צפייה בגרסה מלאה : התיעצות טויוטה פריוס היברידית משומשת
שלום,
אני רוצה להחליף את הקורולה לרכב חסכוני וחדש יותר עם בגז' גדול. פזלתי לכיוון הפריוס, נראה רכב חסכוני ואמין.
מישהו יכול לשפוך קצת מידע:
1. דברים מיוחדים שכדאי לבדוק לפני רכישה (סוללה?)
2. מה ההבדל בין דור 2,3,4?
3. מה זמן חיי הסוללה? האם הוא נמדד בק"מ או בשנים, או גם וגם?
כל מידע נוסף יתקבל בברכה.
תודה,
פריוס זה הכי "לא אוטו" שאפשר. סוג של אנטי-מכונית, עם תחושה סינטתית ואופי כללי של אנטי-נהיגה ושל "עזוב אותי באמא'שך".
אבל אי אפשר לקחת ממנו את היתרונות המובהקים שלו - הוא חסכוני, אמין ומרווח.
דור ראשון לא הגיע לישראל. אנחנו מכירים את דורות 2 ו-3 כמשומשים. לדור השלישי יש גם דגם פלאג-אין (נטען) וגרסת "+" שזה בעצם סוג של סטיישן/מיניוואן
הדור רביעי הוא רכב חדש לחלוטין.
בזמנו, כשטויוטה דחפו את הרכב הזה לשוק הישראלי והיה קיים חשש של הלקוחות מאורך חיי הסוללה (סוללה גם עלתה אז 25K שקלים טבין ותקילין) היבואן נתו אחריות ל-8 שנים על הסוללות. מאז מחירי הסוללות ירדו משמעותית, הפריוס לדורותיה מוכיחה אמינות גבוהה ולפחות אני לא שמעתי על תקלות מיוחדות.
אוטו אמיתי זה ממש לא. אבל לא נעים להודות, זה אחלה כלי רכב ליומיום.
מנסיון של אחזקת שני פריוסים דור 3 במהלך 6 שנים. צריכת דלק 1:21. הצריכה האופטימלית מושגת בנסיעה בתוך העיר. בפקקים ארוכים ונסיעה מחוץ לעיר קצת פחות טוב. תקלה אחת בצג בלוח השעונים שתוקנה במסגרת אחריות, (תקלה סדרתית שלא מספרים עליה בעיתון).
הרכב מרווח למדי. יש אפקט של סטיישן בתא מטען. הרכב מרגיל את הנהג לנהוג בצורה חסכונית, (או במילים אחרות לנהוג כמו סבתא).
זה הרכב הכי זול לאחזקה שוטפת שהיה לי. הביטוח נמוך במיוחד. הטיפולים זולים. גם כשעושים אותם במוסך יבואן.
יש לי חברה לעבודה שמחזיקה פריוס 2009 דור 3 יד ראשונה עם כמעט 200 אלף ק"מ אפס תקלות.
הפסקתי עם הפריוס כי פשוט שעממה אותי. אני לא צוחק.
אני מחזיק פראדו בבית וקורולה 2003.
מהפראדו אני נהנה כמובן והקורולה גם היא משעממת לנהיגה. האם הפריוס משעממת יותר? יתכן, סה"כ המנוע החשמלי הזה בטח יכול לתת הרגשה משונה.
אבל תכלס, אני אדם פרקטי, אני מחפש שהרכב יהיה אמין, בטיחותי, זול לאחזקה ובצריכת דלק ועם בגז' גדול (מה לעשות נופיעה עגלה לאחרונה).
האם יש אלטרנטיבות אחרות בשוק לדרישות הנ"ל? לא ראיתי הרבה...
ראיתי שיש את ההונדה אינסייט, היא מאוד מזכירה את הפריוס בצורתה, אני מניח שהיא פחות חסכונית כי היא לא יודעת לעבוד באופן בלעדי עם המנוע החשמלי. היתרון שלה שהיא זולה משמעותית מהפריוס.
מה דעתכם עליה?
תודה,
רכב היברידי בארץ - רק טויוטה. לדעתי.
יש את האוריס סטיישן היברידית. מערכת הנעה זהה לפריוס דור 3. כנראה ביצועים דומים. לא נהגתי. תא מטען יותר גדול מהפריוס משמעותית. מרווח רגליים קטן יותר במושב אחורי. יש אצלנו כאלה בליסינג. הנהגים נותנים חוות דעת טובה.
קשה להסביר את תחושת השעמום שהרכב משרה. אבל אם יש לך פראדו אז זה מפצה :-)
ראיתי שיש את ההונדה אינסייט, היא מאוד מזכירה את הפריוס בצורתה, אני מניח שהיא פחות חסכונית כי היא לא יודעת לעבוד באופן בלעדי עם המנוע החשמלי. היתרון שלה שהיא זולה משמעותית מהפריוס.
על מנת לענות להגדרה של "היברידי" צריך מינימום חישמול מסייע להנעה.
ההונדה באזור המינימלי, הפריוס בצד העליון.
להכנס לכאן, לאתר, ולנסות להעביר אנשים למדיה שכל כולה סותר את מהות השיתוף ושימור ידע זה להשתין מהמקפצה, בסיבובים.. כדי שיגיע לכל פינה..
דורון,
התגובה החריפה הזו מתייחסת כנראה להודעה שנמחקה, או שפיספסתי משהו?
דורון,
התגובה החריפה הזו מתייחסת כנראה להודעה שנמחקה
כן.
הפריוסים/אוריסים שאני מכיר עושים 1:18-19 , בדיקה בין תדלוקים, לא לפי המחשב.
מנוע הבנזין חסכוני מאד, הגיר הרציף תורם, התגבור החשמלי מסייע להאיץ בקצב נורמלי.
הסוללה צריכה בלימה כדי להיטען, נסיעה איטית בפקק לא מספיקה כדי לטעון אותה, אז את החיסכון העדיף בפקק אני לא מרגיש .
GodsFather
09-12-17, 14:50
מישהו יודע לומר סדג טיפולים לרכב כזה משומש? בן 5 נאמר
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אין משהו מיוחד בטיפולים לעומת רכב רגיל, גם המחיר לא אמור להיות שונה, פחות החלפת רפידות ובלמים אם בכלל.
amiram_1998@yahoo.com
10-12-17, 06:48
רכב בן 7-8 סבירות גבוה להחלפת מצבר היברדי עלות 7-8K
GodsFather
10-12-17, 09:30
רכב בן 7-8 סבירות גבוה להחלפת מצבר היברדי עלות 7-8Kיש דרך לבדוק באמת מה המצב של הרכב במקרה כזה?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.