צפייה בגרסה מלאה : שיפורים לסוזוקי ג'ימיני 2008
שלום לכולם
התחדשתי לי בסוזוקי ג'ימיני שנת 2008 אוטומטית ;) (לצערי כל הרכבים עם הגיר הרגיל היו מפורקים)
הרכב לא משופר מה שכן יש לו מיגון תחתון מלא ומדרגות צד
צמיגים 50\50
אני רוצה לעשות עם הרכב טיולים בלי לפחד אבל אני לא יודעת מה כדי לעשות מבחינת שיפורים
אני יודעת שהגבהה מומלץ לעשות של לא יותר מ2.5 אינץ אחרת זה לא חוקי
האם יש חברות מסויימות שממולצות יותר או פחות מבחינת איכות
האם כדי לייבא מחו"ל?
מה עוד כדי להוסיף על הרכב?
אשמח לתשובות ולעזרתכם :-)
Tzvika-Pick
24-12-16, 12:26
את (אתה?) יכולים להתחיל לטייל עם הרכב כבר עכשיו בלי לפחד. הג'ימני די עביר גם בתצורה המקורית שלו ואם יש לך מיגון גחון אז בכלל אין ממה לחשוש.
העיצה הכי טובה שאני יכול לתת היא לא לשפר כלום לפני שצריך. בטח לא ברכב כמו הג'ימני שבנוי טוב וכבר בתצורה המקורית שלו עביר מאוד ויספק את דרישות השטח של רוב האנשים בשלב הראשון. זה לא שאת הולכת לטפס מחר בבוקר את המעלות הכי קשים במדינה ולצאת לטיולי שבירות, נכון? תתחילי לטייל, תראי מה חסר לך, מה מפריע ובהתאם תשפרי את מה שחסר.
לגבי קיטים של הגבהות - כרגע כל התחום הזה של הגבהות רכבי שטח נמצא במין תקופת מעבר בין תקנות וכרגע לא ברור ב-100% מה חוקי ומה לא. אני ממליץ לחכות עד שנראה בדיוק לאן זה הולך מכאן לפני שמתקינים הגבהה חדשה. אבל יש הרבה מידע בנושא באתר, רק צריך לחפור.
six 4 life
24-12-16, 14:07
נעילת דיפרנציאל אחורית לפני הכל.
נעילת דיפרנציאל אחורית לפני הכל.
קריטי?
תודה רבה על התגובה
ואכן התשובה לאת\אתה היא - את :-)
אני לא מתכוונת לקרוע את הרכב אבל כן חשוב לי לעשות טיולים בלי לפחד שלא יתלש לי הטמבון הקידמי או שאקבל מכות מלמטה למרות שהוא ממוגן
לגבי ההגבהה אני אמתין קצת לפי המלצתך לראות לאן הרוחות נושבות
קריטי?
זה השיפור עם התמורה הטובה ביותר של מחיר / תוספת עבירות, וזה בהנחה שיש לך מגן טרנספר כמו שכתבת.
אם זה אכן רכב לטיולים אז העיצה של צביקה פיק למעלה נכונה. תתחילי לטייל ותראי מה את צריכה.
נעילה אחורית זה גם השיפור היחיד (מלבד צמיגי שטח וכננת חוקית) שבוודאות לא יעשה לך בעיה בטסט / תאונה / ביקורת משרד התחבורה.
השלבים הבאים בד"כ הם הגבהה (עם חוקיות בעיתיות חוקית כרגע), עליה במידת הצמיגים (עם חוקיות מפוקפקת) ונעילה קידמית.
רצוי מאד להצטייד בציוד חילוץ כמו רצועות ושאקלים ואפילו הייליפט (אם מדרגות הצד שלך עומדות בעומס). הציוד לא יקר וחייבים ללמוד להשתמש בו (בעיקר בהייליפט) כי הוא יכול להיות מסוכן.
רצוי בכלל ללמוד את נושא החילוץ.
אה, קומפרסור טוב לניפוח הגלגלים - גם מאד כדאי. לא יקר בכלל.
חפשי כאן בפורומים ובמאמרים, יש המון ידע.
השיפור הכי טוב ביחס עלות תועלת הם חברים לטייל איתם וללמוד בעזרתם על התחביב.
אם אין לך בכלל נסיון בשטח אל תשפרי כרגע כלום מעבר למה שיש לך.
סעי, תטיילי, ותלמדי את הרכב והתחביב.
עתיד השיפורים לא יברח.
איזה כיף שאתם מגיבים זה ממש עוזר
עשיתי לא מעט חיפושים בפורומים על כל מיני דברים
אשמח לקבל עצה על עניין הרצועות יש גודל מסויים שמומלץ?
איזה כיף שאתם מגיבים זה ממש עוזר
עשיתי לא מעט חיפושים בפורומים על כל מיני דברים
אשמח לקבל עצה על עניין הרצועות יש גודל מסויים שמומלץ?
אני משתמש ברצועות הרמה ירוקות 2 טון. לג'ימני זה מספיק בהחלט.
רצועת רסן אחת לפחות 3 מטר ועוד רצועה של 9 - 10 מטר.
זה המינימום.
לרכוש שאקלים (וגם רצועות) ממקור אמין בלבד - חשוב!
לוודא שהשאקלים נכנסים לנקודות החיבור של הרכב שלך ורצוי גם שאקלים גדולים יותר לרכב גדול יותר.
אני מחזיק גם חבל דיינמה 20 מטר ומכפילי כוח אבל זה למתקדמים :)
עוד רצועה שתיתן עוד אורך זה בונוס טוב.
לאפסן את הרצועות כך שלא יהיו חשופות לשמש. הקרינה האולטרה סגולה מזיקה להן לאורך זמן.
אני משתמש ברצועות הרמה ירוקות 2 טון. לג'ימני זה מספיק בהחלט.
רצועת רסן אחת לפחות 3 מטר ועוד רצועה של 9 - 10 מטר.
זה המינימום.
לרכוש שאקלים (וגם רצועות) ממקור אמין בלבד - חשוב!
לוודא שהשאקלים נכנסים לנקודות החיבור של הרכב שלך ורצוי גם שאקלים גדולים יותר לרכב גדול יותר.
אני מחזיק גם חבל דיינמה 20 מטר ומכפילי כוח אבל זה למתקדמים :)
עוד רצועה שתיתן עוד אורך זה בונוס טוב.
לאפסן את הרצועות כך שלא יהיו חשופות לשמש. הקרינה האולטרה סגולה מזיקה להן לאורך זמן.
רק צריך למצוא איפה לאחסן הכל בבאגז הענקיייי של הג׳ימיני 😄
Tzvika-Pick
26-12-16, 12:48
רק צריך למצוא איפה לאחסן הכל בבאגז הענקיייי של הג׳ימיני נ˜„
תגלגלי את הרצועה יפה יפה ותשימי אותה מתחת לכיסא הנהג. אפשר גם בתוך תיק שטוח.
אני חוזר וכותב ויש לי לא מעט ניסיון עם ג'ימני. הרכב הזה אולי נראה במבט ראשון קטן ועדין אבל מדובר ברכב חזק וחסון שנותן בראש ללא מעט רכבי שטח אמיתיים ככה, כמו שהוא עכשיו אצלך. לא צריך לפחד רק צריך לדעת מה עושים ולא לקפוץ מעל לפופיק. ובאמת שלא חייבים לרוץ ולשפר באלפי שקלים כמו שחלק מהמוסכניקים ה"גורואים" ממליצים, בטח עד שלא רואים שמה שבראש שלך זה טיולי עבירות.
תתחילי בציוד בסיסי. רצועות גרירה, קומפרסור, מד לחץ אוויר, כיסא מתקפל, גזיה, פק"ל תה/קפה ואולי גם מחצלת ומכשיר קשר נייד.
רק צריך למצוא איפה לאחסן הכל בבאגז הענקיייי של הג׳ימיני נ˜„
אה, ככה?!
אצלי בבאגז' של הג'ימני יש:
מחצלת
הייליפט באורך מלא
ארגז כלים
קומפרסור
פק"ל קפה מורחב כולל 4 ספלי זכוכית גדולים
רצועות
תיק עזרה ראשונה
פק"ל הצתה
שקית אזיקונים
ערכת תולעים
ידית כוח לשיחרור אומים סרבנים
מה שכחתי?
מתחת לכסאות יש עוד רצועה + חבל דיינמה 20 מטר + ארגז פעולה עם שאקלים, מכפילי כוח ועוד + 12 ליטר מי שתיה לחרום.
תמיר, הספסלים אצלך מקופלים או שהורדת אותם לגמרי? אשמח לשמוע איפה הכנסת הייליפט, אני בדיוק בהתלבטות.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.