PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלות חשמל בקשר ל-UPS



WildLove
10-12-07, 20:38
בעקבות כתבה שאני כותב צצו לי 2 שאלות שאשמח לשמוע תשובות עליהם ממי שמבין בחשמל...
יצא לי להסתכל על כמה מערכות UPS "גדולות" - ובשתיהם ראיתי שהמצברים מחולקים להמון יחידות של 7 אמפר בכל יחידה. לדוגמא: 11 מצברים של 7 אמפר - למה לא להשתמש במצבר בודד? זה נשמע לי הרבה יותר זול ואמין, מה הייתרון של 11 מצברים שונים מבחינה טכנית?

שאלה שניה: ה UPS בחלק מתהפקידים שלו לוקח מתח מהרשת הביתית (220VAC) וממיר אותו למתח שמשתמשים בו ברכב (12VDC), כתוצאה מזה אחרי נפילת מתח הוא מטעין את המצבר שלו בחזרה. זה אומר שבעצם כל מה שמטען מצברים עושה הוא לתת למצבר 12V במשך זמן ממושך?
אם לצורך העניין אחבר את הUPS למצבר ברכב, 63 אמפר, למרות שזה יהיה ממש איטי - האם הוא תאורתית אמור להצליח להטעין את המצבר?
תודה מראש,
אלעד!

eran4x4
10-12-07, 21:43
אלעד

להערכתי במערכות שאתה מדבר עליהם - המצברים מחוברים בטור ולא במקביל.

היתרון להספקת 110 או 220 וולט אתה צריך זרם נמוך יותר ואין לך המרת מתח נמוך לגבוה וגבוה לנמוך אלה רק המרת DC ל AC ולהיפך

לפני שאתה רץ לכתוה כתבות מציע שתקרה קצת חומר טכני אולי באתר של יצרן ה UPS....

בהצלחה
ערן

WildLove
12-12-07, 18:55
תודה רבה על התוגבה ערן,
השאלה - אם לא הובן נכון - היא קודם כל בשביל להרחיב את הידע האישי שלי ואני לא "רץ" לכתוב שום דבר עד שאני בטוח במה שאני אומר. בדיוק מהסיבה הזו אני מתייעץ קודם.
ניסיתי לחפש באתר של כמה ייצרניות UPS - באף אחד מהן אין תשובות לשתי השאלות שהעלתי כאן למרות שהתשובה על המתחים נשמעת הגיונית. מישהו יכול לאשר כמה זה נכון?
לאף אחד אין תשובה בקשר ליכולת ההטענה \ לפי מה אפשר לבדוק?

eliv1
12-12-07, 21:04
אתה רוצה לבדוק האם UPS מטעין מצבר 12VDC?

בלי לדעת את המעגל הספציפי של ה-UPS, ובנחה שאתה יודע היכן החוטים של המצברים (אם זה רק זוג חוטים , ולא כמו שהועלה פה האפשרות של כמה מצברים בטור),

פשוט תחבר את ה-UPS למצבר, רק תשים בטור לאחד הקטבים מד-זרם.
תמדוד, יש זרם? מטעין, אין? לא מטעין.

(בהנחה שה-UPS תקין, ואינו מחובר לעומס הצורך זרם מהמצברים).

WildLove
12-12-07, 22:02
אני יודע שהUPS מטעין מצבר של 12VDC בוודאות. ההבדל הוא שהוא מטעין מצבר של 7 אמפר והמצבר ברכב, זה שאני שואל אם הוא מסוגל להטעין - הוא 63 אמפר, הגודל של המצבר יגרום לו לאיזשהו עומס או שפשוט יקח לו יותר זמן להטעין אותו?

eliv1
13-12-07, 00:24
אני מניח שזה יהיה זמן, בהנחה שהוא מאלץ זרם קבוע כלשהו.