PDA

צפייה בגרסה מלאה : מחשב 4X4 למוסו



elis
04-10-08, 17:48
שלום,
יש לי מוסו שנת 98 אוטומט
מנורת 4WD Low דולקת כל הזמן.
ככל הנראה אני צריך מחשב של 4X4, איכן אני יכול לבדוק ואם כן איכן אפשר למצא מחשב כזה במחיר סביר?

תודה לכל מי שיכול לעזור
אלי

בוזי
04-10-08, 18:53
הנורה של 4X4 HI דולקת גם כן?
הרכב תקוע ב-LOW?
רוב הסיכויים שהלך לך מנוע השילוב הטרנספר, ולא המחשב.

בעז

elis
04-10-08, 21:45
תודה על התגובה,
הנורה 4x4 Hi אינה דולקת.
בדקתי את המנוע במתח ישיר והוא עובד, המפסק 4x4 גם כן עובד,
בדקתי את כל מה שקשור להפעלת 4x4 חוץ מהסנסור של המהירות, הכל נראה תקין

הדבר היחידי שנשאר זה מחשב, לדעתי יש צורך להצלבה עם מחשב אחר ורק כך אדע.

אתה יודע איכן אפשר לבדוק סופית אם זה מחשב או לא?

תודה,
אלי

תומר א.
20-10-08, 18:11
בד"כ תקלה במערכת תדליק את שתי הנורות.
הבעיה העיקרית היא שצריך ציוד בדיקה "יקר" (נורת ביקורת) וספר רכב -שאין לי מושג איפה שמתי
אותו.
יש נוהל בדיקה והמחשב יגיד לך מה לא בסדר.

תומר א.
20-10-08, 18:13
תתחיל לחשוב בכיוון
http://www.explorerforum.com/forums/showthread.php?t=125545

בוזי
21-10-08, 20:14
אלי, יש לך את ספר הטיפולים?
יש שם נוהל בדיקה למערכת.
תומר, הפתרון המתואר בלינק שצרת מתעלם מהעובדה שיש בטרנספר הזה קלאץ' חשמלי.
הוא פתרון סביר, אבל יאפשר שילוב רק בעמידה מוחלטת.

בעז

elis
21-10-08, 22:46
תודה על התגובות,

יש לי את הסכימה החשמלית, עברתי על כל הרכיבים ובדקתי את כל החיבורים והכל נראה תקין
יש מתח למחשב, יש פקודה במצב N, בקרת מצב הגיר גם כן תקין. אך עדין נורת 4x4 Low עדין דולקת. מה שנשאר זה לבצע החלפה ובדיקה של המחשב.

יש מכון בראשון לציון שמתעסק במחשבים לרכב, נראה לי שאגש לבדיקה שם.

אני העדכן בהמשך.

תודה לכולם,
אלי

תומר א.
22-10-08, 19:08
בועז, שו קלאצ' חשמלי?
יש מנוע ויש חיישן חוץ מזה לא מצאתי יותר חוטים.
כרגע אני לא יכול לשלב ל LOW גם בעמידה כך שהפיתרון הזה מאד נראה לי.

בוזי
22-10-08, 22:18
ראה בפיצוץ, חלקים 30, 35, וקדימה.

תומר א.
23-10-08, 18:48
לפי השירטוט נראה שהוא מופעל ע"י התנועה של הציר (שמחובר למנוע) ולא באופן חשמלי.

בוזי
23-10-08, 22:04
תומר,
הרי לך תיאור נוהל איתור תקלות.
לא רק שיש שם קלאץ', אפילו יש לו קוד תקלה.

מצד שני, אולי בטאטא החליטו שזה מיותר, לך תדע.

אלי:
ממליץ לך להוציא קוד תקלה לפני שאתה מתחיל לפרק.

תומר א.
26-10-08, 19:02
אתה צודק יש קלאצ', מבסוט?:D
אבל איך הוא מופעל??????????????????????

בוזי
26-10-08, 22:29
יש חיווט, מה נראה לך, שאני נהנה מזה?
אתה צריך את הדיאגרמה החשמלית?

תומר א.
28-10-08, 18:07
אני אשמח לשירטוט.
אצלי החוטים מתחברים למנוע ולחיישן חוץ מזה אין כלום.