צפייה בגרסה מלאה : Article: איך שגלגל מסתובב לו... החלפת מסבי גלגל בסרן אחורי
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3787-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%A9%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C-%D7%9E%D7%A1%D7%AA%D7%95%D7%91%D7%91-%D7%9C%D7%95-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%9E%D7%A1%D7%91%D7%99-%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C-%D7%91%D7%A1%D7%A8%D7%9F-%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99
מעולה, הסבר וצילומים ברורים של "תהליך סבתא" שאפשר לבצע לבד די בקלות וחוסך המון.
אני חושב אבל שגיתאי קצת שמרן בגישה של להחליף יזום כל 4 שנים. אפשר לבדוק חופש במסבי גלגל בקלות, ואת זה צריך לבצע באופן קבוע (ומנסיוני מוסכניק ראוי מבצע כל טיפול תקופתי). טלטול של הגלגל פנימה החוצה ובכל הכיוונים - אם מרגישים חופש כלשהו, זה סימן שהתחיל תהליך השחיקה של מסב הגלגל. הרבה לפני שהתחילה נזילה. אם אין נזילה ואין חופש - אין סיבה להחליף מיסב גלגל, גם אחרי עשר שנים ויותר.
עכשיו כשאתה מזכיר את זה, איך יכולתי לשכוח את הבדיקה...
תפיסה של הגלגל בשעות 3 ו-9 ונסיון לנענע לצדדים, אותו דבר בשעות 12 ו-6, ובסוף פנימה-החוצה.
אתה יכול לערוך את הכתבה ולהוסיף את הבדיקה.
לדעתי ההחלפה היזומה מוגזמת.
בדיקות נותנות התראה טובה על מה שמתפתח.
אצלי מיסבי גלגל אחוריים החזיקו מעל 400k קמ וכ-10 שנים, וכשאחד הראה חופש גדול, החלפתי את שני הצדדים.
גיתאי,
סייג קטן,
לא בהכרח שבירת צירייה בסרן חצי צף משמעותה יציאת הצירייה והגלגל לטיול.
גם בסרני דנה 44 וגם בחלק מהסרנים היפנים, טבעת האבטחה והכיפה שמאבטחת את מכלול המיסב לסרן ימנעו בשלב ראשון את המצב הזה.
מול נהג שלא שם לב לסימנים המקדימים לקטסטרופה הממשמשת ובאה, הרעש החזק של מיסב שקרס, נזילת שמן לדראם, בעיות בלימה כתוצאה מכך, והתנהגות שונה של הרכב, כבר אי אפשר לעשות כלום..
ערכתי את הכתבה בעניין הבדיקה התקופתית.
אשר לסייג שלך דורון, באירוע קריסה הטבעת תמנע את השתחררות הצמד ציריה-גלגל לדקות ספורות במקרה הטוב, לא יותר מזה.
תפקידה של הטבעת הוא למנוע מהציריה את התנועה פנימה-החוצה במקרה שבו המיסב כבר אינו יושב בלחץ מספיק עליה, אבל הכל תקין. במקרה כזה, ללא הטבעת - הציריה יחד עם הגלגל פשוט היו נשלפים אפילו כשהמיסב תקין.
אבל כאשר המיסב קורס והצירייה מתבדרת? הטבעת תחזיק חמש דקות וגם זה בחסד. מבטיח לך.
אולי בסרן דנה 44, לא בסרן טויוטה 8 לדוג', שהוא גם "חצי-צף", ואכן הכתבה שלך נוגעת לסרן כזה.
אני לא מתכוון רק לטבעת האבטחה אלא לעיגון החיצוני של מכלול הצירייה+מחז"ש+מיסב.
בדנה44 זאת פחית דקה, בסרנים אחרים משהו יותר מאסיבי.
השורה התחתונה היא שכמו נמרוד, לדעתי הסימנים המקדימים מספיק מקדימים, ומיסב לא קורס כ"כ מהר, כדי לא ללכת על החלפה יזומה אלא יותר להקפדה על בדיקה.
אם כבר מחליפים, אז לשיטתי, אני מחליף את שני הצדדים.
הרי שניהם רואים את אותם תנאים בדיוק, ואם אחד קרס, השני מאד קרוב לקריסה.
אני מעדיף יישור קו כזה מאשר החלפות מדורגות של מכלולים זהים שבאים בזוגות.
זו לא שאלה של מאסיביות הפחית.
לא דיברתי על קריסת הפחית ומעולם זו לא היוותה בעיה בסרני דנה, למיטב ידיעתי.
הכוונה שלי היא זו - אילו לא היתה טבעת האבטחה, הצירייה פשוט היתה משתחלת החוצה מבעד לפחית, ואם המיסב כבר לא יושב בלחץ - אז גם מבעד למיסב; הצירייה פשוט היתה משאירה את כל החבר'ה על הסרן בפנים ומשתחררת מהם באלגנטיות בדרכה אל החופש.
תפקיד האבטחה הוא לתפוס את הצירייה חזק מבפנים ולמנוע ממנה את הבריחה החוצה.
ובאשר לסימנים מקדימים - ראיתי במו עיניי תקרית כזו, שבה הצמד יצא לטיול לא נעים בכלל, בלי שום סימן מקדים - לא נזילה ולא חופשים.
מיסבים סופגים, ולא תמיד הספיגה באה לידי ביטוי בהיווצרות חופש נראה לעין \ מורגש ליד.
אני דבק במדיניות של החלפה יזומה אחת לכמה שנים גם בהעדר סימנים מקדימים.
כמה שנים? כמו שכתבתי, תלוי בשיקלול של כמה פקטורים וכל אחד יחליט לעצמו.
המשמעות של תקרית כזו הן לג'יפ והן לרכבים אחרים שבאים ממול עלולה להיות קטלנית, והשקעה של כמה מאות שקלים אחת לכמה שנים בסעיף הזה נותנת שקט נפשי.
וכמובן שני הצדדים במכה, כמו שכתבתי.
זו המלצתי, וכל אחד יעשה כראות עיניו.
112301
בתמונה ציריה של טרופר.
לדעתי דורון צודק, ביפניות זה שונה מהאמריקאים.
לא פעם ראיתי נזילות ומייסבים גמורים לגמרי! ואין מצב שהציריה תישלף החוצה, יותר מיזה-ציריה שניגזרה בדיוק בקצה היכן שממוקם המיסב וזה קרה אחרי החלפת מיסב, כדי לחלוץ את המיסב הישן חיממו אותו ואת הציריה יותר מידי וכנראה ניגרם נזק באותה נקודה שהיא ניגזרה בדיוק, עדיין הציר או הגלגל לא נישלף החוצה.
כתבה יפה מאוד, כל הכבוד על הביצוע ועל השיתוף. את הטריק של ריתוך לצורך חימום וחליצה של טבעות מסב פנימיות, פעם ראשונה שאני שומע, מעולה! למדנו עוד משהו...תודה.
טל.
גיתאי,
כתבה עולה,
לכל הספקנים, יש פער מנטלי עצום בין אוכלוסיית "הבודקים" לבין אוכלוסיית "המתדלקים".
אוכלוסיית "הבודקים" תמיד יוצאים לשטח מוכנים, ולעולם לא יטרידו אתכם בטלפונים מוזרים באמצע ארוחת סדר פסח.
אוכלוסיית "המתדלקים" כלל אינם מבינים מהי אחזקה מונעת, ומבחינתם, מיכל דלק מלא וטלפון נייד הם אמצעי מספק לטיול אגרסיבי בנחל כרכום. הם יעירו אתכם מהשינה, או לחילופין יעכבו אתם למשך שעות בטיול, עקב תקלה אשר היה ניתן למנוע אותה בבית בעלות פחותה מאשר 200 ש"ח.
לעניין מיסבי קצה ברכבי קרייזלר, חופש במיסב, מלווה לרוב בנזילה של שמן מהסרן אל תוף הבלם. גם אם החופש במיסב לא מסתיים בנזק מכני וגלגל שיוצא לטיול, הוא תמיד מסתיים במערכת בלימה רטובה משמן, ורכב שסוטה אל הצד בעת בלימה.
האם 200 ש"ח ושעה עבודה פעם בארבע שנים לא שווית את השקט הנפשי? זה בדרך כלל מסתיים בסט סנדלי בלם לסרן האחורי, לאחר שבעת טיול בדרום מתחיל טפטוף מהמחז"ש, וכשמגיעים הביתה לאחר שלושה ימי טיול, סנדלי הבילום כבר ספוגים בשמן.
אני בטוח שבמהלך השנים, ראיתי כאן שרישורים בנושא "כיצד מנקים סנדלי בילום".
גיתאי, תמונות נהדרות....אני מקווה שאתה עדיין שומר את הצינור, או שהוא באחסנה אצל אלי?
בס"ד
אחלה כתבה!!
תודה על הפירוט!
גילוי נאות: רוב התמונות צולמו לפני יותר מעשור כאשר הגעתי אל קיד לטיפול בלמים וציריות.
הצינור אצלי בריא ושלם...
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
קיד,
לאיזו קטגוריה אתה משייך את גיתאי?
כי לשיטתו אינו מה״בודקים״ אלא מחליף גם אם אין חופש..
אני לא אומר לחכות לשלב נזילת השמן, אפשר וצריך לבדוק תקופתית ולזהות הרבה לפני כן.
ואגב,
200 שקל לסט מיסבים איכותי+מחז״שים?
איפה?
ולמרות שהזמן הוא לא פונקציה כאן, אבל שעה לשני צדדי סרן כולל פירוק והרכבה?
יותר בכיוון של חצי יום למכונאי החובב בחצר.
200 שקל לסט מיסבים איכותי+מחז״שים?
איפה?
סט פר ציריה, כפול 2
ולמרות שהזמן הוא לא פונקציה כאן, אבל שעה לשני צדדי סרן כולל פירוק והרכבה?
יותר בכיוון של חצי יום למכונאי החובב בחצר.
אחרי כמה טיפולים כאלה, גם אתה תגיע לשעה פר סרן = שעתיים בכיף. זה בסרני דנה לפחות.
נדמה לי שעניין התדירות והבדיקות די הובן.
יש מי שמחכה לנזילה
יש מי שבודק תקופתית ומחליף לפי תוצאות הבדיקה
ויש פנאטים שמחליפים אחת לכמה שנים גם אם הבדיקה פיקס.
מאחר ואנחנו מדברים על רכיבים מכניים שעובדים תחת עומס וסופגים מהלומות, כמו שציינתי - לא תמיד כשל יאותת לנו בסימנים מקדימים.
נדיר? כן.
בלתי אפשרי? ממש לא, בעיניי ראיתי.
כל אחד יעשה לעצמו את חשבון העלויות\עבודה\בטיחות לפי העניין וסוג הסרן.
חופש במיסבי הגלגל גם בסרנים צפים בודקים בכל טיפול שגרתי - כל אחד מתי שהוא עושה... שבועי או חודשי או תלת חודשי או לפני טיול או מה שכל אחד עושה.
בד״כ ופרט למקרים נדירים זה מונע את הכשל.
ומשזה נאמר, דווקא בג׳יפים נכון להחליף מיסבים בטיפול התקופתי של פעם בכמה שנים - זה שמחליפים בו גם פלאגים וצינורות קירור. כי בג׳יפים הסרנים בנויים לא רק באופן גבולי אלא בעיקר באופן לא סלחני.
ומשגם זה נאמר, אוסיף שהרבה מהכשלים במיסבים/ נזילות מקצות הסרן, ראיתי דווקא ברכבים מייד אחרי הטיפול במיסבים. אז בזהירות.
אסף.
אפילו הדיוט גמור כמוני הבין את עיקר הדברים.
כתיבה מעולה
להבנתי מהחלפות מיסבי גלגל בלנדרובר\יפניות יש לגרז הייטב את המיסב לפני הרכבתו על ידי דחיסה של גריז לתוך הגלילים בצורה ידנית \ פמאומטית
מה לגבי סרן של טרופר?
מישהוא החליף? יש תמונות?
הבנתי שזה קצת יותר מסובך
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.