אהלן,
אני מחפש את השלט המקורי של הנעילה המרכזית לצ'ירוקי 1994.
למיטב ידיעתי השלט הגיע עם הדגמים הבאים-
XJ 1990-1996
ZJ 1993-1996
מצורפת תמונה של השלט, במידה ויש למישהו שלט כזה שעובד אשמח לשמוע!
שבוע טוב,
אריאל
112666
עדכון והסברים-
בגראנד צ'ירוקי וצ'ירוקי מתחילת שנות ה-90 הגיעה מערכת נעילה מרחוק(שלט שנועל ופותח את הדלתות) מבוססת אינפרא אדום(IRָ). המערכת הותקנה אך ורק ברכבים הללו, ולא הומשך הייצור שלה לאחר מכן. רובם המוחלט של מערכות הנעילה מרחוק בכל הרכבים מבוססת RF.
החסרונות של מערכת מבוססת IR הן טווח מוגבל לעומת מערכות הRF - וכך גם במערכת הזאת. מעל 2מ' מהרכב כבר אי אפשר לנעול/לפתוח את הנעילה.
איך יודעים האם יש ברכב את המערכת? - לא בטוח שיהיה לכם גם אם הרכב מהשנתונים הרלוונטים, מכיוון שהעניין תלוי גם ברמת האבזור של הרכב.
1. לפי המידע שיש ברשותי, הרכב צריך להיות מהשנתונים-
XJ 1990-1996
ZJ 1993-1996
2. במידה והרכב אכן מהשנתונים הנ"ל, צריך לראות האם בקונסולה העילית יש מן "כיפה" שבולטת. תמונה מXJ להמחשה-
114497
מכיוון שהמערכת נדירה יחסית, קשה מאוד למצוא שלטים תואמים למערכת. למעשה יש 3 אופציות-
1. שלט חדש מקורי מאיביי/אמזון/דילר בארה"ב - עלות השלט היא 170דולר לפני משלוח ומיסים. מק"ט קרייזלר - 56009031
2. שלט משומש מקורי מאיביי - בין 70 ל100דולר לפני משלוח, המחיר משתנה כל הזמן. מק"ט קרייזלר - 56009031
3. שלט חדש תחליפי - ישנה חברה אחת שמייצרת, שמה הוא KeylessRide. הבעיה היא שאמינות השלט החלופי מוטלת בספק, ולפי דיווחים ברשת הטווח משמעותית קצר יותר. מחיר - כ-40 דולר לפני משלוח
אני הלכתי על האופציה השנייה, מכיוון שלא ידעתי האם המערכת ברכב תקינה או לא, ושלט משומש אפשר למכור פחות או יותר באותו המחיר באייביי במידה והמערכת תקולה ואני לא צריך את השלט.(או במקרה הכי גרוע בזבזתי 300 שקל על הניסיון)
*אני יודע שבמחירים הללו אפשר להביא אחלה מערכת פתיחה מרחוק מאיביי, אבל אני התעקשתי ללכת על המקורי מכיוון שיש לו מקום יעודי ברכב, הוא מתחבר לתאורה הפנימית, ובעיקר כי זה מקורי והתחשק לי ;)
תהליך הסנכרון שלט השלט לרכב הוא פשוט ביותר, ומופיע בצורה מסודרת בספר הנהג המקורי של הרכב.
תרגום חופשי כפי שמופיע בספר הרכב-
1. התיישב במושב הנהג וסגור את כל הדלתות.
2. הכנס את המפתח לסוויטץ' ושים אותו במצב OFF.
3. פתח את דלת הנהג והשאר אותה פתוחה לכל אורך התהליך.
4. הזז את מתג הנעילה המכנאי של דלת הנהג לLOCK. - שימו לב, רק את המתג של דלת הנהג!
5. סובב את הסוויטץ' למצב RUN.
6. כוון את השלט לכיפה הנמצאת בקונסולה העילית.
7. לחץ על כפתור הLOCK בשלט והחזק אותו עד שהנורה על השלט מהבהבת פעמיים.
8. הזז את הסוויטץ' ל-OFF בתוך 20 שניות מרגע שהנורה בשלט הבהבה פעמיים.
למרות שכמות הרכבים בארץ עם מערכת הIR כזאת היא כנראה אפסית, וגם אם היא קיימת, הסיכוי שהיא עובדת ומישהו יירצה להתעסק ולשלם שלט משומש(השלט הראשון שהזמנתי הגיע תקול) הוא גם נמוך מאוד. מקווה שהמידע הזה יועיל למישהו. ;)
אריאל
אצלי אין - יש לי שלט RF מקומי.