צפייה בגרסה מלאה : --- ---->>> מפגש ג'יפולוג - 23 דצמבר בלילה - סוף העולם שמאלה ------
מפגש ג'יפולוג השנתי - הלילה הארוך ביותר בשנה - שישי 23.12
על גדת נחל חורשה, מעט דרומית למפגש נחלים ניצנה-חורשה, למרגלות נ.ג. 421. הגישה המהירה ביותר היא מהישוב עזוז. הכוכב מסמן את המקום.
111894
מסלולים מומלצים לטיולים מ-ואל החניון יפורסמו כאן בהמשך...
אני יודע שעכשיו כבר מאוחר,
אבל....
למה כל כך רחוק????
ברגע שאתם קובעים כל כך רחוק, מי שלא יכול להקדיש יומיים, פשוט לא בא :(
אם זה קרוב, אפשר לצאת אחה"צ מהבית ולחזור לפנות בוקר.
boaz avrahami
29-11-16, 14:57
ליואב זה ממש קרוב
אבל....
למה כל כך קרוב????
ברגע שאתם קובעים כל כך קרוב, מי שבנה על המפגש כהזדמנות לטיול פשוט מפספס.
אם זה רחוק, אפשר להכיר מסלולים חדשים ומענינים.
חנן-ג'יפולוג
29-11-16, 16:01
אבל....
למה כל כך רחוק????
ברגע שאתם קובעים כל כך רחוק, מי שלא יכול להקדיש יומיים, פשוט לא בא :(
אם זה קרוב, אפשר לצאת אחה"צ מהבית ולחזור לפנות בוקר.
שתי סיבות שעולות על דעתי:
1. באופן מסורתי אנחנו מנצלים את ההזדמנות הזו, של המפגש השנתי, לטיול דו-יומי רחוק.
האיזורים הקרובים מתויירים בחד-יומיים.
2. אנחנו לא מתלהבים מאירועים רבי נפגעים. המרחק מקטין את האירוע במידה מספקת.
דווקא מקום מבודד זה נחמד. מי שרוצה להגיע שיתאמץ קצת... :-)
הבעיה היא שכביש 10 סגור. ותאריך המפגש בדיוק מתאים לנסוע להר כרכום לראות את "הסנה הבוער".
להקיף מכביש 40 או לעשות הכל בשטח זה מסלול ארוך מידי בכדי להספיק להיות ב- 12 כבר על ההר מול "הסנה".
אם היתה אפשרות לתאם ליווי על כביש 10 לשבת בבוקר, מעזוז עד הפניה מזרחה לאדום לכיוון הר כרכום, זה היה מצויין.
איך אסף יגיע עד לשם עם המשפחתומטית ליסינג שלו? 😂😂
איתי
זה לא הלילה הארוך בשנה? :confused:
דווקא מקום מבודד זה נחמד. מי שרוצה להגיע שיתאמץ קצת... :-)
הבעיה היא שכביש 10 סגור. ותאריך המפגש בדיוק מתאים לנסוע להר כרכום לראות את "הסנה הבוער".
להקיף מכביש 40 או לעשות הכל בשטח זה מסלול ארוך מידי בכדי להספיק להיות ב- 12 כבר על ההר מול "הסנה".
אם היתה אפשרות לתאם ליווי על כביש 10 לשבת בבוקר, מעזוז עד הפניה מזרחה לאדום לכיוון הר כרכום, זה היה מצויין.
עוד לא תמצא את זה בשום פרסום רשמי אבל היום התבצעה הערכת מצב עם מח"ט חטיבת שגיא ונקבע שבתאריכים 23.12 עד 1.1 ( חנוכה) ייפתח כביש 10 מעזוז ועד כביש 12. המשמעות והכוונה היא שאנשים יוכלו לנסוע לאילת דרך פתחת ניצנה וכך לחזק את התיירות באיזור.
כמובן שעוד חזון למועד וכדאי לברר ולתאם לפני תכנון טיול באיזור.
זה לא הלילה הארוך בשנה? :confused:
לא. זה ביום הקצר בשנה :cool:
כמו בכל מפגש.
שבוע טוב. עפ״י המקום שנקבע עבור המפגש השנה, טיול רגוע (כ50ק״מ) בנחל חורשה ונחל אלות ריאלי ליום השני?
אנחנו עם לנדקרוזר ודיסקברי3.
אפשרי אבל תדאג לצמיג ספייר נוסף לדיסקו, או ערימות של נחשים לגיבוי.
יש הרבה בולדרים בנחל חורשה, זה לא אתגר לרכבים אבל גורם סיכון לצמיגים נמוכי החתך של הדיסקו.
דורון תודה, רשמתי לפני.
אם ככה, במסגרת מסלול אחר עליו חשבתי, אני יכול להמשיך ולהשתעשע רק בדמיון לעלות להר חמרן? שומר צמיגו(הרכים...) יירחק?
גם את הר חמרן אתם יכולים לעשות. מצפון לדרום זה הכיוון הקל יותר.
בטוח עוד חבר'ה מהמפגש יעשו את המסלול באותו יום.. אם אתם חוששים פשוט תצמדו אליהם, למרות שלא תהיה לכם בעיה מיוחדת.
טיילתי לא מעט עם דיסקו3/4, ולדעתי הדיסקו אוכל את הר חמרן בלי בעיה, בהתייחס ליכולות הרכב, והתעלמות לרגע מהצמיגים.
צריך לקחת בחשבון שהצמיגים שלו בסיכון גבוה במקומות האלו.
עוד פעם מפגש בצפון ???
מתי יהיה משהו קרוב לדרומיים באמת ?!?!
בלי להרחיב יותר מידי, לפי המצב בגזרת גבול מצרים כרגע, לא מאמין שכביש 10 יפתח לאזרחים בחנוכה. (אני יודע שנפתח בסוכות ).
בברכה,טושי
שבוע טוב. עפ״י המקום שנקבע עבור המפגש השנה, טיול רגוע (כ50ק״מ) בנחל חורשה ונחל אלות ריאלי ליום השני?
ריאלי לגמרי, מסלול קלאסי ומומלץ.
דאסטר סטנדרטי לחלוטין עשה את זה ... בקלות יחסית אם כי לאאאאטטטטט ....
אז לא תהיה לך בעיה כניראה.
נמרוד אכן הכתבה שהעלתה בזמנו, היא מקור ההשראה. אגב- מי שמתכנן להגיע מוזמן כמובן להצטרף בשמחה.
גיא- כמה זמן בערך לקח לכם?
נמרוד אכן הכתבה שהעלתה בזמנו, היא מקור ההשראה. אגב- מי שמתכנן להגיע מוזמן כמובן להצטרף בשמחה.
לא זוכר בדיוק להגיד לך .. אבל יצאנו ממצפה רמון בערך ב 10:00++ והיינו בבית בחיפה ב 21:00 ...
בדרך עצרנו לכל מיני קפה ומאפה .. לצלם כל שניה משהו ( ה offroad הראשון של נדיה ) ולצילומי אויר שרק הם לקחו איזה שעה ...
אז נגיד סביב 4 - 5 שעות ..
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
עשינו בסוכות, בערך 6 שעות למסלול נטו מעזוז עד בורות לוץ כולל הפסקות קפה ואוכל, נסיעה איטית בסבבה ועוד הייתי עם עגלה ניגררת לציוד(היינו כמה ימים בשטח).
תפסיקו לרחם על הדיסקו 3. יש לו אחלה צמיגי 50/50 של ג'נרל (ושל עוד חברות) וגם אם לא מורידים אוויר הוא נוסע נעים ונוח.
לא מרחם, זה רכב עם יכולות גבוהות מאד שנעול בנעלי בלרינה.
ובנחל חורשה יש הרבה בולדרים בנתיב, וזה לא ברמה של לא לנסוע, אבל כן כדאי לשים לב.
ויש לנו הרבה נסיון עם הרבה פנ׳צרים עם דיסקו 3-4.
גם עם צמיגי גנרל.
זה שדה בולבוסים נוראי, שונא אותו ..
מסלולים מומלצים לטיולים מ-ואל החניון יפורסמו כאן בהמשך...
יש עוד מסלולים מומלצים חוץ מנחל אלות והר חמרן?
בטח!
צפונה - נחל לבן, חולות עגור, צאלים, רחובות בנגב, חלוצה...
מזרחה - הר ספון, שבטה, רמת בוקר, נחל יתר... בורות ציפורים, עבדת, רמליה ועוד ועוד...
ודרומה כאמור נחל חורשה ואלות אבל גם סרפד, עקרב, ניצנה...
מה יהיה מזג האויר?
האם צפויים גשמים באזור? שטפונות?
ניתן יהיה לטייל בנחלים או שצריכים לחפש מקומות גבוהים?
אני לא חושב שאפשר כרגע להגיד משהו קונקרטי על סופ"ש הבא. יהיה קר וכנראה גשום בארץ באופן כללי, השלכות על מערב הנגב נדע יום-יומיים לפני במקרה הטוב. בכל מקרה יש מצב לסופ"ש של שטפונות, שזה מצויין!
טוב, אני מצאתי בדיוק מה לעשות ביום שישי לפני המפגש...
http://www.eventi.co.il/Events/event.aspx?eID=803635066
מרוץ ראלי רייד, מסתדר מושלם עם המפגש. בואו לצפות!
ההזנקות בדרך כלל ב7 בבוקר..
זה לצאת בחמש בשביל להספיק לראות משהו :(
אם אתה שם בתשע, אפילו עשר, אפילו אחת-עשרה, אתה תראה את הטרופי טראקס שזה, ביננו, מה שהכי מעניין :rolleyes:
אני מבין שצפויה הפרדת מקצים - כידונאים ורכבים קלים ישלימו את שלושת ההקפות שלהם ורק לאחריהם הכלים הכבדים, כלומר מכוניות צפויות לזנק רק לקראת שעה 10:00.
בנוגע למסלול בדרום: ניתן לנצל את זה שכביש 10 יהיה פתוח ולהנות מנוף שלא זמין בכל יום. לרדת דרומה עד השביל האדום לכיוון הר כרכום. לטפס להר ברגל, לראות את ציורי הסלע ותופעת הסנה הבוער שאמורה להיות בשיאה בדיוק בסופ"ש הזה.
אח"כ לצאת לכביש 40. אם נשאר זמן אפשר להוסיף גם את קניון לבן למרות שלדעתי עדיין לא התמלא במים השנה. גם גב צניפים באזור.
תזכורת - המפגש ביום שישי הקרוב בערב, בנקודה שצויינה במפה בהודעה הראשונה. מזג אויר יהיה קר מאד, אבל ככל הנראה בהיר... אני אישית מקווה להיות מופתע לטובה עם גשם במדבר.
תזכורת - מי שמגיע ביום שישי, יש הזדמנות לבוא לצפות במרוץ הראלי רייד בחורשת אשלים.
השמשוני יחיעם
21-12-16, 15:05
תזכורת - המפגש ביום שישי הקרוב בערב, בנקודה שצויינה במפה בהודעה הראשונה. מזג אויר יהיה קר מאד, אבל ככל הנראה בהיר... אני אישית מקווה להיות מופתע לטובה עם גשם במדבר.
תזכורת - מי שמגיע ביום שישי, יש הזדמנות לבוא לצפות במרוץ הראלי רייד בחורשת אשלים.
תשאיר ציר פתוח לסיר של סביון ,,,מבטיח להגיע בשקט 😉😉
http://amudanan.co.il/#!wiki=P877650
צדיקים כבר דקרו בהתאם בעמוד ענן ...
מישהו מתכנן בשבת לעלות לחמרן?
דורון, אפשר מבחינתי לקבוע.
כפי שזה נראה אין מה לבנות ממש על גיא...
מישהו מתכנן בשבת לעלות לחמרן?
אני חושב לעלות
תשאיר ציר פתוח לסיר של סביון ,,,מבטיח להגיע בשקט נ˜‰נ˜‰
לצערי,
כנראה שלא אגיע:(
אם זה יקרה .. אתה רץ בחוטיני ?
גיא, קודם כל אני לא רץ. אף פעם.
שנית, אין לי חוטיני.
שלישית, אם זה לא יקרה זה רק בגלל שאתה לא רציני מספיק...
גיא, קודם כל אני לא רץ. אף פעם.
שנית, אין לי חוטיני.
שלישית, אם זה לא יקרה זה רק בגלל שאתה לא רציני מספיק...
האמת .. אתה יכול גם ללכת :)
איפה ראית אותי מכריז שאני רציני ?
הבעיה היחידה שמציקה לי זה הקור.
אני מתבאס רק לחשוב על זה.
היה לי נורא קר לפני שבועיים במכתש ומחר יהיה יותר קר.
בקיצור, למרות שכמו שזה נראה אין לי מה לחשוש מהתחייבות על ריצה בחוטיני, אני מוכן להתפשר על להכין לך תה לענה חם בפסגת הר חמרן.
בקיצור, למרות שכמו שזה נראה אין לי מה לחשוש מהתחייבות על ריצה בחוטיני, אני מוכן להתפשר על להכין לך תה לענה חם בפסגת הר חמרן.
יש סיכוי ... אני בטח אחליט בשישי
השמשוני יחיעם
21-12-16, 19:06
לצערי,
כנראה שלא אגיע:(
טוב ,,,, כרגיל אשאר רעב 🤔🤔
האמת .. אתה יכול גם ללכת :)
איפה ראית אותי מכריז שאני רציני ?
הבעיה היחידה שמציקה לי זה הקור.
אני מתבאס רק לחשוב על זה.
היה לי נורא קר לפני שבועיים במכתש ומחר יהיה יותר קר.
חזרתי עכשיו מצאלים.
בלילה האחרון ישנתי באוהל שלי שעמד על מחצלת מקופלת לשניים, על מזרון מהבית, מצעים וכרית, ולבשתי את הרשימה הבאה:
גרביים תרמיים
גטקס וגופיה תרמיים
סווצ'ר פליס חם מאוד של קולומביה
כובע צמר
חרמונית עם הצ'וקו על הראש
כל זה בתוך שק"ש צבאי קלאסי מהסוג הישן (זה שמספיק גדול בשביל בני אדם גדולים כמוני, תחתית שימשונית עם ריפוד בד עבה מבפנים).
על הכל "שמיכי-מסריחי" - שמיכת צמר זוגית אימתננית. עבה וכבדה. זו שיוצאת בעיקר לטיולים בחורף.
לא עזר כלום. קפאתי מקור.
אז לכל מי שמזלזל בקור, אני אומר כבר עכשיו - אל תתהללו.
הקור מצמית, עוצר נשימה ממש. כבר מזמן אני לא זוכר קור כזה. ואני אחד שבד"כ סובל מצום ולא מקור, ויש לי קילומטראז' לא קטן של חורפים קפואים, רטובים ובוציים בנגב.
אז מי שחושב להגיע, תביאו את כל הציוד הארקטי אם יש לכם, וגם אז לא בטוח שיספיק. קור כזה באמת לא מתאים לילדים קטנים, למי שחשב להביא את הג'וניורים שלו
לי אגב, הספיקו הלילות הקפואים של צאלים לשבוע הזה.
כמו שזה נראה כרגע, הסיכוי שאגיע, די נמוך.
חזרתי עכשיו מצאלים.
בלילה האחרון ישנתי באוהל שלי שעמד על מחצלת מקופחלת לשניים, על מזרון מהבית, מצעים וכרית, ולבשתי את הרשימה הבאה:
גרביים תרמיים
גטקס וגופיה תרמיים
סווצ'ר פליס חם מאוד של קולומביה
כובע צמר
חרמונית עם הצ'וקו על הראש
כל זה בתוך שק"ש צבאי קלאסי מהסוג הישן (זה שמספיק גדול בשביל בני אדם גדולים כמוני, תחתית שימשונית עם ריפוד בד עבה מבפנים).
על הכל "שמיכי-מסריחי" - שמיכת צמר זוגית אימתננית. עבה וכבדה. זו שיוצאת בעיקר לטיולים בחורף.
לא עזר כלום. קפאתי מקור.
אז לכל מי שמזלזל בקור, אני אומר כבר עכשיו - אל תתהללו.
הקור השנה מצמית, עוצר נשימה ממש. כבר מזמן אני לא זוכר קור כזה. ואני אחד שבד"כ סובל מצום ולא מקור, ויש לי קילומטראז' לא קטן של חורפים קפואים, רטובים ובוציים בנגב.
אז מי שחושב להגיע, תביאו את כל הציוד הארקטי אם יש לכם, וגם אז לא בטוח שיספיק.
לי אגב, הספיקו הלילות הקפואים של צאלים לשבוע הזה.
כמו שזה נראה כרגע, הסיכוי שאגיע, די נמוך.
אני מתחיל לחשוב שיהיה לכם נושא לשיחה .. במקום יחסי העברה .. אז הפדיחה של 'ה'דאסטר ... כי ממש. ממש מלחיץ אותי הקור הזה .. ודרור לא עוזר !!
ובנוסף להמלצות של דרור, אל תיכנסו לשק''ש עם חרמונית. זה מתכון בטוח ללילה ללא שינה...
לעזור לך?
יהיה חם ונעים, רוץ לשם. בחוטיני.
😂
דרור,
טעויות של צעירים..
הרבה בגדים צמודים לגוף= אין אויר טוב לבידוד וזרימת דם לא טובה ותחושת קור.
מעט בגדים רפויים, והרבה שכבות כיסוי(שמיכות)=נעים..
הילדים שלי מגיל 10 חודשים ישנים ככה בחוץ, גם בבורות לוץ בינואר.
דרור,
טעויות של צעירים..
הרבה בגדים צמודים לגוף= אין אויר טוב לבידוד וזרימת דם לא טובה ותחושת קור.
מעט בגדים רפויים, והרבה שכבות כיסוי(שמיכות)=נעים..
הילדים שלי מגיל 10 חודשים ישנים ככה בחוץ, גם בבורות לוץ בינואר.
זה מזכיר לי שפעם מזמן טיילתי לי בדרום אמריקה והשמועה אמרה ללבוש מעט להתכסות בהרבה.
ירד שלג, שכבתי לי באוהל עם גטקס בתוך השק"ש וקפאתי מקור.
בלילה השני כבר לבשתי את כל הבגדים שהיו בתרמיל...
בין הגטקס התרמי לחרמונית יש המון אוויר.
בתוך השק"שים הישנים והטובים יש המון אוויר.
גם השמיכה הענקית כולאת לא מעט אוויר.
ובכל זאת הרגליים קפאו.
ואני יודע שצאלים וסביבתו זה מקרה מיוחד של מקום מקולל שלעולמי-עולמים הכל בו עוין - במיוחד מזג האוויר, בקיץ ובחורף ובאביב ובסתיו, 24/7. אבל בכל זאת.
שניה ברצינות.
על מנת ששק''ש טוב (הצבאי לא כזה...) ישמור עליך חם בלילה, חום הגוף שלך צריך להתפזר בתוכו, ובאופן כזה שהאיברים עצמם לא יהיו מבודדים מדי ויהיה מעבר חום בין הרגליים למשל. כשאתה לובש חרמונית, אתה למעשה מייתר את השק''ש אבל אין אגירת חום ראויה בסביבה שמסביב לגוף כי האיברים מבודדים אחד מהשני.
בכל הלילות הקרים שהייתי בהם, תמיד מי שנכנס לשק''ש עם חרמונית סבל. כבר יצא לי להמליץ לאנשים שסבלו מקור בלילה ראשון בטיול עם מספר לילות (כולל בנות דקיקות וקפואות טבעי) לנסות לישון ללא החרמונית ותמיד בלי יוצא מן הכלל דווח על שיפור משמעותי.
אגב, אחד הדברים החשובים זה להיכנס למיטה כשהגוף חם ולא לאחר שהייה ארוכה מקפיאה ללא תזוזה.
אחד הלילות המקפיאים שהיו לי היו בדיוק בגלל הטעות הזו כשצפיתי ללא תזוזה כשעה בקבוצת ילדים בלילה מושלג ברוקיס הקנדים ונכנסתי לאוהל בלי לחמם את עצמי קודם. טעות נוראית...
boaz avrahami
22-12-16, 00:35
הפתרון הנכון לשמור על חום גוף עוד כתוב בתורה עת דוד המלך סבל מקור בלילות...
מלכים פרק א
מישהו ניסה את המוצרים האלו?
https://www.amazon.com/gp/aw/s/ref=is_s/156-5994607-3686240?k=12v+blanket
על פניו, יחד עם שמיכה מעליו, זה נראה מעניין.
מתכון לשריפה הדברים האלה..
מוכרים בחנויות קמפינג משהו שנקרא ליינר או בטנה, שזה בעצם כמו סדין יעודי לשק"ש, והוא "מוריד" את טמפרטורת השק"ש בעוד 5-15 מעלות (כלומר שק"ש שיעיל עד 0 מעלות יהיה יעיל בתיאוריה עד 15-, תלוי באיכות של הליינר).
השתמשתי בזה באיסלנד עם שק"ש של 0 מעלות (פושטי, לא איכותי) והיה לי חמים ונעים. היתרונות הם שזה אפקטיבי, זה מתקפל לגודל של גליל נייר טואלט אז זה תפוס כלום מקום, לא צריך פוכים יותר, וקל לנקות את זה. הבעיה שאחד טוב עולה בין 300 ל500 שקל.
ובנוסף להמלצות של דרור, אל תיכנסו לשק''ש עם חרמונית. זה מתכון בטוח ללילה ללא שינה...
למה?
מיכה, השקעתי בהסבר ארוך ומפורט. לא קראת?
קראתי. שאלתי לפני שקראתי. השאלה החשובה היא איך נכנסים לשק שינה אחרי שהורדת את החרמונית בלי לקפוא בדרך...
דרור, מי עושה לך את הקוקיות? אבא או אמא?
[emoji6]
מוכרים בחנויות קמפינג משהו שנקרא ליינר או בטנה, שזה בעצם כמו סדין יעודי לשק"ש, והוא "מוריד" את טמפרטורת השק"ש בעוד 5-15 מעלות (כלומר שק"ש שיעיל עד 0 מעלות יהיה יעיל בתיאוריה עד 15-, תלוי באיכות של הליינר).
עוד לפני שקראו לזה ליינר וגבו על זה 300-500שקל, קראו לזה שמיכת פליז/כרבולית טלויזיה בכמה עשרות שקלים מקופל ל-2 בשק״ש.,
מוכר ויעיל בשק״ש. אבל עברנו לשמיכות וכריות באוהל.
משתמשים כזו כשמיכה רגילה מתחת לשמיכה רגילה על אותו העקרון.
קראתי. שאלתי לפני שקראתי. השאלה החשובה היא איך נכנסים לשק שינה אחרי שהורדת את החרמונית בלי לקפוא בדרך...
לא יודע, אין לי חרמונית.
יש לי רשימה של עצות מועילות שקיבלתי מכל מיני בעלי נסיון שאני לא מזלזל לרגע בהמלצותיהם. בואו ונאמר שכל העצות שלהם פרחו באוויר הקפוא ונשרו לאדמה בצורת קרח.... מזג האוויר ההזוי של צאלים ניצח שוב.
בלילה הראשון ישנו בתוך הבסיס באוהל צבאי. לא מחומם. לא השתמשתי בשק"ש ובחרמונית, רק בלבנים התרמיים, סווצר פליס ובשמיכות וגם ישנתי על מיטה ולא על הקרקע. לא עזר כלום. היה קר ברמות הזויות.
בלילה השני כבר היינו בשטח והוספתי לרשימה את החרמונית והשק"ש. בהחלט היה טוב יותר, אבל עדיין קר ברגליים.
השק"ש הישן באמת הרבה פחות מתאים לקור, אבל הוא נוח יותר בסד"ג בלתי נתפס ובגלל הגודל שלו הוא היחיד שמאפשר לאנשים שגבוהים מ-1.70 ושוקלים יותר מ-60 ק"ג גם לנשום ולזוז. כל המומיות למיניהם מרגישים כמו סוג של קונדום, צפופים ולוחצים. ניכר עליהם שהקטנת המימדים המשקל עמדו לנגד עיני מתכנניהם הרבה יותר מהנוחות בזמן השינה.
אוהל ה-GoNature הפשוט שלי מבודד טוב יותר את הקור מאוהל צבאי סמרטוטי, ולהבנתי גם מאוהלי האיגלו החדשים שמחלקים לחיילים (שלטענתם דולפים מים מהתפרים) וכנראה שאוהלים איכותיים ויקרים יותר יעבדו טוב עוד יותר. אבל עדיין - קר שם. נורא קר.
אל תוותרו בגלל זה על המפגש, רק תצטיידו היטב - כי זה קור רציני.
הקור סהכ דורש היערכות. לא לבטל בגללו.
אגב... גם אני ביליתי את הלילות האחרונים באותו מרחב כמו דרור... העצה שלי היא שק שינה טוב (לא חייבים של מינוס 30...) ולהיכנס לתוכו עם בגדים נקיים ויבשים, כולל גרביים ואפילו כובע. להיות במקום בו השק שינה לא יירטב (תחת משהו, לא משנה מה אם אין רוח) ומבודד מהקרקע (מיטה או מזרן). כדי להפוך את שעות השינה הבודדות ליעילות אני משתמש גם באטמי אזניים (לפעמים גם בבית...) כי משום מה תמיד יש גנרטור בסביבה... וזה גם עוזר שהקור לא יכאיב את האוזניים.
יותר דרומה, יותר יבש, הקור פחות נורא בזכות זה.
בקיצור. מפגש מדברי בחורף. זה חלק מהעניין וזה לא משהו חדש או מפתיע.
אסף.
נכון. הקור בצאלים רטוב.
זה הסוד הנורא שלו.
מוני אורבך
22-12-16, 09:37
דרור אני זוכר מהפעם האחרונה שדיברנו הנושא של שקי שנה עלה.
יש סיבה ששקי השינה הם בצורת מומיות, וזה לא רק כדי שיהיו קלי משקל או זולים לייצור.
שק שינה מלבני יש בו הרבה זוויות שאתה בעצם לא משתמש בהם, אבל צריך לחמם אותם בגופך והן מאבדות אנרגיה.
וכל זה לגמרי ללא תועלת.
מומיה עוקבת אחר הגוף ולא "מבזבזת מקום" שממנו החום יכול להתנדף.
מעבר לזה שקי השינה המודרנים מכילים סגירות כפולות לריצרץ ובעיקר לאיזור הראש.
אתה למעשה סוגר את עצמך הרמטית בשק השינה ומונע יציאת חום.
גם הראש מכוסה על ידי השק שנה "הכרית" כפי שפעם קראנו לה.
זה מונע נידוף חום מהראש, ויש הרבה מאוד חום שנפלט מהראש.
כל זה עובד ועובד מצוין !
גם אני שנים היתי סקפטי והבאתי את שמיכות הפוך של אימא, שהיו מצוינות רק ענקיות וכבדות מאוד.
בסוף נמאס לי וקניתי שק שינה "מקצועי" מודרני, ומאוד הופתעתי לטובה.
אשר לקלסטרופובי, אתה צריך להחליף תקליט בראש...
השק שינה הוא לא שמיכה שאתה זז בתוכה.
השק שינה הוא סוג של בגד, שזז יחד איתך.
ברגע שאתה חושב עליו כך אתה לא צריך שקי שינה מפלצתיים שסתם מאבדים אנרגיה.
אגב, שק שינה צבאי הוא אחד משקי השינה הגרועים ביותר שאני מכיר, והסיבה המרכזית מדוע שנים חשבתי ששקי שינה הם בדיחה גרועה של רס"ר משועמם...
ההסבר המדע ישלך נכון, אבל אני אוהב להזיז גפיים ולא להיות חנוט בתוך מומיה.
לפי אותו עיקרון אתה גם יכול ללפף את עצמך בניילון נצמד. אותה תחושה בדיוק.
דרור, אתה קשקשן. ;)
תמשיך...
אגב, לפני כמה שבועות, בזמן שכל המדינה בערה במזג אוויר הפסיכי שהיה כאן, אני ישנתי בחוץ בוואדי רם בגובה של כ- 1500 מ'.
רוח פרצים, קור של סביב ה- 0 מעלות.
אני אוהב בד"כ לישון מחוץ לאוהל וכך עשיתי גם באותו לילה.
כשהחברה קמו קפואים בבוקר מהאוהלים הם לא הבינו איך היה לי חמים ונעים בתוך שק"ש תחת כיפת השמיים.
קרא את הדברים של מוני.
גם לישון בחוץ בקור צריך לדעת (ולא להיות עם הראש בקיר)...
מוני אורבך
22-12-16, 09:52
יש לי ידע בעיקר בנושאים פסיקלים.
בפסיכולוגיה אין לי תואר.. אני רק חובב.
אני מרגיש מצוין "חנוט" בשק שינה מומיה, בגלל שאני יכול לזוז יחד איתו.
הוא מספיק גמיש ומאפשר תזוזה, ממש לא הרגשת נילון נצמד.
להפך, תחת שמיכה אתה כל הזמן צריך להזהר שלא תצא ממנה, בשק שינה זה לא קורה.
אבל אם התחושה שלך היא של כלוא וחנוט, כנראה שפתרון של שק שינה מומיה הוא אכן לא בשבילך, חבל, כי זה פתרון מצוין.
הבעיה במומיות לטעמי היא הידיים .. אני אוהב שהידיים שלי חופשיות.
( יש גשם ברביבים )
כשממש קר, אני מוותר על אוהל, מדמיין שאני ממריא לחו"ל בביזנס, נכנס לג'יפ, מוריד כיסא נהג עד הסוף, נכנס לשק שינה טוב ומתעורר בנחיתה כשמדליקים אורות... :-)
כשממש קר, אני מוותר על אוהל, מדמיין שאני ממריא לחו"ל בביזנס, נכנס לג'יפ, מוריד כיסא נהג עד הסוף, נכנס לשק שינה טוב ומתעורר בנחיתה כשמדליקים אורות... :-)
עם חימום דולק ?
חנן-ג'יפולוג
22-12-16, 10:36
בפעם האחרונה שקפאתי בחניון הרועה, עם אוהל, טרנינג, חרמונית ופוך, העברתי את הנ"ל מהCJ אליי לפוך, והבעייה נפתרה:
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/907/qnYTUv.jpg
זו היתה הפעם היחידה בעשר שנות חייו שהוא הביא תועלת כלשהי.
הכל יחסי ובתוך הראש...
תחשבו שאתם תתחממו לכם באפס מעלות בזמן שיהיו כאלה שינסו לעשות זאת במינוס 14 עם רוח ופתיתים חודרי עצמות.
אז תהנו לכם מהחברותא במפגש ובמירוץ אשלים שלפני.
פחות אחד.קפוא.
מכיון שבשבוע הבא אני במוסקבה .. יתכן שזה ישמש אותי כ ... אהה .... חימום ... :) ותרגול.
דרור,
אני ממש נהנה לקרוא את כל מה שאתה(ם) כותבים פה, אבל תסלחו לי, זה ממש ילקוט הכזבים.
כמה קר.....כמה שכבות.......
שק שנה צהלי, זה לא אמצעי חימום, זרוק אותו. כל מני שמיכות ...זרוק.
תחשוב מה עושה מי שמטייל במקומות באמת קרים (+5 נחשב בעולם בתחום התחתון של שק שינה קיצי! רק בישראל מתרגשים מהטמפ' הזו).
תחשוב על כל הביגוד הטרמי (שגם הצבא כבר למד להשתמש), ותראה שאין שום בעיה לישון בטמפ' האלו (ואוהל מנטרל את בעיית הרוח).
מזרון שמבודד מהריצפה (ולא זה לא יכול ל היות מזרון מתנפח ב 70 ש"ח),שק שינה של 3ק"ג גופיה וגטקס טרמים, ולילה טוב.
http://www.fishingandall.com/wp-content/uploads/2016/02/BRS-Double-Burner-Heating-gas-Stove-Infrared-ray-heater-camping-warmer-heating-stove-camping-tent-heater-3.jpg
קצת מסוכן...
וזה קצת יותר פרקטי:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/70/b4/76/70b476b71a5c1b864899ccf34143a611.jpg
liontamer84
22-12-16, 11:31
לא הבנתי... זה מפגש ג'יפולוג או מפגש מאמאזון? (ותסלחנה לי כל המאמות הג'יפאיות שמגיעות)
קצת קר אז נשברים?
רעיון יפה. אפשר ליישם בסופה פתוחה ולדמיין שאתה בתא מטען של מטוס ערבות קזאחי לא מדוחס.
כל המלל הידעני שלכם כנראה נכון מדעית, אבל אני לא מסוגל להיסגר בתוך המומיה. פשוט לא. ויש לי שק"שים כאלה של -15 שאני לא משתמש בהם כי זה קטן וצפוף ואני לא מסוגל לישון כשהידיים שלי לא חופשיות. בתוך הזוועה הזו אני אשכרה מרגיש מלופף בניילון נצמד. ומה עוזר לי שחם בפנים, אם לא נוח?
כמובן היתה אפשרות לישון בג'יפ. אבל הג'יפים היו עמוסים בציוד וגם בכאלה שמאפשרים קיפול כל המושבים לכדי סוג של "מיטה", הנהגים שלהם ישנו מקופלים וקמו עם גב תפוס. אני לא ניסיתי כי אני יודע שלא טוב לי לישון על העוקם. מה גם שהג'יפ הופך לפריזר בלילה ואין לי תקציב להשאיר מנוע בנזין בנפח כזה פועל כל הלילה רק בשביל חימום....
הלילה השני באוהל שלי היה טוב משמעותית מהראשון וישנתי חזק אולי כי גם הייתי מאוד עייף - ועדיין היה קר מאוד, בעיקר בכפות הרגליים.
כנראה שהפתרון של חנן הוא היעיל ביותר..... אולי שווה לאמץ כלב גדול עם פרווה רצינית.
בפעם האחרונה שקפאתי בחניון הרועה, עם אוהל, טרנינג, חרמונית ופוך, העברתי את הנ"ל מהCJ אליי לפוך, והבעייה נפתרה:
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/907/qnYTUv.jpg
זו היתה הפעם היחידה בעשר שנות חייו שהוא הביא תועלת כלשהי.
גם ילדים יכולים לשמש כמקור btu נייד
אני אגב הולך לישון באוטו. עבד יפה בגרוטלוג.
הייתי השבוע במילואים באיזור קציעות ורמת מטרד.
בלילה היה 5-6 מעלות (גובה 700 מטר) וביום היה 10-18.
ההרגשה אבל הייתה של טמפרטורה הרבה יותר נמוכה.
ומי אישר לכל מנהלי ג'יפולוג להבריז ממפגש ג'יפולוג? הסנדלר הולך יחף? הג'יפאי נוסע בפרייבט?
תכלס יש מישהו שמתכונן להגיע ?
חנן-ג'יפולוג
22-12-16, 12:43
לא כל המנהלים מבריזים. יש לפחות ארבעה שמתוכננים להגיע.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
רעיון יפה. אפשר ליישם בסופה פתוחה ולדמיין שאתה בתא מטען של מטוס ערבות קזאחי לא מדוחס.
גם אני עם ברזנט...
לא יודע מה איתכם, אני ישן באוטו -
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3713-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%93%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95-%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%A8-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%AA
:)
נראה לי שגם אני... (-;
ברגעים אחו מחליף צמיגים.
אסף.
נראה לי שגם אני... (-;
ברגעים אחו מחליף צמיגים.
אסף.
טוב שאתה מחליף, כמו שאמרנו - כמה שיותר בידוד מהקרקע הקרה, יותר טוב :-)
דרור,
נסה בהפוך על הפוך....
אתה זוכר שישנתי בערך 15 מטר ממך, אבל בתוך האוטו, על מיטה, מזרן ומכוסה בפוך. בתחתונים בלבד.
ישנתי כמו תינוק.. אפילו לא שמעתי כשהתנעתם ויצאתם...;)
כשאנהג כמוך באוטובוס, גם אני אישן בתוכו על מיטה.....:rolleyes:
ובתחתונים....זו הפואנטה ;)
מול המדורה יהיה טוב. מי שמגיע ראשון - נסו לכוון את הבאים למדורה מרכזית עיקרית.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
חבל שלא הבאנו סירות מתנפחות ...
דווקא היה לי די יבש.....
אסף.
אחרי הדילוג לאוטו גם לי ...
היה לי חם 😅
חם מאד.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161224/a14242b951ab3aa51edbd875f6933eb3.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161224/f09161d3d4094638f6542a990d17cd5f.jpg
הקור לא היה הבעיה. האמת שבאמת לא היה קר מאוד. הבעסה לחלק מאיתנו היה הגשם.
מעבר לזה היה אחלה מפגש עם חברה רציניים אוכל ושתיה כנדרש. תודה לכל מי שהגיע.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161224/2c630239e3628b4349e57be5c9282345.jpg
יואב
Sent from my iPhone using Tapatalk
אחר כך היה יותר גרוע
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161224/7a08339afb3a509291e28a82e7e529be.jpg
וזה נשאר ככה רוב הלילה...
קודם כל .. תודה לכל מי שהיה נחמד אתמול ;) = כולם. נהניתי מאד. כולל מההרפתקאה הרטובה. למה אין את זה פעמיים בשנה ? אחד בחורף ואחד בקיץ ? ..
בכל מקרה, חנן כשנסעת אמרת משהו על לטרון .. מה יש שם ? ומתי ?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161224/b439c8caad6c9ed95529f864ff18aa3f.jpg
גיא, עכשיו חזל''ש= תחזור לתכנית א (פרצים עליון). כי תה לענה לא הכנו בסוף בתצפית בחמרן. מזל שלא הבאתי חוטיני... 😉
גיא, עכשיו חזל''ש= תחזור לתכנית א (פרצים עליון). כי תה לענה לא הכנו בסוף בתצפית בחמרן. מזל שלא הבאתי חוטיני... 😉
פרצים יקרה .. אין ספק.
חמרן לא קרה ... כי מישהו ... הבריז ....
וברגע של רצינות, חמרן ממש לא בא בחשבון. היה נכנס להגדרה של סיוט לך ולרכב.
סחתיין שהגבול היה ברור גם לך.
למחרת המפגש, לכיוון חמרן.
אמרתי לך שלא מעניין אותי עוד הר ....
אבל קח בחשבון שהאוטו הרבה יותר קצר ...
חנן-ג'יפולוג
25-12-16, 07:48
בכל מקרה, חנן כשנסעת אמרת משהו על לטרון .. מה יש שם ? ומתי ?
k
לא נשמע לי מוכר.
חנן אחר, אולי?
לא נשמע לי מוכר.
חנן אחר, אולי?
לא מכיר חננים אחרים ... אבל אולי זה מהמים שהיו באזנים ...
בכל מקרה, הנה הזדמנות !
מפגש קיץ בלטרון ... או רמה"ג .. או משהו ..
חנן-ג'יפולוג
25-12-16, 08:49
עדיין לא מצלצל מוכר.
אין לי בעייה עקרונית עם פעם נוספת בשנה.
המיקום צריך להיות לכל הפחות מאה ק"מ נסיעה מהעיר הקרובה ביותר. הוא צריך להיות לא נגיש למאותגרי ניווט, ומזג האוויר חייב להיות אכזר.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אמרתי לך שלא מעניין אותי עוד הר ....
אבל קח בחשבון שהאוטו הרבה יותר קצר ...
1- אתה מאוד! צודק. גם אני בראש של רכב שמשרת אותי ע"מ להגיע למקומות מעניינים ולא באתגרי עבירות (את זה סיימתי בצבא). דרך אגב הטיול הזה הסתיים בארומה בעובדת, על כוס קפה ובדיוק הדיון הזה - טיולי עבירות בחושך, למה זה טוב????
2- לעלות לחמרן מצפון, זו משימה שגדולה על הדאסטר, פשוט מעל למפרט שלו. לעומת זאת, ממה שאני ראיתי אותך עובר, לדעתי אתה מסוגל (עם קצת סבלנות והתמדה) לעלות מדרום.
3- בכל מקרה, כדאי לא לבחור את היום הכי מעונן בשנה ואחרי גשם , היו מקומות שהבוץ והרטיבות הפריעו בצורה משמעותית.
liontamer84
25-12-16, 10:33
היה אחלה מפגש, נוכחות דלה משהו לעומת מפגשים אחרים
ועדיין,
תענוג אמיתי,
מזג האוויר החריג עשה למדבר רק טוב.
נהניתי מאד.
מזג אויר היה אדיר. המדבר היה רטוב, עננים נמוכים במשך כל היום. לטפס על הר חמרן לעבר פסגה אפופת ערפל, חוויה יוצאת דופן. היה קר מאד דווקא ביום שבת יותר מאשר בליל שישי, שהיה רטוב-מטפטף אבל לא קר באופן חריג.
1- אתה מאוד! צודק. גם אני בראש של רכב שמשרת אותי ע"מ להגיע למקומות מעניינים ולא באתגרי עבירות (את זה סיימתי בצבא). דרך אגב הטיול הזה הסתיים בארומה בעובדת, על כוס קפה ובדיוק הדיון הזה - טיולי עבירות בחושך, למה זה טוב????
2- לעלות לחמרן מצפון, זו משימה שגדולה על הדאסטר, פשוט מעל למפרט שלו. לעומת זאת, ממה שאני ראיתי אותך עובר, לדעתי אתה מסוגל (עם קצת סבלנות והתמדה) לעלות מדרום.
3- בכל מקרה, כדאי לא לבחור את היום הכי מעונן בשנה ואחרי גשם , היו מקומות שהבוץ והרטיבות הפריעו בצורה משמעותית.
לא נוסע לחמרן לא מצפון לא מדרום לא מלמעלה ולא מלמטה .. אין לי מה לחפש שם.
צדתי עיגולים כחולים אתמול כמעט עד הערב .. נהניתי מאד. ישנתי שעה בסבחה עד שהעירו אותי עם איזה פיצוצים במצריים ... נסעתי לטייל .. לא לשבור את האוטו ולא לכבוש את ההר או את היצר ..
באמת נהניתי מהמפגש ומהיומיים לבד במדבר.
לא הייתי לבד במדבר מאז ימי אלישרא העליזים ... מתברר שקצת התגעגעתי :)
@חנן - בקיץ מזג האויר במדבר או ברמה"ג הוא אכזרי .. וקצרין זאת לא עיר.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161225/5b8ae767e5f5e703549b8cc9cfae22ad.jpg
מפגש אינטימי - ספרתי 42 כלים בבוקר.
ממתין כבר למפגש הבא בחור לא נגיש כדי לחייך כל הלילה באוהל כשאני שומע את הגשם.
ותודה לנמרוד, ליונתן ולזיו על העניין שבמסלול יום שבת.
היה מעולה.
1122091122101122111122121122131122141122 15112216
תמונות מהר חמרן. תודה על יום טיול נהדר - יונתן, ישי, שיינר וזיו, וגם חנן וטלי, בר ואביגדור עמם נפגשנו בצהריים.
112232
112233
112234
112235
112236
112237
112238
112243
112239
112240
112242
112241
112244
112245
112246
... בהמשך לשיחתנו ..
בדרך צפונה עצרתי לפוש באזור צאלים הבסיס .. ממש קרוב לגדר של הבסיס .. לא חלפו דקותיים והגיחו שני ל"ק שבאו לבדוק אם אני זקוק לעזרה ..
מרוב בהלה הראיתי להם שהדאסטר גם מהירה מאד ( מאד ) וגם עפה על חולות ...
-
נהיו אמיצים המניאקים ...
ממש נבהלתי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.