PDA

צפייה בגרסה מלאה : למי מכם יש בעיות עם רדיאטור החימום הפנימי בדיסקברי ?

ניר ל
23-11-05, 10:28
אני שוקל החלפה עצמית של הרדיאטור הזה, החלק עצמו עולה 160$, הגישה אליו קשה.
מי תיקן ואיפה ? כמה עלה ?
מי עומד לפני החלפה ומעוניין לבצע לבד ? - אני אתעד ואצלם את התהליך לצורך העניין.

ענבר
23-11-05, 11:49
אני שוקל לבצע לבד,

התכנון הוא להכין מדבקה עם מספור לכל שלב בפירוק ע"פ הספר בשביל הברגים ולבצע את הפו"ה ביומיים.

ג'קי מוכר רדיאטור חימום באיזור ה-800, האם שווה להביא מחו"ל?

ניר ל
23-11-05, 12:28
ג'קי מוכר רדיאטור חימום באיזור ה-800, האם שווה להביא מחו"ל?

זה המחיר גם בחו"ל, עדיף אצל ג'קי.

אסי
25-11-05, 11:29
שלום,

אני ביצעתי בדיוק את התיקון הזה לפני כמה שבועות.
המון עבודה שחורה: פירוק קונסולה מרכזית, גלגל הגה (כרית אויר - ולנתק מינוס ופלוס מהמצבר לפני אחרת תקבלו תקלה כמו אצלי...) כל הדש בורד, ואז מגיעים ליחידת איורור, פירוק BLOWER ואז מגיעים לשני הצינורות המובילים לרדיאטור. הבעיה היא שבכדי לפרק את שני הצינורות צריך לפרק בורג שהראש שלו מהכיוון השני - לפי הספרים אמורים לנתק מזגן ולהוריד את כל היחידה. אני פשוט קדחתי את הבורג. מפרקים שני בנדים והרדיאטור מחליק החוצה בקלות.
כל מה שתיארתי לקח לי יומיים בפעם הראשונה, ובהמשך 2- 3 שעות.
הבעיה היא שהחיבור של הצינורות של הרדיאטור החדש הם דראק רציני - זאת אומרת שאחרי שחיברתי את הכל הסתבר לי שיש נזילה אז פירקתי (בסוף שבוע אחר כך) שוב את הכל וסידרתי - אבל עדיין נוזל.

בקיצור, על תיקון כזה לוקחים (גרשון למשל או רמי) 1000 - 1200 ש"ח על עבודה. זה לא מעט אבל מי שמחליט לתקן לבד שיקח בחשבון המון עבודה ניג'וסית וסיכון לתקלות - אצלי נורת SRS דולקת וצריך מחשב בכדי לאפס אותה, קצר אחד או שניים, קצת פלסטיקים שנשברו, ידית בלם יד שנהרסה והייתי צריך להחליף ועדיין נוזל.
ואגב, אני קורא במדיוק לפני כל בורג שאני מפרק, אני עובד באופן מאוד יסודי ומאוד זהיר - אבל בלי מזל ...

אסי

ron_gal
28-11-05, 13:37
ניר,

יש לך נזילה או סתם חימום חלש?
בד"כ שטיפה של הרדיאטור הפנימי פותרת את הבעיה.

לצערי, אצלי זה לא עבד ...

רון.

gooja
28-11-05, 18:23
אוהו איזה בעיה יש לי ברדיאטור החימום הפנימי: הוא איננו.
הבעלים הקודם, פשוט העלים אותו, אחרי נזילות וכו'.

ננסה החורף לשרוד בלי חימום (חורף ? במדבר ?), ואם יהיה קשה - נתקין.

נראה לי שדי חבל לעשות לבד, כאפשר בטעות לשבור את הקונסולה המרכזית או את הדש-בורד.
הסיכון לעשות נזק, גדול על התועלת במקרה זה.

ניר ל
28-11-05, 19:19
רון , אין לי מושג, הרדיאטור מנותק והצינורות נראים במצב גרוע, כמו שהם נראים אני לא רוצה אפילו לנסות את הרדיאטור - אם הוא לא נוזל עכשיו, זה רק עניין של זמן עד שהוא יתחיל.

נראה לי שדי חבל לעשות לבד, כאפשר בטעות לשבור את הקונסולה המרכזית או את הדש-בורד.
הסיכון לעשות נזק, גדול על התועלת במקרה זה.

אפשר בטעות לשבור, נכון, אם עובדים לפי הספר עם סבלנות אז הסיכון מצטמצם.
כאשר נותנים את העבודה למישהו אחר, לא תדע בד"כ אם משהו ישבר, תתחיל פשוט לשמוע קרקושים, חלקים יתחילו ליפול, לך תבוא אח"כ בטענות...

gooja
28-11-05, 21:24
ניר, אני מקבל את מה שאתה אומר.
אני, אישית, עם הידיים השמאליות שלי
(ולמרות שאני משתדל בד"כ לעשות בעצמי ולבדי כמה שיותר)
מרגיש שזה טיפה'לה גדול עלי. הסבירות שאני אגרום לנזק, היא גדולה.

לכן, הפתרון שמתאים לי, מתאים כנראה, לצערי, רק לי.

אפי

ron_gal
29-11-05, 08:06
ניר,

הבדיקה קלה והנזק = ריח רע במקרה הגרוע.

שווה לחבר צינורות מים לרדיאטור, להעביר דרכו לחץ מים ולהעיף את הליכלוך
ולנסות לחבר אותו,
אם הוא ינזל אח"כ תמיד אפשר לנתק אותו ולהחליף אותו.

אגב, אם כבר להחליף, שווה לקפוץ לאלי שחר ולראות אולי יש לו אחד יפה ...
זה יעלה חצי מחדש (לפחות).

רון.

ניר ל
29-11-05, 22:54
שני הצינורות שמובילים מקיר האש למטריצה גמורים, אני חייב להחליף אותם לפני שאני יכול לבדוק את המטריצה. לפי הספר הם מחוברים עם בנד ליחידת האוורור והבורג הפוך, לזה אני חושב שאסי מתכוון ואם זאת הסיבה לפירוק כל היחידה אז גם אני לא אפרק אותה ואקדח את הבורג החוצה. אם יש מצב לחתוך את הצינורות ולחלץ החוצה את המטריצה בלי לפרק שום דבר מהותי, אני אעשה את זה קודם ואבדוק מה בדיוק צריך להחליף בנוסף לצינורות.
משהו שאני לא מבין - בספר היצרן יש תאור של ברז מים שיושב על מכסה השסתומים בין צינורות המתכת לבין הצינורות הגמישים שמתחברים לקיר האש, הוא מופעל ע"י יחידת וואקום ומנתק את אספקת המים למערכת. אין אצלי זכר לא לשסתום הזה, לא ליחידת ההפעלה שלו, לא מצאתי אותו בהיינס או בתמונות, האם זה קיים אצלכם ?

אסי
01-12-05, 12:04
גם אני חיפשתי את השסתום והברז...
מכל אנשי המקצוע/חלפים שדיברתי איתם ודיסקברים שהשוותי איתם הגעתי למסקנה שפשוט אין כזה דבר בארץ, יש חיבור ישיר עם שני צינורות.

אסי

-->