צפייה בגרסה מלאה : צוק אוטמטי תקוע (אולי)
שלום חברים.
התחילה לי תופעה שבהתנעה בבוקר וזמן נסיעה קצר אחר זאת הטורים תקינים (סרק 900 בערך) אבל אחרי זמן שהרכב מתחמם בעמידה הטורים עולים ל1400 ואפילו 1600. אני חושד בצוק האוטומטי שהוא תקוע. לכן הורדתי את כיסוי פילטר האוויר והסתקלתי במצב הפרפר אחרי שהרכב חם והרכב בסרק. אני רואה שהפרפר חצי פתוח (בערך 45 מעלות). שכחתי לצלם ואני רוצה להתחיל לעבוד על הבעיה.
1. האם 45 מעלות (חצי פתוח) הוא מצב סטנדרתי לרכב חם?
2. הבנתי שהצ'ק בסמוראי הוא על המים החמים. לכן בדקתי את כל צינורות המים ולא ראיתי שמשהו מנותק או פגום. אבל גם לאחר התבוננות בפרפר ובקפיץ החיצוני שלו לא הצלחתי להבין מי מזיז אותו. האם עובד בשיטת בי-מטל או עם דיאפרגמ? האם משהו יכול לכוון אותי איפה לחפש את התקלה ומה לבדוק (אם יש גם צילומים אשמח).
תודה לעונים
בר.
בר, זה סמוראי הזרקה?
אם כן אז לדעתי פרפר פתוח חלקית בסרק זה לא תקין בשום מצב. הפרפר זז רק ע"י דוושת הגז והייתי בודק אם משהו תפוס בכבל או במנגנון הפרפר.
בסרק, יש מעקפי אוויר שאחראים על שמירת הטורים או העלאה שלהם במנוע קר. המנגנון שמעלה טורים במנוע קר נמצא צמוד לבית המצערת מצד ימין ונראה כמעין גליל מתכת עם מכסה עם 3 ברגים בחלקו הקדמי.
הוא מופעל ע"י חיישן טרמי מכאני שפותח שסתום כשהמים קרים וסוגר אותו כשהם חמים. ניתן לכוון אותו והוא עושה קצת בעיות כשהוא מתיישן.
אבל, כאמור לדעתי הבעיה שלך היא בפרפר של בית המצערת. תבדוק למה הוא נתפש במצב פתוח.
בר, זה סמוראי הזרקה?
אם כן אז לדעתי פרפר פתוח חלקית בסרק זה לא תקין בשום מצב. הפרפר זז רק ע"י דוושת הגז והייתי בודק אם משהו תפוס בכבל או במנגנון הפרפר.
בסרק, יש מעקפי אוויר שאחראים על שמירת הטורים או העלאה שלהם במנוע קר. המנגנון שמעלה טורים במנוע קר נמצא צמוד לבית המצערת מצד ימין ונראה כמעין גליל מתכת עם מכסה עם 3 ברגים בחלקו הקדמי.
הוא מופעל ע"י חיישן טרמי מכאני שפותח שסתום כשהמים קרים וסוגר אותו כשהם חמים. ניתן לכוון אותו והוא עושה קצת בעיות כשהוא מתיישן.
אבל, כאמור לדעתי הבעיה שלך היא בפרפר של בית המצערת. תבדוק למה הוא נתפש במצב פתוח.
תודה יונתן.
אולי לא הבהרתי את עצמי. קודם כל מדובר בקרבורטור. הפרפר הוא הפרפר שנמצא בין פילטר האוויר ופתח הכניסה לקרבורטור ולא קשור לדוושת הגז אלא רק לשינוי התערובת במזג אוויר קר. לכן הוא לא נע אם לחיצה על הדוושה. האם המנגנון שדברת עליו קיים גם בקרבורטור, ואם כן האם יש לו בורג כיוון ברור?
לא מכיר קרבורטור ולכן כל מה שכתבתי לא רלוונטי למקרה הספציפי.
boaz avrahami
05-01-17, 19:56
מה קורה אם אתה פותח ידנית את הפרפר עד הסוף?
לא מומלץ להזיז אותו ידנית. מנגנון ההפעלה שלו לא יאהב את זה.
עדיף לפרק ולראות למה הוא תפוס.
לא מכיר קרבורטור ולכן כל מה שכתבתי לא רלוונטי למקרה הספציפי.
יונתן עשיתי עוד עבודת מחקר והבאתי כמה צילומים.
צילום אחרון זה הגליל השמן שיש לו זרוע ומתחבר למנוף הפרפר בקרבורטור.
הצילום האמצעי זה הגליל הארוך שמחובר על ראש המנוע ואליו נכנס צינור מים ויוצא כנראה צינור אוויר לגליל העליון שתואר קודם.
הצילום העליון מראה את מהלך צינור האוויר מלמטה למעלה כולל פילטר האוויר האמצע (מבט מלמעלה).
למרות שזה קרבורטור אני רואה גם גליל אם 3 ברגים ובורג באמצע כמו שאתה מתאר אז יכול להיות שלא שינו את המנגנון הזה. מעבר לו הוא מחובר בצינורי (שנראה לי של אוויר היות ויש פילטר אוויר קטן באמצע כמו שסוזוקי אוהבים לתקוע בכל מקום) והוא מתחבר לעוד גליל שיוצא מראש המנוע אם צינור שהוא נראה של מים חמים. אני לא יודע מה תפקיד כל אחד מהם אבל הצינור מים נראה לי חם ומשם והלאה כולל הגליל למטה לא. אני לא יודע ממה כדאי להתחיל ומה יכול לעשות נזק אם אפתח. אם למשהו יש ניסוי בתיקון או כיוון של כזה דבר אשמח.
תודה
בר.
זה לא דומה שום צורה למערכת שיש במוזרקים.
לא מכיר, סורי.
למערכות מוזרקות אין צ'וק.
נכון. אבל בסמוראי מוזרק יש מנגנון אוטומטי שפועל על טמפ' המים שתפקידו להעלות טורים ע"י פתיחת מעברי אוויר כשהמיצערת סגורה. במקביל המחשב כנראה מוסיף דלק ובכך מתקבלת תערובת עשירה יותר שלמעשה מדמה את פעולת הצ'וק.
אמורים להיות צינורות כניסה ויציאה של המים החמים.
תבדוק שאכן שניהם באותה טמפרטורה.
המשך בדיקה.
יש צינור מים אחד מתחברים למוט הארוך שבתמונה מחובר ישר לבלוק ת וממנו נראה כמו צינור אוויר (לא מוגן ומחובר לילטר אוויר קטן לכן זאת ההנחה שלי). הצינור נראה שמעביר מים חמים ואת המוט הארוך אני לא יודע איך לבדוק ומה הוא עושה בדיוק. נראה לי שמזזיז איזה שהיא דאפרגמה שדוחפת אוויר למעלה.
בגליל הגדול יותר והקצר שמחובר בצד לקרבורטור ת יש מוט שהוא יכול לדחוף את הפרפר מבחוץ. יש עליו בורג שניסיתי לשחק איתו אבל לא שינה את מצב מוט הדחיפה. בכל מקרה נשאר באותו מצב.
יש למישהו עוד רעיונות מה ניתן לבדוק או לכייל?
בר.
חפש צינור מים נוסף שמשלים את המעגל.
נתק את שניהם ונסה להעביר "חוטר" במעבר המים.
המשך בדיקה.
יש צינור מים אחד מתחברים למוט הארוך שבתמונה מחובר ישר לבלוק ת וממנו נראה כמו צינור אוויר (לא מוגן ומחובר לילטר אוויר קטן לכן זאת ההנחה שלי). הצינור נראה שמעביר מים חמים ואת המוט הארוך אני לא יודע איך לבדוק ומה הוא עושה בדיוק. נראה לי שמזזיז איזה שהיא דאפרגמה שדוחפת אוויר למעלה.
בגליל הגדול יותר והקצר שמחובר בצד לקרבורטור ת יש מוט שהוא יכול לדחוף את הפרפר מבחוץ. יש עליו בורג שניסיתי לשחק איתו אבל לא שינה את מצב מוט הדחיפה. בכל מקרה נשאר באותו מצב.
יש למישהו עוד רעיונות מה ניתן לבדוק או לכייל?
בר.
הי בר,
קראתי את השרשור כמה פעמים וקצת התקשתי להבין הכל. זה בסדר גמור אם אתה לא מכיר את כל המושגים ושמות הרכבים, אבל בשביל שיהיה יותר קל לעזור לך ממליץ לצרף תמונות.
הקרבורטור בסמוראי (אם זה אסין) מצויין, הוא אמין ועובד לא רע. הבעיה העיקרית שלו זו מורכבות מכנית.
אני עדיין בשלבי מיפוי של כלל האלמנטים אבל את הבסיס כבר פענחתי, אנסה לעזור לך.
נתחיל עם הצ'יוק:
כאשר המנוע קר, הפרפר צריך להיות במצב סגור (כמעט לגמרי), כאשר המנוע מתחמם הפרפר יפתח בערך ל45 מעלות. בעת לחיצה מכובדת על הגז הפרפר נפתח לגמרי ונשאר פתוח.
שינוי מצב פתיחת הפרפר נקבעת ע"י טמפרטורת מי קירור.
112603
אתה מתאר בעיה קצת שונה, תקן אותי אם אני טועה.
לאחר הנעה קרה המנוע עובד על איזר ה900 סל"ד (?), כאשר הוא מתחמם עולה לאיזור ה1200-1600(?).
בוא נתחיל מהפשוט למסובך, חבל לרוץ לפרק (תכף יקפוץ פה איזה ליצן).
לקרבורטורים באופן כללי יש קושי לשמור על כיוון לאורך זמן, מתי פעם אחרונה כיוונת אותו?
אם מזמן אז יש שתי אופציאות בסיסיות:
1. תערובת דלק עשירה - יש עשן וריח דלק בהנעה קרה?? (אחרי שהמנוע חם, יותר קל לו לשרוף את הדלק ובהתאם הסל"ד עולה)
2. סיבובי סרק: יש שני ברגים שאחראים לסיבובי סרק, האחד לתהליך חימום המנוע. השני כאשר המנוע חם, יתכן והוא הסתובב (הקפיץ שלו חלש או מישהו נגע).
3. בדוק חופש כבל גז, יכול להיות שהוא מתוח מידי.
מאיפה אתה בארץ?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.