PDA

צפייה בגרסה מלאה : GPS12 ומחשב - איך עושים שזה יעבוד יחד?



asafk
25-07-08, 14:07
יש לי GARMIN GPS12 ישן וטוב.
פעם אחת, בעבר, הורדתי אליו מסלול מהמחשב. זה היה ממחשב שהיה לו חיבור טורי.
היום יש לי מחשב ללא חיבור טורי, ולכן קניתי מתאם RS232-USB שאמור לפתור את הבעיה.
התקנתי את המתאם, חיברתי את המכשיר, ואני מקבל הודעה על בעית תקשורת כשאני מנסה לטעון מסלול למכשיר.
מה יכול להיות שהשתבש?

אסף.

shachar
25-07-08, 15:29
אני לא מכיר את ההגדרות של USB

אבל לפני כן האם הוא בממשק המתאים לעבודה?

יש GARMIN ויש NMEA
אחד להעלאה של קבצים והשני לעבודה של ניווט ממוחשב

עמרי2
25-07-08, 16:19
אני לא מכיר את ההגדרות של USB

אבל לפני כן האם הוא בממשק המתאים לעבודה?

יש GARMIN ויש NMEA
אחד להעלאה של קבצים והשני לעבודה של ניווט ממוחשב

לפני שאתה מתחיל לשנות הגדרות בתכנה:

תבדוק על איזה קום אתה מחובר (com) תחת "מנהל ההתקנים".

אחרי זה תשנה את ההגדרות בתכנה בהתאם.

אם אתה לא מסתדר דבר איתי. יש לך את הטלפון.

עמרי

asafk
25-07-08, 18:57
ניסיתי גם דרך GPSU. התכנה מראה שיש תקשורת עם המכשיר, אבל לא פורקת ממנו כלום.
ניסיתי בנוויגייד בהגדרות שונות - NMEA וGARMIN, וכלום.
הCOMים הזמינים הם 3 ו6, כל אחד עובד עם חור אחר של הUSB בGPSU (תחת NMEA, וכאמור- ללא תוצאות אמיתיות). אבל בנוויגייד-יוק.

אסף.

shachar
25-07-08, 19:27
כל ההגדרות של NMEA נכונות?G
4800,1,8,N

GARMIN בתוכנה ואז לנסות לשנות את הגדרות המכשיר

יכול להיות שאתה צריך להגביל/להגדיר את מהירות הפורט ואת הסינכרון שלו

zsahi
25-07-08, 20:00
לפחות ממה שני יודע - שכח מזה.
המתאם הUSB-טורי לא עובד עם הTURBO והנוויגיד, אתה צריך תוכנה שמתרגמת קבצי TWL לקבצי KML, יש לי תוכנת תרגום אבל הקובץ הוא קובץ הפעלה ולכן בעייתי להעברה במייל, חפש בגיפטריפ יש בפורום ניווט שם קישור לתוכנה כזאת (לא מצאת דבר איתי), משם תשתמש בתוכנה בקישור הבא: http://www.dnr.state.mn.us/mis/gis/tools/arcview/extensions/DNRGarmin/DNRGarmin.html

התוכנה נקראת DNR-GARMIN והיא משמשת להעברת קבצי KML לגרמין.

בהצלחה

עמרי2
26-07-08, 01:27
לפחות ממה שני יודע - שכח מזה.
המתאם הUSB-טורי לא עובד עם הTURBO והנוויגיד, אתה צריך תוכנה שמתרגמת קבצי TWL לקבצי KML, יש לי תוכנת תרגום אבל הקובץ הוא קובץ הפעלה ולכן בעייתי להעברה במייל,

בהצלחה

שלילי-המתאם עובד!
אני משתמש בדיוק באותו מתאם עם הנוויגייד (גם עבור גרמין)!

asafk
26-07-08, 11:12
ניסיתי עכשיו עם הגוגל earth plus. כל פעולת ייבוא (המכשיר על GARMIN בSEND) התוכנה מדלגת על כל הCOMים, מתעכבת לרגע בCOM3 שאליו המכשיר מחובר, ואח"כ מודיעה על שגיאה, שלא נמצא מכשיר. מצד המכשיר לעומת זאת, כל פעולה כזו נגמרת בהודעה ששתי נקודות יוצאו.

מה אני יכול ללמוד מזה?

אסף.

Juv
26-07-08, 11:19
שהגיע הזמן שתרים טלפון, תבואו לקפה ונשב על הסיפור גם עם ה-76 שלי. יכול להיות שמדובר בבעיה פרטנית של המחשב שלך או שהגפס לא מתפקד. הכי פשוט להצליב מחשבים ומכשירים.

השמשוני יחיעם
26-07-08, 12:39
ניסיתי עכשיו עם הגוגל earth plus. כל פעולת ייבוא (המכשיר על GARMIN בSEND) התוכנה מדלגת על כל הCOMים, מתעכבת לרגע בCOM3 שאליו המכשיר מחובר, ואח"כ מודיעה על שגיאה, שלא נמצא מכשיר. מצד המכשיר לעומת זאת, כל פעולה כזו נגמרת בהודעה ששתי נקודות יוצאו.

מה אני יכול ללמוד מזה?

אסף.

מה אני יכול ללמוד מזה?
1. עזוב אותך מחידושי הטכנולוגיה !!!! זה לא בשבילך
2. תנסה להוריד את - Easygps - תוכנה ידידותית.
3. תשארי את ה - interface על - GARMIN-GARMIN
4. תבדוק את הכבל אולי הבעיה רק בו.

שבת שלום

asafk
26-07-08, 13:10
1. עזוב אותך מחידושי הטכנולוגיה !!!! זה לא בשבילך
2. תנסה להוריד את - Easygps - תוכנה ידידותית.



1. את זה כבר הבנתי מזמן.

2. אני מוריד. נראה אם זה יעבוד... ידידותי זה טוב בשבילי.

אסף.

asafk
26-07-08, 13:59
כצפוי, גם בeasyGPS אין תקשורת עם המכשיר. אני אנסה עם המחשב השני.

אסף.

zsahi
26-07-08, 14:45
שלילי-המתאם עובד!
אני משתמש בדיוק באותו מתאם עם הנוויגייד (גם עבור גרמין)!

על איזה COM, קצב העברה וinterface בתוכנה ובGPS אתה עובד?

asafk
26-07-08, 23:55
אוקיי. הצלחתי לפרוק את כל המידע מהמכשיר למחשב- לגוגל earth וגם לeasyGPS שהורדתי בעצתו של יחיעם. קודם כל עברתי למחשב השני. אח"כ שמתי את המכשיר על מצב GARMIN ובתור HOST. זהו...

עכשיו אני אחזור למחשב "ההוא" לראות אם בשיטה הזו זה יעבוד.

אסף.

tzurlis
17-08-08, 01:49
אסף, 95% מהבעיות במקרה הזה , עם נויגויאד, הן בעיות דרייבר. חייבים להתקין את הדרייבר הנכון במדוייק מכל הערימה המבולגנת שיש על הדיסק. צלצל אלי (http://www.north.co.il/contact) ונעבוד ביחד לפתור את זה. ייקח 5-10 דקות בטלפון.