צפייה בגרסה מלאה : Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
לאור כל הקישקושים החלטתי להציע את שרותי כמעביר טסטים.
אם הבעיה היחידה שלכם היא הגבהה ואם הרכב לא נראה מפלצת סטייל מועדון המליון אני אעביר לכם את הגיפ תמורת 300 שח.
מה איכפת לי לגזול מכם את הכסף ?
על טמטום משלמים ואני מוכן שתשלמו לי.
לא עברת ( בגלל גובה), לא שילמת!
אידיוט, אתה דופק את השוק... תתחיל מאלפייה לפחות :rolleyes:
boaz avrahami
30-03-17, 12:44
אני רוצה להיות הרמי לוי של הג׳יפים
אם לא תהיה דחיה לגבי רכבים ישנים מעבר ל 1.3.18 אז הדרך היחידה לעבור טסט היא לפרק הכל ולשים ערכת זבל מאושרת
ואחרי שרשום לך ברשיון "מוגבה" להרכיב בחזרה את הקיט המפואר הקודם ששמרת בצד, ולהחזיר את "ערכת הזבל" למתקין. לפי החוק, יש לך 14 ימי עסקים להחזיר למוכר מוצר, במיוחד אם אתה מגלה שהוא זבל :rolleyes:
boaz avrahami
30-03-17, 12:47
הייתי עונה לך משהו נמרוד אבל עדיף על כוס ויסקי מסביב למדורה.
בסוף אנחנו נותנים להם את כל הפרצות על מגש של כסף.
כאילו מי שנוסע על ג׳יפ הלך עד היום בתלם.
בחיי קוקיות
דרור יפה כותב, בינתיים גם נשמעות טענות שסדנה ספיציפית היא זו שדחפה התקנות, כיוון שהרגישו שהם מאבדים השוק וככה הם יצליחו לשלוט בו (לא אציין איזה סדנה..).
רצים גם מחירים שונים ומשונים להסדרת ערכות של אותה סדנה אצלהם, כל מיני מקורבים אומרים שיסדרו מחיר טוב שם.
.
אילן אתה שוב מטיל רפש בכל הסדנאות.
אם יש לך מידע אתה לא צריך לחשוש ולכתוב במי מדובר. אחרת כולם חשודים. אבל זה לא מידע זה רכילות.
אני רק אוסיף במאמר מוסגר שאני יודע בוודאות וממקור ראשון שהיוזמה לחקיקה לא היתה של אף סדנא או יצרן (והדיונים החלו כשנה לפני פרוץ הג׳יפוקליפסה ומבצע האכיפה נגד ג׳יפים של משרד התחבורה)
אסף.
לאור כל הקישקושים החלטתי להציע את שרותי כמעביר טסטים.
אם הבעיה היחידה שלכם היא הגבהה ואם הרכב לא נראה מפלצת סטייל מועדון המליון אני אעביר לכם את הגיפ תמורת 300 שח.
מה איכפת לי לגזול מכם את הכסף ?
על טמטום משלמים ואני מוכן שתשלמו לי.
לא עברת ( בגלל גובה), לא שילמת!
לאן לשלוח את הרשיונות?
boaz avrahami
30-03-17, 14:36
אני מעביר כהלכה.
בלי שום קומבינות.
יש לי סתם מכון רגיל בפריפריה שלא עושה הרבה משחקים מיותרים
מי שמכשיל אותכם בלי סיבה זה המכונים שרוצים שתשלחו את המוסכניק שלכם עם מזומן כי אותו הם מכירים ובטוחים לקחת ממנו כסף...
אז מי שמשחק עם המכונים האלו ובשיטת המוסכניק והמעטפה שימשיך להיות אדיוט שימושי...
אגב, אם כבר עושים בג"צ או כל אפשרות משפטית אחרת אז שווה לבדוק עם האמריקאים והאוסטרליים אם אין הסכמי סחר שנועדו למנוע העדפה ברורה של מוצר אירופאי או גרמני. כי נראה לי שברגע שיצאה התקנה הזו כל הקיטים האמריקאיים נפסלו ויכול להיות שזה אסור.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אגב, אם כבר עושים בג"צ או כל אפשרות משפטית אחרת אז שווה לבדוק עם האמריקאים והאוסטרליים אם אין הסכמי סחר שנועדו למנוע העדפה ברורה של מוצר אירופאי או גרמני. כי נראה לי שברגע שיצאה התקנה הזו כל הקיטים האמריקאיים נפסלו ויכול להיות שזה אסור.
צריך להיות איזה מינימום של בסיס עובדתי כדי לא להצחיק את השופטים...
מאיפה אתה מבין שיש איזושהי העדפה לתוצרת כזאת או אחרת? מאיפה אתה מבין שיש בעייה עם תוצרת ישראלית, לא כל שכן אמריקאית או אוסטרלית? מה גם שעובדתית, המותג הראשון שקיבל את כל האישורים ובדרך הקלה ביותר ולמגוון רחבים שכולל 90% מהשוק, הוא דווקא אוסטרלי, והחברה שכולם כאן אוהבים להשמיץ בלי לנקוב בשמה, בחרה דווקא במסלול שבו היא היצרן, ומשלבת בולמים וקפיצים של יצרנים שונים לכדי ערכה שהיא חתומה עליה כמוצר ישראלי.
ההתפתחות של אגדות אינטרנט מול העיניים, זה באמת מרתק. במיוחד שהנהלים, שקופים וחשופים פה בראש השרשור הזה. פשוט לקרוא.
צריך להיות איזה מינימום של בסיס עובדתי כדי לא להצחיק את השופטים...
מאיפה אתה מבין שיש איזושהי העדפה לתוצרת כזאת או אחרת? מאיפה אתה מבין שיש בעייה עם תוצרת ישראלית, לא כל שכן אמריקאית או אוסטרלית? מה גם שעובדתית, המותג הראשון שקיבל את כל האישורים ובדרך הקלה ביותר ולמגוון רחבים שכולל 90% מהשוק, הוא דווקא אוסטרלי...
ההתפתחות של אגדות אינטרנט מול העיניים, זה באמת מרתק. במיוחד שהנהלים, שקופים וחשופים פה בראש השרשור הזה. פשוט לקרוא.
כי אם יש מגבלה מסויימת על קיטים אמריקאיים לעומת גרמניים לדוגמא אז יש פה בעקיפין הגבלת סחר. אני אבדוק את הנושא.
זה בדיוק מה שאני לא מבין, מאיפה הבאת את זה שיש מגבלה על קיטים אמריקאים או מה שלא יהיה? תסביר, מאיפה?
זה בדיוק מה שאני לא מבין, מאיפה הבאת את זה שיש מגבלה על קיטים אמריקאים או מה שלא יהיה? תסביר, מאיפה? לקיט אמריקאי בדר"כ אין אישור TOV נכון? זה לא ממש מעניין אותם. אז ליבואן יש 2 אפשרויות, או להביא קיט כזה ולאשר אותו בTOV או מעבדה מוסמכת אחרת או לייבא קיט אחר שכן יש לו TOV וכנראה זה לא יהיה קיט אמריקאי. לדעתי זה סוג של העדפת ייבוא. אולי זה לא, לא יודע צריך לבדוק. למיטב ידיעתי ישראל חתומה עם אמנות סחר שמונעות ממנה להעדיף מוצר אירופאי או אמריקאי לצורך העניין. כל הדרישה הזו של הTOV די מגביל את האמריקאים מבחינת היכולת שלהם למכור קיטים בארץ. אני כנראה טועה אבל זה שווה בדיקה. אני חושב שצריך לבדוק את זה. כמו שתפסו את אל קפונה על מיסים ולא הרג, נאפשר קיטים אמריקאים ולא רק אירופאים.
איפה ראית שיש דרישה לאישור TUV?
boaz avrahami
03-04-17, 19:10
אני חושב שלרבים מאיתנו חסר המון מידע על איך העסק עובד.
מיכה לא בכדי הזכיר את TUV כי רבות דובר בו.
גם בסעיף 1 על תת סעיפיו יש תזכורת לנוהל גרמני שעבור רובנו מכסה מידע מעניין ולא נגיש.
אני בטוח שרבים ישמחו לקבל הסבר טכני ממערכת ג׳יפולוג כיצד מאשרים היום ערכות מדף כמו אולדמן או המיקס של אספיר וכד׳.
כרגע למי שאינו בתחום יש המון חוסר ודאות וידע.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170403/b05f7c38f23c6074d3409bdf6cc16f3e.jpg
מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הנוהל עבודה הגרמני שהם בחרו לעבוד על פיו.
באינטרנט לא הצלחתי למצוא אותו.
מה שכן מצאתי זה קובץ WORD (דרישות חובה למוצרי תעבורה סימוני עדכונים מתאריך 20/02/2017) של משרד התחבורה עם עדכון לגבי הגבהות ודרישות החובה והתקינה להגבהות.
ושם רשום שדרישות החובה/תקינה הן
אישור מעבדה אירופאית מאושרת על עמידת הערכה במסמך הנדסי גרמני:
Data Sheet Institute for Automotive Engineering Kraftfahrwesen 751.
או
שקיימים כל אלה:
1. מסמך יצרן ערכת ההגבהה המצהיר:
א. על תאימות הערכה לדגמי הרכב
ב. כי הרכבת הערכה ברכב אין בה כדי לפגוע בבטיחות המקורית של כלי הרכב.
2. מסמך הוראות הרכבה של יצרן הערכה
114173
שימו לב למילה או, אולי פה הישועה?
הערכות של אולדמן נבנו לתקן שמגדיר הגבהה עד 2״ שרלוונטית לחוק באוסטרליה ואירופה.
גם מה שמוגדר כ-3״ מתייחס לרכב ריק, ואז במשקל המיועד יהיה 2״.
אז פשוט קל מאד לאשר אותן כי מראש הן נבנו כך.
אגב,
באוסטרליה אפשר להגביה יותר מ-2״ לאחר אישור הנדסי פרטני.
ממש כמו הנוהל החדש כאן..
אין איזכור לארץ הייצור רק לתקן. והמעבדה ככל הנראה תאשר גם מוצרים עם תקינה אמריקאית כי הנוהל מתיר את זה.
בקיצור... קח כיוון אחר.
אסף.
כל זה מתייחס רק ל2" הגבהה.
מישהו יודע מה הנוהל ליותר?
מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הנוהל עבודה הגרמני שהם בחרו לעבוד על פיו.
באינטרנט לא הצלחתי למצוא אותו.
https://www.vdtuev.de/en/shop/technical-leaflets?nummer=MB%20FZMO%20751&gefiltert=1
ניסוי יציבות ובדיקות סטטיות. לא משהו מסובך או מורכב מדי לביצוע.
אסף.
boaz avrahami
04-04-17, 06:27
אני מחזיר את הדיון לערכות עד 50 ממ.
איך המתקינים מאשרים ערכה?
איזה תקן אם בכלל צריך להיות לרכיבים?
האם כל ערכה צריכה להיות מאושרת לרכב ספציפי?
לא מבין איך ״יצרן״ כמו אספיר לוקח קפיצים מיצרן א ובולמים מיצרן ב ומחליט שהם ערכה ותואמים ובטיחותיים לרכב מסויים בלי שעברו בדיקות ספציפיות לכל דגם רכב.
משהו לא סגור לי בנוהל
בועז מציע שתפתח שרשור חדש עם השאלות הטכניות כי פה זה נהיה ארוך מדי ולא ממוקד.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ניסוי יציבות ובדיקות סטטיות. לא משהו מסובך או מורכב מדי לביצוע.
אסף.
יש איפשהו כתוב? מי עורך את הבדיקות האלה?
הכל כתוב. תשאל אחרי שתקרא מה שפורסם.
אסף.
שונה אבל דומה...
פורסם על ידי תומר הדר בכלכליסט
התקנתם מערכת בטיחות ברכב? מבחן הרישוי יהיה מסובך יותר
לפי תקנות שמגבש משרד התחבורה, בעלי רכבים שבהם מותקנות מערכות בטיחות יידרשו לאישור שנתי על תקינותן. הבעיה: מכוני הרישוי לא ערוכים לבדיקת המערכות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3710910,00.html
אגב,
אם הרכב אוטונומי, אפשר לשלוח אותו לבד לטסט ?
הכל כתוב. תשאל אחרי שתקרא מה שפורסם.
אסף. איפה פורסם?
פה, בעמוד הראשי, בראש הדיון הזה... :rolleyes:
ואם אתה רוצה רשמי, אז באתר משרד התחבורה
http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&id=907%3A2010-05-25-13-12-47&Itemid=269
שונה אבל דומה...
פורסם על ידי תומר הדר בכלכליסט
התקנתם מערכת בטיחות ברכב? מבחן הרישוי יהיה מסובך יותר
לפי תקנות שמגבש משרד התחבורה, בעלי רכבים שבהם מותקנות מערכות בטיחות יידרשו לאישור שנתי על תקינותן. הבעיה: מכוני הרישוי לא ערוכים לבדיקת המערכות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3710910,00.html
אגב,
אם הרכב אוטונומי, אפשר לשלוח אותו לבד לטסט ?
וואו!
זה לכשעצמו זכאי שיפתח בשבילו שירמירמור (שירשור מירמור) משל עצמו.
סיפורי מובילאי שמים בכיס את תאוריות הפקידים המושחתים על נושא ההגבהות.
boaz avrahami
04-04-17, 18:29
מה יהיה כאשר יהיה רכב אוטונומי ומשקפי מציאות רבודה?
אתם מתחילים להבין לאן האנושות הולכת?
יש פה כבר אנשים עם משקפי מציאות רבודה. לא יוד אם זה ברלי או אני שחובש אותם, אבל אחד מאיתנו בטוח...
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
boaz avrahami
04-04-17, 19:07
הרסת לי את הבילד אפ
״מציאות רבודה״ ...
מזל שיש ויקיפדיה בשביל לברר אם זו לא טעות הקלדה ...
אה ... ומזל שיש טכנולוגיה בכדי להעשיר את השפה .
ערב טוב,
אני מצרף צילום של רישיון שפורסם היום בקבוצה של מיצובישי בפייס בוק בטענה שמוסך שנקרא רדיאטור מודיעין ביצע את האישור.
יצרתי איתם קשר ושאלו מספר שאלות - איזה ערכה יש לי, והוסיפו שאם יש ספייסרים אז אין מה לדבר על אישור.
מחר אמורים ליצור איתי קשר להמשך.
עופר114178
17. אגב, משרד התחבורה יאפשר הגבהת רכבים לגובה העולה על 50 מ"מ בתהליך פרטני ובמסגרת התעדה של מעבדות אירופאיות מאושרות ובסיוע נציגיהם בארץ.
בראבו. הדלת נשארת פתוחה להגבהה של יותר מ50 מ"מ בתהליך פרטני. מורכב, יקר, אבל מוגדר ואפשרי לביצוע. נקודת אור משמעותית לעתיד תחביב הג'יפאות בארץ.
מאיפה משיגים את הנוהל הזה? כי בשורה וחצי הכתובות פה זה ממש לא ברור מה אמורים לעשות.
ערב טוב,
אני מצרף צילום של רישיון שפורסם היום בקבוצה של מיצובישי בפייס בוק בטענה שמוסך שנקרא רדיאטור מודיעין ביצע את האישור.
יצרתי איתם קשר ושאלו מספר שאלות - איזה ערכה יש לי, והוסיפו שאם יש ספייסרים אז אין מה לדבר על אישור.
מחר אמורים ליצור איתי קשר להמשך.
עופר114178
הופה! שהחיינו והגיענו לזמן הזה.. מנהלים מציע שתעבירו את ההודעה הזו לשרשור המקביל.
זוכרים שתמיד טענתי שכל סיפור ההגבהה זה קנוניה של סדנאות (סדנה) ההגבהה, אז הנה מה שגילנו בקבוצת ה WK ואשמח לתגובות כדאי להבין שאני לא פרנואידי (כנראה אני כן):
אספיר החלו לשווק הגבהה עם קפיצי פדרס ל WK, ארבעה קפיצים אדומים ויפים עם בולמי בילשטיין B6.
מילא שאלה הבולמים הכי זולים של בילשטיין, ניסיון רע איתם אצל הרבה חברים, רק 5100 מומלצים, נו מילא.
הסיפור שהקפיצים, הדגם המסויים לא קיים בעולם, כפי שניתן לראות כאן:
http://www.pedders.com.au/catalogue-search?category=11633
חיפוש פשוט בגוגל, מספר מק"ט 8877914 עם המילה Pedders מביא אותך לעמוד אחד בלבד, של אספיר.
אומר הקפיצים ייצור מקומי כלשהו או התאמה כלשהי של קפיצים, על ידי אספיר.
סעיף 5.2 בנוהל בדיוק מאפשר את זה: ייצור בארץ ואז בדיקת הרכב עם הקיט ע"י מעבדה מוסמכת גרמנית בהתאם לנוהל גרמני...
אז בהנחה כמובן שאספיר עשו כל מה שצריך לפי הנוהל, כי כתוב בעמוד הפרסום "באישור משרד התחבורה", אז נשאלת השאלה מי באמת מרוויח מהנוהל הזה? וכן כנראה שבמדינת הקומבינה עוד תקן נחקק לטובת גורמים ספציפיים, או שאני סתם פרנואיד?
אה כן ומי שמחפש קיט הגבהה לג'יפ WK, שיעשה טובה, לא לרכוש קיט שלא מוכר בעולם, שיקנה משהו טוב, מוכח וטוב, אולדמן למשל, או קפיצי אולדמן עם בילשטיין 5100, או אם ממש בא לו אז superlift (הכל ניתן לשים ברישיון).
boaz avrahami
17-02-18, 23:30
לא הבנתי מה אתה מנסה לטעון בעצם
אפשרי ומותר לאספיר כיצרן/ יבואן לאשר רכיבים כלשהם יהא מקורם אשר יהיה.
אני לא חושב שיש מחלוקת שיש פה שילוב אינטרסים שהוא כסתח.
משרד התחבורה רוצה רגולציה שתסיר ממנו אחריות ( מקובל בארופה ועוד מקומות בעולם), יש ליבואנים תמריץ למכור לנו עוד משהו ולנו יש חותמת ושקט מבלבול המוח של ההגבהה בטסטים.
הכול ברור וגלוי
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
את מה שאילן טוען אמרתי לכם כבר לפני שנה ושנתיים.
הקנוניה של משרד התחבורע והיבואנים חוגגת לכם על התחת ואתם מה רוצים? רק חותמת.
כולכם יודעים שמדובר בהליך שצחנה נודפת ממנו למרחקים, שנתפר על פי מידה לטובת מקורבים לצלחת, ועל הדרך מועך לפחות חצי מבעלי רכבי השטח שבכלל אין עבורם קיטים מאושרים ואף מתקין מורשה לא מוכן לקחת סיכון ולאשר להם הגבהה בקיט לא מאושר שלא הוא התקין ואין לו מושג מי ומה מאחוריו. בצר להם ומחוסר ברירה לא נותר להם אלא להפוך לעבריינים.
אבל אתם מה אכפת לכם?... כל עוד זה מישהו אחר שנמעך על ידי המערכת ולא אתם, אז התקנה הזו ממש טובה והכל בסדר. ואני לא אמשיך עם הקבלות מתקופות אפלות אבל זה בדיוק אותו דבר.
צבועים.
משת''פים.
מחר גם אתם תימעכו על ידי מנגנוני הרשע של מדינת ישראל רק בעניין אחר. ואתם תייללו ותייבבו ותקלידו את עצמכם למוות.
מה שכולכם לא מבינים ומתעקשים לא להבין - המערכת רודפת אותנו כציבור של בעלי רכבי שטח. סיפור ההגבהות והצמיגים והבגושים הוא רק ההתחלה. בכל פעם שלאיזה מקורב יצוץ אינטרס כלכלי כלשהו יספרו לכם משהו חדש והרדיפות הבאות כבר בדרך.
ואנחנו כמו יהודים טובים - מפולגים ועיוורים וחרשים מכדי להבין את זה ובמקום להתלכד למאבק בלתי מתפשר במשרד התחבורע ולהוריד אותו אחת ולתמיד מהגב שלנו ומהרכוש הפרטי שלנו אחת ולתמיד, אנחנו מעדיפים להתקוטט בינינו לשמחת הפקידונים - כי אנחנו עושים עבורם חצי מהעבודה לפחות.
דרור,
מה מונע ממך לקבץ רכיבים, ללכת לטכניון לאישור וליצור ערכה לכל רכב שתרצה?
דרור,
עלויות?....
לבנאדם יש ג'יפ.
הג'יפ על קפיצי הגבהה מלפני כמה שנים. אין בעיות והכל טוב
כרעם ביום בהיר באים ואומרים לו - זה לא חוקי. זה אסור. צריך אישור. עכשיו לך תסתדר.
והם באים ואומרים: ''יש קיטים מאושרים''. אב לזה רק לרכבים מסויימים. ולרכבים מסויימים אחרים אין. למה אין? כי אין. כי הם ישנים, כי הם פחות נפוצים. מה זה משנה למה?... אין כי לאף אחד לא היה אינטרס כלכלי להשקיע בזה.
ואי אפשר לבוא בטענות לאף מתקין שיסרב להיות עבריין ולאשר משהו שאסור לו לאשר.
ועכשיו בעלי רכבים מדגמים כאלה עומדים בפני שוקת שבורה.
תקינה פרטנית? יש לך מושג מה העלויות?....
עכשיו לך תפרק מהאוטו קפיצים טובים ותשלם תמורת שינמוך כדי שיעברו את ה''עין'' של הבוחן במכון שדורש ''קפיץ ישר''. או שתלך למאכער ותשלם לו עבור שורה ברשיון ותהפוך לעבריין פלילי.
לתפארת מדינת ישראל הרקובה.
ומבין הג'יפאים עצמם יש רבים שאיך לומר? מפגינים את מה שהכי קרוב לשמחה לאיד.
אבל הכל בסדר. במסגרת הרדיפה של המדינה אחר אזרחיה גם הם עלולים להתעורר מחר בבוקר ולגלות שבין-לילה עברה תקנה שאוסרת עליהם להגיע עם הרכב שלהם לבית שלהם, ברחוב שלהם. וכבר יהיה תירוץ הגיוני שיסביר למה. יספרו להם משהו על זיהום אוויר או רעש או תקנות יורו-שקר-כלשהו או כל דבר אחר שאמור להסוות אינטרסים כלכליים של מישהו שמקורב לצלחת שמייבא איזה מסנן או מחזיק בזכיון של איזה מעבדה גרמנית או צרפתית או אזרביג'אנית וצריך לדאוג לו לפרנסה.
תמשיכו. אנחנו בדרך הנכונה.
boaz avrahami
18-02-18, 10:40
כרעם ביום בהיר זו היתממות גדולה...
לפני זה היה שינוי אסור לכאורה ובאופן רנדומלי חטפנו.
עכשיו פתחו לנו אישור למה שפעם היה אסור אז גם זה לא טוב לך?
שתדע שאתה לא חייב.
אתה יכול להמשיך כמו קודם ותחטוף רנדומלית כמו פעם
Honda TRX300EX
בועז.
זה לא מדוייק.
כשהכל היה בתחום האפור אז היה אפשר לדבר על ''רנדומלי''.
מהרגע שיש תקנה והבוחנים מחפשים את השורה ברשיון שפוטרת אותם מהאחריות - האפשרויות שלך מאוד הצטמצמו.
ואני לא ארחיב אבל כל מי שיודע לחבר 1+1 מבין למה אני מתכוון.
וזה כבר במישור הפלילי.
דרור+אילן - מה שהם כותבים זה גיבוב פופוליסטי. מצטער על השפה.
זה אחלה בפייסבוק, בוואטסאפים עם המון סימני קריאה !!!! וגם בעיתונות היומית כנראה.
בג'יפולוג - אנחנו מקווים שפחות.
שחיתות? יתכן. רק כדאי שתתחילו לאסוף קצת עובדות ומספרים. מה שאתה כותב, דרור, שעטוף בהמון מלל לא רלוונטי, מעיד על בורות גדולה. וזה בורות שאתה מתחפר בה בכוונה תחילה.
היחידי כאן שמבין את כוונתי זה דרור, לצערי.
תקנה מגוכחת (לא רוצה להשתמש במילים אחרות) נותנת כוח למתקין מקומי לקחת קפיץ שמקורו לא ידוע, שהיצרן הבינלאומי, שבשמו הוא משתמש, לא מכיר ולא שם בקטלוג שלו, ולמכור אותו בעטיפה עם סרט אדום כ"מאושר משרד התחבורה", כאילו שזה הופך אותו לזהב.
היכן כל הדיבורים היפים על תקינה (גרמנית...), על כך שיהיה סדר כמו בכל העולם, אור לגויים... אפשר לנחש איך הקפיץ הזה שמקורו כנראה בארצנו אושר לשימוש.
מה לא מובן כאן, התקנה הטיפשית הזו (שגם מריצה ניתן להגביה ולאשר עם קיט "מאושר") נועדה להעשיר כיסו של מישהו וגם די ברור מי.
תפסיקו כבר לעטוף את זה במשפטים עושה סדר, היה בלאגן, עכשיו טוב, מי שאומר את זה לא ממש מחובר למדינת הקומבינה בה אנחנו חיים.
boaz avrahami
18-02-18, 12:35
עוד נקודה דרור ואילן-
אם להסתכל בזווית רחבה על פעילות משרד התחבורה בשנים האחרונות אז ניתן לראות מגמות חיוביות.
נוהל יבוא חלפי רכב די ברור ודי נכון.
נוהל יבוא אישי של רכבים
ובכלל מגמה שפותחת את שוק הרכב לתחרות.
בסך הכול ניתן לראות מגמה חיובית ואני אישית מצרף את ההגבהה לצד החיובי של המשוואה.
החיים קלים יותר עכשיו גם למי שמעוניין להתנהל בצד האפור ודי לחכימא ברמיזה...
באמת שאני לא מבין מה הבעיה שלכם
Honda TRX300EX
דרור,
אולי העובדה שאין לו רשיון יצור ערכות...
יצור - הכוונה גם איסוף רכיבים מיצרנים מוכרים והגדרתם כ"ערכה"
בועז אתה צודק, באמת כל המדינה חיה בצד אפור, ככה היינו וככה נמשיך, כל התקנות האלה בדיוק גורמות לחיות בצד האפור, זה בדיוק הטענה שלי.
ברגע שהמחוקק מתערב בשווקים חופשיים ובחירות הפרט בצורה מוגזמת, כמו בישראל, נהיה הכל אפור ומושחת, זה קורס 101 בכלכלה ובניהול תקין, ככה המצב במדינתנו, אם טוב לך עם זה סבבה ואני מבין כי ככה אנחנו רגילים.
מה שאותה סדנה עושה זה ניצול התקנה לטובתה, מותר, חוקי ועסקי נכון. לצרכן זה לא טוב, אנחנו המפסידים.
דרור ואני טוענים שזה לא תקין, ככה לא צריך להתנהל.
הבעיה שלי היא בינואר וביולי. כל חצי שנה.
ואני אומר שכל תקנה שלא נותנת פתרון לכל רכבי השטח מכל סוג ודגם שהוא - היא רעה.
וכל תקנה ש''עשתה סדר'' לקבוצת בעלי רכב מסוימת ולא לאחרים גם היא רעה. כי אי אפשר שיהיה דבר כזה חצי הריון.
כבר נמאס להזכיר ולפרט שוב ושוב. ופקידונים שלא מבינים את הבעייתיות שבעניין הזה -אולי לא ראויים לתפקידם.
אבל זה רק כי לנגד עיניהם עומדת תפירת תקנות לפי מידותיהם ואינטרסיהם של מקורבים ובעלי עניין שיכולים לעשות מזה כסף. לא יודע מי ומה אבל כל אחד יכול להבין מזה בעצמו מה שירצה. כי ככה מדינת ישראל מתנהלת בכל התחומים. השחיתות והריקבון הם בכל פינה ובכל חלקה טובה מלמעלה ועד למטה.
ידיים רבות ואינטרסנטיות בוחשות בנושאים האלה. כסף רב מסתובב סביב זה. הצחנה עולה לשמיים.
מה שחסוי היום הופך לגלוי בעוד שנתיים ושלוש אבל אז לאף אחד כבר לא אכפת וכבר אין מה לעשות עם חלב שנשפך שנתיים קודם. ככה זה עובד כאן. זו שיטה.
תמשיכו תמשיכו.
ואני אומר שכל תקנה שלא נותנת פתרון לכל רכבי השטח מכל סוג ודגם שהוא - היא רעה.
וזאת אולי הבעיה העיקרית.
נכון, המצב היום מאפשר לחלק לא מבוטל, אולי הרוב המוחלט, מבעלי רכבי השטח לנסוע ברכב מוגבה ללא דאגות.
יחד עם זאת יש עדיין לא מעט רכבים שאין להם פתרון.
רכבים שאין להם סט מאושר.
אנשים שרכשו בעבר בעלויות גבוהות הגבהה (גם אם יומיים לפני יציאת התקנה), בסדנה שפועלת בהתאם לחוקי מדינת ישראל, ואף אחד לא טרח לאשר את הסט שלהם.
וכנראה עוד כמה דוגמאות.
מי שנמצא עם הרוב המוחלט שאין לו בעיה לאשר באופן חוקי- מאושר מהתקנה.
מי שנופל בחלק השני- מתלונן.
ואני מסכים שהתקנה היתה צריכה גם להתייחס באופן שעומד במבחן הסבירות לחלק השני.
בועז אתה צודק, באמת כל המדינה חיה בצד אפור, ככה היינו וככה נמשיך, כל התקנות האלה בדיוק גורמות לחיות בצד האפור, זה בדיוק הטענה שלי.
ברגע שהמחוקק מתערב בשווקים חופשיים ובחירות הפרט בצורה מוגזמת, כמו בישראל, נהיה הכל אפור ומושחת, זה קורס 101 בכלכלה ובניהול תקין, ככה המצב במדינתנו, אם טוב לך עם זה סבבה ואני מבין כי ככה אנחנו רגילים.
מה שאותה סדנה עושה זה ניצול התקנה לטובתה, מותר, חוקי ועסקי נכון. לצרכן זה לא טוב, אנחנו המפסידים.
דרור ואני טוענים שזה לא תקין, ככה לא צריך להתנהל.
אילן, מה שמפריע לי זה שיש כלי רכב שאין להם ערכה חוקית.
אין להם דרך לקבל שורה ברשיון באופן חוקי.
בפועל - מכוני רישוי דורשים שורה ברשיון גם לרכב לא מוגבה עם קפיצים קרוסים.
מי שאין לו שורה ברשיון - מסרבים להכניסו לטסט. על לעבור אין מה לדבר.
אין בעיה להשיג שורה ברשיון באמצעים המקובלים עוד מימי התחו םהאפור. עבירה פלילית.
כל התקנה הזו בחטא יסודה. לא היה לה מקום. קודם שיבדקו באופן בלתי תלוי כמה תאונות נגרמו באמת בגלל ''שיפורים'' והגבהות ולדים למיניהם. אם הם היו מספיק הגונים וישרים לעשות את זה, הם היו מקבלים תשובות שכנראה לא יאהבו לשמוע. רמז? המספר זניח אם בכלל קיים ואין מקום לאיסורים האלה בכלל.
אבל הכל מגיע מכיוונם של בעלי עניין ואינטרס כלכלי. בוא ונתחיל מחברות ביטוח....
אילן, מה שמפריע לי זה שיש כלי רכב שאין להם ערכה חוקית.
אין להם דרך לקבל שורה ברשיון באופן חוקי.
בוא נדבר על הנושא הזה בלבד.
שני כלי הרכב המשמעותיים בשוק שאין להם נכון להיום, למיטב ידיעתי, ערכה מאושרת אחת לפחות הם: ג'יפ CJ. ג'יפ YJ/סופה *
לכל שאר כלי ה4X4 של שוכני הפורום הזה - כל הכלים היפאניים ששווקו בארץ מאז שנות ה80 (כולל סמוראי עלים), כל הכלים האנגלים, כל כלי הרכב של Jeep המודרניים יותר מהשניים שהוזכרו לעיל, רוב הכלים האמריקאים של GM/פורד ששווקו בשלושים השנים האחרונות - לכולם יש ערכת הגבהה אחת לפחות (מבדיקה אישית שלי), לרובם יותר מאחת, לנפוצים 3-5 אפשרויות.
להערכתי, בניגוד למה שדרור כותב, ל99% לפחות מכלי ה4X4 מסוג M1 וN1 שנוסעים בישראל כיום עם רישוי, יש לפחות ערכה אחת מאושרת (כל הסיקסים והסופות עם רישוי מהווים פחות מאחוז, מה לעשות). ולפי התקנות החדשות, ערכה אחת, זה די והותר כדי לאפשר רישום חוקי לחלוטין. וגם את זה אני כותב לאחרת התעמקות בכל פסיק בתקנות.
________________________________________ _
* נכון, זה כואב אישית לך דרור. וכאן אתה זה שצריך לקבל את זה, שפתרון שטוב ל99% מהמקרים, הוא לא חצי הריון. זה לא אומר שלא צריך להמצא פתרון לעוד 0.9% ואחר כך לעוד 0.09%, ובשאיפה באמת לכולם. ופתרון לCJ/סופה לא רחוק, כמו שאתה יודע.
בוא נדבר על הנושא הזה בלבד.
ולפי התקנות החדשות, ערכה אחת, זה די והותר כדי לאפשר רישום חוקי לחלוטין. וגם את זה אני כותב לאחרת התעמקות בכל פסיק בתקנות.
נמרוד, המשפט המצוטט לא מובן לי.
אדם השקיע בשנה-שנתיים האחרונות כ- 6000 ש"ח בסט מתלים איכותי, מיובא מבית טוב, בסדנה מוכרת ומאושרת, שהניח לאור הנ"ל שהסט ייכנס לרשימת המאושרים, אבל לימים גילה שאת אותו סט לא אישרו...
מה עליו לעשות כדי להמשיך להשתמש ברכב שלו באופן חוקי ובלי קומבינות? כמובן ללא הוצאה נוספת וגדולה שכרוכה בקניית סט חדש?
התשובה שלך צריכה להיות כזו שאפשר יהיה לרשום אותה כאן בלי חשש.
והאדם שיבצע אותה לא יפחד לכתוב שחור על גבי הפורום שהוא עשה זאת...
היחידי כאן שמבין את כוונתי זה דרור, לצערי.
מבינים טוב מאד.
לא מסכימים עם הקונספירציה.
וזה שלא מסכימים איתך לא אומר שלא הבנו.
מה שרמזתי לדרור,
זה שגם את הקיט בדיעבד אך אחד לא מונע מכם לנסות לאשר.
לא מבין מה אתם באים בטענות לאספיר שזיהו צורך וגיבשו פתרון?
תפתחו עסק, תגבשו ערכת חלקים, תעבירו תקינה ותתחילו למכור.
מבינים טוב מאד.
לא מסכימים עם הקונספירציה.
וזה שלא מסכימים איתך לא אומר שלא הבנו.
מה שרמזתי לדרור,
זה שגם את הקיט בדיעבד אך אחד לא מונע מכם לנסות לאשר.
לא מבין מה אתם באים בטענות לאספיר שזיהו צורך וגיבשו פתרון?
תפתחו עסק, תגבשו ערכת חלקים, תעבירו תקינה ותתחילו למכור.
התלונה היא שמישהו אחר לא טרח והכין סט ...
boaz avrahami
18-02-18, 14:12
אדם השקיע בשנה-שנתיים האחרונות כ- 6000 ש"ח בסט מתלים איכותי, מיובא מבית טוב, בסדנה מוכרת ומאושרת, שהניח לאור הנ"ל שהסט ייכנס לרשימת המאושרים, אבל לימים גילה שאת אותו סט לא אישרו...
מה עליו לעשות כדי להמשיך להשתמש ברכב שלו באופן חוקי ובלי קומבינות? כמובן ללא הוצאה נוספת וגדולה שכרוכה בקניית סט חדש?
אז אולי יש לו סיכוי לא רע לתבוע את היבואן / הסדנא על שמכרו לו סט לא חוקי ולא תיקני.
אני בטוח שמי שיתנהל כך יזכה לאוזן קשבת במיוחד ואף פתרונות יצירתיים מהמוכר
Honda TRX300EX
בחייך בועז.
יש הרבה יותר ממקרה אחד כזה.
ואגב, איפה עובר קו התאריך שעד אליו היה אפשר למכור סטים (שלימים לא אושרו) ושאחריו לא?
אם כבר לאמץ את הקו שלך, התביעה הזו צריכה להיות ייצוגית ונגד המדינה.
אני בטוח שזה מה שעורכי דינם של היבואנים/סדנאות יטענו במקרה כזה כי פשוט אין לזה סוף...
אז אולי יש לו סיכוי לא רע לתבוע את היבואן / הסדנא על שמכרו לו סט לא חוקי ולא תיקני.
אני בטוח שמי שיתנהל כך יזכה לאוזן קשבת במיוחד ואף פתרונות יצירתיים מהמוכר
בועז, כמה זמן לוקחת תביעה בישראל אתה יודע?
כמה עולה תביעה בישראל אתה יודע?
הרבה יותר זול פשוט לרשום "הגבהה" למריצה וזהו.
מה שיונתן רשם זו בדיוק הבעיה, למה שפלוני אלמוני שהגביהה רכב השטח שלו לפני 5 שנים בקיט משובח יזרוק הכל ויקנה קיט "מאושר" כדי להעשיר כיסו של מישהו?
boaz avrahami
18-02-18, 14:51
ממש לא.
לפני כל שינוי היה אסור מבחינת המדינה.
הקונה בחר שלא בתמימות בסט שמגביה את רכבו ולקח על עצמו את האחריות.
אם מושהו הוטעה ורכש קיט שחשב שהוא תקני או שהבטיחו לו שיהיה תקני בהמשך יש לו עילה.
כל השאר הסתכנו ביודעין ואין להם שום עילה. לפחות לא ברמה המוסרית.
אגב, מבחינתם המצב לא השתנה כי גם לפני כן הם לא חיו בשלום עם המוסדות...
Honda TRX300EX
אדם מן הישוב הקונה רכב 4X4 משומש, שיתכן שהוגבה על ידי אחד הבעלים הקודמים, ניגש למתקין מורשה הקרוב למקום מגוריו (יש 48 כאלו ברחבי הארץ) ומבקש שאותו מתקין יבדוק את איכות ההתקנה, יבצע כיוון פרונט ובדיקת אורות, וידאג לרישום ההתקנה ברשיון. מתקינים רבים ישמחו לבצע זאת, העלויות כמה מאות שקלים (300 עד 800 שקלים, זה מה שאני מכיר). אדם מן הישוב לא אמור להיות בקיא בפרטים הטכניים, בדיוק בשביל הזה הוסמכו המתקינים המורשים.
בועז אני לא מסכים איתך.
יש הרבה אנשים, מרובעים ותמימים באופיים (ואני מכיר מאוד מקרוב כמה כאלו. מאוד מקרוב.) שמבחינתם כניסה לסדנה חוקית ומאושרת ע"י משרד התחבורה, קניה של מוצר וקבלה של חשבונית מפורטת עם המוצר שקנו, מהווה עבורם אסמכתא לכך שפעלו ע"פ חוק.
מה עוד אתה מצפה מהאדם הסביר שיעשה?
ואני לגמרי מדבר על האדם הסביר, ולא על זה שחתך את השלדה ושם ספירלות בסופה. ולא משנה באיזו סדנה "חוקית" זה נעשה.
אותו אדם סביר, יבחר במידה ויגלה שהסט שלו לא מאושר לקנות סט חדש ומאושר. אם יבין שאין לו ברירה חוקית אחרת.
ושוב, אני מכיר מאוד מקרוב אנשים כאלו. הם חיים ונושמים ולא סיפורי בדייה.
- - - Updated - - -
אדם מן הישוב הקונה רכב 4X4 משומש, שיתכן שהוגבה על ידי אחד הבעלים הקודמים, ניגש למתקין מורשה הקרוב למקום מגוריו (יש 48 כאלו ברחבי הארץ) ומבקש שאותו מתקין יבדוק את איכות ההתקנה, יבצע כיוון פרונט ובדיקת אורות, וידאג לרישום ההתקנה ברשיון. מתקינים רבים ישמחו לבצע זאת, העלויות כמה מאות שקלים (300 עד 800 שקלים, זה מה שאני מכיר). אדם מן הישוב לא אמור להיות בקיא בפרטים הטכניים, בדיוק בשביל הזה הוסמכו המתקינים המורשים.
נמרוד התגובה שלך מתעלמת מהמציאות. גם אם היא מצומצמת.
אותו אדם שקנה רכב משומש (או חדש, זה לא משנה), והתקין סט בשנתיים האחרונות, אכן יעשה את מה שציינת. רק שיהיו מקרים שבהם המתקין המורשה יבשר לו שלסט אין תקינה ולא ניתן לאשר אותה. הוא כמובן יציע לו לקנות סט שכן עבר תקינה.
מה אז?
boaz avrahami
18-02-18, 16:19
יונתן, אותם תמימים יכולים לטעון להטעיה וזה לגיטימי לגמרי. בעצם גם אלו שידעו יכולים לטעון להטעיה.
באופן אישי אני מתקשה לקבל את העובדה שמישהו היה כל כך תמים אבל מילא...
מה שבטוח שלסדנא וליבואן שמכרו קיט כזה עשויה להיות בעיה ותמריץ להגיע להסדר.
הדרך לא תהיה נעימה ככול הנראה
Honda TRX300EX
בועז, לא כולם שורצים כל הזמן בוואסטאפ ובג'יפולוג.
קיימים אנשים שיש להם רכב שטח והם מטיילים להנאתם מבלי להשתייך לקבוצות שונות ולא יודעים מה קורה בעולם הזה מעבר לרכב הפרטי שלהם.
הם שמעו שיש סדנה כזו וכזו, או שראו פרסום והלכו להתקין.
והסדנה מכרה, והקונה קנה, נושא האישור בכלל לא על הפרק כי זה טרם זמנו או כי ממילא עדיין לא היו אישורים לרוב הסטים. הטעיה לא קשורה כאן לעניין.
אותו אדם שקנה רכב משומש (או חדש, זה לא משנה), והתקין סט בשנתיים האחרונות, אכן יעשה את מה שציינת. רק שיהיו מקרים שבהם המתקין המורשה יבשר לו שלסט אין תקינה ולא ניתן לאשר אותה. הוא כמובן יציע לו לקנות סט שכן עבר תקינה.
מה אז?
מה זה בעצם ההגבהה הזאת? אך ורק קפיצים. ארבעה קפיצי סליל, או ארבע קפיצי עלים, או זוג עלים וזוג סלילים בטנדרים.
אין הבדל בין הקפיצים השונים. אם אתה מגיע עם סמוראי שהותקנו עליו ארבעה עלי הגבהה, צריך להתאמץ כדי לזהות אם העלים הם תוצרת א' או ב', בהנחה שהכיתוב או מדבקה כבר מזמן נמחקו. לפעמים זה בלתי אפשרי לחלוטין. בסלילים זה עוד יותר קשה. אין שום הבדל מהותי בין סליל פלדה שחור של יצרן ג' לשל ד', שיוצרו עבור אותו רכב לאותה מידת הגבהה. במקרים רבים הם מיוצרים על ידי אותם יצרני משנה, או שאותו יצרן קיט קונה אותם מיצרני משנה שונים ונותן להם אותו מק"ט. מצטער אם אני מנפץ פה אשליות של אנשים - הקפיצים הם מוצרים פשוטים שההבדלים בינהם קטנים מאד. הבולמים הם כבר סיפור אחר, אבל אינם רלוונטיים לנושא ההגבהה!
מה האינטרס של המתקין המורשה? אתה חושב שיש לו אינטרס למכור לך קיט חדש??? אשכרה להעמיד את הרכב שלך על ליפט, לעבוד קשה במשך חצי יום או יותר, לפתוח ולסגור ברגים, לאכל חרא מאוזניים מכופפות של סמוראי בן 20?
או להרוויח את אותם כמה מאות שקלים בלי לעשות כלום, אבל ממש כלום. כל מה שנדרש ממנו זה בדיקה כללית ברמת טסט, חמש דקות על הליפט, ולמלא טופס? בפועל זה מה שהמתקינים עושים. וזה מה שהחוק דורש מהם - קרא את הטופס שמפורסם פה באתר. הם נדרשים לחתום שהם בדקו, לא שהם התקינו.
זה מה שקורה בפועל יונתן. דווקא מי שתקוע יותר מדי בג'יפולוג מפספס את המציאות, שהיא פשוטה הרבה יותר. יש 48 מתקינים מורשים, כולם מוסמכים לפי חוק לבדוק ולנפק את הנייר, משרד הרישוי בכלל לא בודק כלום. אחלה תחרות חופשית, ועובדה שהמחירים שהתחילו ב700-800 שקל, יורדים, אני כבר שמעתי על 300 שקלים בלבד עבור בדיקה ואישור של הגבהה - במקרה הזה היה מדובר על היילקס 94 חבוט עם קפיצים מקוריים מעורגלים, ככל הנראה. גם אני לא ידעתי לזהות בוודאות את המקור שלהם.
ואם אתה מתעקש ורוצה לדעת מה מותקן לך בסמוראי, אז דע לך שיש לך קפיצי אולדמן. למה? ככה. מותקן לך אולדמן וזהו. מה אכפת לך?
נמרוד אכן צודק, 300 ש"ח (כן זה המחיר) ותקבל אישור להגבהת מריצה, כמו שכתבתי.
אכן נמרוד רוב ההגבהות הן של אולדמן, לחלוטין...
האם זו היתה כוונת המחוקק? הקרקס שהם עשו, פשוט בדיחה.
כמו שיונתן כתב, סדנאות לא ישרות יכולות לעשות סיבוב על הלקוחות שלא מבינים, אכן לא כולם כאן או בווטסאפ. יש כאן שרשור של אחד שהתקין קיט חדש אם אני זוכר נכון.
וזה מחזיר אותי לקיט בדיחה, בולמי פדרס, שפדרס העולמית לא מכירים, אבל זה ב"אישור משרד התחבורה".
נמרוד, אני לא העניין כאן ולכן לא נתתי את עצמי כדוגמה.
אני יודע בוודאות, ממקור ראשון שבדק מה המשמעות של בדיקה כפי שאתה מתאר.
נאמר לו במפורש- בדיקה שהמכלולים נמצאים ברשימה המותרת.
למזלו, בבדיקה הסט שלו אכן היה ברשימה. כמו כן נאמר לו שבמידה ולא נמצא ברשימה, האופציה היחידה שלו זה להחליף לסט שכן קיים ברשימה.
וזה ע"י אחד המתקינים הגדולים והמוכרים.
את אותה תשובה שמעתי ממישהו שבדק עם מתקין נוסף.
התשובה שלך מרמזת שאת החור שמשרד התחבורה השאיר בתקנות המתקינים סופגים גם במחיר של סיכון העסק.
לא ירחק היום שאותו אדם מן השורה יגיע למתקין מן השורה עם סט לא מאושר ויקבל טפסים של אולדמן, רק שהאדם מהשורה יהיה מפקח...
ומה אז?
אין לי כוונה להיות איוב ואני לא ממש בצד של דרור, אבל התעלמות מהחורים שיש בתקנה הזו לא אומר שהם לא שם.
בתיאוריה הכל פשוט.
הפרקטיקה מעלה קשיים לפעמים.
אתה יודע מה יונתן? צודק. אתה רואה חור בתקנות, כתוב למשרד התחבורה ותדרוש מהם לסגור אותו.
לטובת הגולשים האחרים - אם יש מישהו שמוכן להסתפק בפחות מצדק אוניברסלי, אלא נגיד, סתם שיהיה רשום ברשיון של הטראנו המצ'וקמק שלו "מוגבה 50 מ"מ" כדי שלא יהיו בעיות בטסט, צריך כולה לעשות קצת שופינג בין המתקינים המורשים.
אתה יודע מה יונתן? צודק.
רגע, אבל עוד לא הגענו להיטלר ולנאצים... ;)
יאללה שחררתי.
עד שדרור יחזור לדיון.
חנן-ג'יפולוג
18-02-18, 18:17
כבר הגיעו כאן לנאצים. רק צריך לחפש.
boaz avrahami
18-02-18, 18:27
יש מי שלא למד את הלקח מיוסף בגושים?
בחיי נפלתם על הראש.
בגרוש ורבע אתם מקבלים פטור מבלבול מוח שהטריד אותנו שנים ויש לכם גם על זה תלונות?
עזבו, מוחל לכם על החוטיני אבל תפסיקו כבר לילל
Honda TRX300EX
בחיי נפלתם על הראש.
בגרוש ורבע אתם מקבלים פטור מבלבול מוח שהטריד אותנו שנים ויש לכם גם על זה תלונות?
X
לגמרי.
בחיי נפלתם על הראש.
עזבו, מוחל לכם על החוטיני אבל תפסיקו כבר לילל
Honda TRX300EX
+10
חנטרשנים.
מקשקשים בקומקום.
אל תנסו להסיט את הדיון.
אני גם לא רוצה להיות בוטה ולומר על חברים ותיקים כאן בפורום וגם חברים טובים שלי ש''משקרים לכם במצח נחושה''. גןם ''עובדים עליכם בעיניים'' אולי קצת מוגזם. בואו נסתפק ב''לא מדייקים''.
עובדות: אני לא יושב על מי מנוחות.
אני לא מאלה שממהרים לפנות למאכערים ולקומבינות. אני באמת רוצה להיות צדיק וחוקי.
ולכן מאז גם אני כיתתי רגליים וביררתי אצל כמה וכמה מתקינים.
העובדה המוגמרת היא שלא כל כך מהר יחתמו לכם על קיט שאינו ברשימת המותרים.
כי המתקינים לא טיפשים.
הם אנשים עובדים. כמונו. מפרנסים משפחות. כמונו.
הם חוששים לקחת סיכונים. כי פרנסתם בסכנה. חרב הרוע מתהפכת מעל לראשם.
גם משרד התחבורע לא טיפש שנרדם בעמידה כפי שמשתמע ממה שנמרוד כותב.
שום דבר לא כזה פשוט כמו שנמרוד מתאר ודורון ובועז מחרים אחריו כמו מקהלה.
אם למישהו יש רכב שיש לו קיט מאושר, זה לא אומר כלום לגבי רכב אחר. כי כל מקרה לגופו. וגם אם נעזוב לרגע דגמי רכב אחרים (המספר הרבה יותר גדול ממה שנמרוד מתאר) ונתמקד בסיקסים וסופות שהם אולי אחוז קטן מכלל רכבי השטח אבל בפועל מדובר כאן על מספר ארבע ספרתי של בעלי רכב שב-1 למרץ הופכים לעבריינים בעל כורחם.
אי אפשר להפוך במחי יד אלפי אנשים לפושעים. פשוט לא. נדרש פתרון מיידי. אולי בסגנון ''דור המדבר'' או איך שקראו לזה בספורט המוטורי. כדי שרכבים יוכלו להיכנס לטסט.
אני מצטער מאוד אבל עד שבשבוע הבא אבקר אצל עוד כמה מתקינים, בינתים זו האמת לאמיתה - הפתרונות הנוכחיים נכון לרגע זה הם כולם מתחום הקומבינה-היצירתית האפור או הפלילי-נטו השחור-כהה. אז שהם שלא יעבדו עליכם.
דרור,
כן, נראה לי שברור לכולם שהיה תחום אפור בעבר בו קיטים שונים הוכנסו לארץ והותקנו ע״י סדנאות, וקיטים לא מוגזמים גם עברו טסט בלי קומבינות.
עד כאן שלב העובדות.
עכשיו,
למה התחילה הג’יפוקליפסה נראה לי גם כולם יודעים, בגלל הקיטים המוגזמים בעליל ואלו שחירבנו מהמקפצה.
עכשיו,
היה צריך לעשות מעשה, וליישר קו.
וכן,
בהחלטה הקו הזה הגדיר שיש קומבינות שנשארו בחוץ, ויש הרבה שנכנסו לתלם וכבר לא אפורות.
מי שרואה עצמי נפגע מסדנא שבעבר מכרה לו קיט הגבהה ולא עומדת מאחוריו כעת, יכול וצריך להפנות לשם את הטענות שלו, כי כמו שנמרוד כתב, קפיצים הם קפיצים, וכמו שאספיר גיבשו קיט ואישרו אותו, אז יש מצב יותר מסביר שגם אחרים יכולים.
boaz avrahami
19-02-18, 01:05
אני חושב שמה שמקובל לכתוב בפורום ציבורי כבר נכתב.
השאר ידון באופן חברי אוף ליין.
בסך הכול לטעמי ניתן להגיע לסידור די מאוזן שנותן שלווה לכל הצדדים ועל הדרך מפרנס מגזרים שונים בעם.
Honda TRX300EX
דרור תפסיק את הדמגוגיה . כל מי שנוסע על רכב מוגבה היה עבריין כבר שנים. עדות לכך היא השרשור ניידות משה"ת.
ההבדל הוא שא', החליטו לעשות סדר.
ב', נתנו אופציה להיות חוקי.
אז נכון שיש בעיות לחלק מהאנשים אבל האמירה של להפוך אלפי אנשים לעבריינים בין לילה, היא דמגוגיה גרועה במקרה הטוב.
זה כמו שתבוא בטענות אם יום אחד יחליטו לאסוף את כל הנשק הלא חוקי מהמגזר.
הבעיה היחידה שאני רואה זה שלך תוכיח שהרכב שלך לא מוגבה. כאילו שכל רכב שטח צריך עכשיו להוכיח שהוא לא מוגבה. אבל אי אפשר להוכיח את זה כי אין, בטח שלרכבים הישנים, שום התייחסות או דרך להוכיח. אני מדבר על סיקסים וסופות.
אז לדעתי הדרך היחידה היא ללכת לקרב בבית משפט. אולי אפילו ייצוגית כדי להוזיל עלויות.
דרור,
כן, נראה לי שברור לכולם שהיה תחום אפור בעבר בו קיטים שונים הוכנסו לארץ והותקנו ע״י סדנאות, וקיטים לא מוגזמים גם עברו טסט בלי קומבינות.
עד כאן שלב העובדות.
עכשיו,
למה התחילה הג’יפוקליפסה נראה לי גם כולם יודעים, בגלל הקיטים המוגזמים בעליל ואלו שחירבנו מהמקפצה.
עכשיו,
היה צריך לעשות מעשה, וליישר קו.
וכן,
בהחלטה הקו הזה הגדיר שיש קומבינות שנשארו בחוץ, ויש הרבה שנכנסו לתלם וכבר לא אפורות.
מי שרואה עצמי נפגע מסדנא שבעבר מכרה לו קיט הגבהה ולא עומדת מאחוריו כעת, יכול וצריך להפנות לשם את הטענות שלו, כי כמו שנמרוד כתב, קפיצים הם קפיצים, וכמו שאספיר גיבשו קיט ואישרו אותו, אז יש מצב יותר מסביר שגם אחרים יכולים.
אל תיפול גם אתה בפח של קנאת ושנאת חינם.
אף אחד לא חירבן מהמקפצה.
גם לפני 30 שנה כשאני התחלתי לשחק בג'יפים, תמיד היו מי ששיפרו ''בשפיות'' ומי שהגביהו ושיפרו יותר.
הכל בסוף - בישראל כמו בישראל - עניין של כסף. אם קרה משהו - מי אשם ומי ישלם.
במקרה של הג'יפוקליפסה - סתם תאונה בין רנגלר מוגבה לרכב פרטי.
תאונה פשוטה. בכביש. לא התאונה המתוקשרת ההיא ש''הדליקה הכל''.
כמקובל בישראל בתאונות עם נפגעים - יש חוק פלת''ד. כל אחד מקבל פיצוי בין אם אשם ובין אם לאו. בין אם מבוטח ובין אם לאוו. לכן בכל תאונה פשוטה מישהו ישר צועק ''איי איי איי אני רוצה אמבולנס''. כדי להתפנות לבית חולים ולקבל כסף מהביטוח.
גם כאן מישהו נפצע. אמיתי או מדומה - אין לי מושג. כמקובל בתאונות עם נפגעים הגיע בוחן משטרה וכדרכם של בוחנים ראה את הג'יפ הלא סטנדרטי וישר נדלק. זה סוגר את התיק מבחינתו.
אבל בעל הג'יפ לא פראייר. לפי מה שאני שמעתי הוא עו''ד ולא עשו אותו באצבע. לא הלך כצאן לטבח במסלול הקבוע מראש. מבחינתו הכל כשר כי הרכב עבר טסט כדת וכדין. לא אלאה אתכם בהשתלשלות העניינים אבל העסק לקח זמן ובסוף הבינה חברת הביטוח שכאן לא יילך לה בקלות ופנתה לתבוע את מכון הרישוי שנתן חותמת הכשר לרכב הלא סטנדרטי.
קמו מכוני הרישוי בזעקה למשרד התחבורע.
איימו שאם הנושא לא יוסדר אחת ולתמיד הם לא מכניסים יותר רכבי שטח למבחני רישוי. מבחינתם בצדק.
וכל השאר הסטוריה.
זו האמת ושלא יספרו לך סיפורים על שיפורים מוגזמים ובטח שלא יאשימו קבוצה גדולה של ג'יפאים שכל חטאם הוא שיש להם קצת יותר כסף מלך ולי והם נוסעים על ג'יפים שכולנו היינו רוצים. אבל לאורך תקופה פומפמה פה קנאה ושנאה לחינם על בעלי הרנגלרים והרוביקונים. כולל כל מיני כינויים מחמיאים כמו ערסים ובבונים וכו' וכו'. עוד לא מאוחר לכולכם להתנצל בפניהם על מסע השיסוי.
אין לי גם טענות לאספיר או לכל יבואן אחר. הם עסקים. רוצים להרוויח. יותר מזה - הם עושים עסקים גם עם מדינת ישראל עצמה. רוצים להיות מכוסים מכל הכיוונים. יש לי טענות למשרד התחבורע - כי הוא מקור הרוע. הוא רשות הרשע המתועבת.
הטענות הן על הליך לא מקצועי, חפפני ומפלה ששם לנגד עיניו רק את היבואנים, זכייני מעבדות הבדיקה ושאר בעלי האינטרס הכלכלי ומועך את האזרחים.
ואני מרגיש שאני מדבר כאן לקירות וללמפות. חוזר על עצמי. כי כל מי שיכול למצוא לרכבו קיט שנכנס תחת ההגדרות או מתקין שהסכים לחתום לו - כבר לא אכפת לו מה יהיה עם כל היתר.
כי ככה זה - הפרד ומשול תמיד היתה שיטה יעילה בידי משטרים רעים. אז תמשיכו, תמשיכו. אתם בדרך הנכונה.
לי אכפת. אז מה? אני יכול לעשות משהו עם זה?
boazgutman
19-02-18, 07:25
יש רשימה מסודרת של 48 המתיקנים המורשים שניתן לראות?
למישהו שלא מכיר כל כך את השוק, אשמח לדעת אם יש מקום מורשה קרוב לביתי שיהיה לי נוח לאפשר לו לטפל ולשדרג את הרכב שלי.
תודה :-)
דרור תפסיק את הדמגוגיה . כל מי שנוסע על רכב מוגבה היה עבריין כבר שנים. עדות לכך היא השרשור ניידות משה"ת.
ההבדל הוא שא', החליטו לעשות סדר.
ב', נתנו אופציה להיות חוקי.
אז נכון שיש בעיות לחלק מהאנשים אבל האמירה של להפוך אלפי אנשים לעבריינים בין לילה, היא דמגוגיה גרועה במקרה הטוב.
זה כמו שתבוא בטענות אם יום אחד יחליטו לאסוף את כל הנשק הלא חוקי מהמגזר.
הנה זה מתחיל.
אחרי שנים שזה היה בתחום האפור ישר קופצים אלה שמתחילים לרחוץ בנקיון כפיים.
נתנו אופציה להיות חוקי. אבל לא לכולם.
אלפי אנשים הפכו לעבריינים בין לילה. כן. לא בתחום האפור. בתחום השחור-כהה.
כי אין להם שום דרך חוקית להסדיר עניינים ולרשום הגבהה. בין אם קיימת ובין אם לאו.
ומכוני רישוי מסרבים לאפשר להם להיכנס למבחן רישוי שנתי.
אני בפוזיציה. תאמין לי שאני יודע.
ומי שלא בפוזיציה ולא חווה את זה ביומיום - הוא הקלדן והקשקשן.
ושרשור/קבוצת ווטסאפ ניידות משרד התחבורע - הוא מענה יחיד למצב שלמיטב ידיעתי אין לו אח ורע בעולם המערבי/דמוקרטי. הדרך היחידה להימנע מפגיעתם הרעה של שודדי הדרכים האלה, יימח שמם וזכרם.
והם ימשיכו להציק ולהוריד ג'יפים מהכביש גם עם שורה ברשיון.
ממש כפי שהשורה ברשיון אינה ערובה למעבר טסט. יש עדיין אוטו שלם מסביב להגבהה והמון עילות להכשלה. אמיתית או מדומה.
תלאה דרור .. אדרבה.
בתור אחד שלא מקורב .. אני עד היום סקרן מה היא ה׳תאונה המתוקשרת׳ ... פספסתי את כל הסיפור בגלל הקאיה ...
ומי הם מועדון המליון ?
לא נראה לי שיש מה להסתיר יותר .. הכל כבר סגור ממילא.
[emoji6]
Sent from my iPhone using Tapatalk
boaz avrahami
19-02-18, 07:44
בוא ננסה לדייק קצת...
אין להם בכלל דרך או שהדרך שלהם יקרה מדי עבורך?
האם יש להם גם דרך זולה שאינה מספקת עבורך?
ואם הבעיה משותפת להרבה מדוע הם אינם מתאחדים לכח קניה אחד?
Honda TRX300EX
זה אף פעם לא היה תחום אפור. פשוט האכיפה לא התמקדה בזה.
כבר שנים שיש שרשור "תזהרו מניידות".
בגדול, יש בסיס לטענה שלך שיש בעיה, אבל אל תיתמם כי הטיעון שלך תופס רק באזניים אוהדות ולא אובייקטיביות(קרי, כאן), ולצערך, אנחנו לא אלו שקיבלו את ההחלטה.
אם תצליח לשכנע אותי שבמשך כל השנים בעלי רכבים מוגבהים לא נכשלו בטסט או קיבלו הורדות מהכביש, אלבש את החוטיני.
יש רשימה מסודרת של 48 המתיקנים המורשים שניתן לראות?
למישהו שלא מכיר כל כך את השוק, אשמח לדעת אם יש מקום מורשה קרוב לביתי שיהיה לי נוח לאפשר לו לטפל ולשדרג את הרכב שלי.
תודה :-)
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/104051
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=118530&d=1518956808
דרור חזר אז אני יכול להמשיך...
בעצם,
דרור, לא חבל? יש לך גם ככה רק עוד כמה שנים בודדות.
יש מצב שביאטריס צדקה אבל היא לא אמרה לך שמה שיהרוג אותך יהיה העצבים.
אני במקומך הייתי מנצל את השנים האלו בטיול מסביב לעולם. לך תדע, אולי עד שתחזור כבר לא תהיה כאן מדינה ולא יהיה לך על מה להתעצבן ואז הנבואה של ביאטריס....
לא משנה.
שיהיה אחלה בוקר.
:)
בגדול, יש בסיס לטענה שלך שיש בעיה, אבל אל תיתמם כי הטיעון שלך תופס רק באזניים אוהדות ולא אובייקטיביות(קרי, כאן), ולצערך, אנחנו לא אלו שקיבלו את ההחלטה.
אם תצליח לשכנע אותי שבמשך כל השנים בעלי רכבים מוגבהים לא נכשלו בטסט או קיבלו הורדות מהכביש, אלבש את החוטיני.
כאשר אין אכיפה וכל אחד עושה כראות עיניו - זה אפור. נקודה.
דברים הופכים לשחורים כאשר הם נעשים בניגוד מפורש להוראת החוק ובדרכים פליליות נטו. לא נרחיב כאן בעניין הזה מסיבות מובנות.
אבל אנחנו חיינו עשרות שנים בתחו םהאפור כי זה מה שהיה.
אם כל סדנא או מוסך יכול לייצר ו/או לייבא ולשווק במשך שנים ארוכות כל מה שהוא רוצה וכל האחריות היא רק על משתמש הקצה כלומר אתה ואני - זה אפור.
לא יכול להיות שמותר לייבא ולמכור צמיגים במידות מופרכות אבל אסור להתקין אותם.
לא יכול להיות שמפעל מקומי מוסמך ומורשה לייצר קפיצים ולמכור אותם אבל לך אסור להתקין אותם באוטו שלך.
עבור דגמי הרכב המדוברים שחלקם גם ייחודיים לישראל, כבר אין להשיג את קפיצי הזבל המקוריים. פשוט כי אחרי שנים ארוכות של שיווק רכיבי אפטרמרקט באיכות שגבוהה אלפי מונים מהמקור המחורבן, כבר אין דבר כזה ''מקורי''. ואם יומו של סט קפיצים ישן מגיע אחרי שנים רבות של שימוש ויש להחליפו לטובת בטיחות ואמינות הרכב - מה בעל הרכב אמור לעשות בדיוק?... זה לא רכב אחד ולא שניים ולא מאה.
לא יכול להיות שעל מנת להחליף קפיץ בלוי ישלחו אותך לתקינה פרטנית שעלותה גבוהה יותר מערך הרכב כולו.
נבצר מבינתי איך בדיוק המרושעים האלה מסמיכים בוחן להחליט ''לפי העין'' אם רכב ''מוגבה'' או לא?... באיזה בית משפט של איזה רפובליקת בננות דבר כזה יעבור?....
איך אתה בא לאלפי אנשים שהיום הם נורמטיביים ואומר להם ''ממחר אתם עבריינים''?...
איך אתה בא לאנשים שעד אתמול הרכבים המשופרים שלהם היו מספיק טובים לכל מיני פעילויות מיוחדות במסגרות של כוחות הבטחון ושהרשויות לא התביישו להתחנן בפניהם שיבואו לסייע בכל מיני סיטואציות - החל מחיפושי נעדרים ועד למתן פתרונות ניוד והסעה במזג אוויר קיצוני - ופתאום אתה אומר להם שהם עבריינים?... (להבא, כל אחד מהחמורים הקופצים בראש שיתנדב בחינם עם הג'יפ שלו לפעילות כלשהי למען המדינה המזויינת הזו או כוחות הביטחון שלה הוא לא רק פראייר וחמור - הוא כבר ממש דביל ואידיוט שימושי שאשכרה יש מקום לכעוס עליו כי הוא עושה נזק לכולנו - אבל זה נושא לדיון אחר).
גם אי אפשר להינות במשך שנים ארוכות מהתחום האפור ואז לבוא ולרחוץ בנקיון כפיים ולדרוש ''סדר'' - אבל רק לאחרים. הסדר צריך להיות אחד לכולם ושכל אחד יוכל להסדיר את העניינים הללו ללא טרטורים וללא הוצאות עתק וללא איפה ואיפה בין דגמי כלי רכב שונים ויצרני חלקים שונים. כמו כן, אם לפריט מסוים יש אישור ייבוא ושיווק - שיהיה מותר גם להתקינו ולהשתמש בו. לא ייתכן לאפשר לבעלי עסקים למכור לציבור פריטים שבתכל'ס אסורים בשימוש.
כל עורך דין מתחיל יכול למצוא לך בסיפור הזה המון חומר כמו פגיעה בזכות קניין ובטח עוד הרבה דברים ואני חותם לך שמה שמשרד התחבורע מעולל לנו מתבסס הרבה מאוד על סעיף מצליח ועל ההערכה - הלא בלתי-מבוססת למרבה הצער - שרוב האזרחים יירתעו מלנסות להילחם על צדקתם ולמצות את זכויותיהם בהליכים משפטיים, בגלל חסמי הבירוקרטיה והעלויות המופרכות.
וככה מה שקורה בתכל'ס זה שפתרונות של קומבינה ו/או פליליים יוצאים הרבה יותר קלים, זולים ומשתלמים מהליך חוקי ומסודר וזו מבחינתי השורה התחתונה - לתפארת השחיתות. וככל שיירבו החוקים והתקנות וההגבלות - כך תגבר השחיתות ואת המשוואה הזו לא אני המצאתי. לעניות דעתי זה הרבה יותר גרוע מלחיות בתחום האפור, אבל מה אני מבין?... הנורמות במדינה הזו השתנו.
boaz avrahami
19-02-18, 10:36
עם זה אני יכול להזדהות בהחלט
וככה מה שקורה בתכל'ס זה שפתרונות של קומבינה ו/או פליליים יוצאים הרבה יותר קלים, זולים ומשתלמים מהליך חוקי ומסודר וזו מבחינתי השורה התחתונה - לתפארת השחיתות. וככל שיירבו החוקים והתקנות וההגבלות - כך תגבר השחיתות ואת המשוואה הזו לא אני המצאתי. לעניות דעתי זה הרבה יותר גרוע מלחיות בתחום האפור, אבל מה אני מבין?... הנורמות במדינה הזו השתנו.
Honda TRX300EX
אל תיפול גם אתה בפח של קנאת ושנאת חינם.
אף אחד לא חירבן מהמקפצה.
גם לפני 30 שנה כשאני התחלתי לשחק בג'יפים, תמיד היו מי ששיפרו ''בשפיות'' ומי שהגביהו ושיפרו יותר.
הכל בסוף - בישראל כמו בישראל - עניין של כסף. אם קרה משהו - מי אשם ומי ישלם.
במקרה של הג'יפוקליפסה - סתם תאונה בין רנגלר מוגבה לרכב פרטי.
תאונה פשוטה. בכביש. לא התאונה המתוקשרת ההיא ש''הדליקה הכל''.
.
קודם כל, אל תייחס לי קנאה או שנאה.
לא מקנא ולא שונא, אם כבר, החרבון מהמקפצה הביא תוצאה שפויה וחיובית לרוב המוחלט של משתמשי רכבי השטח,וקולע למקובל ברוב העולם המערבי שאינו השוק הפרוע של ארהב.
למרות שעד היום עברתי טסט בלי בעיה עם הרכב המוגבה קלות, אני מודה שאני מרגיש יותר בנוח כשיש הסדרה ולא תחום אפור נתון לפרשנות של מגדילי ראש בכביש או בטסט.
ואצלי הקיט הופיע בנספח ביטוח, אז גם חברת הביטוח שלי לא יכלה להגיד ״לא ידענו״.
לגבי מה הניע את הגל, מציע שתבדוק שוב, אתה שוכח/מתעלם והכי נוח להגיד שאחרים שכחו ולא אתה.
הבלגן התקשורתי הגדול החל בגלל תאונה עם פצוע בינוני ורנגלר על צמיגים ענקיים.
עם צילומים לעיתונות והכרזות משטרתיות ומכון רישוי שנסגר שגם בלי להיות בברנז׳ה, שמעת שהוא מקבן רישוי.
גם אלו שהוזמנו כלאחר כבוד לבית-דגן בסיקור התקשורתי כולם פרקו את הרכבים כדי לעשות ביתספר ולהוציא את העוקץ מהסיקור התקשורתי.
תכלס,
מי שהשקיע המון כסף וזמן וטרחה היו הם ולא המשטרה שהשיגה מה שרצתה: לעצור את ההשתנה מהמקפצה שהלכה והתעצמה, עד שאי אפשר היה להתעלם.
ומה לעשות, אפיינה בעיקר רנגלרים, ואת זה גם אתה אמרת.
עד אותו הפרץ, המשטרה ומשרד הרישוי והגיפאים חיו בסוג של תחום אפור של אל תגזים ואני לא אציק יותר מידי.
לראות רנגלר/היילקס על צמיגי 37-40 ברוחב מוגזם בעליל, באיילון באמצע היום זה לחרבן מהמקפצה.. אין הגדרה אחרת.
החלטת להיות בצד הזה של סקאלת השיפורים?
קח אחריות על ההחלטות של עצמך ואל תבכה כשתפסו אותך.
״זעקת הקוזאק״..
ועכשיו ,
כשיש פתרון חוקי אתם מתנפלים על שמציע מוצר?
אם כבר,
תבואו בטענות לזה שלא מגבה את מה שמכר.
מה גם שאתה יכול באופן פרטי לאשר , רק זה יעלה לך יותר.
אישור לקיט תקני עולה היום כ300-600שח, גם אם לא קנית אצל המאשר, זה סביר בהחלט לדעתי.
קודם כל, אל תייחס לי קנאה או שנאה.
לא מקנא ולא שונא, אם כבר, החרבון מהמקפצה הביא תוצאה שפויה וחיובית לרוב המוחלט של משתמשי רכבי השטח,וקולע למקובל ברוב העולם המערבי שאינו השוק הפרוע של ארהב.
השוק בארה''ב אינו פרוע. (באותן מדינות בהן הדברים מותרים. כמו טקסס למשל. כי יש מדינות, כמו ניו-יורק למשל, בהן הכל אסור ממש כמו אצלנו) הוא הגיוני ומכבד את הלקוח ואת רכושו. גם היחסים בין החוק לאזרחים הם של כבוד הדדי. האוטו הוא רכושך הפרטי ומותר לך לעשות בו כרצונך - אבל תהיה אחראי למעשיך ולתוצאותיהם. הגיוני.
בישראל שמתנהלת לפי מודל בולשביקי-סובייטי האוטו אולי רק רשום על שמך אבל המדינה קובעת מה תעשה איתו. הרוב כאן אולי צעירים מכדי לזכור, אבל פעם היו גם מגייסים את הג'יפים שלנו למילואים ושם היו משחיתים אותם בשם ''בטחון המדינה''....
למרות שעד היום עברתי טסט בלי בעיה עם הרכב המוגבה קלות, אני מודה שאני מרגיש יותר בנוח כשיש הסדרה ולא תחום אפור נתון לפרשנות של מגדילי ראש בכביש או בטסט.
ואצלי הקיט הופיע בנספח ביטוח, אז גם חברת הביטוח שלי לא יכלה להגיד ״לא ידענו״.
אני שמח בשבילך שאתה בעלים של כלי רכב שמוכר בעולם. אבל אם לא בא לי להיות בעלים של טויוטה או מיצובישי?... עוד אין חוק שאוסר עלי להיות בעלים של ג'יפ אמריקאי או ישראלי. אז צריך לטרטר אותי?
לגבי מה הניע את הגל, מציע שתבדוק שוב, אתה שוכח/מתעלם והכי נוח להגיד שאחרים שכחו ולא אתה.
זהו. שבדקתי. יש המון גרסאות. מי תקע לידיך שהגרסה שבה אתה מאמין היא הנכונה?
הבלגן התקשורתי הגדול החל בגלל תאונה עם פצוע בינוני ורנגלר על צמיגים ענקיים.
עם צילומים לעיתונות והכרזות משטרתיות ומכון רישוי שנסגר שגם בלי להיות בברנז׳ה, שמעת שהוא מקבן רישוי.
ב''אבא פגום'' יש מושג בשם ''רמת אמינות'' שמתייחס בדיוק להיפך מזה. משטרת ישראל והצהרותיה יכולה לככב שם. בוא ונאמר שאפילו לנדרובר וסיקס ביחד לא מדגדגים את ''רמת אמינות'' של המשטרה שלנו.
מאז שהוקמה מדינת ישראל נהרגו בה למעלה מ-24,000 בני אדם בתאונות דרכים. מאות אלפים נפצעו. כמה מתוך רשימת האבידות המדממת והמרשימה הזו היא בגלל שיפורים ושינויים בכלי רכב?.....
כל ההתעסקות בנושא הזה היא צביעות וטרחנות לשמה ומגיעה ממקומות של חוסר יכולת ורצון להתמודד עם הגורמים האמיתיים לתאונות - אז מחפשים להאשים קבוצות אוכלוסיה מסויימות - במקרה זה בעלי כלי רכב מסוגים מסויימים - פשוט כי אפשר - ואפשר גם לעשות מזה יח''צ צבעוני וגם לשדוד מהציבור המון כסף. אין בין זה ובין בטיחות ולא כלום, זה לא מונע את התאונות הבאות ולא מפחית במאום את מספרי הנפגעים. כי מי שגורם לתאונות זו רק התנהגות של בני אדם ולא קוטר הצמיגים או גובה פנסי הלד או מספר הצילינדרים במנוע. זו האמת ואתה יודע אותה כמוני.
גם אלו שהוזמנו כלאחר כבוד לבית-דגן בסיקור התקשורתי כולם פרקו את הרכבים כדי לעשות ביתספר ולהוציא את העוקץ מהסיקור התקשורתי.
תכלס,
מי שהשקיע המון כסף וזמן וטרחה היו הם ולא המשטרה שהשיגה מה שרצתה: לעצור את ההשתנה מהמקפצה שהלכה והתעצמה, עד שאי אפשר היה להתעלם.
ומה לעשות, אפיינה בעיקר רנגלרים, ואת זה גם אתה אמרת.
עד אותו הפרץ, המשטרה ומשרד הרישוי והגיפאים חיו בסוג של תחום אפור של אל תגזים ואני לא אציק יותר מידי.
נכון. זה אפיין בעיקר רנגלרים. אז מה אתה אומר בזה?... שזה האוטו עם שוק האפטרמרקט הגדול בעולם?... כן. וזו עובדה. אז מה יש לכם נגד זה?... אתם מקנאים?... כן, כנראה. זה טבעי ומובן, רק שאני להבדיל ממך, לא מתבייש לומר שאני מקנא. מפרגן אבל גם קצת מקנא.
להבדיל מכולכם, אני לפחות הכיתי על חטא והתנצלתי בפני הרנגלריסטים על הלינץ' שנערך להם כאן - ואתם ממש לא התנצלתם. אין צורך להתפתל עכשיו - התנצלתי גם בשמכם.
לראות רנגלר/היילקס על צמיגי 37-40 ברוחב מוגזם בעליל, באיילון באמצע היום זה לחרבן מהמקפצה.. אין הגדרה אחרת.
החלטת להיות בצד הזה של סקאלת השיפורים?
קח אחריות על ההחלטות של עצמך ואל תבכה כשתפסו אותך.
״זעקת הקוזאק״..
מגמת שיפורי הרנגלר JK בישראל לא רק שלא נעצרה מאז אלא רק התעצמה. תאווה לעינים ולכיס. מצד שני אנשים הפנימו שהמשך ההתעסקות בתחביב ממצבת אותם כעבריינים והם עשו חושבים ובחרו את הצד שלהם. היום הם נחשבים לעבריינים כי מה לעשות - יש להם תחביב שבמקומות שפויים יותר בעולם הוא לגיטימי וכאן, בדמוקטטורה הבולשביקית המושחתת, הוא לא.
אז נכון שכבר לא תראה אותם נוסעים באיילון על המפלצות אלא מתכמררים בהן להנאתם רק בסופ''שים. אבל הם לא מוכנים למכור את נשמתם לשטן ולעזוב את התחביב רק בגלל גחמה של איזה פקידון ממשלתי עלוב שלא שווה אפילו יריקה.
כמובן שיש לזה מחיר שהם מוכנים לשלם ומשלמים יום-יום וזו כבר בעיה שלהם. אני רק מעריך אותם יותר בגלל זה - כי הם לא מטורפים דורון - הם שפויים. הם נהנים מהחיים והם חיים נכון.
מה הקשר בין המפלצות האלה לרכבים הדי-רגילים שלנו? יש קשר בכלל?... כי מבחינת המדינה כולנו אותו דבר. פורעי חוק שצריך לרדוף ולהגביל. רק כשמישהו פתאום נעדר או כשלפעמים יורד שלג והכבישים נחסמים והכישלון המתמשך של הפקידונים בניהול הדברים הכי בסיסיים מתגלה, הם יוצאים בקריאה נרגשת לבעלי רכבי שטח להגיע ולסייע. אז יש לי חדשות בשבילם: מי שמעמיד לי ניידות של משרד התחבורע ומסמיך בוחנים למדוד הגבהות לפי העין פתאום צריך ממני עזרה?... הוא יקבל ממני רק אצבע משולשת. מצידי שיהיו תקועים בשלג עד מחרתיים.
זעקת הקוזאק?.... הרנגלריסטים עשו לך ו/או גנבו ממך משהו?...
ועכשיו ,
כשיש פתרון חוקי אתם מתנפלים על שמציע מוצר?
אם כבר,
תבואו בטענות לזה שלא מגבה את מה שמכר.
מה גם שאתה יכול באופן פרטי לאשר , רק זה יעלה לך יותר.
לא. כרגע אתה לא יכול לאשר כלום גם אם נורא תרצה ותהיה גם מוכן לשלם. ואני לא מתכוון לשינויי מבנה מופרכים אלא לכל קפיץ שמעל 2 אינץ'. לא מתנפלים על מי שמציע מוצרים חוקיים. באים בטענות למשרד הממשלתי שניסח את התקנה הכי עקום ובעייתי שאפשר עם אפס הבנה בתחום ובמה שקורה בתכל'ס, ומתוך הרבה מאוד הבנה והתחשבות רק באלה שיש להם אינטרס כלכלי בכל זה... זה אולי כשר לגמרי, אבל אם רק אני מריח את הצחנה שעולה מזה, אז אולי האף של כולכם סתום.
בפועל בעלי ג'יפים רבים מאוד נותרו ללא פתרון והם נאלצים בלית ברירה לפנות לפתרונות אההמממ.... האפורים עד שחורים. אם אתה יורד לסוף דעתי. האימרה שקובעת שככל שיש יותר חוקים ותקנות והגבלות ו''סדר'' כך עולה ומתגברת השחיתות - מעולם לא היתה נכונה יותר.
אישור לקיט תקני עולה היום כ300-600שח, גם אם לא קנית אצל המאשר, זה סביר בהחלט לדעתי.
זה סביר בהחלט גם לדעתי. חותם על זה עכשיו!
רק לך תמצא מתקין שיסכים לבדוק ולחתום לרכב שאינו אחד מהדגמים הנפוצים שיש להם קיטים מאושרים....
...
לא רק שלא נכשל, 15 שנה אחורה בלי שום הערה, שום הורדה, ושום שאלה על הנושא בכלל(חוץ מהדברים הרגילים, תפוח פה, חופש שם).
וכן יש בעיות, להרבה אנשים וברכבים שונים, מה אמור לעשות בנאדם שיש לו ברכב 4 קפיצים שאף אחד לא העביר תקינה? או כאלה שעד לפני שנתיים שלוש מכרו ועכשיו כבר לא?
ילך להחליף עכשיו 4 קפיצים(תקינים לחלוטין) באלפי שקלים כדי שתהיה כתובה לו שורה ברישיון?
(מכיר כבר כמה כאלה אובדי עצות).
פשוט תענוג דרור לקרוא את מה שאתה כותב, אין לי את יכולת הכתיבה שלך, אתה מבטא בצורה הטובה ביותר את מה שאני חושב. אתה רואה את הדברים נכונה, מה שאתה כותב פשוט נכון וכואב.
במיוחד המשפט: "האימרה שקובעת שככל שיש יותר חוקים ותקנות והגבלות ו''סדר'' כך עולה ומתגברת השחיתות - מעולם לא היתה נכונה יותר."
זה כאילו עם ישראל והחברים כאן התרגלו לזה, שיש תקנות, חלקן הגדול מושחתות, אבל זה בשבילם כמו שהשמש זורחת בבוקר.
התקנה המטופשת הזו העלתה את רמת השחיתות ברמות, זו לא היתה תקנה שהציבור יכל לעמוד בה מלכתחילה, כל מי שמתייפיף ואומר שהמצב כרגע טוב יותר, נקי יותר, כנראה חי בזימבבואה, שם שחיתות זה דרך חיים ולכן הכל ורוד.
התקנה הזאת דפוקה מהיסוד.
ג'יפים עברו טסטים עד התקנה הזאת בלי הרבה בעיות, תמיד היו מסתדרים על ההגבהה והכל היה בסדר.
התקנה הזאת גרמה למספר עצום של אזרחים שומרי חוק להיות בלי יכולת לעבור טסט. פשוט מעיפים אותנו ממכוני הרישוי בזה אחר זה כי הרכב שלנו "מוגבה". ומה אנחנו יכולים לעשות? לפרק קיט שעולה 12,000ש"ח ונחשב אחד הקיטים המוצלחים שיש, בשביל להתקין קיט נחות ב5000ש"ח כדי שאוכל לעבור טסט? האם זה סביר? ממש לא. זה כמו שיבואו עכשיו לבית שלי ויגידו תהרוס את הקומה השנייה, כי העברנו חוק עזר שבתים בשכונה הזאת לא יכולים להיות מעל גובה של 4מ'.
מצד שני התקנה הזאת טובה ל-
מעכרים מרוויחים הרבה (הרבה) יותר כסף
מכוני רישוי שמשתפים פעולה עם המעכרים
מתקינים מורשי
ולכן אני מבין למה העבירו אותה.
boaz avrahami
19-02-18, 16:36
תשאל את בעל הבית הקודם של הגיפ שלך מה קרה לו לפני כמה שנים עם ההגבהה שלא בעיה לעבור איתה טסט.
מפאת צנעת הפרט לא אמשיך לפרט.
הוא לא סתם מחזיק היום בדיעה שהשורה ברשיון שווה את השקט ולא משנה איך היא מגיעה לשם
אני מבין שפתאום כל המתחסדים מוטרדים מהמעכרים כי עד היום הרכב שלהם נכנס למכון בלי שום עזרה.
רבאק, אנחנו מכירים אותכם יום יומיים ורק מעצלנות לא נביא פה את ציטוטים מלפני כמה שנים על הקושי לעבור טסט לבד.
אגב הדוגמא שנתת חוטאת לאמת מאחר והקומה השניה שלך נבנתה מראש לחא התר ובניגוד לתקנה 380 אם אינני טועה במספר התקנה
הנה לך התקנה-
http://www.fridmanwork.com/X4243.html
Honda TRX300EX
בועז האמת לא מבין אותך.
המצב נשאר אותו דבר, המעכר נשאר אותו המעכר, המדינה אותה המדינה והים אותו הים. לא השתנה דבר מלפני התקנה המטופשת ואחריה. אתה באמת מנסה לשכנע שהשורה הזו עזרה במשהו לבעל הגי'פ, לא מבין מהיכן את מביא את זה... התקנה עזרה אך ורק לבעלי עניין מסויימים.
אריאל צודק, הדבר היחידי שהשתנה - זה הג'יפאים התמימים שלא כאן או בווטסאפ שעכשיו כל מתקין "מורשה" דוחף להם קיט מאושר "משרד התחבורה" עלק, שזה יכול להיות הזבל של הזבל.
boaz avrahami
19-02-18, 17:56
בטח עזר לעומת המצב הקודם.
עכשיו אתה מכניס פעם אחת ולעולם את ההערה ברשיון ועוזבים אותך בשקט.
חסל סדר ויכוחים אם האוטו מוגבה או לא.
במצב הקודם כל טסט או כל בוחן היה מבלבל לנו את המוח.
ראה אנשים כמו חנן שאפילו במצב המקורי התעללו בו ועכשיו נכנס ויוצא מהמכון טסטים כמו גיבור
Honda TRX300EX
בטח עזר לעומת המצב הקודם.
עכשיו אתה מכניס פעם אחת ולעולם את ההערה ברשיון ועוזבים אותך בשקט.
חסל סדר ויכוחים אם האוטו מוגבה או לא.
במצב הקודם כל טסט או כל בוחן היה מבלבל לנו את המוח.
ראה אנשים כמו חנן שאפילו במצב המקורי התעללו בו ועכשיו נכנס ויוצא מהמכון טסטים כמו גיבור
Honda TRX300EX
בועז לדעתי אתה מערבב פה סוגיות שונות.
יש את המצב שהיה עד לפני אותה תאונה של רנגלר, אף אחד לא דיבר לא הזכיר ולא עיניין אותו הדבר הזה, לפחות לפי מה שאני יודע וחוויתי בעצמי, המון שנים עם כלים שונים מעולם לא הטרידו אותי בנושא הזה.
יש את המצב שמאותה תאונה ועד להוראת אותו נוהל, שבתקופה הזאת הכשילו/לא הכניסו/לא ידעו בכלל מה מי ולמה.
ויש את המצב שקיים עכשיו, הוראה "מסודרת" של מספר קיטים שמאושרים לרכבים מסויימים, וזהו, יש לך משהו אחר על הרכב? לך תכניס את הראש בקיר, או לך קח הלוואה מהבנק לשנות לקיט אחר שברוב המקרים יהיה נחות יותר ממה שאתה בחרת ורכשת לעצמך.
אני מכיר את תקנה 380, והיא הסיבה שהכל היה בתחום האפור. מה ההגדרה לשינוי מבנה, איך אתה מודד אותו וכו', לא מצויין שם שום דבר על הגבהות. יש לי תחושה שמישהו רציני שהיה תובע את המדינה על זה שלא העבירו אותו לטסט על בסיס התקנה המצ'וקמקת הזאת, היה זוכה.(אבל זאת תחושה, אין לי מושג אם תבעו או לא ומה היו התוצאות)
לפחות הייתי מתנחם בטענה שלכם ש"עוזבים אותנו בשקט", אבל כבר שמעתי על אנשים שגם עם השורה ברישיון הייתה להם בעיה. "תלוי במצב רוחו של הבוחן במכון". עולם כמנהגו נוהג..
ותאמין לי שאני לא מופתע, רק כועס ומאוכזב כל פעם מחדש. כל תקנה שעושים, בכל תחום בארץ רק מעמיקה את עומק הקומבינה ועלות הקומבינה לאזרח, וגם התקנה הזאת לא שונה.
דרור,
שים לב מאיפה התחלת ולאן הגעת..
התחלתם אתה ואילן עם בעיה נקודתית של טענות לאספיר שמציעים קיט לרכב מסוים, עם טענות למה זה מותר וקיט של מישהו שלא העביר אותו תקינה אסור וכו', והגעת (שוב) למדינה בולשביקית בלבלבלבהה..
עד כמה שאני באמת נהנה מהכתיבה שלך, זו דמגוגיה בחצי זלוטיי.
זהו. שבדקתי. יש המון גרסאות. מי תקע לידיך שהגרסה שבה אתה מאמין היא הנכונה?
...
ואני קורא ומקשיב ומגבש דיעה, כמוך.
וממה שאני מבין, אין מקרה אחד, יש גל שהלך והתגבר.
והגיע לסף שהמערכת לא יכלה לסבול כשהתחילו נפגעים אמיתיים, וספציפית עם הרנגלרים שמשכו הכי הרבה אש.
וכן,
התקשורת בהחלט קיבלה את המנה שלה עם האירוע פציעה בשטח עם רכב מוחצן, זה חדש לך שזה מה שתופס כותרת?
אני אומר מוגזם, כי הוא היה עם לוחית צהובה ועבר לכאורה טסט במכון.
מילא היה בונה מםלצת שטח ונוסע בה בשטח, אחלה- באמת שיהנה כל עוד הוא לא מסכן אחרים, אבל הוא ואחרים מאד דומים חשבו שדפקו את המערכת ונסעו על כבישים ציבוריים, וכן, יש לי בעיהה קשה עם זה.
יש כאלו שהשקיעו ובנו רכבים מאד מוקפדים, וכאלו שאתה בעצמך כינית "פיל שיכור" ובצדק.
זה לא לחרבן מהמקפצה?
ב''אבא פגום'' יש מושג בשם ''רמת אמינות'' שמתייחס בדיוק להיפך מזה. משטרת ישראל והצהרותיה יכולה לככב שם. בוא ונאמר שאפילו לנדרובר וסיקס ביחד לא מדגדגים את ''רמת אמינות'' של המשטרה שלנו.
...
לא הבנתי מתי ניתן היה לייחס לי אמירה שקשורה בנוסח הזה בשרשור, חיפשתי ולא מצאתי.
לפחות תדייק ותיצמד למה שהגיבו לך אם אתה משלב את זה בציטוט מישהו.
דמגוגיה אמרנו?
מאז שהוקמה מדינת ישראל נהרגו בה למעלה מ-24,000 בני אדם בתאונות דרכים. מאות אלפים נפצעו. כמה מתוך רשימת האבידות המדממת והמרשימה הזו היא בגלל שיפורים ושינויים בכלי רכב?
ואיך זה וכל המלל שאחריו קשור לזה שאתה ואילן ניסיתם לפרוק תסכול, שבחלקו מוצדק, על חברה שאין לה קשר למהלך, למעט זיהוי צורך צרכני ומכירת מוצר בצורה חוקית?
נכון. זה אפיין בעיקר רנגלרים. אז מה אתה אומר בזה?... שזה האוטו עם שוק האפטרמרקט הגדול בעולם?... כן. וזו עובדה. אז מה יש לכם נגד זה?... אתם מקנאים?... כן, כנראה. זה טבעי ומובן, רק שאני להבדיל ממך, לא מתבייש לומר שאני מקנא.
מפרגן אבל גם קצת מקנא.
להבדיל מכולכם, אני לפחות הכיתי על חטא והתנצלתי בפני הרנגלריסטים על הלינץ' שנערך להם כאן - ואתם ממש לא התנצלתם. אין צורך להתפתל עכשיו - התנצלתי גם בשמכם.
מה הקשר בין מחט לתחת?
אל תתנצל בשמי, אני חושב שהתוצאה היא פועל יוצא של התנהלות שלהם, הם יכולים להלין רק על עצמם.
בשיא הבלגן, עברתי 2 טסטים בלי שום בעיה כמו עוד אנשים כאן=לא היה ג'יפוקליפסה יום הדין כמו שניסו לצייר.
מותר לך לקנא, למה אתה מייחס לי את הבעיות שלך? ממש לא מתבייש, ממה יש?
וכן,
כעובדה, זו קבוצה מוחצנת שדומיננטית יש בה יותר רנגלרים מדגמים אחרים.
כתבתי גם היילקס מוגזמים על הכביש, למה את זה לא ציינת? כי זה לא מתאים לדמגוגיה?
בחייאת דרור,
תמצא מישהו אחר לנבוח עליו את הסיסמאות האלו.
זעקת הקוזאק?.... הרנגלריסטים עשו לך ו/או גנבו ממך משהו?...
לא עשו לי כלום.. עשו לעצמם.
אישית אני הרווחתי מהשטויות שלהם.
אני מרגיש הרבה יותר בנוח לנסוע בכביש בלי הדבר שהכי הציקו עליו, גובה הרכב, בייחוד מול דבילים שאין להם שום הבנה איך בכלל לאתר שינוי מבנה או מאיפה מודדים רכב.
אני ועוד אלפי אנשים נורמטיביים, בשורה התחתונה הרווחנו מהמהלך.
אתה שוב ושוב מתעלם שמי שרוצה ללכת על אקסטרים, יכול ללכת למסלול תקינה עצמאי, נכון זה עולה כסף, אבל אם כבר שפכת על הרכב מאות אלפי שקלים בשדרוגים, מה זה כבר בשבילך עוד כמה אלפים על תקינה אישית?
אהה.. זה לא סקסי כמו עוד אביזר על הרכב.. שכחתי.
אז ננסה שיטת מצליח, ניסע על כביש ציבורי, נשלם למאכר ונקווה לטוב ושיתפסו אותנו נזדעק על אוולות השלטון הבולשיביקי.
ברור, הכי הגיוני.
זו בדיוק ההגדרה של הקוזאק אם לא הבנת.
זה עוד לפני שאם האדונים האלו היו חושבים קצת, היו יכולים להתאגד ולהעביר תקינה לקיט ולחלוק את העלות בינהם, אבל שוב, את מי זה מעניין?
ומתוך הרבה מאוד הבנה והתחשבות רק באלה שיש להם אינטרס כלכלי בכל זה... זה אולי כשר לגמרי, אבל אם רק אני מריח את הצחנה שעולה מזה, אז אולי האף של כולכם סתום.
אז כנראה שבכל העולם המערבי הסרחון פושה וקיים, וכמו הגנב היהודי הראשון, הנה הצטרפנו למשפחת העמים המוטוריים.. לא..
התרגלנו לתחום האפור, היה נוח לכולם עד שקרה מקרה ואי אפשר היה לחזור אחורה, אז אמצו תקינה בינלאומית מקובלת וותיקה, גם על זה תלין?
יש לך אופציה לתקינה פרטית (עולה כסף כמובן, אבל יש כאלו שעשו), אז גם כאן יש לך פתרון, גם על זה תתלונן?
אני בהחלט מזדהה עם הבעיה של מי שיש לו קיט בגובה התקני רק שאין לו אבא ואמא ותוהה מה עושים עכשיו, זה זובור לא קטן.
אבל אתה דרור לקחת את זה למחוזות רחוקים מאד.
די מיציתי.
הוא לא סתם מחזיק היום בדיעה שהשורה ברשיון שווה את השקט ולא משנה איך היא מגיעה לשם
Honda TRX300EX
הו......
מאוד משנה איך השורה מגיעה לרשיון, בועז!!! מאוד משנה!.....
מאוד מאוד משנה.....
כי לדגמי רכב מסויימים זה באמת לא בעיה. יש קיטים מאושרים. חלקם ממש חרא של קיטים אבל זה בכלל לא משנה כרגע ולא העניין. העניין הוא שהכל אשכרה חוקי. אתה באמת הולך לישון בשקט.
יש מצב שיכשילו אותך על 1001 דברים אחרים חוץ מהגבהה.... אבל ניחא. קודם כל באמת אשכרה יכניסו אותך לטסט - שזה משהו שמכון רישוי בכלל מחוייב בו על פי החוק!!!!!!!!!!!! - אבל התרגלנו שבגלל עצם הבעלו תעל רכב שטח עושים לנו כל כך הרבה צרות אז אם עשו טובה והכניסו אותנו למסלול - אנחנו כבר מקבלים את זה כרבותא גדולה ואומרים להם תודה.... אשכרה זימבבוואה. ואם יעבור או לא - סיפור אחר. נראה מה יהיה.
ויש דגמי רכב אחרים שבעליהם נידונים בכוח להיות פושעים - כי אין שום אפשרות לדרך ישרה וחוקית. פשוט אין. יש דרכים אפורות ושחורות - ושוב אין מה להרחיב.
ויש כמה אנשים כאן שאשכרה לוקים בתסמונת שטוקהולם וצריכים טיפול. אולי מהפסי-כו-לו-גית - ואין לי דיאגנוזה אחרת - שלא מספיקים לזמרר כמו נזירים טיבטיים כמה זה טוב ואיך כל מה שצריך זה רק לגשת לכל מתקין מוסמך שרק מחכה לכולנו כדי לחתום לנו - לכל סוג רכב שקיים - בקלי קלות!.... וזה כל כך קישקוש במיץ עגבניות. פשוט לא נכון.
ושוב - אני לא רוצה לומר שאתם פשוט משקרים - מכיוון שאתם טועים ומטעים בואו ונסתפק בהגדרה העדינה ''אין הטעיה גדולה מזו''. כי זו האמת. פשוט אין הטעיה גדולה מזו.
boaz avrahami
19-02-18, 19:58
דרור תפסיק לחרטט.
אתה בכל טסט משתמש במעכר כזה או אחר אז מה לך כי תזעק פתאום על המעכרים.
עד היום חיית בשוויץ ופתאום הגעת למזרח התיכון במקרה?
תעשה מה שצריך כמו כל ישראלי ותקזז את ההוצאה ממחיר המעכר הדו שנתי שלך כי מעכשיו תוכל לעבור טסט לבד ולא תתכנן מסלול לפי ההודעות התראה בקבוצת הווטסאפ ההיא.
ואם נורא מפריע לך תמיד תוכל לעשות כמו יוסף בגושים ותמגר את השחיתות בארץ
Honda TRX300EX
boaz avrahami
19-02-18, 20:46
עוד דבר דרור-
הפכת את הטובה שעשו מכונים לחלק מבעלי הכלים בכך שלא הכניסו אותם למסלול שבסופו יאלצו להכשיל אותם.
היו כאלו שנתנו לחברים להיכנס למלכודם ואז אחרי שהם היו בפנים חטפו בלי רחמים.
אז גם את העובדה הזו הפכת באופן לא הוגן כנגד המכונים.
די, באמת... תסתכל על התמונה הכוללת בעיניים פקוחות
Honda TRX300EX
דרור,
שים לב מאיפה התחלת ולאן הגעת..
התחלתם אתה ואילן עם בעיה נקודתית של טענות לאספיר שמציעים קיט לרכב מסוים, עם טענות למה זה מותר וקיט של מישהו שלא העביר אותו תקינה אסור וכו', והגעת (שוב) למדינה בולשביקית בלבלבלבהה..
עד כמה שאני באמת נהנה מהכתיבה שלך, זו דמגוגיה בחצי זלוטיי.
הבנת הנקרא דורון?... אני לא יודע מה עם אילן. לי אין שום טענה לאף יבואן או מתקין. הם עסקים שרוצים וצריכים לעבוד ולהרוויח. לגיטימי לגמרי. יותר מזה - דווקא אספיר צדיקים ושקופים בשל העובדה שכבר שנים ארוכות הם לא ימכרו לך משהו שאינו חוקי ומאושר.
הטענה שלי היא רק למשרד התחבורע שהיבואנים ישבו איתו ואצלו כדי לגבש את התקנה באופן שלא יפגע להם בעסקים. זה אולי חוקי ולגיטימי לגמרי אלא שבעיני זה מסריח כי זה נטו על חשבון הציבור. אבל שוב - הטענות הן רק למשרד התחבורע שטובת הציבור אינה לנגד עיניו.
ואני קורא ומקשיב ומגבש דיעה, כמוך.
וממה שאני מבין, אין מקרה אחד, יש גל שהלך והתגבר.
והגיע לסף שהמערכת לא יכלה לסבול כשהתחילו נפגעים אמיתיים, וספציפית עם הרנגלרים שמשכו הכי הרבה אש.
וכן,
התקשורת בהחלט קיבלה את המנה שלה עם האירוע פציעה בשטח עם רכב מוחצן, זה חדש לך שזה מה שתופס כותרת?
נפגעים אמיתיים. כן, אחד התהפך ועאלק-נפצע והעניין הגדול היה כי הגלגלים שלו היו גדולים. ביג פאקינג דיל. הוא לא התהפך בגלל הגלגלים הגדולים אלא כי השתולל והתפרע וכנראה היה מתהפך גם עם צמיגי ה-32' המקוריים. זה חבל ועצוב אבל זה רק מישהו אחד. לצערנו בכל שבוע נפצעים וגם נהרגים בישראל עשרות בני אדם בתאונות דרכים. בכלי רכב סטנדרטיים לגמרי. תקניים מהחנות. מישהו מייצר תקנות מיוחדות להגביל אותם?... לא. כי הם לא מושכים עין. כשמשפחתומטית ליסינג מתהפכת זה באמת לא מעניין אף אחד. כשג'יפ מתהפך ישר יש כותרות ואני יודע כי רק 22 שנים ישבתי בדסק חדשות וראיתי בעיניים איך עושים בלגן גדול מכל תאונה של ג'יפים ו/או אופנועים. עבור התקשורת זה באמת ''מנה'' כמו שאמרת. הם זקוקים למנת הדם שלהם. גם המשטרה מחפשת רק את היח''צ כדי להראות לתקשורת שהיא עושה משהו. בעיני זה לא פחות מהזוי.
אני אומר מוגזם, כי הוא היה עם לוחית צהובה ועבר לכאורה טסט במכון.
מילא היה בונה מםלצת שטח ונוסע בה בשטח, אחלה- באמת שיהנה כל עוד הוא לא מסכן אחרים, אבל הוא ואחרים מאד דומים חשבו שדפקו את המערכת ונסעו על כבישים ציבוריים, וכן, יש לי בעיהה קשה עם זה.
יש כאלו שהשקיעו ובנו רכבים מאד מוקפדים, וכאלו שאתה בעצמך כינית "פיל שיכור" ובצדק.
זה לא לחרבן מהמקפצה?
נכון. אמרתי פיל שיכור על כמה כלים בודדים שבאמת כבר במפרט חד-מימדי לחלוטין ומידיעה אישית כולם כבר מזמן לא עולים על כביש. אבל שוב. מאות ואלפי מכוניות רגילות במצב רעוע עוברות טסט ונוסעות יומיום על הכביש הציבורי ואף אחד לא מחפש אותן ולא מוציא חוזרים מיוחדים למכוני הרישוי בעניינן. אבל את הג'יפים הנורמטיביים שלי ושלך כן מחפשים. זה רק כי הם בולטים לעין? אני יודע שכן.
לא הבנתי מתי ניתן היה לייחס לי אמירה שקשורה בנוסח הזה בשרשור, חיפשתי ולא מצאתי.
לפחות תדייק ותיצמד למה שהגיבו לך אם אתה משלב את זה בציטוט מישהו.
דמגוגיה אמרנו?
לא התייחסתי אליך אישית אלא לכל החבורה שמזמררת לטובת התקנה שפתאום רוחצת בנקיון כפיים ומדברת על סדר ומשמעת.
ואיך זה וכל המלל שאחריו קשור לזה שאתה ואילן ניסיתם לפרוק תסכול, שבחלקו מוצדק, על חברה שאין לה קשר למהלך, למעט זיהוי צורך צרכני ומכירת מוצר בצורה חוקית?
בפעם האלף - אין לנו שום טענה למתקין/יבואן זה או אחר. אילן מלין על איכות הקיטים וזה עניין אחר. גם לזה יש לי תשובה בשבילו - אולי ניסו לתפור עבור התקינה קיטים בעלות מינימלית כדי להפחית מהנזק לכיסו של הלקוח שבעל כורחו נכפה עליו לפרק מרכבו סט מתלים עדיף בהרבה שפתאום בין-לילה אינו חוקי.
מה הקשר בין מחט לתחת?
אל תתנצל בשמי, אני חושב שהתוצאה היא פועל יוצא של התנהלות שלהם, הם יכולים להלין רק על עצמם.
בשיא הבלגן, עברתי 2 טסטים בלי שום בעיה כמו עוד אנשים כאן=לא היה ג'יפוקליפסה יום הדין כמו שניסו לצייר.
נו באמת. מה אתה ילד קטן? אם לך לא היתה בעיה אז הבעיה לא קיימת?... אני נוסע בג'יפ שבמקרה הרע לא פחות תקין או תקני משלך. אבל אני חוויתי ארבע הורדות מהכביש וצרות בטסטים שכל אחד אחר היה מאבד עצבים ויושב היום בכלא על תקיפה של הבוחנים שמחפשים ומתעללים על לא עוול. כדי לעבור טסט אחד הרכב שלי נכנס בשנתיים האחרונות בממוצע ארבע פעמים למכון הרישוי והעלות המצטברת עוברת את ה-1000 שקלים לכל טסט! וזה מבלי להחליף חלק אחד באוטו!... פשוט כי הוא תקין לגמרי ובכל זאת אני צריך לשלם עבור ארבעה מבחנים חוזרים וכל מיני בקשישים וזנבות רק כדי שיחתמו לו על הרשיון. זה הזוי. זה מושחת וזה זועק. ואני עוד אמור לומר תודה כי הסכימו להכניס את הג'יפ למכון ואחרי שהג'יפ כבר נכנס, בסוף הוא יעבור כי הוא תקין. זו רק שאלה של סבלנות, אורך רוח ועומק הכיס. לאריאל שום דבר לא עזר והוא נאלץ לחפש מכון אחר.
מותר לך לקנא, למה אתה מייחס לי את הבעיות שלך? ממש לא מתבייש, ממה יש?
וכן,
כעובדה, זו קבוצה מוחצנת שדומיננטית יש בה יותר רנגלרים מדגמים אחרים.
כתבתי גם היילקס מוגזמים על הכביש, למה את זה לא ציינת? כי זה לא מתאים לדמגוגיה?
בחייאת דרור,
תמצא מישהו אחר לנבוח עליו את הסיסמאות האלו.
זכותו של כל אחד להיות מוחצן ככל שירצה. טעם אישי זה עניין אפעס... אישי. מה זה עסקך? לא מכריחים אותך ואותי לטייל איתם. אלא אם אתה באמת מקנא בהם.
לא עשו לי כלום.. עשו לעצמם.
אישית אני הרווחתי מהשטויות שלהם.
אני מרגיש הרבה יותר בנוח לנסוע בכביש בלי הדבר שהכי הציקו עליו, גובה הרכב, בייחוד מול דבילים שאין להם שום הבנה איך בכלל לאתר שינוי מבנה או מאיפה מודדים רכב.
אני ועוד אלפי אנשים נורמטיביים, בשורה התחתונה הרווחנו מהמהלך.
אלפי אנשים לא פחות נורמטיביים ממך, נדפקו עד העצם מהמהלך המטופש הזה ונדחקו לפינה. ועכשיו הם כבר אפילו לא בתחום האפור ואין להם ברירה אלא להידחק לתחום הפלילי ממש. זה השחור. אם עד עכשיו אתה מתעקש לא להבין.
אתה שוב ושוב מתעלם שמי שרוצה ללכת על אקסטרים, יכול ללכת למסלול תקינה עצמאי, נכון זה עולה כסף, אבל אם כבר שפכת על הרכב מאות אלפי שקלים בשדרוגים, מה זה כבר בשבילך עוד כמה אלפים על תקינה אישית?
אהה.. זה לא סקסי כמו עוד אביזר על הרכב.. שכחתי.
אז ננסה שיטת מצליח, ניסע על כביש ציבורי, נשלם למאכר ונקווה לטוב ושיתפסו אותנו נזדעק על אוולות השלטון הבולשיביקי.
ברור, הכי הגיוני.
זו בדיוק ההגדרה של הקוזאק אם לא הבנת.
זה עוד לפני שאם האדונים האלו היו חושבים קצת, היו יכולים להתאגד ולהעביר תקינה לקיט ולחלוק את העלות בינהם, אבל שוב, את מי זה מעניין?
מי שעניינו ברכב אקסטרים, שיילך לתקינה פרטנית. חלקם אכן עשו זאת והאחרים באופן טבעי ומתבקש אכן ממעיטים בנהיגה בכלים הללו ביומיום. אבל הבעיה אינה בהם ואיתם אלא עם כלי רכב די רגילים ונורמטיביים, לא שונים משלך במהותם, שנדרשים עכשיו לתקינה פרטנית שעלותה כערך הרכב כולו ו/או לתעלולים וקומבינות שבתחום הפלילי. נו, אני מרגיש כמו תקליט שבור שצריך לחזור על זה בפעם האלף. אבל כל עוד זו לא בעיה אישית שלך אז היא לא קיימת?.... אני מת על הלוגיקה שלך....
אז כנראה שבכל העולם המערבי הסרחון פושה וקיים, וכמו הגנב היהודי הראשון, הנה הצטרפנו למשפחת העמים המוטוריים.. לא..
התרגלנו לתחום האפור, היה נוח לכולם עד שקרה מקרה ואי אפשר היה לחזור אחורה, אז אמצו תקינה בינלאומית מקובלת וותיקה, גם על זה תלין?
יש לך אופציה לתקינה פרטית (עולה כסף כמובן, אבל יש כאלו שעשו), אז גם כאן יש לך פתרון, גם על זה תתלונן?
אתה היית עושה תקינה פרטנית שעולה כמעט כמו כל הטנדר הלא-חריג שלך רק כדי שתוכל להמשיך לנהוג בו ביומיום כרגיל?... לא. גם אני לא.
מצד שני בדגמי כלי רכב מסויימים, גם עם אקזמפלר סטנדרטי ולא מוגבה כלל כבר קשה עד בלתי אפשרי להיכנס לטסט!
עם הגבהה או לא, בגלל הטרור שנכפה על מכוני הרישוי על ידי משרד התחבורע, עכשיו כולם מוכרחים את השורה ברשיון. זה בסדר מבחינתי כל עוד תהיה אפשרות חוקית בעלות מתקבלת על הדעת לקבל את השורה הזו!... אז העלות באמת סבירה אבל לנו אין אפשרות. אני חוזר - אין לנו אפשרות כזאת!... אנחנו מאולצים בכוח לפנות לפתרונות בתחומים האפורים והשחורים!....
אני בהחלט מזדהה עם הבעיה של מי שיש לו קיט בגובה התקני רק שאין לו אבא ואמא ותוהה מה עושים עכשיו, זה זובור לא קטן.
תודה רבה באמת שאתה מזדהה. תקבל מדליה על זה.
מה זה קיט ''בלי אבא ואמא''?... מדברים כאן על יצרנים אמריקאים רבי מוניטין. על מפעלים ישראליים ותיקים ומוסמכים שמייצרים עבור מדינת ישראל ועבור כוחות הבטחון. אם לאשר קיט או לא זו רק החלטה כלכלית של יבואן/יצרן ואני מלין על זה שאם מותר ליבואן/יצרן לייבא ולמכור ללקוח קיט מסויים אז שיהיה מותר גם להשתמש בו. זה כבר עניין צרכני נטו ואני מצפה ממשרד התחבורע לדאוג לזה. משרד התחבורע לא צריך לעשות לנו טובות - אנחנו מממנים את הבטלנים שיושבים שם ומחממים כסאות. תפקידם לדאוג לנו.
אבל אתה דרור לקחת את זה למחוזות רחוקים מאד.
לקחתי את זה לאן שצריך. למקומות שכואבים. ואיפה שכואב זה כי יש בעיה. כי יש ריקבון וצריך טיפול שורש. זה לא רק עניין אישי שלי אלא של אלפי כלי רכב ללא פתרון חוקי. זו בעיה ומשרד התחבורע צריך לרדת מהעץ שטיפס עליו ולפתור את הבעיה שהוא עצמו יצר.
די מיציתי.
...
דרור תפסיק לחרטט.
אתה בכל טסט משתמש במעכר כזה או אחר אז מה לך כי תזעק פתאום על המעכרים.
עד היום חיית בשוויץ ופתאום הגעת למזרח התיכון במקרה?
תעשה מה שצריך כמו כל ישראלי ותקזז את ההוצאה ממחיר המעכר הדו שנתי שלך כי מעכשיו תוכל לעבור טסט לבד ולא תתכנן מסלול לפי ההודעות התראה בקבוצת הווטסאפ ההיא.
ואם נורא מפריע לך תמיד תוכל לעשות כמו יוסף בגושים ותמגר את השחיתות בארץ
Honda TRX300EX
כרגיל אתה מחנטרש ומטעה במזיד בלי לדעת עובדות.
משתמשים ב''מאכער'' כדי לזייף נתונים ומספרים ברשיונות.
משתמשים ב''מאכער'' כדי להגיש ניירות ל''טסט'' מבלי שהרכב נבדק בכלל.
אלה עבירות פליליות.
רבים וטובים, גם כאן, עוברים ככה טסטים. לא ארחיב יותר מסיבות מובנות.
לגבי האוטו שלי להלן העובדות:
1. הרכב שלי נכנס תמיד למסלול ללא מאכער. לוקח אותו המכונאי שמתקן מה שצריך אם צריך וכדי שיהיה באמת סיכוי לעבור בסופו של דבר וזה חוקי. טסט שני ברציפות שלא היה צורך להחליף ולו בורג אחד באוטו אבל בכל זאת נדרשו ארבע (!!!) כניסות למכון ויותר מ-1000 שקלים במצטבר. כי זה ג'יפ וככה זה. ככה התרגלנו.
2. בדגמי רכב מסוימים אין כרגע שום אפשרות לקבל את השורה ברשיון באופן חוקי. כי לאף יצרן/יבואן אין אינטרס כלכלי לאשר קיט מתאים.
זו האמת לאמיתה. ואתה מקשקש ומחנטרש וזה בסדר לא לדעת את העובדות - הבעיה היא שאתה כן יודע את העובדות וכן מטעה אנשים. ואתה יודע שאתה מטעה - ובכל זאת ממשיך.
משובח הדיון, הנאה צרופה, מדברים על הרעות החולות במדינה, סוף סוף בהבנה שיש מצב שאכן דופקים אותנו.
מצטט רק משפטים של דרור, בשביל לא להכביד:
"דווקא אספיר צדיקים ושקופים בעבודה שכבר שנים ארוכות הם לא ימכרו לך משהו שלא חוקי ומאושר". בדיוק חוקי ומאושר, רק שבולמי בילשטיין B6 זה הבולמים הזולים ביותר שיש, נזלו אצל כמה חברים (כולל אצלי) לאחר שנה, קצרים מדי לרכב, אבל בחותמת הכשר המושחתת הכל מותר.
"הטענה שלי היא רק למשרד התחבורע שהם ישבו איתו ואצלו כדי לגבש את התקנה באופן שלא יפגע להם בעסקים. זה אולי חוקי ולגיטימי לגמרי אלא שבעיני זה מסריח כי זה נטו על חשבון הציבור. אבל שוב - הטענות הן רק למשרד התחבורע שטובת הציבור היתה צריכה להיות לנגד עיניו. וציבור הג'יפאים הוא חלק מהציבור הכללי". - ומי שכבר מכיר אותי יודע שאני מדבר על שחיתות ציבורית אני מדבר בדיוק על זה, דרור כותב את זה יפה ממני, בשוויץ זה נקרא שחיתות, בארץ זה כשר והתרגלנו לחיות ככה עם הרעה החולה הזו, רעה חולה שרק גורמת לאזרחים נורמטיביים שומרי חוק לחלוטין להפוך לעבריינים מחוסר ברירה. כן זה בדיוק מה שמתרחש שהמחוקק, שאמור לשמור על המצביעים שלו, דואג לבעלי אינטרסים - נוצרת שחיתות.
"אילן מלין על איכות הקיטים וזה עניין אחר. גם לזה יש לי תשובה בשבילו - אולי ניסו לתפור עבור התקינה קיטים בעלות מינימלית כדי להפחית מהנזק לכיסו של הלקוח שבעל כורחו נכפה עליו לפרק מרכבו סט מתלים עדיף בהרבה שפתאום בין-לילה אינו חוקי." יכול להיות, אבל חברה רצינית לא תמכור מוצרים מאיכות נמוכה ללקוחות שלה, בגלל הפגיעה האפשרית במוניטין, אבל כאן זה ב"אישור משרד התחבורע", זה מזהב...
אילן, אני דווקא צברתי נסיון טוב עם בולמי B6 באורכים המתאימים על מגוון רכבי שטח. אבל מה זה משנה? לא מכריחים אותך לרכוש דווקא B6 ודווקא מאספיר. באמת.
איכות הקיטים היא עניין משני. לכל אחד דרישה אחרת מהאוטו שלו. יש גם לאספיר מספיק פריטים איכותיים יותר מהבילשטיין B6 שכמובן עולים יותר.
נכון דרור, הם מוכרים גם את הבילשטיין 5100 שהוא מעולה (מותקן אצלי) רק שהוא מיועד להגבהות מעל 50 מ"מ, אבוי אלוהים ישמור...
וזה עוד לפני שאני חוזר ומזכיר את קפיצי פדרס (שהם בעצם המאושרים כאן) שהם בכלל לא קיימים בקטלוג של Pedders העולמית, אבל בעברית זה נשמע טוב זה פדרס....
גם אתה טועה ומטעה. לא במזיד כמו אחרים כאן אבל בכל זאת להלן עובדות:
אין דבר כזה ''בולם מתאים להגבהה של כך וכך''. את כל בולמי הזעזועים בעולם אפשר לקבל במבחר אורכים. אתה מחליף לקפיצי הגבהה ואחר כך מתאים לאוטו את הבולמים באורך המתאים. מצידי שיהיו B6 או 5100 או מה שתרצה - האורך צריך להתאים לפתיחה וסגירה מקסימליים של קיט הקפיצים החדש כדי שהבולם לא יהיה גובל מהלך - לא בפתיחה ולא בסגירה. אחרת באמת יינזק וינזול מהר מאוד. כאן נבחנת המקצועיות של המתקין ואין קשר לסוג ו/או איכות הבולם.
boaz avrahami
19-02-18, 22:58
כרגיל אתה מחנטרש ומטעה במזיד בלי לדעת עובדות.
משתמשים ב''מאכער'' כדי לזייף נתונים ומספרים ברשיונות.
משתמשים ב''מאכער'' כדי להגיש ניירות ל''טסט'' מבלי שהרכב נבדק בכלל.
אלה עבירות פליליות.
רבים וטובים, גם כאן, עוברים ככה טסטים. לא ארחיב יותר מסיבות מובנות.
לגבי האוטו שלי להלן העובדות:
1. הרכב שלי נכנס תמיד למסלול ללא מאכער. לוקח אותו המכונאי שמתקן מה שצריך אם צריך וכדי שיהיה באמת סיכוי לעבור בסופו של דבר וזה חוקי. טסט שני ברציפות שלא היה צורך להחליף ולו בורג אחד באוטו אבל בכל זאת נדרשו ארבע (!!!) כניסות למכון ויותר מ-1000 שקלים במצטבר. מתוכם לפחות כמה מאות לשלמונים. כי זה ג'יפ וככה זה. ככה התרגלנו.
2. בדגמי רכב מסוימים אין כרגע שום אפשרות לקבל את השורה ברשיון באופן חוקי. כי לאף יצרן/יבואן אין אינטרס כלכלי לאשר קיט מתאים.
זו האמת לאמיתה. ואתה מקשקש ומחנטרש וזה בסדר לא לדעת את העובדות - הבעיה היא שאתה כן יודע את העובדות וכן מטעה אנשים. ואתה יודע שאתה מטעה - ובכל זאת ממשיך.
במעכר משתמשים בשביל לקדם עניני בירוקרטיה במגוון אופנים.
מכאן ישפוט הקורא מי מאיתנו טועה ו/או מטעה.
בסך הכול רשמת בעצמך שאתה משלם גם היום בשביל הזכות לעבור טסט.
מכונאי או מעכר זה אותו דבר. אתה נזקק לבעל קשרים בשביל לממש את זכותך הלגיטימית רק שיש לך משקפיים שבהם אתה רואה יותר מדי גוונים של אפור כלבן.
זכותך, אתה אדם בוגר.
ממליץ לך כחבר למצוא את הנתיב בין המכשולים ולהגיע למטרה בדרך הקצרה בלי לפתח ציפיות אוטופיות.
פתחו לך נתיבים שלא היו לך קודם.
Honda TRX300EX
פתחו לך נתיבים שלא היו לך קודם.
Honda TRX300EX
אולי לך פתחו נתיבים. לי סגרו.
ברור שאתה צודק דרור, אסביר עצמי, לבילשטיין מק"טים ספציפיים לכל רכב לכל סוג בולם, אם ל 4600 (b6) או ל 5100, לפי גובה הג'יפ, יעני מותאם למשקל, אתה לא יכול בהגבהה מעל 50 מ"מ לשים b6 כיוון שאין כזה בקטלוג שלהם, ברור שאתה יכול לשים ארוך יותר, של רכב אחר, ואז כאילו לא תדע אם הוא מותאם למשקל הרכב. ה 5100 קיים בקטלוג של בילשטיין ל WK, אבל מה בילשטיין מבינים, אהבלים...
ה 5100 בא עם שלוש מגרעות, לפי גובה ההגבהה שלך, אתה מתקין אותו במגרעת הנכונה: נמוך (עד 50 מ"מ...), בינוני, גבוה.
וחומר למחשבה, ה 5100 עולים בארה"ב 800 ש"ח, לזוג, בארץ 2,400 ש"ח. בולמים מעולים, אבל לא מאושרים בקיט "משרד התחבורע" ל WK רק ל JK אז מצטער שהזכרתי את הטוב שביוקר, זה לעבריינים בלבד...
וזה בדיוק מה שהתקנה המטופשת גורמת, אין ערכת הגבהה ל WK עם 5100, רק עם B6, כי מה פתאום שתשים בולם משובח שאולי יציל אותך במצב חירום או יחזיק יותר זמן מהבולם הזול, הרי אין לך זכות בחירה, כי עכשיו סדנה תשקיע באישור הזול ביותר, כי את היקר אתה לא יכול לשים, אסור, אין חותמת כשרות...
במעכר משתמשים בשביל לקדם עניני בירוקרטיה במגוון אופנים.
מכאן ישפוט הקורא מי מאיתנו טועה ו/או מטעה.
בסך הכול רשמת בעצמך שאתה משלם גם היום בשביל הזכות לעבור טסט.
מכונאי או מעכר זה אותו דבר.
זהו. שזה בכלל לא אותו דבר.
אתה מאשים אותי במעבר טסט על ידי מאכער כלומר מאשים אותי בפלילים.
העברת טסט על ידי מוסך זה שירות מקובל ובעיקר מאוד חוקי. רוב המוסכים נותנים שירות כזה. כולל מוסכי יבואן מרכזיים. בשביל זה לא צריך מאכער.
מתי נזקקים למאכער?
לצורך העברת טסט לניירות בלבד. זה מאוד לא חוקי. וגם מאוד פלילי.
כדי לזייף נתונים כמו למשל מידות צמיגים ומספרי שילדות ומנועים ברשיונות (ועוד כל מיני נתונים שרשומים ברשיון הרכב). זה גם מאוד לא חוקי. וגם כן מאוד-מאוד פלילי.
לידיעתך.
Honda TRX300EX
...
ברור שאתה צודק דרור, אסביר עצמי, לבילשטיין מק"טים ספציפיים לכל רכב לכל סוג בולם, אם ל 4600 (b6) או ל 5100, לפי גובה הג'יפ, יעני מותאם למשקל, אתה לא יכול בהגבהה מעל 50 מ"מ לשים b6 כיוון שאין כזה בקטלוג שלהם, ברור שאתה יכול לשים ארוך יותר, של רכב אחר, ואז כאילו לא תדע אם הוא מותאם למשקל הרכב. ה 5100 קיים בקטלוג של בילשטיין ל WK, אבל מה בילשטיין מבינים, אהבלים...
ה 5100 בא עם שלוש מגרעות, לפי גובה ההגבהה שלך, אתה מתקין אותו במגרעת הנכונה: נמוך (עד 50 מ"מ...), בינוני, גבוה.
וחומר למחשבה, ה 5100 עולים בארה"ב 800 ש"ח, לזוג, בארץ 2,400 ש"ח. בולמים מעולים, אבל לא מאושרים בקיט "משרד התחבורע" ל WK רק ל JK אז מצטער שהזכרתי את הטוב שביוקר, זה לעבריינים בלבד...
וזה בדיוק מה שהתקנה המטופשת גורמת, אין ערכת הגבהה ל WK עם 5100, רק עם B6, כי מה פתאום שתשים בולם משובח שאולי יציל אותך במצב חירום או יחזיק יותר זמן מהבולם הזול, הרי אין לך זכות בחירה, כי עכשיו סדנה תשקיע באישור הזול ביותר, כי את היקר אתה לא יכול לשים, אסור, אין חותמת כשרות...
אילן, אתה שוב סוטה לפרטים טכניים לא רלוונטיים.
נמרוד הסביר בצורה ברורה ונכונה מאוד - מתקין מורשה יכול לבדוק אם הקיט שלך מותקן נכון ובצורה בטיחותית ושמצבו תקין ותמורת תשלום שהוא די זניח אפילו לדעתי, לחתום לך וזהו.
אתה תהיה חוקי ותהיה לך שורה ברשיון באופן חוקי - ועכשיו תוכל להתקין את הבולם שאתה אוהב ושמתחשק לך. מצידי תצבע אותו באדום ותשים עליו מדבקה של פדרס או בצהוב עם כיסוי כחול של B6 או מי שתרצה - כדי שייראה ''חוקי ותקני'' וזהו. הבעיה פתורה.
אני מדבר על כלי רכב שהמתקינים שביררתי עד כה לא מוכנים להסתכן ולחתום להם כי אין עבורם קיט מאושר והם בבעיה האמיתית. לא אתה. מקווה שעכשיו הייתי ברור.
Honda TRX300EX
בועז, זה הדבר שהכי מפריע לי. אנשים קוראים את מה שרשום בפורום הזה, ולוקחים דברים ממשתמשים רציניים(בלי ציניות) כמוך כמשהו אמיתי לחלוטין.
דעתי והניסיון שלי הוא כזה-
השורה הזאת תאפשר זה להיכנס למכון הרישוי כדי שאוכל להמשיך לשלם למוסכניק שלי 1000ש"ח לטסט.
ואז בזכות ה1000ש"ח ששילמתי על הטסט כדי שלא אסע עם רכב בלי טסט בתוקף, יאפשרו לי לנסוע למלכודות משרד התחבורע ולחטוף הורדה מהכביש, אם לא על ההגבהה(כי היא הרי ברישיון) אז על דברים אחרים.
שאף אחד לא יצפה שהרדיפה תפסיק והטסטים יהיו קלים.
אגב, אולי באמת להיילקסים ולZJ אין בעיה, אבל לסופות וXJ יש בעיות, ובעיות קשות.
ברור, לא ירדת לסוף דעתי, התקנה נותנת כוח לסדנאות לדחוף הזול ביותר...
ברור שאצלי בג'יפ אישרתי היקר והטוב.
אריאל עוד לא הבנת את ההגיון שמאחורי דעתם של אלה שלוקים בתסמונת שטוקהולם?
כל עוד הבעיה היא של מישהו אחר - זה בסדר מבחינת בועז ודורון ונמרוד וכל יתר המצדדים בתקנה.
כל עוד מדובר מבחינתם ב''אחוז זניח'' של כלי רכב, הבעיה לא קיימת מבחינתם.
האחוז הזניח הזה מונה מספר ארבע-ספרתי לכל הפחות של כלי רכב... לא רק סופות וסיקסים וצ'רוקים. אבל זה בסדר כל עוד לאוטו שלהם יש פתרון.
לדעתי אם אפילו לרכב אחד בלבד יש בעיה - אז צריך לתת את הדעת ולמצוא פתרון. כי לא כל אחד רוצה להיות פושע.
boaz avrahami
19-02-18, 23:31
אריאל
לסופה נקודתית אולי יש בעיה אבל היא כנראה פתירה רק יותר ביוקר והם היוצא מהכלל היות ומדובר ברכב ישראלי שלא מופיע בקטלוגים של יצרני הערכות.
הרוב הכמעט מוחלט של הרכבים ובכללם ZJ ו XJ דווקא זוכים מהמצב.
לא שמישהו שאנן וחושב שמחר המכונים והבוחנים יחבקו אותנו באהבה אבל יש סיבה אחת פחות לפחד בגללה ומדובר בסיבה שהיתה בראש סולם הדאגות של כל רכב שטח אמיתי.
יש במצב הנוכחי הרבה יותר לחיוב מאשר לשלילה ביומיום שלנו.
אגב, לא יודע למה אתה משלם כסף למוסכניק שלך אם הרכב שלך תקין.
אני נוסע עם גנטים סולידיים וצמיגים פחות בולטים משלך ועובר כבר 7-8 שנים עם הרכב שלי בעצמי בלי טובות.
פעם אחת נכשלתי על תפוח הגה חצי בצדק וזהו.
מי שנוסע על רכב מוגזם שלא יגלגל עיניים...
Honda TRX300EX
איזה מכבסת מילים....
מוצאם הישראלי של הסופות והסיקסים לא רלוונטי.
יש להם רישוי כדת וכדין ומותר להם לנוע על הכביש - אז שיתכבד נא משרד התחבורע וימצא להם פתרון חוקי ומתאים.
אין מקום להפוך בעל רכב מסויים לעבריין רק כי ''המעבדה הגרמנית'' לא מכירה קיטים לרכב מתוצרת ישראל. ויש קיטים כאלה כי מדובר ברכב אמריקאי במהותו שרק מורכב בישראל ויש עבורו קיטים אמריקאיים. מתאימים ואיכותיים. יש גם קיטים מתוצרת ישראל - איכותיים וטובים לא פחות. מנסיון.
אני חי בישראל והרכב שלי נוסע בישראל. לא בגרמניה. אבל משרד התחבורע מחפש את הכסת''חים וממציא את הבעיות, לא את הפתרונות.
boaz avrahami
19-02-18, 23:48
דרור,
מנסיון מאוד חיובי מול אותם אנשים בדיוק שאחראיים גם על נוהל יבוא חלפי הרכב אני מוכן להציע לך את עזרתי ליצר תקשורת עם אותם אנשים.
אני חושב שניתן להגיע איתם להבנות די בקלות אם מדברים לעניין.
נמשיך את הנושא באוף ליין ונראה לאן זה יתפתח.
אם התקנה הזו כל כך לא הוגנת אז למה אתם לא פונים למבקר המדינה ואם צריך אז לבג"ץ? נכון זה עולה כסף אבל תפתח פרוייקט מימון המונים ואני מבבטיח לתרום.
- - - Updated - - -
הבעיה כמו שאני רואה אותה היא שמעבר לזה שאין קיטים לרכבים מסויימים, אני חייב את השורה הזו גם לרכב סטנדרטי. פשוט כי לבוחנים בא.
יש לי סיקס, לא משנה אם אגיע לטסט עם קפיצים מקוריים (מה שזה לא יהיה) עדיין אדרש לשורה הזו ברשיון. אבל אין קיטים ואין דרך לאשר את זה ברשיון, אז מה עושים?
נמרוד, מה אתה מתכנן לעשות על הסבן שלך? איך תוכיח, בהנחה שאתה לא מגביה אותו, שהוא "סטנדרטי"?
יש לי סיקס, לא משנה אם אגיע לטסט עם קפיצים מקוריים (מה שזה לא יהיה) עדיין אדרש לשורה הזו ברשיון. אבל אין קיטים ואין דרך לאשר את זה ברשיון, אז מה עושים?
נמרוד, מה אתה מתכנן לעשות על הסבן שלך? איך תוכיח, בהנחה שאתה לא מגביה אותו, שהוא "סטנדרטי"?
מה עושים באמת?
''חמישים גוונים של אפור'' אתה מכיר?... חרא של סרט אגב.
מה שהבירוקרטים במשרד התחבורע מסרבים להבין - וזה כבר עניין טכני מאוד מהותי - זה שבקפיצי עלים כל נושא הגובה הוא מאוד גמיש.
קפיץ יכול להיות לא מקורי ויותר ארוך ולהציע נוחות משופרת והמון מהלך - אבל לא להיות מקושת מאוד וגם לא גבוה בכלל.
מצד שני אתה יכול לקחת את הקפיץ המקורי המחורבן, הקצר והקשה, ולערגל אותו ככה שהאוטו יתנוסס גבוה כמו ז...ן של כוכב פורנו בזקפה מלאה ויהיה עוד יותר קשה ולא נעים. אז מה? האם עכשיו הוא ''מוגבה''?.... הרי לא שינית כלום במבנה האוטו. הקפיץ מקורי...
בקיצור - הם לא חשבו על הכל. ולא עד הסוף. ויצרו בעיה יש מאין וזרקו את האבן לבאר כי מה אכפת להם?... העיקר שהם כסתחו את עצמם. ועכשיו לך תסתדר.
יש כמה אפשרויות לדעתי, ואני אשמח לענות לשתף במחשבות שלי.
אבל הדיון לא מתאים לי, במקום שבו חברים קוראים לחברים אחרים "שקרן", "מזיד", "מושחת", "מטעה בכוונה".
יכול מאד להיות שאני טועה, אבל לגבי שאר הביטויים - אני מצפה מדרור להתנצלות.
חוזר טיפה לטחון מים, אבל בשביל הכרת העובדות/מציאות זה נראה לי חשוב.
שני סיפורים שהגיעו אלי עכשיו, ממקור ראשון (והפעם אחרוג ממנהגי ואציין גם את שם הסדנה כי זה לדעתי משרת את הציבור):
1. בחור נכנס לאספיר לאשר הגבהה. נאמר לו שלא ניתן לאשר את מה שקיים לו על הרכב ועליו לקנות סט חדש מלא בעלות של כ- 10000 ש"ח. האיש רכש ושילם כי הבין מהדברים שאין לו ברירה (לא בדק במקומות אחרים, כידוע- יש אנשים שהזמן שלהם גם שווה לא מעט כסף).
2. בחור אחר בדק טלפונית מול גתוס עם מספר הרכב שלו האם ניתן לאשר את מה שקיים לו על הרכב, הסט בזמנו נקנה מהם (הוא גר מעל שעה נסיעה משם).
בבדיקה במחשב נאמר לו שהסט שלו לא ניתן לאישור ועליו להתקין סט חדש.
לא יודע אם אלו מקרי קיצון או מקרים מייצגים, אבל המציאות, כפי שנמרוד מתאר אותה, לא תמיד פשוטה.
וכאמור, יש אנשים שסומכים על המתקינים הגדולים והמוכרים ומבחינתם המשך חיפוש של המתקין הצדיק שיאשר להם את הסט זה בזבוז זמן וכסף, כי בסוף להבנתם זה ייגמר בסט חדש.
כמו שכבר אמרתי, לא כולם נמצאים בקבוצות או מקושרים לאנשים הנכונים שיכוונו אותם איך בדיוק לפעול.
שני סיפורים שהגיעו אלי עכשיו, ממקור ראשון (והפעם אחרוג ממנהגי ואציין גם את שם הסדנה כי זה לדעתי משרת את הציבור):
1. בחור נכנס לאספיר לאשר הגבהה. נאמר לו שלא ניתן לאשר את מה שקיים לו על הרכב ועליו לקנות סט חדש מלא בעלות של כ- 10000 ש"ח. האיש רכש ושילם כי הבין מהדברים שאין לו ברירה (לא בדק במקומות אחרים, כידוע- יש אנשים שהזמן שלהם גם שווה לא מעט כסף).
2. בחור אחר בדק טלפונית מול גתוס עם מספר הרכב שלו האם ניתן לאשר את מה שקיים לו על הרכב, הסט בזמנו נקנה מהם (הוא גר מעל שעה נסיעה משם).
לא יודע אם אלו מקרי קיצון או מקרים מייצגים, אבל המציאות, כפי שנמרוד מתאר אותה, לא תמיד פשוטה.
וכאמור, יש אנשים שסומכים על המתקינים הגדולים והמוכרים ומבחינתם המשך חיפוש של המתקין הצדיק שיאשר להם את הסט זה בזבוז זמן וכסף, כי בסוף להבנתם זה ייגמר בסט חדש.
כמו שכבר אמרתי, לא כולם נמצאים בקבוצות או מקושרים לאנשים הנכונים שיכוונו אותם איך בדיוק לפעול.
זה בגלל שלמיטב הבנתי עם בירור אצל המתקינים השונים, היבואנים של אותם קיטים עשו תקינה לקיטים מסויימים. כנראה שלקיטים הישנים יותר לא עשו תקינה ולכן אין להם אישור.
אני דיברתי בזמנו עם המתלם(כאשר התחיל כל הבלאגן), שהוא הנציג של רוביקון אקספרס בארץ(לא יודע אם עדיין) והוא אמר לי שלא שווה לו להעביר תקינה את הקיט לסופות ולסיקסים, לטענתו במילים שלו "כמה כבר ייקנו סט כזה בעתיד שישתלם לי להעביר את התקינה"
הוא עדיין מביא את הקיטים האלה? מי קונה אותם ללא אפשרות לרישוי? למה?
יונתן,
לא ציינת האם אספיר התקינו במקור את הקיט שהתבקשו לאשר.
מזכיר (קצת) את אלו שנוסעים בכוונה למסעדת יוקרה מפורסמת בתל-אביב, אוכלים, משלמים ואחר כך מתלוננים על המחיר המופקע, השירות החצוף והשף הפלצן.
שני העסקים שהזכרת הם הגדולים ביותר והמוכרים ביותר, וכנראה מנצלים את המעמד הזה שהצליחו לייצר במהלך השנים. שיהיה להם לבריאות. יש עוד 46 מתקינים מורשים ברחבי הארץ. אפשר לאכל טוב וזול במודיעין, בטבריה, בבאר שבע. תחרות חופשית.
לבחור הראשון שציינת כנראה מאוחר מדי לעזור, לגבי השני - תסביר לו.
boaz avrahami
20-02-18, 18:53
איך זה שאלו שיש להם טסף הם כאלו צרכנים גרועים?
מה שאתה מתאר יונתן זו הטעית הצרכן לדעתי.
אין מילים אחרות
Honda TRX300EX
נמרוד, אשתדל לצמצם את המלל בדיון...
קודם כל שניהם כבר לא צריכים עזרה. כל אחד מסיבות אחרות.
אבל הדוגמאות, שמצטרפות לדוגמא נוספת שנתתי של עוד סדנה מובילה בחיפה, מראות שהמציאות שתיארת לא תופסת ב 100%.
ההשוואה שלך מוטעית מיסודה כי למסעדה אף אחד לא מחייב אותך ללכת ולריב עם השף הפלצן או המלצר החוצפן . להבדיל משירות של אישור הגבהה שאתה חייב לשלם עבורו על פי חוק ובאחד מהמקומות שהמדימה הסמיכה לגבות ממך תשלום.
ואם לצורך העניין נקביל את העולם הזה נניח לעולם האופניים, בתור רוכב שלא מבין דבר הייתי מעדיף לקבל שירות ממקום מוכר וידוע, גם בידיעה שייתכן ואשלם יותר.
ובמקביל הייתי מניח (גם אם ההנחה מוטעית, היא הנחה לגיטימית) שאם אותה חנות גדולה ומוכרת אומרת לי ששרשרת מסוימת לא יכולה לעבוד עם מערכת הילוכים מסוימת הייתי מקבל זאת בהבנה ומשלם על השרשרת שהציעו לי.
ושוב, השוואה דפוקה כי אף אחד לא מחייב אותי להחליף שרשרת.
הקבלה שלך את המצב בסדנאות המוכרות היא במשקל-
אם בארזים... מה יגידו...
או שאולי יש בעיות מהותיות בתקנה? 🤔
דורון, לא יודע איפה הבחור קנה במקור את הסט. כנראה שגם הוא לא יודע. בדיוק כמו חלק גדול מבעלי רכבי השטח המשומשים שיש להם הגבהה. או שאין להם הגבהה.
ואולי בגלל זה הוא העדיף ללכת למתקין מוכר, וותיק, ידוע?
מה זה אומר על יתר המתקינים...?
כאן אסיים.
מה שאתה מתאר יונתן זו הטעית הצרכן לדעתי.
אין מילים אחרות
Honda TRX300EX
אתה בטוח?
כשגתוס יודעים שלמה שהם התקינו לפני x שנים אין תקינה (לא יודע למה...) והם לא יכולים לאשר אותו לפי התקנה, והם מסבירים אץ זה ללקוח, זה נחשבת הטעיית הצרכן?
בחייך...
חברה, שךא תבינו לא נכון, אני לא תוקף את התקנה הזו כמו דרור ואילן, יש בה לא מעט טוב לדעתי.
אבל להתעלם מהעובדה שיש כנראה אלפני ועשרות אלפי אזרחים תמימים ושומרי חוק שנפגעו מאוד ממנה זה מוזר.
מה שיונתן אומר הוא שמה ברור לכמה מאיתנו לא ברור לאחרים - התערבות המחוקק בשוק חופשי יוצרת עיוותים, עיוותים כמו:
1. עושק הצרכן.
2. צמצום התחרות בין הספקים.
3. צמצום אפשרויות מבחר האפשרויות ללקוח.
4. רווח עודף לבעלי הכוח.
תשימו לב שהתקנה החדשה פוגעת בכל 4 הסעיפים.
ועוד ועוד.
הדוגמאות שמובאות כאן הם בדיוק קורס מבוא לכלכלה ב', התערבות הרגולטור בשוק חופשי והתוצאות מכך.
boaz avrahami
20-02-18, 19:15
הבנתי בטעות שמה שמותקן היה יכול להיות מאושר על ידי משווק אחר.
בכל מקרה אם הם התקינו קיט שהוא לא חוקי ומסרבים לאשר אותו לא בטוח שהייתי עובר על זה לסדר היום.
אולי בעצם אם 10000₪ לא נספרים אצלי.
יש להם גם אחריות על מה שהמליצו ללקוח כמתאים לרכבו בעבר
Honda TRX300EX
מה שיונתן אומר הוא שמה ברור לכמה מאיתנו לא ברור לאחרים - התערבות המחוקק בשוק חופשי יוצרת עיוותים, עיוותים כמו:
1. עושק הצרכן.
4. רווח עודף לבעלי הכוח.
ועוד ועוד.
הדוגמאות שמובאות כאן הם בדיוק קורס מבוא לכלכלה ב', התערבות הרגולטור בשוק חופשי והתוצאות מכך.
מצטער, אבל זה לא מה שטענתי (למרות שאני לא בהכרח מתנגד לטענה).
אני רק טוען שבניגוד למה שנמרוד מתאר התקנה כן פוגעת מאוד בסקטור לא קטן של אנשים מרובעים ושומרי חוק.
ואני באופן אישי מכיר כמה וכמה כאלו...
אני הייתי רוצה שהמדינה דווקה תבוא לקראת אנשים כאלו.
אבל כידוע, במדינת ישראל החוק מיועד רק למי ששומר עליו...
כל השאר לא זקוקים לו והוא גם לא מפריע להם...
- - - Updated - - -
הבנתי בטעות שמה שמותקן היה יכול להיות מאושר על ידי משווק אחר.
בכל מקרה אם הם התקינו קיט שהוא לא חוקי ומסרבים לאשר אותו לא בטוח שהייתי עובר על זה לסדר היום.
אולי בעצם אם 10000₪ לא נספרים אצלי.
יש להם גם אחריות על מה שהמליצו ללקוח כמתאים לרכבו בעבר
Honda TRX300EX
רגע, יש סטים שהותקנו בעבר על ידי מתקינים מורשים ושהיום לא ניתן לאשר אותם?
זה לא סותר את מה שנמרוד טען כל הזמן?
boaz avrahami
20-02-18, 19:45
כן.
למשל המתלם מוכר סטים לא מאושרים של רוביקון.
יכול להיות לקוח שרכש קיט ולא יוכל לקבל עליו אישור.
היה פה גם מקרה עם ZJ אבל שם הלכו לקראתו במחיר
Honda TRX300EX
רגע, יש סטים שהותקנו בעבר על ידי מתקינים מורשים ושהיום לא ניתן לאשר אותם?
זה לא סותר את מה שנמרוד טען כל הזמן?
לא היו מתקינים מורשים בעבר. מתקין מורשה להגבהת רכב M1 וN1 עד 50 מ"מ (או בקיצור, מקצוע 704) זה חלק מהסדרת הנושא בתקנות, נושא הדיון הדיון הזה. מקצוע חדש.
1. עושק הצרכן.
4. רווח עודף לבעלי הכוח.
ועוד ועוד.
אילן אתה צודק בנושא הזה. ברור שיש כאן עודף רגולציה.
אבל נושא הדיון, לפחות מבחינתי, כבר מזמן עבר מהמישור הפילוסופי למישור המעשי. מהרגע שהתקנות נכנסו לתוקף, זה מה יש, ועם זה צריך להתמודד.
יונתן - אין 100%. אבל יש דוגמאות רבות של אנשים שרשמו הגבות קיימות. כמו שכתבתי, ואני עומד מאחורי דברי, זה חוקי ובסמכותו המלאה של מתקין מורשה לבדוק ולהחליט אם הוא מוכן לאשר קיט קיים או לא. הוא לא חייב למכור, לא חייב להתקין, חייב לבדוק תקינות. מה עדיף מבחינתו, עניין עסקי, ודווקא יש תחרות רבה בתחום.
למשל:
מי שמייבא וגם מתקין, יש לו אינטרס חזק יותר למכור ולהתקין קיט חדש. מי שיש לו סדנא גדולה, עם הרבה ליפטים ועובדים, ומחזור מכירות גדול שמאפשר לו להרוויח יותר על המוצר, גם יש לו אינטרס למכור ולהתקין.
לעומת זאת, לסדנאות קטנות בפריפריה, שיש בהן ליפט או שניים ועובד וחצי, אין מלאי ולוקח להם זמן להזמין ולקבל קיט חדש מהיבואן במרכז הארץ, ובגלל המחזור הקטן גם אין להם הנחה גדולה, יש אינטרס גדול יותר לבוא לקראת לקוח ולאשר קיט קיים.
רדיאטור מודיעין היו הראשונים להרים את הכפפה, כל הכבוד להם על כך, ואני בטוח שהם זכו בלקוחות חדשים ולקוחות חוזרים. מגיע להם הפרגון.
boaz avrahami
20-02-18, 20:09
מהנדס, תזיז לו מילה בנוסחה ותקבל N/A [emoji23]
השאלה בניסוח מתוקן היא האם יש סטים שהותקנו בעבר על ידי מי שכיום נחשבים מתקינים מאושרים ואשר אותם קיטים שהתקינו בעבר לא יכולים לקבל כיום הלבנה
Honda TRX300EX
מעניין יהיה לדעת באיזה קיטים מדובר שלא ניתן לאשר אותם כיום לטענתם, יש לא מעט אנשים שנימצאים באותה פוזיציה וזה לא כזה פשוט כמו שנימרוד טוען.
אז רגע, כל מי שהתקין בעבר קפיצים חלופיים היה עבריין?
גם הסדנאות שפועלות ברישיון?
והיבואנים?
הסדרה אני מבין. מקבל. אפילו בעד.
אבל הדיון הוא לא על זה אלא על הטענה שההסדרה נותנת מענה לכולם, יודע מה לרוב המוחלט.
ואנחנו מבינים כבר שלא.
כמו שכבר נכתב אין ספור פעמים- יש לא מעט אנשים שנפגעו ממנה ולא ברורה לי ההתעקשות שזה לא נכון.
(ונשים בצד שוב סיקסים וסופות)
ומה שכתבת לא סותר את זה שיש היום לא מעט רכבים (שהם לא סיקס וסופה) שהתקינו בעבר סטים בהמלצת בעל מקצוע מוביל ומוסמך ע"י מדינת ישראל, ושאין להם כרגע פתרון של מרובעים.
אבל באמת ששחקנו כבר לגמרי את המטחנה. אפילו שהיא טוחנת רק מים.
boaz avrahami
20-02-18, 20:18
גם הסדנאות שפועלות ברישיון?
והיבואנים?
הסדרה אני מבין. מקבל. אפילו בעד.
אבל הדיון הוא לא על זה אלא על הטענה שההסדרה נותנת מענה לכולם, יודע מה לרוב המוחלט.
ואנחנו מבינים כבר שלא.
כמו שכבר נכתב אין ספור פעמים- יש לא מעט אנשים שנפגעו ממנה ולא ברורה לי ההתעקשות שזה לא נכון.
(ונשים בצד שוב סיקסים וסופות)
ומה שכתבת לא סותר את זה שיש היום לא מעט רכבים (שהם לא סיקס וסופה) שהתקינו בעבר סטים בהמלצת בעל מקצוע מוביל ומוסמך ע"י מדינת ישראל, ושאין להם כרגע פתרון של מרובעים.
אבל באמת ששחקנו כבר לגמרי את המטחנה. אפילו שהיא טוחנת רק מים.
מדוייק ביותר
Honda TRX300EX
מעניין יהיה לדעת באיזה קיטים מדובר שלא ניתן לאשר אותם כיום לטענתם, יש לא מעט אנשים שנימצאים באותה פוזיציה וזה לא כזה פשוט כמו שנימרוד טוען.
אני לא יודע ולא בטוח שיש לי איך לברר את זה.
בהיבט הפרקטי, להבנתי למי שקורא כאן כדאי היום ללכת לסדנא ההיא עם השם של המצנן שנראה מדבריו של נמרוד שהם מספקים אישורים לכל הסטים הישנים בשוק שעומדים במידת ה- 50 מ"מ. ושהם במצב תקין. כן תקינה/לא תקינה- לא רלוונטי כנראה. לפחות לא ללקוח...
אילן אתה צודק בנושא הזה. ברור שיש כאן עודף רגולציה.
אבל נושא הדיון, לפחות מבחינתי, כבר מזמן עבר מהמישור הפילוסופי למישור המעשי. מהרגע שהתקנות נכנסו לתוקף, זה מה יש, ועם זה צריך להתמודד.
יונתן - אין 100%. אבל יש דוגמאות רבות של אנשים שרשמו הגבות קיימות. כמו שכתבתי, ואני עומד מאחורי דברי, זה חוקי ובסמכותו המלאה של מתקין מורשה לבדוק ולהחליט אם הוא מוכן לאשר קיט קיים או לא. הוא לא חייב למכור, לא חייב להתקין, חייב לבדוק תקינות. מה עדיף מבחינתו, עניין עסקי, ודווקא יש תחרות רבה בתחום.
למשל:
מי שמייבא וגם מתקין, יש לו אינטרס חזק יותר למכור ולהתקין קיט חדש. מי שיש לו סדנא גדולה, עם הרבה ליפטים ועובדים, ומחזור מכירות גדול שמאפשר לו להרוויח יותר על המוצר, גם יש לו אינטרס למכור ולהתקין.
לעומת זאת, לסדנאות קטנות בפריפריה, שיש בהן ליפט או שניים ועובד וחצי, אין מלאי ולוקח להם זמן להזמין ולקבל קיט חדש מהיבואן במרכז הארץ, ובגלל המחזור הקטן גם אין להם הנחה גדולה, יש אינטרס גדול יותר לבוא לקראת לקוח ולאשר קיט קיים.
רדיאטור מודיעין היו הראשונים להרים את הכפפה, כל הכבוד להם על כך, ואני בטוח שהם זכו בלקוחות חדשים ולקוחות חוזרים. מגיע להם הפרגון.
אז מה שאתה בעצם טוען שהסדנאות הנ"ל כן יכולות לאשר אבל לא רוצות כי הן בעלות אינטרס/או משקרים במצח נחושה ללקוח שהסט לא עבר תקינה כדי להתקין סט חדש ולישחוט אותו, לעומת זאת ממה שהבנתי ממך מוסך קטן שלא עוסק בתחום על בסיס יום יומי וכן עבר את ההכשרה כן יכול לאשר? איך זה? הוא "מעגל" פינות? מעניין.
.... שנראה מדבריו של נמרוד שהם מספקים אישורים לכל הסטים הישנים בשוק שעומדים במידת ה- 50 מ"מ. ושהם במצב תקין. כן תקינה/לא תקינה- לא רלוונטי כנראה. לפחות לא ללקוח...
אתה מתעקש לעוות את דברי... שיהיה.
יהונתן - בהצלחה במרדף אחרי הצדק, השלום, והאחווה, אני מקנא באידיאליסטים צעירים כמוך. באמת.
השאלה בניסוח מתוקן היא האם יש סטים שהותקנו בעבר על ידי מי שכיום נחשבים מתקינים מאושרים ואשר אותם קיטים שהתקינו בעבר לא יכולים לקבל כיום הלבנה
התשובה היא כן, בוודאי, אני מתפלא על השאלה.
פעם מוסך כלשהו הרכיב קיט של 6 אינץ' שאין לו בכלל יבואן והיום הוא עבר הסמכת מתקין מורשה, מה הקשר בין הדברים?
היה שינוי ברגולציה! זה הכותרת של הדיון חברים!
יונתן,
אספיר מאשרים רק קיטים שנרכשו אצלם, ולא מתעסקים במוצרים של יבואנים אחרים, כך נאמר לי במקום.
כששאלתי אותם הם אמרו זאת במפורש.
.
לא.. כי מותר לך גם היום להתקין מוצר תחליפי תואם למקור.
מה שהיה אפור היו קפיץ תחליפי שהגביה את הרכב.
תפריד בין הדברים.
בהיבט הפרקטי, להבנתי למי שקורא כאן כדאי היום ללכת לסדנא ההיא עם השם של המצנן שנראה מדבריו של נמרוד שהם מספקים אישורים לכל הסטים הישנים בשוק שעומדים במידת ה- 50 מ"מ. ושהם במצב תקין. כן תקינה/לא תקינה- לא רלוונטי כנראה. לפחות לא ללקוח...
לא קראת אחורה, בגלל המצב הבלתי אפשרי שנוצר, כל סדנה הגונה נותנת אישור היום. לכל רכבי השטח שקיבלו אישור יש סט מאושר וכולם 50 מ"מ.
ההוגנים גם מאשרים הגבהות שלא נעשו אצלהם. רק מי שחושב שעדיין ירוויח או מרוויח מהתקנה לא יאשר קיטים ישנים / אחרים ויציע לך להחליף.
כתבתי למעלה, גם מריצה עם הגבהה אפשר לאשר בגלל התקנה המטופשת, בגלל המצב הבלתי אפשרי שנוצר.
המצב היה אפור ונשאר אפור גם אחרי התקנות.
ההבדל הוא שכיום אחרי התקנות לחלק גדול מהרכבים ניתן קצת יותר בקלות להפוך את המצב ללבן. אבל רק לקצת.
בהיבט הפרקטי, להבנתי למי שקורא כאן כדאי היום ללכת לסדנא ההיא עם השם של המצנן שנראה מדבריו של נמרוד שהם מספקים אישורים לכל הסטים הישנים בשוק שעומדים במידת ה- 50 מ"מ. ושהם במצב תקין. כן תקינה/לא תקינה- לא רלוונטי כנראה. לפחות לא ללקוח...זה לא נכון. הם יאשרו סטים שיש להם תקינה. אני עשיתי אצל רדיאטור מודיעין.
זה לא נכון. הם יאשרו סטים שיש להם תקינה. אני עשיתי אצל רדיאטור מודיעין.
גם אני.
הם דרשו ניירת של יבואן הקפיצים.
דווקא רדיאטור מודיעין פדנטים וקפדניים מאוד בקטע הזה. אם משהו לא נראה להם הם לא יקחו את העבודה.
בלבולי ביצים.
רכב עם סט ישן שדורש החלפה.
אין מקורי. המקורי היחיד שאפשר להתקין הוא משומש או מפירוק משטחי אש. וגם הוא הגיע פעם מטורקיה או השד יודע מאיפה ופשוט קורס/עלים נשברים/נסיעה קשה כמו בטון ועדיין לא יפטור אתכם מהדרישה לשורה ברשיון ''רכב מוגבה 50 מ''מ''..
כל סט חדש וטרי ובטיחותי בכל גובה שקיים בשוק - הוא למעשה לא מאושר ועל כן לא חוקי.
נכון לרגע זה ממש אין פתרון זולת הפתרונות האפורים ו/או שחורים. הלא חוקיים בעליל.
אולי זה מה שנמרוד רומז לכם לעשות ולשתוק - ולא להפריע לחגיגות החנופה - כמה משרד התחבורע הלך לקראתנו ואיך הכל ורוד עם ציפורים שמצייצות (בתנאי שיש לך SUV או טנדר מהדגמים הסו-קולד ''מקובלים''. וכל היתר שיילכו להז....ן).
למצדדי התקנה אני קורא כאן - תתעוררו!
תפסיקו לספר לאנשים סיפורי סבתא!
על כמה הכל טוב למרות שאתם יודעים את האמת! שזה פשוט לא נכון!
כי הבעיה אמיתית והיא לא של אחד או שניים או עשרה או מאה אלא של אלפים. וההתעלמות ההפגנתית ממנה תוך כדי תקיפה אישית שלי או של כל אחד אחר שלא חושב כמוכם (אני לא נעלב. זה בסדר) - היא בדיוק כפי שתיארתי - סוג של ''במזיד''. בכוונה תחילה.
כי התקנה אולי טובה לאחד - אבל עקומה ומזיקה לאחר. לאחד עשו טובה. את השני קברו.
ואחרי שיחה עם מישהו מכאן שמבין יותר ממני בהתנהלות מול פקידונים במשרדים ממשלתיים, אני רק משתכנע עוד יותר שזו בעיה שדורשת פתרונות לא סטנדרטיים גם ברמת ההתנהלות מול משרד התחבורע שעם כל הנסיונות להיות עדין בהתנסחות כשמדברים על משרד העיוועים הזה, מבינים שזה פשוט כמעט בלתי אפשרי - אם אכן יושבים שם בעלי מקצוע (?) מהנדסים (?...) הרי שהבורות, חוסר המקצועיות והחפפנות שלהם זועקים לשמיים.
גם אני הפנמתי לאן נושבת הרוח. חבל על האנרגיות שנשפכות כאן לריק. דיון שלא מוביל לשום מקום.
כל אחד ייאלץ לדאוג לעצמו בדרכיו-הוא.
boaz avrahami
22-02-18, 08:25
דרור אתה חוזר להוציא קיטור על המערכת אחרי שכבר הסכמת שלרובנו התקנה טובה?
יתכן שהיא לא לקחה בחשבון את כל המצבים אבל לפחות יש בצד שני עם מי לדבר.
אחד משניים
או שתעשה מה שעושה מי שרוצה קיצורי דרך או שתאמץ את ההצעה שקיבלת בפרטי ותעשה שינוי.
סתם לירוק אש לא מקדמת דבר ולא מוסיפה כבוד לאף אחד
Honda TRX300EX
בלבולי ביצים.
רכב עם סט ישן שדורש החלפה.
אין מקורי. המקורי היחיד שאפשר להתקין הוא משומש או מפירוק משטחי אש. וגם הוא הגיע פעם מטורקיה או השד יודע מאיפה ופשוט קורס/עלים נשברים/נסיעה קשה כמו בטון ועדיין לא יפטור אתכם מהדרישה לשורה ברשיון ''רכב מוגבה 50 מ''מ''..
כל סט חדש וטרי ובטיחותי בכל גובה שקיים בשוק - הוא למעשה לא מאושר ועל כן לא חוקי.
זה לא מדוייק. מסתבר שהקפיצים של xxxxxx הם בעלי תקינה מתאימה (במקרה שלי - יותר מזל משכל).
עברתי אישור הגבהה ע״י מתקין מוסמך על מנת לקבל את הערה המתאימה ברישיון.
זהו - אחת ולתמיד סיימתי את הבלגן הזה...
boaz avrahami
22-02-18, 09:07
דרור
אם בסוף יתברר שיש פתרון נניח של אולדמן וכל העניין הוא שיבואן הקיט שלך עצלן אתה תצא אדיוט גמור
Honda TRX300EX
הבנתי מאחד החברים שבינתיים יש עוד ערכה מאושרת לסיקס / סופה. נדמה לי שהותקן ואושר כחוק במוסך xxxxxxx.
אסף.
זה לא מדוייק. מסתבר שהקפיצים של xxxx הם בעלי תקינה מתאימה (במקרה שלי - יותר מזל משכל).
חדשות טובות! אני יודע שיש לפחות שני יבואני מותגים מוכרים שעובדים על אישור קיט עלים לCJ/YJ. זה שלאולדמן קיט מסודר לג'יפים עם קפיצי עלים (מצ"ב הדף מקטלוג ARB 2017) ידוע, כשהסתכלתי ברשימה של הנפלד בעבר וחיפשתי לא ראיתי אותו, משמח לשמוע שהעניין הסתדר.
118577
חדשות טובות! אני יודע שיש לפחות שני יבואני מותגים מוכרים שעובדים על אישור קיט עלים לCJ/YJ. זה שלאולדמן קיט מסודר לג'יפים עם קפיצי עלים (מצ"ב הדף מקטלוג ARB 2017) ידוע, כשהסתכלתי ברשימה של הנפלד בעבר וחיפשתי לא ראיתי אותו, משמח לשמוע שהעניין הסתדר.
118577
גם אני לא ראיתי אותו.
דרור, אתה יכול להמשיך לירוק גופרית.
ולמי שיש קיט אחר שיכניס יד עמוק לכיס ויחליף לאולדמן...
אם אני מביא כזה קיט מחו"ל תהיה בעיה לקבל עליו אישור?
אם אני מביא כזה קיט מחו"ל תהיה בעיה לקבל עליו אישור?
כמה הודעות למעלה כתבת שכבר אישרת את הרכב שלך ויש לו הערת "מוגבה 50 ממ" ברשיון. אין משמעות לאישור מחדש - ההערה לא תשתנה. תביא מחו"ל ותתקין מה שאתה רוצה עכשיו.
כמה הודעות למעלה כתבת שכבר אישרת את הרכב שלך ויש לו הערת "מוגבה 50 ממ" ברשיון. אין משמעות לאישור מחדש - ההערה לא תשתנה. תביא מחו"ל ותתקין מה שאתה רוצה עכשיו.
נמרוד זה לא מדוייק. דיברתי על זה עם אמנון מרדיאטור מודיעין.
אם מישהו יחליט לבדוק על ההגבהה שלך, הם יכולים ללכת למשרד הרישוי
להוציא את הטפסים, לגשת למתקין ולבדוק איזה קיט בדיוק שמו לך.
יותר מזה, גם בטפסים שאתה מגיש יש לך את הטפסים של הקיט, אז נכון
שבמכון לא בהכרח יעלו על זה ששינית, אבל אם איזה פקידון בחברת
הביטוח ירצה לעשות לך עניינים או איזה ניידת משרד התחבורה, אתה
בבעיה.
ואם המתקין חכם ומכסה את עצמו בפני כל מיני מתחכמים (אמנון), אז
הוא ישמור את התיעוד, כי מספיק שיהיה לך אישור ושלאחריה תגביה ל "5
למי יבואו בטענות?
דרור - ממתי יש לך פייסבוק שאתה יודע מה זה רמת אמינות ב"אבא פגום"?
ולמי שיש קיט אחר שיכניס יד עמוק לכיס ויחליף לאולדמן...
לרובנו כבר הוחלף לאודלמן...
התקנה הזו באה מכאן:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5124248,00.html
ישראל מדרדרת במדד השחיתות, למי שעוד לא הבין 1000, 2000, 3000, 4000, 5000...
אני קורא ונדהם איך כולנו מקבלים בשיוויון נפש את כל התקנות האלה שמפילים עלינו ומחפשים פתרונות.
לסיקס. לגראנד יש לי כבר. לא צריך :-)
בגלל זה גם שאלתי מה אתה מתכנן לעשות לסבן שלך.
לסיקס. לגראנד יש לי כבר. לא צריך :-)
בגלל זה גם שאלתי מה אתה מתכנן לעשות לסבן שלך.
אני אתקין את אחד הקיטים שיאושרו. חשבתי על BDS, אני יודע שהם בתהליך, אני לומד פה מיהודה שכנראה xxxx השיגו אותם. מניח שעד שאצטרך לקנות קפיצים יהיו 3-4 אפשרויות.
אני אתקין את אחד הקיטים שיאושרו. חשבתי על BDS, אני יודע שהם בתהליך, אני לומד פה מיהודה שכנראה xxxxx השיגו אותם. מניח שעד שאצטרך לקנות קפיצים יהיו 3-4 אפשרויות.טוב גם אני עד שאגיע לזה יעבור הרבה זמן.
נמרוד זה לא מדוייק. דיברתי על זה עם אמנון מרדיאטור מודיעין.
אם מישהו יחליט לבדוק על ההגבהה שלך, הם יכולים ללכת למשרד הרישוי
להוציא את הטפסים, לגשת למתקין ולבדוק איזה קיט בדיוק שמו לך.
יותר מזה, גם בטפסים שאתה מגיש יש לך את הטפסים של הקיט, אז נכון
שבמכון לא בהכרח יעלו על זה ששינית, אבל אם איזה פקידון בחברת
הביטוח ירצה לעשות לך עניינים או איזה ניידת משרד התחבורה, אתה
בבעיה.
ואם המתקין חכם ומכסה את עצמו בפני כל מיני מתחכמים (אמנון), אז
הוא ישמור את התיעוד, כי מספיק שיהיה לך אישור ושלאחריה תגביה ל "5
למי יבואו בטענות?
אליי! אל הנהג יבואו בטענות. ברור. וזו אחריות. אם אני שיניתי את מערכת המתלים, כראות עיני, אני אחראי.
זה מה שאנחנו רוצים, לא? כמו בטקסס.
פעם שנכנסה השורה "מותקנת הגבהה 50ממ" לרשיון, מכון הטסטים מכוסה. משרד התחבורה מכוסה. גם המתקין מכוסה, כי התיעוד ששמור אצלו ובמשרד הרישוי מתעד בדיוק מה הותקן בשעת הרישום.
אם אתה רוצה להיות מכוסה כמוהם, פיקס, עד הסוף, מבוטח, "מרובע", אז אל תעשה שינויים. כמו 99% מהנהגים בכבישי ישראל. להיפך, ניתנה לך אפשרות ליסוע ברכב מוגבה 50 מ"מ בצורה חוקית, תקנית, מכוסתח"ת באופן מושלם, מה שלא היה קיים בעבר. אגב גם בשבילי ברכב השטח היומיומי שלי זה מספיק ודי והותר ונעים לי ליסוע על רכב מוגבה 50 מ"מ בצורה מסודרת.
אם אני רוצה יותר? כמו בטקסס: שמה אתה יכול לבצע שינויים אבל אין חובת ביטוח! מי שנוסע במפלצת שלו והורג צד ג', אללה ירחמו, מותר לו, מותר לו לא להיות מבוטח והוא ישלם את כל רכושו כפיצויים, או יברח למדינה אחרת.
מי שרוצה את זה, יכול להמשיך ולבצע שינויים (רצוי לא להגזים) במערכת המתלים שלו. הוא צריך לדעת, שהוא, תיאורטית לפחות, חשוף במקרה של תאונה. אבל גם לו יש יתרון במצב החדש - הוא יכול לעבור טסט ולא לפחד מהורדה מהכביש על הגבהה, כי כתוב לו ברשיון, וכל שינוי שהוא עושה, נמצא תחת אחריותו. כמו בטקסס.
ניתנה לך אפשרות ליסוע ברכב מוגבה 50 מ"מ בצורה חוקית, תקנית, מכוסתח"ת באופן מושלם, מה שלא היה קיים בעבר.
בעבר אף אחד לא שם על הדברים האלה, אף אחד, לא היבואנים שהביאו לארץ מכל הבא ליד ומכרו את הנ"ל(טוב או לא, מתאים לרכב או לא), לא מוסכים ולא סדנאות שהתקינו את הנ"ל, לא מכוני רישוי, לא חברות הביטוח, ובטח שלא משרד התחבורה, אף אחד, כי זה כנראה לא הפריע לאף אחד....
כמו בכל תחום עד הרגע שקורה משהו ואז פותחים עיניים, מחפשים אשמים, מחפשים איך לחוקק, איך לעשוק ולהכניס כסף לקופה תוך כדי.
למה לא אוכפים את הייבוא? למה ממשיכים למכור קיטים שלא עברו תקינה? "מכשילים" את הצרכן בכוונה, זה שלא מחובר לרשתות, לא מודע למתרחש, הרי הנהלים הנ"ל לא פורסמו בחדשות, או במכתב בדואר(כמו ריקול לצורך העיניין) לבעלי suv ו 4x4 למיניהם.
אף אחד?
מיום פתיחת הפורום הזה עולה באופן קבוע המושא. צמיגים, הגבהות, טסטים, ניידות משרד התחבורה, מדינה בולשביקית, לא נותנים לחיות, עושקים אותנו, מגבילים אותנו, מתעללים, קלגסים, משטרע, ועוד ועוד.
לא פעם גם היתה כאן זעקה שבמקום לומר שהכל אסור למה לא עושים כמו באירופה שמותר להתקין מה שיש לו אישור... אבל זה לא יקרה.. שחיתות.. שלטון רקוב.. פקידונים.. עושקים אותנו, מתעללים בנו, שיכורי כוח, משטרע..
והנה זה קרה והקשיבו למה שרבים כאן בפורום ביקשו ולא האמינו שאי פעם יקרה. אבל זה לא טוב ולא יכול להיות טוב בגלל הטמטום והשחיתות.. פקידונים.. משטרה.. עושקים אותנו.. שלטון רקוב.. משרד התחבורע..
והנה מתברר שאפילו לסופה יש ערכה מאושרת או שתיים. אבל לא. עכשיו צריכים לאשר גם מה שהותקן קודם לחוק ובלי תקינה או אישור כי.... אתם כבר יודעים.
אסף.
אסף, מודה שהיתוודעתי לפורום הזה רק לפני כמה שנים(בכלל לכל "הרשת"), אבל עד אז לא ניתקלתי בשום דבר ממה שתיארת, מצטער.
רק לציין שאני בתחביב הזה רק מ 2001/2 , ועברו לי מאז כמה רכבים בידיים שהגבהתי בעזרת מוסכים/סדנאות/לבד ולא הישתמשתי באף מעאכר כדי להעביר אותם טסט, לא עיניין אותי ניידות או משרד התחבורה, אם החלפים ניקנו והורכבו כחוק איפה בדיוק עברתי על החוק?
להבדיל כמה וכמה הבדלות, כמו שציינתי כבר, אם רוצים לעצור משהו שלא חוקי, מתחילים מהמקור, לא מהצרכן.
הדיפנדר שלי בשנת 2004 היה מוגבה 4״ ולא הכנסתי אותו לבד למכון רישוי אלא עם המכונאי שלי. למה? חוץ מהגובה הוא היה סטנדרטי ותקין לחלוטין אפילו עם צמיגים במידה המקורית. אבל ידענו כבר אז שבוחן ביום לא טוב יכשיל אותי על הגבהה. עוד קודם לכן עם הסופה שהיתה סטנדרטית לחלוטין אפילו בגובה - אפילו לא ניסיתי לעבור לבד טסט ואני מדבר על לפני כמעט 20 שנה. זו היתה גם אז המציאות גם אם רוב בעלי ה4x4 לא הכירו אותה כי היא היתה שמורה רק לבעלי רכבי שטח אמיתיים.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
23-02-18, 13:25
"עם ג'יפ סופה אתה לא נכנס לטסט לבד"
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/59507-כמה-מפתיע-לא-עברתי-טסט
לפני אלפי שנים גם את הניבה העברתי טסט עם ׳חבר׳ ....
זה לא רק סופה או דיפנדר.
מעאכרים ושרות העברת טסט תמיד היו, ולמי שרצה שקט וכניסה ויציאה מהירים זה פיקס, לא טירטורים ו"יש לך חופש בתפוח, יש לך נזילה, חופש בגלגלים..." וכו' וכו'.
אני לא נעזרתי בכאלה עד היום.
אנחנו מדברים פה על הגבהות, ועל תקופה שלפני כל ההנפצות האלה, לא כמו הדוגמה שחנן נתן בקישור, משהו כמו הדוגמה של אסף.
לכו עוד אחורה כמה שנים טובות, אם יש תיעוד פה של מי שנכשל בטסט על הגבהות, או הורדה מהכביש, על זה ורק על זה.
כל השנים, של לפני כל "הג׳יפוקליפסה" הזאת או איך שלא קוראים לה, אף פעם לא העירו על זה, ואני מטייל עם הרבה חברים וכלים שונים, גם סופות, אנחנו והם לא "ביג פוט" ולא מוגזמים, תמיד הגבהה בטעם ובלי קומבינות, העירו לנו על צמיגים רחבים שבולטים, פנסים נוספים וכו', וזהו.
נדב, אתה צודק אבל גם אסף צודק וגם דרור.
גם אני ב21 השנים שלי עם ג'יפים זוכר תקופות קשות יותר וקלות יותר. באופן כללי אפשר לומר:
1. הזמן לא לטובתנו. הולך ונהיה יותר קשה. זה די ברור, וברור גם לאן זה הולך (אוטונומי/חשמלי בלה-בלה-בלה).
2. ככל שמתרחקים ממרכז הארץ, יותר קל. החוויות של דרור במשולש ברמודה דרומית לתל אביב, קשות יותר משלי ושלך בעמק. האמת, לא מבין למה הוא מתעקש להשאר שם... הוא יחיה 20 שנה יותר אם יעבור למצפה רמון.
הוא יחיה 20 שנה יותר אם יעבור למצפה רמון.
איך 20 שנה?
לפי ביאטריס יש לו רק עוד כמה שנים ספורות.
די דרור אתה חייב לנצל את מה שנשאר לך ועדיף כמה שיותר מהר!
ציני/לא ציני- זה רווח נקי שלך.
נדב, אתה צודק אבל גם אסף צודק וגם דרור.
גם אני ב21 השנים שלי עם ג'יפים זוכר תקופות קשות יותר וקלות יותר. באופן כללי אפשר לומר:
1. הזמן לא לטובתנו. הולך ונהיה יותר קשה. זה די ברור, וברור גם לאן זה הולך (אוטונומי/חשמלי בלה-בלה-בלה).
2. ככל שמתרחקים ממרכז הארץ, יותר קל. החוויות של דרור במשולש ברמודה דרומית לתל אביב, קשות יותר משלי ושלך בעמק. האמת, לא מבין למה הוא מתעקש להשאר שם... הוא יחיה 20 שנה יותר אם יעבור למצפה רמון.
סיכום יפה מאוד.
בקשר לדרור.... ניפגשנו רק פעם או פעמיים...
אבל בכללי כל מי שמתרחק מהמרכז חי יותר טוב. :-)
זה לא מדוייק. מסתבר שהקפיצים של אולדמן הם בעלי תקינה מתאימה (במקרה שלי - יותר מזל משכל).
סלח לי יהודה אבל ראיתי את הרכב שלך והוא בגובה דשא כשאתה לא מועמס, וכשאתה מועמס לטיול הצמיגים האחוריים שלך כבר בתוך הכנף.
מצטער אבל זה לא קיט האידיאלי. עדיף כבר להישאר עם הקפיצים המקוריים ולשלם רק על האישור הגבהה ברישיון.
נמרוד.. מה הקשקושים על הביטוח?
בכול מדינה בארהב אתה מחוייב בביטוח חובה כולל טקסס...צד ג אופציונלי. ולמה בכלל זה קשור ל הגבהות הנמכות או כול קטע אחר?
Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
boaz avrahami
24-02-18, 09:45
הקשר הוא שרכב לא תקין עלול להיות מפגע שיגרום לתאונה ונפגעי גוף.
שאלה לגבי הביטוח חובה אצלכם.
האם הביטוח חובה שלכם מכסה רק מישהו שנפגע שלא באשמתו?
נניח מישהו התפרץ לכביש, לא הספקת לבלום והוא נדרס. הביטוח מכסה אותו?
למשל בישראל לא משנה בגלל מי אשם. אם נפגעת מרכב הביטוח חובה שלו יכסה את הפגיעה כולל פיצויים על נכות ואובדן הכנסות עתידיות.
Honda TRX300EX
מי אמר שיש קיט לסופה?
כי אין.
ואם נניח שיש קיט ל-CJ7/YJ רנגלר אמריקאים מקוריים שהם כלי רכב קטנים וקלים מ-CJ8 ישראלי/סופה בכמה מאות ק''ג טובים אז זה אומר שזה מתאים לסופה ארוכה?...
לא יודע מה מותקן אצל יהודה. ראיתי את הג'יפ שלו במדבר בזמנו. ואני יודע שהוא היה אז עמוס לטיול+כל המשפוחה והקפיצים היו תחת עומס רציני, אבל הוא היה נמוך יותר מסיקס סטנדרטי ללא אוויר בין הגלגל לחלק הפנימי של בית הגלגל. לא שהסופה שלי מתנוססת גבוה לשמיים וגם לא רבע מזה, אבל גם מי שרוצה קפיץ סטנדרטי כבר לא יכול למצוא דבר כזה.
ואת השורה ברשיון כוווולם צריכים. גם הסטנדרטיים. אחרת לא יוכנסו לטסט.
לשלוח את הרכב לטסט עם מכונאי שמקושר במכון הרישוי ומקבל יחס ענייני הרבה יותר מבעל הרכב זה עניין מקובל וחוקי. אבל בטסטים האחרונים גם לו עושים את המוות כשהוא מגיע עם ג'יפ וגם דרשו ממנו ''קפיצים ישרים''. אתם מבינים מה זה קפיץ עלים ישר? זה קפיץ קרוס שאסור לנסוע עליו. וזה מה שהם דורשים!.... כי הם מפחדים ממשרד התחבורע ופקחיו.
אז תיכף תגידו שזה רק בגלל שהמכון בת''א...
אני, מה לעשות, גר לצערי במרכז. אתם יודעים. במרכז הכל יותר צפוף ולחוץ ויותר יקר. גם לקנות בסופר. אבל כאן אני גר וכאן יש לי מוסך שאני סומך עליו ועושה את השירות הזה בשבילי. זה עולה כסף ולוקח כמה ימים אבל אני יכול לעבוד בינתים.
אבל לשיטתכם צריך ''לפתור'' את הבעיה באמצעות טסט במכון שאינו במרכז... ואם ניכשל על משהו ונצטרך לתקן אז ניסע הלוך וחזור 50-100 ק''מ לכל כיוון ונשרוף ימי עבודה ומאות שקלים רק על דלק. זה כן הגיוני לשיטתכם.
ואם תסלחו לי, זה פתרון שלא ציפיתי לשמוע מאנשים עם תואר מהנדס... אולי מרופאי-אליל.
למה מה נראה לכם?.... מה-1 במרץ כל המכונים בפריפריה לא אמורים להקפיד על התקנה הזו?....
האם רק במשולש ברמודה עושים את המוות לג'יפאים?... בחייכם. מה עישנתם?.... תהיו רציניים לרגע.
כבר בדקתי אצל כמה מתקינים. לא מוכנים לשמוע על סופה.
ביום חמישי חבר קרוב בירר לי עם מתקין נוסף (לא משנה השם ולא משנה איפה. רחוק בפריפריה) שידוע כמי שלא מפחד משינויים קיצוניים (רכב ה-4X4 הפרטי שלו מאוד קיצוני ולא חוקי בעליל). שמע ''סופה'' ואמר ''לא לא לא. עד כאן''.
אז שום דבר לא פשוט כמו שאתם מתארים ונכון לרגע זה לומר שיש קיט מאושר לסופה זה לא פחות מבילבול ביצים.
אני לא רוצה לקרוא לכם שוב ''שקרנים'' כי בכל זאת כולנו חברים ומכירים שנים רבות ונישאר חברים ואני רוצה להאמין שאתם בסך הכל סתם לא יודעים על מה אתם מדברים. אני רק מבקש שתבדקו לפני שאתם כותבים פרטים שאינם נכונים ומסנגרים אוטומטית על תקנה שממש לא טובה ובטח לא לכולם... כי כמה סיקסים וסופות עדיין נוסעים?.... אפשר לבדוק. בכללי זה מספר ארבע ספרתי כלשהו. אלפי בעלי רכב עבריינים בעל כורחם.
ברור שאפשר לפוצץ את זה קבל עם ותקשורת ולחשוף את ערוות התקנה ואת הכסילים והאינטרסנטים שהגו אותה. זה הכי קל. אלא שממש לא בטוח שהתוצאה של זה תהיה דווקא לטובתנו. אני חושש שההפך הוא הנכון.
אז אני ממשיך לעבור מתקין-מתקין ונראה מה קורה.
אם אכן יש דרך חוקית לאשר הערה ברשיון לסופה ולא דרך מאכער - כל מי שנכנסתי בו על ה''בזדון'' ויש כאן כמה - יוזמן לערב על האש איכותי. עם אלכוהול של הביוקר.
ואם לא - ואחרי שנעבור על כל רשימת המתקינים ונדע את כל האמת - גם אני מצפה ממכם למחווה ואני אשכרה אסתפק בהתנצלות בנוסח ''דרור צדק''.
איזה סיבוב פרסה!
דרור, אם אני מבין נכון את ההודעה האחרונה שלך, אז הכל אישי. אם לסופה שלך יהיה אישור, הכל בסדר, סטייקים וויסקי לכולם.
לא בדיוק בזה האשמת את אלו שלרכב שלהם כבר יש פתרון? לאיפה הלכה האידיאולוגיה, הצדק, רוח הלחימה?
boaz avrahami
24-02-18, 21:38
ואני אחזור על ההצעה שלי לפנות למשרד התחבורה אם לדעתך ניתן לנמק בהיגיון עיוות בתקנה וגם להצביע על פתרון ראלי.
אני יודע מנסיון שיש שם עם מי לדבר
Honda TRX300EX
הבטחות חובה מכסה את בעל הרכב מנקים שהרכב עושה למישהו אחר בלבד מעבר לזה אפשר לקנות כול ביטוח אפשרי בנפרד.
דרור. כתבתי ואני כותב שוב. סיפר מי שסיפר שיש סט חוקי לסיג׳יי וסופה. הותקן ואושר למיטב זכרוני ב-xxxxx . תרים אליהם טלפון...
אסף.
איזה סיבוב פרסה!
דרור, אם אני מבין נכון את ההודעה האחרונה שלך, אז הכל אישי. אם לסופה שלך יהיה אישור, הכל בסדר, סטייקים וויסקי לכולם.
לא בדיוק בזה האשמת את אלו שלרכב שלהם כבר יש פתרון? לאיפה הלכה האידיאולוגיה, הצדק, רוח הלחימה?
ממש לא סיבוב פרסה.
לא רק לסיקס/סופה אין קיטים.
לעוד רכבים ישנים/מיוחדים/נדירים וכו'.
יהיה הכי נכון לומר - כל רכב שאינו מהדגמים הנפוצים/מקובלים. אלה שלא נמכרו פעם באלפי חתיכות לשנה.
כולם באותה צרה.
אם תספור את כולם ביחד - אלפי בעלי רכבי שטח עם הזין ביד. ללא שום פתרון.
מין הסתם אני מתמקד בקיט לסיקס/סופה. כי מבין כל ה"חריגים" לכאורה הללו - אלה שני דגמים שביחד מסתובבים על הכביש להערכתי - עם רישוי בתוקף - מספר ארבע ספרתי שלהם. זה כבר לא חריג ולא איזוטרי. זה אולי לא הרוב ולא בכל פינה כמו לנדקרוזר 120/150 אבל זה ציבור לא קטן שאי אפשר להתעלם ממנו.
ממש כפי שאתה הסתפקת בזמנו בקיט להיילקס ויגו כדי להכריז שהתקנה מצויינת והכל טוב.
אז התקנה לא מצויינת ובטח לא טובה. מה שטוב לאחד אבל רע לאחר הוא בוודאי לא ''טוב'' באופן גורף.
איתך נמרוד אני מתכתב בפרטי אבל כדי לעדכן את כולם: אחרי טלפונים ובירורים וביקורים אצל כמה מתקינים - נכון לרגע זה הצדק איתי וכולכם מבלבלים במוח ומדברים שטויות. כולל מי שחושב שמה שמותקן אצלו זה חוקי... אז לא רק שלא חוקי ולא רק שקימבנו אותו (ביודעין או שלא) אלא שיכול להיות שבתמימותו יצא בהכרזה מיותרת וסיבך אחרים.
וזה למה לכמה מכם ערכתי חלק מההודעות - פשוט כי שכחתם את כללי הזהירות הכי בסיסיים.
מכיוון שכרגע אין לסיקס/סופה שום קיט מאושר ובכל זאת עפו כאן שמות מפורשים של מותגים ושל מתקינים.
כולי תקווה שבהבל מקלדותיכם לא סיבכתם/קברתם מישהו....
דרור - ממתי יש לך פייסבוק שאתה יודע מה זה רמת אמינות ב"אבא פגום"?
כבר כמה חודשים מאז שעברתי לצד האפל.
אין ברירה. זה פח זבל אבל מביא פרנסה.
בהמשך להצעה של בועז, אולי אפשר לפנות למשרד התחבורה/רישוי ולדרוש התאמות/החרגות בגלל הסיבות שדרור מעלה.
המצב הזה קצת מזכיר את מה שהיה כשנכנס החוק לגבי חגורות בטיחות ומאוחר יותר לגבי חגורות בטיחות במושבים האחוריים והחוק לגבי מראה ימנית. לא דרשו מאף אחד להתקין חגורות בטיחות או למכור את האוטו, אבל כל רכב חדש חויב באביזרים האלה. ההבדל הוא שכאן מדובר על שינוי שנעשה כשהוא לא היה חוקי (או לא ממש חוקי), יכול להיות שאפשר להלבין את זה בכל זאת כמו שעושים בהרבה תחומים אחרים?
האם זה משולל הגיון שרכב ישן שלא קיימת עבורו הגבהה חוקית בשוק (מה שנובע משיקולים עסקיים בלבד) יוכל להיות מוגבה ב-50מ"מ גם בלי אישור?
המכלולים עצמם נבדקים במבחן הרישוי, ובמקרה הזה גם במוסך כדי לקבל אישור רכב מיושן. במשרד התחבורה/רישוי החליטו שחמישה סנטימטרים לא משפיעים בצורה מספיק משמעותית על התנהגות הרכב כדי לאסור עליה. התקנה גם אינה מתייחסת לרכבים ספציפיים אלא באופן גורף והסייג היחיד הוא בדיקת איכות (אישור מעבדה) ותקינות המכלולים. תקינות המכלולים נבדקת במבחן הרישוי ו"איכות" המכלולים יכולה להיגזר מזה שהמדינה התירה לייבא אותם.
סליחה על הנאיביות, אבל אולי בכל זאת שווה לנסות? הייתה בעבר הצלחה במה שקשור לייבוא של חלפים, אולי גם כאן זה עניין של לשתף את מי שרלוונטי בעמדה ובידע שהוא כנראה לא חשוף אליו?
אתה מעלה דעה שיותר משהיא נאיבית היא פשוט.... הגיונית!
רק קח בחשבון שטיעונים הגיוניים, דווקא משום שהם כל כך הגיוניים, לא יתקבלו בעין יפה במשרד הממשלתי שהגיון אינו הצד החזק שלו.
רק קח בחשבון שטיעונים הגיוניים, דווקא משום שהם כל כך הגיוניים, לא יתקבלו בעין יפה במשרד הממשלתי שהגיון אינו הצד החזק שלו.
תשסה בהם את בועז.
הם כבר פוחדים ממנו.
boaz avrahami
26-02-18, 15:45
דרור, המרחק בין דרור של האינטרנט לזה של החיים האמיתיים הולך וגדל ככול שאתה מזדקן.
ממה בדיוק אתה מפחד?
לדבריך אתה נמצא במצב הכי גרוע שניתן אז לכל היותר תישאר באותו המצב.
מצד שני אני מספר לך על החוויה שלי מהתממשקות איתם.
החברה שם לא גיפאים ולא חובבי רכב אבל הם אנשים עם היגיון בריא ויכולת ביצוע מרשימה.
מאוד מזכיר התנהלות בחברת הייטק ולא במשרד ממשלתי.
אם הטיעונים שלך מחזיקים מים אז המלצתי היא ללכת על הליך הדברות איתם.
ממליץ להתיעץ עם א. קציר בנוגע להאם מחזיק מים.
אולי אפילו לצרף חוות דעת כתובה מטעם מהנדס רכב.
אתה שלילי כמו אילן הדר בשעה שהתחלתי את הטיפול ביבוא החלפים. לא חבל?
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
כל הקטע הוא לא אם יש או אין קיט. שורש הבעיה לדעתי היא שמכוני טסטים לא יעבירו או בכלל יכניסו את הרכב למסלול בלי אישור הגבהה גם אם הרכב כלל לא מוגבה! זה שורש הבעיה.
boaz avrahami
26-02-18, 17:21
כל הקטע הוא לא אם יש או אין קיט. שורש הבעיה לדעתי היא שמכוני טסטים לא יעבירו או בכלל יכניסו את הרכב למסלול בלי אישור הגבהה גם אם הרכב כלל לא מוגבה! זה שורש הבעיה.
וואללה...
על מה אתה מבסס את הקביעה הזו?
זו הנחה שלא הייתי לוקח עד מרץ 2019.
תן לעסק להתיצב
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
זה מה שנאמר פה כמה וכמה פעמים. מכונים דורשים את השורה הזו ברשיון גם לרכבים סטנדרטיים
boaz avrahami
26-02-18, 17:47
נו, אז אומרים... ( ואני לא זוכר שממש אמרו)
זה עוד לא הופך את זה לעובדה בשטח.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
זה מה שנאמר פה כמה וכמה פעמים. מכונים דורשים את השורה הזו ברשיון גם לרכבים סטנדרטיים
יש לך עדות ממקור ראשון?
אתה שלילי כמו אילן הדר בשעה שהתחלתי את הטיפול ביבוא החלפים. לא חבל?
בועז אני לא שלילי, אני בא מנקודת מבט מאוד ליברלית.
אין למחוקק להתערב בחירויות הפרט, זהו נקודה סוף דיון.
הגבלות יבוא, הגבלות מה מותר לי בג'יפ וכל מיני תקנות מוגחכות אחרות מה אסור ומה מותר הם פגיעה בחופש הפרט. יתכן ואכן במשרד התחבורה יש אנשים טובים שבאמת מנסים לעזור, אבל אי אפשר לטעון שהם לא נדבקו במחלת עודף התקנות.
יש עודף תקנות יש שחיתות, זו עובדה, לא דיון.
boaz avrahami
26-02-18, 18:46
מסכים לחלוטין עם הקביעה אבל זה לא מקדם אותי לפתרון.
נשאר לי להחליט אם לנסות לשנות את מה שאפשר במסגרת השיטה או להתבכיין על השיטה.
אני בחרתי למקד את המלחמה במקום שיביא לי מקסימום תועלת במינימום מאמץ.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בועז ודורון,
אותי לא הכניסו(התקנות מתחילות במרץ, אבל עדיין לא הכניסו) , המוסכניק שלי אומר שהרבה לא מכניסים.
חבר עם רכב סטנדרטי לא הכניסו
חבר עם הגבהה ברישיון לא הכניסו
והרשימה עוד ארוכה...
רק אומרים?...
לא סתם אומרים. זה המצב לאשורו.
ואתה יכול להגיד עד מחר שזה לא כך.
אתה יכול גם להכריז שכדור הארץ בכלל משולש ושכולנו מדמיינים משהו אחר.
אתה יכול גם להכריז שבאיזה מכון טסטים נידח בפאתי אום-אל-פאחם או ראס אל-בנדורה שמעביר טסטים גם למשטובות עם משולשי מתלה שקשורים בחוטי ברזל, זה אולי לא. ועל הדרך גם להוסיף שאיזה דביל אני שאני גר במרכז ולא בפריפריה.
אבל כל מי שמנסה להיכנס לטסט בין חדרה לגדרה נתקל בעובדה המצערת שהתשובה היא דווקא כן. ושאין לך מה להיכנס עם סיקס/סופה לטסט, גם ללא הגבהה כלל ללא הערה ברשיון. הרוב המוחלט של אלה שמסכימים איתי כבר סתם מפחדים להתווכח איתך ועם עוד כמה כאן שפוסקים בנחרצות דברים שאין לכם מושג מהם בכלל או שסתם לא מוצאים טעם בויכוחים עם קירות ואבנים.
boaz avrahami
26-02-18, 19:58
נכנעתי אתם צודקים.
תמשיכו לחבוש את משקפי השמש האטומות שלכם ולמלמל בתסכול כוסאומו המדינה הזו...
אריאל, רכבים שנראים מוגזמים לא נכנסו בעבר וכנראה שגם בעתיד.
האוטו שלך גם בעבר נתקע בפס
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
רק אומרים?...
לא סתם אומרים. זה המצב לאשורו.
.
שאלתי שאלה כנה,
עד עכשיו זה היה שמועתי/הערכה, כאן בשרשור.
אז שאלתי אם הוא מכיר אישית.
מה אתה קופץ?
דרור, לדעתי אתה כועס על האנשים הלא נכונים - משרד התחבורה או המתקינים המורשים.
הגוף לכעוס עליו הוא היבואנים אשר מייבאים קיטים לסופה כגון רוביקון אקספרס או ייצרני הקפיצים המקומיים שהתאימו אותם לסופה.
החבר'ה האלה הם האחראים לבחור קיט אחד או יותר בגובה עד 2" ולהוציא לו תקינה.
אני חושב שיש מספיק סופות בארץ כדי שישתלם להם לאשר לפחות קיט אחד באופן רשמי ומסודר.
אותם אתה צריך לשכנע, במקום לכעוס על כל העולם ואחותו. פשוט כי זה הנוהל שמשרד התחבורה אימץ והוא די הגיוני.
דרור, אם אתה צודק אנחנו אמורים לראות סופות נטושות ברחובות עוד מעט. אני רק מציע - לפני שאתה מתיאש, אני קונה סופות לפי משקל, משלם פעמיים מחיר הברזל. עסקה יותר מהוגנת, לשיטתך.
אריאל, רכבים שנראים מוגזמים לא נכנסו בעבר וכנראה שגם בעתיד.
האוטו שלך גם בעבר נתקע בפס
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
די עייפתי מהויכוח, המצב שאתם מתארים אני והחברים שלי לא מכירים. אנחנו סובלים מזה, לא מכניסים אותם למכון(ולא שאנחנו נתקעים במסלול), גם לא כאלה עם אישורי הגבהות שאתם מהללים.
וההגדרה שלך למוגזם.. זה פשוט עצוב שהבוחן יחליט מי ייכנס ומי לא על בסיס מה שנראה לו, וזה שבעינייך זה איכשהו תקין..
200 שקל לטון, נגיד שני טון? יודע מה אני מכפיל את ההצעה שלך ועם טנק דלק מלא מוכן לתת אפילו 3000 רק שימו לי את הג׳יפ מתחת לבית שאני לא אצטרך לחפש חניה.
אסף.
אבל ברצינות.
מצבנו ככלל טוב משהיה כשיש בכלל אפשרות והכרה בביצוע שינויים.
אבל קשה לקבל את המצב בו עדיין יש רכבי שטח שעבורם פשוט אין פתרון חוקי - ואני בכלל לא מתייחס לאיכות הערכות שאושרו אלא לאי מתן האפשרות החוקית אפילו להחליף קפיצים בלויים בסופה.
אני חושב שדווקא המשרד נתן דעתו לכל האופציות, ועכשיו תורם של היבואנים להיות ״טיפה״ לארג׳ים ולאשר את כל קוי המוצרים, בערך מה שהנפלד עשו וכל הכבוד להם על כך. מנגד יש יבואנים שבוחרים איזה קיט לאשר ואיזה לא על פי פוטנציאל הרווח המיידי. זה לדעתי לא ראוי וגובל בכפיות טובה כלפי לקוחות טובים ומשלמים ששמו כבר אצלם בכיס את אלפי השקלים של הקיט - אותם לדעתי הם היו צריכים להשקיע באישור. ניתנה כאן בעבר הדוגמה של איירונמן שיש להם ערכה מתאימה לגראנד אבל הם מתקמצנים על לאשר אותה אחרי שמכרו לא מעט ערכות, מעדיפים לאשר רק את להיטי המכירות.
וזה התפקיד שלנו. ללחוץ עליהם. להראות סולידריות.
אסף.
נכנעתי אתם צודקים.
תמשיכו לחבוש את משקפי השמש האטומות שלכם ולמלמל בתסכול כוסאומו המדינה הזו...
ברור שאריאל ודרור צודקים, התקנה הזו נתנה כוח מדרבן שחיתות ל:
1. כל טכנאי במכון שנראה לו שהרכב שלי גבוה ב 5.1 ס"מ...
2. כל בעל מכון - לא בא לי להכניס את הרכב שלך, לך תחפש
3. כל סדנת שיפורים - הקיט שלך לא מאושר, בוא תשים קיט חדש, רק היום יעלה לך חצי חינם
4. כל יבואן קיטים - שמאשר רק מה שבא לו ומוכר לנו במחיר שבא לו, כי אין תחרות יותר
5. כל בעל מוסך - שמע אדוני, אני אעביר לך טסט חבל שתלך לבד
מה אתם לא מבינים כאן? יחי המעכר שלי, איש יקר, צריך לקנות לו מתנה לפסח...
אבל ברצינות.
מצבנו ככלל טוב משהיה כשיש בכלל אפשרות והכרה בביצוע שינויים.
אבל קשה לקבל את המצב בו עדיין יש רכבי שטח שעבורם פשוט אין פתרון חוקי - ואני בכלל לא מתייחס לאיכות הערכות שאושרו אלא לאי מתן האפשרות החוקית אפילו להחליף קפיצים בלויים בסופה.
אני חושב שדווקא המשרד נתן דעתו לכל האופציות, ועכשיו תורם של היבואנים להיות ״טיפה״ לארג׳ים ולאשר את כל קוי המוצרים, בערך מה שהנפלד עשו וכל הכבוד להם על כך. מנגד יש יבואנים שבוחרים איזה קיט לאשר ואיזה לא על פי פוטנציאל הרווח המיידי. זה לדעתי לא ראוי וגובל בכפיות טובה כלפי לקוחות טובים ומשלמים ששמו כבר אצלם בכיס את אלפי השקלים של הקיט - אותם לדעתי הם היו צריכים להשקיע באישור. ניתנה כאן בעבר הדוגמה של איירונמן שיש להם ערכה מתאימה לגראנד אבל הם מתקמצנים על לאשר אותה אחרי שמכרו לא מעט ערכות, מעדיפים לאשר רק את להיטי המכירות.
וזה התפקיד שלנו. ללחוץ עליהם. להראות סולידריות.
אסף.
+1
ויודעים מה... עד כמה שזה שווה, פרסום חינם בג'יפולוג לכל מותג קיט קפיצי עלים מאושר לסיקס וסופה. באנר ראשי פה למעלה בכל האתר.
דרור, לדעתי אתה כועס על האנשים הלא נכונים - משרד התחבורה או המתקינים המורשים.
על המתקינים המורשים אף אחד לא כועס. נהפוכו. הם הכי בסדר בעולם.
הגוף לכעוס עליו הוא היבואנים אשר מייבאים קיטים לסופה כגון רוביקון אקספרס או ייצרני הקפיצים המקומיים שהתאימו אותם לסופה.
החבר'ה האלה הם האחראים לבחור קיט אחד או יותר בגובה עד 2" ולהוציא לו תקינה.
נכון! מי שתוקע אותנו במצב הלא אפשרי כרגע זה באמת הם.
אני חושב שיש מספיק סופות בארץ כדי שישתלם להם לאשר לפחות קיט אחד באופן רשמי ומסודר.
ביחד עם הסיקסים שהם די דומים/זהים כבר יש כמות לא קטנה של כלי רכב. אלא שאלה ג'יפים שהקפיצים הסטנדרטיים שלהם לא ראויים למאכל אדם וזה בלשון המעטה, ורובם אם לא כולם כבר מזמן נפטרו מהקפיצים הסטנדרטיים האיומים לטובת קפיצים משופרים שעדיפים בכל פרמטר של נוחות ומהלך ועמידות וכן, גם בטיחות.
למעשה, אין להשיג היום קפיץ מקורי לסופה או סיקס. כבר אין זבל נחות כזה בשוק וטוב שכך. ומכיוון שרוב הג'יפים הללו מצוידים היום בקפיצים איכותיים, איזה סיבה בעולם אתה רואה לזרוק לפח קיט קפיצים יקר וטוב?... רק כי הוא ''לא מקורי''?...
היבואנים יודעים את זה. והם יודעים שלא יעשו כאן מכה של רווחים. ולכן לא ממהרים לאשר קיטים.
וזה בדיוק מה שמוביל אותנו לבעיה. היבואנים אומרים ''משרד התחבורה אשם''. משרד התחבורה לא מעניין אות וכלום. חוץ מהכסת''ח שלו.
ומי נופל באמצע בין הכסאות? האזרחים. בעלי הג'יפים.
אותם אתה צריך לשכנע, במקום לכעוס על כל העולם ואחותו. פשוט כי זה הנוהל שמשרד התחבורה אימץ והוא די הגיוני.
אין שום דבר הגיוני בנוהל אפוי למחצה שמשאיר מספר ארבע-ספרתי (לכל הפחות) של כלי רכב ללא אפשרות להיכנס למבחן רישוי שנתי וללא אפשרות חוקית להחליף קפיץ שהתבלה. כן אופיר - המצב הזוי עד כדי כך.
זה לא עניין לשליחת מכתבים ולהמתנה מייאשת עד שכבוד הפקידון הגאון התורן בעל הביצועים המרשימים של בועז, יואיל בטובו להתייחס - זה משהו שמשרד התחבורע צריך למצוא לו פתרון ביצועיסטי ומרשים כאן ועכשיו.
ולמה אני שוב מטיל את האחריות על משרד התחבורע?... כי כמו שאומרים הילדים - ''זה הוא שהתחיל''.
...
- - - Updated - - -
שאלתי שאלה כנה,
עד עכשיו זה היה שמועתי/הערכה, כאן בשרשור.
אז שאלתי אם הוא מכיר אישית.
מה אתה קופץ?
אני עברתי את זה.
זה מספיק מוכר ואמין בסטנדרטים שלך?...
או שאתה רוצה הוכחה מצולמת בשלושה העתקים?...
אהה שכחתי. אתה מהצד שמזמרר כמה הכל טוב.
ברור שאריאל ודרור צודקים, התקנה הזו נתנה כוח מדרבן שחיתות ל:
1. כל טכנאי במכון שנראה לו שהרכב שלי גבוה ב 5.1 ס"מ...
2. כל בעל מכון - לא בא לי להכניס את הרכב שלך, לך תחפש
3. כל סדנת שיפורים - הקיט שלך לא מאושר, בוא תשים קיט חדש, רק היום יעלה לך חצי חינם
4. כל יבואן קיטים - שמאשר רק מה שבא לו ומוכר לנו במחיר שבא לו, כי אין תחרות יותר
5. כל בעל מוסך - שמע אדוני, אני אעביר לך טסט חבל שתלך לבד
מה אתם לא מבינים כאן? יחי המעכר שלי, איש יקר, צריך לקנות לו מתנה לפסח...
ולקראת לילה טוב - שני ציטוטים של טקיטוס:
1. ''אנו סובלים מהחוקים כפי שאנו סובלים מהפשעים''.
2. ''ככל שגדלה השחיתות במדינה, כן ירבו חוקיה''.
אל תשכחו את שני הציטוטים הללו. לנוכח מה שקורה במדינת ישראל, הם אקטואליים היום יותר מאי פעם.
boaz avrahami
27-02-18, 00:14
לא יודע.
ניסיתי להכניס את שוויץ למשוואה שלך ולה יצא לי אותה מסקנה...
אם תרצה למכור את הסופה שלח לי הודעה פרטית.
נראה לי שאני אחיה איתה בשלום כולל הטסטים
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
...
אני עברתי את זה.
זה מספיק מוכר ואמין בסטנדרטים שלך?...
או שאתה רוצה הוכחה מצולמת בשלושה העתקים?...
אהה שכחתי. אתה מהצד שמזמרר כמה הכל טוב.
צא מזה.
לא מזמרר ולא נעליים.
אני לגמרי לא חושב שהכל טוב.
אני כן חושב שבהסתכלות רחבה ולא נישתית, יש כאן התקדמות משמעותית לרוב הצרכנים.
לא לכולם, אבל לרובם, וזה פתח בחומה ארוכת שנים.
מסכים לגמרי שזה הכי מתסכל להיות במיעוט שנדפק מהמהלך.
גם אם אישית זה לא משרת אותך, אתה לא יכול להתעלם מהמשמעות של המהלך לאפשר חוקיות הגבהה בישראל.
כמו כל מהלך דרסטי במערכת שמרנית, יש טלטלה, המכונים לא לגמרי סגורים איך אוכלים את זה.
חלקם, אלו שהיו בסדר גם בעבר ממשיכים להיות כאלו, ואלו שהיו גבוליים בעבר מכל מיני סיבות, ימשיכו או יחמירו.
אהה,
שכחתי,
אתה מאלו שיושבים בפינה, בחושך, ומזמררים שצריך לצבוע את התקרה בצבע בז׳..
הרמת, קיבלת..[emoji41]
MashberNafshi
02-03-18, 06:10
זוהי ההנחיה החדשה אשר נכנסה לתוקף החל מאתמול(1.3.18) (https://www.facebook.com/TestCarIsrael/photos/a.113310466005988.1073741828.11309234936 1133/148243319179369/?type=3&theater).
תקראו היטב את ההנחיה.
קיבלתם הערה ברשיון. זה עדיין לא סוף פסוק.
הלגיטימציה להתעללות (וכל שאר ההשלכות שכולם מכירים) ניתנת ביתר שאת.
היא מעולם לא נפסקה או תופסק. שהמתעלל יוותר על התעללות? למה?
boaz avrahami
02-03-18, 11:03
חזירים בולשביקים [emoji23]
היה לי פעם שכן (אללא ירחמו) שלפני שנים קיבל אלצהיימר.
הוא כבר לא זכר מה היה אתמול אבל כמה הוא שנא נהללים הוא לא שכח גם כששכח איך קוראים לו.
תמיד היתה בפיו קללה עסיסית כלפיהם
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
חזירים פחות טעימים מפרות. זה למה הוא שנא אותם...:rolleyes:
אני שונא את הממסד של מדינת ישראל. שונא באמת. זה לא בכאילו. הם מרוויחים ביושר כל מיליגרם של שנאה שלי ואני גם מאמין בשכר ועונש: תעשה טוב - הטוב יחזור אליך. תעשה רע? תקבל את זה בחזרה בריבית. יום אחד כל המטונפים האלה עם סמל מדינת ישראל שמעל ראשם יקבלו בחזרה מנה אחת אפיים תמורת כל הרוע שלהם. זה יקרה, אני מבטיח לך.
ואתה בועז - תקרא את התקנה. שוב ושוב. ותגיד לי מה הבנת.
אני הבנתי מכל זה שעוד רחוק היום בו אפשר יהיה להיכנס עם ג'יפ לטסט ולהיבדק עניינית כאחד הפרייבטים.
תפקידם של המאכערים בעולם הטסטים לא נגמר. מעמדם רק עומד להתחזק.
ההערה ברשיון לא נועדה לנו - היא נועדה לכיסוי התחת של משרד התחבורה ומכוני הרישוי במקרה של תאונה.
כל היתר כמו שאמרתי לכם מההתחלה - הכל נשאר אותו דבר. הרוע, השקרים, השחיתות, השלמונים. מאכער זה מקצוע נדרש במדינה רקובה כמו ישראל וזו כלכלה שלמה ותעשיית כסף שיותר מדי אנשים חיים ממנה וחיים טוב. משרד התחבורה לא מתכוון להעיז לפגוע בתעשיה הזו.
ואתה בועז - תקרא את התקנה. שוב ושוב. ותגיד לי מה הבנת.
.
היא אומרת שקוראים את השטויות קיטבג שכותבים בגיפולוג על ההתפלפלויות של מה אפשר לעשות אחרי שיש לך רישום ברישוי.
זה מה שזה אומר.
שאנשים מזיינים בשכל וכותבים יותר מידי.
בפרקטיקה:
לבוחן יש שיקול דעת אם נראה לו שבחסות הרישום מישהו הגביה מעבר למותר.
זה לא שונה מבעבר כשרכב מוגבה סביר היה מסוגל לעבור טסט לבד, נכון לא כל מקום, אבל מסוגל גם בלי מאכר.
בשורה התחתונה,
אם אתה רשום ולא מוגזם, אתה לא אמור לצפות בעיות.
boaz avrahami
02-03-18, 12:13
דרור,
אתה מאמין בשכר ועונש ואני בצדיק ורע לו.
אולי בגלל זה שאני לא מאמין בעולם הבא ואתה כן
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בפרקטיקה:
לבוחן יש שיקול דעת אם נראה לו שבחסות הרישום מישהו הגביה מעבר למותר.
כאן בדיוק קבור הכלב.
אותו "שיקול דעת" שבחסותו הוא יחליט - לפי העין - שכל רכב בעצם מוגבה מעבר למה שמותר.
להבדיל מבית משפט שבו התביעה צריכה להוכיח שביצעת פשע, כאן זה אתה צריך להוכיח שלא...
בשורה התחתונה,
אם אתה רשום ולא מוגזם, אתה לא אמור לצפות בעיות.
מה זה "מוגזם"?
זה כמו לשאול כמה עולה חליפה ליתום.
יעשו לך "ככה וככה" עם האצבע.
תיאורטית, לכל הפחות אתה יכול לצפות לאותן בעיות שכולנו מכירים כבר שנים. בפועל כנראה הרבה יותר. כנראה הקדימון לאותו עתיד מופלא שאנו אמורים להתכונן אליו ...
כיצד אמורה להתבצע הבדיקה לגבי הגבההhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180304/eb78285c46fd0819ecec42c272da8a2e.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180304/c3a7bb4709773ea82b5da5b2ea70b71e.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180304/ff5972d7eced7a4841895b18062efae7.jpg
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
כיצד אמורה להתבצע הבדיקה לגבי הגבהה
כנראה שבאמת מישהו ממשרד הרישוי קורא כאן או מקבל מכאן מידע...
אני מנחש שישנם דפים נוספים עם דגמי רכב נוספים שלא הובאו בתמונות שצירפת... יש לך אותם?
כנראה שבאמת מישהו ממשרד הרישוי קורא כאן או מקבל מכאן מידע...
אני מנחש שישנם דפים נוספים עם דגמי רכב נוספים שלא הובאו בתמונות שצירפת... יש לך אותם?זה מה יש לי.
בסעיף 3.1 גם כתוב שהטבלה הינה של רכבים שביצעו הגבהה בשנה האחרונה.
אני רק מנחש שמדובר ברכבים חדשים יחסית.
נראה שעסקי הנמכות הכנפיים הולכים לפרוח :)
על סמך מה הנתונים בטבלה (המאד חלקית ומצומצמת..)??
באוטו דאטה אין את הנתון הזה לכל הרכבים, בחלקם מוזכר גובה כללי בחלקם מרווח גחון וכו'..
קוראים פה? כנראה. בדיוק כמה הודעות למעלה, אנחנו מתלונים על "שיקול הדעת" שהשאירו לבוחן. אז משרד התחבורה, חברים, מקטין את שיקול הדעת, לפי בקשתנו.
יש מצב שמישהו מוחק את ההדעה האחרונה של אמיתיקל?
יש מצב שמישהו מוחק את ההדעה האחרונה של אמיתיקל?
לא.
אין סיבה להתבייש או להתנצל על מה שנכתב פה.
כחלק מהאישור לקפיצי ההגבהה השונים נמדדו גבהים. נראה לי שמשם לקוחים הנתונים.
אסף.
ד״א לאולדמן ולאחרים יש הבדל בגובה במצב ריק בין קפיצי MD לקפיצי HD, הבדל קטן אך קיים בגלל המשקל שעתיד להתווסף ולאזן.
boaz avrahami
04-03-18, 19:58
הרשימה הזו תואמת היטב את הקטלוג של אספיר או שאני טועה?
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
יש לך עדות ממקור ראשון?
לי יש.
בלי שורה ברישיון - תעוף לי מהמסלול, מהר.
לרכב עם קפיצים סטנדרטיים?
כנראה שהגיע הזמן לפתוח שרשור מכונים בעייתיים עוד יותר.
תתחילו להעלות שמות של מכונים ש*לא* מוכנים להכניס בלי השורה ברשיון.
אגב, כשהגבהתי את הרכב השני שלי באמצעות קיט חוקי ומאושר, כחלק מהמסמכים שהוגשו למשרד הרישוי, נמדד גובה הרכב לפני ואחרי. ייתכן שמישהו שם אוסף את הנתונים האלה ע"מ לסייע לבוחנים להחליט אם הרכב מוגבה עד 50 מ"מ או יותר.
אגב, אני לא חושב שמישהו פה היה רוצה שרכב שמוגבה 8", החליפו לו את הסרנים לכאלה שיחזיקו גלגל 42", את מערכת ההיגוי, את המייצבים ומה לא, יעבור טסט רק בזכות שכתוב לו ברישיון "מוגבה 50 מ"מ".
ואתם יודעים בדיוק לאילו רכבים אני מתכוון.
מצדי שיורידו את המוגזמים למינהם מהכביש. שיתכבדו החבר'ה וייסעו לשטח על מובילית.
מצד שני, חייבת להיות הגדרה ברורה לכולם מה הגובה המותר לכל סוג רכב , ע"מ שלא יהיה ויכוח בנושא.
כרגע לא ברור מה יעלה בגורלם של מי שלא מופיע ברשימה.
לרכב עם קפיצים סטנדרטיים?
לא. לרכב מוגבה, אבל מהסוג ששונאים במכונים.
לא יכלו להשתמש במילה אחרת במקום " רכבים חשודים.."
לא. לרכב מוגבה, אבל מהסוג ששונאים במכונים.
אז נכנסת עם רכב מוגבה למכון אבל לא רשום ברשיון והוא ביקש שתרשום ברשיון, אחרי שכבר יש את התקנה הרלוונטית?
למה ציפית?
boaz avrahami
04-03-18, 21:50
זוכרים שאמרתי כבר מזמן שהצוות החדש של משרד התחבורה עובד כמו חברת היטק...
הם לא רעים , הם הגיוניים והם באו לעבוד.
הם יאתגרו אותנו לא מעט כנראה
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אז נכנסת עם רכב מוגבה למכון אבל לא רשום ברשיון והוא ביקש שתרשום ברשיון, אחרי שכבר יש את התקנה הרלוונטית?
למה ציפית?
הרכב המדובר מוגבה, עוד מאז שהזקן של מתושלח היה שחור.
זה היה גם לפני שתיקנו את התקנה.
וגם בשנה שלפניה אי אפשר היה להיכנס למסלול.
וגם קודם....
בפעם הקודמת הוא לא ביקש שארשום. הוא דרש ממני לעוף מהמכון. כנראה עקב ריבוי מקרי השחיתות והקומבינות סביב הג׳יפים, בעלי המכונים פוחדים ולא לוקחים סיכונים.
זה כבר הרבה שנים ככה, זה לא סיפור חדש.
אני מקווה ומאמין שבעתיד הקרוב יהיה ברור מה הגובה המותר לכל סוג רכב, ולא יהיה מקום לויכוחים.
שיסלחו לי גאוני משרד התחבורע אבל שיטת המדידה הזאת אידיוטית.
מה אם יש לי רכב בגובה סטנדרטי אבל עם כנפיים חתוכות?
לא היה עדיפות לתת מידה מרצפת הרכב או השלדה?
כחלק מהאישור לקפיצי ההגבהה השונים נמדדו גבהים. נראה לי שמשם לקוחים הנתונים.
אסף.
אם ככה נאספו הנתונים זה מאוד בעייתי.
יש סבירות לא קטנה שהקפיצים ברכבים שמהם לקחו את הנתונים כבר היו שקועים.
אם מגיעים לטסט עם רכב שהקפיצים שלו שקועים פחות מהרכב שממנו לקחו את הנתונים אבל הם מקוריים לחלוטים, מבחינת המכון זו נחשבת הגבהה והרכב מחויב באישור ברשיון.
בנוסף, מעניין אם במהלך התקינה מדדו את גובה ההגבהה לאותם רכבים שהקפיצים שלהם שקועים. אני לא אתפלא אם רכבים רבים שהרכיבו ערכות מאושרות במקום הקפיצים השקועים שלהם הוגבהו בפועל ביותר מ- 50 מ"מ. ומה אז, הבוחן חייב לפסול את הרכב בטענה של הגבהה חריגה?
אי אפשר להתכחש למשמעויות הפוטנציאליות הרעות מאוד שיש בזה.
וכששולחים אותך להביא אישור על הגבהה שאין לך, או לא פחות גרוע, להסיר הגבהה חדשה עם תקינה שהכנסת לרשיון בצורה הכי חוקית שיש, אז כבר באמת אזרחים שומרי חוק מתחילים לחשב מסלול מחדש.
חנן-ג'יפולוג
05-03-18, 08:30
כיצד אמורה להתבצע הבדיקה לגבי הגבההhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180304/eb78285c46fd0819ecec42c272da8a2e.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180304/c3a7bb4709773ea82b5da5b2ea70b71e.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20180304/ff5972d7eced7a4841895b18062efae7.jpg
השורה של הפאג'רו דאקאר שגויה, ותתוקן בקרוב.
הערכים בשורה הזו הם אחרי הגבהה ולא לפני.
- - - Updated - - -
לפני שממשיכים עם הספקולציות והכעסים שבאים איתן, אציין שלפחות לגבי מיצובישי ויונדאי מדובר על ערכים לרכבים חדשים. יש לי סיבה להאמין שזה המצב גם במותגים האחרים.
לפני שממשיכים עם הספקולציות והכעסים שבאים איתן, אציין שלפחות לגבי מיצובישי ויונדאי מדובר על ערכים לרכבים חדשים. יש לי סיבה להאמין שזה המצב גם במותגים האחרים.
זה יהיה מצוין.
יהיה מעניין לדעת מה היה הנתון הזה לסמוראי כשהיה חדש.
וגם להיילקס.
(איך בכלל משיגים נתון כזה לרכב ישן? זה נתון שקיים ליצרן?)
חנן-ג'יפולוג
05-03-18, 09:06
להיילקס שלי השגתי אישור לגובה הגג מיוניון מוטורס. זה לקח כמה חודשים היות והספרות משנת 95 היא בנייר בלבד, ולך תמצא מי ששומר ספרות ישנה כל כך.
אני מניח שזה נתון שקיים (או שיש נתון מקביל אחר שנותן תוצאה דומה) , לפחות לחלק מהמותגים, אבל יתכן שיהיה קשה מאוד למצוא אותו.
באמת שאין סיבה לחשוב על סיטואציות של רכב שהיה נמוך עוד קודם בגלל שקיעה של הקפיצים וכדומה.
ראשית, רוב הערכות מגביהות בפחות מ 50 מ"מ וכך גם כתוב ברישיון: "מותקנת ערכת הגבהה עד 50 מ"מ".
שנית, מה שקורה בפועל הוא, שהבוחן רואה שורה ברישיון, רואה בעין רכב מוגבה בצורה סבירה, הוא לא הולך ומביא מטר. אף אחד לא יתקטנן על כמה מ"מ לכאן או לכאן. מאידך, אם ייכנס למכון מישהו עם הגבהה של 6", הוא ייכשל, כך אני מקווה.
לגבי כל מי שבאמצע, ולא מופיע ברשימה, כרגע אין פתרון.
ממה שאני רואה, התקנות וההוראות הן דינמיות ומתאימות את עצמן למציאות.
אני מאמין שבקרוב יהיה פתרון לכולם.
אגב, כבר שנים אנחנו מדברים כאן על זה שבכל העולם הנאור מגביהים עד 50 מ"מ, ויש ערכות מאושרות ומתוקננות.
אז אם מישהו בא ואומר: אבל התקנתי הגבהה של 4" ואמרו לי שיהיה בסדר - שיתלונן אצל מי שמכר לו.
להיילקס שלי השגתי אישור לגובה הגג מיוניון מוטורס. זה לקח כמה חודשים היות והספרות משנת 95 היא בנייר בלבד, ולך תמצא מי ששומר ספרות ישנה כל כך.
אני מניח שזה נתון שקיים (או שיש נתון מקביל אחר שנותן תוצאה דומה) , לפחות לחלק מהמותגים, אבל יתכן שיהיה קשה מאוד למצוא אותו.
בד"כ יש נתון של גובה מקסימלי של גג הרכב מעל הקרקע - וזה נתון שאפשר לחשב מחדש גם אם החליפו מידת צמיגים.
חנן-ג'יפולוג
05-03-18, 09:17
מסכים. יש המון מידע על הנתון הזה ברשת, אבל לקבל נתון יצרן רשמי לרכב ישן, עשוי להיות מאתגר, כפי שהיה עם ההיילקס.
לדעתי, וזה עניין של זמן, זה יגמר בתביעה ייצוגית, בעיקר בגלל החיוב תקינה לרכבים בהם בפועל קיימת הגבהה.
בזמנו, כאשר עבר החוק אשר חייב חגורות בטיחות במושב האחורי, נכתב במפורש כי החוק יכול על כלי רכב משנת 87' ואילך. רכבים שיוצרו לפני שנה זה לא חויבו בחגורות במושב האחורי.
boaz avrahami
05-03-18, 09:52
שימו לב לסעיף 5 במכתב של שם טוב.
לדעתי כדאי לנו לדבר פחות עכשיו בפומבי...
חנן, הצמיגים שלך הם מידה שונה מזו שהאוטו קיבל עם מידת הגג כך שהגג לא ממש רלונטי
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
חנן-ג'יפולוג
05-03-18, 10:03
רלוונטי לאחר חישוב קל, אבל נתון גובה הגג הובא רק כדוגמא לבעייתיות בהשגת נתונים רשמיים לרכבים עתיקים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.