PDA

צפייה בגרסה מלאה : מצתים מומלצים למנוע 4JX1

jlavi2002
08-02-17, 15:04
רוצה לטפל...מחפש מצת מומלץ....

נדב ש.
08-02-17, 15:21
יש לך בעיות הנעה? עשן בבוקר כשאתה מניע?
אם לא, ממליץ לך לא לגעת, קשה לחלוץ ורוב הסיכויים שיישברו.

jlavi2002
08-02-17, 18:36
לא חושב שיש בעיה מיידית (אין עשן אבל בהתנעה ראשונה בבוקר סטרטר ארוך מאד... ). אבל גם אם מקבל את ההמלצה וכרגע לא נוגע - עדיין זקוק לדגם מצת מומלץ לקראת היום שאצטרך להחליף...

איל מ
09-02-17, 07:33
בטרופר יש סטארטר יחסית ארוך לרכבים אחרים. זה נובע מכך שהרכב לא אמור להניע לפני שנבנה לחץ שמן למזרקים.
כמובן שצריך להשוות לטרופרים אחרים כדי לוודא, אבל אין דבר כזה "מניע בנגיעה" בטרופר.

נדב ש.
09-02-17, 09:57
בטרופר יש סטארטר יחסית ארוך לרכבים אחרים. זה נובע מכך שהרכב לא אמור להניע לפני שנבנה לחץ שמן למזרקים.
כמובן שצריך להשוות לטרופרים אחרים כדי לוודא, אבל אין דבר כזה "מניע בנגיעה" בטרופר.

+1
בבוקר תחלק את ההנעה ל 2, סטארטר קצר, הפסקה, סטרטר שני, זה קורה בעיקר בחורף כשקר, בקיץ בדרך כלל אין בעיה, מניע "רגיל" 3 שניות סטרטר.

לדעתי אין מה להשוות לטרופר אחר, כל מנוע הוא בעל נתונים שונים וזה יבלבל אותך, יכול להיות שבאחר חיישן מסילה נותן ערכים אחרים למחשב וגורם להנעה מוקדמת יותר וכו'.

- - - Updated - - -

לא חושב שיש בעיה מיידית (אין עשן אבל בהתנעה ראשונה בבוקר סטרטר ארוך מאד... ). אבל גם אם מקבל את ההמלצה וכרגע לא נוגע - עדיין זקוק לדגם מצת מומלץ לקראת היום שאצטרך להחליף...

זה המק"ט של מקורי- 8971984981684348
תבדוקכמה עולה ביו אמ איי.
אם יקר מידי אפשר ללכת על חליפי באיכות טובה וגם עם אחריות שנה, יש כמה יצרנים, תמצא בחנות חלפים לפי מיקומך.

erezgur
09-02-17, 11:28
מחזק את הנאמר למעלה לגבי סטרטר ארוך בטרופר.
אני מניח שאני לא מחדש, אבל לאחר פתיחת הסוויץ' יש להמתין עד שהנורה של המצתים (ציור של סליל) נכבית לפני ניסיון ההצתה הראשון.
אני נוהג כפי שתאר נדב - סטרטר אחד קצר יחסית ולאחר כ-2 שניות סטרטר ארוך להתנעה.

בחורף קר, וכאן יש מחלוקת שדובר עליה מספר פעמים בפורום, אני לוחץ על הכפתור שליד 4X4 (בבוקר קר - תידלק נורה ירוקה על הכפתור לאחר הלחיצה), כדי לעזור לחימום המצתים.

Jo_P
09-02-17, 12:01
אהלן,
חקרתי את הנושא מעט - ברשותי דימקס 2011 ובבוקר נדרש סטרטר ארוך כדי להניע ויוצא עשן לבן אחר כך לכמה שניות. בהמשך מניע בנגיעה.
ראשית - להלן קישור למצתים מתאימים לטרופר מאתר אוסטרלי - אני הזמנתי משם עבור הדימקס. אין לי מושג לגבי איכותם אך נראה איכותי. האתר הוא מהימן מאוד, שלחו לי בטעות לכתובת נכונה חלקית וכשפניתי אליהם שלחו מיד 4 נוספים לכתובת הנכונה. בהמשך הגיעו גם הראשונים....
אגב, אתה לא חייב לבחור משלוח יקר ב DHL אלא אפשר משלוח רגיל זול יותר.
https://www.onlineautoparts.com.au/products/4-Glow-Plugs-Holden-Jackaroo-1998-2003-UBS73-4JX1-Diesel-3.0L-4x4-Wagon-Bighorn-/ZPN-01901

שנית,
מצרף קישור לסרטון עם הסבר מפורט כיצד לבדוק אם ישנה בעיה במצתים:
https://www.youtube.com/watch?v=8pftKnYBQ5c

לבסוף - סרטון עם טיפים והסברים על מספר פעולות לפני שחולצים אותם כדי לוודא חליצה חלקה ללא שבירות:
https://www.youtube.com/watch?v=W9lzWWGj8LM&feature=youtu.be

אני קיבלתי את המצתים אך טרם החלפתי, בעיקר מחוסר זמן למרות שאני עדיין מתלבט בגלל החשש משבירה. ממש מתלבט.

בהצלחה,
יוחאי

wonderd
09-02-17, 12:35
שני השקל שלי -
אל תיגע במצתים, הם לא הגורם להנעה ארוכה אלא אם אתה נמצא בצפון רמת הגולן בשלג.
הם יישברו לך ואז לא יהיו בכלל מצתים..
אתה רוצה לטפל בהנעה ארוכה - יש כמה גורמים אחרים, אבל קודם צריך לבדוק במחשב מה קורה אצלך.

Jo_P
09-02-17, 17:14
במקרה שלי זה לא כל כך רחוק מזה - אני גר בגליל העליון ומאוד קר בלילות ובבוקר.
הרכב נמצא אצלי מתחילת החורף והכל עובד נקי ועגול למעט ההנעות הראשונות בבקרים.
אשמח להמלצות מה יכולות להיות סיבות אחרות להתנעה קשה בבוקר - שנחכים כולנו.

שני השקל שלי -
אל תיגע במצתים, הם לא הגורם להנעה ארוכה אלא אם אתה נמצא בצפון רמת הגולן בשלג.
הם יישברו לך ואז לא יהיו בכלל מצתים..
אתה רוצה לטפל בהנעה ארוכה - יש כמה גורמים אחרים, אבל קודם צריך לבדוק במחשב מה קורה אצלך.

wonderd
09-02-17, 17:38
מכיר מישהו גר בצוריאל, אצלו בטרופר המצתים מנותקים כבר שנתיים..
לגבי גורמים להתנעת בוקר ארוכה - יש הרבה סיבות וכולן סביב לחץ השמן במעגל שמספק למזרקים. רק בדיקת מחשב תוכל לעלות על הבעיה, גם לא בטוח ב 100٪.
אני גר ברמת הגולן ועובד ליד קרית שמונה, אם תרצה ומתאים לך אני אשמח לנסות לעזור באיבחון ללא עלות

jlavi2002
09-02-17, 19:42
מעריך את התגובות- לומד ומפנים...כרגע החלפתי שמן מנוע ופילטר דלק...יתכן שגם זה יסייע בהתנעה...

wonderd
09-02-17, 20:16
מקווה שהחלפת מסנני שמן - למקוריים

Jo_P
13-02-17, 15:10
חחח גם אני מכיר אותו - הוא שכן שלי :) לא ידעתי שאצלו המצתים מנותקים ודווקא דיברנו על זה.
אשמח לפגוש אותך ולבדוק את העניין ברכב שלי - אהיה איתך בקשר בעניין. תודה!
אגב, ניסיתי לחבר התקן OBD2 ולקרוא נתונים מהמחשב אך ללא הצלחה - יש איזו בעיה בפרוטוקול תקשורת שלא עליתי עליה.
ברכב אחר שלי, לנד קרוזר, זה מתחבר מצויין.
תודה,
יוחאי

מכיר מישהו גר בצוריאל, אצלו בטרופר המצתים מנותקים כבר שנתיים..
לגבי גורמים להתנעת בוקר ארוכה - יש הרבה סיבות וכולן סביב לחץ השמן במעגל שמספק למזרקים. רק בדיקת מחשב תוכל לעלות על הבעיה, גם לא בטוח ב 100�×.
אני גר ברמת הגולן ועובד ליד קרית שמונה, אם תרצה ומתאים לך אני אשמח לנסות לעזור באיבחון ללא עלות

wonderd
13-02-17, 15:22
תמסור דש ממני.. תקבל צרור "ברכות"...
סורק סטנדרטי לא יעבוד על הרכב הזה, רק טק2.

Jo_P
25-03-17, 20:31
רק לסגור את התת נושא לגבי הדימקס, הוחלפו ארבעה מצתים שהוזמנו באתר אוסטרלי. הרכב מניע בקליק ללא שום עשן.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

-->