צפייה בגרסה מלאה : מתלבט מה לקנות - ליברטי VS ויטרה VS פורסטר
פיטרו זיליה
14-11-16, 11:59
שלום לכם,
1. כמה אתם רוצים להשקיע? - 60000~
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? יום יומי
3. מי נוהג בו? - אישתי, ביום יום לוקחת לבית ספר ולגנים.
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? משפחה של 5 נפשות
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? 12~
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. - מעדיף בנזין.
יש לגיסי חבר שמוכר ליברטי 2007 גפ"מ מושקעת ושמורה (4 צמיגי שטח מלא, 180K ק"מ, כסאות עור חשמליים, עשתה מנוע לא מזמן)
כרגע אני נוסע על "ג'יפון" - קפטיבה 2012 בנזין 4*2.
מעוניין בעבירות שטח בינונית, אצטרף לטיולים עם חבר שיש לו גראנד ויטרה.
אני נהג זהיר וחכם, לא מתכוון לשבור לרכב את הביצים תרתי משמע.
תודה מראש.
עבירות בינונית לדעתי פוסלת את הפורסטר.
אם הטיול בהרכב משפחתי מלא כולל לינה בשטח, קח בחשבון שכל הרכבים שמנית יהיו צפופים וקטנים ויחייבו גגון ועריסה ועדיין יהיה צפוף, במיוחד אם הרכב כולל בלון גפמ שתופס מקום רב.
אני דווקא חולק על ארז. פורסטר בשנתון 08-12 ממוגן כראוי ועם נהג זהיר וחכם כמוך (כדבריך לעיל) בהחלט ייתן לך עבירות בינונית.
מה שעוד ייתן לך הפורסטר זה מרחב עצום לציוד. ולחמש נפשות.
ואשתך תהנה מאוד לנהוג בו ביום יום.
אני מאמין שעם חיפוש טוב בשוק יד2 תמצא פורסטר מבציר טוב... - שנתון 09' או אפילו 10' .
שלמה,
כולם הבנו שאתה בעל פורסטר והוא מבחינתך התשובה האולטימטיבית לכל מי שמחפש רכב שטח.
אבל כאשר מישהו שמחפש רכב שטח ראשון ומציין במפורש שהוא מחפש רכב לעבירות בינונית ישמע לעצתך ויקנה פורסטר ויבין תוך זמן קצר שהוא לא מתאים לעבירות בינונית, כבר יהיה מאוחר מדי. אולי ההגדרה של "עבירות בינונית" אינה מספיק ברורה וחד משמעית, אבל כאשר שואלים על דיונות / שבילי עפר / דרכי קק"ל וכו' - בהחלט פורסטר יכולה להיות אופציה טובה. כאשר מדובר בדרכים בעבירות בינונית ונדרש הילוך כח (לפחות), אני לא הייתי ממליץ על פורסטר.
אנא - היה זהיר בהמלצותך כיון שהם עשויים לגרום לאנשים אחרים לבצע החלטות שגויות.
דיונות =פורסטר??? עם הצמיגים שלו הוא שוקע תוך כמה מטרים...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
שלמה,
כולם הבנו שאתה בעל פורסטר והוא מבחינתך התשובה האולטימטיבית לכל מי שמחפש רכב שטח.
אבל כאשר מישהו שמחפש רכב שטח ראשון ומציין במפורש שהוא מחפש רכב לעבירות בינונית ישמע לעצתך ויקנה פורסטר ויבין תוך זמן קצר שהוא לא מתאים לעבירות בינונית, כבר יהיה מאוחר מדי. אולי ההגדרה של "עבירות בינונית" אינה מספיק ברורה וחד משמעית, אבל כאשר שואלים על דיונות / שבילי עפר / דרכי קק"ל וכו' - בהחלט פורסטר יכולה להיות אופציה טובה. כאשר מדובר בדרכים בעבירות בינונית ונדרש הילוך כח (לפחות), אני לא הייתי ממליץ על פורסטר.
אנא - היה זהיר בהמלצותך כיון שהם עשויים לגרום לאנשים אחרים לבצע החלטות שגויות.
קראתי. הבנתי. אך לא מקובל עלי :-)
"עבירות בינונית" אכן איננה הגדרה ברורה דייה. לפעמים צריך פשוט לצאת לשטח להבין על מה מדובר.
זה לא קשור למסלול זה או אחר. לפעמים תמצא מקומות עם עבירות בינונית גם במסלול קל"ב ולפעמים גם רחוק מהבית זה יהיה שביל קק"ל.
ולדברייך שפת"ש זה שאל על עבירות בינונית ודרישה להילוך כוח. אני מצטער אבל זה לא מדוייק. לא מוזכר כלל בדרישה הילוך כוח.
במידה ויש דרישה כזו אך אפילו פורסטר ידני לא יספק דרישה זו. הילוך כוח שלו לא ייתן מענה כמו ברכבי שטח אחרים.
ובהתאם לדרישות שהעלו ע"י פות"ש זה. פורסטר אוטומט ייתן לו מענה הן בשטח והן בכביש.
ובוודאי ובוודאי שמדובר על דרישה לרכב ש...:
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? יום יומי
3. מי נוהג בו? - אישתי, ביום יום לוקחת לבית ספר ולגנים.
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות?
משפחה של 5 נפשות
5. מעוניין בעבירות שטח בינונית, אצטרף לטיולים עם חבר שיש לו גראנד ויטרה.
אני נהג זהיר וחכם, לא מתכוון לשבור לרכב את הביצים תרתי משמע.
עם כל הפרמטרים האלה... פורסטר אוטומט. ממש יתאים.
אבל ממש ממש יתאים... :-)
כמובן עם מיגון מלא. תשומת לב בנהיגה וכו' ...
מה שמגדיר את העבירות במקרה זה הוא החבר עם הגראנד ויטרה. האם הפורסטר ייסע אחריו בכיף? כי אם לא, כולם יתבאסו.
אסף.
מה שמגדיר את העבירות במקרה זה הוא החבר עם הגראנד ויטרה. האם הפורסטר ייסע אחריו בכיף? כי אם לא, כולם יתבאסו.
אסף.
נקודה נכונה.
על פות"ש לדעת את ההבדלים בין הפורסטר לגראנד ויטרה וההשלכות בשטח ובכביש לטוב ולמוטב.
לכל אחד יש את החסרונות והיתרונות שלו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.