צפייה בגרסה מלאה : עשן מברקסים חדשים
כאמור, הוחלפו צלחות ורפידות קדמיות ברכב.
בנסיעה קצרה ובשימוש מועט בברקסים, יוצא עשן משני הגלגלים.
לטענת המוסך, לא הוריד את שכבת ההגנה נגד חלודה שהיצרן שם על הצלחת וככל הנראה העשן בגלל זה.
הברקסים עובדים מצויין, לפחות ככה זה מרגיש.
האם ברגע שלא מנקים צלחות מהחומר נגד חלודה, עשן זה משהו טבעי שיקרה?
האם שימוש עדין בברקס יגרום לשכבה ולתופעת העשן להיעלם?
(בבקשה תגובות כמו גש למוסך- לא רלוונטיות- יקרה בכל מקרה בעוד מס' ימים, לבנתיים צריך את הרכב לנסיעות קצרות).
תודה מראש.
דיסקים מגיעים עם שכבת שמן עד כמה שזכור לי וחובה חובה חובה לנקות ולהסיר אותה בטרם ההתקנה (ספריי לניקוי בלמים וכו). לא יודע כמה זמן לוקח לזה להיעלם במידה ולא הוסר והאם התופעת לוואי היא עשן אבל - כמה ק"מ כבר עשית? אני יותר מכוון לכיוון של - הרפידה החדשה לוחצת על הדיסק החדש. האם הג'נט רותח במגע? נסה להרים גלגל באוויר ,ללא בלם יד ובהילוך N, האם הגלגל מסתובב בחופשיות?
boaz avrahami
07-02-17, 00:50
יש ספרי נירוי בלמים שמסיר שומנים בלי לפגוע בחומרים.
אם זו הבעיה.
הרכב מתגלגל בניוטרל בקלות?
Elad Shamir
07-02-17, 07:33
הערה לפותח השירשור:
אתה מעלה בעייה שיכולה (לפי הבנתך) להיות בעייה בטיחותית מאוד מסוכנת, ואתה מציין אל תשלחו אותי למוסך.... זה יקרה בעוד כמה ימים..... עבודה..... באמת? אתה אומר שיש בעייה בבלמים ובוחר להתעלם/לדחות?
מה תגיד לחוקר תאונות/לאישה של הנהג/ לילדים של הנהג ברכב מימול....
זה מה שעלה לי בראש כשקראתי את מה שכתבת
Sent from my Power using Tapatalk
קח את האוטו על גרר למוסך. כל תשובה אחרת שתקבל כאן לא קבילה.
איך אתה מסתדר בינתיים ומי ישלם על הרכב החלופי זה בינך לבין המכונאי שלך.
אסף.
אתה הטרופר ה"מעשן" מהגלגלים הקדמיים ליד אומץ אתמול ב1920 בערך?
אני לא מאמין שמהשימון העדין של הצלחות הרפידות ייספגו בשמן, אבל קח בחשבון שרפידות שבאות במגע עם שמן ונספגות, הן גמורות ויש להחליפן.
הכניסה למוסך נדחית כי הרכב לא בשימוש יומיומי במהלך השבוע אז תהיו רגועים.
לא זה לא אני עם הטרופר.
תודה על התשובות, הרכב כאמור מתנהג רגיל זא לא נראה שהברקסים תפוסים על הצלחת אבל יש עוד דרך לבדוק את העניין?האם החומר לא יעלם אחרי שימוש קצר בברקסים?
- - - Updated - - -
ושוב, השאלה עלתה אחרי שבמוסך זה מה שנאמר לי ואני רוצה לאמת שאכן המוסך ענה תשובה מקצועית ואין בעיה בטיחותית.
התשובה לא מקצועית (ואני לא מצפה למקצועיות ממי שמרכיב דיסקים משומנים) ויש בעיה בטיחותית.
אסף.
אתה יכול גם ברגע זה לרסס ספריי ניקוי בלמים ולבדוק אם התופעה נעלמת, להערכתי הברקסים לא הותקנו כפי שצריך ויש לך בעיה, הברגים המובילים של הקליפר כנראה תפוסים והקליפר לוחץ על הדיסקים, גש חזרה למוסך שיבדוק, לברגים של הקליפר יש כיוון(עליון/תחתון), ויש לגרז אותם לפני ההרכבה.
בגריז נחושת ולא בגריז רגיל כמובן.
אסף.
1. קשה מאוד להשיג את הגריז הזה. בדרך כלל פשוט לא מסירים את הגריז הישן בהחלפת רפידות.
2. הרמת גלגל או שאתה מתעצל? זה שאתה לא מרגיש שינוי בהתנהגות לא אומר כלום... המנוע יודע בקלות יחסית להתגבר על חיכוך שכזה (עד מידה מסויימת) זה לא כמו לנסוע עם בלם יד משוך. איך קבעת שהברקסים "לא תפוסים על הצלחת"?
3. שאלתי אותך שאלה פשוטה, האם הגנטים חמים למגע לאחר נסיעה?
1. קשה מאוד להשיג את הגריז הזה. בדרך כלל פשוט לא מסירים את הגריז הישן בהחלפת רפידות.
אנחנו מדברים על התקנה במוסך. אם אין לו anti seize מתאים למכונאות... הוא בעסק הלא נכון. אתה הולך למוסך כי הוא זה שיש לו את הציוד שלאדם הפרטי קשה להשיג.
בקיצור... זה לא תירוץ.
אסף.
איך עד עכשיו ההתרשמות שלך מהמוסך המדובר?
נראה לך שבמוסך ישראלי ממוצע מישהו מחדש את הגריז הזה?
אלירן, אנחנו צריכים לשאוף למצוינות ולא לממוצע. ככה הממוצע יעלה.
המוסכים שהמכוניות שלי נכנסות אליהם משתמשים בחומרים הנכונים. לא מכיר מוסכים שלא.
ובמקרה הזה אנחנו לא יודעים בכלל מה עשו איך עשו ובמה השתמשו או לא..
אסף.
היום התפנתי לנסיעה ברכב, אחרי נסיעה של כ10דק ללא שימוש בברקס- הצלחות-קרות.
אחרי נסיעה ארוכה יותר עם שימוש בברקס- רותח, אבל גם מאחורה ששם לא הוחלפו.
בכל אופן אני בדרך למוסך...
מנחש שזה באמת החומר נגד חלודה, אחרת אם היה תפוס הצלחות היו מתחממות גם בנסיעה הקצרה ללא שימוש בברקסים.
רעיונות נוספים?
*עידכון- הוזמנו רפידות חדשות רמסה.
יש יבואן רשמי בארץ לרפידות האלה?
boaz avrahami
10-02-17, 15:06
שפורפרת גריז נחושת של LM עולה 20-30 שח.
אין שום בעיה להשיג כמה שאתה רוצה
*עידכון- הוזמנו רפידות חדשות רמסה.
יש יבואן רשמי בארץ לרפידות האלה?
יש יבואן רשמי, "אהרון מונטקיו"
Remsa - הוא מותג בינוני מינוס לטעמי, יחד עם זאת הוא לא אמור לעשות אי אלו בעיות כפי שתיארת.
לדעתי מקור התופעה הוא באי הסרת ציפוי ההגנה השומני המגיע עם הצלחות ואמור להגן עליהן מפני חלודה בזמן האחסנה.
חובה !!! להסיר את הציפי השומני הזה טרם התקנת הצלחות עם חומר מסיר שומנים כמו ספריי ניקוי בלמים בעל כושר נדיפות גבוה.
בהצלחה, אורן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.