PDA

צפייה בגרסה מלאה : רוביקון 2016 - מה נסגר?



landY
03-11-16, 18:54
קפצתי לאולם תצוגה של JEEP, אחרי שהם עברו ידיים.
אז את הרעיון של רוביקון עם כנפיים בצבע הרכב אני לא אצליח להבין, אבל ג'נט 18? ומידת צמיג (255X70 R18) שאי אפשר למצוא לה צמיגי MUD?

סתם זורק שאלה לאוויר...

דרור ברלי
03-11-16, 19:22
תתנחם שבשנה הבאה יש רנגלר חדש. JL.
אותו הם בטח יביאו עם ג'נט 20 ומנוע 4 צילינדרים טורבו.

הדסופה
17-11-16, 09:52
"אבל ג'נט 18? ומידת צמיג (255X70 R18) שאי אפשר למצוא לה צמיגי MUD?" - חיפוש זריז, קיים...למשל של Goodyear, לא שהמידות האלה הן הכיוון הנכון ללכת אליו...
אבל מה אתה מצפה, שהם יתחשבו במדינה קיקיונית שנמכרים בה 100 כלים בשנה ואי אפשר להחליף בה מידות גאנט וצמיג...? הרי כל אמריקאי ממילא עושה מה שהוא רוצה עם הגלגלים שנייה אחרי שהוא קנה את האוטו

YDF
17-11-16, 13:56
תבדוק עם היבואן. בשנים 14'-15' ולהבנתי גם בשנים מוקדמות יותר הגרסה האירופית כללה בהוראת הרישוי 3 מידות. 245/75/16,245/75/17, ו-255/70/18. רק במידה הקטנה היה אפשר להשיג בארץ צמיגי mt במידת הביניים(שבאה מותקנת במקור) צמיגי at בלבד. מבאס אבל לפחות עלו בחצי אינץ' בגובה

landY
21-11-16, 20:54
"אבל ג'נט 18? ומידת צמיג (255X70 R18) שאי אפשר למצוא לה צמיגי MUD?" - חיפוש זריז, קיים...למשל של Goodyear


האמת,חיפשתי
עוד לא מצאתי. אשמח לקישור

הדסופה
22-11-16, 09:59
נדמה לי שזה מה שמצאתי אז:
https://tiresize.com/tires/Goodyear/Wrangler-DuraTrac-255-70R18.htm

בכל אופן, אם מופיע בשוק רוביקון עם מידה כזו, כנראה יופיעו גם צמיגי MUD במידה הזו

landY
22-11-16, 21:34
חפרתי עוד קצת. 18 מגיע גם לפי האתר הגרמני. הבריטי עם 17.

gilga
06-09-17, 23:30
קפצתי לאולם תצוגה של JEEP, אחרי שהם עברו ידיים.
אז את הרעיון של רוביקון עם כנפיים בצבע הרכב אני לא אצליח להבין, אבל ג'נט 18? ומידת צמיג (255X70 R18) שאי אפשר למצוא לה צמיגי MUD?

סתם זורק שאלה לאוויר...

חבל שראיתי את השרשור הזה רק עכשיו.. אחרי שלקחתי את ההלוואה וקניתי רוביקון חדש מהסוכנות. הרוביקון שלי הגיע עם צמיגי highway - terrain - אפילו לא all terrain.. אז למי שלא יודע, הפרופורציה הזאת לא הולכת עם צמיגי mud -terrain שהם יותר "בלוניים", ואפילו צמיגי all-terrain כמעט ולא מיוצרים במידה זאת (יש דוגמיות בודדות כמו BFG's - KO2 ו- GoodYear Duratrac ) - בהצלחה למצוא אחד כזה בארץ.
במילים אחרות מי שקונה רוביקון בארץ -מקבל נעילת דיפרנציאל, יחסי העברה של 4:1 ב- Low, ו- sway bar מתנתק - אבל צמיגי highway..
ואם אתם חושבים (כמוני) שהיבואן יאשר לכם להחליף מידה ל- 255/75/17 - שהיא המידה הסטנדרטית של צמיגי רוביקון בארה"ב -טעות. אמנם המידות 255/70/18 ו- 255/75/17 זהות מבחינת גובה ורוחב הגלגלים, ושונות רק ביחס בין הגומי למתכת בתוך הגודל הכללי -אין אישור של היבואן לשנות את המידה ברשיון. יש אישור רק לגלגלים קטנים יותר - 245/75/17 (נמוכים בכמעט 1.5 ס"מ, וצרים ב- 1 ס"מ).
מקווה שמתישהוא מישהו מיבואני הג'יפים יבין שהרוביקונים נקנים לשטח ולא (רק) לסיבובי דאווין בהרצליה.. ושרכב שטח שאי אפשר להתאים לו צמיגי mud terrain הוא סוג של contradiction in terms..

boaz avrahami
07-09-17, 09:16
אם המידה היא רישמית לא צריך את היבואן.
מכון הטסטים יכול לאשר אותה לפי האוטו דאטה.
מאוד יתכן שקוד הדגם לארופה וארהב שונה ואיתו גם מידות הצמיגים המאושרות


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

landY
07-09-17, 10:18
חבל שראיתי את השרשור הזה רק עכשיו.. אחרי שלקחתי את ההלוואה וקניתי רוביקון חדש מהסוכנות. הרוביקון שלי הגיע עם צמיגי highway - terrain - אפילו לא all terrain.. אז למי שלא יודע, הפרופורציה הזאת לא הולכת עם צמיגי mud -terrain שהם יותר "בלוניים", ואפילו צמיגי all-terrain כמעט ולא מיוצרים במידה זאת (יש דוגמיות בודדות כמו BFG's - KO2 ו- GoodYear Duratrac ) - בהצלחה למצוא אחד כזה בארץ.


אם המידה מופיעה לך ברישיון, אתה יכול לעשות ייבוא אישי לצמיגי MUD במידה הזו.

דרך אגב, גם המידות ה"סטנדרטיות" לא תמיד בנמצא.

asafk
07-09-17, 10:31
ממליץ לך לפנות למחלקת השרות של היצרן בחול ולבקש אישור על מידות צמיגים אופציונליות. החוק מדבר על אישור יצרן או אישור יבואן.

אסף.

פרנצ'י
07-09-17, 16:04
ממליץ לך לפנות למחלקת השרות של היצרן בחול ולבקש אישור על מידות צמיגים אופציונליות. החוק מדבר על אישור יצרן או אישור יבואן.

אסף.

אפשר קישור לחוק שאתה מדבר עליו ?

דרור ברלי
07-09-17, 17:00
אני נתקל בזה שוב ושוב בכל הדרכה של Jeep.
בעלי הרנגלר/רוביקון שמקוננים שרכשו את רכב השטח הטוב ביותר בייצור סדרתי - ואז גילו שאין להשיג צמיגי שטח מלא במידה שלו....

זה הזוי. זה מקומם. מקומם שלקוח של רכב שטח חדש שהשאיר יותר מ-300K שקלים אצל הדילר המקומי של Jeep יצטרך לחפש את החברים שלו במסדרונות היצרן באמריקה בתקווה שאולי מישהו שם יתייחס ברצינות לשוק מינורי עם מספרי מסירות זניחים, במדינה קטנה שסובלת משלטון מטורלל ומחוקי רישוי מופרעים, וייתן אישור להחליף מידות צמיג.




עד אז אני נאלץ להמליץ למודרכים שרוצים צמיגי שטח על הרנגלרים שלהם - שיצטרכו להשקיע עוד קצת גם בג'אנטים 17 - ויחליפו סט גלגלים קומפלט לפני הטסט שממילא ברכב חדש הוא מגיע רק אחרי שנתיים או שלוש שנים.
או שייפנו למאכער שיתקן להם את הטעות הזו ברשיון הרכב.
האופציה השנייה כוללת הרבה פחות זיעה וכאבי ראש וזה גם עולה הרבה פחות מארבעה ג'אנטים.

זו עבריינות?.... כן, יכול להיות. אבל כבר כתב לי מישהו חכם שבמציאות הישראלית של או-טו-טו 2018, עם הנהגה מושחתת ומסואבת ואווירה כללית של חטוף כפי יכולתך, ''עבריין" זה כנראה הצדיק החדש.

lizard
07-09-17, 17:17
האמת? אם היה לי רנגלר אז הייתי קונה שני סטים. אחד מקורי כביש ושני לשטח. הצמיג הכי גדול ומתאים שיכול להכנס לרכב עם הגבהה של 2"

yoni_0000
07-09-17, 17:46
מיכה תהיה כנה עם עצמך.. למי יש כוח להחליף 4 צמיגים כל פעם..?? בחום הזה..?

shemy
07-09-17, 18:11
[QUOTE=עד אז אני נאלץ להמליץ למודרכים שרוצים צמיגי שטח על הרנגלרים שלהם - שיצטרכו להשקיע עוד קצת גם בג'אנטים 17 - ויחליפו סט גלגלים קומפלט לפני הטסט שממילא ברכב חדש הוא מגיע רק אחרי שנתיים או שלוש שנים.


ערב טוב,
לגבי סט 17 עם גאנטים וצמיגים כתחליף ל 18 המקורי עלול להוות לטעמי בעייתי מכיוון שבמקרה תאונה, לא עלינו, חברות הביטוח עלולות להקשות במקרה הטוב..

דרור ברלי
07-09-17, 19:22
[QUOTE=עד אז אני נאלץ להמליץ למודרכים שרוצים צמיגי שטח על הרנגלרים שלהם - שיצטרכו להשקיע עוד קצת גם בג'אנטים 17 - ויחליפו סט גלגלים קומפלט לפני הטסט שממילא ברכב חדש הוא מגיע רק אחרי שנתיים או שלוש שנים.


ערב טוב,
לגבי סט 17 עם גאנטים וצמיגים כתחליף ל 18 המקורי עלול להוות לטעמי בעייתי מכיוון שבמקרה תאונה, לא עלינו, חברות הביטוח עלולות להקשות במקרה הטוב..



אתה צודק לחלוטין.

כג'יפאי ואזרח ישראלי שחי במדינת המגבלות הבלתי-אפשריות אתה צריך להכיר את הסתירות והאבסורדים הבלתי נתפסים שהם חלק בלתי נפרד מחוויית הבעלות על כל רכב-שטח ובוודאי על Jeep, בדמוקטטורה הבולשביקית הזאת.

כאזרחים ישראלים וג'יפאים - מדינת ישראל סימנה אותנו כאויביה.
מהרגע שיש צרור מפתחות של Jeep בידך - מדינת ישראל היא האויב מס' 1 שלך. היא תרדוף אותך ותמרר את חייך בקטנות ובגדולות. אם אתה ממוקד במטרה אתה תמצא פתרונות לכל הצקות השלטון, תיקח נשימה עמוקה ותמשיך הלאה. לא תיתן לנציגי המדינה המנוולים להרוס לך את טעם החיים. אם לא קורצת מהחומר הנכון, בהחלט יש מצב שאחרי תקופה יימאס לך מזה ואתה תמכור את הג'יפ ותמצא לך תחביב אחר. רבים וטובים מאסו בהטרדות מצד המדינה ועשו בדיוק את זה.

לעניינינו:
רכב שטח מעולה כמו הרנגלר על צמיגי כביש - יהיה נחות בשטח מכל רכב שטח הרבה פחות טוב ממנו - אבל על צמיגי שטח. את זה אתה בטח יודע.

אז מה זה אומר?... שתמשיך להתגלגל על צמיגי כביש? יש כאלה שישיבו "כן" ואין לי טענה אליהם. זו הדרך הכי בטוחה.
אבל אז תשאל את עצמך - בשביל זה קניתי רנגלר?.....
ואז תראה שיש גם אחרים שלא יסכימו עם רוע הגזירה והם מחפשים - ומוצאים - פתרונות.


אז אתה בנאדם מבוגר שאחראי למעשיו ואני מצפה ממך לדעת לנהל בעצמך את הסיכונים שאתה לוקח. וזה כולל צמיגים שאינם במידה שרשומה ברשיון. יש בעולם השטח עוד המון דברים קטנים כמו תיקון צמיג בשטח או חילוץ בעזרת כננת ושאר פעולות שנראות לכל ג'יפאי מטייל כמובנות מאליהן ושלא עושים מהן עניין - שיכולות לסבך אותך עם חברות הביטוח, המשטרע, משרד התחבורע ושאר גופים רעים ומזיקים שאורבים לנו בכל פינה ורק מחכים שנמעד כדי לחגוג עלינו ואני לא מסתיר את זה.

עצם התנעת ה-Jeep ונסיעה בו בדרך ציבורית היא כבר לקיחת סיכון מסוים למפגש לא מתוכנן עם שוטרים ובוחנים משועממים ואצל החבר'ה האלה כל מפגש נגמר בד"ש עם שיר + קנס שמנמן והורדה מהכביש לקינוח. כי ככה המדינה הזו מתנהלת. זה מוכתב מלמעלה - היישר ממוח חולני מעוות כלשהו שרובץ אי שם באחד מהכוכים האפלוליים במסדרונות משרד התחבורע, שכנראה סוחב טראומה רצינית מג'יפ כלשהו בעברו הרחוק. כי כבר אין לי שום הסבר אחר לאובססיה המופרעת שלהם בנושא הזה.

חלק מהפתרונות הועלו כאן. חלקם חוקיים אבל מתישים נפשית (מכתבים ואימיילים ליצרן וכו'), חלקם לא כל כך חוקיים, יקרים בכסף ומתישים פיזית (סט גלגלים נוסף והחלפת ארבעה גלגלים לפני ואחרי כל טיול), אחרים קלים הרבה יותר וגם זולים יותר אבל לא חוקיים בעליל (מאכער) - אין לי מה להתנצל או להתייפייף כששלחתי אותך למאכער שיפתור לך את העניינים ויתקן את הטעות המובנית ברשיון הרכב שלך. כי ככה זה במדינת הקומבינות שמסריחה מהראש עמוק-עמוק כלפי מטה.

מכאן, הבחירות - וההחלטות - הן רק שלך.

ariel-ro
07-09-17, 19:52
דרור, הפעם יכול להיות שאתה סתם יורה.
הAUTODATA המעודכן שיש לי הוא ל2011, שם רשום ש255/75/17 מאושר לג'יפ רנגלר.
כמו כן, בארה"ב רנגלר רוביקון מגיע עם 255/75/17.

יכול להיות שגם בAUTODATA 2017 מעודכנת המידה, ואז אפשר לאשר חוקית ובקלות במשרד הרישוי. אלא אם פספסתי בשרשור הזה, מישהו בדק?
במידה ולא מעודכן בAUTODATA, אימייל לג'יפ העולמית הוא פשוט ובהחלט יכול להניב את האישור שצריך.
שני הפתרונות האלה לא מתישים והם די פשוטים ולגיטימים.

דרור ברלי
07-09-17, 21:18
ב-2008 הגיעו הרנגלרים על ג'אנט 16'
ב-2011 כבר הגיעו עם 17'
עכשיו זה רק 18'.
מעניין מה יקרה עם הרנגלר הבא, ה-JL שיבוא עלינו לטובה (?... אני מקווה שכן) כי שם אני חושש שנראה גם ג'נטים 19 ו-20 עם צמיגי חתך נמוך שזה נראה מאוד יוקרתי בסימטאות הרצליה-קיפוח...

אם היצרן ישמע מה קורה כאן עם הג'נטים והצמיגים הוא יתפוצץ מצחוק. כי הוא מאפשר הרבה מאוד מידות לאוטו הזה.
הרכב הזה תוכנן מלכתחילה לקבל צמיגים בכל מיני מידות.

עכשיו לכו תבדקו באוטודטא ותראו מה קורה שם ומה מאפשר הניבואן בארץ. כי את סיפורי הג'נטים האלה אני שומע בערך כל שבוע מאנשים שכבר מיואשים מהבירוקרטיה הישראלית. באמת שאין לי תשובות לשגיונות משרד התחבורע הישראלי - מבחינתי המאכער הוא הפתרון לכל דבר שכזה כי באמת שכבר אין כוח למידות הג'נטים והצמיגים וקודי המהירות שמתחלפים חדשות לבקרים ובעקבותיהם התקנות וההגבלות.

אמר מישהו פעם שחוקים הם לא בשביל שיהיה צדק אלא בשביל שיהיה סדר. אתה רואה כאן סדר?....
אני מוצא בעודף החקיקה הזה רק בלגן אחד גדול וכמובן תמריץ שרק הולך וגדל לעבריינות.

נמרוד
08-09-17, 09:44
תקציר למגילה של דרור:

מי שרוצה לקחת אחריות על מעשיו - "כמו באמריקה" - יכול לעשות את זה גם בארץ בקלות. כמו שנאמר - הטסט הראשון שלך הוא עוד שלוש שנים. עד אז אתה במילא גומר סט אחד לפחות של צמיגי שטח.

מי שרוצה להיות מבוטח מכל הכיוונים ושמישהו אחר תמיד יהיה שם לכסות על הטעויות שלו - שיקפיד על החוקים ולא יבכה.

KOOKE
08-09-17, 11:47
נושא הכיסוי הביטוחי במקרה של שינוי מידת צמיגים זה החלק הכי פחות מטריד בסוגיה.

אומנם חברות הביטוח לרוב מנסות להתנער מחבותן מכל מיני סיבות שונות ומשונות אבל מידת ציגים עד כה לא הייתה אחת מהסיבות להסרת כיסוי ביטוחי.

ariel-ro
08-09-17, 13:46
חוץ מצפון אמריקה הרוביקון מגיע עם 255/70/18 ישירות מהיצרן בכל שאר העולם(אוסטרליה, ניוזילנד, אירופה וכו'). זה מה שהציבור רוצה וזה מה שהוא מקבל, אין פה שום אשמה של היבואן בארץ.

וכל האלה שבוכים על הג'נטים. אם הם "הופתעו" שקיבלו צמיגי כביש על ג'נט 18, בעיה שלהם. אין להם שום זכות לבכות ולהאשים את המדינה והיבואן בבעיות שלהם. הם יכלו לעשות בדיקה מקדימה, לבדוק מה הצמיגים שמגיעים על הרכב, לבדוק אם אפשר להחליף לצמיגי שטח ומה הפרוצדורה ולעשות את ההחלטה.

אם יש אישורים באוטודאטה למידה אחרת שרוצים - 255/75/17 אז מה הבעיה להכניס לרישיון? את השירות הזה תעשה לך כל פנצ'ריה שמכבדת את עצמה.

tal_a
08-09-17, 14:19
בזמנו (2009) היבואן נתן אישור להחליף מ 255/70/18 ל 255/75/17 (לרכב ייבוא אישי - סהרה). אם כיום היבואן לא מאשר לרכבים שהוא מוכר עקב ייבוא בתקינה אירופאית, הדרך הנכונה לגרום ליבואן "לראות את האור" זה דרך הכיס... לכו על ייבוא אישי/מקביל ושהיבואן יירקב עם הרוביקון שהוא מייבא.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

נמרוד
08-09-17, 15:02
116635

דרור ברלי
08-09-17, 17:59
חוץ מצפון אמריקה הרוביקון מגיע עם 255/70/18 ישירות מהיצרן בכל שאר העולם(אוסטרליה, ניוזילנד, אירופה וכו'). זה מה שהציבור רוצה וזה מה שהוא מקבל, אין פה שום אשמה של היבואן בארץ.

וכל האלה שבוכים על הג'נטים. אם הם "הופתעו" שקיבלו צמיגי כביש על ג'נט 18, בעיה שלהם. אין להם שום זכות לבכות ולהאשים את המדינה והיבואן בבעיות שלהם. הם יכלו לעשות בדיקה מקדימה, לבדוק מה הצמיגים שמגיעים על הרכב, לבדוק אם אפשר להחליף לצמיגי שטח ומה הפרוצדורה ולעשות את ההחלטה.

אם יש אישורים באוטודאטה למידה אחרת שרוצים - 255/75/17 אז מה הבעיה להכניס לרישיון? את השירות הזה תעשה לך כל פנצ'ריה שמכבדת את עצמה.


תגיד אתה אמיתי?

שמע סיפור.
אלוהים בא בחלום לצדיק אחד ואמר לו - צדיק היית כל חייך. זרוק בקשה ואמלא אותה בשבילך.
חשב הצדיק וחשב ואז אמר לאלוהים: בני היחיד עזב לאמריקה לפני שנים רבות. אני רוצה לנסוע לבקר אותו אבל אין לי כסף לטיסות. יש לי רק סובארו DL ישנה. אם תוכל לבנות לי גשר מכאן בבת-ים ועד ניו-יורק, אכנס לסובארו שלי ואסע לבקר את הבן.
חשב אלוהים וחשב ואז אמר לו - בוא'נה, אתה מדבר על גשר באורך 10000 ק''מ. הגזמת קצת, אתה לא חושב?.... תבקש משהו קצת פחות בומבסטי?....
חשב הצדיק ואמר - OK. אז תעזור לי למצוא את התשובה לשאלה - מה נשים באמת רוצות?....
חשב אלוהים וחשב - ואז אמר - טוב, נו... כמה ק''מ אמרנו שיהיו לגשר?....


הקיצר אריאל - ''מה הציבור רוצה''?.... מי שיש לו את התשובה הנכונה יוכל להיות ראש הממשלה הבא.
מה הציבור באמת רוצה?... מישהו בכלל שואל אותו?.... נראה לך שרוב הלקוחות של רכב חדש בכלל יודעים במה מדובר?....

אני ואתה ועוד כמה עשרות כאן ישאלו את השאלות האלה את נציג המכירות באולם התצוגה שגם הוא ככל הנראה לא יבין על מה מדובר (מידיעה ומהיכרות אישית. הם באמת נחמדים שם אבל אין להם מושג ירוק בג'יפים). כל היתר מה הם יודעים?... ש''רוביקון זה הג'יפ הכי טוב בשטח''. אז הם יקנו אותו. ואחר כך יתחילו לחפש צמיגים ולא יבינו למה לרכב שטח אגדי כמו רוביקון אין בכלל להשיג צמיגי שטח.

בצפון אמריקה כאמור אין בעיה בכלל - כי יש כמה מידות מאושרות וחוץ מזה לא קיימת האובססיה המופרעת שאנחנו מכירים מישראל בכל מה שקשור למידות צמיגים ושינויי מבנה. שים מה בא לך וסע כמו בנאדם ולפי חוקי התנועה. אחרת תישא בתוצאות.

כאן בישראל אף אחד לא מוכן לשאת באחריות על מעשיו. זו נורמה שחוצה את כל שכבות החברה ואת כל המעמדות - מראש הממשלה עד אחרון הנתינים. אנחנו מיד דורשים ממישהו אחר או מהמדינה שייקחו אחריות על השטויות שאנחנו עושים. זה למה הכל אסור וזה למה אתה מיד מסתבך עם המשטרע (שאין לה תקנים ואין לה תקציבים ואין לה כוח אדם כדי להילחם בפשיעה - אבל בכל מה שקשור לשינויי מבנה ומידות צמיגים והגבהות והנמכות ומכוניות משופרות ושאר הפגנות שרירים על אזרחים נורמטיביים, היא מוצאת תקנים ותקציבים ושוטרים מלאי מוטיבציה מכאן ועד הודעה חדשה). ואתה מסתבך גם עם חברות ביטוח חמדניות ועם מכוני רישוי מושחתים ועם בוחנים בניידות השוד בדרכים ועוד אלף ואחד גורמים שתכליתם ומהות קיומם לצוד אותך ולמרר את חייך.

לא אחד ולא שניים מבעלי הרוביקונים החדשים שזה הג'יפ הראשון בחייהם ולא הכירו קודם לכן את סאגת המדינה נגד הג'יפאים, אמרו לי בשקט שאם היו יודעים על כל האיסורים וההגבלות והרדיפות האלה מראש, יש מצב שלא היו רוכשים את הרכב הזה בכלל. הם מתוסכלים ואפשר להבין אותם.

-->