צפייה בגרסה מלאה : מטף ברכב טיולים. איזה גודל?
שלום לכולם.
אני יודע איזה מטף אמור להיות ברכב, אבל מעניין אותי עם איזה פיתרון נגד שריפות אתם מטיילים.
האם מטף 6 ק"ג הוא אוברקיל?
תודה.
יותר חשוב מהגודל זה שהוא יהיה בהישג יד ולא בארגז/תא מטען קבור מתחת לכל הציוד..
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
שש קילו אוברקיל. שתי קילו מצויין.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
כיבוי אש בהתכתבות...
תמיד (או כמעת תמיד) במטף יש יותר חומר ממה שאתה צריך, אך אם תשתמש בו לא נכון - הוא יתרוקן ולא יכבה את האש.
2-3 ק"ג של גז או אבקה יספיקו, שיהיה נגיש.
מטף מפעילים בלחיצות קצרות, 1-2 שניות לכל לחיצה.
בכל פעם רק 1-2 לחיצות.
מעט מעל האש.
ולהמתין, לראות אם האש כבתה.
אם תכוון אל האש תייצר רוח שתלבה את האש והיא כנראה לא תכובה.
לחיצה ארוכה תרוקן את המיכל מהלחץ, אך האש (שוב) לא תכובה.
מטף הלון של 1 ק"ג.
מטפי אבקה זקוקים לרענון תקופתי, לעומתו מטף הלון אמור להיות יותר אפקטיבי, ואפשר לסמוך על מד הלחץ (באבקה לפעמים הוא לא עובד גם כשיש לחץ אם האבקה מתמצקת בפנים אחרי זמן)
Sent from my HTC One using Tapatalk
הלון לא יצא משימוש בגלל עניין האוזון?
במקום ״הלון״ יש היום ״הלוטרון״.
תקראו לו איך שתרצו, אבל הוא קטן, אמור להיות יעיל, ואני מקווה שלא אזדקק להיווכח במו עיני ...
מבחינת מיקום - בויטארה הוא היה צמוד לבסיס כסא הנהג. בצ'רוקי לצערי אין שם מקום ליד הכסא החשמלי אז הוא ממוקם באופן דומה ליד בסיס כסא הנוסע, בלי שום עיגון שמגביל את השליפה - המקום בא לו טבעי והוא לא משוטט גם כשהג'יפ מיטלטל :)
111686
111685
מעט מעל האש.
.
יעצו לי דווקא להתיז בבסיס הלהבה, כדי לנתק את הלהבה עצמה ולהפסיק אותה.
נשמע יותר הגיוני וממוקד מאשר לפזר מעל הלהבה, במקום בו שטח האש הוא הגדול ביותר.
מסיבה דומה, מנחים שבמידה ויש אש בתא המנוע, להתיז מכנף הגלגל ולא לפתוח מכסה, כדי שהלהבה לא תעלה ויהיה קשה יותר.
מטף הלון של 1 ק"ג.
מטפי אבקה זקוקים לרענון תקופתי, לעומתו מטף הלון אמור להיות יותר אפקטיבי, ואפשר לסמוך על מד הלחץ (באבקה לפעמים הוא לא עובד גם כשיש לחץ אם האבקה מתמצקת בפנים אחרי זמן)
Sent from my HTC One using Tapatalk
בג'יפ האבקה מתמצקת? אולי אצל הצפוניות בהרצליה.
כל מטף מחוייב עפ"י החוק בבדיקה שנתית, אבל ברור שברכב איש לא עושה זאת.
- - - Updated - - -
יעצו לי דווקא להתיז בבסיס הלהבה, כדי לנתק את הלהבה עצמה ולהפסיק אותה.
נשמע יותר הגיוני וממוקד מאשר לפזר מעל הלהבה, במקום בו שטח האש הוא הגדול ביותר.
מסיבה דומה, מנחים שבמידה ויש אש בתא המנוע, להתיז מכנף הגלגל ולא לפתוח מכסה, כדי שהלהבה לא תעלה ויהיה קשה יותר.
ראית שריפת יער? הרוח מלבה את האש ומעבירה ממקום למקום.
כך גם מטף - יוצא בלחץ וגורם למשב רוח שמלבה את האש. ואז מה, גומרים מטף שלם בלי לכבות את האש.
אל תשכח שהאבקה והגז שניהם כבדים מהאוויר ועל כן יורדים על האש וחונקים אותה.
האבקה נורא (אבל נורא) מלכלכת, אבל נדבקת למקור החום.
הגז מתפוגג מיד ואם אין נזקים, כאילו לא קרה כלום...
ראית שריפת יער? הרוח מלבה את האש ומעבירה ממקום למקום.
כך גם מטף - יוצא בלחץ וגורם למשב רוח שמלבה את האש. ואז מה, גומרים מטף שלם בלי לכבות את האש.
אל תשכח שהאבקה והגז שניהם כבדים מהאוויר ועל כן יורדים על האש וחונקים אותה.
האבקה נורא (אבל נורא) מלכלכת, אבל נדבקת למקור החום.
הגז מתפוגג מיד ואם אין נזקים, כאילו לא קרה כלום...
לא יער, אבל מתבן..
ורכב בוער יותר מפעם אחת.
בהדרכה אמרו בפירוש לא לפתוח מכסה מנוע כדי לא ללבות את האש ולרסס פנימה לתא המנוע מלמטה או מ הצד, מפתח שמאתרים.
ראיתי גם איך להבות ממש קופצות כשפותחים מכסה מנוע (ממיר מתח בסופה שהתאבד).
ה"רוח" של המטף היא האבקה או הגז, שחונקים את האש, אז איך זה מלבה?
לשמתית אין לי יותר מיד נסיון, אבל ההכווהנ הזו נשמעת לי יותר הגיונית מאשר לרסס מלמעלה.
גם, כשמכבים מדורה, הרבה יותר יעיל להרטיב את הבסיס וללחנוק את האש ולא להתיז מלמעלה.
יש כאן כבאים בקהל?
בעברי הרחוק עבדתי תקופה קצרה במפעל להבות. גם אני זוכר במעורפל הדרכה שבה הסבירו לכוון את המטף לבסיס הלהבה. אבל אולי אני טועה.
שווה ברור...
הלכתי לקנות מטף.
הפרש המחיר בין 3 ק"ג ל6 ק"ג לא היה משמעותי (כ30 ש"ח כשמטף של 6 עולה 199 ש"ח כולל מעמ). הלון/הלוטרון הרבה יותר יקר.
מצד אחד, השתכנעתי שזה גדול מדי. מצד שני, אנחנו מטיילים עם נגרר אז כשהמטף בארגז של הטנדר, הוא לא ממש מורגש ויש גם העניין של מה אם נזדקק...
בעברי הרחוק עבדתי תקופה קצרה במפעל להבות. גם אני זוכר במעורפל הדרכה שבה הסבירו לכוון את המטף לבסיס הלהבה. אבל אולי אני טועה.
שווה ברור...
כאמור, יש לכוון למוקד/ בסיס הלהבה.
http://www.102.gov.il/firesafety/homesafety/pages/fireextinguisheruse.aspx
תעבוד כך ו.. חבל, כי האש לא תכבה.
מעל 6 שנים אני, בין השאר, מדריך (מוסמך) לכיבוי אש.
כיביתי בהדרכות ובמתקנים אין ספור פעמים עם מטפים ותרגלתי מאות אנשים בכיבוי.
כל מי שכוון אל בסיס הלהבה - לא הצליח לכבות.
כל מי שלחץ וחיכה שהאש תכבה - זה לא קרה, מה שקרה זה שהלחץ במיכל התרוקן והאש עדיין בוערת.
לגבי תא המנוע - נכון, אין לפתוח אותו. במקרה זה לאתר פתח, לכוון פנימה (אם יש צינור אז להכניסו) את המטף ולשחרר חומר. החומר יחנוק את האש.
אם מקור האש גלוי, יש לכוון ממרחק בטוח (מ-6 מטר החומר לא יגיע אל האש), לגובה של 10-20 ס"מ מעל הלהבה. לחיצה קצרה או שתיים, לשחרור מעט חומר ולהמתין ולראות מה ההשפעה על הלהבה. אז, אם צריך, ניתן לתקן. כמובן, לעמוד מתחת לרוח ולוודא שאין איש מהצד השני.
עד כאן 2 האגורות שלי,
מי שמעדיף לעבוד אחרת - בהצלחה.
כשמסבירים לאט מבינים מהר..
מה אתה מתעצבן?
10 ס״מ מבחינתי זה בסיס האש.
אמרת ״מעל לאש״ ומה שאני הבנתי מזה הוא מעל ללהבה, ובכל מדורה סבירה, הלהבה בגובה כ-מטר, שלא לומר שריפה לא יזומה.
סליחה על הקטנוניות אבל.... מטפה. לא מטף. קוראים לזה מטפה.
בטוח לגבי התזה מתחת לרוח? אתה תקבל את כל האבקה והאש לפנים...
אני חושב שההתזה צריכה להיות מעל הרוח (עם כיוון הרוח בקיצור)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.