PDA

צפייה בגרסה מלאה : שיקום פנים תא נוסעים בפרייבט

דרור ברלי
24-02-17, 14:50
אחרי שנה וחצי של גלות בידי אחותי, הפוקוס חזרה אלי בשעה טובה.

בשנה וחצי הנ"ל הרכב סבל התעללות קשה וגם הסיע כלבים, ותא הנוסעים שאני טיפחתי במשך שנים, גם אם לא הרוס לחלוטין, מאוד מוזנח ומטונף.
אני מוכר כאן כמאוד לא מפונק, אבל זה כעת מקום שמגעיל להיכנס אליו, ברמה שג'יפ פתוח חוזר ממסע חוצה ישראל במצב הרבה יותר נקי ומזמין מתא הנוסעים הזה. מה צריך לעשות - אני יודע טוב מאוד וגם יכול להגיע לרמות גבוהות בעבודה עצמית, אבל זה ייקח לי זמן. וזמן הוא המצרך היקר מכל. אז אני זקוק להמלצות כדי לחסוך בזמן ולא לכתת רגליים:

המלצה על מקום/עסק/מישהו שמבצע:
1. עבודת ניקוי יסודית של תא נוסעים - פירוק המושבים והסרת השטיח מהריצפה + העלמת כל שיער הכלבים + שאיבה וקרצוף והסרת כל כתמי האוכל/קיא/שתן/השד יודע מה עוד מהריפודים.

2. העלמת מירב השריטות והברקת צבע מטלי. הצבע לא שרוף אבל מלא שריטות ונראה לי שלא מספיק וקס ופוליש שטחיים שעושים לבד ונראה מבריק לשבוע, אלא על משהו יסודי יותר (פלסטלינה או השד יודע איך קוראים לחומר הזה בשפה המקצועית) שיחזיק מעמד.

3. פירוקיה או בית עסק כלשהו שמתמחה בפלסטיקה - חסרים המון חלקי פלסטיק קטנים, וגם גדולים - סך-שמש ימני, טאסה מקורית, גריל קדמי ועוד כל מיני חתיכות שנשרו ובמקום לתקן או להחליף או לשמור אותן, פשוט הושלכו.

4. כמובן במחירים סבירים. זו לא מרצדס, רק פוקוס 2002.

ואל תשלחו אותי לגרוטראלי או תשאלו אם שווה להשקיע ברכב הזה - לא, לא שווה. אבל האוטו במצב כמעט תקין והוא כאן ובחינם, אני מכיר אותו היטב וזה לא למטרת מכירה כי הפעם אני באמת אהיה התחנה האחרונה שלו - השירות שייתן בהמשך עד שימות, מצדיק את ההשקעה.

נמרוד
24-02-17, 16:25
אחרי שנה וחצי של גלות בידי אחותי, הפוקוס חזרה אלי בשעה טובה.

בשנה וחצי הנ"ל הרכב סבל התעללות קשה וגם הסיע כלבים, ותא הנוסעים שאני טיפחתי במשך שנים, גם אם לא הרוס לחלוטין, מאוד מוזנח ומטונף.
אני מוכר כאן כמאוד לא מפונק, אבל זה כעת מקום שמגעיל להיכנס אליו, ברמה שג'יפ פתוח חוזר ממסע חוצה ישראל במצב הרבה יותר נקי ומזמין מתא הנוסעים הזה...

עכשיו באמת יהיה קשה לך להוכיח שאחותך לא זונה ;)

GodsFather
24-02-17, 16:31
תחפש שרשור שבו קטלת אותי ואחרים כשחיפשנו בדיוק את מה שאתה מחפש עכשיו בסעיף הניקוי.
זול זה לא.

asafk
24-02-17, 16:40
יש לי גרניק.

20 דקות עבודה ולא תזהה את האוטו.

יש לי גם מטף.

אסף.

OFF-RoaD
24-02-17, 17:12
בפורום דיטיילינג בקארספורום יש הרבה חבר'ה שעושים זאת כעבודה מן הצד, במחירים זולים (לעיתים רק עלות החומרים) ועם המון אהבה (לך תבין, כל אחד והסטיה שלו).

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

klam
24-02-17, 17:33
מלך הדיטיילינג הוא כנראה דימה שנמצא בפ"ת. http://pdrplus.co.il/he/test-clien/
מומחה אחר הוא יעקוב אלטר, גם כן בסגולה.
זה יעלה הרבה (יעקוב לוקח 100 שח לשעה, שזה לא הרבה, אבל הוא כל כך פדנט שייקח לו 50 שעות - הוא יהפוך את הפוקוס למדהימה..).
הפתרון הוא כנראה לעשות לבד או למצוא מתנדב-בשכר מהפורום שהוזכר.
אפשרות ביניים - לדבר עם קלין-קאר (שוב פתח תקווה). הם עושים עבודות כאלו בפחות זמן וכסף - או עם ברוך בקאר-ספא בסניף הרצליה.

erezgur
24-02-17, 18:53
ולרשימת השמות המכובדת והנכונה שהזכיר klam אוסיף את שלומי אדרת https://www.detailing.co.il/picturs

נדב42
25-02-17, 00:39
אם אתה מתחרט ושוקל עבודה עצמית - מכשיר שטיפה ושואב אבק טובים עומדים לרשותך אצלי, וגם כלי עבודה ועזרה :)

דרור ברלי
26-02-17, 18:05
100 שקל לשעה כפול כמות השעות שתידרש כאן מביאים אותי לסכומים גבוהים מדי.
שואב אבק בריון יש גם לי (דייסון ישן שמרים בלאטות מהריצפה - אני אולי קצת מגזים עם הבלאטות אבל הוא אשכרה מרים שטיחים מהריצפה) וזה כנראה יפתור את בעיית השיערות. אבל לכתמים הירקרקים-דוחים בריח מזוויע צריך פתרון דטרגנטי חזק (מוזמנים להמליץ על חומרי ניקוי טובים) וכנראה שלא תהיה ברירה אלא להשקיע בזה מזמני היקר.

בינתים, קודם הנבלה תעבור טסט ואז נדב, צפה ביקור.

אומי5
26-02-17, 19:27
בדיוק היה דיון על זה באחת מקבוצות הווטסאפ שלי, הומלץ על נקיון יסודי בתחנת הדלק מול הלונה פארק בתל אביב (דובר על 1000 שקל) הממליץ יודע ללכלך היטב...

לגבי טיפול בצבע אני בודק לך משהו.

OFF-RoaD
26-02-17, 19:28
קנה בסופר הקרוב למקום מגוריך apc, או all purpose cleaner. מגיע בגלון, עולה 20 30 שח. דילול בריכוז גבוה יחסית, מברשת טובה, וזה הכי טוב שתוכל ליישם בתנאים ביתיים. אח"כ עם השואב שואבים את המים עם הלכלוך מהריפוד.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Asaf-a
26-02-17, 19:31
חשבת על סט ריפוד חדש למושבים? לא יקר ככ

נדב42
26-02-17, 20:59
חשוב (ויקר ...): לא שואבים מים/נוזלים עם שואב שלא מיועד לכך. ודייסון לא מיועד לכך.

דרור, אתה מוזמן בשמחה :)
דייסון יש, והג'רני מצוייד במיכל סבון חיצוני (אחרי הדיזה) כך שאפשר להוציא את הכסאות, לשטוף אותם בלחץ עם איזה חומר שתרצה (ואח"כ עם מים כדי להוציא שאריות חומר), ולהשאיר להתייבש בשמש יום-יומיים-כמה-שצריך, ואז אפשר לעבוד על מה שנשאר בפנים הרבה יותר בנוחות.

נדב42
26-02-17, 22:19
גיתאי העיר לי (ובצדק) בשרשור אחר על כתיבת תשובות קצרות בלי הסברים, אז הנה, אתקן את דרכי:

חשוב (ויקר ...): לא שואבים מים/נוזלים עם שואב שלא מיועד לכך. ודייסון לא מיועד לכך.

אם שואבים נוזלים בשואב שאינו בנוי לכך (מבחינת מבנה הפילטר כנראה), אז הנוזלים נספחים לאבק שבפילטר ולאבק שמתווסף בשאיבה ותוך שניות עד דקות הפילטר נסתם, ואז המנוע של השואב עובד קשה יותר, מתחמם ובסוף מועד להתפגר. המנוע עומד בסתימה של כניסת האוויר לפרקי זמן קצרים, אבל לא לאורך זמן.

הנה, הסברתי ...

lizard
26-02-17, 22:26
אי אפשר להביא שטיחים וחלקים אחרים מפירוק? נראה לי יעלה זול יותר. חוץ מזה אם אתה מסיר את כל הריפוד של התא נוסעים אולי אפשר לקחת אותו לניקוי יבש?

דרור ברלי
27-02-17, 00:14
המושבים מרופדים בבד בצבע אפור. לא יפה, מתלכלך בקלות ובעייתי לניקוי, אבל זה מה שיש.
אני מתנגד נמרצות לשימוש בכיסויים למושבים. הם לא רק מכוערים אלא שוברים את מבנה המושב וגורמים לו להיות לא יעיל בכל מה שקשור לתמיכה בגוף.

מתחיל בשאיבה עם הדייסון, כמובן רק על יבש. שימצוץ מהמושבים ומהשטיח את כל מה שהוא יכול. והוא יכול המון.

את המושבים אני מתכוון לפרק החוצה מהאוטו, לשטוף היטב במים, לפזר אבקת כביסה ולקרצף עם מברשת קשה.
אח"כ לשטוף את הקצף היטב ולשים בשמש לייבוש. ייקח כמה שייקח, עד שיהיה יבש. מנסיוני זו הדרך הכי יעילה והריפוד יוצא כמו חדש.
בשביל זה אני צריך חצר שאין בה כלבים וחתולים ושאר חברים שעלולים לחרב את כל הניקיון עם ההשתנות והשיערות שלהם.
רצוי סככה שאפשר לתלות ממנה את המושבים לייבוש - המים יתנקזו החוצה מהר יותר.

את השטיח לנקות היטב עם מברשת קשה ונוזל ניקוי חזק כלשהו. אני קצת מתעצל לבצע פירוק משני של האוטו על מנת לשלוף החוצה את כל השטיח, ומצד שני חושש משימוש בנוזלים בתוך הקבינה ומבעיות של קצרים וכו'.

פלסטיקה לנקות היטב במברשת ואח"כ בנוזל ניקוי ולסיים בספריי איכותי וריחני שישמור על זה.

golyat
27-02-17, 05:59
כשקניתי מושב אחורי של רנו אקספרס לג'יפ ניסיתי לנקות עם אבקת כביסה כמו שאתה רוצה לעשות. לא עזר. בסוף השפרצתי על כל הכסא מסיר שומנים ביתי. סנט9 מוריץ במקרה שלי. קצת עבודת מברשת ושטיפה עם צינור. אחרי יומיים בשמש (להיזהר מציפורים מחרבנות). באמת כמו חדש.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

ino
01-03-17, 21:54
מנסיון של שטיפת ספוג של מושב זה רעיון גרוע מאוד.
ספוג של מושב רכב הוא בצפיפות כזו שהסבון נכנס ולא יוצא אלא אם שוטפים ומספיגים במים נקיים עשרות פעמים.
זאת טעות שעשיתי פעם אחת יותר מדיי...
מנסיון אחר עם הפרשות מגוונות של ילדים, חומר ניקוי קל ומדולל עם סמרטוט מיקרופייבר עשו עבודה טובה.
בהצלחה!

נדב42
01-03-17, 22:44
אפשר אולי להוריד את הריפוד מהספוג ופשוט לכבס אותו ?

דרור ברלי
02-03-17, 16:19
לא, זה לא ריפוד פריק וכביס בסגנון שיש היום בכמה דגמי מכוניות חדשות כמו רנו קפצ'ור וטוינגו.
זה או לנקות בתוך האוטו, או לפרק החוצה ולעבוד עם צינור. כבר עשיתי את זה פעם וזה יצא כמו חדש.

ובינתים מה התחדש בפוקוס?

הגיעה מירושלים על גרר במצב לא מניע. משאבת הדלק מתה - ככה זה כשבמשך שנתיים מקפידים למלא דלק רק כשהמחוג על כלום ורק אחרי שהמנורה צועקת הצילו. משאבות דלק חשמליות טבולות מקוררות על ידי הבנזין וכשהמפלס יורד לאפס, לא רק שהמשאבה מתחממת ואין מה שיקרר אותה, גם הג'יפה שנשאבת פנימה סותמת אותה. 600 שקלים עבור משאבה חדשה החליפו ידיים.

בנוסף בוצע טיפול כדי להתאפס וליישר קו, למרות שתיאורטית - הן מבחינת הק"מ והן מבחינת הזמנים, זה לפני הזמן. יש תיעוד טיפולים מלא ממוסך מורשה גדול, אבל כשפורק מסנן האויר ורוקן השמן מהמנוע, הם לא נראו כמי שהוחלפו לפני כמה חודשים וכ-10K ק"מ כמו שכתוב בחשבונית, אלא יותר כמו בוץ שחור...
האם לפנינו עוד מקרה של מוסך שרואה לקוחה לחוצה וממהרת שלא מבינה במכוניות אז הוא עובד עליה ועוקץ אותה בהמון כסף תמורת שירות גרוע או יותר גרוע מזה - לא מבצע טיפול בכלל?...............
אני בטוח שכן. אבל מכיוון שאני עדיין לא יכול להצביע ולהוכיח שאכן היתה כאן תרמית מתמשכת, אני אחסוך מכם את שם המוסך.

מה שחשוב זה שאחרי הפינוק הפוקוס המסכנה הניעה בנגיעה ונסעה שקט ונעים כמו שזכרתי אותה מאז שהיתה חדשה - היישר לתחנת השטיפה הקרובה.
שם שילמתי הרבה יותר מדי (75 שקלים) תמורת השטיפה הכי עצבנית שהיה להם להציע, עם כל התוספות - ווקס קר/חם/מבעבע/מצחקק עם פתיתים כחלחלים וורדרדים, שאיבת אבק ושערות כלבים עצבנית, ניקוי ג'נטים וספריי מבריק על כל דבר שאינו פח.
זה ממש לא דיטיילינג, רחוק מזה. אבל זה ניקוי ראשוני טוב שמספיק כדי שנוכל להיכנס לאוטו ולא להקיא מרוב גועל.

האמת? פתאום הפוקוס הישנה כבר בהחלט נראית אחרת. רואים את האור בקצה מנהרת השטיפה..... עשינו ביטוח, וזהו. יש לנו אוטו נורמלי ונחמד ליומיום. במצב כמעט יפה.

ועכשיו צריך לעשות ולמצוא:
1. גריל קדמי. עבור חדש תחליפי רוצים 280 שקל. ללא הסמל עם הציר והקפיץ... בדיקה ברשת מעלה שלהביא מחו"ל ייצא יותר יקר בגלל המשלוחה...
2. סכי שמש מפירוק שהפלסטיק שלהם לא מתפורר. כמ והגריל - חלק חדש מחו"ל יקר יותר מחלק חדש כאן.
3. טאסה אחת (למי שיש כזו, 14' בדוגמת 5 זרועות מקורית של פוקוס 1999-2004, אני אשמח לרכוש בסכום סמלי)
4. טסט נגמר בעוד שבועיים. אין מה לדאוג, יעבור מכה ראשונה כמו תמיד. זה לא ג'יפ.

וכמובן לנקות מושבים.

itayhi
02-03-17, 18:10
אתה מוזמן לבוא לפרק סכי שמש
מאחת הגרוטאות ששוכבות לי כאן בחצר.
אם תרצה, אשלח לך תמונות במנשמע.

איתי

דרור ברלי
03-03-17, 16:09
תודה, אבל זה לא עובד ככה.
זה לא ג'יפ. כאן יהיה אוטו יפה ומקורי וצריך חלקים של פוקוס.

יואב פולס
04-03-17, 18:35
תתחדש,
במקרה בדיוק היום עשיתי ניסיון עם הטויוטה הישנה שקניתי,
פירקתי את המושב שליד הנהג. בסבלנות פירקתי את הריפוד מהמושב, והוא הוכנס למכונת כביסה בתכנית עדינה.
יצא מהמכונה, המושב הולבש, הגב עדיין לא. זה בחתיכה אחת, וההרכבה קצת מסובכת. נמשיך ביום אחר. בינתיים שיתייבשו להם.
לדעתי אין מנוס אלא לעשות אותו הדבר עם הפוקוס שלך.
צילמתי, אחרי שארכיב נעשה תמונות של לפני ואחרי.

-->