צפייה בגרסה מלאה : מחפש המלצה - שקע OBD בלוטות ואפליקציה חינמית לנייד
razzamataz
24-08-16, 01:14
היי
מישהו רכש מספק מומלץ EBAY וכדומה שקע OBD בלוטות ELM327? ויכול להמליץ על אפליקציה חינמית לנייד להתחברות ?
מעוניין לקבל בזמן נסיעה פרמטרים מהמחשב רכב ובייחוד טמפ מנוע, טעינה,לחץ אוויר וכדומה,
אתה מוזמן לבוא להתרשם. יש לי כמה פלאגים כאלו. מעבר לנתונים בסיסיים לא תקבל הרבה.
לא רשמת איזה רכב ואיזו מערכת הפעלה לסלולר (אייפון / אנדרואיד...)
אם מדובר באנדרואיד וברכב חדש יחסית, אזי יישום בשם טורק (torque), תוכל להתחיל מהגרסה החינמית אבל אם יעבוד טוב תרצה להתקדם לגרסה המלאה.
השקע קיים כבר ברכב, אתה כנראה מתכוון למתאם המתחבר לשקע. כאן כמעט כל מתאם ELM327 מודרני (יש להם גרסאות - 1.5, 2.1 ... חפש בגוגל עם דגם הרכב שלך עדויות על גרסה שהוכח שעובדת או פשוט לחפש גרסה חדישה יחסית) יעשה את העבודה.
ברכבים ישנים / פחות חדישים - כמות המידע שתוכל לקבל מינימלית... בטרופר 2004 שלי, למשל, אפשר לראות את הסל"ד ואולי עוד מספר פריטים מינוריים ולא משמעותיים.
יש כמה פרוטוקולים של מחשב רכב. הג'נרי שכל יצרן רכב תומך בו ומראה בעיקר דברים שקשורים לזיהום אוויר ויש את הפרוטוקולים ה"סודיים" של יצרן הרכב שמכילים את הכול כולל הכול. הפלאגים הזולים יודעים לדבר רק עם המחשב מנוע וגם זה בנוגע לזיהום אוויר.
הפואנטה שלי היא שאל תצפה להרבה ואם אתה רוצה לראות מה אתה יכול להוציא מכזה פלאג אז אתה מוזמן לבוא. יש לי כמה כולל התוכנה טורק.
איזה רכב יש לך? ככל שהרכב ישן יותר, הוא חושף פחות מידע וגם יותר קשה לתקשר איתו, כלומר צריך UNIT טוב יותר.
רכבים חדשים, כל הזבל של ה 5-8$ מתחבר, לטרופר למשל, יש UNIT שלא יצליחו לדבר.
השניים האלו, קצת יותר יקרים, אבל עובדים -
http://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=POWER2+ELM327+Bluetooth+OB DII+OBD2+Car+Diagnostic+Scanner+Scan+too l+Code+Reader&_id=161633943507&&_trksid=p2060353.m2749.l2658
http://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=Viecar+Bluetooth+4.0+OBD2+ Car+Diagnostic+Scanner+Scan+Tool+for+And roid%2FIOS+%2B+HUD&_id=400806156818&&_trksid=p2060353.m2749.l2658
שים לב לשני דברים, גירסת בלוטוס ולגירסה של ה ELM327. דווקא ב ELM עדיף את הישן יותר - 1.5 .
כמו שנאמר פה, ככל שהרכב ישן יותר, לא רק שיותר קשה לתקשר עם הרכב, גם כמות המידע שאפשר להגיע עליו קטנה.
טורק הוא אכן המוצר המוביל, והגירסה בתשלום עולה בסביבות 5$ , אני מאמין שתעמוד במחיר הזה :-)
אחד היתרונות של הגירסה בתשלום, זו היכולת לתמוך ב ID שלו מגיעים חלק מהגירסה.
צריך להבין , OBD2 הבסיסי תומך בסביבות 200 ID, אבל היצרנים מנהלים אלפי ID.
היכולת לטעון רשימות מלאות של יצרנים + להכניס ידנית ID נוסף, חשובה בעיקר לדיאגנוסטיקה, ופחות לניטור שוטף.
אבל...
בהחלט יכול להיות שטמפ של הגיר לא יהיה חלק מה ID הבסיסים ותצטרך לעדכן את זה ידני.
דרך אגב טרופר -
ניתן לדעת מתח טעינה, טמפ', לקרוא תקלות \ אזהרות (ששמתי מנורות לד לברקס, המערכת חשבה שהמנורה שרופה ונדלק לי לבדוק מנוע)' סל"ד...
אבל לא תוכל לדעת טמפ' גיר בצורה שוטפת (רק התראה שזה חורג).
אני קניתי אחד כזה בשם KW902 (חפש באיביי את הקוד הזה) בערך 40 שח ומשלוח חינם.
קצת יותר יקר מהרמה הנמוכה ביותר אבל בינתיים עבד לי בבערך 8 רכבים שונים ומתקשר יפה עם הרכב והטלפון.
לא לצפות מזה לניסים ונפלאות, אבל מאפשר לקבל כיוון טוב מתי שנדלקת נורת מנוע, ולאפס אותה.
בהצלחה
razzamataz
25-08-16, 08:19
הרכב זה דאציה דאסטר 2016, מעדיף רכיב OBD לאנדרויד
כלומר להבנתי בגלל שהרכב חדש אז גם הפלאגים הזולים יתנו את כל המידע, אבל עדיף גרסה מתקדמת יותר כדי שאוכל דרך הטורק לראות יותר מידע, הבנתי נכון?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.