרי המילואים אלך לחשמלאי
תודה למשיבים
סליחה
F2+F6

נמרוד
14-08-06, 12:40
שני הפיוזים האלו אחראים למעגל הטעינה. הם צריכים להיות פיוזים באמפראז' 60A. האם היו שם פיוזים כאלו?

bartalo
14-08-06, 17:06
אחד היה 40A והשני 30A
כמו כן אמר לי מישהו מהצבא כי אולי יש נתק בכבל האדום העבה שמגיע לאלטרנטור ולעשות חיבור ישיר מהמצבר לאלטרנטור (+) ולבדוק בשעון הטעינה אם יש טעינה
תודה על התגובה

asafk
14-08-06, 17:20
תתחיל בלהחליף את שני הפיוזים ל60A...

אסף.

נמרוד
14-08-06, 17:35
שים שני פיוזים 60A, ולצורך העניין תעבור על כל הפיוזים ותוודא שהם מה שצריך להיות - כתוב בתוך המכסה של תיבת הפיוזים ואם לא תגיד לי ואני אדאג לשים פה את הרשימה. תעבור על חוטים ונתקים כמובן, נקה היטב את הקופסה וכולי... וסביר להניח שהבעייה שלך פתורה.


* וכאן שאלה - למה לעזאזל אנחנו מוצאים את עצמנו עם פיוזים בחצי מהאמפראז' הדרוש בתוך הג'יפ? תע"ר? החשמלאי בסדנא המשטרתית שפשוט לא היה לו במלאי באותו רגע פיוז מתאים אז הוא דחף מה שיש? :evil:

Bulldog
14-08-06, 17:38
המממ...

כל התשובות נכונות.
זה הרי ידוע שאין שני רכבים זהים שיצאו מתע"ר, אז פיוז זו הבעיה?

asafk
14-08-06, 17:39
אבל הצ'רוקי שלך, נמרוד- אף פעם לא היה במשטרה... אז מה התירוץ שלו? סתם... חשמלאים מחפפים- מה'כפת להם? אתה תחזור לשיפוץ אלטרנטור, ועוד תגיד לו תודה שעשה לך מחיר, לא? :mad: :mad:

אסף.

נמרוד
14-08-06, 17:48
חד משמעית, חשמלאים מחפפים ודוחפים את מה שיש להם, והפיוזים הגדולים של הסופה נדירים אז לחשמלאי הממוצע אין את כל הגדלים במלאי... או שאין לו בכלל במלאי והוא מלפף כמה גידי נחושת על רגלי הפיוז :evil: גם כזה דבר מצאתי כשעשיתי סדר בתיבת הפיוזים!!! והצ'רוקי שלי, זה אוטו שעבר 100% מוסכים בחיים שלו, אף אחד מהבעלים הקודמים שלו לא פתח מכסה מנוע שלא לדבר על מכסה תיבת הפיוזים.

bartalo
14-08-06, 20:00
שים שני פיוזים 60A, ולצורך העניין תעבור על כל הפיוזים ותוודא שהם מה שצריך להיות - כתוב בתוך המכסה של תיבת הפיוזים ואם לא תגיד לי ואני אדאג לשים פה את הרשימה. תעבור על חוטים ונתקים כמובן, נקה היטב את הקופסה וכולי... וסביר להניח שהבעייה שלך פתורה.


* וכאן שאלה - למה לעזאזל אנחנו מוצאים את עצמנו עם פיוזים בחצי מהאמפראז' הדרוש בתוך הג'יפ? תע"ר? החשמלאי בסדנא המשטרתית שפשוט לא היה לו במלאי באותו רגע פיוז מתאים אז הוא דחף מה שיש? :evil:
OK עדכונים
עשיתי מה שהבוחן הצבאי אמר לי - חיבור חוט ישיר מהאלטרנטור (האדום העבה) ל + במצבר
ו............... יש טעינה :D .

עברתי על החוט האדום ופירקתי את תיבת חלוקת הזרם מהתושבת שלה - היתה צביטה בחוט שגרמה לקצר תמונה 1.
בודדתי את החוט מחדש והעברתי רחוק מהתושבת
אילתרתי 2 פיוזים עם חוט 2 מ"מ ו.......... הם נשרפו מיד :-( :mad: .
כבר חושך אז נמשיך לחפור אחרי המילואים בסוף השבוע.

תודה רבה לכולם על הסיוע - אתם ענקיים.

bartalo
14-08-06, 21:15
שני הפיוזים האלו אחראים למעגל הטעינה. הם צריכים להיות פיוזים באמפראז' 60A. האם היו שם פיוזים כאלו?
האם יש למישהוא סכמה של המעגל הזה - שנדע היכן לחפש את הקצר.
תודה

asafk
14-08-06, 21:30
יש בספר מעגל של 94- מאוד דומה.

אסף.

bartalo
17-08-06, 15:41
OK
:D :D :D :D :D :mrgreen:

עדכון סופי
אחרי שעברתי על כל החיבורים והחוטים ולא ראיתי נתקים ובדקתי גם רציפות
קניתי אצל ינוביץ' 2 פיוזים 50A כל אחד (אין 60A) ועוד כמה פיוזים שיהיו בדיוק לפי הרשום על הקופסא.

ואללה צדקתם - יש טעינה חבל"ז, אין זליגות, אין התחממות

תודה תודה תודה
ביי

נמרוד
19-08-06, 00:20
רק לידיעה - יש פיוזים כאלו 60A, הם יותר נדירים בחנויות, צריך פשוט לעשות סיבוב אצל כמה חנויות עד שמוצאים אחד אצל זה ושניים אצל ההוא.

belair
19-08-06, 13:46
המלצה חמה לי אליך תקנה שרשורי שיגן על הפלוס כי הוא יפגע ובטעות יגע במינוס אתה לא רוצה לדעת מה יהיה .
בגדול כל פלוס צריך להיות התוך צינור שרשורי שמגן עליו במיוחד או הוא ורדרד 32

bartalo
19-08-06, 15:14
תודה הוא כבר בתוך שרשורי עד המחבר
שבת שלום