צפייה בגרסה מלאה : ביודיזל בפעם המאה - הפעם שאלות מעשיות
עברתי על הפורום, התקשרתי למספר חברות שמייצרות את הביודיזל ועכשיו לשאלות שעדיין לא סגורות לי ב100 אחוז.
אז ראשית, חברת אקוקלין באשדוד מוכנה לספק ביודיזל גם בכמויות יחסית קטנות לפרטיים, (דיברתי איתם על מיכל של קוב).
המחיר - לדעתי לא בשמיים קיבלתי מהם 4.5 ש"ח + מע"מ במשלוח עד הבית לאזור השרון.
אבל - הוא ממליץ למהול 80 אחוז סולר ו20 אחוז ביודיזל - מה זה חוסך בדיוק?
האם קנגו דיזל 1900 (2001) עם מנוע דיזל טיפש ניתן לתדלק ביודיזל נקי או כמעט נקי?
שואל בשיא הרצינות.
המחיר שאתה מציג הוא 5.2 לליטר כולל מע"מ.
אני תידלקתי היום סולר ב5.7 לליטר כולל.
אם תשלם במזומן (או תרכוש קוב), תשלם על סולר רגיל מחיר די דומה לביודיזל.
מה אני מפספס?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
שואל בשיא הרצינות.
המחיר שאתה מציג הוא 5.2 לליטר כולל מע"מ.
אני תידלקתי היום סולר ב5.7 לליטר כולל.
אם תשלם במזומן (או תרכוש קוב), תשלם על סולר רגיל מחיר די דומה לביודיזל.
מה אני מפספס?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
מצטרף לשאלה...
ישנן מספר תחנות טובות, באזור המרכז לפחות, בהן אני רוכש ליטר סולר בפחות מ-5.60שח לליטר...
מצטרף לשאלה...
ישנן מספר תחנות טובות, באזור המרכז לפחות, בהן אני רוכש ליטר סולר בפחות מ-5.60שח לליטר...
פרט
Sent from my iPhone using Tapatalk
הוצאתי כרטיס תדלוק בתחנות תפוז. 5.7 ליטר סולר באשראי, 5.6 ליטר סולר במזומן
פרט
Sent from my iPhone using Tapatalk
החודש תדלקתי בדוא-אלון הצמוד לביילינסון (מתדלק שם מדי פעם ללא בעיות) - 5.54 במזומן למיטב זכרוני.
ממש ליד יש את "פז געש" שבד"כ נותנת מחיר דומה (תחרות...) במזומן, או ב-10 אג' יותר בכרטיס אשראי (רק 5 אג' יותר לכרטיסי אשראי שופרסל-פז), אבל לא בדקתי החודש.
סול-זול בכפר קאסם בחודש שעבר היה 5.60 שח, החודש צריך להיות זול במספר אגורות.
לפי אתר פול-טנק, באזור פתח תקווה (https://www.fulltank.co.il/?s=%D7%A4%D7%AA%D7%97%20%D7%AA%D7%A7%D7% 95%D7%95%D7%94,%20%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7% 90%D7%9C&latitude=undefined&longitude=undefined&fuel_type=100) אפשר לרכוש במזומן ב- 5.55 בחן-סגולה, תפוז-סגולה, יעד-סגולה, סד"ש - סגולה,....
זה בדיוק מה שאני שואל גם.. מה הם מנסים למכור פה בדיוק? אין ייצרן ביודיזל שמוכר במחיר אטרקטיבי?
לא יכול לתרום לגבי הביודיזל אבל קחו בחשבון שחלק מהתחנות שהוזכרו כאן הן זולות בגלל שהן לא מוכרות לכם סולר.
השבוע תידלקתי בסד"ש תל השומר 5.75
+1 לסולזול בכפר קאסם
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
לא יכול לתרום לגבי הביודיזל אבל קחו בחשבון שחלק מהתחנות שהוזכרו כאן הן זולות בגלל שהן לא מוכרות לכם סולר.
פרט, נמק והסבר, זה יכול להיות מידע מועיל ולמנוע נזקים לכולנו.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
תדלקתי פעם אחת בסד"ש סגולה. מול שכונת
נווה דקלים בפ"ת.
קיבלתי באותו שבוע צריכת דלק
של 1 ל 3.....
נכון. זה בנזין. ויוקון. עם צריכה ממוצעת של 1 ל 4.5
ועדיין....לא סביר.
זה הנסיון שלי.
איתי
אני לא יכול להגיד דברים בצורה מדעית כי אני לא מעבדה, וגם כי לא בא לי להוציא דיבה אבל...
גם סולזול בכפר קאסם וגם תחנות רבות של חברת סד"ש נתפסו לא פעם על מכירת סולר מהול או סולר שאינו לתחבורה (למשל, להסקה).
הדיפנדר הטיפש בזמנו ידע להתמודד עם הכל, אבל היום, עם מערכות ההזרקה הרגישות, זה יכול להסתיים בנזק יקר מאוד.
תריץ חיפוש כאן באתר, או סתם בגוגל על סולר מהול (או כל צירוף מילים הגיוני בנושא ), ותמצא הרבה חומר.
בחודשים האחרונים אני מתדלק לרוב בדור-אלון ביילינסון.
לא הבחנתי בהשפעה לרעה.
בסופ"ש האחרון לפני טיול לדרום תדלקתי מלא ותדלקתי שנית בבאר שבע ויכולתי למדוד. 10 קמ/ליטר בנסיעה רגועה בינעירונית (ללא מזגן) - מבחינתי זה מצוין.
(במדידות שבין תדלוקים עם הרבה נסיעות עירוניות בפקקים אני בד"כ בין 7.5 קמ/לליטר ועד קצת טוב יותר מ-8.5 קמ/לליטר בחודשי החורף (ללא מזגן) וכתלות בכמות הנסיעות הבינעירוניות הקצרות שאני עושה).
תחנות דלק בהן נמצא דלק לא תקין מעודכנת ליום 2017.3.2
http://energy.gov.il/Subjects/Fuel/Documents/TD_407_2009.pdf (http://energy.gov.il/Subjects/Fuel/Documents/TD_407_2009.pdf)
תחנות דלק בהן נמצא דלק לא תקין מעודכנת ליום 2017.3.2
http://energy.gov.il/Subjects/Fuel/Documents/TD_407_2009.pdf (http://energy.gov.il/Subjects/Fuel/Documents/TD_407_2009.pdf)
מעניין. רשימה קצרה מאד ובה מופיע "סול-זול" בקאסם....
בעיקרון אני הייתי מייצר ביודיזל בעבר. שנה שלמה לא ראיתי תחנות דלק..
הייתה לי תכנית מסודרת לפתוח מפעל ייצור קטן, הבעיה הגיעה כשהמדינה החליטה שזה דלק ירוק ובהתאמה הוסיפה לו מס גבוה..ככה גמרו את הנושא וזה חלק מהסיבה למחיר הגבוה (חוץ מהצורך הנורמטיבי פה של היצרנים לקרוע לאנשים את הכיס כמובן..).
לגבי המהילה - לא יודע למה ההמלצה, אולי הם לא סומכים על הדלק שהם מייצרים, אני הייתי נוסע על ביודיזל נקי בלי שום בעיה.
לגבי הקנגו ודומיו - אין שום בעיה לדעתי ומהניסיון שלי להשתמש. אני הייתי מתדלק קבוע כל מיני רכבים, כולל ברלינגו, יונדאי H100, סיטרואן קסרה וטנדר מיצי..
אלעד.
בעיקרון אני הייתי מייצר ביודיזל בעבר. שנה שלמה לא ראיתי תחנות דלק..
הייתה לי תכנית מסודרת לפתוח מפעל ייצור קטן, הבעיה הגיעה כשהמדינה החליטה שזה דלק ירוק ובהתאמה הוסיפה לו מס גבוה..ככה גמרו את הנושא וזה חלק מהסיבה למחיר הגבוה (חוץ מהצורך הנורמטיבי פה של היצרנים לקרוע לאנשים את הכיס כמובן..).
לגבי המהילה - לא יודע למה ההמלצה, אולי הם לא סומכים על הדלק שהם מייצרים, אני הייתי נוסע על ביודיזל נקי בלי שום בעיה.
לגבי הקנגו ודומיו - אין שום בעיה לדעתי ומהניסיון שלי להשתמש. אני הייתי מתדלק קבוע כל מיני רכבים, כולל ברלינגו, יונדאי H100, סיטרואן קסרה וטנדר מיצי..
אלעד.
ועד כמה זה באמת מסובך? קראתי כמה מדריכים לפני שנה אבל לא ניסיתי אף פעם..
לא מסובך אבל צריכים להיות יסודיים ולבצע בדיקות כמה פעמים במהלך הייצור, צריך גם לבנות מכונה שתתאים
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.