PDA

צפייה בגרסה מלאה : מחפש רכב לסופי שבוע

Shakedi
30-10-16, 13:08
אהלן. בן 22 אחרי צבא, מחפש רכב שטח רישוי צהוב כמובן, לא שטח טהור. יהיה בשימוש יומיומי מועט ורוב השימוש בסופי שבוע.
כמובן אני לא מחפש לעלות איתו את מעלה עשוש ודומיו, אלא יותר בסגנון של שבילים קשיחים, אולי נסיעה חולית, עליות קלילות ומדרונות לא תלולים במיוחד.

1. כמה אתם רוצים להשקיע? כולל כל המיגונים וכו' אני מתכוון להוציא 30,000 ש"ח.
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? גם וגם. מיועד יותר לנסיעות סופי שבוע.
3. מי נוהג בו? נהג יחיד בן 22.
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? בין שלושה לחמישה אנשים.
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? לא המון. ובמיוחד לא מתכוון לקרוע אותו על איילון כל יום. רכב פנאי למטרה מיועדת.
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. אין שום תנאי. אמינות, רכב מוכר וקל לתיקון ובעיקר חלקי חילוף רבים זמינים וזולים זה העדיפות.

תודה!

GodsFather
30-10-16, 15:59
סמוראי/גימני וסע לשלום. את רמת השיפורים יחליט הכיס שלך.

Shakedi
30-10-16, 16:03
סמוראי/גימני וסע לשלום. את רמת השיפורים יחליט הכיס שלך.
שלום לך. שמעתי הרבה על היתרונות של הג'ימני אבל גם נאמר שאינו יציב למדי על הכביש. האם זה נכון? ובין ג'ימני לסמוראי, מה ההבדל העיקרי ביניהם? מה ימשוך אותי לכיוון כזה או אחר? תודה!

GodsFather
30-10-16, 16:24
סמוראי יש גם פתוח, גימני יותר מודרני.
שניהם מצויינים למה שציינת פלוס.
תגדיר יציבות... אנחנו לא נוסעים על גולף gti..

Shakedi
30-10-16, 16:33
סמוראי יש גם פתוח, גימני יותר מודרני.
שניהם מצויינים למה שציינת פלוס.
תגדיר יציבות... אנחנו לא נוסעים על גולף gti..
מהמובן הזה אני מעדיף סמוראי. ממילא במזג אוויר קיצוני, חם מאוד או קר מאוד וגשום, לא אצא לטייל. הסתכלתי מעט בגוגל בפורום וביד 2 אבל עדיין לא התמקדתי בדגם או שנתון ספציפי. יש לך המלצה?

GodsFather
30-10-16, 17:08
השנתון ישפיע על הטסט - רכבים בני 20 מצריכים 2 בשנה, כיף זה לא, גם על רכב מקורי ברמת הבורג.

למעט הסוגיה הזו, קח את הכי מתוחזק שתוכל למצוא. בדגש על פח תקין וצבע תקין וכמובן שלדה שלמה.
שאר המכלולים אמנם ראוי שיהיו תקינים אבל תיקון שלהם פשוט יותר מאשר חלודה/רקבון/ סדק בשלדה.

אם החלטת ללכת על רכב משופר, תבדוק מה טיב השיפורים, גילם ואופי התחזוקה הכללי (לרוב ניתן ללמוד מאופי הבעלים).

יש כאן באתר מדריך בדיקה לסמוראי, הוא מאד שימושי.

תנהג על כמה ותראה אם אתה מתחבר.
תנהג גם על גימני ותראה אם אתה מתחבר. (טיפ קטן בגימני - רק ידני, לא אוטומט).

Shakedi
30-10-16, 17:47
השנתון ישפיע על הטסט - רכבים בני 20 מצריכים 2 בשנה, כיף זה לא, גם על רכב מקורי ברמת הבורג.

למעט הסוגיה הזו, קח את הכי מתוחזק שתוכל למצוא. בדגש על פח תקין וצבע תקין וכמובן שלדה שלמה.
שאר המכלולים אמנם ראוי שיהיו תקינים אבל תיקון שלהם פשוט יותר מאשר חלודה/רקבון/ סדק בשלדה.

אם החלטת ללכת על רכב משופר, תבדוק מה טיב השיפורים, גילם ואופי התחזוקה הכללי (לרוב ניתן ללמוד מאופי הבעלים).

יש כאן באתר מדריך בדיקה לסמוראי, הוא מאד שימושי.

תנהג על כמה ותראה אם אתה מתחבר.
תנהג גם על גימני ותראה אם אתה מתחבר. (טיפ קטן בגימני - רק ידני, לא אוטומט).
מה עדיף בסמוראי? ידני או אוטומט לרוב?
אגב, המדריך בדיקת סמוראי פורסם ב2006. הוא עדיין עדכני?

GodsFather
30-10-16, 17:50
אין אוטומט בסמוראי.

המדריך עדכני

k9.amit
30-10-16, 18:02
אני גם אחרי צבא, והייתי במקום שלך. איתי היה עוד חבר באותה התלבטות. אני רציתי משהו יותר מתאים לשטח קשה, והוא היה יותר בכיוון שלך. כרגע אני עם הג'ימני והוא עם גרנד ויטרה וכולנו מרוצים.

לדעתי, לפי מה שכתבת גרנד ויטרה תתאים לך יותר. אין לה בעיה עם דיונות ושטח קל-בינוני והשימוש היומיומי המועט יהיה הרבה נוח וכיף. אם אתה מאזור הדרום הקרוב אתה מוזמן לקפוץ לעשות סיבוב על הג'ימני שלי (ידני) כדי לקבל קצת מושג. זאת לא מכונה נוחה, וקשה מאוד לטייל בה שלושה אנשים. והסמוראי עוד יותר קשוח.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Shakedi
30-10-16, 18:14
אין אוטומט בסמוראי.

המדריך עדכני

אני גם אחרי צבא, והייתי במקום שלך. איתי היה עוד חבר באותה התלבטות. אני רציתי משהו יותר מתאים לשטח קשה, והוא היה יותר בכיוון שלך. כרגע אני עם הג'ימני והוא עם גרנד ויטרה וכולנו מרוצים.

לדעתי, לפי מה שכתבת גרנד ויטרה תתאים לך יותר. אין לה בעיה עם דיונות ושטח קל-בינוני והשימוש היומיומי המועט יהיה הרבה נוח וכיף. אם אתה מאזור הדרום הקרוב אתה מוזמן לקפוץ לעשות סיבוב על הג'ימני שלי (ידני) כדי לקבל קצת מושג. זאת לא מכונה נוחה, וקשה מאוד לטייל בה שלושה אנשים. והסמוראי עוד יותר קשוח.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
עכשיו אני עוד יותר מבולבל :( בא לי ג'ימני!
לעניין, בלבלתי את עצמי ואתכם. אני מחפש רכב לטיול של 3 אנשים במקסימום. משמע שהג'ימני יבוא פה לידי יתרון. אני כן נוטה כרגע יותר לכיוון שלו.
אגב אני מאיזור יבנה, אשמח שתיקח אותי לסיבוב לראות מה היכולות של הרכב המדהים הזה. אמנם יש לי בעיות דיסק בגב אבל שום דבר לא ימנע ממני שטח! (כמובן הכל במידה).

GodsFather
30-10-16, 20:08
3 אנשים בגימני זה לא כיף.
גרנד ויטרה דור 1 או סמוראי פתוח יהיו יותר רלוונטיים.

הסיבה לסמוראי היא בגלל היעדר הגג, שלא יהיה קלסטרופובי.

Shakedi
31-10-16, 00:05
3 אנשים בגימני זה לא כיף.
גרנד ויטרה דור 1 או סמוראי פתוח יהיו יותר רלוונטיים.

הסיבה לסמוראי היא בגלל היעדר הגג, שלא יהיה קלסטרופובי.
אני חושש בעניין הסמוראי בגלל השנתונים הישנים.. זה גם יחייב בשני טסטים בשנה לרוב..לא?

GodsFather
31-10-16, 06:41
כמו שרשמתי בהתחלה. 20 שנה ומעלה.

גיא
31-10-16, 07:09
בעיות גב ... לא סמוראי .. וכנראה לא ג'ימני ... ויטארה כן.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

weref
31-10-16, 12:53
אחרי ארוחת צהרים רק סמוראי ישאיר אותך ער..

sent from mobile

-->