PDA

צפייה בגרסה מלאה : תאימות נוזל קירור של קטרפילר

ד ו ר ו ן
05-07-09, 08:53
לפי המפרט של הנוזל קירור הוא מתאים לחלקי אלומיניום ונחושת (מצורף כקובץ), אבל נתקלתי בעדות שמיעה על דיפנדר שאחרי השימוש בנוזל התגלתה תקלה בראש מנוע שיוחסה לשימוש בנוזל ואי-התאמתו לראשי מנוע מאלומיניום או חלקי אלומיניום.

מישהו מכיר מגבלות שימוש בחומר במנוע שיש בו חלקי אלומינים? (משאבת מים, חלקי צנרת קירור).
או המלצות לנוזל קירור איכותי מתאים כשהכוונה לשימוש בהיילקס 97 מנוע אטמוספרי שכל חייו עברו עם נוזלי קירור מקוריים של טויוטה או נוזל אחר לפי מה שרשום בספר רכב, בשום שלב של חיי הרכב לא היו מים במערכת.

תודה מראש לעונים.

רן סיטון
05-07-09, 09:23
משתמש בנוזל הזה כבר המון זמן, לא רק בטרקטור, גם בטנדרים שהיו כולל היילקס, וגם בדיפנדר ודיסקברי TD5.
לא קרה שהתפתחה תקלה בעניין הזה. את ההיילקס מכרתי אחרי 500000 ק"מ עם מנוע מקורי תקין לגמרי.
מצד שני, אם אתה מרוצה מהנוזל המקורי, למה להחליף?

איציק - 4X6ZH
05-07-09, 10:09
אבל נתקלתי בעדות שמיעה על דיפנדר שאחרי השימוש בנוזל התגלתה תקלה בראש מנוע שיוחסה לשימוש בנוזל ואי-התאמתו לראשי מנוע מאלומיניום או חלקי אלומיניום.
.

עדות השמיעה נכונה וההסבר פשוט ביותר .
מערכת קירור שנעשה בה שימוש בנוזל קירור לא איכותי ( מי ברז \ מים מזוקקים \ מים צבועים \ תוספים שונים ומשונים ) ונוצרה כבר קורוזיה פנימית .
קורוזיה זאת מתפוררת כאשר היא באה במגע עם נוזל קירור איכותי .

אותו אחד שהלך לו המנוע לאחר הפרוק ימצא מעברי מים פרוצים וחלקם סתומים .
וזה לא בגלל נוזל הקירור הטוב .
זה רק בגלל שימוש במי ברז רגילים !

איציק

ערן שני
05-07-09, 10:41
בוקר טוב דורון,

כמה עולים המים של קטרפילר?
האם ממלאים אותם כמו שהם או שהם דורשים דילול?

בתודה מראש,

ערן.

amirk
05-07-09, 11:38
דורון,
כ 40K ק"מ משתמש ב ELC של קטרפילר בדיסקברי TDI300 ללא בעיות מיחדות.
לפני שעברתי בדקתי התאמה לרכב שלי.
עפ"י הכתוב מתאים לאלומיניום:

Cat ELC incorporates an advanced formula
technology with organic additive corrosion
inhibitors. Cat ELC uses carboxylate technology for
maximum protection of the six basic metal alloys—
copper, solder, brass, steel, cast iron, and
aluminum—found in most heat transfer systems

Question: Is Cat ELC specifically formulated to protect aluminum parts? I have heard from other suppliers that Cat ELC can attack aluminum? How about aluminum radiators?
Answer: ELC is formulated for, and has, excellent aluminum corrosion protection. ELC does not attack aluminum. A portion of the trucks in the original Cat fleet tests had aluminum radiators. Aluminum radiators are a part of successful completion of EC-1 requirements (Caterpillar’s industry coolant specification).

ד ו ר ו ן
05-07-09, 21:14
תודה על המענה.

אני מרוצה מהנוזל המקורי רק שהוא קצת זקן, ההחלפה הבאה בקצב נסיעה הנוכחי שלי שהואט משמעותית תהיה עוד שנתיים וזה אומר מעל 5 שנים במערכת וזה כבר יותר ממה שהנוזל קירור הזה אמור לתפקד-כל נוזל קירור.

העניין הוא שנוזל הקירור של טויוטה נמכר במחירים אסטרונומיים במוסך אם קונים במיכלים (1ל' כ"א !!) מהמחסן ואם יש אלטרנטיבה טובה במחיר טוב יותר~ אז למה לא?

גם כך עם הזמן צריך להוסיף מידי פעם למיכל עיבוי, שאינו מיכל בלחץ ועם סיפון עודפים שמאבד לאורך הזמן חלק מהנוזל.
אני הוספתי מנוזל קירור של "דלק" לפי מה שרשום בספר רכב אבל זה לא LLC ואם כבר מחליפים הכל אז נעשה מסודר.

אני מכיר את הרכב מהיום שהורידו לו את הניילונים ויודע שקיבל התייחסות וטיפולים בצורה צמודה למדי לאורך חייו ועד כה תגמל בחזרה. לשיטתי ההשקעה לאורך זמן בטיפולים ואיכות החומרים והפילטרים הייתה שווה וזאת הכוונה להמשיך.

PW
05-07-09, 21:40
תודה על המענה.

אני מרוצה מהנוזל המקורי רק שהוא קצת זקן, ההחלפה הבאה בקצב נסיעה הנוכחי שלי שהואט משמעותית תהיה עוד שנתיים וזה אומר מעל 5 שנים במערכת וזה כבר יותר ממה שהנוזל קירור הזה אמור לתפקד-כל נוזל קירור.

העניין הוא שנוזל הקירור של טויוטה נמכר במחירים אסטרונומיים במוסך אם קונים במיכלים (1ל' כ"א !!) מהמחסן ואם יש אלטרנטיבה טובה במחיר טוב יותר~ אז למה לא?

גם כך עם הזמן צריך להוסיף מידי פעם למיכל עיבוי, שאינו מיכל בלחץ ועם סיפון עודפים שמאבד לאורך הזמן חלק מהנוזל.
אני הוספתי מנוזל קירור של "דלק" לפי מה שרשום בספר רכב אבל זה לא LLC ואם כבר מחליפים הכל אז נעשה מסודר.

אני מכיר את הרכב מהיום שהורידו לו את הניילונים ויודע שקיבל התייחסות וטיפולים בצורה צמודה למדי לאורך חייו ועד כה תגמל בחזרה. לשיטתי ההשקעה לאורך זמן בטיפולים ואיכות החומרים והפילטרים הייתה שווה וזאת הכוונה להמשיך.

יקירי:
נוזלי הקירור המקוריים של טויוטה שאני קניתי הגיעו במיכלים המכילים 4 ל' (גלון לערך).
גם לטעמי רצוי להשאר עם הנוזל המקורי של היצרן, בעיקר מהטעם שציין איציק (שחרור משקעים "רדומים" ע"י נוזל שונה בהרכבו הכימי).
בעניין המחירים - פנה בה"פ ותענה.

asafk
05-07-09, 22:13
נוזל אורגני, אחד מיתרונותיו הגדולים הוא אורך החיים שלו. נוזל קירור רגיל - שנתיים. נוזל אורגני - בין 3 ל 5 שנים, תלוי ביצרן.

אסף.

landrover
06-07-09, 23:06
שאלת לגבי מחיר ,

לאחרונה קניתי מיכל של 20 ליטר של נוזל קירור CAT EXTENDED LIFE

עלה 400 ש"ח כולל מע"מ

בנתיים שמתי אותו בדיפנדר , אבל לא נסעתי מספיק בשביל לחוות דעה ...

אמיר.

elitkh
06-07-09, 23:33
אני לא רוצה להסתבך בתביעות לכן לא אציין שמות.
במקום העבודה שלי בדקו מספר נוזלי קרור לשימוש במכונות שאנחנו מפתחים.
רוב נוזלי הקרור הזולים (30-40 שקל לגלון) הראו תכונות קורוזיביות -לא פחות ואף יותר ממי ברז רגילים.

ד ו ר ו ן
07-07-09, 19:47
PW,
השקנינא מהאדום אדום הזה..
הגמל צמא ואחרת לא יצא מן הגדרה אל המרעה..

אייל67
08-07-09, 16:32
נוזל אורגני, אחד מיתרונותיו הגדולים הוא אורך החיים שלו. נוזל קירור רגיל - שנתיים. נוזל אורגני - בין 3 ל 5 שנים, תלוי ביצרן.

אסף.

מה זה נוזל אורגני??
עשוי מקליפות של אבטיחים? :roll:

איך מזהים אם נוזל מסויים - אורגני ?
ZEREX של valvoline הוא אורגני?

תודה,

אייל

idanw
08-07-09, 17:40
לZEREX יש 2 סוגי נוזל קירור.
ירוק או אדום.
האדום אורגני.

עידן

אייל67
08-07-09, 17:49
הי עידן,

אני שואל על ה- G-05 של ZEREX.

אריזה מוזהבת ונוזל בצבע צהבהב.

לא ירוק, וגם לא בדיוק אדום ...

אייל

idanw
08-07-09, 18:04
גם הG-05 (http://www.valvoline.com/pdf/zerexg05.pdf)

וגם ה Extenden life (http://www.valvoline.com/pdf/Zerex_Extended_Life_Extreme_Precharge_61 8.pdf)

עידן

איציק - 4X6ZH
08-07-09, 18:42
נוזל קירור מכיל אחוז גבוה של אטילן גליקול . שזה חומר מאד רעיל .
נוזל אורגני הוא איזה שהוא הינדוס אחר ( כנראה פחות רעיל ) או לפחות חושבים שהוא לא רעיל .
הוא מאד מסריח . הוא מאד יקר . ותכלס לא מבין מי מקמבן את מי :rolleyes:

צבע הנוזל הוא חומר זהוי שכל יצרן דוחף פנימה שיהיה קל לזהות ולהבדיל .
לצבע אין כל חשיבות

איציק

אייל67
08-07-09, 19:36
תודה.

איציק, אם הכל קומבינה, או לכל היותר המדובר בחומר רעיל פחות, איך הדבר משפיע על אורך חייו ומכפילו ?!

אייל

michaelhar
05-10-09, 10:31
מישהו יודע האם הנוזל יתאים לטרקטורון מסוג פולריס?

ד ו ר ו ן
06-10-09, 21:57
אם כבר העלו מהאוב,
מוזל קירור מקורי של טויוטה (LLC אדום) עולה 17~ ש"ח לליטר במוסך י.מ. האתגר בבאר-שבע.
תבואו עם ג'ריקן ריק עם סימוני מידות או נפח ידוע-המילוי מחבית.

michaelhar
07-10-09, 18:52
האם קיים הבדל בפינוי החום מהמנוע בין נוזל מבוסס אתילן גליקול לבין נוזל מבוסס OAT?

-->