צפייה בגרסה מלאה : נוזל קירור לסוזוקי ויטרה - ירוק או אדום?
אני נוסע קבוע על נוזל קירור ירוק בויטרה שלי...
לאחרונה הסבירו לי פעמיים בסיטואציות שונות שלמים הירוקים אין שמן בתוכם והם שוחקים את הבלוק.
המליצו לי לקנות מים אדומים איכותיים שמכילים שמן בתוכם וכך זה לא אוכל את הבלוק ומונע התפתחות של לכלוך בתוך הבלוק.
אני חייב להודות שעכשיו אני קצת מודאג מנסיעה עם מים ירוקים.
שמעתם על כך? האם יש אמת בדבר?
תודה.
תתעסק בתקן ובאיכות. לא בצבע.
פריטסון הירוק מספק , אם אתה רוצה להשקיע יותר, אז זרקס של ולווליין (ירוק).
אם קירור השמן של הגיר עובר דרך "החליל" ברדיאטור, לא ממליץ לך להחליף לנוזל קירור אדום.
עם נוזל ירוק ניתן יהיה לזהות בקלות אם יש בעיה ומי מהם דולף.
רענן
צביקה קרבורטור
05-12-11, 23:29
אני נוסע קבוע על נוזל קירור ירוק בויטרה שלי...
לאחרונה הסבירו לי פעמיים בסיטואציות שונות שלמים הירוקים אין שמן בתוכם והם שוחקים את הבלוק.
המליצו לי לקנות מים אדומים איכותיים שמכילים שמן בתוכם וכך זה לא אוכל את הבלוק ומונע התפתחות של לכלוך בתוך הבלוק.
אני חייב להודות שעכשיו אני קצת מודאג מנסיעה עם מים ירוקים.
שמעתם על כך? האם יש אמת בדבר?
תודה.
שלום רב !
השאר עם הנוזל קירור הירוק של פרסטון, הסר דאגה מליבך, וסע לשלום !1
בברכה
צביקה
תודה.
אני די בטוח שהבעלים הקודמים השתמשו במים רגילים ואני מניח שיש אבנית\חלודה וכו' בבלוק.
יש אפשרות לשים חומר בתוך המים ולתת למים לזרום ולמקות כך את התעלות מים והרדיאטור?
כמה זה יכול להשפיע על יכולת הקירור?
צביקה קרבורטור
06-12-11, 17:56
שלום רב !
יש אפשרות שכל אמצאי שתבחר כדי לנקות אבנית או חלודה בבלוק, יפתח פצעים ישנים שהלידו, ותפתח פתח לצרות.
כל עןד הרכב נוסע היטב לא מתחמם ולא מראה סימני התחממות, רד מכל ניסיון לשפצר ולשככלל את הרכב, והשתמש בכלל כל מה שעובד ותקין, לא לגעת !
בבתקווה להבנה
צביקה
צביקה שלום,
אני בהחלט מבין את הכוונה שלך.
העניין הוא שקיבלתי את הרכב ללא תרמוסטט והכל היה בסדר בקיץ. אך כשהגיע החורף האוטו לא התחמם.
שמתי תרמוסטט ומשם הכל הסתדר אך שמתי לב שהוא בעצם מקשה על הזרימה כי הפתח שלו לא גדול.
הפחד שלי הוא שבקיץ המנוע יתחמם בגלל שהמים לא יזרמו מספיק טוב.
בנסיעה בשטח כשהיה קר בחוץ הוא הגיע גם ל90 מעלות, זה פחות או יותר סביר אך אני חושש ממה שיקרה באותה סיטואציה בקיץ.
מה אתה חושב?
ערן המסוקס
06-12-11, 19:24
כל עוד אין לך בעייה, כמו שאמר צביקה, אל תגע! נוזל קרור ירוק של פרסטון מצויין.
אגב, אין משמעות בכלל לצבע של נוזל הקרור.. זה פשוט צבע שמוסיפים לנוזל קרור, כדי להבדיל בין סוג אחד למשנהו מאותה חברה.
אם תהיה לך בעיית התחממות, עדיף לטפל בה ספציפית. הטרמוסטט צריך להיות מקורי, ולא משהו חליפי ולא מוכר. זה עלול לעשות בעיות של התחממות באמת. ואם הוא מקורי ותקין, והרכב מתחמם, צריך לפרק את הרדיאטור מהרכב ולנקות/לשפץ/להחליף אותו.
אני מודה זהו אכן לא תרמוסטט מקורי.התרמוסטט סיני וכנארה משם הבעיות.
אני יחליף לאחד אחר.
שתי שאלות:
היום דיברתי עם זה שהמליץ לי על מים אדומים. הוא הראה לי אריזה והיא הייתה של פרסטון.
מה ההבדל בין הנוזל הירוק שלהם לאדום שלהם?
תרמוסטט אפשר לקנות יפני (אם כן איזה) או שחייב מקורי?
אולי תנדב קצת יותר פרטים ? כגון ,
אוטומט או ידני ?
ארוכה או קצרה ?
שנה ?
מידת הצמיגים ?
מוגבה ?
ממוגן ? (חלקי , מלא כולל סף דלתות )
לכול אלה יש משמעות לגבי יכולת שמירת טמפרטורת המנוע .
הכי "נוח" למנוע זה , ויטארה קצרה, ידנית, צמיגים סטנדרטיים (כביש), לא מוגבהת ולא ממוגנת .
רענן
ויטרה שנת 92 קצרה ידנית
ממוגנת עם מדרגות צד, מגן גחון ומגן מיכל דלק.
יש הגבהה וצמיגים 50/50 של מקסיס.
באופן כללי, יש שתי סוגי אנטיפריזים, אתילן גליקול ופרופילן גליקול, לא זוכר איזה מהם בד"כ נהוג לצבוע באדום ואיזה בירוק. הנושא הזה דובר רבות בפורום, כולל שני שרשורים שאני זוכר רציניים במיוחד עם המון מידע רלוונטי.
צביקה קרבורטור
06-12-11, 23:25
ערן המסוקס אכן צודק, אין קשר בין צבע הנוזל להתחממות הרכב, יש קשר בין איכות התרמוסטט, נקיון הרדיאטור , וכניסת המאורר החשמלי לפעולה בזמן שקבע היצרן.
תרמוסטט סיני לא מקורי, זול בקניה, יקר בטיפול שתזדקק במקרה של התחממות יתר, מומלץ תרמוןסטט יפני מקורי, ולא להתפשר על חליפי, ולא משנה מחירו, תרמוסטט "זול" הוא יקר !
נוזל אדום מיועד לרכבים משנתונים אחרונים אתה יכול להסתפק בירוק במיכל הצהוב, שניהם מכילים אתילן גליקול, המסייע לעלות את טמפרטורת הרתיחה בכ20 אחוז, מונע אבנית וחלודה, שומר ומשמן את משאבת המים, ומונע אכילת הבלוק , ראש המנוע ובית התרמוסטט.
הוא מכיל גם נוזל נגד קפאון.
בברכה
צביקה
ויטרה שנת 92 קצרה ידנית
ממוגנת עם מדרגות צד, מגן גחון ומגן מיכל דלק.
יש הגבהה וצמיגים 50/50 של מקסיס.
לא אמורה להתחמם !
תבדוק צריכת דלק , אם "שותה" פחות מ 1:10 בממוצע ,
בצע ניקוי/כיוון קרבורטור + בדיקת כיוון הצתה.
אם אתה רוצה "ראש שקט", אז,
א. תרוקן את כול הנוזל הקיים ותמלא נוזל פריטסון חדש. סע כמה ימים כך.
ב. תרוקן שוב את כול הנוזל
ג. בצע ניקוי רדיאטור (במכון רדיאטורים)
ד. החלף את זוג צינורות המים הראשי
ה. התקן תרמוסטט מקורי (נדמה לי שעולה פחות מ 80 ש"ח)
ו. מלא נוזל קירור של פריטסון.
הערה - אני מניח שאתה יודע כיצד לנקז אויר.
סע לשלום ....
רענן
כבר נסעתי עליו בקיץ בשיא החום בשטח במאמץ והוא נשאר בין 80 ל 85.
זה היה בלי תרמוסטט ככה שאין בעיה של קירור.
כשאני שם תרמוסטט הוא קצת מגביל את הזרימה וזה גורם לי לחשוב שאולי זה יגרום להתחממות יתר בקיץ.
בכל מקרה אני יחליף תרמוסטט.
בנוגע למים...אם אני ישים מים אדומים זה גם יהיה בסדר?
ערן המסוקס
07-12-11, 06:53
נוזל קרור אדום זה בסדר, השאלה היא של איזה חברה? נוזלי קרור ב30 שקל לגלון הם באמת מים אדומים, ולא נוזל קרור.
אגב, הבנתי שיש נוזלי קרור איכותיים דווקא, אבל לא מתאימים לבלוקים מאלומניום, ואפילו יכולים לעשות להם נזק, כמו נוזל הקרור של קאטרפילר.
אני חושב שעדיף לך לדבוק בנוזל קרור שיודעים שהוא טוב כמו פרסטון, או ולווליין.
טרמוסטט טוב, לא מגביל את יכולת הקרור של הרכב, גם אם זה נראה לך שכן. הרכב לא אמור להתחמם בשום פנים ואופן, אם הוא תקין. חוסר בטרמוסטט יביא לבלאי גבוה של המנוע, צריכת דלק גבוהה, ואיבוד כח.
פרסטון מייצרים נוזל ירוק ונוזל אדום.
כתוב באתר שלהם שהאדום משמש את GM ומיוצר לפי המפרט שלהם.
ויטרה לא קשורה לGM אז עדיף את הנוזל הירוק שלהם אם כך?
הנוזל הירוד מתואר כמתאים לכל המכוניות.
לא מזמן עשיתי "דוקטורט" בנושא עבור איסוזו טרופר בנזין ....
http://www.isuzu.org.il/isuzu/index.php?showtopic=9603
שורה סופית עבורך ,
זרקס של ולווליין (צבע ירוק) יהיה מעולה :
http://www.valvoline.co.il/ZEREXOriginalGreen5050
או פריטסון (צבע ירוק) .
אל תיגע באדום עם התווית DEXCOOL .
רענן
רענן המון תודה!
benza
בהחלט חשבתי בכיוון...אני דיי בטוח שהוא לא עובד...
כשהרכב כבוי המאוורר מסתובב חופשי ובנוסף אף פעם לא הרגשתי נפילה בטורים כאילו שהוא נכנס לעבודה.
איך מתקנים דבר כזה? יקר?
ד"א:
שווה לעשות הסבה למאוורר חשמלי?
רענן המון תודה!
benza
בהחלט חשבתי בכיוון...אני דיי בטוח שהוא לא עובד...
כשהרכב כבוי המאוורר מסתובב חופשי ובנוסף אף פעם לא הרגשתי נפילה בטורים כאילו שהוא נכנס לעבודה.
איך מתקנים דבר כזה? יקר?
ד"א:
שווה לעשות הסבה למאוורר חשמלי?
כשהרכב כבוי וקר הוא אמור להסתובב חופשי
כשהמנוע בטמפ עבודה, בקש ממישהו לכבות את הרכב בזמן שאתה מסתכל עליו, אם כשהמנוע נכבה המאוורר ממשיך להסתובב חופשי עוד כמה סיבובים זה אומר שהפאן קלאץ' לא מתפקד
החלק עולה מפירוק 300-400
אופציה נוספת פחות מומלצת היא לרתך אותו שישאר תפוס אבל אז אתה מקבל תמיד קירור גם כשלא צריך.
מאוורר חשמלי? נראה לי זה תלוי בכמה את מתכוון לאמץ את הרכב... אצלי אחרי החלפת טרמוסטט + פאן קלאץ' + פקק רדיאטור חוויתי התחממות קלה במעלה יאיר אבל לא משהו שמתקרב לטווח האדום אלא חום של מאמץ סביר.
תבדוק על הדרך פקק רדיאטור.
לגבי טרמוסטט מקורי לרכב ממכשירי תנועה..
בעקבות בעיה דומה הוחלף הטרמוסטט אצלי ברכב(חלק מקורי) ונקנה טרמוסטט מקורי(82 מעלות) זהה במכשירי תנועה.
מדובר בויטארה, לא בדקתי אם הטרמוסטט הספציפי משמש עוד רכבים אחרים כדוגמת ג'ימני\סמוראי אבל ייתכן שכן, לא טרחתי לבדוק.
החלפת הטרמוסטט לא תרמה לקירור הרכב ולמעשה לא שינתה כלום. עדיין חום המנוע עדיין עבר את האמצע בשעון.
לשם הבדיקה פירקתי את הטרמוסטט וערכתי ניסוי פשוט - הכנסתי אותו לקומקום מים והרתחתי אותם כשהוא בפנים.
התוצאות היו מדהימות - הטרמוסטט המקורי החדש בקושי ונפתח! גם כשהמים בקומקום רתחו.
בדקתי גם את הטרמוסטט המקורי הישן שלי והתוצאות היו זהות כמו לטרמוסטט המקורי החדש.
אתם מוזמנים לבדוק בעצמכם ולראות שהטרמוסטט ה"מקורי" של סוזוקי לא נפתח עד הסוף כמו שצריך.
קניתי טרמוסטט תחליפי אחר (הקפדתי על יפני) בעל אותם נתונים(82 מעלות), ובדקתי גם אותו בקומקום - הטרמוסטט נפתח כמו שצריך עד הסוף הרבה לפני שהמים רתחו.
הרכבתי את האחרון ברכב ואכן התוצאות היו הרבה יותר טובות - וכמובן התבצעה סירקולציה טובה יותר של המים במערכת.
ולפני שתשאלו ו"מה עם שאר מע' הקירור ברכב", אז עברתי עוד לפני כן (בשלבים) על כולה -
הוחלפו:רדיאטור, משאבת מים(GNB), פאן קלאצ', וונטה חשמלית של המזגן( 14 אינץ' של SPAL) גדולה יותר מהמקורי , פקק רדיאטור איכותי 0.9BAR, הוחלף מנוע(לא קשור לבעיה) ונוקו כל מעברי המים, וכמובן הטרמוסטט.
ולגבי הפאן קלאצ' -
אם בדקת כשהרכב קר וסובבת את המניפה, אמורה להיות התנגדות קלה למניפה וזה בסדר שהוא יסתובב 1-2 סיבובים פחות או יותר תלוי בכוח שהפעלת.
במידה ובדקת אותו לאחר נסיעה כשהרכב חם, הצמיגות של השמן וויסקוזי בתוך הפאן קלאצ' עולה ולמעשה המניפה תסתובב קצת פחות עם תנופה ביד.
עדיף שתבדוק אצל מישהו מקצועי אם אין לך נסיון עם זה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.