צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לפניי רכישת כננת
כבר הרבה זמן שאני רוצה לקנות כננת, ובשעה טובה זה מתאפשר.
מהמעט שסקרתי, יש את הכננות הפשוטות (סיניות..) טי מקס, ראפ קאנטרי וכו', שנמכרות במחיר מאוד מפתה ( 2500- 3500 שח), אבל אני פוחד שאלו יכשלו ברגע האמת, כשהכי צריך.
מהצד השני של הסקאלה יש כמובן את הכננות של וורן.. אבל אלו נמכרות ב4500 שח וצפונה... קצת מעל מה שאני רוצה להשקיע.
עוד אפשרות היא לחפש כננת וורן משומשת במחיר אטרקטיבי, אבל זה חתול בשק...
כמובן שלכל העלות צריך להוסיף עלות של מגש (למזלי כבר יש רישום של כננת ברישיון).
דעות והמלצות לכאן או לכאן?
תודה מראש.
T MAX, היתה לי כזאת ועדיין נימצאת על הטרופר שמכרתי, כננת מעולה, השירות של ל.כ מצויין!
ד"א גם לאספיר יש כננות שהם מייבאים, זה מה שיש לי היום על הדיסקו, AS-9500 , ניפתחה כבר 3-4 פעמים לחלץ אחרים טפו טפו .
לא יודע אם אמרו לך פעם, אבל כננת זה לא בשבילך, זה בשביל חברים :-)
ועוד דבר-אל תישכח לקנות מכפיל כוח, זה יעזור לך ולכננת.
שמעתי הרבה דברים טובים על השירות של ל.כ.. בדיוק בגלל זה אני מפחד- אני לא רוצה להגיע למצב שאצטרך אותם.. לפחות לא בשנים הראשונות.
והכננת בעקיפין גם בשבילי :) כדי שכשאחלץ חברים הcj לא יקבל פיצוצים מהמשיכות.
לא יושב שתיצטרך אותם בשנים הראשונות, והכל תלוי גם כמה הכננת תעבוד.
אין מה לחשוש מקניית כננת משומשת. כננות "מותגים" (וורן, סופרווינץ', רמזי) מלפני עשר שנים ויותר מצוינות, בנויות לנצח, ומה שמיחד את שוק הכננות המשומשות - רוב רובן של הכננות ראו שימוש מועט ביותר, אם בכלל. את מצב הכבל אתה יכול לראות בעין, לבדוק עם היא עובדת חשמלית לא קשה - חבר אותה עם כבלי התנעה למצבר ובדוק. ניתן לשפץ כל דבר בכננת, ויחסית בקלות.
בין כננת מותג ב1500 שקלים לכננת סינית ב2500-3000 - אישית הייתי בוחר, ובחרתי בעבר, באפשרות הראשונה.
אופציה שלישית שנכתב עליה כאן מספר פעמים - כננת מותג אבל ביבוא אישי. כולל מיסים ומשלוח, יוצא לפעמים משתלם מאד.
בדקתי אפשרות של יבוא מחו"ל דרך אמזון וחברות שילוח.. הפרשים של כמה מאות בודדות של שקלים- לא משתלם.
כבר התחלתי לברר בקשר למשומשות, אעדכן בהמשך.
כננת מותג WARN 27550 XD9000i 9000-lb Winch
עולה בארהב ~ 4200 ש"ח + 800 ש"ח מישלוחה
תוסיף מע"מ ועוד כל מיני עמלות קטנות של המשלח מארה"ב יצאת עם מותג ב ~ 6000 עד 7000 ש"ח
אבל אין אחריות מקומית של היבואן הרשמי כמובן.
אישית הייתי מחפש משומשת ב - eBay ושולח לכאן, עלויות השיפוץ העצמי בארץ עם חלקים מחו"ל ממש מצחיקות.
משומשת נמכרת בכ 400 דולר, במצב טוב אחרי שיפוץ - קישור (http://www.ebay.com/itm/Warn-XD9000-Self-Recovery-Winch-professionaly-rebuilt-with-new-remote-/322184802716?hash=item4b03b5f19c%3Ag%3Ay 6QAAOSwwo1XflYZ&vxp=mtr&nma=true&si=znBhfEv2w%252B2MADD6E3G6elL4yZU%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557)
או מחוברת לרכב...קישור (http://www.ebay.com/itm/2003-Land-Rover-Discovery-HSE-/331961641420?forcerrptr=true&hash=item4d4a74a9cc%3Ag%3AlHsAAOSwgmJXw8 aS&item=331961641420&nma=true&si=znBhfEv2w%252B2MADD6E3G6elL4yZU%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557)
חומר למחשבה על מותג כננות מוכר וידוע.
הנפלד מציעים וורן zeon 8000 באזור ה4500 שח לפני מע"מ...
כננת חשמלית היא מוצר מורכב, רגיש לתנאים סביבתיים (חשיפה לשמש, רטיבות וכו') ומועד לתקלות מדי פעם, שאמינותו, שרידותו ואורך חייו תלוי בגורמים רבים כגון מיומנות המפעיל, איכות ההתקנה, אופן השימוש, איכות התחזוקה ועוד.
ברוב המוחלט של פעמים שתפתח את הכננת, זה יהיה על מנת לחלץ אחרים ולא את עצמך. זו עובדה.
אם נתעלם לרגע מחובבי השופוני שמתקינים כננת כי היא קישוט קרבי וסקסי לפגוש הקדמי ולעולם לא משתמשים בה (ולא תאמין כמה כאלה יש, כולל אפילו, תחזיק חזק - כננות דמה), הכננת היא סוג של תעודת ביטוח. אם אתה לא מוביל טיולים או מחלץ מקצועי למשל, שזקוקים לכננת ככלי עבודה, אתה רוכש ומתקין אותה בעיקר כדי להגביר את בטחונך העצמי.
לדעתי כדאי לרכוש את הכננת בישראל, גם אם זה עולה יותר. כי מאוד חשוב שלכננת שתרכוש יהיה "אבא טוב" - יבואן ותיק, אמין ומוכר עם גב חזק, עם חלפים זמינים ומעבדת שירות.
כננות סיניות: לא לפסול אוטומטית. היום כמעט הכל מגיע מסין. כולל חלק מה"מותגים הנחשבים" שבתכל'ס הם מותגי מדבקה ומיוצרים בסין. זה לא אומר שהם לא מספיק טובים. חומר למחשבה.
כננת משומשת - אין מה לפחד מכננת לא חדשה ואפילו מומלץ לרכוש במחיר טוב כננת יד שנייה שנפתחה פעמים ספורות בלבד/לא נפתחה מעולם, בתנאי שהיא במצב טוב ומדגם מוכר שניתן למצוא לו חלקים (אם לא בארץ אז בחו"ל - וכאן בהחלט יש יתרון למותגים הידועים ולדגמים הפופולריים). יש כמה מותגים שנחשבים לטובים, אבל כבר לא מיובאים לישראל, לדגמים הישנים שלהם כבר קשה למצוא חלקים וכנראה שהיבואן לשעבר לא יעשה לך טובה ולא ישפץ לך אם תהיה תקלה. ואז יש לך אתגר קטן להתמודד איתו - למצוא חלקים, לאלתר וכו'.
יש כל מיני חלקים כמו קופסאות פיקוד, ממסרים, שלטים וכו וכמובן כבלים שונים, פלדה ו/או וסינטטי, שאפשר "לערבב" ביניהם ואחרי התאמה מסויימת יפעלו היטב גם על כננת של יצרן אחר.
מומלץ בחום להשתמש במכפיל כוח - מוריד עומס מהכננת ומאריך את חייה, במחיר מהירות משיכה איטית יותר.
מומלץ בחום להשתמש בכבל סינטטי, מסיבות של בטיחות וחסכון במשקל. חשוב לזכור שכבל סינטטי יקר יותר וחייו קצרים יותר - רגיש לחשיפה לשמש ולחיכוך.
זהירות!!! - כננת לא תקינה, כבל פסול, הפעלה שגויה של כננת ו/או אי הקפדה על כללי והוראות בטיחות, עלולים לגרום נזקים כבדים ואפילו לסכן חיים. דיר בלק!
חשוב גם לזכור - כננת צריכה להיות רשומה ברשיון הרכב. אבל לפחות בתיאוריה - הפעלתה דורשת הסמכת נהג חילוץ (....). למרבה האבסורד אין גוף אזרחי שמסמיך נהגי חילוץ למעט יחידת פינוי הצירים של משטרת התנועה שמורכבת ממתנדבים ומכשירה אותם ברמה גבוהה.
אאל"ט, מותר לך להפעיל כננת על מנת לחלץ את עצמך בלבד. אבל אם מישהו נפגע כתוצאה מהחילוץ או ברגע שאתה מחלץ מישהו אחר וחו"ח נגרם נזק כלשהו, עלולה להתחיל תסבוכת ביטוחית ומשפטית עם כל מה שמשתמע. תברר את הנושא הזה טוב-טוב.
כמו הרבה דברים אחרים, הכי כיף חדש מניילון.
אין מה לפחד מכננת משומשת. כננת, לרוב, או שהיא עובדת או שלא. הרכיב הכי יקר בכננת הוא המנוע. אם מנוע נשרף צריך לרכוש חדש. לשלוח מנוע כננת לליפוף זה ביזבוז כסף בעיניי. פשוט לא מחזיק. מנסיוני, מנועי כננות אמינים ועמידים מאוד בשימוש נכון וסביר. הבלאי המכאני היחיד של מנוע הכננת הוא בפחמים והם לרוב גדולים ומאריכי חיים.
צריך לזכור שכננת, כמו כל מכלול מכאני, דורשת תחזוקה. חדשה או משומשת. אנשים נוטים לשכוח מהכננת לתקופות ארוכות מאוד רק בכדי להזכר בה בדיוק כשצריך אותה ואז לגלות סלונואיד תפוס.
לי יש כננת WARN עתיקה שבכלל בניתי אותה מנבלות של שלושה או ארבעה כננות לפני יותר מ 12 שנה. בתקופה הזו השתמשתי בה לחילוץ עצמי פעמיים ועוד 5 - 6 חילוצים של רכבים אחרים. אני מפעיל אותה ומוודא שהיא עובדת פעמיים בשנה לפחות. אחרי שימוש אני, בבית, פורש כבל וגולל אותו תחת עומס בצורה מסודרת על התוף. אני מחזיק בארגז כלים 2 סלונואידים ספייר.
אני מחזיק בדעה של נמרוד. במצב השוק היום, כננת מותג משומשת היא אחלה דיל.
אם יש לך כיסים עמוקים לך על WARN Zeon Platinum חדשה.
גילוי נאות: אני עובד ב/עבור/ביחד/עם הנפלד כבר יותר זמן ממה שאני מוכן להודות...
תוספת לכננת...
https://youtu.be/gWMywm1PZSk
דבר נוסף בהמשך לדברי הקודמים לי, למייטב ידיעתי חלק גדול מבעלי הכננות, לא יודעים לתפעל אותן , לפחות לא באופן מקצועי. לתלות כננת על הפגוש הקידמי ולחשוב שאתה מסודר, טעות גדולה, אפילו מסוכן . לפני הכל אני ממליץ לך לקרוא את ספר החילוצים של אבירם ברקאי . לפני ההתקנה תבדוק עם המתקין את מיקום ההתקנה. התקנה ניסתרת ו״יפה״ מאחורי הפגוש הקידמי תמנע ממך לגלול את הכבל בצורה נכונה גם בחילוץ וגם בגלילה בזמן סידור או החלפת כבל. תוף הכננת חייב להיות גלוי לגמרי. תלמד את הנושא תחילה, החל מהרכבת הכבל , כיוון הגלגול וביצוע גלילה נכונה . שמירה על הכבל ומתי הוא פסול .מה מותר ומה אסור בזמן חילוץ . עבודה עם גלגלות ומערכות חילוץ.
כננת יכולה להיות פיתרון מצויין לחילוץ, אבל מניסיוני עם כננת של 15 שנים על הג׳יפ , פרשתי כננת פעם אחת בלבד לחילוץ חבר ששקע באיזה אגם. חוץ מזה מעולם לא קפצתי לפתוח אותה לכל טיפש ששקע כשנכנס לשדה חקלאי . כל זמן שניתן לבצע חילוץ עם רצועות רגילות או חבל אנרגוקינטי ( או אנרטי )אין סיבה לפרוס כננת . זכור שרוב החילוצים הקשים גורמים לנזק לכבל כי ,מה לעשות, בגלילה תחת עומס הכבל לא יסתדר כמו בתמונות ובפרופספקטים. זאת אומרת אתה מחלץ מישהו אחר ומשלם את הכבל (700 שקל היום?) בעצמך. היום כשהחלפתי את הפג׳רו הותיק בל.ק. אין לי כוונה להתקין כננת. אני נוסע עם חבל סינטטי (קראו לזה חבל פלזמה ) וגלגלות וכבר יצא לי לחלץ בהכפלה עם שינויי כיוון גם ללא כננת .
בהצלחה במה שתבחר
ואלוהים יודע למה יצאו לי מילים מחוברות למרות שניסיתי לערוך ולהפריד...
קניתי סופרווינץ x9 לפני 3 שנים מיד שנייה. הייתה מורכבת על רכב של חבלן משטרה. המחיר היה מצויין ועל איכות הכננת לא צריך לספר.
תחפש כננות שירדו מרכבי בטחון ורט"ג, בד"כ השימוש בהן מועט ואף אפסי.
בהצלחה
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
יש מישהו שמוכר כננת של חברה שנקראת טאבור, שהיא מעיין חברה בת של וורן. היא משופצת, לדבריו בקושי עבדה, והוא גם מוכר אותה עם אחריות לחצי שנה... אפילו כתוב עליה made in usa.. אני רק מוטרד מהחברה הזאת שבחיים לא שמעתי עליה... המידע ברשת דיי אפלולי וכל העסק נראה לי קומבינה...
דעתכם?
111103
יש מישהו שמוכר כננת של חברה שנקראת טאבור, שהיא מעיין חברה בת של וורן. היא משופצת, לדבריו בקושי עבדה, והוא גם מוכר אותה עם אחריות לחצי שנה... אפילו כתוב עליה made in usa.. אני רק מוטרד מהחברה הזאת שבחיים לא שמעתי עליה... המידע ברשת דיי אפלולי וכל העסק נראה לי קומבינה...
דעתכם?
111103
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161009/c58bd83cfd996c248a6fcb171cafb643.jpg
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
למיטב ידיעתי זה דגם ולא חברת בת, היתה אותה לגיסי על הטרופר שנימכר לא מיזמן.
http://www.offroaders.com/reviewbox/showproduct.php?product=87
http://www.e-shetach.co.il/pl_product~wa900560~9~61.htm?1=1
לא עבדה ועברה שיפוץ.......? בת כמה היא?
כמה הוא מבקש עליה? מחיר סביר?
2500.
כמוכן קיבלתי הצעה על אותה כננת חדשה עם מגש התקנה והכל ב4000..
אני הייתי הולך על חדש.... אבל זה אני....
גם אני הייתי הולך על חדשה המיובאת ע״י יבואן רציני . הכננת היא מוצר לשנים קדימה. את ההוצאה הכספית שוכחים, עם המוצר החדש והבטוח נשארים . הכי מתסכל יהיה לסחוב כננת על הרכב במשך שנים וברגע האמת היא תאכזב. קח בחשבון שרות וחלפים. לא אמרת מה מצב הכבל. אם הכבל דפוק יש להשקיע עוד מאות שקלים.
הכננת היחידה שיש לי עליה ניסיון מעשי היא T-Max 8500 הדגם הבסיסי.
כמה ניסיון? הרבה מאד ניסיון.
עשרות חילוצים במתארים קלים וקשים - של ג'יפים מזדמנים, של ג'יפים שהובלתי (הטיולים שלנו לא קלים), ושל עצמי.
הכננת הצנועה הזאת על הפרונט שלי כבר כעשר שנים, אולי קצת יותר, מכונה מצויינת.
וכן, כאשר נצרכתי לשירות של ל.כ. אחרי הטיול ההוא לוואדי אל-עין (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3346-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-Rubicon-trail-Shomron-edition) - קיבלתי את הטוב ביותר במחיר מצויין, שיפוץ כולל עם מבחן ביצועים - ומאז הכננת ממשיכה לעבוד ללא רבב.
עם זאת אני לא חושב שיש מה לחשוש מרכישת כננת משומשת, אחרי בדיקה בעיגון (ללא בדיקת ביצועים בעיגון לא הייתי נוגע באצבע הקטנה) - גם כננות שלא פרסו, יאכזבו אותך ביום פקודה אם הן עמדו שנים ללא פעולות תחזוקה תקופתיות, שלא לדבר על חשיפה ממושכת לפגעי מזג האוויר.
לדעתי כדאי לך לרכוש כננת זולה עם אבא ולהשאיר בצד אלפייה-וקצת לכבל סינטטי טוב, מאשר לשפוך על מותג מוכר.
בשיקלול המסכם, אילו אני הייתי היום במצבך - הייתי משקיע 4.5 אלף ב-T-Max 12,500, או פחות מ-3 אלף ב-T-Max 8,500 פלוס סינטטי.
111391
111392
יש עכשיו בלוח סופרווינצ׳ משומשת - דגם מעולה שגם בתור משומש ובלוי עושה עבודה מעולה.
בעודף שיישאר תוכל להחליף סולנואידים אם צריך וכבל, ולזכות בשקט נפשי לשנים.
אסף.
אפילו כתוב עליה made in usa.. אני רק מוטרד מהחברה הזאת שבחיים לא שמעתי עליה... המידע ברשת דיי אפלולי וכל העסק נראה לי קומבינה...
דעתכם?
תהיה רגוע , יש הרבה מידע עליה ברשת . זה דגם של WARN שלא נמכר יותר כי הוציאו דגמים חדשים , חלקים עבורה יש באי ביי ואמזון .
ורק בשבילך ,,,,, הוצאתי לך תעודת אחריות מקורית עבורה מבית WARN , לשנה תמימה .:cool:
https://www.warn.com/corporate/assets/pdf/TaborWarr.pdf
https://www.warn.com/truck/winches/pdf/900499E1.pdf
תודה לכולם
נכון לעכשיו יש הרבה אופציות ואני עדיין בהתלבטות.. אני בכלל שוקל לתעל את הכסף לכיוונים אחרים כמו הגבהה... מבטיח לעדכן.
גיתאי - למה מחוברת הכננת שלך בתמונה השנייה?
קדחת עוגן בסלע??
גיתאי לא עושה דברים כאלה... מקסימום הוא היכה עם המטה בסלע ויצאו ממנו ברגי ג׳מבו
מהמעט שסקרתי, יש את הכננות הפשוטות (סיניות..) טי מקס, ראפ קאנטרי וכו', .
TMAX זה מותג שרץ לא מעט באוסטרליה, בציוד שטח.
מופיע בפרסומים נרחבים בירחונים שם.
https://www.superwinch.com/products/superwinch-tiger-shark-series
מה אומרים? הציעו לי אותה חדשה עם אחריות במחיר אטרקטיבי.
נראית טוב
אפשר פרטים לגבי מחיר ותנאים? (אפשר גם בפרטי) ה-11,500 נראית מעניינת אם המחיר טוב
זה מחיר שתפור לי כעסקת חבילה אז אני לא רוצה להגיד סתם.. אם אתה רוצה אני יכול להביא לך טלפון.
הכננת היחידה שיש לי עליה ניסיון מעשי היא T-Max 8500 הדגם הבסיסי.
כמה ניסיון? הרבה מאד ניסיון.
עשרות חילוצים במתארים קלים וקשים - של ג'יפים מזדמנים, של ג'יפים שהובלתי (הטיולים שלנו לא קלים), ושל עצמי.
הכננת הצנועה הזאת על הפרונט שלי כבר כעשר שנים, אולי קצת יותר, מכונה מצויינת.
וכן, כאשר נצרכתי לשירות של ל.כ. אחרי הטיול ההוא לוואדי אל-עין (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3346-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-Rubicon-trail-Shomron-edition) - קיבלתי את הטוב ביותר במחיר מצויין, שיפוץ כולל עם מבחן ביצועים - ומאז הכננת ממשיכה לעבוד ללא רבב.
עם זאת אני לא חושב שיש מה לחשוש מרכישת כננת משומשת, אחרי בדיקה בעיגון (ללא בדיקת ביצועים בעיגון לא הייתי נוגע באצבע הקטנה) - גם כננות שלא פרסו, יאכזבו אותך ביום פקודה אם הן עמדו שנים ללא פעולות תחזוקה תקופתיות, שלא לדבר על חשיפה ממושכת לפגעי מזג האוויר.
לדעתי כדאי לך לרכוש כננת זולה עם אבא ולהשאיר בצד אלפייה-וקצת לכבל סינטטי טוב, מאשר לשפוך על מותג מוכר.
בשיקלול המסכם, אילו אני הייתי היום במצבך - הייתי משקיע 4.5 אלף ב-T-Max 12,500, או פחות מ-3 אלף ב-T-Max 8,500 פלוס סינטטי.
111391
111392
איך נקראת הטבעת הכפולה בין הרצועה לכבל כננת?
יש לה שם מקצועי חוץ מטבעת כפולה ;-)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אני מניח שאתה מתכוון למכפיל כח...
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
לא, הכוונה לחלק הצהוב שהרצועה מתלפפת עליו וחוזרת לסלע.
GodsFather
01-12-16, 00:28
אם אני רואה נכון - וו הרמה.
תריץ גוגל, תמונה ראשונה
אממ, עושה רושם שכן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.