צפייה בגרסה מלאה : מידע דחוף בקשר לפאג'רו פגום שקניתי
Omer Shafrir
02-03-17, 16:57
שלום לכולם,
אני חייל בן 20.
לפני כמה ימים קניתי פג'רו קצר כסוף, ברזנט טורבו דיזל ידני 2500 סמק, תמורת מחיר גבוה, כמעט פי שלוש מהמחירון, מאדם מבוגר באיזור המרכז.
הסכמתי לשלם מחיר כה גבוה כי האמנתי למוכר שהגי'פ במצב מעולה. המוכר - אדם מבוגר ורציני, נראה לי אמין, ובתמימותי לא לקחתי אותו למכון בדיקה.
יומיים אחרי זה, גיליתי שיש לרכב בעיה פטאלית בשלדה- בקורה הימנית אחורית יש ריקבון מתקדם מאוד שנובע מחלודה לאורך זמן רב, חור שאפשר להכניס אליו את האצבעות.
פניתי מיד למוכר והודעתי לו על הבעיה, ביקשתי לבטל את העסקה, להחזיר לו את הרכב ולקבל חזרה את הכסף. הסכמתי אפילו לשלם לו פיצוי מסויים, אבל הוא מסרב לכך בתוקף, וטוען שיכולתי לבדוק את הרכב במכון בדיקה, ושהוא לא ידע על הבעיה כשמכר לי את הרכב- שזאת "בעיה שלי".
אותו אדם פרסם את הרכב ביד 2, לפני בערך חצי שנה, לאחר כמה זמן הוא הסיר אותה, וכעבור כמה חודשים העלה אותה שוב, עם תמונות אחרות, ואז אני קניתי ממנו את הג'יפ.
אני שואל אם מישהו מכאן או מישהו שאתם מכירים, מכיר את הג'יפ הזה, או היה בקשר עם המוכר והתעניין ברכב, גילה את בעיית הריקבון בשלדה, ואז החליט לעזוב את העסקה.
כל פיסת מידע בנוגע לעניין, תעזור לי מאוד לקבל את כספי האבוד בחזרה.
אם למישהו יש מידע המספר שלי הוא- 054-8009514.
אני חייל ולכן באמצע השבוע לא תמיד אני זמין, אפשר להשאיר הודעה או להתקשר לאמא שלי - 054-8009513.
אני מצרף תמונה של הרכב ותמונה של השלדה, שתבינו את הסדר גודל.
113510113511
לא מבין מה מטרת השירשור.
בגדול, כנראה שאתה יכול לגשת לתביעה ואולי אפילו תנצח. זה לא אומר שתראה את הכסף.
אם יש לך אפשרות להוציא למוכר מכתב מעו״ד במינימום עלות יכול להיות שזה יעשה את העבודה ויכול להיות שלא.
בגדול, קיבלת שיעור לחיים להיות פחות תמים, לצערך שיעור יקר.
השלב הבא הוא לבדוק אופציות לתיקון במוסך שמתמחה בשלדות. בנתניה יש את מוסך מקסיקו שהוזכר פה בעבר בחיוב (לי אין ניסיון איתם).
בהצלחה
Sent from my iPhone using Tapatalk
צחי. אני מניח שמטרת השרשור היא לבדוק אם אותו מוכר ידע על הבעיה בשלדה - כי אם מישהו כאן כבר גילה את הבעיה ולכן לא קנה את הרכב - הרי שהמוכר הסתיר בעיה שהוא ידע עליה ולכן לא פעל בתום לב.
אסף.
Omer Shafrir
03-03-17, 04:03
צחי. אני מניח שמטרת השרשור היא לבדוק אם אותו מוכר ידע על הבעיה בשלדה - כי אם מישהו כאן כבר גילה את הבעיה ולכן לא קנה את הרכב - הרי שהמוכר הסתיר בעיה שהוא ידע עליה ולכן לא פעל בתום לב.
אסף.
בדיוק מה שאמרת אסף.
תבדוק גם אם האיש שמכר הוא סוחר רכב רשום.
אז יש עליו מגבלות נוספות.
אני חושש שיהיה קשה לבטל את העסקה.
לא נעים לומר את זה, לא נעים לשמוע את זה, אבל אם להיות מציאותיים לרגע- שילמת פי 3 ממחיר המחירון בלי לבדוק את הרכב בכלל, לא במכון, לא במוסך ולא בעצמך או עם חבר שמבין משהו, תכלס- בעיה שלך... אני במקומך הייתי מתמקד בבדיקה יסודית של הרכב, לראות מה עוד פספסת ב-אין-בדיקה של הרכב, ומתחיל לגלגל הצעת מחיר לתיקון ובהמשך ביצוע של התיקון. אין ספק שאכלת אותה, אבל עדיף להוציא כמה אלפים על התיקון ולגמור עם זה מאשר לחפש במה להאשים את המוכר (אחרי שנמנעת מבדיקה מרצונך החופשי) ובינתיים להתבאס על מר גורלך...
בהצלחה-קובי
המקרה לעצמו לא נעים , מי צודק זה אי אפשר לדעת מה סוכם בין המוכר לקונה .
יש לך משסך מכתב שאתה חתום עליו לגבי מצב הרכב?
אם כן ותוכל לפרסם כאן אולי זה ישפוך אור על הנושא
בהצלחה
DANI 1
זה נזק קלאסי של נהיגה בחוף הים. חול ומלח שנכנסים לקורות השילדה דרך כל מיני פתחים וחורים ומרקיבים אותה מבפנים.
ואתה מה? אין לך מושג מה לבדוק ואיך לבדוק ברכב. אז לא רק שלא בדקת ולא עלית על בעיה כל כך קריטית, אלא שגם שילמת פי 3 ממחירון (דווקא על זה אין לי מה לומר, כי יש כמה וכמה רכבי שטח שבין "המחירון" שלהם לבין מחיר השוק אין שום קשר).
על זה אומרים - חייך, אכלת אותה. קיבלת שיעור טוב לחיים. גם אם קצת יקר. אבל אני בטוח שהלקח נלמד, והיי - זה רק כסף, אתה צעיר ובתחילת דרכך, כסף עוד יבוא אליך וכסף גם יילך. העיקר שתפנים את הלקח.
וחוצמזה, זה לא סוף העולם - כי הנזק הזה הוא בכל מקרה בר תיקון. יכול להיות שלמעט העניין הנ"ל, הג'יפ בהחלט טוב וראוי לשימוש.
כן, יעלה כמה אלפים במוסך שלדות מתמחה, אבל בהחלט בר תיקון.
ולכן אני מציע שמישהו שמכיר טוב את הפאג'רו מהדגם הנ"ל יעשה לך טובה קטנה ויבוא לבדוק אותו כדי לתת לך תמונה יותר נכונה של מה שיש או אין לך ביד.
כי יכול להיות שהאוטו הזה נבלה סרוחה וראוי רק לפירוק, ויכול להיות שהוא בעל פוטנציאל ואחרי התיקון הנ"ל הוא יהיה בונבון.
מציע להתמקד בתיקון,
ממליץ על מקסיקו נתניה.
it was a jeep thing
עצם העובדה ששילמת המון מעל המחירון יכול להעיד שהמוכן מכר רכב שהוא הציג אותו כמעולה זה כבר קייס (לדעתי ואני לא עורך דין).
אבל לגבי תום לב זה לא תמיד קייס להחזר מלא ,לצערי נכחתי במשפט ואפילו העדתי נגד נתבע שהתנהג לא בתום לב בצורה הברורה ביותר , למרות שהשופט הבין שהמוכר התנהג לא בתום לב ואפילו ציין את זה בפסיקה, הוא עדיין פסק חצי מסכום התביעה רק בגלל שהקונה לא לקח לבדיקה.
עדיין הייתי מנסה להוציא מכתב מעורך דין , אם המוכר לא רמאי הוא ינסה ללפצות אותך , אם הוא רמאי ושועל וותיק בתביעות זה לא יעזור לך ותצטרך ללכת למשפט.
עצם העובדה ששילמת המון מעל המחירון יכול להעיד שהמוכן מכר רכב שהוא הציג אותו כמעולה זה כבר קייס (לדעתי ואני לא עורך דין).
אבל לגבי תום לב זה לא תמיד קייס להחזר מלא ,לצערי נכחתי במשפט ואפילו העדתי נגד נתבע שהתנהג לא בתום לב בצורה הברורה ביותר , למרות שהשופט הבין שהמוכר התנהג לא בתום לב ואפילו ציין את זה בפסיקה, הוא עדיין פסק חצי מסכום התביעה רק בגלל שהקונה לא לקח לבדיקה.
עדיין הייתי מנסה להוציא מכתב מעורך דין , אם המוכר לא רמאי הוא ינסה ללפצות אותך , אם הוא רמאי ושועל וותיק בתביעות זה לא יעזור לך ותצטרך ללכת למשפט.
חצי מסכום המכירה ולהשאיר את הרכב אצלך זה לא רע
Sent from my ONE A2005 using Tapatalk
אתה לא לבד.. לי קרה בדיוק אותו דבר. אבל עם רכב אחר. קניתי במחיר גבוה רכב שהיה אמור להיות מסודר פיקס. כמוך התלהבתי מהמוכר שהיה באמת נחמד. וכמוך לא בדקתי בדיקה מעמיקה. רק בבית גיליתי שהרכב הוא נבלה חלודה. זה נגמר בשיפוץ מקיף של 20000 שקל וחצי שנה עבודה.
קח את זה בקלות. פיצוי שווה לנסות לבקש. אבל גם אם לא. הוצאות מגיעות ממקומות לא צפויים. סע ככה בינתיים. תחסוך. תתקן את זה כמו שצריך. שים את זה מאחור וסע לטייל. תידפק עוד הרבה בחיים. רק תדאג להמשיך הלאה כמה שיותר מהר.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
לא! שלא תעיז לנסוע ככה. באמת שאני מאמין שתאונות לא נגרמות בדר"כ מכשל מכאני אבל במקרה הזה השלדה שלך רקובה (לדעתי כמעט לגמרי). אתה תיסע והיא תישבר ל2 במקרה הטוב. אתה עלול הסתבך מאוד. חוץ מזה כנראה שכבר לא יהיה אפשרי או משתלם לתקן.
לדעתי, תפנה לשמאי רכב. תבקש חוות דעת על הנזק. תגרור את הרכב למוסך מקסיקו בנתניה, הם מורשים ותקן שלדות ויש להם את כל הציוד הנדרש. תקבל הצעת מחיר. אם אתה יכול לשלם, תשלם ותתקן. כל הוצאה, גם הכי קטנה שיש, שיש לך בקשר לתיקון אתה רושם ושומר קבלות וחשבוניות. אחרי שהכול גמור אתה תובע את המוכר בעלות התיקון. אם אתה לא יכול לשלם את ההוצאה, אתה צריך לקבל הצעת מחיר ולתבוע את המוכר שיתקן.
קח בחשבון שאם יש לך שבר כזה חמור בצד אחד, כנראה הצד השני אותו הדבר. זה לא רק לתקן נקודתית את השבר הזה אלא לעבור על כל ממ של השלדה ולתקן.
לי אישית אין מזל גדול מאוד עם רכבים, בדר"כ אני מצליח ליפול על נבלות בעצמי אבל המינימום שאפשר לעשות זה לזחול מתחת לאוטו ולראות נזקים/שברים/מכות וכדומה. אם היית זוחל היית רואה.
אכלת אותה בקטנה, אבל זכית במתנה לחיים.
אני בשנת 1997, קניתי את ה4X4 הראשון שלי. זה היה פורים. סוזוקי סמוראי. גחמה. חזרתי שיכור ממסיבה, ראיתי רכב נחמד בחניון, שמתי פתק על השמשה. להפתעתי למחרת הבחור התקשר אלי. הוא לא היה סוחר, אלא סטודנט צעיר כמוני. ודווקא כן לקחתי את הרכב לבדיקה במכון. והחלטתי לקנות. וכנראה שלא הבנתי כלום מהבדיקה כי תוך חודש הוצאתי 7,000 שקל על "ישור קו" קטן. שכלל החלפת מנוע, בין היתר.
אבל שורה תחתונה - אחרי שבלעתי את הצפרדע והכנסתי את הידיים עמוק לכיסים - טיילתי עם הסמוראי, נהניתי מאד, למדתי המון, ועובדה שאני בתחביב הזה עמוק גם 20 שנה אחרי.
עזוב אותך מהמוכר שכנראה באמת דפק אותך, שילך לעזאזל.
זה עכשיו הרכב שלך, כתוב ככה ברשיון, התחתנת, ועם השלדה הזאת זה חתונה קתולית :rolleyes:
כנס למוסך מתמחה בג'יפים ישנים, גלה הפעם באמת מה לא בסדר ברכב, קבל הצעה לתיקון. תנשום עמוק ותכניס את היד לכיס. אתה תוציא אלפי שקלים, אבל יהיה לך אחרי זה את הג'יפ שחלמת עליו, תוך כמה טיולים תשכח כמה שילמת עליו ותתחיל להנות.
דווקא בגלל שזו בעיית חלודה ושילדה.
ודווקא בגלל שיש פה בעייה של מצג שווא.
הייתי מציע , לחזור למוכר, ולנסות לגלגל לאחור (אפילו במחיר של תשלום).
זו בעייה שיודעים איפה מתחילים, אבל אני בספק אם מישהו מכל היועצים פה יודע איפה זה הולך להסתיים.
להפתעתי נתקלתי כבר במספר מקרים דומים בפאגרו.
זה לא סוף העולם וגם ניתן לתיקון בעלות סבירה.. אם תרצה אוכל לייעץ
0506961231 מוטי
- - - Updated - - -
להפתעתי נתקלתי כבר במספר מקרים דומים בפאגרו.
זה לא סוף העולם וגם ניתן לתיקון בעלות סבירה.. אם תרצה אוכל לייעץ
0506961231 מוטי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.