התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ידית פלדלת לא פותחת את הלשונית - יש מה לעשות?

polar bear
16-01-17, 12:04
התהליך היה הדרגתי, בהתחלה רק חלק מהלשונית היה נשאר בחוץ, מהלך סרק של הידית עד שהלשונית מתחילה להיכנס. עד שלא מזיזה אותה בכלל. עם המפתח עוד מצוין. יש מה לעשות או שצריך להחליף מנגנון?

איך מוציאים מנגנון כזה בכלל עם על החיבורים שיש לו?

תודה.

katsirz
16-01-17, 12:11
זה השלב שאני הייתי מחליף את המנגנון, לפני שאתה נשאר בגור בבית או מחוץ לבית...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

מאיר אלוני
16-01-17, 13:20
https://www.youtube.com/results?search_query=%D7%94%D7%97%D7%9C% D7%A4%D7%AA+%D7%9E%D7%A0%D7%92%D7%A0%D7% 95%D7%9F+%D7%A4%D7%9C%D7%93%D7%9C%D7%AA

kobiarava
16-01-17, 16:10
אין ברירה, מחליפים מנגנון. לדעתי עדיף להשאיר את העבודה למנעולן, יש יותר מדי פוטנציאל לתקלות בפירוק או בהרכבה, מה שיצריך ממך להזעיק מנעולן לחילוץ, והפער בין קניה של המנגנון לבין קניה כולל הרכבה לא גדול.
גילוי נאות- אני מנעולן לשעבר בהכשרתי ועיסוקי, והחלפתי עשרות רבות ואפילו מאות מנגנונים בדלתות פלדה מהיצרנים השונים

קובי

ruby572
16-01-17, 17:11
תעלה תמונה ותקבל את סדר הפעולות שצריך.
ואז תחליט אם זה מסובך לך או שתרצה איש מקצוע.
לדעתי לא מסובך לבעל ידיים טכניות.

אמיר ב.א
16-01-17, 18:41
לפני התותחים הכבדים ,
ניסית להתיז שמן בסגנון של WD40 על הלשונית בזמן שאתה משחק איתה פנימה החוצה ?
אצלי בעבר זה נתן עוד חיים לאיזה שנה ...

polar bear
16-01-17, 22:31
הלשונית לא תקועה, הידית מסתובבת על ריק. 112576112577112578

בסרטונים לא מופיע איך להחליף מנגנון.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

kobiarava
17-01-17, 06:56
לא מופיע כי זו לא עבודה פשוטה... הדרך המומלצת דורשת חליצה של הדלת מהצירים והשכבה שלה על הצד, ובד"כ כמנעולן השתמשתי בכלי מאולתר לעבודה של חליצת הבריחים מהמנגנון מבלי להפיל אותם לחלל הדלת. מעבר לזה, מצאת מקור לקניית המנגנון? הוא הרבה פחות זמין על המדף מצילינדרים למשל...
אני שוב ממליץ לך להזמין מנעולן לביצוע העבודה, אבל אם תחליט בכל זאת לבצע לבד אשתדל לעזור בהדרכה

קובי

אמיר ב.א
17-01-17, 11:25
בסירטון הנ"ל יש הסבר לגבי החלפת מנגנון של חוסן ומנגנון של רב בריח:

https://www.youtube.com/watch?v=Hw-2Jhl3UjA

polar bear
17-01-17, 19:38
בשני משפטים של קובי יש יותר מידע מכל הסרטון הנל .{ שכבר צפיתי בו , אני נוהג לצפות ביוטיוב לפני פוסט }

קיצור - תודה קובי. מה שנתת הספיק לי לביצוע העבודה. { לא היה לי זמן לשאול ולהענות }

בפירוט- החלטתי לפעול בשיטת נפתח נראה , ניסיתי להוציא את הצילינדר, והבורג שלו פשוט מחובר לצילינדר עצמו. עד כדי גזירה של הבורג. ניסרתי את הבורג בתור המנגנון, ושלפתי אותו החוצה. אי אפשר להוציא את הבורג, הזנב שהשארתי נגזר גם. ניסיתי לקדוח, ללא הצלחה. אני שומר את הצילינדר הזה למתי שיהיה לי כלים או זמן להתעסק איתו.

הלכתי לחנות,רכשתי צילידר ומנגנון { היה אחד } . שקלתי לוותר על כל ענין הבריחים הנוספים, אבל כשהתחלתי לעבוד ,- אמרתי מה - קניתי רב בריח, לא נחבר הכל? הבנתי מדברי קובי שהטריק בכל הקטע זה להוציא את הבריח העליון והאחורי מהחור שלהם - האחורי בכל מקרה,והעליון במידה ונפל { נפל }. פרקתי את הדלת, השכבתי על השולחן. חצי שעה עבודה . וזהו.

את הבריח האחורי קשרתי בחוט דיג על מנת לשחק איתו עד שיצא מהחור לאחר החיבור למנגנון.

הקטע המוזר שהידוק הברגים של הפחית שמכסה את הצילנדר גורם לקושי במנגנון הנעילה....

וגם, החלק התחתון של הדלת, מסתבר, הוא לא חלק מהדלת, ובמהלך הפו"ה נוצר עליו לחץ וצד אחד נכנס לתוך הדלת.

אני מאמין שעם עוד קצת עצות זה היה הולך יותר חלק ומהר.

תודה.

kobiarava
17-01-17, 23:06
סחטיין. לא כל אחד היה מצליח. 2 הערות, האחת- אם היית משכיב את הדלת על הצירים ולא על הדופן, היה לך קל בהרבה, מנתקים בריח עליון ותחתון ושולפים את המנגנון ביחד עם הבריח האחורי. השנייה- לגבי הידוק האומים במגן הצילינדר, יש הרבה היגיון בכך שהם מקשים את הנעילה בהידוק יתר, אחרי הכל אתה בעצם צובט את הדפנות כלפי גלגל השיניים הראשי... זו גם הסיבה בגללה מורכבים שם אומי ניילוק, כדי שתוכל להדק בדיוק כמה שצריך, לא יותר...

קובי

-->