צפייה בגרסה מלאה : Article: פרויקט: גגון בבנייה עצמית
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3774-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%92%D7%92%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA
1++
יופי של עבודה, וכמו תמיד, הכייף של העשייה לא פחות חשוב.
שלוש הערות \ נקודות ששווה, לדעתי לשים לב.
1- בחירת הפרופיל, עגול או מרובע? עד כמה שאני זוכר, לאותו החתך, לפרופיל עגול, יהיה עד פי 12 פחות התנגדות לרוח (מפרופיל מרובע באותו החתך. אני מדבר על גרר אווירודינמי).
בנוסף, אם ישנה התלבטות בין דופן יותר עבה, לפרופיל יותר גדול, ללכת על דופן עבה ולרדת בפרופיל. זה אומר, פחות רעש, ופחות דלק, בעיקר ביום יום שהגגון ריק (וזה עדיין רוב הנסיעות)(שמתי לב שבחרת בעגול, פשוט ההערה שלך אומרת שאין חשיבות).
2- הקרקעית - אני מעדיף קורות צפופות יותר, אבל ללא הרשת, זה יותר נח לי עם הקשירות. לפתרון הזה, עם קרקעית רשת, הייתי מוסיף סט של ווים נידים שניתן לקבע \ לתפוס אליהם. תחשבו על האתגר של לקשור משהו כמו ג'ריקן (או כל דבר קצת גבוה וכבד, אבל שטח ריצפה קטן), גם אם מצמידים לפינה של הגגון, עדיין מהצד השני, שפונה למרכז, לאן קושרים? כל הדרך לצד השני?
3- הגובה של הגגון- בגגון שלי, הריבוע השני, הדפנות בגובה העשרה ס"מ, ניתן להסרה. אני יודע שהשוליים האלו מקובלים, אבל מנסיון שלי לאורך השנים, אני מעדיף לנסוע בלי (רק עם משטח קשירה בלי שוליים).
זה מקטין רעש וגרר ביום יום.
מנמיך את הרכב (גשר הרכבת בנחל חווה?).
יותר קל להעמיס ולהוריד דברים גדולים ( שולחן, רפסודה \ משטח). משעינים על הקורה בצד, ומחליקים למעלה. אותו הדבר בהורדה, אין בעיה של להרים מעל הדופן.
במקרה של משא גדול משטח הגג (משטח\ רפסודה), הוא יושב נמוך יותר, ונוגע על שטח גדול יותר.
אני מבין את הגישה שאומרת שהשוליים יכולים למנוע החלקה של דברים, אבל מניסיון שלי, אם קצת תשומת לב בקשירה, זה מיותר.
רוצה לומר, גם ההתחכמות שלי (שוליים מתפרקים) מיותרת. גגון צריך להיות כמה שיותר שטוח ונמוך, עם אפשרויות קשירה נוחות.
My two cents
שאלה,
אתה כל הזמן כותב פלדה,
אני מניח שהכוונה היא לברזל? (פלדה היא אוברקיל לגגון, יקרה, קשה יותר להשגה, וכן לריתוך).
שאלה,
אתה כל הזמן כותב פלדה,
אני מניח שהכוונה היא לברזל? (פלדה היא אוברקיל לגגון, יקרה, קשה יותר להשגה, וכן לריתוך).
הבילבול אצלך ידידי. טרמינולוגיה של שפת רחוב.
ברזל הוא יסוד מתכתי שבצורתו הטהורה חסר תכונות חוזק ולכן מסגסגים (מערבבים) אותו עם פחמן בכמויות שונות על מנת לקבל תכונות חוזק שונות.
פלדה (או יותר נכון פלדת פחמן - mild still) היא סגסוגת מתכות בה המסגסגים העיקרי הם ברזל ופחמן.
בתעשייה, באופן כללי כל הפרופילים שאתה יכול לחשוב עליהם הם סוגים של פלדה (למעט אלומיניום שהוא סוג אחר של מתכת)
אני יודע רק שאם אני הולך למחסן ברזל או לברגיה ומבקש מוט פלדה או בורג פלדה, אני מקבל מוצר אחר לחלוטין מאשר אם אני מבקש מוט ברזל. את הטבלה המחזורית אני דווקא מכיר לא רע בכלל.
השאלה שלי בעינה (ובואו נתייחס רגע לשפת רחוב ולא להגדרה הכימית המדוייקת).
מתוך כוונה לא לגלוש לנושאים שלא קשורים לכתבה. אני מציע שתפתח דיון חדש בנושא. ונרד לשורש הטרמינולוגיה. אגב מחסני הברזל מדברים שוטף את שפת הרחוב וזה אכן יוצר המון בלבול ואי הבנות
יזמה ובצוע יפה.
כמה שוקל החתן ?
תודה.
המשקל - כ25 ק"ג.
החומר הוא כאמור פלדה דלת פחמן, חומר הגלם המתכתי הנפוץ ביותר בעולם. אין לי הסבר בשביל מי ששואל למה אחמד במחסן ברזל קורא לפלדה ברזל. תשאל אותו.
זיו אתה צודק. גגון, כל גגון, אכן מעלה את צריכת הדלק גם כשהוא ריק בכמה אחוזים. הגדר מסביב משפיעה יותר מאשר הפרופיל עצמו (מקדם הגרר של גליל כ1/2 משל ריבוע ד.א.) ושניהם להערכתי משפיעים פחות מעצם קיומו של הגגון.
בעבר נהגתי לפרק ולהרכיב את הגגון על הצ'רוקי כדי לחסוך בדלק. בסך הכל הוא נדרש רק בטיולים בהרכב משפחתי מלא למספר ימים, וכאלו יש פעמיים-שלוש בשנה בלבד, לצערי. אני ממליץ לכל אחד לשקול את הנושא של פרוק והרכבה במידה ויש לכם איפה לאחסן את הגגון בנוחות.
לגבי תכן הגגון, שטוח, עם גדר, עם רצפה כזאת או אחרת - יש אינסוף וריאציות, כל אחד ומה שנוח לו. זה הגגון השלישי שיוצא לי לבנות, הראשון היה שטוח, השני היה מוצלח והנוכחי די דומה לו רק שונה קצת במידות בהתאם לרכב. אני אוהב גגון מסיבי, שאפשר להחזיק בגדר שלו ביד בנוחות כדי לטפס, אפשר לעמוד עליו, אפשר להעמיס ציוד בלי שהוא יתגלגל עד שקושרים אותו.
נמרוד,
אני חושב שאתה צודק לגבי המקדם גרר של הפרופילים (הכפול 12 הוא בין עגול לפרופיל אוירודינמי - כמו כנף), טעות שלי.
לפחות לגבי SUV ( לא בדקתי על טנדר), יש ממש הבדל, מדיד (ושמיעה של רעש), בין גגון שטוח (ללא גדר) שצמוד מאוד לגג (ואם כנפון קטן מלפנים) לעומת גגון עם גדר (וכל המשתמע בגובה).
על ה (2006) GV , גגון שטוח, ללא גדר, ההשפעה על הדלק היתה לא מדידה (ואכן לעולם לא הורדתי את הגגון).
עם הדופן למעלה מ10% (ואני נוהג שפוי ורגוע).
על הטרופר כבר לא בדקתי, הדופן נשארה תלויה בחניה ומעולם לא השתמשתי.
עם הדופן למעלה מ10% (ואני נוהג שפוי ורגוע).
זו הייתה ההשפעה גם אצלי ברכב בעבר עם גגון ״סל״, וגם אצל חבר ברכב נוסף.
זו גם הסיבה שהגגון/משטח העמסה הנוכחי מעל הארגז של ההיילקס נמוך מקו הגג של הקבינה, כדי שלא אצתרך לפרק אותו.
בצורה הזו אני לא רואה שינוי בצריכת דלק.
שלום ,
אתה יכול להשאיר רשימה של מקומות שבהם קנית או אפשר לקנות את החומרים הנ"ל.
תודה
את זויות הריתוך קניתי אצל ב.י.ע.ד שיווק ברזל, רחוב השיש בחיפה.
פרופילים ורשתות אפשר לקנות בכל מקום... אני קונה לרוב או בחנות חומרי הבניין ה"שכונתית" שלי, אלי לבן ברמת ישי, או ביואב גוטפריד בצ'קפוסט.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
נראה מעולה נמרוד, עבודה יפה ומקצועית.
אהבתי את הכלים שהשתמשת לפינות, נייס..
נראה מעולה! נשמע כבד - אבל כנראה פונקציה של מה שאתה מעמיס.
שלי נבנה לשאת תיק ובנוי קומה אחת, יצא סביב ה 7 ק"ג סה"כ (מידות 130 על 145). וכולל כל הציוד עליו אני מגרד את ה- 20.
צינור פלדה 3/4 מסביב וצינור חצי במרכז (כל 30 ס"מ).
סוחב כבר שנתיים בחוזק מופתי.
http://i966.photobucket.com/albums/ae146/Yehuda75/_DSC3253_zpshc180zrx.jpg
אני בונה גגון שיתחבר לשתי מוטות רוחב (אורגנליות של סוזוקי). החיבור יעשה באמצעות ברגים מיוחדים שמושחלים לחריץ יעודי במוטות הרוחב. קוראים לברגים האלה T-Slot screws או T-Slot bolts. מימדי ראש הבורג המושחל לתוך המסילה הם 20X20 מ"מ וגובה הראש הוא 4 מ"מ. צירפתי צילום. למתקיני גגונים כמו חנות "הצב" יש ברגים כאלה אבל הם לא מוכרים אותם בנפרד. מישהו יודע איפה ניתן לקנות כמה ברגים כאלה? תודה
112632
אילן את גביש בפ״ת מוכרים אביזרים של מייטק בסגנון הזה
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה. אבדוק אותם בשבוע הבא
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=t-slot+screw&_osacat=0&ssPageName=GSTL&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0. Xt-slot+bolts.TRS0&_nkw=t-slot+bolts&_sacat=0
נמרוד, תודה. חרשתי את ebay לפני שפניתי לג'יפולוג, מצאתי 3-4 ספקים (רובם באוסטרליה עבור גגונים של Thule). הם לא שולחים לישראל.
אוקי. יש לך מערכות לבניית מערכות בתעשייה מפרופילים. חברת MayTec שהזכיר צחי היא אחת המובילות. אתה יכול ללכת לאילן את גביש בפתח תקווה, ואם אתה מאזור הצפון, אז המפעל והמחסן שלהם נמצא באזור התעשייה של יקנעם במתחם סולתם, אפשר פשוט להכנס ולקנות מה שאתה רוצה, חבר'ה נחמדים גם ללקוחות קטנים. עוד חברה שמייבאת מערכות פרופילים דומות היא "קונלוג".
עם זאת, אני לא בטוח שיש התאמה בין מה שאתה צריך למערכות הפרופילים התעשייתיות. תבדוק בקטלוגים אונליין של חברת MayTec.
במידה ואתה לא מוצא, נראה לי שאם אתה בונה גגון, לא מסובך לרתך ברגים לחתיכת פלאח 20 על 4 מ"מ שעולה כמה עשרות שקלים לכל היותר לחתיכה של 3 מטר בכל מחסן ברזל.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.