צפייה בגרסה מלאה : בניית קמין (אח) עצים מדוד שמש ישן - עכשיו תורי!
היי,
קראתי וחפרתי על בנייה עצמית של קמין. עושה רושם שזה לא דבר מסובך.
אני מחפש לבנות קמין למרפסת בדירת גג. הקמין יופעל פעמים בודדות ואינו מיועד לחמם את הבית.
אז כמו שקראתי באחד השרשורים, דצמבר-ינואר היא עונת המציאות בתחום הדוד-ים ומצאתי את הבחור הזה ברחבי תל אביב.
ראיתי לא מעט דודי שמש עד שבחרתי את האחד שראוי להעמסה. רובם היו יחסית צרים וגבוהים או ענקיים בכל המימדים. חיפשתי לי גוץ-דוד נחמד שכזה:
112769
המשימה הראשונה הייתה להעיף את הבידוד (לא לשכוח ללבוש ולחבוש את כל אמצעי המיגון בעיקר לנשימה).
את פתח כניסת גוף החימום אני ממיר לפתח כניסת אויר. הוספתי כמה חורים למצבי כניסת אויר שונים. ככה אני משתמש בפתח הקיים ובמכסה המקורי לשליטה על כמות האויר (ממצב כמעט סגור לחלוטין עד מצב ששליש הפתח מכניס אויר). בהמשך אולי אטפל בזה בצורה יותר אסתטית. בנתיים זה יספיק.
112770
רגל מברזלים שהיו זרוקים בחצר:
112771
112772
112774
דלת מצירים שמצאתי בסדנה:
112775
קצת אבנית וחלודה:
112773
אחד מחבר הפורום פינק אותי בארובה באורך 2 מ', קוטר 5 צול (אם אני לא טועה) ופייפ מתאים.
בשלב זה בניתי רגל לדוד וחתכתי את פתח הקדמי. הכל מרותך עם מעט פיקים ואני פתוח לשינויים והמלצות.
מה בהמשך:
1. תא אפייה: חשבתי לעשות תא בחלק העליון להכנת פיצות. טאבון קטן בתא נפרד לחלוטין (לא כמו בתמונה שהעשן עובר בתא אפייה). יש לי אבן מתאימה לתנור פיצות שארצה להשתמש בה. אם אני הולך על זה זה מקטין משמעותית את תא הבעירה. יש איזה גדל מינימלי של תא בעירה? שוב, התנור יעבוד פעם ב.. והוא אמור לחמם 3-4 אנשים שיושבים סביבו צמוד יחסית.
2. הארובה תצא מהחלק העליון של הדוד, צמוד לקיר האחורי. כלומר 2/3 מהחלק העליון יהיה תא אפייה ו-1/3 יוקצה לארובה.
מלבד מדפים פנימיים להולכת העשן בצורת 'S', יש עוד משהו שצריך לחשוב עליו?
3. באיזה צבע צובעים את הדוד בסיום? ספריי חום רגיל?
4. מה הדרך הקלה והזולה לייצר ידית פתיחה? בורג עם חתיכת עץ בקצה?
זה הרפרנס לתא אפייה (כאמור אני לא רוצה לעשן את הפיצה שלי).
112776
עוד רעיונות והצעות יתקבלו בברכה. המגבלה היחידה שאני מציב היא עלות אפסית (מלבד צבע).
boaz avrahami
27-01-17, 16:21
רגליים הייתי עושה מברזל זווית שאותו הייתי חורץ בצד של הריצפה עם כיוון הזווית לאורך של כ 5 סמ ואז מכופף אותם ומעגל חלפי מעלה עם פטיש.
באופן הזה אתה יכול בסוף ליצב את התנור רק עם דפיקות הפטיש.
אם תחליט להמשיך בקו שלךבדוק שהוא מספיק יציב...
דעתי אחרי בניה של כמה קמינים קטנטנים:
בנושא האפייה - הייתי פותח עוד תא מעל התא שכבר פתחת, ולא הולך על המכסה הנפתח או התא הנפרד, הייתי מרתך פנימית שני פסים שעליהם תשב האבן -תעשה ככה שהאבן יכולה לצאת כשלא צריך אותה ותעשה ככה שאפשר לשלוף את זה החוצא כמו מגש לנוחות תפעול. לא חייב מסילות או משהו מתחכם, מספיק לדעתי משהו (פסים מלמעלה לדוגמא) שימנע מהאבן להתהפך החוצה ופלאחים שיקיפו את האבן ויחבקו אותה ועל זה ידית קטנה למשיכה.
כאשר הבעירה טובה, אתה לא תעשן את הפיצה. אנחנו מפעילים את הקמינים בחללים שברובם יש רק קיר אחד פתוח - סטייל מרפסות וכאלה, לאחר הבעירה הראשונית אין עשן.
תעשה למעלה משטח יחסית ישר שתוכל להניח קומקום או פלנצה וכו.
אכן הדרך הקלה לידית זה אכן בורג ועץ.
תתקין שעון חום - זה שקלים. תעשן בשרים - זה תענוג.
בהצלחה. אנחנו חשבנו שנפעיל את הקמין פעם ב... קדחת, עבד כל סופשבוע ואנחנו השמנו יופי.
כתבת שאתה מתכוון להוליך את העשן בs. מה המטרה? האם זה כדי לנצל עוד חום?
לצביעת התנור תקנה רבע ליטר "בלקי" של יעקובי ( שחור מט עמיד בחום ) .
היי, שבוע טוב
בסרטון הבא יש כמה רעיונות יפים לטאבון מדוד
https://m.youtube.com/watch?v=57VuJiZE7sQ
תודה לעונים :)
בועז - רעיון מעניין לרגל. מקווה שאגיע גם לזה.
opl - בנושא האפייה, כיוון שאשתמש בכל מיני עצים חלקם שאריות שאין לי מושג איזה תהליך עברו אני מעדיף שלא לעשן את הפיצה ברעלים כאלה ואחרים. התיאור שלך נשמע טוב אבל כרגע אני חושב שאשאר עם תא נפרד. משטח ישר לקומקום רשמתי והולך לבצע. שעון חום זה רעיון מעולה :)
איל מ. - ממה שאני מכיר צריך להאט קצת את בריחת העשן כדי לנצל את החום. לאחרונה שמעתי סברה נוספת שמדברת על זה שמדף מתחת לפתח הארובה מקשה על רוח לדחוף את העשן פנימה. מבחינתי זה לנצל יותר טוב את החום.
Zagi - אפשר להתיז את הצבע הזה עם פיסטולט?
yonim - יש בסרטון כמה רעיונות יפים. אין ספק שזה הסרטון מעט איטי ומשעמם :)
הייתי אצל חבר השבוע וראיתי בעיניים דלת עם זכוכית מחוסמת. הוא קנה אותי, אני הולך על זה. יש טיפים לפני שאני מתחיל לגבי בניית הדלת? היכן רוכשים זכוכית ומה העלות לדלת 30 על 30 בערך?
112862
יאללה לעבודה.
חבל שלא אמרת כשלקחת את הארובות ... אבל זכוכית מחוסמת לתנור עצים היא לא עסק זול .
תן לי מידה שאתה רוצה ואני אגיד לך מחיר ..
חוץ מזכוכית אתה צריך גם חבל אסבסט , אסור לזכוכית לגעת ישירות בברזל - לשם כך שמים את חבל האסבסט .
אתה יכול לשער כמה תעלה זכוכית כזו 30*30?
כדי שאדע שזה לא מוגזם.
קניתי לפני חודשיים זכוכית במידה 45*40 במחיר של 350 שח.
קניתי בירושלים , גבעת שאול מול הדואר המרכזי.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
קניתי לפני חודשיים זכוכית במידה 45*40 במחיר של 350 שח.
קניתי בירושלים , גבעת שאול מול הדואר המרכזי.
יותר זול ממה שאני קונה ...
אבל אני מוכר רק זכוכיות מחוסמות תוצרת חוץ .
עימרי בשביל תנור חיצוני תקנה מאיפה שגלעד המליץ ... רק תוודא שהזכוכית היא לתנור עצים ולא לתנור נפט/סולר .
תודה.
יש לי דוד שמתעסק באלומיניום והוא בקשר עם הרבה ספקים של זכוכיות.
לטענתו הוא יכול לעזור, מה אני צריך לוודא בזכוכית שאני קונה?
עובי? עמידות באיזה טמפרטורה?
איך נקרא התהליך?
boaz avrahami
03-02-17, 19:50
כבר הרבה שנים מאז שקניתי אבל ממה שאני זוכר יש חיסום לסביב 400 מעלות ויש לסביב ה 700 ( שיותר מתאים לאש גלויה של קמין).
הם חותכים לפי מידה ושולחים לחיסום.
אין לי מושג מה זה חיסום מחו״ל אלא אם הזכוכית מנירוסטה.
נשמע לי מוזר אלא אם המידות מגיעות מוכנות מראש כי אחרי החיסום לא ניתן לחתוך אותה .
אני בזמנו קניתי בבית מסחר גדול לזכוכית בצק פוסט
חבל שלא אמרת כשלקחת את הארובות ... אבל זכוכית מחוסמת לתנור עצים היא לא עסק זול .
תן לי מידה שאתה רוצה ואני אגיד לך מחיר ..
חוץ מזכוכית אתה צריך גם חבל אסבסט , אסור לזכוכית לגעת ישירות בברזל - לשם כך שמים את חבל האסבסט .
זה בגלל ההתרחבות של הברזל?
אם אשאיר לה כמה מ״מ מקום בהיקף זה גם בסדר?
אצלי זה קמין נפט שעשיתי לו הסבה לקמין עצים. בהפעלה הראשונה הזכוכית התנפצה.
ששאלתי את הבחור מהמפעל של הזכוכית הוא נתן את ההסבר של בועז בנושא העמידות לטמפרטורה.
הקמין עובד כחודשיים באופן מסיבי כל יום מהשעה 7:00-21:00 (בית קפה בירושלים הקרה) ללא בעיות...
תנור נפט מגיע בערך ל- 700C , תנור עצים יכול להגיע ל1200C .
התהליך שעוברת הזכוכית נקרא חיסום לחום .
מגע ישיר של הברזל בזכוכית גורם להולכת חום נקודתית ועלול לגרום לשבר בזכוכית , לשם כך שמים חבל אזבסט לבידוד .
בד"כ זכוכית של תנור עצים תהיה עבה יותר מזכוכית לתנור נפט ( עצים - באזור ה- 5-6 מ"מ ) .
גנבתי קצת זמן לעבוד על הקמין.
נתחיל מבפנים החוצה.
ריתכתי 2 סרגלים בתחתית כדי שאוכל להניח עליהם רשת להפרדת העפר מהגחלים והאש. הרשת מתוכננת להיות בגודל הדלת כך שאוכל להוציא ולהכניס אותה (ומניח שלהחליף אחרי תקופה).
112890
בניתי מדף אחד מתחת לחיבור של הפייפ. עדיין לא הבנתי אם המטרה להאט את העשן או למנוע מרוח להיכנס. מקווה שהיניקה תהיה מספיק חזקה כדי שהמדף הזה לא יעשה בלאגן שיגרום לעשן לברוח מהפתחים מסביב לדלת. בכל מקרה אני יכול לנתק אותו מבפנים במידה וכן.
112895
חתכתי פלטה עליונה ועשיתי את פתח היציאה לפייפ.
112892 112888
ליד היציאה אני משאיר מקום לפנג'אן תה (ידעתם שבכלל פינג'אן זה הכוס בלי ידית ולקנקן קוראים ג'זווה?).
בחלק הקדמי אני הולך לייצר את תא האפייה סגור עם מכסה שיבנה מהכיסוי המקורי של הדוד.
112894
עדיין לא הבנתי איך אני בונה את המסילות והאטימה לזכוכית. זקוק למעט עזרה (תמונות / הסברים).
תודה לכולם על התמיכה :)
Elad Shamir
05-02-17, 20:46
פנג'ן - אכן זאת הכוס של הקפה
עד כמה שלי ידוע הכלי שבו מבשלים את הקפה נקראה בקראג' (bakrag)
Sent from my Power using Tapatalk
אם איזה דיזה אפשר להתיז את הבלקי של יעקבי?
1.7 שמתאימה לצבע יסוד מספיק גדולה?
במידה וזה לא ילך, אפשר לדלל אותו איכשהו?
למה להתיז ?
תצבע עם מברשת ומייד אח"כ תדליק את התנור , הצבע יראה מצויין .
חוץ מזה שצריך "לשרוף" את הצבע בפעם הראשונה .
כי זה יוצא מושלם בהתזה. מה הבסיס שלו? אפשר לנקות את הפיסטולט עם טרפנטין אחרי זה?
להדליק ישר אחרי צביעה?
טרפנטין או מדלל 21.
"לשרוף את הצבע" - אחרי שהוא מגיע לייבוש סופי בהדלקה הראשונה יהיה קצת ריח וכו.
לא לסיים לצבוע ולזרוק גפרור.
תודה.
עוד שאלה.. לפני שאני צובע, יש צורך להדליק את הקמין ? לוודא משהו? לשרוף שאריות של משהו?
טרפנטין או מדלל 21.
"לשרוף את הצבע" - אחרי שהוא מגיע לייבוש סופי בהדלקה הראשונה יהיה קצת ריח וכו.
לא לסיים לצבוע ולזרוק גפרור.
דווקא כן ...
מייד לאחר סיום הצביעה להדליק את התנור .
ניתן לדלל בטרמפנטין או מדלל 21 כמו שתומר ציין .
נ.ב - צבע שכבה עדינה בלבד , אין צורך בהרבה צבע .
זה עוזר לו להתייבש? מה המטרה של זה?
א. הצבע נקשר טוב יותר לברזל
ב. מעלים/מטשטש סימני צביעה .
ג. ע"מ "לשרוף את הצבע " בפעם הראשונה .
:)
אין עלייך.
מה לגבי הדלקת הרצה לפני צבע? נחוץ? עוזר להסיר שאריות צבע ישן?
לא עוזר ...
תנקה טוב טוב עם מברשת פלדה על דיסק , ואם יש שומנים כלשהם ניקוי בטרמפנטין/מדלל .
היישר. מקווה לסיים מחר עם הבנייה.
מה שמשאיר אותי עם זכוכית וצבע. תמונות בקרוב
יום מעט מתסכל אתמול.. יום שלם התעסקתי עם הדלת.
כמה שאלות:
1. כמה חשובה אטימה מלאה מסביב לדלת? אם יש חריצים דקים זה גם יעבוד? היניקה חזקה מספיק והעשן לא יברח מהדלת הקדמית?
2. התחלתי לחשוש שעשיתי יותר מידי ריתוכים. מה קורה להם בחום? הם לא יסדקו?
את האטימה אתה משיג על ידי שימוש באטם ייעודי כמו שיש לתנורים. ניתן לקנות באמזון. לא יקר. אם הריתוכים טובים אז הם יחזיקו מעמד
את האטימה אתה משיג על ידי שימוש באטם ייעודי כמו שיש לתנורים. ניתן לקנות באמזון. לא יקר. אם הריתוכים טובים אז הם יחזיקו מעמד
תודה. משהו מיוחד שצריך לדעת על האטם שאני מזמין?
אימרי, אענה מתוך נסיון של שימוש בתנור עצים ולא של בנייה.
תנור עצים צריך לדעת לעבוד טוב גם עם דלת פתוחה. רוצה לומר, היניקה הרבה יותר חשובה מהאטימה...
להבנתי, אם הדלת אטומה פיקס אתה חייב חלונית ויסות לכניסת אוויר אחרת התנור לא יעבוד טוב.
בזמנו, בתנור מבוסס דוד שהיה לי וטיסות האוויר הנכנס היה במנגנון סגירת הדלת שאיפשר שני מצבי אטימה בין הדלת לתנור כשבאף אחד מהם לא היתה אטימה מושלמת. רחוק מזה...
שיהיה מספיק רחב ואתה צריך להחליט על צורת החיבור. דבק או ברגים.
https://www.amazon.com/gp/product/B016QV9GMO/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
או זה (אני פחות אוהב ולדעתי לא מתאים למעשנה חמה מאוד או לתא אש
https://www.amazon.com/gp/product/B00L5HNWLQ/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
אימרי, אענה מתוך נסיון של שימוש בתנור עצים ולא של בנייה.
תנור עצים צריך לדעת לעבוד טוב גם עם דלת פתוחה. רוצה לומר, היניקה הרבה יותר חשובה מהאטימה...
להבנתי, אם הדלת אטומה פיקס אתה חייב חלונית ויסות לכניסת אוויר אחרת התנור לא יעבוד טוב.
בזמנו, בתנור מבוסס דוד שהיה לי וטיסות האוויר הנכנס היה במנגנון סגירת הדלת שאיפשר שני מצבי אטימה בין הדלת לתנור כשבאף אחד מהם לא היתה אטימה מושלמת. רחוק מזה...
זה מה שחיפשתי לשמוע :)
יש פתח ויסות כניסת אויר מאחורה. כשהדלת סגורה יש חריץ בין הדלת לדוד בחלק העליו.
- - - Updated - - -
שיהיה מספיק רחב ואתה צריך להחליט על צורת החיבור. דבק או ברגים.
https://www.amazon.com/gp/product/B016QV9GMO/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
או זה (אני פחות אוהב ולדעתי לא מתאים למעשנה חמה מאוד או לתא אש
https://www.amazon.com/gp/product/B00L5HNWLQ/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
בודק. תודה.
את הכל אתה יכול להשיג בארץ (חבל אסבסט , דבק חום ) ...
לפעמים יותר קל להזמין עד הבית מלהסתובב ולחפש :)
בכל מקרה אתחיל בלי איטום לדלת. נראה אזה זה מגיב.
יש לי חבל שנשאר מהקמין של אבא שלי שיספיק לי לבידוד הזכוכית.
boaz avrahami
11-02-17, 22:41
מה שיונתן אמר.
החום שואף למעלה ולכן העשן יוצא מהארובה.
האש חייבת אוויר ומושכת אותו מפתחי שאתה צריך להכין בגובה הבעירה.
הפלטה מול הארובה אמורה להפריע לחלק מהחום ללכת לאיבוד השמיימה.
מסיבה זו לטעמי עדיפה ארובה שיוצאת מהצד ולא מלמעלה.
עבודה יפה!
1. מיד לאחר ההדלקה, ועד שהארובה תתחיל להתחמם עלול לחדור עשן לבית. למנוע את זה כדאי בעת ההדלקה לסגור את הפתח מאחור.
2. הפלטה שחוצצת בין תא הבערה לארובה מקטינה בריחת חום דרך הארובה. עם הזמן יצטבר לכלוך בארובה ויפול על הפלטה - כדאי שתהייה אפשרות לשלוף אותה לטובת ניקוי.
3. מאוד חשוב להוסיף בארובה קלפטה לצמצום כמות העשן הנפלטת. עוזר לשלוט העוצמת האש, צמצום בריחת חום לאטמוספירה וניצול טוב יותר של העצים.
4. ממליץ להוסיף מגש חיצוני מתחת לדלת - האפר יצטבר שם ולא על הרצפה.
איך אני מתגעגע לימים שבניתי מדודים כל מיני דברים עם הפסיכי החבר לשעבר
והיום יש לי זוג דודים שאני שומר ליום טוב שאוכל לבנות מהם משהו וכל הזמן
יש לי רעיונות אבל כל דבר בזמנו
התנור שלי גם כן עשוי מדוד שמש:
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=12319&stc=1&thumb=1&d=1401313426
הדלת בהיקף אינה אטומה כלל, וגם הוספתי בה חורים על מנת לאפשר הכנסת אוויר לצורך שיפור הבעירה.
ביציאה לארובה יש "מגוף" (קלפה\ דמפר) ידני אשר מאפשר שליטה על בריחת החום דרך הארובה, המצב היחיד בו תהיה זרימת עשן הביתה הוא כאשר המגוף סגור לגמרי, וזה מצב שלא יכול לקרות כי הוא בנוי בצורה כזו שהוא לא סוגר את כל פתח הצינור.
לרוב, בזמן בעירה, המגוף סגור בזוית 45 מעלות.
נגררתי חזק. רציתי לבנות קמין פשוט, מהיר וזול והלכתי על כל הפיצ'רים שרק אפשר.
זה התחיל מדלת עם חלונית זכוכית. ראיתי קמין אצל חבר עם זכוכית ולא הצלחתי להתאפק. אז רכשתי זכוכית (276 ש"ח) מחוסמת. זה סיבך מאוד את בניית הדלת. חיתוכים עגולים, השחזות ובעיקר הרבה זמן. בין הזכוכית למסגרת הדלת השתמשתי בסרט בידוד אסבסט כפי שהמלצתם.
113340 113341
בנוסף יש בחלק העליון יש תא אפייה. היעוד המקורי הוא תא אפייה לפיצה עם אבן, טאבון שכזה. אבל אז פגשתי חבר אחר, שף חובב ששלח אותי לראות טכניקות בישול על גושי ברזל רותחים. קניתי פלטת ברזל 5 מ"מ לחלק העליון של הפלאנצ'ה. הטאבון הופך לפלאנצ'ה כשמורידים את האבן. בשביל למנוע מהשמן של הפלאנצ'ה לטפטף על כל התנור, הוספתי גובל מסביב להיקף ועשיתי לו מרזב קטן בצד עם מתקן לתליית מיכל איסוף לשמן ושאריות מהפלאנצ'ה. לא הייתי חכם מספיק כדי לבדוק שזה יצא אטום ואחרי הרצה ראשונה היו נזילות של שמן בכמה נקודות. מאמין שזה יתמלא בג'יפה עם הזמן ויסתם :)
113346
אחרי שסיימתי את הבנייה הפעלתי את התנור להרצה ראשונה על אש חזקה. זה מסריח ופולט רעלים מכל מיני חומרי איטום וצבע שנשרפים. מומלץ להדליק, לזרוק כמה עצים ולעוף משם עד שהריח נגמר.
113342
אחרי זה הסרתי את כל שאריות הצבע והחלודה מהתנור, ניקיתי טוב עם מסיר שומנים חזק וצבעתי עם בלאקי של יעקובי. השתמשתי באקדח צבע והתוצאה טובה. כמו שציין Zagi מומלץ להדליק את הקמין על אש בינונית לאחר הצביעה. זה כתוב גם בהוראות השימוש. הם אומרים שחייבים להפעיל את התנור על חום בינוני ב-24 השעות הראשונות לאחר הצביעה.
מה שעוד כתוב על הקופסא זה שהצבע לא מתאים לשימוש חוץ במקום שאין בו מחסה. מה שאומר שכנראה הוא לא עמיד למים או ל UV. כך או כך הקמין אצלי במרפסת ואני מניח שלא יעבור הרבה זמן עד שאצטרך לחדש את הצבע.
113344 113348
המון תודה ל Zagi ולמי שהתייחס כאן בשרשור לשאלות. למרות שזה לקח הרבה יותר זמן ממה שתכננתי זה היה פרויקט מהנה.
בעיקר שהחבר-שף הגיע ביום שהבאתי את הקמין עם דגים לבחון את הקמין.
התנור עובד מצויין ולא יוצא עשן מהחריצים בדלת. יש חומרים לסרטון אבל בטח יקח לי זמן עד שאגיע לזה.
113345113347
יפה מאוד, אבל הרגל לא מתאימה לדעתי
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
נראה פצצה! ישר למגזין עיצוב הבית.
פגז!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
יפיפה!!!
אבל ממש.
אבל כמו שאמרו - תחליף הרגל. לדבר כזה יפה, מגיעה רגל קצת יותר... מושקעת.
כל הכבוד.
הרגל נותנת את כל הצורה. היא גם שוברת וגם משלימה. ריבועית עם גובה.
בקיצור, לדעתי מאוד יפה :)
יפה מאוד ... ( לגבי הרגל , על טעם ועל .... )
הייתי ממליץ להוסיף קלאפה לארובה , תהיה לך שליטה טובה יותר בחום למאכלים שונים וגם כשהתנור משמש לחימום .
לגמרי טעם וריח.
קלאפה לארובה בtodo list לחורף הבא :)
נגררתי חזק. רציתי לבנות קמין פשוט, מהיר וזול והלכתי על כל הפיצ'רים שרק אפשר.
זה התחיל מדלת עם חלונית זכוכית. ראיתי קמין אצל חבר עם זכוכית ולא הצלחתי להתאפק. אז רכשתי זכוכית (276 ש"ח) מחוסמת. זה סיבך מאוד את בניית הדלת. חיתוכים עגולים, השחזות ובעיקר הרבה זמן. בין הזכוכית למסגרת הדלת השתמשתי בסרט בידוד אסבסט כפי שהמלצתם.
113340 113341
בנוסף יש בחלק העליון יש תא אפייה. היעוד המקורי הוא תא אפייה לפיצה עם אבן, טאבון שכזה. אבל אז פגשתי חבר אחר, שף חובב ששלח אותי לראות טכניקות בישול על גושי ברזל רותחים. קניתי פלטת ברזל 5 מ"מ לחלק העליון של הפלאנצ'ה. הטאבון הופך לפלאנצ'ה כשמורידים את האבן. בשביל למנוע מהשמן של הפלאנצ'ה לטפטף על כל התנור, הוספתי גובל מסביב להיקף ועשיתי לו מרזב קטן בצד עם מתקן לתליית מיכל איסוף לשמן ושאריות מהפלאנצ'ה. לא הייתי חכם מספיק כדי לבדוק שזה יצא אטום ואחרי הרצה ראשונה היו נזילות של שמן בכמה נקודות. מאמין שזה יתמלא בג'יפה עם הזמן ויסתם :)
113346
אחרי שסיימתי את הבנייה הפעלתי את התנור להרצה ראשונה על אש חזקה. זה מסריח ופולט רעלים מכל מיני חומרי איטום וצבע שנשרפים. מומלץ להדליק, לזרוק כמה עצים ולעוף משם עד שהריח נגמר.
113342
אחרי זה הסרתי את כל שאריות הצבע והחלודה מהתנור, ניקיתי טוב עם מסיר שומנים חזק וצבעתי עם בלאקי של יעקובי. השתמשתי באקדח צבע והתוצאה טובה. כמו שציין Zagi מומלץ להדליק את הקמין על אש בינונית לאחר הצביעה. זה כתוב גם בהוראות השימוש. הם אומרים שחייבים להפעיל את התנור על חום בינוני ב-24 השעות הראשונות לאחר הצביעה.
מה שעוד כתוב על הקופסא זה שהצבע לא מתאים לשימוש חוץ במקום שאין בו מחסה. מה שאומר שכנראה הוא לא עמיד למים או ל UV. כך או כך הקמין אצלי במרפסת ואני מניח שלא יעבור הרבה זמן עד שאצטרך לחדש את הצבע.
113344 113348
המון תודה ל Zagi ולמי שהתייחס כאן בשרשור לשאלות. למרות שזה לקח הרבה יותר זמן ממה שתכננתי זה היה פרויקט מהנה.
בעיקר שהחבר-שף הגיע ביום שהבאתי את הקמין עם דגים לבחון את הקמין.
התנור עובד מצויין ולא יוצא עשן מהחריצים בדלת. יש חומרים לסרטון אבל בטח יקח לי זמן עד שאגיע לזה.
113345113347
יפה מאוד ,שפו על ההשקעה והירידה לפרטים. תהנו ממנו שנים רבות.
כמה זמן בסה"כ לקח לבנות אותו?
נראה לי שהתקשקשתי סביב זה 3 ימים. אם יודעים מה רוצים לעשות מראש זה הרבה יותר פשוט. גם השתמשתי בהרבה שאריות ברזל שדרשו פתרונות מקוריים. אם קונים מראש מה שצריך זה יותר קל.
לקח קצת זמן.. אבל בסוף הגעתי גם לערוך סרטון קצר מפרוייקט הקמין.
https://www.youtube.com/watch?v=AYTOQAiJcH0
את הכל אתה יכול להשיג בארץ (חבל אסבסט , דבק חום ) ...מי מוכר חבל אסבסט בארץ ?
אזור מגורים שלי פ"ת
מקפיץ את השרשור קצת.
האם מיכל לחץ יכול להתאים לפרוייקט כזה?
חושב שמיכל לחץ עובי דופן הוא יותר קטן מדוד שמש ולכן אני שואל.
polar bear
24-02-20, 19:44
מיכל לחץ של קומפרסור יותר עבה. { לפחות זה שאני חתכתי } אם לזה התכוונת.
יותר לכיוון מיכל התפשטות של מים/אויר בסגנון הזה.
אגב, אם אני לא טועה מדובר על מיכל של כ25 ל' האם יתאים למשימה ויהיה אפקטיבי?.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200224/8a2bbf920675b0af001df36eff2fc721.jpg
יש לכם הערכה מה עובי הדופן של המיכל והאם נפחו, גודלו, החומר ממנו עשוי מתאים לפרוייקט מהסוג הזה?
polar bear
09-03-20, 20:27
תשמע, לא עונים לך כי אנחנו לא באמת יודעים מה יש לך ביד. מהתמונה לא באמת ברור מה גודל המיכל, שלא לדבר על עובי דופן. מי שיכול לענות על זה - זה רק אתה - מדוד את המיכל מבחוץ. ולעשות חור איפשהו ולמדוד עם קליבר את עובי הדופן. ותמשיך משם.
עצתי לך: יש ביוטיוב המון מידע על תנורי עץ לסוגיהם. כדאי שתלמד את הנושא טוב טוב, לפני שאתה מרים דיסק או אלקטרודה.
לשאלתך: לא אמרת לאיזה שימוש אתה מייעד אותו, בישול צליה? חימום חדר, חימום בית? משולב?
אם זה מיכל התפשטות עובי הדופן אמור להיות לפחות כמו עובי דוד שמש - בערך 4 מ"מ ויותר. רואים את זה גם לפי הריתוך ההיקפי,
ובעיקר לפי הפלאנג' בצד שמאל.
מיעד אותו לתנור חימום סלון קטן- מעין קמין עץ קטן.
גודלו כ- 25 ליטר, מתאים לפרוייקט כזה?
נראה לי קטן מדי(מאוד). צריך לפחות 60 ליטר. איזה סוג תנור זה יהיה? יש איזה תכנון מיוחד? או סתם דלת, רשת, וארובה?
סתם דלת רשת וארובה.
אם נפחו קטן מידי עבור קמין לחדר, מוכן להכין ממנו מאין מעשנה/תנור כפרוייקט ראשוני לפני בניית קמין גדול יותר.
אשמח לתוכניות, רעיונות, עצות לאיך הכי נכון לבנות את התנור.
תודה ופורים שמח.
יש בפורום איזה 6 פרוייקטים כאלו שאני מכיר כולל זה...
גם לי יש זרוק בהיסטוריית הפורום..מעשנת..בתכלס אותו דבר
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אז יש מיכל ישן בנפח של 50 ליטר.
מידות גובה 70 ס"מ קוטר 37 ס"מ.
יתאים לפרוייקט?
מתכנן לבצע קמין כמו של פותח השרשור.
יש פתח תחתון שיתאים להחדרת אויר וניקוי אפר ופחם ישן.
פתחים עליונים אחד כנראה ישמש כהכנה לארובה והשני למד חום.
עוד רעיונות או המלצות יתקבלו בברכה.
טומי אני רואה שאתה מקפיץ שרשורים דרסטיים בנושא..פתח שירשור משלך נעזור לך במה שצריך
טומי אני רואה שאתה מקפיץ שרשורים דרסטיים בנושא..פתח שירשור משלך נעזור לך במה שצריך
בדיוק הפוך.
כשכל אחד פותח שרשור משלו, בלתי אפשרי למצוא חומר רלוונטי כשמחפשים. כשהכל מרוכז זה גם נוח, וגם הרבה פעמים מי שיחפש ימצא את כל התשובות בזמן שיעבור על ההודעות.
בדיוק הפוך.
כשכל אחד פותח שרשור משלו, בלתי אפשרי למצוא חומר רלוונטי כשמחפשים. כשהכל מרוכז זה גם נוח, וגם הרבה פעמים מי שיחפש ימצא את כל התשובות בזמן שיעבור על ההודעות.הוא מגיב בשירשורים שונים
שיםתח לעצמו נושא מרוכז אחרי שהוא קורא את כל החומר שרץ פה ...
מה עדיף להקפיץ שירשורים מלפני שנים?
עדיף לרכז מידע.
מסכים עם איל.
למה שמישהו יטרח לתת את התשובות שיש לו כל פעם מחדש בשרשור נפרד? כך נפגעת רמת הפורום ואנשים טובים עם ידע רב מתעייפים ומפסיקים לענות...
להבדיל משרשורי הבניה של רכב מסוים שבהם כל אחד כותב ויוה את הרכב שלו.
נשלח מהנייד
אם הוא שואל שאלות שנענו כבר אז מה הטעם לשאול שוב??
אם הוא שואל שאלות שאיש לא שאל שיפתח נושא חדש וכך גם זה לא יאבד בדפי הפורום.
כי ביננו איש לא קורא נושא עם כמות הודעות גדולות (הכוונה את כל ההודעות) לרוב אחרי כמה הודעות או שהדיון סוטה מהנושא או שהשאלה שאתה צריך תשובה עליה נעלמת בעומק התגובות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.