התחברות

צפייה בגרסה מלאה : קיט הגבהה לרנגלר ספורט

טל בוטל
11-12-16, 13:37
שלום חברים התחדשתי ברנגלר ספורט 2016 ארוך
ביצעתי כבר מספר נסיעות בשטח עם הגיפ.
לטעמי הגיפ נמוך מידי רוצה לקבל מידע מניסיונכם האישי איזה קיט הגבהה בולמים וקפיצים
הכי מומלץ לרכב זה שיהיה נוח גם בכביש וגם בשטח קשה לא אקסטרימי
במיוחד .
חשבתי על הגבהה של כ-2 אינץ בידיעה שהחוק יאפשר בקרוב הגבהה של עד 50 מ"מ.
כמו כן מה העלות פחות או יותר?
והאם כדאי לבצע דברים נוספים בעקבות ההגבהה של הרכב?
ואם ידוע לכם על מוסך מומלץ באיזור ירושלים?
תודה מראש לכל העונים
טל

טל בוטל
11-12-16, 15:11
רוצה להוסיף שהרכב ממוגן כולו ....
ואולי באותה נשימה ארצה להחליף את הפגוש הקדמי מקורי,
לפגוש מתכת עם או בלי כננת

נמרוד
11-12-16, 15:16
קרא את הכתבה הבאה:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2500-%D7%94%D7%92%D7%91%D7%94%D7%AA-%D7%92-%D7%99%D7%A4-JK-%D7%A8%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A8-%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7% 9F-%D7%A2%D7%9D-%D7%A7%D7%99%D7%98-Full-Traction

זה תהליך הרכבה אופיני של קיט לJK, והיחיד שהרכבתי בעצמי לרכב הזה. התוצאה מצוינת.

אם אתה לא הולך לבצע לבד אז פשוט גש לסדנאות/מוסכי שיפורים קרובים אליך וקבל הצעות מחיר. יש מגוון אינסופי כמעט של קיטים לרנגלר.

טל בוטל
11-12-16, 17:15
תודה נמרוד

Bernard
11-12-16, 20:58
שלום חברים התחדשתי ברנגלר ספורט 2016 ארוך
ביצעתי כבר מספר נסיעות בשטח עם הגיפ.
לטעמי הגיפ נמוך מידי רוצה לקבל מידע מניסיונכם האישי איזה קיט הגבהה בולמים וקפיצים
הכי מומלץ לרכב זה שיהיה נוח גם בכביש וגם בשטח קשה לא אקסטרימי
במיוחד .
חשבתי על הגבהה של כ-2 אינץ בידיעה שהחוק יאפשר בקרוב הגבהה של עד 50 מ"מ.
כמו כן מה העלות פחות או יותר?
והאם כדאי לבצע דברים נוספים בעקבות ההגבהה של הרכב?
ואם ידוע לכם על מוסך מומלץ באיזור ירושלים?
תודה מראש לכל העונים
טל

אם הבעייה היא רק שהג'יפ נמוך מידי ואתה לא רוצה להגדיל את מהלך המתלה וכו', הפתרון הטוב והזול ביותר יהיה קיט ספייסרים.
ספייסרים של "2 לקפיצים ומתאמים לבולמים וזהו.
הייתי גם מגדיל את הצמיגים למידה המאושרת הגדולה ביותר (לא יודע אם רלוונטי לך), כשהצמיגים ידרשו החלפה.
יש ברשת קיטים כאלה במחירים מצחיקים והתקנה עצמית קלה ביותר.

בטיול למואב, לפני כמה שנים, היו לנו 2 רנגלרים עם הגבהה כזו - עברו כל דבר בלי להרגיש נמוכים (היו גם נעילות אבל זה לא קשור למה ששאלת/רצית). הגבהה של "2 ע"י ספייסרים וגלגלים גדולים במידה אחת מהמקור.

הכי זול והכי פשוט.
והכי פשוט להסיר, במקרה הצורך.

asafk
11-12-16, 22:45
ספייסרים לטעמי הם בזבוז כסף. כי בהכרח תוך זמן קצר תגיע למסקנה שצריך גם למצות את מהלך המתלים - ואז תרצה להחליף לסט קפיצים ובולמים.

אסף.

yoni_0000
11-12-16, 23:15
אצלנו בjk יש קיט 2" של קפיצי אולדמן ובולמיי פוקס. אחלה סט- שילוב מעולה בין נוחות וריסון.
עוד משהו שאני ממליץ עליו בחום עם ההגבהה- קיט ניתוק מהיר למוט מייצב הקדמי. קודם כל כי המחברים המקוריים ישברו בשטח קשה, כי הם לא יודעים להתמודד עם ההגבהה, ודבר שני- שיפור גדול בנוחות ובעבירות, מהלך מתלה מטורף לרכב עם הגבהה פשוטה.. אחד השיפורים הכי משמעותיים לדעתי, וגם לא יקר יחסית.

112060

Bernard
12-12-16, 00:09
ספייסרים לטעמי הם בזבוז כסף. כי בהכרח תוך זמן קצר תגיע למסקנה שצריך גם למצות את מהלך המתלים - ואז תרצה להחליף לסט קפיצים ובולמים.

אסף.

ולכן נתתי את הדוגמא שלי, לרנגלר במואב - אותו מהלך מתלים מקורי, רק הרחקה של כל המכלולים מהשטח = רק הגבהה, בלי שיפור מהלך, והרכב גיבור - והוא היה גיבור. בשום מקום ובשום שלב לא היתה לנו בעייה של חוסר במהלך מתלה ועשינו שם מסלולים קשים.. בלילה (אבל הטיפשות שלנו קשורה לפורומים אחרים).
וזה מה שהבחור שאל וזה מה שסייגתי - אם יספיק לו-אחלה. אם יחליט שהשלב הבא הוא גם מהלך ונוחות וכו' - ההוצאה לא כ"כ גדולה, שזה ביזבוז.
אני הייתי קורא לזה "דמי לימוד בסיסיים", לפני שמחליטים אם באמת רוצים להכנס להוצאה של אלפי ש"ח.

"דמי לימוד/ניסוי" של בערך $200, לפני שמחליטים על הוצאה ענקית, והתקנה בבית עם כלים בסיסיים (פטיש ומפתח שבדי מספיק בהחלט.. וג'ק מקורי)... נראה לי סביר לגמרי.

http://www.ebay.com/itm/Summit-Jeep-JK-Rear-2-0-lift-kit-2007-up-Wrangler-Jeep-JK-2-0R-HC-/142079375591?fits=Make%3AJeep%7CModel%3A Wrangler&hash=item21149738e7:g:jbIAAOSwA3dYLGeU&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/Front-Extended-Sway-Bar-End-Link-For-2-4-Lift-Kit-Wrangler-2007-2014-JK-/321781205473?fits=Make%3AJeep%7CModel%3A Wrangler&hash=item4aeba789e1:g:ymEAAOSwZJBX-C~Z&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/Front-Shock-Extender-Kit-For-2-4-Lift-Wrangler-2007-2014-JK-/272045339211?fits=Make%3AJeep%7CModel%3A Wrangler&hash=item3f572a724b:g:P~YAAOSwWTRWzDHN&vxp=mtr

וזו רק דוגמא..
רוצה יותר... ביזבזת סכום זניח וגם ראית שלהתעסק ברכב זה לא מסובך..

טל בוטל
12-12-16, 00:24
תודה לכל העונים בהחלט רוצה למצות גם את מהלך המיתלים .....
יש לכם המלצות לסדנה באיזור ירושלים או במרכז ?
עדיפות בסביבות ירושלים שם אני גר...
תודה

ליד_הנהר
12-12-16, 21:31
טל,

המלצה שלי, לא לעבור מעבר ל-2.5 אינטש. גם כי לא צריך וגם כי זה מגביר משמעותית את עומס על המכולולים ויצריך גם החלפת דרייב שאפט קידמי.
הספייסרים שהציעו כאן הם פתרון לא רע, אם עושים את זה עם בולמים ארוכים יותר.

בעקרון,
עדיף קפיצים+בולמים. גם כי זה נוח יותר מספייסרים וגם כי אפשר לעבור ככה טסט ועם ספייסרים לא.

נתי_ל
18-12-16, 14:46
אתה מוזמן לראות רנגלר ספורט עם הגבאה 3" של פול טרקשן" באזור י-ם !
אין מה להשוות קיט שכולל זרועות , קפיצים.....בעלות 1600$ לספייסרים !

טל בוטל
18-12-16, 16:11
אתה מוזמן לראות רנגלר ספורט עם הגבאה 3" של פול טרקשן" באזור י-ם !
אין מה להשוות קיט שכולל זרועות , קפיצים.....בעלות 1600$ לספייסרים !

תודה אתה יכול לפרט?
איפה התקנת את זה
והאם הגבהה של 3" לא מצריך החלפה של מכלולים שונים?

נתי_ל
19-12-16, 16:39
הבאתי ביבוא אישי ( קיבלתי אישור ממשרד התחבורה !! - כנראה טעות של משהו ! )
התקנתי אצל ארנון שילד - לא סגור על השם בעל מקצוע מעולה לדעתי המקום לא פעיל !

עד הגבהה של 3" לא צריך לשנות את הדרייבשפטים !

לקיט הוספתי בולמים וספייסרים לגלגלים .

lizard
19-12-16, 17:03
אין בעיה לייבא. יש בעיה להשתמש

boaz avrahami
19-12-16, 18:49
אין בעיה לייבא. יש בעיה להשתמש

מיכה, אל תרשום דבר כזה כי זה לא נכון/ מדוייק

lizard
19-12-16, 19:09
אוקי מצטער. תמחקו

ליד_הנהר
19-12-16, 23:18
.

זה נכון חלקית. זה תלוי בבולמים/זרועות, כי הם מה שמגבילים את הפתיחה.
אצלי עם 2.5 וזרועות מקוריות, הייתי צריך לחתוך קצת את הגשר מיגון, אחרת הדרייבשאפט הקידמי היה משתפשף.
אני דיי בטוח שעם זרועות ארוכות ומפרקיות והגבהה גבוהה יותר הדרייבשאפט פשוט יצטרך החלפה.

שוב,
זה תלוי בקיט. יש קיטים של 2.5 עם מהלכים ארוכים יותר מקיטים שמגביהים יותר, אבל מקנים פחות מהלך.

בארה"ב הקפיצים הנפוצים ביותר הם של טרה-פלקס. ואם אתה מתכנן פגושים וכו', אז רוק-קרולר.
בולמים, עולם שלם, תלוי מה אתה אוהב.
המומלצים בפורומים בחו"ל...ראנצ'ו 9000.

landY
20-12-16, 08:29

לא צריך לשנות = עד שהדאייבשאפט מוסר את נשמתו בטרם עת לבורא.

מוני אורבך
20-12-16, 08:53
לי יש קיט הגבהה של 2.5 אינץ של פרוקומפ.
הבולמים המגעים עם הקיט (והם אילו שקובעים את המהלך הסופי) ארוכים באינץ מהמקורים.
מבחינת סגירה, זהה עד כמה שאני זוכר.
כלומר שאם אתה מרוויח מהלך מתלה הוא גדול באינץ.
לא נסעתי עם ההגבהה אבל נראה לי שהדריבשאפט לא יגע, ואם כן אז בקצת.
צינורות בלם כדאי מאוד להגדיל כי בקצה של המהלך הם די נמתחים, ומכדימה לפחות אי אפשר להוריד אותם
כל זה על רנגלר ספורט 2010
מה שההגבהה משנה משמעותית זה את הנקודה בה הקפצים כאשר הרכב מאוזן, פשוט מזיזים את הנקודה ב 2.5 אינץ
עם ספיסרים אתה מאבד את מהלך המתלה כלפי מעלה, (כי הקפיצים נסגרים מהר יותר)
עם הגבההת קפצים אתה מקבל את כל מהלך המתלה האפשרי.

ליד_הנהר
20-12-16, 21:09
לי יש קיט הגבהה של 2.5 אינץ של פרוקומפ.
הבולמים המגעים עם הקיט (והם אילו שקובעים את המהלך הסופי) ארוכים באינץ מהמקורים.
מבחינת סגירה, זהה עד כמה שאני זוכר.
כלומר שאם אתה מרוויח מהלך מתלה הוא גדול באינץ.
לא נסעתי עם ההגבהה אבל נראה לי שהדריבשאפט לא יגע, ואם כן אז בקצת.
צינורות בלם כדאי מאוד להגדיל כי בקצה של המהלך הם די נמתחים, ומכדימה לפחות אי אפשר להוריד אותם
כל זה על רנגלר ספורט 2010
מה שההגבהה משנה משמעותית זה את הנקודה בה הקפצים כאשר הרכב מאוזן, פשוט מזיזים את הנקודה ב 2.5 אינץ
עם ספיסרים אתה מאבד את מהלך המתלה כלפי מעלה, (כי הקפיצים נסגרים מהר יותר)
עם הגבההת קפצים אתה מקבל את כל מהלך המתלה האפשרי.

עם בולמים ארוכים יותר, תגלה שמה שמגביל את הפתיחה של הסרן זה הזרועות. ככה זה אצלי עם בולמי פוקס.
לגבי כניסה, הבאמפסטופ הוא זה שקובע סגירה ולא הבולם, אחרת הבולם ימות מהר מאוד.

צינורות בלם אפשר לשים תותב הנמכה לנקודת עיגון שלהם לשלדה, לא צריך להחליף ב 2.5.

לגבי ספייסרים, שוב, הסגירה נקבעת ע"י הבאמפסטופ ולא הספייסר כי זה סרן חי. זה אחרת במשולשים.

ספייסרים זה פתרון זול וסבבה, כל עוד מחליפים לבולמים ארוכים יותר.

קפיצים טובים לעומת זאת...גם נוח יותר, וגם פחות מושך את העין.

ליד_הנהר
20-12-16, 21:16
לפותח השרשור.

דבר עם המתלם, הם מייבאים את רוביקון אקספרס שהם סבבה. אם הם מבטיחים שהם עונים על התקנות החדשות, תגביה אצלם קיט 2.5 קפיצים+בולמים+אביזרים שבאים בסט ותהנה מכל רגע.

Bernard
21-12-16, 00:17
לא שאני מנסה להתווכח/לשכנע, פשוט שלא יהיו טעויות/אי הבנות אצל השואל..

הספייסרים האלה לא ממש בולטים - נראים כמו תושבת קפיץ עבה יותר. הם גם יימשכו פחות תשומת לב מבולמים צבעוניים או זרועות "אחרות".

הלינקים שצרפתי, כוללים גם תושבת לבולמים, זאת אומרת שלמעשה נשאר בדיוק אותו מהלך כמו קודם. לא מפסידים שום דבר. פשוט מגביהים את האוטו, כפי שפותח השירשור רצה.

כל יתר הפתרונות (הנכונים והטובים כשלעצמם, אין ויכוח על זה), נותנים "עוד" - עוד פתרונות, לדברים שפותח השירשור לא ביקש(אולי האוטו נוח לו גם כך - לא יודע ולכן לא התייחסתי).

בנוסף, כל יתר הפתרונות, מחייבים השקעה גדולה יותר במאות אחוזים = אלפים רבים של שקלים.. במיוחד החלפות הזרועות וכו'..

על אותו סט, מקורי, ניתוק המוטות המייצבים, יגדילו המהלך, בלי להיכנס להוצאות נוספות..

הבחור שאל על הגבהת הרכב וכולם מתחילים "למכור" לו קיטים באלפי שקלים, שמגדילים מהלך ונוחות ומגביהים וכו'...
אני חוזר.
לצרכים שצויינו, הספייסרים יתנו מענה טוב מאוד, מיידי, זול, לא מסובך למימוש/ביצוע והכי חשוב, הן ההשקעה והן העבודה כל כך זניחות יחסית, ששידרוג בהמשך, אם יעלה הצורך והרצון והתקציב, לא יכאיב.. במיוחד לכיס.

אני בעד להתחיל בפשוט/זול ולהתקדם, אם רוצים וצריך.. במיוחד לאור ענייני ההגבהות והרישוי הבאים עלינו לטובה.

ליד_הנהר
21-12-16, 16:17
לא שאני מנסה להתווכח/לשכנע, פשוט שלא יהיו טעויות/אי הבנות אצל השואל..

הספייסרים האלה לא ממש בולטים - נראים כמו תושבת קפיץ עבה יותר. הם גם יימשכו פחות תשומת לב מבולמים צבעוניים או זרועות "אחרות".

הלינקים שצרפתי, כוללים גם תושבת לבולמים, זאת אומרת שלמעשה נשאר בדיוק אותו מהלך כמו קודם. לא מפסידים שום דבר. פשוט מגביהים את האוטו, כפי שפותח השירשור רצה.

כל יתר הפתרונות (הנכונים והטובים כשלעצמם, אין ויכוח על זה), נותנים "עוד" - עוד פתרונות, לדברים שפותח השירשור לא ביקש(אולי האוטו נוח לו גם כך - לא יודע ולכן לא התייחסתי).

בנוסף, כל יתר הפתרונות, מחייבים השקעה גדולה יותר במאות אחוזים = אלפים רבים של שקלים.. במיוחד החלפות הזרועות וכו'..

על אותו סט, מקורי, ניתוק המוטות המייצבים, יגדילו המהלך, בלי להיכנס להוצאות נוספות..

הבחור שאל על הגבהת הרכב וכולם מתחילים "למכור" לו קיטים באלפי שקלים, שמגדילים מהלך ונוחות ומגביהים וכו'...
אני חוזר.
לצרכים שצויינו, הספייסרים יתנו מענה טוב מאוד, מיידי, זול, לא מסובך למימוש/ביצוע והכי חשוב, הן ההשקעה והן העבודה כל כך זניחות יחסית, ששידרוג בהמשך, אם יעלה הצורך והרצון והתקציב, לא יכאיב.. במיוחד לכיס.

אני בעד להתחיל בפשוט/זול ולהתקדם, אם רוצים וצריך.. במיוחד לאור ענייני ההגבהות והרישוי הבאים עלינו לטובה.

ספייסרים פתרון מצויין, נסעתי תקופה לא קצרה עם כאלה, אבל בעייתי בטסטים. אלא אם יפתרו את זה בתקנות החדשות.
לי היה קיט של טרה-פלקס, עולה גרושים ועשה עבודה מצויינת.

בכללי, עדיף לחכות חודש-חודשיים לראות מה יהיה התקנות החדשות ובהתאם להגביה.

shemy
07-08-17, 12:50
ספייסרים פתרון מצויין, נסעתי תקופה לא קצרה עם כאלה, אבל בעייתי בטסטים. אלא אם יפתרו את זה בתקנות החדשות.
לי היה קיט של טרה-פלקס, עולה גרושים ועשה עבודה מצויינת.

בכללי, עדיף לחכות חודש-חודשיים לראות מה יהיה התקנות החדשות ובהתאם להגביה.

שלום רב, הנושא מעניין. אני לגמרי מסכים עם הגישה לגבי הספייסרים, פתרון זול יחסית אם רק מבקשים הגבהה.
מה שמטריד נושא האישורים והטסטים כפי שנאמר ובכל זאת האם מישהו יודע האם התקנות החדשות מאפשרות שימוש בספייסרים??

תודה
יעקב

-->