PDA

צפייה בגרסה מלאה : בעיה עם כבלים



אלעד ל.
18-07-07, 18:35
מישהו יודע האם לחברות הכבלים (HOT נניח..) יש יכולת לדעת שבתוך הבית יש פיצול מקו בתשלום של חיבור לאינטרנט ? כלומר על הכבל שהולך למחשב יש פיצול לטלויזיה ישירות (ללא ממיר ) .

האם יש לחברת הכבלים יכולת פיזית לדעת שעל הכבל לאינטרנט של המחשב יש פיצול לטלויזיה ? (כמובן בלי לראות את המפצל כי הוא בתוך הבית ) .

GodsFather
18-07-07, 19:43
לא, אין להם דרך לדעת והטכנאים שלהם יודעים את זה ומנסים להתחמק מתשובות על הנושא. בתכלס תראה רק ערוץ 1 ו2 ואת 10 מטושטש וגם את הערוץ שמראה את כל הערוצים במשבצות.

אבל! אם הוצאת את ה"חוסם" בקופסת החיבורים שמחוץ לבית ,אז הרווחת ותוכל לראות את כל הערוצים (אם יש לך היפרבנד בטלוויזיה)

אממה - שם הם כן בודקים אחת לתקופה ואז ברדק...

lior_b.s
18-07-07, 19:57
כמו שאמיר כתב,
בקופסה מחוץ לבית יש פילטר, תפקידו לחסום את כל התדרים של שאר הערוצים למעט תדר אינטרנט..מעבר לעובדה שאם תוריד אותו ותשים מפצל מהום סנטר, יש סיכוי טוב שתדפוק לעצמך את העוצמה של תדר החזור והמודם יתנתק כל הזמן...גם למפצלים יש תחום תדרים.
נניח שיתפסו אותך (ויתפסו!!!!,), הקנס שתשלם יעלה לך הרבה יותר מכבלים לשנתיים הקרובות..
וזה אני אומר לך אחרי שנתיים כטכנאי בהוט...

ליאור

אלעד ל.
18-07-07, 20:14
כנראה שלא הסברתי טוב.

יש חיבור לתוך הבית של אינטרנט בכבלים. חוקי ובתשלום .

השאלה היא אם יש פיצול בכבל בתוך הבית (לא משהו שרואים ) האם אפשר איכשהו לגלות אותו ? אני מדבר על פיצול T פשוט , בכבל של האינטרנט ,שממנו יוצא כבל ישירות לטלויזיה .

האם אפשר לגלות שיש פיצול ושהטלויזיה "יושבת"על המעגל , באיזשהו אופן ?

אין שום נגיעה או עניין בקופסא מחוץ לבית משום שהחיבור שם חוקי ובתשלום .

עירא
18-07-07, 20:25
א. אין להם יכולת לדעת.
ב. לרוב הם עובדים בשיטת "מצליח" רוצה לומר דופקים בדלת בתירוץ של "סיגנל חלש" או שקר כלשהו בשביל לבדוק פיזית עם חיברת.

שמע סיפור,
סחבק יושב בבית, פתאום שתי דפיקות בדלת. סחבק (שקצת עייף מיום לימודים ארוך) קם ופותח את הדלת.
שני נציגים של HOT: שלום אנחנו טכנאים של HOT ויש לנו הפרעות בסיגנל בדירה שלך ואנחנו רוצים לבדוק את העניין.
אני: לא מוכן שתיכנסו.
הם: אתה רואה טלוויזיה?
אני: ברור
הם: איזה ערוצים?
אני: את כולם, 1,2, נשיונל ג'יאוגרפיק, דיסקברי, ערוצי ספורט וכו'.
הם: אנחנו חייבים לבדוק את התקלה כי זה יכול לשבש את השקר כלשהו.
אני: אבל אני בכלל לקוח של יס...
הם: אה בה גה דה תשמע אולי התבלבלנו, טוב אולי תעבור להוט?
אני: אתם רציניים????

ומשם הם המשיכו לשאר הדירות בבניין שלי ובבניינים סמוכים. (לרוב באזורים שבהם יש ריכוזי סטודנטים).
ועוד טיפ של אלופים, עם יש לך חבר שיש לו מנוי מלא (עם ממיר) של HOT (מאותו איזור בארץ) הוא יכול לבקש עוד ממיר (התוספת בעלות עבורו היא כמעט אפס), ואז תתקין אותו אצלך ותוכל לראות את כל הערוצים שהוא שילם עליהם. (ואם אתה חבר טוב אז תתחלקו בעלויות.)


עירא

GodsFather
18-07-07, 20:30
אלעד, אני הבנתי יופי , פשוט הסברתי על עוד אופציה וגם על מה תקבל אם תפצל בתוך הבית את כבל האינטרנט (1,2,10,ריבוע).

באותו הקשר, ענו לך החברים האחרים.

or65
18-07-07, 20:42
אז אנחנו היחדים שדפקנו אותם לאורך כמה שנים טובות בגלל שלא ניתקנו אותנו שרצינו להתנתק לפני כמה שנים ? :smile:
מה שאומר שהינו מנויים בחינם

אגב עלו עלינו בסוף :mrgreen:

אור

אלעד ל.
19-07-07, 10:52
הבנתי - בקיצור ניסו לחרטט אותי . ניתן להם בראש .

עירא - אתה גם גר פה בב"ש , גם לומד בפקולטה שלי , מה יהיה ? מה עוד צריך כדי לקבל סיבוב על ה-CJ ..?

lior_b.s
19-07-07, 11:13
כנראה שלא הסברתי טוב.

יש חיבור לתוך הבית של אינטרנט בכבלים. חוקי ובתשלום .

השאלה היא אם יש פיצול בכבל בתוך הבית (לא משהו שרואים ) האם אפשר איכשהו לגלות אותו ? אני מדבר על פיצול T פשוט , בכבל של האינטרנט ,שממנו יוצא כבל ישירות לטלויזיה .

האם אפשר לגלות שיש פיצול ושהטלויזיה "יושבת"על המעגל , באיזשהו אופן ?

אין שום נגיעה או עניין בקופסא מחוץ לבית משום שהחיבור שם חוקי ובתשלום .


הסברת טוב מאוד
אתה רק לא אוהב את התשובות שקיבלת ואתה לא הראשון שחושב על זה..
מאות מנויים שחיברתי רק לאינטרנט ביקשו יפה (עם שטר של :mad: 100) שאני לא אשים פילטר בקופסה...
כמו שאמרתי לך ..תשים מפצל T פשוט וכל מה שתראה זה גרביים...וסביר מאוד שאם העוצמה לא מספיק חזקה או אם המפצל לא בתחום תדרים הנכון,כבל לא מתאים, תדפוק לעצמך את האינטרנט...אם אתה חושב לחתוך את הכבל באיזו נקודה אז תחשוב טוב מה יקרה אם לא תצליח ויהיו בעיות האינטרנט...כשתזמין טכנאי בסוף, תחוייב על כל העבודה של החיבור ..גם אם תשים את המפצל מתחת לבלטות, נניח ותהיה לך תקלה באינטרנט ..מה תעשה?...תתחיל לפרק כל פעם את המפצל ולעשות חיבור? מה אם תשכח שהטכנאי בדיוק צריך להגיע, או שהחיבור לא יהיה מספיק טוב?
כשיבדקו עוצמה יגלו הכל...בבדיקה של עוצמות בכניסה לבית ועוצמות בשקע(תדר הלוך ותדר חזור ותדר 117 של האינטרנט) אני יכול להגיד לך אם כבל חתוך, אם יש מפצל ואיזה גודל בדיוק ואיזה סוג השקע בלי לפתוח אותו בכלל...
במידה ותנתק את הפילטר(שמעביר רק את תדר 117) וכן תצליח לראות כבלים ואינטרנט והכל טוב...בסתם ביקורת בבלוק (לא צריכים להיכנס אלייך הבייתה)לבדיקת סיגנל תגלה שדירהX מחוברת רק לאינטרנט ואמור להיות פילטר וכרגע אין...תשמור את הכסף שאתה חוסך מהכבלים לעורך דין טוב...כי הקנס על גניבת סיגנל בחיבור פיראטי הוא גבוה מאוד...
ולא יעזרו לך תירוצים של "המתקין לא שם פילטר" , כל פילטר ספור אצל כל מתקין והוא מחוייב לדווח על כל התקנה של פילטר או מגבר...אם יש לך את הטופס הצהוב שהשאירו לך יש מצב שכתוב שם "הותקן פילטר בארון טל"כ"..
בוא אני אתן לך מצב יותר קיצוני..
שכרת דירה, יש בקיר שקע של הוט, אם יש בו סיגנל אתה מחוייב לדווח אחרת אם אתה מתחבר וצופה אתה נחשב גנב סיגנל...

עכשיו אני כותב לך את זה כמנהל עבודה ולוכד גנבי סיגנל לפני שעזבתי...
לי אישית כבר אין קשר להוט מעל שנתיים כך שכל מה שאני כותב הוא לטובתך כי זה לא שווה את הכסך שתחסוך...

ואם אתה חושב שמנסים לחרטט אותך , אני לא מאחל לך שיתפסו אותך ותגלה את האמת...מי שיקבל בסוף בראש זה יהיה אתה..

ליאור

איציק - 4X6ZH
19-07-07, 11:30
ואני חשבתי שחברת הכבלים חייבת על פי חוק לספק ישראל 1 וישראל 2 חופשי ללא תשלום
***
איציק

GodsFather
19-07-07, 11:36
חוק או לא חוק , מה שאני רשמתי זה מה שתקבל. אין בדברים המלצה לעבירות על החוק, ביקשת פרטים וקיבלת.

lior_b.s
19-07-07, 11:39
ואני חשבתי שחברת הכבלים חייבת על פי חוק לספק ישראל 1 וישראל 2 חופשי ללא תשלום
***
איציק

איציק, אני לא יודע מה החוק היום, אבל בזמני, חברת הכבלים הייתה מחוייבת לחבר אותך חזרה לאנטנה מרכזית אם הייתה בבניין והשתמשו בצנרת לצורך השחלת כבל לכבלים...מעבר לזה כלום...

אם אני מחבר לך כבל עם סיגנל אתה רואה הרבה יותר מכמה ערוצים בודדים...לא יתחילו לשים פילטרים לחסום את כל שאר הערוצים...

ליאור

אלעד ל.
19-07-07, 11:41
ליאור זה לא שאני לא אוהב את התשובות אני פשוט מנסה להבין .

אצלי יש פיצול קיים על הכבל של האינטרנט בתוך הבית שמחובר לטלויזיה . רואים את ערוצי הכבלים שרואים ללא ממיר.

לא נגעתי בכלל בחיבור מחוץ לבית , הפילטר שאתה מדבר עליו לא מוכר לי ולא הסרתי אותו .( למען האמת אני אפילו לא יודע איפה החיבור מחוץ לדירה ).

ככה זה מהיום שהתחברתי לאינטרנט .

הבנתי ממך שאם אין פילטר , ניתן לדעת שיש חיבור בתוך הדירה ע"י בדיקת הסיגנל ?

ואם זה כך , ולא שמו לי פילטר (כי באמת לא נגעתי בקופסא שמחוץ לדירה ) אז מה אני עושה ?

GodsFather
19-07-07, 11:44
חתמת על משהו בנושא הכבלים ? (אנחנו גולשים פה לענייני חוק ....)

lior_b.s
19-07-07, 12:16
ליאור זה לא שאני לא אוהב את התשובות אני פשוט מנסה להבין .

אצלי יש פיצול קיים על הכבל של האינטרנט בתוך הבית שמחובר לטלויזיה . רואים את ערוצי הכבלים שרואים ללא ממיר.

לא נגעתי בכלל בחיבור מחוץ לבית , הפילטר שאתה מדבר עליו לא מוכר לי ולא הסרתי אותו .( למען האמת אני אפילו לא יודע איפה החיבור מחוץ לדירה ).

ככה זה מהיום שהתחברתי לאינטרנט .

הבנתי ממך שאם אין פילטר , ניתן לדעת שיש חיבור בתוך הדירה ע"י בדיקת הסיגנל ?

ואם זה כך , ולא שמו לי פילטר (כי באמת לא נגעתי בקופסא שמחוץ לדירה ) אז מה אני עושה ?

אני הבנתי (ואני מניח שעוד כמה) שאתה רוצה לעשות את הפיצול בעצמך, וגם כתבת שאתה מתכוון שלא יראו את המפצל על כבל קיים וזה מנוגד לחוק ונחשב גניבת סיגנל..בכל התשובות שלך זה מובן ככה.
מבחינה חוקית גם זה שאתה רואה עכשיו ולא מדווח נחשב גניבת סיגנל אבל יש פה תחום אפור , היציאה שלך מזה תהיה או שתתחבר אלינו עכשיו ותתחיל לשלם או שתתבע על גניבת סיגנל...אלו הברירות שתקבל מהם.
לגבי גילוי...אם אתה רשום כלקוח אינטרנט חייב להיות לך פילטר וכמו שכתבתי במקרה של תקלה יגלו..
אם הזמנת רק אינטרנט ועשית חוזה רק לאספקת תשתית אינטרנט לא תוכל לטעון אח"כ שזה היה ככה והמתקין לא אמר לך או כל מיני תירוצים שונים...כלום לא תופס,הבעייה שיש מתקינים שחושבים שהם עושים לך טובה שהם משאירים לך את השקע השני מחובר כל עוד העוצמה מספיקה להם בכדי שהמודם יסתנכרן... וכמו שאמרתי אם תנסה ללכת איתם ראש בראש תצטרך עורך דין טוב...ושלהם בד"כ טובים מאוד..והם יכולים להרשות לעצמם..

אלעד ל.
19-07-07, 12:41
ליאור ,

אתה אומר שאם אני משלם רק על אינטרנט אז אמור להיות לי פילטר שמונע ממני לראות שידורים בטלויזיה . עד כאן נכון ?

בהנחה שכן , אם לא נגעתי בחיבור מחוץ לדירה , ויש פילטר אז הסיבה שאני רואה עכשיו שידורי כבלים בטלויזיה היא שהמתקין השאיר עוד שקע מחובר . עד כאן נכון ?

אם אין פילטר , ז"א שלא התקינו לי אחד . (כי אני לא נגעתי ) .

אז איך אני :
א. יודע אם קיבלתי פילטר או לא .

ב. יודע אם השאירו לי שקע נוסף מחובר .

ו- ג. שוב השאלה הכי חשובה האם במידה ויש \ אין את הפילטר המזורגג הזה , טכנאי של הכבלים יודע שאני בתוך הבית מחובר עם הטלויזיה לכבל של האינטרנט ? - הבנתי ממך שכנראה שכן אבל אני רוצה לוודא .

lior_b.s
19-07-07, 13:52
אלעד
אם אתה רואה בבירור ערוצים נוספים, כנראה שהמתקין לא שם פילטר...

לגבי א':אתה לא אמור לדעת , אבל זה אמור להיות רשום על הדף שהשאירו לך (בגדול זה לא צריך לעניין אותך)..

ב.עובדה שאתה רואה כבלים בשקע הזה אז אתה כנראה כבר יודע שהשאירו שקע נוסף מחובר...נכון?

ג:זה יהיה הסבר קצת ארוך..
בגדול, אני בתור מנהל עבודה יכול לקחת כמה חוזים באקראי (הסיכוי שלך לעלות הוא אחד לכמה מאות אלפים) ולבדוק את העוצמות שהמתקין רשם מול מה שהמודם מקבל..עכשיו, יש מצב שהטכנאי עצמו לא ראה שיש שקע נוסף, חיבר בקופסה בחוץ ובא לשקע ליד המחשב ובדק עוצמות...ראה שזה מספיק חיבר מודם והלך..מתקינים עובדים קשה מאוד והעבודה מלחיצה מאוד ולכן יש הרבה טעויות..עכשיו אם זה אותן עוצמות אז הכל תקין ואני עובר הלאה...אם יש פיצול באמצע שבוצע באופן פיראטי יהיה לי הפרש עוצמות ואני שולח את אותו טכנאי לבדוק...אתה לא יכול למנוע מהטכנאי לבדוק את זה!!!!
ברגע שתגיד לטכנאי "הכל בסדר אצלי לא רוצה שתיכנס לבדוק"...מבחינת החברה, לא תקבל שירות במקרה תקלה...סביר להניח שגם אם הטכנאי יראה את השקע הוא יגיד לך שהוא צריך לנתק אותו ולשים פילטר ופה זה יגמר...
בגדול, מלבד כמה מקרים שחזרו על עצמם של גניבת סיגנל ובריונות מצד לקוחות לא היו לי בעיות לשחרר אנשים בהסבר פשוט על איך החברה רואה את העניין,רוב לוכדי גנבי הסיגנל יפתרו אותך בהסבר למה לא כדאי וכמה הקנס גבוה ופשוט עדיף שתנתק...

עכשיו אתה רוצה לדעת אם יודעים שיש לך שקע אחד או יותר?
תגיד לי מה הטכנאי רשם בדף הצהוב שהשאיר לך...תסתכל ברובליקה של מספר השקעים הקיימים לפני ואחרי התקנה ותבדוק ברובליקה שרשום בה עוצמות בכל שקע ותראה לכמה שקעים מדדו עוצמה..
אם רק לאחד אז מבחינת חברת הכבלים אתה מחובר לשקע אחד בצורה חוקית וכל השאר זה פיראטי..הטכנאי אמור לרשום את כל מה שעשה בבית ואתה חותם על זה!!!
שוב
אם אין תקלות אתה יכול להמשיך ככה שנים, אף אחד לא עובר מדלת לדלת לבודק מה יש בכל בית..אבל כן יש אפשרות לגלות אם חסרות עוצמות בבניין כלשהו..כנ"ל לגבי הפורצים של הום סינמה...לא צריך להיכנס לבית כדי לדעת שיש לך...

ליאור

אלעד ל.
19-07-07, 21:45
טוב . קודם כל אני אחפש את הטופס של ההחתמה עם hot למרות שנראה לי שהוא כבר מזמן לא בין החיים . אח"כ נראה מה רשום שם ונמשיך מזה .