PDA

צפייה בגרסה מלאה : ראוטר של נטויז'ן - איך... מה.... משהו...?



asafk
27-12-15, 18:03
אני אתחיל בסוף
אם מישהו יודע איך משתפים מדפסת ודיסק רשת בנטבוקס החדש של נטויז'ן - מה שבראוטר הקודם היה פשוט כמו להכניס פלאג תקשורת לחור - אזמח אם יעזור לי, כי אני מנותק מהדיסק רשת עם כל התמונות שלי ומהמדפסת והסורק כבר שבוע.

כשנגמור עם זה אני אספר לכם על המקצועיות של אנשי נטויז'ן.


תודה...

אסף.

אמיר ב.א
27-12-15, 18:44
אסף ,

תסתכל מה החברה / דגם של הראוטר ותעלה כאן

asafk
27-12-15, 18:47
ADB VV2222
למרות שהוא נראה כמו ומתחבר כמו דגם שנקרא VV3222 שהוא דגם חדש יותר

אסף.

אמיר ב.א
27-12-15, 19:14
אוקי , אני מכיר את הדגם.

יש לך משתמש / סיסמה

ואתה מסוגל להכנס להגדרות שם ?

asafk
27-12-15, 19:16
כן.

אבל בתור משתמש רגיל - נראה לי מוזר שלא בתור מנהל אבל אולי זה בסדר:



אסף.

אמיר ב.א
27-12-15, 19:20
אסף - בתור התחלה , תמחוק את החלק השמאלי של התמונה שהעלית ,עם הפרמטרים IP וכו'
אתה לא רוצה שזה יהיה חשוף באינטרנט.

אחרי זה ,

לך לתפריט : STORAGE -> NETWORK FILE SHARING

STORAGEHome (http://10.100.102.1/ui/dboard)
>> Storage Service (http://10.100.102.1/ui/dboard/storage?backto=storage)
>> Network File Sharing (http://10.100.102.1/ui/dboard/storage/netserver?backto=storage)

לגבי זה שאתה לא מנהל - ככה זה בגירסאות האלה - ואכן מבאס אבל זה מה שהם נותנים למשתמשים ....

asafk
27-12-15, 19:29
אז שם כבר הייתי.
אבל זה לא נותן לי משהו שאפשר לעבוד איתו, סימנתי את ENABLE SHARING ו... לא יודע. כלום.

אסף.

lizard
27-12-15, 19:34
נו וחיברת את המדפסת לנתב? נכנסת לרשת ולא ראית את הנתב?

אמיר ב.א
27-12-15, 19:38
רגע , לאט לאט


אחרי ששמת את כל ההגדרות האלה , תכנס שוב לתפריט הנ"ל , ואחרי איזה דקה או שתיים הוא אמור להשתנות לך ,

הכונן רשת שלך , מחובר בUSB אני מניח אל הראוטר ADB הנ"ל ...


Enable Sharing - YES

Ask for User Authentication - NO

Netbios Domain/Workgroup - WORKGROUP

Interfaces -
Bridge Ethernet WiFi


Share Automatically All Volumes - YES

Share Name : USBMEDIA


מה מערכת ההפעלה שאתה עובד איתה ? WIN7 ?

עירא
27-12-15, 19:43
המדיניות שלהם הפכה להיות כמו של אפל.
אנחנו יודעים בשבילך מה טוב, ומסגור לך את כל האפשרויות כדי שלא תעשה נזק שיעלה לנו בשעות תמיכה.
הם יכולים* להתחבר אליך לראוטר (להם יש יכולת להתחבר כאדמין) ולעשות שינויים.
* רק תומך בכיר יכול לשנות את הדברים המורכבים (כמו תחום כתובות ברשת הפנימית....) וכמובן שהוא עובד בימי שלישי בין 12.


עירא

asafk
27-12-15, 20:24
הדיסק מחובר LAN. גם המדפסת. את הדיסק אני רואה בתור מחשב רק מתוך הראוטר אבל לא במחשב שלי - network ולכן גם אי אפשר לגשת אליו.
את המדפסת אני בכלל לא רואה.

אסף.

- - - Updated - - -

מחשב אחד xp אחד 7 ואחד 10.

ושוב תודה לכולם כאן.... עם התמיכה של נטוויז׳ן לקח לי שבוע להגיע לנקודה הזו ובמצטבר יותר מ20 שעות בטלפון.


אסף.

lizard
27-12-15, 20:32
בדקת שההגדרות נטוורק של הנתב נכונות? כלומר שאתם על אותה קבוצת עבודה.

lizard
27-12-15, 20:33
אם אני מבין נכון אז אתה אמור לראות את הנתב ברשת הביתית כמחשב וכשאתה מקליק עליו, אתה תראה מדפסת וכונן.

lizard
27-12-15, 20:36
קראתי שוב את מה שכתבת. אולי אני לא מבין נכון. יש לך כונן קשיח ויש לך מדפסת. הן מתחברות לנתב שלך דרך כבל רשת או דרך כבל יו אס בי?

asafk
27-12-15, 20:46
כבל רשת לחורים של ה LAN

אסף.

- - - Updated - - -

אני רואה את הראוטר ברשת. בתור ראוטר לא בתור מחשב.

אסף.

אמיר ב.א
27-12-15, 21:03
הבנתי מה הבעיה, ולמה אתה לא רואה אותם כרגע.

המשך בה"פ

lizard
28-12-15, 06:38
נשמח אם תספר.
אסף, התיאור שלך היה לא נכון, אל תיקח את זה אישית.
יש לך מדפסת וכונן שמחוברים עצמאית לרשת. לא קשור בכלל לUSB של הנתב.
בפעם הבאה תכתוב שחיברת את הכונן והמדפסת לרשת ולא לראוטר. כי כשאתה כותב שחיברת לראוטר האסוציאציה הראשונה היא לכבל USB.
צריך לבדוק שהכונן והמדפסת קיבלו IP ADDRESS. אם אין לך DHCP ברשת אז זה לא עובד בגלל זה. או שצריך, לא יודע איך, להגדיר להם IP קבוע. ואם יש להם IP קבוע, לוודא שהוא תואם לרשת החדשה. בדר"כ זה 10.0.0.X כש10.0.0.138 זה הנתב.

asafk
28-12-15, 07:35
החיבור LAN שלהם הוא ישירות לנתב. לא לחור בקיר. אבל אני מבין מה שאתה אומר לגבי התיאור שלי. יש דברים שבהם אני יותר מבין...

בכל מקרה עם התמיכה של אמיר מאחורי הקלעים הצלחתי לגרום לכל הציוד לעלות ברשת.
המדפסת לא היתה ב dhcp. הדיסק דווקא כן. גם אחרי שלשניהם היתה כתובת נכונה וגם לעוד דיסק שמחובר בכלל וויפי והיתה לו כתובת נכונה עדיין לא ראיתי אותם ברשת במערכת ההפעלה. דרך האפליקציה של הנתב ראיתי שהם קיימים ומזוהים אבל אי אפשר להיכנס אליהם.
ככה או ככה בסוף אחרי כמה מחזורי ניתוק חיבור כיבוי הדלקה בסדר שונה , פתאום הכל הופיע. עוד לא עובד חלק מבחינת גישה לדיסק רשת אבל התקדמנו.

ועל השרות של נטוויז׳ן ארחיב אחר כך.

אסף.

tomergir
28-12-15, 08:02
בכל אופן ממליץ לך לקבע את כתובות ה- IP של המדפסת והכונן למקרה שהכונן נכנס למצב "שינה" או שתכבה את המדפסת.
לכל מוצר רשת שמחובר לשרת DHCP והוא לא פעיל למשך זמן מסוים, הכתובת שלו נמחקת מהשרת, ברגע שהוא חוזר להיות פעיל שוב, הוא מקבל כתובת חדשה מהשרת ולא בטוח שזו תהיה הכתובת הישנה שהוא קיבל לפני כן.
ברגע שתקבע את הכתובות כשתגדיר שיתופים על המחשבים הם יהיו קבועים ולא משנה אם תכבה או תדליק את המכשירים.

lizard
28-12-15, 09:46
אסף לוקח לזה לפעמים זמן. התשתית שלך היא אתרנט, עליה יש תשתית אינטרנט (הכתובות ip) ומעל כל זה יש את הרשת של מיקרוסטפט מה שנקרא הרשת הביתית. לוקח למחשב שלך זמן להסתנכרן מול המכשירים האחרים. אם היית יודע מה כתובת הip שלהם היית יכול לגשת ישירות ולא ליכות שהמחשב שלך יגלה אותם.

asafk
08-01-16, 12:49
עדכון....
מדי פעם אפשר לראות את כל החברים ברשת הביתי וגם אז זה לזמן קצר. למרות שאני יודע את הכתובות של כולם - הפכתי את המדפסת למשל לכתובת סטטית - אני לא יכול לגשת לאף אחד מהם. לא לפתוח את שרת הקבצים ולא את הסטרימר בתור דיסקים, לא להדפיס למדפסת - כולם מזוהים בתור מחשבים ברגעים הבודדים שאני רואה אותם ולא בתור מה שהם.
נטויז'ן מבחינתם לא מצליחים לפתור את התעלומה, לא שהם יותר מדי מדברים איתי אבל זה לא משנה כי מי שכן מדבר איתי לא מצליח להבין אפילו את הדברים שהסבירו לי אמיר ומיכה.

מחפירה ברשת אני מתחיל לקבל רושם שהנתב הזה לא תומך בשיתוף דיסקים או מדפסות LAN. יכול להיות כזה דבר?

אסף.

lizard
08-01-16, 13:09
אני לא מבין איך זה יכול להיות. יש לך אפשרות לשים SWITCH נפרד? כי זה לא ממש קשור לנתב (כנתב) אלא לתפקידו כSWITCH.

אם אתה רוצה, אני יכול לבוא לנסות לראות אם אני מצליח לסדר לך.

asafk
08-01-16, 13:31
אני לא מצליח לגרום לו לתפקד כסוויץ׳ וזו הבעיה לדעתי.
השאלה היא אם יכול להיות שהוא פשוט לא מיועד לזה?

אסף.

lizard
08-01-16, 16:48
אם יש לו כניסות אז הוא סוויץ'. זה לא משהו שצריך לגרום לו לעשות.
אגב, הרמתי אצלי עכשיו רשת ביתית של כמה מחשבים וגם לי היתה בעיה לראות את כולם ברשת. התברר שלחלק מהמחשבים היו חסרות הגדרות.
אתה יכול לתת רשימה של איזה מחשבים/רכיבים יש לך ברשת הביתית ומה אתה צריך שכל אחד ישתף/יעשה? כולל מערכת הפעלה וגרסה למשל מחשב אסף משתף מדפסת מערכת הפעלה חלונות שבע. מחשב אישה של אסף משתף כונן איחסון מבוסס יו אס בי מערכת הפעלה חלונות אקס פי. ככה תהיה מפה מסודרת. אתה לא חייב בפורום, אתה יכול לשלוח לי קובץ במייל או בה"פ.

אמיר ב.א
08-01-16, 17:08
אסף - ניתן לעשות את זה עם הראוטר הזה , גם שרת קבצים וגם מדפסת רשת.

מה זאת אומרת רואים אותם למספר רגעים?כל פעם שאתה ניכנס ?

מה משתנה כאשר רואים וכאשר לא רואים ?

asafk
08-01-16, 20:01
קודם כל מבחינת הרכיבים וההגדרות - בראוטר הקודם הכל עבד ולא היו בעיות.
אני רואה אותם ברשת הביתית אחרי כיבויים והדלקות בסדר מסויים. אם אני מנסה להיכנס לדיסק רשת הוא מודיע שאין איתו קשר. כנל אם אני כותב את הכתובת שלו כמו שמופיעה באפליקציית הראוטר. שם אגב אני תמיד רואה את כולם כולל כתובות.
אני לא יכול להוסיף את המדפסת בתור מדפסת רשת. גם כשאני כותב את הכתובת שלה (הפכתי אותה לסטטיות כדי שלא תברח). אני לא יכול לגשת לדיסק של הסטרימר גם כשאני כותב את הכתובת שלו.
ובדכ מייד אחרי שאני מנסה... כולם נעלמים מהרשת הביתית.

אסף.

lizard
08-01-16, 20:35
משונה. אני יכול לבוא עם סוויץ אחר ולראות אם יש שינוי. הכי הרבה, סיבה טובה לעבור מנטוויז'ן.

asafk
08-01-16, 21:36
עם הנתב האחר הכל בסדר. זאת הבעיה בדיוק.

אסף.

boaz avrahami
08-01-16, 23:13
ואם אתה שם את הראוטר הקודם בתור סוויץ לרשת הפנימית ותשתמש בראוטר החדש רק כמודם זה אמור לעבוד, לא?

mugi8675
09-01-16, 00:05
אם אתה רואה בראוטר את הציוד זה מצויין. האם אתה מצליח לעשות לו ping? (כלומר לפתוח במחשב חלון cmd ולהקיש את הפקודה ping ולאחריה את כתובת ה ip של הציוד? אם כן, הבעיה שלך לקראת סיום. חפש בגוגל Take advantage of your router's USB port with a little trick that lets you share a hard drive with anyone on your Wi-Fi network.

ופעל על פי ההוראות. אגב, רוב הראוטרים הביתיים מקצים ip לפי mac כך שמובטח שהציוד יקבל את אותה כתובת תמיד (קוראים לתכונה Mac reservation(.

יצחק

עירא
09-01-16, 07:54
יכול להיות שיש לך כפילות של כתובות ברשת? (ווידאת שהכתובות הסטטיות שנתת למכשירים לא נמצאות בפול הכתובות ששרת ה-dhcp מחלק?)
בנוסף האם הגדרת subnet mask זהה לכל התחנות ברשת?

Pageup
09-01-16, 13:40
אם מדברים על כתובות סטטיות, תמיד עדיף שהשרת DHCP יחלק גם אותן לפי MAC ADDRESS.
זה מונע חלוקה של הכתובת כאשר הרכיב "ישן" או מחוץ לרשת מסיבה כלשהיא.
אני תמיד נותן כתובות סטטיות לכל המחשבים/טלפונים/טאבלטים/מדפסות וכו דרך השרת.
ככה אני יודע אם מישהו נכנס לרשת בלי ידיעה שלי ואני תמיד יכול למפות דברים בצורה
קבועה בלי חשש של חלוקה שגויה.

asafk
09-01-16, 16:58
ושוב תודה למגיבים.
שיתוף דרך USB לא יעזור לי גם בגלל המהירות וגם בגלל שמדובר בלפחות שלושה מתקנים שונים שניים מחוברים LAN והשלישי בכלל WIFI.
כפילות כתובות - בדקתי. אין בעיה.
לגבי SUBNET MASK - מה זה ואיפה רואים את זה?

אסף.

boaz avrahami
09-01-16, 17:09
אסף, למה אתה לא משתמש בראוטר הישן כסוויץ׳

asafk
09-01-16, 19:11
כי זה יותר מדי מסובך בשבילי. אני צריך שדברים יעבדו כמו שהם.

אסף.

boaz avrahami
09-01-16, 19:14
בדיוק בשביל זה המלצתי את זה.

הסוויץ ( הראוטר הישן ישמש כסוויץ) וינהל לך את הרשת הביתית הפנימית - ולפי עדותך הוא עשה את זה בהצלחה והראוטר של הוו יכניס אליו את האינטרנט.
נראה לי שזה הדרך הפשוטה ביותר בשבילך שדברים יעבדו ומהר.

צריך לבטל בראוטר הישן את ה DHCP

עירא
09-01-16, 21:11
לגבי SUBNET MASK - מה זה ואיפה רואים את זה?

אסף.

מסיכה שבנויה מארבע אוקטטות (ממש כמו הכתובת ip). תפקידה להגדיר איזה חלק מכתובת ה-ip מציין את הרשת אליה הכתובת שייכת (החלק שיש בו אחדות בבינארית) ואיזה חלק מהכתובת הוא מציין יחודי של תחנה ברשת (החלק עם האפסים בבינארית)
רואים את זה תחת ההגדרות ip של הרכיב.
לרוב יהיה משהו בסגנון 255.255.255.0 (בהנחה שמדובר בכתובת רשת מ-class c)
גם את זה צריך לוודא שמה שאתה הגדרת ידנית במחשבים שנתת להם כתובות סטטיות, זהה למה ששרת ה-dhcp חילק לשאר המחשבים.
על הדרך, למרות שלא אמור להיות קשור לתופעה שתיארת, תוודא שה-default getaway זהה לכל התחנות ברשת

עירא

asafk
09-01-16, 21:17
אה, זה.
כן, אותו דבר.

אסף.

lizard
09-01-16, 21:57
תעשה רשימה כמו שאמרתי לך. יקל מאוד על החיים.

עירא
11-01-16, 12:52
עוד כיוון שיכול להיות רלוונטי, אם אני זוכר נכון הנתב הזה מחלק כתובות לרשת הפנימית בשני מתחמי כתובות (סוג של vlan) יכול להיות שזה משבש את הרשת.

asafk
12-01-16, 21:09
סיימתי עכשיו שיחה של יותר משעה עם התמיכה של נטוויז'ן. קלח להם חודש לתת לי תמיכה אבל לא נורא. העיקר שיש עם מי לדבר.
הם מבחינתם הודיעו שהם הגיעו ל"גבול התמיכה" (מונח שלהם), ושהבעיה היא ברשת הביתית ולא בראוטר שלהם או בהגדרות שלו.
זה שהכל עבד פיקס עם שני הראוטרים הקודמים - לא משנה מבחינתם.

תמונת מצב.
אני עדיין רוב הזמן לא רואה את כל החברים ברשת הביתית.
PING - אני לא מצליח לעשות למדפסת או לדיסק רשת שמחוברים שניהם בLAN למרות שאני רואה אותם בתוכנת הניהול של הראוטר. אני לא מצליח להיכנס אליהם דרך הדפדפן.
בתוכנת הניהול של הראוטר אני רואה את כל ציוד הקצה, כולל כתובות והכל. המדפסת למשל מראה על המסך שלה שיש LAN והכתובת בסדר.
הסטרימר שמחובר בוויפי ולא בLAN מודיע שיש תקשורת ויש כתובת והכל בסדר. אני לא רואה אותו ברשת הביתית אבל מצליח להיכנס לאפליקציית הרשת שלו כשאני כותב את הכתובת שלו בדפדפן.
סתם בתור נסיון לעשות PING אני מצליח גם לאביזרי וויפי אחרים כמו טלפונים.
כלומר אם אני מבודד את הבעיה אז כל מה שמחובר בוויפי אני יכול לגשת אליו למרות שאני לא רואה אותו ברשת הביתית, ומה שמחובר ישירות לראוטר אז לא.
האיש תמיכה שלהם טוען ש"יש בעיה במחשב", אז ניסיתי מהמחשב השני, שהוא בכלל XP ולא WIN7 שזו מערכת מפגרת שלא יודעת בכלל לעשות בעיות, אותו דבר.


אז הוא אומר שיש לי בעיה ברשת הביתית. ושזו רשת מסובכת מאוד ושצריך טכנאי רשתות. "מסובכת מאוד" זה ראוטר שמחוברים אליו מחשב דיסק ומדפסת בLAN, ועוד כמה אביזרי קצה בוויפי. נראה לי די פשוט אפילו בשבילי, מה עוד שעד עכשיו עם שני ראוטרים קודמים זה עבד בלי להתאמץ בכלל, מחברים ונוסעים.
הוא אומר שהראוטר הזה מותקן אצל הרבה לקוחות שיש להם רשתות עם "ציוד מתקדם" והוא "נותן עבודה". ושמבחינתם הבעיה אצלי ולא אצלם.

ואני שואל - איזו בעיה יכולה להיות ברשת הביתית?
תנו לי רעיונות כי עד עכשיו היו כאן רעיונות מצויינים ואפילו עליתי על כמה בעיות מינוריות אבל שורה תחתונה... אני באותו מצב.

תודה..

אסף.

shachar
12-01-16, 21:32
אני ויתרתי על לקחת ראוטר (בזק ובזק בינלאומי) והסתפקתי במודם.
לא רוצה שמישהו יגביל או יחליט במקומי על הגדרות הרשת.
לא רוצה תמיכה ולא רוצה להגיע לסוף התמיכה.
אצלי יש כונן רשת מדפסת ושלושה סוויצים נוספים.


Sent from my SM-G900F using Tapatalk

asafk
12-01-16, 21:40
אבל בשביל לחסוך 10 שקלים לחודש, ללכת לקנות ראוטר... נראה לי לא משתלם. עדיף כבר לחזור לסידור הקודם שעבד יופי עם הראוטר של אורנג'.

אסף.

lizard
12-01-16, 21:58
שמע זה הגיע לשלב שצריך לבוא לראות. אולי הגדרה שלך לא נראית קשורה מחרבנת את הכול. אני לא יודע לדקלם בעל פה, צריך לבוא לראות ולחקור. אתה רוצה, אני יכול לקפוץ מחר בשעות הבוקר צהרים להסתכל. רק תודיע לי מראש שאתארגן.
אני יכול להביא סוויץ אחר ולראות אם זה משנה משהו.

asafk
12-01-16, 22:00
תודה מיכה, אבל אני בינתיים דוחה את הטיפול בזה פשוט כי אין לי זמן. נראה מה...


אסף.

boaz avrahami
13-01-16, 00:49
אסף, ניסית להסיר ולהתקין נניח את התוכנה של המדפסת מהמחשב?

asafk
13-01-16, 10:00
אלמנטרי. לא תפס.

למה בעצם אני צריך את הראוטר שלהם? אם אני כבר קונה ראוטר חדש, שלהם הופך למיותר, לא?

אסף.

lizard
13-01-16, 10:27
כן. זה adsl? עדיף לך לקנות סוויטץ ב100 שח. נתב+adsl מתחיל בסביבות 1500

shachar
13-01-16, 10:42
אתם מחליפים מושגים וזה עשוי לבלבל
סוויץ הוא בד"כ טיפש ונועד להגדיל את כמות החיבורים לנתב
נתב - ראוטר מכיל את "השכל" של הרשת מתן הכתובות והניהול
ניתן להפוך נתב לסוויץ (לא להיפך)

נתב אפשר לקנות החל מ 100 ש"ח

לטעמי כדאי לקחת רק מודם ולנהל את הרשת לבד
החיסרון כאשר יש תקלה אין לך את התמיכה ברשת אלא רק למחשב הבודד שאמור להתחבר למודם
ותהיה נטיה להאשים את הנתב הפרטי שלך בכל תקלת תקשורת

מצד שני - ההגדרות הם שלך - יש לך את כל ההרשאות לניהול.
פעם אחת מגדירים , שומרים את ההגדרות וזהו.

Pageup
13-01-16, 11:06
אסף,
אני הייתי עושה משהו אחר רק כדי לוודא שהכל עדיין תקין.
קח את הנתב של אורנג או השני הישן, חבר אותו לכל הציוד
(אל תחבר אותו החוצה - הוא במילא לא יתחבר). תבדוק
שאתה מצליח להתחבר לכל הרכיבים הבעייתים בתוך הרשת הביתית.
אם זה עובד יש לך הוכחה (בעיקר לעצמך) שהכל עדיין תקין.
מפה אפשר ללכת על מלחמה בנטויזן או על מעקף ועדיין להשתמש
בראוטר הישן בתור middle man. קצת עקום אבל עובד.

).

boaz avrahami
13-01-16, 11:45
את זה כבר הצעתי לאסף לפני שבוע

Pageup
13-01-16, 12:26
את זה כבר הצעתי לאסף לפני שבוע
רעיון מצוין, עדיין הוא לא עשה את זה.

lizard
13-01-16, 13:19
נתב ב100 שקל? איפה אני קונה עכשיו.

סוויץ' זה הרכיב שאליו מחברים את הרשת החוטית. ACCESS POINT זה הרכיב לרשת האלחוטית. מודם (למרות שזה לא באמת מודם אבל לא משנה) זה מה שמחבר את הרשת אטרנט שיש לך בבית לרשת המרחבית של בזק או כבלים. בבזק זה נקרא ADFL ובכבלים אני לא יודע מה השם. נתב זה הרכיב שיודע להעביר מידע מהרשת המקומית שלך בבית לרשת המרחבית של בזק. בבזק בצד השני יש גם נתב.

המוצר קצה שיש לך מאחד את כל החלקים האלה ביחד לקופסא אחת קומפקטית.

יש לקנות יחידות קצה כאלו (שלצורך הדיון נקראות נתבי ADSL) אבל הן יקרות בגלל שכשבזק נכנסה לתחום הADSL היא שברה את השוק בכך שסיפקה ללקוחות שלה נתבים טובים ובזול. כתוצאה מכך אין מבחר גדול בארץ (ובכלל אני חושב שעדיף לקנות מאמזון אבל חייבים לוודא שמתאים) ומה שיש, יקר.
יש נתבי ADSL מעולים וחזקים אבל הם מתחילים בסביבות 1500 שח באמזון. חשבתי להביא כזה כי לי יש בעיה מעצבנת עם הרשת האלחוטית אבל הסתבכתי עם האפשרויות.

לדעתי, אבל לא אוכל לדעת לפני שאראה במו ידי ועיני את הרשת וההגדרות, הבעיה היא אחרת ולא בהכרח בנתב.

אתה יכול להחזיר את הנתב ADSL לבזק ובמקומות לקחת רק מודם. את המודם הזה מחברים לנתב+WIFI ואז בעצם יש לך הפרדה. אבל אני לא רואה את הטעם בזה אלא אם יש לך נתב ממש מעולה ואתה רוצה לעבוד איתו. ל90% מהאנשים (ואני בניהם) זה מיותר.

boaz avrahami
13-01-16, 13:20
מה שאתה למעשה אומר זה להשתמש בישן כסוויץ׳ לכלל האביזרים ( לדעתי יש לבטל בו את ה dhcp) ובינו לבין האינטרנט לשים את הרוטר של נטויזן.
זה מה שאני התכוונתי. זה תואם גם את מה שאתה התכוונת?

asafk
13-01-16, 13:50
את זה כבר עשיתי כמו שהצעת רק בלי החיבור לאינטרנט אלא רק בין כל החברים ברשת וכמובן הכל עובד. כולם מדברים עם כולם. גם אמרתי את זה לאיש של נטוויז׳ן אבל הוא מתעקש שהבעיה אצלי ולא בנתב. אני מבין שאני יכול להמשיך להשתמש בו בתור מתווך.
אבל בכל זאת יש בעיה ואם אפשר למצוא אותה אז למה לעקוף אותה? זה עקום

אסף.

shachar
13-01-16, 13:50
נתב ב100 שקל? איפה אני קונה עכשיו.
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11019

הנתב הוא זה זנותן את הכתובות הפנימיות DHCP.
הנתב יכול להיות גם אלחוטי = ACCESS POINT
הסוויץ ובשמו העברי רכזת הוא כמו מפצל.
אם לנתב יש 4 כניסות ואתה צריך חמישה מחשבים ומעלה
לאחת הכניסות אתה מחבר סוויץ ומגדיל את כמות החיבורים האפשריים

לגבי ADSL: Asymmetric Digital Subscriber Line
היא אחת משלל טכנולוגיות ה-DSL והיא משמשת לתקשורת נתונים ברוחב פס גבוה בקווי טלפון רגילים.
המלה "אסימטרית" (Asymmetric) בשם הטכנולוגיה רומזת לעובדה שהטכנולוגיה מנצלת את רוב רוחב הפס להעברת נתונים אל המשתמש,
ומותירה רק חלק קטן מרוחב הפס להעברת נתונים מהמשתמש.
אסימטריות כזו בתנועת הנתונים אכן מאפיינת את עיקר השימוש של משתמשי קצה באינטרנט:
אל המשתמש, הפרטי או העסקי, זורמים תכנים שונים, כגון מסמכים, קובצי וידאו וקובצי אודיו.
הזרימה מהמשתמש החוצה מוגבלת בדרך כלל למשלוח בקשות מצדו, ולכן אינה דורשת רוחב פס גבוה.

"המודם" מחבר בין התשתית לרשת - יש ראוטרים שכוללים מודם.

אני ממליץ לקחת את המודם מהספק ובכך להזים טענות שמשהו לא מתאים.
כל היתר נתבים רכזות וס לקנות לבד

lizard
13-01-16, 13:52
זה נתב ללא מודם, כאלו יש המון. לא מעניין.

boaz avrahami
13-01-16, 14:01
את זה כבר עשיתי כמו שהצעת רק בלי החיבור לאינטרנט אלא רק בין כל החברים ברשת וכמובן הכל עובד. כולם מדברים עם כולם. גם אמרתי את זה לאיש של נטוויז׳ן אבל הוא מתעקש שהבעיה אצלי ולא בנתב. אני מבין שאני יכול להמשיך להשתמש בו בתור מתווך.
אבל בכל זאת יש בעיה ואם אפשר למצוא אותה אז למה לעקוף אותה? זה עקום

אסף.

אז תשרשר אותו לאינטרנט ותעבוד.
מה איכפת לך. אתה מחפש צדק או פונקציונליות?
תתיחס לדרעק הזה שלהם בתור מודם בלבד וסגור עניין.

אם אתה מחפש צדק חפש חוו״ד מקצועית חתומה ועם זה תתבע אותם.
הם לא בנויים לתת שרות ותמיכה לדברים חריגים

shachar
13-01-16, 14:21
זה נתב ללא מודם, כאלו יש המון. לא מעניין.

יש גם בסכומים הרבה הרבה יותר נמוכים מ 1500 ש"ח - חיפוש פשוט בזאפ יראה לך

asafk
13-01-16, 14:34
ואיך אני משרשר אותו למודם? חיבור LAN ל LAN ?

אסף.

shachar
13-01-16, 15:16
כן,
אבל אם אתה מתכוון לעשות שימוש בזה של נטוויזן כמודם בלבד.
אני מניח (לא יודע להגיד) שצריך להגדיר אותו כמודם בלבד.
אולי את זה התמיכה תדע לתת...

boaz avrahami
13-01-16, 15:56
למה?
תן לו להיום גפ dhcp
ולישן סוויץ בלבד

הכי נכון לטעמי

shachar
13-01-16, 18:38
למה? כי קודם זה עבד.
ברגע שהוא יתחיל לקנפג כולל לנטרל את ה dhcp בראוטר הישן. ההגדרות רשת עשויות להשתנות והחזרנו את הבעיה של הראוטר של נטויזין.
ואולי אני טועה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

boaz avrahami
13-01-16, 20:48
במחשבה שניה, יש הגיון בדבריך

אסף, איזה חחבורים יש בראוטר הישן שלך?
או ליתר דיוק, האם יש לו כניסת רשת או רק יציאות?

Pageup
13-01-16, 21:16
בדיוק מה שמיכה אמר.
אני הייתי מוציא מיציאת ה WAN של הראוטר הישן ומכניס לאחת
מכניסות ה LAN של הראוטר החדש.
הייתי מבטל את ה WiFi בחדש ומשאיר שוב רק את הישן.
צריך רק לוודא שה IP שמחולק בישן לא נמצא באותו סאבנט
של החדש.

אמיר ב.א
13-01-16, 22:04
חלוקת הIP אצל הישן של אסף ואצל החדש של אסף הם בSUBNET שונים ,

הישן הוא בסיגנון של 192.168.1.1
החדש הוא בסיגנון : 10.100.102.1

אין בעיה של חפיפת כתובות.

אסף - גם אני ממליץ לך לנסות לחבר את כל הציוד לישן, ואת הישן לחבר לחדש רק בשביל לקבל אינטרנט,
אם אתה לא מסתדר , אתה מוזמן ליצור קשר.

asafk
14-01-16, 07:31
תודה שוב. כך אעשה.

אסף.

asafk
21-01-16, 21:14
אז.. סוף דבר לבינתיים.
נטוויז'ן סירבו כאמור להודות בעובדה שהבעיה בציוד שלהם, ושלחו אותי להוציא הרבה כסף (שקול בערך למה שאני חוסך בתור לקוח שלהם במשך בין 5 ל10 שנים לעומת האופציות האחורת שכן עובדות פיקס) כדי לפתור את הבעיה (שלא היתה לפני שהתקנתי את הציוד שלהם).
אז עשיתי מה שהמלצתם.
חיברתי את כל החברים לנתב של אורנג' שעבד קודם, ואותו חיברתי בחיבור WAN ל LAN בטור לנתב של נטוויז'ן. כל הציוד מייד הסתדר בשורה יפה וישרה, מופיע בכל מקום שצריך ועובד. פיקס. היה קצת צריך לערבב את הגדרות החיבור לאינטרנט של הנתב של אורנג' אבל זה היה כבר פשוט אחרי החודש האחרון שבו למדתי על רשתות הרבה יותר ממה שהייתי רוצה לדעת אי פעם בחיים.
תודה לכולכם, באמת עזרתם ופתרתם לי בעיה..

אגב... השירות שלהם באמת מזעזע. שעות של המתנה ובסוף אין פתרון. והבטחות שיחזרו אלי וזה לא קורה. ואחראים ומנהלים שמשקרים ולא מבצעים מה שהבטיחו, ועוד ועוד... בקיצור, אם זה היה פשוט יותר לעבור לספק אחר הייתי עושה את זה. אבל זה קצת יותר מסובך מבטלפונים סלולריים כנראה אז אני אשאר תקוע איתם עוד קצת.

אסף.

boaz avrahami
21-01-16, 23:27
המלצה אישית על ספק בזק בנלאומי.
שרות וזמינות מהטובים שנתקלתי בהם!

מזל טוב כמובן על החזרה לשיגרה

lizard
22-01-16, 07:29
המלצה אישית על ספק בזק בנלאומי.
שרות וזמינות מהטובים שנתקלתי בהם!

מזל טוב כמובן על החזרה לשיגרה
גם אני לקוח שלהם שנים אחרי שנטוויז'ן עשו לי בעיות