PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה במחשבים ?



סוזי המשתוללת
01-11-07, 13:02
יש לי מחשב שמסרב לעלות
הוא לא מתחיל אפילו את שלב הpost
אין לי תצוגת מסך כי הוא לא מגיע לשלב הזה בבדיקות המקדימות שלו
מה אומרים המומחים ?

ניסיתי להניע אותו ללא זכרונות / הרד דיסק /כרטיס מסך וכו/ על מנת לשלול רכיבים שתוקעים את העסק - לשווא
גם בלי כלום שמחובר ללוח אם אני מנסה להניע ורק המאווררים של המעבד /כרטיס מסך עובדים
ההרד דיסק מסתובב כאשר הוא מחובר

הכוכב הכחול
01-11-07, 13:30
תנסה לעשות clear simos.
על הלוח אם יש בטרייה,
ליד הבטרייה צריכים להיות או שניים או שלושה פינים שיוצאים החוצה (תלוי בסוג הלוח).
תג'מפר אותם (cs) ותנסה להדליק מחדש.
לחילופין אם אתה לא מוצא את הג'מפרים, תוציא את הבטרייה לכמה שניות - אותו האפקט.
( יש לשנות אח"כ ב-bios את התאריך, שעה, first boot devise וכו'.. ).
אם אתה מנסה להעלות ללא זכרונות המחשב אמור לצפצף לך בתדר.
הוא לא יעלה ללא זכרונות.

תעדכן
ונמשיך.

בהצלחה

WildLove
01-11-07, 15:19
בנוסף..אם יש לך ספיקר (רמקול קטן ומסריח) שלא מצפצף כשאתה מדליק אותו בלי זכרונות - כנראה שזו בעיה במעבד - מאורר לא יושב טוב, לא מחובר, תקול, או שהמעבד עצמו תקול..

הכוכב הכחול
01-11-07, 16:34
מעבד תקול??
לא הלכת רחוק מדי??..
מה הסיכוי שיש לו משהו פחות מ-P4 ומעלה?, לא נראה לי שיש לו 486 או משהו כזה ענטיקה שעשה את שלו ;)
הדברים האלו לא נוטים להתאבד.
אני הייתי מתעלל בהם, והם כל פעם הפתיעו אותי מחדש.. גם כשהתחלתי לשחק עם הרגליים שלהם :mrgreen:
הם עובדים! (גם בלי מאוורר -אבל זה כבר תלוי לכמה זמן :wink: )


אההה וסוזי..
כשאתה עושה את ה-CS , בנוסף תנתק את המחשב מהחשמל,
ותלחץ על ההדלקה ( יענו "פריקת קבלים" ).
שטות שטות.., אבל עובד.

!May the force be with you

סוזי המשתוללת
01-11-07, 20:00
כל הנ"ל כבר בוצע - אניחנו מבינים דבר או שניים :lol:
גם פירקנו את הלוח אם והחלפנו קבלים פגומים ועברנו על הלחמות חשודות וכו'
האינדיקציה היחידה שיש ב post זה הרמקול המעפן והוא לא מצפצף גם בלי הזכרונות
אבל הוא כן מצפצף כשבודקים אותו עצמאית (ז"א הוא תקין)

WildLove
01-11-07, 20:19
חלק לא קטן מהלוחות שמייצרים עד היום (P4) לא מצפצף כאשר המעבד לא תקין\תקול\מתחמם מכל סיבה (חוסר במשחה טרמית, מאורר תקול, מאורר מנותק, לא סגור בלחץ וכו', ספק לא מספק מתח לחיבור הייעודי של הP4)
זה תלוי בלוח וב chipset
סוזי, הייתי מתחיל בלבדוק את הלוח ואת המעבד, יש לי הרגשה שתמצא שם משהו..החסרון שהצורה היחידה שאני מכיר לבדוק את שתי אלה זה החלפה שלהם באחד תקין ולבודד את התקלה

סוזי המשתוללת
01-11-07, 20:34
פרט קטן אבל חשוב
מדובר בלוח למעבד amd

WildLove
11-11-07, 13:09
לא קשור ומקווה שזה ימחק בתוך כמה ימים,
אבל סוזי - אני מנסה לשלוח לך הודעות פרטיות כבר שבוע והתיבה שלך מלאה..יש מצב שתפנה קצת מקום כדי שאוכל לשלוח?