PDA

צפייה בגרסה מלאה : יבוא טורבו לסאנגיונג מוסו - שיתוף

AYG
14-11-16, 19:25
אהלן,
משתף לטובת הדורות הבאים, קצת ארוך ומפורט אבל אולי יוכל לעזור למישהו בבוא היום.

הטורבו במוסו התחיל לזרוק שמן בצורה ניכרת שגדלה עם הזמן, האפשרויות היו:

שיפוץ טורבו- עלות הכי נמוכה שקיבלתי (בבדיקה של כמה מקומות ואפשרויות) 2600 לפני מע"מ לשיפוץ הטורבו בלבד (מקבל מפורק, מחזיר מפורק) ו4000 לפני מע"מ לשיפוץ שכולל את כל העבודה, פילטרים והשמנים (בדיעבד מה שזה בפועל - שעתיים עבודה ועלות של טיפול רגיל).
טורבו מיובא מפירוק - כ1400 ש"ח לפני מע"מ ומיקוח, חתול בשק בדיוק כמו הטורבו שהתחיל לזרוק שמן. לא בא בחשבון.
טורבו חדש בארץ - גם יבואן הרכב וגם יבואן הטורבו לא ממש התלהבו מהפניה שלי, קיבלתי הצעה כללית בטלפון של בסביבות 8 אלף.
קיט שיפוץ ועבודה עצמית - הוצע לי על ידי חברים כאן באתר להזמין קיט ולהחליף את החלקים הפנימיים של הטורבו לבד. העלות אכן נמוכה משמעותית אבל לא סמכתי על עצמי בעבודה זו, הרכב הוא כרגע רכב יחיד ולא מתאפשרת השבתה לזמן ארוך. כמו כן, לא ניתן לדעת כי באמת הבעיה תתוקן ולא תחזור ולא נעשית בדיקה לטורבו לפני הרכבה.
יבוא אישי- כאמור, הפתרון שבו בחרתי בסוף:

פניתי לאתר היצרן (גארט) והוצאתי משם את הדילרים המורשים בכל העולם. משם התחלתי ליצור קשר עד שהגעתי לספק באנגליה שהתאים לי בעלות הטורבו + משלוח. התהליך הזה לוקח זמן והתכתבויות, לפעמים הם לא רגילים לשלוח לישראל וצריכים זמן כדי לבדוק. הבעיה בעלות המשלוח היא שרובם לא מסכימים לשלוח בדואר חבילות רגיל אלא רק בשליחות אקספרס.

הפחד היה מעצירת הטורבו במכס ועלויות שקר לא סבירות, מס הקניה הוא 48 אחוז ומע"מ 17 ואין סיכוי שמפספסים חבילה בגודל ובמשקל הזה. לקחתי בחשבון שעדיין עם התשלומים + עמלות שקר לחברת משלוח זה ישתלם ובמחיר של משופץ אקבל טורבו חדש.
המשלוח הגיע בדואר חבילות ועבר שחרור מהיר במכס, מהדואר התקשרו לוודא שאשלם את המיסים לפני שהביאו את החבילה.
המכס העריך את הטורבו לפי הקבלה מעט יותר ממה ששילמתי בגלל הפרשים בשערי המטבע אך חייב אותי בסכומים של כ19 אחוז מס קנייה ו17 אחוז מע"מ מהסכום כולל מס הקניה, לא שאלתי יותר מדי שאלות על מס הקנייה :D. עמלות לדואר עלו סה"כ 128 ש"ח.
סה"כ יצא לי כ2800 ש"ח כולל מיסים כחוק וכמה שבועות של מריטת עצבים לטורבו חדש ומקורי מהאריזה. בקטנה - אם הייתי טס להביא את הטורבו בטיסת לואו קוסט ויבוא מזוודה היה עולה פחות + טיולון.

נפגש בשטח...

YoavR
14-11-16, 19:58
תודה על השיתוף!
אפשר קישור לחנות שבסוף קנית ממנה?

AYG
14-11-16, 20:11
אהלן יואב,
זו החנות (https://www.turborebuild.co.uk/), הופניתי אליה מהדילר באנגליה מכיוון שלא כולם מחזיקים את המק"ט הזה. אחרי שהזמנתי המחיר של הטורבו למוסו קפץ והוא יצא מהמלאי (הפך להזמנה בטווח של שבועיים) כך שיכול להיות שהם לא הכי משתלמים כרגע, שווה תמיד לעשות סקר שוק.

IlanHadar
14-11-16, 21:06
כמו שעשית, ככה צריך לעשות, בהשוואה לחוצפה של מחיר לקנות כאן. ככה ילמדו עושקי החינם.

אסף ד.
14-11-16, 22:19
ובמזרח רצו להחליף טורבו בדיסקברי TD5 ב - 18K !!!
לא, אני לא טועה, זה המחיר.

-->