התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הואגוניר והברונקו חוזרים אחרי 20 שנים ...

אמיר ב.א
17-01-17, 17:40
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4908173,00.html
מעניין מה יעשו מהם היום ?

דרור ברלי
17-01-17, 20:35
אז אמרו.

הם אומרים את זה כבר המון שנים. חושפים דגמי תצוגה מעוררי תיאבון שנראים מוכנים לייצור - אני מאמין להם לחלוטין שהכלים האלה מוכנים לייצור, אבל עובדה שזה מתמהמה שוב ושוב, כי יש עוד הרבה שיקולים שיווקיים ותדמיתיים שחזקים יותר מהתשוקה שלנו לשמות נוסטלגיים.

הלוואי והפעם זה סוף-סוף יקרה. וכאילו שזה ישנה משהו עבורנו כאן בישראל.

נמרוד
18-01-17, 09:32
ברונקו חוזר ב2019-2020, זה חדשות כי פורד אישרו את זה רשמית לאחרונה. אם זה יהיה מתחרה רציני לג'יפ רנגלר כמו שמקווים חובבי השטח בארה"ב או איזו גרסה של SUV מפונפן כזה או אחר שיבייש את השם, זה לא ברור.

ד ו ר ו ן
18-01-17, 13:43
איך מתחרה?
2 דלתות, יהיה נישה.

נמרוד
18-01-17, 13:55
אתה יודע איך יראה הברונקו החדש? נא לשתף, זה יהיה סקופ עולמי בג'יפולוג :rolleyes:

ד ו ר ו ן
18-01-17, 14:40
לפי התמונות שיצאו.. לא נראה משהו.

נמרוד
18-01-17, 14:47
לא יצאו שום תמונות עד היום, כאמור אם תשתף זה סקופ ברמה עולמית.

ד ו ר ו ן
18-01-17, 16:36
http://expeditionportal.com/ford-bronco-and-ranger-return-to-us-market/

סקופ במרחק גוגל..

נמרוד
18-01-17, 16:50
לצערנו התמונות האלו הן פנטזיה של חובב המותג, מוכשר מאד, ומשמשות לאילוסטרציה של הכתבות בנושא כבר חודשים ארוכים. אבל אין להן שום קשר למציאות.

זה המקור
http://www.bronco6g.com/forum/index.php?threads/2020-ford-bronco-concept-rendering.46/

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

yoni_0000
18-01-17, 19:04
יש גם דיבור שהוא יראה כמו רפטור. אין לדעת.
בשורה התחתונה, בשביל שיקחו אותו ברצינות בתור מתחרה לרנגלר, אני חושב שהוא חייב סרן חיי מקדימה.

112601

six 4 life
18-01-17, 19:09
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4908173,00.html
מעניין מה יעשו מהם היום ?
הברונקו החדש בכתבה נראה כמו צידנית.

דרור ברלי
19-01-17, 08:30
אפילו בעיבוד הממוחשב הפנטזיונרי (והמושקע, אין ספק) לא יכלו להימנע מצמיגי חתך נמוך?................... מה יהיה?.....

לגבי הסרן - בתעשיה שמקדשת צמיגי חתך נמוך, אל תצפה למצוא סרן קדמי חי. זה לא פוליטיקלי-קורקט.
אבל עכשיו מתחלף שם באמריקה הפרזידנט, וגוד-בלס-אמריקה, הפוליטיקלי-קורקט חוזר סוף-סוף עמוק לארון. כולי תקווה שיישאר שם לנצח - ושזה יחלחל גם לתעשיית הרכב.

lizard
19-01-17, 08:56
כן...זה לא יקרה.
אל תסמוך על האי פוליטיקלי קורקט של טראמפ. הרבה אנשים עשו הרבה רעש לפני שנבחרו ואחרי שנבחרו נהיו כלבלבים שקטים.

אבל אני חושב שמה שכתבת בקשר לעיבוד מחשב נכון. אני מאמין שהתרבות המערבית הנוכחית מקדשת מראה יותר מאשר תוכן. הרכב לא צריך להיות BAD ASS, הוא רק צריך להראות כזה. והרכב בעיבוד מחשב באמת נראה כזה אבל כששמים לב לפרטים כמו למשל המהלך שהגלגלים יכולים להכנס עד לנגיעה בפח או גובה התחלתי של הרכב, רואים שזה פשוט לא זה. אני די בטוח שהרכב הרשמי ולא הפנטזיה יהיה אפילו גרוע יותר.

דרור ברלי
19-01-17, 09:37
אל תדאג, אין לי שום אשליות בקשר לנשיא החדש.
אם כי עמוק בפנים, אני באמת מקווה ומייחל שיקיים ולו קמצוץ ממה שהבטיח.

ואם נחזור לג'יפים, הרי שזה לא רק קידוש הלוק החיצוני אלא באמת פוליטיקלי קורקט. העדפת תדמית על פני המהות.
פלסטיק במקום מתכת, מסך מרצד עם אפליקציות במקום סרן, מחשב נפרד למתג התנעה, לפתיחת חלון ולמחזיק כוסות. תוכנה במקום נהג. הכל חרטא אחת גדולה.

שים לב מה קורה בתעשיה.
זה מתחיל מצריכת דלק, פליטת מזהמים וריצת אמוק היסטרית/מטורללת לכיוון של נהיגה אוטונומית על מזבח קידוש הטכנולוגיה המיותרת.

סרנים חיים? זו מילה גסה. זה נוגד את פילוסופיית הבטיחות ויש לזה תדמית לא-פוליטיקלי-קורקטית ואנטי סביבתית. אפילו יצרן מתמחה שטח כמו לנדרובר נטש את הסרנים החיים והשילדה. מה יהיה עם הג'ימני בשנה הבאה? אף אחד לא יודע. נקודת אור בודדה באפילה - רנגלר JL שיבוא עלינו לטובה ממש אוטוטו, עדיין מצוייד בסרנים חיים, אבל הוא והטויוטה סדרה 70 שלא בדיוק משווק ברוב העולם המערבי, ועוד שני טנדרים פולסייז (ראם ופורד בדגמי ההווי-דיוטי), הם אשכרה האחרונים עם שני סרנים חיים. הרנגלר שיבוא אחרי ה-JL, האם יהיו לו סרנים או בכלל שילדה או מנוע שריפה פנימית או אפילו גלגל הגה?.... מי יודע.

שים לב מה קורה עם צמיגים - כל רכב שטח, כולל רוביקון, נועלים צמיגי כביש.
מעבר גורף לצמיגי חתך נמוך על ג'נט סגסוגת ענקי גם ברכבי כביש-שטח, גם כאשר קוטר הבלמים וגודל הקאליפר לא ממש מצדיקים את זה ופגוש קדמי כל כך עמוק שכמעט נוגע בכביש כי הוא בטח מוריד איזה 0.0001 cd ממקדם הגרר, מה שחוסך ליטר וחצי דלק ב-100,000 ק"מ... זה הפך למין אקסיומה עיצובית שכזו. תסתכל על גרנד צ'רוקי WK2, זה שכמה כאן מגינים בחירוף נפש על יכולות השטח שלו, ותבין למה אני מתכוון.....
העולם אשכרה נפל על הראש ושלא יהיו לך שום ספקות - לא תהיה חזרה אחורה. זה רק ימשיך ויהיה גרוע יותר ויותר, עד שנסיעת רכב מנועי בשטח תיאסר כליל וזה כבר לא ישנה בכלל איזה סרן ואיזה צמיג ואיזה מרווח גחון. אבל ימשיכו למכור לך תדמיות קשוחות, בתי גלגל מושחרים ומנופחים, פסי גגון מובלטים, חלקי פלסטיק צבועים בגוון אלומיניום ומעוצבים בצורת "מיגונים" ושאר חרטא.
ואז השכנה מהקומה מעל, פרחה מחומצנת עם שני ילדים ערסים קטנים עם תספורת מוהוק שבוהים כל הזמן לתוך טאבלט מרצד, תבוא ותספר לך בגאווה שקנתה "ג'יפ חדש מה זה חייתי"..... ואז, רק מתוך נימוס, אתה טורח ללכת איתה עשרים מטר לחנייה שלה כדי להעיף מבט ולומר לה שתתחדש על הקיה ספורטאז' 1.6 החדש....

אני לא יכול שלא להזכיר אינצידנט מטיול ג'יפונים כפולי הנעה, רובם מהדגמים "הנכונים לשטח" בקטגוריה, שנערך באחת השבתות שבהן הגשם הפתיע והפך את השבילים למעט בוציים וחלקים. לא עזר להם ה-4X4, צמיגי הכביש נסתמו בבוץ וכל השיירה אכלה אותה עם גליצ'ות בלתי נשלטות, רכבים שהחליקו מהשביל ונתקעו. חלק סבלו מנזקים. והנה - הלך הטיול והפך לסאגת חילוצים עם הרבה מרירות אח"כ. ברכב שטח נורמלי, עם צמיגי שטח נורמליים, הם היו נוסעים כרגיל ואפילו נהנים.

"רכב שטח" מודרני עם צמיגי כביש נמוכי חתך וספויילרים מפלסטיק?... מה אני אגיד לך, עם דברים כאלה אולי מוטב לא לרדת לשטח בכלל.

lizard
19-01-17, 11:35
ברור שמוטב שלא ירדו לשטח כלל. הם לא מיועדים לשטח.

הדסופה
19-01-17, 11:44
דרור
רכבים אוטונומיים זה מהות ומהות גדולה מאוד בתחום שלא הנפיק מהויות כבר 100+ שנים מאז שהתחיל להשתמש במנוע בעירה פנימית

עם כל השאר אני מסכים

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

דרור ברלי
19-01-17, 13:05
האנטגוניזם שלי כלפי מכונית אוטונומית לא נובע מפחד מטכנולוגיה, אלא מהספיחים שלה שכולם נעוצים בהחלטות של פוליטיקאים - ואני מתכוון לרגולציה שעל מנת לאפשר לטכנולוגיה אוטונומית לפעול באופן מושלם, היא תאסור על בני אדם לנהוג.

מכונית אוטונומית היא דבר רע מפני שהיא לא תהיה עניין לשיקול או בחירה. זו טכנולוגיה שהשלטון יכפה עלינו מכוחם של חוקים.
וזה מסיבה נורא פשוטה - כי היא לא יכולה לפעול ולהתקיים בצוותא עם נהגים אנושיים על אותו כביש. לא יכולה לחזות את שגיונותיהם.

ואני, מין תרח מיושן, רומנטי ואגואיסטי שכזה שהחופש שלו חשוב לו יותר מתקנות בטיחות שמשתנות חדשות לבקרים או מחזונות בהקיץ על "תחבורה שיתופית" שתנגיש מכונית גם לקהלים שלא נוהגים. כי כבר היום יש להם מכונית אוטונומית שיתופית שנוסעת לאן שירצו - יש לה כובע צהוב על הגג וקוראים לה "מונית". ומי שאין לו היום כסף לנסוע במוניות, ממילא לא יהיה לו כסף לשלם עבור מכונית אוטונומית בעתיד. עבור אחד כזה יש תחבורה אוטונומית שיתופית שנקראת "אוטובוס" ו"רכבת" (שהם אגב לא כאלה רעים. אני משתמש בהם לא מעט). מכאן אתה יכול להבין את ההתייחסות שלי לדבר הזה שנקרא "מכונית" - זה לא רק הכיף לנהוג אלא החופש. המכונית היא אחת מפסגות ההישגים של המין האנושי משום שהיא מסמלת חופש. חופש תנועה, היכולת להגיע לאן שרוצים. וכן, אני לא מתבייש - גם ההנאה שבעצם פעולת הנהיגה. מכונית אוטונומית היא תחילת הסוף של החופש. ואני, למען חופש, מוכן לוותר על טכנולוגיה.

ואם נעזוב בצד את השיקוץ האוטונומי ונחזור לרכבי שטח - כל מיני תקנות וחוקים מקלקלים לנו את רכבי השטח. לא לחינם קבענו באיזה דיון אחר שהסטנדרטים בכל מה שקשור ליכולות שטח, כל הזמן יורדים. והיום יש גם חוקים והגבלות וכסת"חים: לא סתם אתה מחויב להלביש מתחת לזנב של טנדרים מין קורת ברזל מכוערת שתפקידה למנוע מקרוסאוברים ומשפחתומטיות שנהוגים בידי דודות חולמניות להינעץ מתחת לארגז הטנדר. אם אתה רוכש את הרוביקון שלך מהיבואן הרשמי, אתה מקבל אותו נעול צמיגי כביש. כי איזה פקידון קבע שצמיגי שטח עלולים להיות מסוכנים. וזוהי רק ההתחלה-לה-לה. על תיבת ההעברה עם הילוך הכוח יצרנים רבים כבר ויתרו, צמיגי השטח בדרך ואחריהם גם הסרן החי ועוד פיצ'רים רבים - כאשר בסיומו של התהליך, גם את גלגל ההגה תתלה על הקיר למזכרת. זה בלתי נמנע, כבר הפסדנו במלחמה הזאת. ומה שאומרים ועושים אנשים כמוני שפעולת הנהיגה חשובה להם (כי היא חלק מהגדרה שלי ל"חופש") זה רק הוצאת אוויר חם. קרב מאסף חסר תוחלת.

ariel-ro
19-01-17, 15:01
דרור, גם אני מאוד אוהב את תחום הרכב, נהנה ממנו וכאשר אני מסתכל בצורה אגואיסטית על עצמי, מתעצב לאן שהוא הולך.
אבל...
מכונית אוטונומית בטוחה כמעט ב100% אם כל שאר הרכבים הם גם אוטונומים. כמות החיים שינצלו בעקבות כך היא עצומה. מדובר על כמה עשרות אלפי הרוגים בשנה(!!!) וכמה מיליונים של פצועים בשנה. וזה רק בעולם המערבי.
לדעתי במצב כזה, נדרשת התערבות וכפייה של השלטון. כי כל אחד בראייה אגואיסטית לא מוכן לוותר על הרכב שלו, אבל בראייה אובייקטיבית כמות הנזק בנפש שהמכוניות גורמות לא שווה את המחשבה האגואיסטית שלנו.

Bernard
19-01-17, 15:35
דרור, גם אני מאוד אוהב את תחום הרכב, נהנה ממנו וכאשר אני מסתכל בצורה אגואיסטית על עצמי, מתעצב לאן שהוא הולך.
אבל...
....
לא שווה את המחשבה האגואיסטית שלנו.

כן.
כל העולם הוא כפר גלובלי אחד קטן ואני גם רוצה.. שלום עולמי...
אידיליה.. אוטופיה ומישהו צריך להתחיל את המהלך, ומי אם לא אנחנו.. אלה שה"גלובל" חשוב לנו..

מעניין ת'סבתא של הכושילאמ... סליחה. נסחפתי.. ננסח מחדש.
מעניין את הסבתא שלי, חיסכון של אלפיים הרוגים בקזחסטן או רוסיה (אתה רק רואה את סרטוני התאונות שם, ביוטיוב...קוקיות) - שילמדו לנהוג ויסללו כבישים.
והאמת.. גם הכותרות אצלינו, על שיאים במספרי ההרוגים, לא ממש מזיזות אותי לכיוון אוטונומי או פחות שטח - אם רק היו משקיעים את המיסים שנגבים לגבי כלי רכב (לא יותר.. רק מס שנגבה משוק הרכב בארץ) בחינוך לתרבות רכב/נהיגה ותשתיות... המצב היה שונה לגמרי.

שוב..
אני מצטער להסכים עם דרור (כמעט) בכל מה שאמר.

ובנושא הכותרת..
אני עדיין מחפש דרך להביא לארץ (ולרשום באופן חוקי) ברונקו 1994-6. :(
האם למישהו יש רעיון????

boaz avrahami
19-01-17, 20:38
פשוט. חכה 7 שנים

Bernard
20-01-17, 02:05
קטעים איתך...

boaz avrahami
20-01-17, 14:08
קטעים איתך...

הקטעים הם דווקא איתך...
אני משער שבדקת ואתה מכיר את המגבלות היטב. או שתמתין שם עד 6 שנים בג(א)ולה ואז תהיה תושב חוזר עם זכאות או שתחכה שהרכב יהיה אספנות. אין דרך אחרת.
במקרה זה אפילו לא נראה לי שיעזור להיות ״נחמד״ למישהו.

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

asafk
20-01-17, 15:01
הוא צודק. רק חכה קצת עם הקנייה שייגמרו חגיגות היובל לברונקו והמחירים ירדו...
ואז תשפץ תסדר ותשפר בנחת. מכל טוב אמריקה. עד שיהיה אספנות.
רק את הצביעה הסופית תשאיר לביצוע בארץ. ההבדל במיסוי יהיה משמעותי.

אסף.

Bernard
20-01-17, 15:22
קודם כל - הוא לא צודק. הוא אף פעם לא צודק - או כמו שהגמדה הקטנה שלי אומרת "הוא אף פעם צודק".

שנית (בלי כל!) - למרות שיש כאלה שיתווכחו על זה.. אני גבר! וגבר לא יכול חכות (6 שנים? השתגעתם?). גבר צריך סיפוקים מיידיים!!!

שלישית - כבר עכשיו יש לי זכויות של תושב חוזר. הבעייה שאין לי זכויות של עולה חדש..

רביעית - מי מחכה פה שש שנים? חוזרים בעוד שנה בערך.

חמישית - לשפץ ולשפר ולשנות לוקח פה... שבועיים. ארבעה ימים לחפש, יומיים משלוח ושבוע הרכבה (במוסך שליד הבית - אחלה חבר'ה. עכשיו משפצרים מנוע ל-900 כ"ס, שאני שולח לחבר בארץ..והם מתמחים בפורד) - זה לא ממש פרוייקט, זה רק לחפש בקטלוגים שאני מקבל כל חודש ולהחליט על תקציב - אמריקה!!

שישית - נראה לי שאני תקוע עם הריינג'. שבוע שעבר, קוויקי בארץ, בדקתי את החיווט שהעכברים אכלו... עצוב מאוד.

boaz avrahami
20-01-17, 15:38
אתה לא תקוע עם הרינג׳ אלא הוא איתך.
אם זה היה תלוי בו או בעכברים הוא כבר מזמן היה יוצא כמוך לפנסיה אבל לא תקציבית [emoji41]
מסכן אבי... שבגללך משאיר את מלכודת העכברים הגדולה ביותר בגדרה פתוחה

שנית (כל!) עקר בית לא זכאי להטבות גבריות

ברנרד, למיטב הבנתי אחרי שש שנים שם אתה זכאי להביא ברונקו במגבלה של בעלות כאן ל 4 שנים.
6 שנים פחות מה שאתה כבר שם זה לא כל כך הרבה

Bernard
20-01-17, 15:58
שלח לינק לעניין ההוא עם 6 שנים(אפשר גם בפרטי) - אני לא משעתי על כזה דבר..

נמרוד
20-01-17, 16:49
ברנרד אתה מחפש תירוץ להשאר באמריקה?

Bernard
20-01-17, 17:40
ברנרד אתה מחפש תירוץ להשאר באמריקה?

תירוץ?
יש לי סיבות!
אבל מי שואל אותי :(

ד ו ר ו ן
20-01-17, 18:20
לדעתי העכברים עושים לך טובה.
הם מתעמתים ישירות עם לוקאס, ינקו את הזבאלה שלו, וישאירו לך קרקע בתולה לחיווט מחדש..

boaz avrahami
20-01-17, 19:18
מצאתי רק פה אזכור לזה.
מעיון יותר מעמיק אני לא מוצא לזה חיזוקים באתרים הרשמיים. אולי ישן?

http://www.yamyabasha.co.il/יבוא%20אישי%20רכב

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

Bernard
20-01-17, 19:19
לדעתי העכברים עושים לך טובה.
הם מתעמתים ישירות עם לוקאס, ינקו את הזבאלה שלו, וישאירו לך קרקע בתולה לחיווט מחדש..

מערכת המתלים זה לא לוקאס. זה הגרמנים האלה, המתחרים של בוש במערכות בלימה... שכחתי את שמם.

אבל לעניין הברונקו.
כל שנה, לקראת תחילת שנת הדגם, מנסים לעורר את פורד לייצר את הברונקו - ללא הצלחה.
הם מתרכזים במכונית "בינלאומית", אם מכנים אותה פיוז'ן או פוקוס או איזה ח$א אחר... כל היתר דורך במקום.

ופה, בכלל לא משנה שיש מתלים נפרדים - מי שרוצה, יתקין סרנים חיים.

וגם המחירים של הברונקו לא ממש מטרידים אותי - ה"חדשים" (94-6) לא "נחשקים" פה, יחסית לישנים יותר (שדווקא כן מאפשרים ייבוא - יותר מ-30 שננה) שעולים הון.

בקיצור.
מי שמפריע לי זה רק התקנות הישראליות וחוסר יכולת "לסדר מאכער"...

Bernard
20-01-17, 19:26
מעניין.
זה לא מה שמופיע באתרים של "המדינה" (מש' תחבורה ומכס..).
שווה בדיקה, משום שאם זה מה שצריך, שווה להקריב את עצמי ולהישאר עוד קצת... נסבול בשקט..

-->