PDA

צפייה בגרסה מלאה : מעוניין לחמם תת רצפתי עם קולטי שמש. עצות?

regev
21-12-16, 22:09
מותקנת בבית צנרת מים ומחלקי מים והכנה מלאה לחימום תת רצפתי.
טרם הותקנה משאבת סחרור. לא הותקן מקור חימום למים בצנרת.
המחשבה היא להתקין קולטי שמש ואולי גם מיכל מים לצבירה או מיכל התפשטות, משאבת סחרור, ברז מפוקד תרמוסטט ולקבל מערכת שמחממת מים לחום של כ-40 מעלות ודוחפת אותם לצינורות שברצפה ובחזרה לקולטים.
זה מתוך תקווה למחיר של כשליש או חצי ממשאבת חום, והרבה פחות חשמל.
ברור שמערכת כזו תעבוד בימי שמש ולא תיתן תפוקה כשיש ימים מעוננים. אולם מכיוון שהבית מבודד היטב החום יורד לאט ובאזור לא קר כמו בירושלים או בהרי הגליל.
חשבתי בלי לדעת לחשב את זה, על 4 קולטי שמש. כמובן שבעונות החמות הם יכוסו כדי לא להרתיח ולפוצץ את הצנרת.
יש גם אולי היתכנות להתקין ברז למעגל נוסף עם רדיאטור ענק בצל, כדי שבקיץ יצנן את הרצפה והבית כולו.

מה דעת החבר'ה הטובים?
תודה רבה

נמרוד
22-12-16, 06:53
לא הגיוני אנרגטית. אין בימי חורף קרים וקצרים מספיק אנרגית שמש כדי לחמם בית. רחוק מזה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

DANI1
22-12-16, 08:23
בוקר טוב
כדי להתקין מערכת כמו שאתה חושב ,יש עוד הרבה אלמנטים על כדאיות .
1. חשוב לדעת מה גודל השטח שיש בו צנרת המים , ואיזה סוג צנרת , האים היא עדיין תחת לחץ מים?
2. אתה חייב לשים דוד מחליף חום (כ-300 ליטר) שהמים שעוברים במחליף חום לא יתערבבו עם המים ברשת ובשימוש יום יומי כדי שלא יצטבר לך אבנית בצנרת ,משאבת סחרור ואביזרים לקיטור , פורקי לחץ לקיטור ,
3. אתה צריך ששטח הגג שבו הקולטים יהיו על הגג הם בניצולת מלאה של השמש. לערכתי לא יספיק לך 4 קולטים .
4. לפי איזור מגורים דרום או צפון או איזור קר מאד מחייב לשים קולטי ברזל ולא נחושת .
זה תמצית הדברים
בעברי עסקתי בתחום הזה ,אם תרצה יעוץ ,בשמחה 052-8698036
DANI 1

ש01
22-12-16, 10:58
זוכר משהו מהילדות, לפני (המון) שנים,
היו אי אלו קיבוצים בדרום שחיממו את המים בבריכות השחיה ע"י קולטים.

יש גם שיטה של צינורות שחורים ולא קולטים.

ולמה חשמל?
למה לא דוד על סולר/גז. יש דוודים קטנים כאלו שמשמשים לחקלאות ובטוח יש משומשים אי שם שעומדים למכירה.

regev
22-12-16, 20:10
תודה רבה.
הצינורות הם SP 20 ממ ברווחים של 20 ס''מ זה מזה.
הבית בגבעות השפלה, ללא שום חימום החום בו בימים אלה הוא 17 מעלות. לכן חשבתי שאוכל לרתום חום קולטי שמש בדומה לחימום מים בבריכות שחייה, משום שהמטרה היא להזרים מים בחום של 30-35 מעלות בצינורות שברצפה. אני הנחתי שבימי השמש שבחורף החום יעלה בבית, וברצף של שלושה עד חמישה ימי עננות החום לא יצנח כה הרבה, אלא רק נגיד מאזור 25-28 לאזור 21 בערך.
אני גם חושב אם שווה לי לשים מיכל של קוב מים מבודד היטב בתור בנק חום, כך שהקולטים יעבירו אליו מים חמים וממנו יצאו מים חמים אל הבית בימי אין-שמש.
אחרי שקראתי על חברות ישראליות שמציעות חימום מי בריכה בקולטי שמש, נראה לי מאוד מושך למצוא את הדרך להרים את חום הבית ב8 מעלות ע''י קולטי שמש, בנק חום ומשאבת סחרור, ולגלות שניתן לחסוך את עלות משאבת החום, שנראית לי גבוהה ומשאירה אותי תלוי בחשמל מהרשת לחימום.
אני מתחיל לעיין בפרסומים על מערכות כאלה בגרמניה וארה''ב ומה זאנשים בונים שם מסקרן ומעורר תקווה.

טל חסיד
24-12-16, 19:44
לא ניראה לי הגיוני מה שאתה מתכנן, בחורף רוב הזמן בו אנחנו נימצאים בבית כבר משעה 4.30 חושך.מערכת כזו לא תעבוד ותחמם בשעות החושך שאלו השעות שאדם ממוצא נימצא בביתו ומחמם. לגבי שעות היום גם זה ניראה לי בספק, לי בכל מיקרה אין מים חמים בחורף מהשמש .

טל

-->