PDA

צפייה בגרסה מלאה : פראדו 2000 דיזל בעיות הנעה



Pageup
14-01-15, 11:53
הרכב שנת 2000, דיזל. והתופעה היא ככה:
בבקרים האחרונים (הטמפרטורות נמוכות), נותן סוויץ, מחכה את השניות הרגילות
מנסה להניע והרכב מסרב. הסטארטר עובד אבל הרכב לא מניע.
אחרי מלחמה של 20 דקות (וחיבור מצבר ספייר במקביל כדי לא לטחון את המצבר
של הרכב) בסוף הניע. בפעם הראשונה הנחנו שזו בעיית סוויץ, אזעקה או שיכול
להיות שמשאבת הסולר לא בונה לחץ. כדי לעשות דיאגנוסטיקה לא נגענו בכלום,
בערב אחרי כ 8 שעות של "שינה" הניע בנגיעה.
למחר בבוקר (בחשש ויראה) מנסה להניע ושוב התופעה חזרה. גם מתן סוויץ ארוך
כדי שתהיה בניית לחץ, ונסיון הנעה לא צלח. אחרי מלחמה של 20 דקות
סוויץ, הפעלה וכיבוי של האזעקה והקודנית, סטארטרים סתם וכו). במלך
הבדיקות שמתי לא שנורת הסליל (מצתי חימום) לא נדלקת, אבל לא הייתי בטוח אם
זה היה ככה מההתחלה או שבגלל שהם עבדו מספיק פעמים היא לא נדלקת יותר).
בדקתי שוב אחרי שהרכב הניע, כשהאזעקה דרוכה אין סטארטר בכלל - אזעקה זה כנראה לא.
בהתייעצות במוסך הוחלפו מצתי חימום (בבדיקה בחוץ היו בעלי התנגדות שונה וגם לא
הוחלפו מעל 6 שנים). בערב הרכב הניע בנגיעה (אחרי ש"ישן" כמה שעות טובות).
היום בבוקר אותה תופעה בדיוק. מה שכן, שמתי לב שנורת הסליל לא נדלקת מהפעם הראשונה.
משחקים של סוויץ במשך 20 דקות, שבהם הנורה לא נדלקה והרכב לא הניע, אחרי 20 דקותהנורה
של סליל הופיעה ולאחריה הרכב הניע בנגיעה.

כשהרכב חם, נורת הסליל נדלקת ללא בעיה. הוצאנו את הריליי ונתנו סוויץ, נורת הסליל
נדלקת, ונכבית אחרי 2-3 שניות (כרגיל). הזמן של 2-3 שניות אחרי סוויץ הוא רגיל, מאז שהרכב
אצלי (6 שנים). כשהריליי מחובר, הנורה שוב נדלקת ל 2-3 שניות, הריליי נפתח נותן, מתח למצתי
החימום ונכבה. בשלב זה המתח הוא למספר שניות מועט (הגיוני, הרכב חם).

בדיקה עם שלושה חשמלאים שונים ההשערות שעלו:
1) חיישן טמפרטורת מנוע נותן טמפ' גבוה מאוד מה שגורם למחשב לא לתת פיקוד לסליל.
2) בעיה במחשב הרכב.

מישהו נתקל בתופעה? למישהו יש רעיונות מה זה יכול להיות?

לא רוצה לשים מפסק חיצוני שיתן מתח למצתי החימום בצורה "ידנית".
לא רוצה לשים מעגל אלקטרוני שברגע שמקבל סוויץ נותן "פיקוד" לריליי
עם טיימר מתכוונן.
רוצה שיעבוד רגיל (בשאיפה בלי להחליף חצי רכב סתם).

תודה

זיף
14-01-15, 15:29
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/80368-%D7%A7%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%A2-%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%91%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A7%D7% A1-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95?p=542959# post542959

ראה כאן. אמנם היילקס אבל יכול להיות כיוון.
אולי חיבור רופף לסולנואיד? משבת\MED כזה או אחר שעושה בעיות?

Pageup
14-01-15, 18:01
הבעיה היא שהרכב סוחב כתמול שלשלום אז זה לא משהו שקשור למשאבה.
זה לא נראה כמו בעיית משבת על המשאבה כי יש לחץ סולר וזה גם לא מסביר
את זה שהחיווי של הדלקת מצתי חימום לא נדלק ואז אין הצתה (ובפעם הראשונה
שנדלק הרכב מניע).
עוד רעיונות?