PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה על תיבות הגה

asafk
10-12-16, 16:20
לפציינט סרן היגוי דנה 60 והוא נועל מידה 37 עם בערך טון וחצי על הסרן הקדמי.
צריך להתאים לו תיבת הגה.
התיבות GM הן בעלות פיסטון של 70 מ״מ או של 80 מ״מ. ההבדל גדול מבחינת הכוח ההידראולי שהתיבה נותנת וזה ברור.
זה אמנם חשוב אבל הגודל החיצוני גם חשוב.
ניקח למשל תיבה של S10. היא קטנה יותר חיצונית מאשר התיבות של הגדולים. אגב.. זהה לתיבה של סופה. לא בדקתי אבל אני מנחש שיש לה פיסטון של 70 מ״מ. מטרידה השאלה אם היא לא תישבר, מכנית. הפיטמן לפי מה שראיתי הוא אותה מידה כמו בתיבות הגדולות מה שמעיד בד״כ על קוטר וחוזק הסקטור. האם זה המצב? באמת מדובר בסקטור באותו קוטר ו חוזק כמו בתיבות הגדולות יותר?
אני יכול לשחק מעט עם יחס אורכים בין פיטמן והזרוע על הסרן וככה לייצר יחס העברה מסויים ביניהם, אבל האפשרות מוגבלת.

מה אתם אומרים? תיבה שתחסוך מקום תעלה בהכרח בחוזק מכני?

אסף.

talw
10-12-16, 18:22
טון וחצי על סרן היגוי עם "37 ...דינאמית ,בשטח...,אינטואיציה אתה שואל ? אם יש מקום אז את הכי גדול שנכנס.

asafk
10-12-16, 20:48
זה ברור. אבל המקום דוחק. ותיבה של s10 נכנסת יחסית בקלות. להתאמץ קצת יותר על חשבון הגבר הידראולי זה בא בחשבון. אני חושש מהחוזק המכני.

אסף.

talw
11-12-16, 21:03
אני התכוונתי לחוזק המכני,בומבות ישירות לתיבה מגלגל 37 - חופשים ונזילות יתפתחו דיי מהר,ניסיתי לחפש חומר ברשת שיכול לספר על הבדלים בין התיבות,כגון קטרים של צירים ומיסבים,ולא מצאתי.
מאחר ואף אחד עם נסיון לא הגיב עד עכשיו,הנסיון שלי עם תיבה ב Zj(כמו סופה) עם גלגל 31 ופנהרד מהודק שרק מעצים את הבומבה לתיבה ,לא הייתי מהמר על אריכות ימים עם 37.בלשון המעטה.

-->