צפייה בגרסה מלאה : לאחר התייאשות מחיפוש ג'ימני- שאלה לגבי דגמי גרנד ויטרה
שלום,
אני קורא כאן הרבה אך רק עכשיו נרשמתי.
אני מחפש כבר תקופה ארוכה ג'ימני 06-08 אך לא מוצא, וחשבתי לפזול לכיוון גרנד ויטרה קצר.
אנחנו זוג, נוסעים כ 20k בשנה- הרוב בין עירוני, מתכוונים לטייל בשטח בערך פעמיים-שלוש בחודש, לא מחפש אתגרי עבירות מטורפים, אבל גם שלא נוגבל לשבילי קק"ל לבד.
רכב שטח ראשון אבל יש לי ניסיון מסוים בנהיגת שטח (עבודה).
התקציב הוא עד 50k.
היתרונות של הג'ימני בשבילנו הן- אמינות, תחזוקה פשוטה וזולה, אפשרות לשיפורים מסוימים, "יחסית" חסכוני בדלק.
חסרונות: גודל, נסיעה בין עירונית לא נוחה.
אשמח לתשובתכם למס' שאלות:
1. איפה עומד הגרנד ויטרה לעומת הג'ימני בנק' שנגעתי בהן?
2. מה ההבדלים המהותיים בין ארוך/קצר ובאילו שנים קיים הקצר? אני נוטה לקצר בגלל שאנחנו זוג אך לא שולל על הסף ארוך, אם אין חסרונות לגבינו [צריכת דלק, יכולת שטח וכו']
3. באיזור התקציב (50k) , אילו שנים מומלצות והאם יש הבדלים מהותיים בין שנים מסוימות? (כמו הvvt בג'ימני מ2005)
אשמח לתשובות וגם לסתם תובנות והמלצות,
תודה רבה!
לא מוצא ג'ימני כי אין מודעות מכירה או כי אין אחד בסטנדרטים שלך?
אם זה בגלל הסיבה הראשונה אז אני כל הזמן רואה מודעות מכירה של ג'ימני בסוזוקי קלאב (https://www.facebook.com/groups/620472231398881) ובג'ימנאים (https://www.facebook.com/groups/1642322646018381).
לא מוצא ג'ימני כי אין מודעות מכירה או כי אין אחד בסטנדרטים שלך?
אם זה בגלל הסיבה הראשונה אז אני כל הזמן רואה מודעות מכירה של ג'ימני בסוזוקי קלאב (https://www.facebook.com/groups/620472231398881) ובג'ימנאים (https://www.facebook.com/groups/1642322646018381).
כמובן שיש רכבים למכירה, אך לא מצאתי אחד שעומד בסטנדרטים.
אחפש גם בקבוצות שהבאת, לא הכרתי אותן.
בכל אופן, חיכיתי הרבה כדי למצוא ג'ימני מתאים וכרגע אני כבר די לחוץ בזמן, אז מעוניין להרחיב את החיפוש. חשבתי על טריוס אבל מהר מאוד ירדתי מזה ועכשיו חשבתי על הגרנד ויטרה ולכן מחפש כמה תשובות לפני שאני צולל לזה.
אגב, מחיפוש הראשוני שראיתי לא מצאתי אפילו רכב אחד מהצורה החדשה (2006) קצר. הוא כבר לא קיים בצורה הזו?
תודה
הגרנד ויטרה נוח מפנק וחזק יותר בכביש מהג'ימני, אבל גם צמא יותר. בשטח הוא עובד אבל הוא לא מוצלח במיוחד.. לדעתי גם תצטרך לרדת בשנתון...
אם לא מצאת ג'ימני שיתאים לסטנדרטים שלך אני בספק אם תצליח למצוא רכב ישן יותר ופחות נפוץ (הקצרים די נדירים) שיתאים לך..
אז נשאלת השאלה, למה לא הצלחת למצוא ג'ימני?
אני מהדרום, אז מחפש מאזור דרום-מרכז.
מחפש קילומטרז' גג 200 לשנת 06, ופחות מזה ל07-08.
עד יד 3, אולי 4 ל06.
מחפש רכב ללא שיפורים או עם שיפורים בסיסיים (מיגונים , הגבהה) מהסיבה שלא בהכרח צריך את זה וזה מייקר.
סתם שאלה- האם בג'יפים בכלל או בג'ימני בפרט נוהגים לא להתחייב בבדיקה על גיר+מנוע+שלדה ?
כשקניתי פרייבטים לרוב למוכרים לא היתה בעיה להתחייב, ועכשיו אני כמעט לא מוצא מישהו שמתחייב.
אין לי ידע מספיק כדי לבדוק רכב באופן עצמאי מלבד דברים בסיסיים וחיצוניים, ואני גם לא מכיר את הרגשת הנסיעה ברכב זה ולכן קשה יותר לשים לב לכל מיני רעידות/נקישות כו' שצריך לשים לב אליהן, ולכן יוצא שכל רכב שאני רואה, כל עוד אין לו משהו חיצוני בולט אני אצרטך לקחת לבדיקה, מה שיכול להסתכם בלא מעט כסף.
"התחייבות בבדיקה" זה קישקוש של סוחרים.
אם אתה מחפש רכב טוב אז תרחיב את תחום החיפוש שלך גם למרכז ותיבדוק במוסך מתמחה.
אם אתה מחפש מישהו שיתחייב בבדיקה לא פלא שאתה לא מוצא.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1436-איך-קונים-רכב-משומש-בלי-להדפק-מדריך-לרכישת-רכב-משומש
אל תוותר על הג'ימני.
קריאה מהנה ובהצלחה.
אני בעל ויטרה 07.
ארוכה...המחירון שלה לדגם המפואר עפ לוי יצחק שווה ל57..דגם פשוט תוכל להשוק ל50.
לי יש ארוכה מנוע 2.0 אני מאוד מרוצה ממנה..אל תקשיב לשטויות.
זה הגיפון היחיד(מבחנתי גימני מוגדר כצעצוע בשל גודלו..ולא השל יכולתו) שיכול להכנס היום לשטח בלי לקבל נזקים .
יש לו נעילה והילוך כוח עם הגבה צמיגים ומיגון תצלח הרבה שטחים אפילו הקשעם שבנייהן.
הרכב מאוד אמין..שתיין?לא הייתי מגדיר אותו כך..תשמע הוא לא שותה אחד ל15..אבל הי זה גיפ.חוץ מהגימיני שום רכב 4 על 4 לא מוציא תוצאה כזו.
תחליט מה מתאים לך אנחנו זוג פלוס ילדון קטן..שהגיע אחרי הקניה..מאוד מהנה..הרכב עצמו לא גדול מאוד אז קצר נראה לי קצת לא נוח.שלא נדבר על הגימיני.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
טוב אז החלטתי לחזור לחיפוש ג'ימני.
הולך לראות 2 רכבים השבוע-
1. 2007, 160k ק"מ, יד שלישית, יש פגיעה בקצה שילדה, אפשר לסגור על כ 40k שח.
2. 2007, 170k ק"מ, יד רביעית, נקי, אפשר לסגור על כ 43k שח.
לגבי הראשון, קצה שילדה- לא להתקרב או לא נורא?
הרכב השני מבחור שהיה איתי בצבא ככה שאני סומך עליו ולא חושש שיעבוד עליי במשהו, אצלו כ4 שנים , מטופל אצל מורי.
נטייה חזקה לכיוונו.
אעדכן בהמשך.
שאלה לגבי ביטוח- כדאי/מומלץ/נהוג לעשות על הרכב מקיף או רק צד ג'?
כרגע אני עם רכב ששווה כחצי מהג'ימני ויש לי מקיף, רק שבג'ימני עלות הרכב גבוהה בהרבה מהמחירון וזה די מבאס בקטע של הביטוח לא?
קצה שילדה כתוצאה מתאונה או מגרירה בשטח ?לדעתי בשניהם המחיר גבוה, אלא אם מדובר על רכבים מאוד משופרים או מאוד שמורים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
קצה שילדה מתאונה.
שניהם לא משופרים במיוחד, רק מיגון/מדרגות וכד'.
לגבי כמה שמורים, את זה צריך לבדוק.
ברכב מהבחור שאני מכיר שתי הידיים האחרונות היו ארוכות כ4-5 שנים.
מטופל בשוטף בהתחלה במורשה ואח"כ אצל מורי.
לדעתי מחיר מופרז, אנשים חיים בסרט.
בתור בעלים של גראנד ויטארה 09 זה לא גימיני מבחינת עבירות,אבל גם לא רע בכלל , יקר יותר בלפחות 15 אלף שח ומחייב הגבהה ומיגון אז תוסיף 10k שח אם אין ואם יש אז כנראה גם עבד קשה אז יהיו תקלות ועוד הוצאות . אבל דווקא הישנים גראנד ויטארה שנת 2005 ומטה כן טובים בשטח וזולים ,יותר אפשרות שלא חיפשת .
אפשרות אחרת אם זה רכב לכמה שנים ולא צפוי שלזוגיות יצטרפו זאטוטים בקרוב לשקול גימיני חדש עם פריסת תשלומים נוחה ואולי יהיה לך יותר מתאים כהשקעה ושקט נפשי לכמה שנים ההפרש הוא 60000שח שאם לחלק ב5שנים יצא עוד 1000₪ לחודש ולא יהיו לך דאגות 😁
בהצלחה
בכללי אני לא בעד עסקאות תשלומים והלוואות.
מעדיף לשלם ממה שיש עכשיו ביד.
היום הצטרף לרשימה עוד ג'ימני, סוף סוף מאזור הדרום.
שנת 2008, 160k ק"מ, מטופל במורשה, עם קצת תוספות, על פניו נראה במצב טוב ודורשים עליו 41,000 גמיש.
הבעיה העיקרית שלי היא שהוא יד חמישית.
עד כמה הדבר משמעותי לדעתכם?
גם בשבילי וגם מבחינת היום שאצטרך למכור אותו.
מבחינת תוספות לשטח יש לו רק מיגון ככה שכנראה לא ראה שטח קשה מידי.
מאוד תלוי כמה זמן אתה מתכוון להחזיק. אם שנה-שנתיים אז במכירה יהיה קשה. אם אתה חושב שמעבר, פחות.
אישית לא הייתי נוגע, 5 ידיים ב8 שנים זה לא מעט.
צריך להתאזר בהרבה מאוד סבלנות, מדובר על שנתונים די ישנים איך שלא תהפוך את זה
לא הייתי מתפשר על מצב הרכב
לא הייתי משלם יותר מכמה אלפים בודדים מעל המחירון
הייתי מאתר את הרכב המתאים מבחינת מצב ורק אז מתחיל לעבוד על המחיר
מה אומרים על 2010 יד 1 מטופל בחברה אבל עם ק"מ 187k?
מבקש 50,000
כמה המחירון שלו?
תבדוק טוב..הק״מ לא כזה גבוה.
כמעט 30k לשנה זה די גבוה,
מצד שני יד ראשונה עם טיפולים בזמן קצת מרגיע.. נעשה בדיקה
זה אמנם גבוה אבל הגיר והמנוע בדגם הזה יחסית עמידים. יכולות להיות הפתעות וטיפול במורשה אינו ערובה לאורך חיים .
30 אלף בעיר זה לא 30 אלף בכביש 6 ולא 30 אלף בשטח..
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.