PDA

צפייה בגרסה מלאה : בג'יפולוג יודעים הכל - בולמים שהורדו ממזוודה ע"י הTSA

ariel-ro
13-03-17, 19:10
שלום לכולם,
שלחתי דרך חבר שחזר לארץ מארה"ב בולמי זעזועים - חברת התעופה היא אל-על.(זוג בולמי של רוביקון, ובולם אחד של מונרו לשימוש אחר)
מחיר בולמי הזעזועים פחות מה200$ של הפטור ממיסים למי שחוזר מחו"ל.
החבר הגיע הביתה, וגילה שהוציאו לו את הבולמים של רוביקון מהמזוודה ללא השארת פתק ו/או פרטים.
לאחר כמה ימים של ויכוחים עם שירות הלקוחות והפעלת קשרים גיליתי שהTSA הורידו את הבולמים בטענה שאינם יכולים לטוס במטוס נוסעים.
כרגע הסיטואציה היא כזאת שהבולמים נמצאים בתחנת אל-על בניוארק, ואל-על לא מוכנים לעזור בשום צורה, ומבקשים ממני עצמאית לטפל בשילוח של הבולמים לארץ.
לא עזרו אימיילים, שירות לקוחות וצעקות. פשוט אטימות מוחלטת.

לצד מי הדין במקרה הזה? יש דרך לכופף את אל-על? יש מה לעשות עם זה? או פשוט להפנים עם העובדה שהבולמים האלה אבודים..

תודה,
אריאל

IlanHadar
13-03-17, 22:52
פשוט מזל רע, כנראה בגלל שאלעל קשוחים בביטחון ולא זיהו מה זה.
אני טסתי ביונייטד עם בולמים ללא שום בעיה במזוודה והם עברו TSA.

מה לעשות עם הבולמים? שלם על שירות כלשהו שיקחו לך את משם ל shipito, שם יש לך אפשרויות רבות מה לעשות איתם, שלח משם בדואר EMS רגיל ותהיי יצירתי :rolleyes:

asafk
13-03-17, 23:28
אתה לא הראשון ולא האחרון שנפרד מבולמים בעזרת ה TSA.
בולמים הם מיכל גז דחוס. ולכן אסור להם לעלות על מטוס.

אסף.

ariel-ro
16-03-17, 19:09
תודה לכל מי שמנסה לעזור בפרטי, עדיין לא נפתר העניין.
עוד המלצות, עצות וכד' יתקבלו בברכה.
אם מישהו עובר בניוארק בקרוב ויכול לעזור בשליחת הבולמים לארץ, בכלל מצוין!

שאלה נוספת-
מישהו ניסע לייבא בולמים דרך אמזון?(עם השירות הבינלאומי שלהם)
האם נדרשו אישורים במכס?

אריאל

shaypaj
30-03-17, 11:01
אמזון שולחים לארץ עם (UPS(I-PARCEL בטוח זה יעצר במכס , אם זה מאמזון אתה יכול להשתמש בחברה BUY2USA אני הזמנתי דרכם כמה דברים והייתי מרוצה יש להם באתר מחשבון קניות מאמזון שמראה לך את עלות המוצר הסופית עד "לדלת" .
חבר הזמין בולמים של רוביקון אקפסרס מאיביי עם משלוח רגיל ולא נעצר... האמת אי אפשר לדעת . מה שבטוח לא לשלוח דרך חברות השילוח הגדולות כמו UPS DHL וכו'.
אם התכוונת לבולמים של רוביקון אקספרס יש להם גם יבואן בארץ ,מתלם.

ezraiz
30-03-17, 13:08
אני קניתי מאמזון דרך Buy2USA
הגיע בשלום עד לבית

ariel-ro
25-04-17, 20:00
בסופו של דבר יצרתי קשר עם מנהל התחנה של אל-על בניוארק, שהיה מאוד נכון לעזור ואמר לי שהוא מוכן לשלוח את הבולמים לכל מקום שארצה בארה"ב.
פה המקום לציין שחברת אל-על בארץ לא עשתה שום דבר כדי לעזור, לא משנה כמה פניתי, ביקשתי, הסברתי והתווכחתי. פשוט אטימות מוחלטת ושירות מזעזע. יוזמת מנהל התחנה הייתה פרטית, ולא הגיעה מחברת אל-על בארץ.
עד המקרה הזה השתדלתי לא לטוס אצלם בגלל האיחורים והמחירים, אך לפעמים מעדתי וטסתי אבל לאחר שנתקלתי בשירות הלקוחות שלהם אני פשוט לא מתכוון לטוס איתם, אפילו לא בחינם.

לעניינו-
שלחו לי את הבולמים לUSHOPS, והם הביאו לי אותם לארץ.
מה שנדרשתי לנפק זה אישור משרד התחבורה על הבולמים, ולהעביר אותו(הם טוענים שחייב את המקורי) לעמיל המכס לפני שהבולמים נוחתים בארץ, כדי להימנע מ"מס העננים" בעלות 150 ש"ח.

לאחר שהבולמים נחתו בארץ, הזמנתי זוג בולמים נוסף ישירות מאמזון, עם שירות המשלוחים הבינ"ל שלהם. פה לא הגשתי אישור מראש, הבולמים נתקעו במכס ונדרשתי להוציא אישור משרד התחבורה. כמובן שפה לא היו עמלות מכיוון שהוזמן דרך אמזון.

אישור משרד התחבורה-
את האישור יש להגיש למשרד התחבורה ברחוב המלאכה בתל אביב.
ייאמר לזכות משרד התחבורה, שהשירות שם מהיר וענייני. סה"כ הגשתי 3 אישורים במועדים שונים עבור הבולמים.
את שלושתם שמתי אצל השומר בבוקר, וכבר בצהריים קיבלתי טלפון שהאישור מוכן, ואופציה למשלוח בדואר או איסוף עצמי.
את אחד האישורים ביקשתי לשלוח בדואר, ולקח לו שבועיים להגיע אליי הביתה(הרבה אחרי שהבולמים היו אצלי בבית).
ולכן ההמלצה שלי למי שיכול היא להשאיר את האישור אצל השומר בבוקר ולאסוף ממנו אחרי שמתקשרים - כך אפשר להשיג תוך ימים בודדים אישור חתום.

בולמים ואישור משרד התחבורה-
מסתבר שבולמים אינם נחשבים חלק בטיחותי, ולכן לא נדרש לצרף אישור ממוסך על ההתקנה.
נדרש לספק רק את טופס האישור עם הפרטים + רישיון נהיגה + רישיון רכב + חשבונית.

תודה רבה למי שעזר בעניין זה והתאמץ!

אריאל

lizard
25-04-17, 22:06
אני לא בטוח בכלל שצריך אישור.
הבאתי זוג בולמי פוקס 16" לפני עשר שנים בערך. ללא קפיצים. אז התגוררתי בירושלים אז נקראתי למכס בירושלים. הבנאדם פתח ספר מיסים/לא יודע מה עם הסיווג של בולמים וראה שזה לא מצריך אישור משרד תחבורה. שילמתי מכס ולקחתי.

אולי שינו את זה.

IlanHadar
28-04-17, 21:35
הבאתי שני בולמים במזוודה, מארה"ב, ללא שום בעיה.

בגלל השרשור הזה שאלתי בצ'ק אין אם יש בעיה, הראתי להם את אתר ה TSA שאומר שמותר להביא בולמים אם הם ללא מיכלי גז דחוס והם חדשים. הנה האתר:
http://apps.tsa.dhs.gov/mytsa/cib_results.aspx?search=auto%20parts

מנהלת הצ'קאין אפילו התקשרה לנציג ה TSA לשאול אם בסדר, הוא אישר, שמנו במזוודה את התדפיס מאתר ה TSA ואת החשבונית שהבולמים חדשים מודבקים לבולמים.

המזוודה הגיעה בשלום, היה פתק שה TSA בדק, כמובן שלא נגעו.

גם העלות היתה פחות מ 200 דולר.

ariel-ro
29-04-17, 20:14
לאחר שהבולמים נתקעו, אותו מנהל תחנה נחמד דיבר שוב עם הTSA כדי להעלות את הבולמים לטיסה של אל-על לארץ, והTSA אסרו בפירוש על העלאת הבולמים לטיסת נוסעים בטענה שיש בהם גז דחוס.

יכול להיות שהסיבה היא שבבולמי מונוטיוב יש גז דחוס,, והנציג של הTSA בדק בדיוק את סוג הבולמים ועל מה מדובר.
האם הבולמים שהבאת היו מונוטיוב או טווין-טיוב?

כמו כן גם באותה המזוודה היה בולם הגה(שבהם אין גז דחוס למיטב ידעתי...) שהגיע לארץ ולא הורד מהמזוודה.

IlanHadar
29-04-17, 21:25
אריאל,

הבולמים שהבאתי הם בילשטיין 5100 מונוטיוב. יש גז בפנים.

זה די תלוי אצל מי אתה נופל כנראה, בולם שהוא פתוח ברור שהגז דחוס אבל פחות, הסיכוי שדבר כזה יתפוצץ באוויר הוא לא קיים (תחשוב על הבולם בעבודה). התקנה של ה TSA (לדעתי) מתייחסת למיכלי גז נפרדים ואטומים שמחוברים לבולמים אם קיים.

אני טסתי עם אוסטריין עוד עם עצירת ביניים בוינה, אומר שהמזוודה שוקפה פעמיים.

כאשר הנציגה באוסטריין (הנחמדה מאוד) התקשרה לנציג ה TSA היא אמרה אין גז דחוס (מה שאני אמרתי לה), נציג ה TSA בכלל לא עשה עניין, אמר לה ישר שאם הבולמים חדשים אין שום בעיה להעלות אותם לטיסה.
כאמצעי זהירות שמתי עם הבולמים במזוודה, מודבק אליהם, את העמוד של ה TSA מהאתר שלהם ואת החשבונית שמראה שחדש.

בנוסף המזוודה נפתחה ונבדקה לאחר שעשיתי צ'קאין ה TSA השאירו את הפתק שלהם (תמיד קורה לי :rolleyes: )

כנראה אלעל מחמירים יותר או שהנציג סיפר לך סיפורים. לא קשור, אבל האמת הופתעתי מאוד לטובה מהשירות של אוסטריין - מעולים.

רק לציין שזו פעם שניה שאני מביא בולמים במזוודה, פעם קודמת בכלל לא טרחתי לדבר על העניין והגיעו ללא בעיה בכלל, זה היה ביונייטד.

גלדיאטור
29-04-17, 21:34
בהנחה ואני אקח איתי במזוודה מארהב לארץ
4 בולמים שהם ללא גז, כלומר, בולמי שמן.

לא יוציאו לי אותם? חדשים כמובן.

מישהו יכול להגיד שזה וודאי?

לפני משהו כמו חודש הבאתי ככה בולם הגה. המזוודה נבדה והוא בא איתי לארץ בלי בעיות.
השאלה אם 4 זה זהה?

IlanHadar
29-04-17, 21:51
אז אני אומר לך בוודאות גבוהה מאוד שלא יוציאו לך, בתנאי שאתה לא טס אלעל...
הבאתי בולמי גז ללא בעיה, שמן בוודאי שאין בעיה.

תעשה מה שאני עשיתי לפי ההוראות למעלה וסע לשלום.

העלות היא שליש במחיר מאשר כאן לבולמים, ככה שגם הסיכון הקטן שיהיו בעיות שווה את זה.

boaz avrahami
29-04-17, 22:02
אילן, אתה יודע בוודאות שאלעל לא מאשרים ובחברות אחרות כן?

לי זה נשמע כמו השמצה רגילה שלך נגד כל דבר ישראלי. אני מתחיל לחשוד שאתה תומך BDS.

ממה שנאמר לי על ידי גורם יודע דבר, זה כנראה תלוי מאיזה שדה אתה ממריא. בלי קשר לחברת התעופה

IlanHadar
29-04-17, 22:11
בועז, עשה טובה אין לך שום ערך מוסף כאן.
תטרח לקרוא למעלה.

boaz avrahami
29-04-17, 22:18
אילן, במקרה יצא לי לדבר על זה עם טייס אלעל שגם חבר פה באתר.
אתה משפריץ נתונים לא בדוקים.

מספיק עם זה כבר.
אם אתה רוצה ללכלך אז לפחות תדייק בנתונים

IlanHadar
29-04-17, 22:27
מצטער בועז, אתה קשקשן ללא תכליח, נסכם לך את השרשור בשבילך כי כנראה יש לך בעיה בהבנת הנקרא, אבל לא בכתיבת קשקשת:

בולמי מונוטיוב עם גז טסו עם:
יונייטד
אוסטריין

לא טסו עם
אלעל

ה TSA אישרו לאוסטריאן שאין בעיה אבל לאלעל אמרו שאסור.

אז שוב אין לך ערך מוסף כאן, חוץ מניסיון לחמם האווירה בהתנהגות לא ראויה למקום.

boaz avrahami
29-04-17, 22:39
אותו שדה תעופה?

לאורך כל השרשורים על נושא היבוא אתה מקשקש בביטחון רב שטויות לא בדוקות.

asafk
29-04-17, 22:44
בועז, מה שאנשים מתארים כאן הוא מנסיונם. אני מניח שלא קראו את ספר החוקים של ה TSA ולא טרחו לפנות למפקח בשדה התעופה עם שאלת קיטבג. אין טעם לשבת על נקודה.
אם מישהו אחד הצליח והשני לא זה יכול להיות בגלל מפקח אחר, חברת תעופה אחרת, או פקידת צ'ק אין שלא בא לה טוב. שורה תחתונה... אין לדעת.
אני לא מבקש לא מאילן ולא מאף אחד אחר להפוך את המקרים למשהו שהוא בגדר מדריך למשתמש - נכון שיש לדעת את הכללים לפני שמנסים להביא מוצר גבולי בטיסה - אבל יש יותר מדי משתנים שעשויים להשפיע על התוצאה בפועל.
כמו שאי אפשר לומר בוודאות שבעל על לא יעבור, אי אפשר לומר בוודאות שבחברה אחרת כן... רק צריך להתכונן נכון ואני חושב שאילן סיכם את ההכנות שהוא עשה די טוב.

אסף.

boaz avrahami
29-04-17, 22:51
אסף

אין קשר בין זה שהם הורדו לבין לאלעל או אוסטריאן או כל חברה אחרת.
אם אילן היה מספר על נסיונו לא היה לי מה לומר.
החיבור והאשמת השוא את אלעל למרות שזה בכלל ה tsa שהחליטו לפסול את הבולמים מקומם.
כאן וגם בשרשורים על המכס עולה קו מקשר שבו הנ״ל אינו מבין מימינו ושמאלו אבל מלכלך בלי הרף ובלי סיבה מוצדקת ואף מטעה קוראים

asafk
29-04-17, 23:04
אז הוא אמר את דעתו מהנסיון האישי, אתה את דעתך.
אפשר להתקדם.

אם למישהו יש קישור להנחיית ה TSA למשל, או מדיניות מוצהרת של חברת תעופה זו או אחרת, זה יהיה מועיל.

בינתיים הרושם שלי הוא שמיכלי גז דחוס לא עולים לטיסות אבל בולמים לפעמים כן ולפעמים לא.

אסף.

IlanHadar
29-04-17, 23:06
אסף

אם אילן היה מספר על נסיונו לא היה לי מה לומר.

צר לי עליך בועז ועל הסגנון שלך.

גם ביונייטד וגם באוסטריין אני אישית הבאתי בולמים, אני משתף את הקוראים בניסיון אישי.

נמרוד
29-04-17, 23:08
עד היום הנחתי שבולמי זעזועים לא עולים למטוס נקודה.

המידע של אילן מחדש לי. תודה.

boaz avrahami
29-04-17, 23:16
אז הוא אמר את דעתו מהנסיון האישי, אתה את דעתך.
אפשר להתקדם.

אם למישהו יש קישור להנחיית ה TSA למשל, או מדיניות מוצהרת של חברת תעופה זו או אחרת, זה יהיה מועיל.

בינתיים הרושם שלי הוא שמיכלי גז דחוס לא עולים לטיסות אבל בולמים לפעמים כן ולפעמים לא.

אסף.

Shock absorbers are allowed in checked baggage as long as they do not have sealed, compressed gas cylinders or hazardous materials. If the shock absorbers are sealed with compressed gas, they will not be allowed in checked baggage. Even if a shock absorber is not sealed with compressed gas, if it contains a residue or vapors of oil or gasoline, it is considered a hazardous material and will be removed from checked baggage by the airline.

https://apps.tsa.dhs.gov/mytsa/cib_results.aspx?search=auto%20parts

שוב, זו רשות אמריקאית ולא שייך לאיזו חברת תעופה.

אגב, עבורי הביאו סט בולמי בילשטיין 5125 עם אלעל מארהב.
לא שיש לזה חשיבות לאור מה שכתבתי אבל רק בשביל לסתור את הטענה של אילן

grand
30-04-17, 08:15
לפי ראות עיני, בכל בולם, גם בדואל טיוב יש גז דחוס,
לפי התקנות הבולמים אמורים לרדת למעט בולמים כמו שיש בדלת אחורית למשל, יתכן שסוג הבולם שאילן הביא , קידמיים למתלה נפרד שנקראים בכלל בשם struts, בשילוב עם התנהלות נכונה עם המסמכים שהושארו בפנים תרמו להצלחה.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
30-04-17, 08:30
אריאל,

הבולמים שהבאתי הם בילשטיין 5100 מונוטיוב. יש גז בפנים.

זה די תלוי אצל מי אתה נופל כנראה, בולם שהוא פתוח ברור שהגז דחוס אבל פחות, הסיכוי שדבר כזה יתפוצץ באוויר הוא לא קיים (תחשוב על הבולם בעבודה). התקנה של ה TSA (לדעתי) מתייחסת למיכלי גז נפרדים ואטומים שמחוברים לבולמים אם קיים.

אני טסתי עם אוסטריין עוד עם עצירת ביניים בוינה, אומר שהמזוודה שוקפה פעמיים.

כאשר הנציגה באוסטריין (הנחמדה מאוד) התקשרה לנציג ה TSA היא אמרה אין גז דחוס (מה שאני אמרתי לה), נציג ה TSA בכלל לא עשה עניין, אמר לה ישר שאם הבולמים חדשים אין שום בעיה להעלות אותם לטיסה.
כאמצעי זהירות שמתי עם הבולמים במזוודה, מודבק אליהם, את העמוד של ה TSA מהאתר שלהם ואת החשבונית שמראה שחדש.

בנוסף המזוודה נפתחה ונבדקה לאחר שעשיתי צ'קאין ה TSA השאירו את הפתק שלהם (תמיד קורה לי :rolleyes: )

כנראה אלעל מחמירים יותר או שהנציג סיפר לך סיפורים. לא קשור, אבל האמת הופתעתי מאוד לטובה מהשירות של אוסטריין - מעולים.

רק לציין שזו פעם שניה שאני מביא בולמים במזוודה, פעם קודמת בכלל לא טרחתי לדבר על העניין והגיעו ללא בעיה בכלל, זה היה ביונייטד.
אולי לא תאהב או תסכים עם התובנות שלי מהסיפור שלך. אבל מישהו עוד יחשוב שאפשר בצורה תקנית להעלות בולם גז לטיסת נוסעים מסחרית.

מה שאפשר ללמוד מהסיפור שלך הוא שהפרטים שנתת לנציג TSA (וגם לאוסטריאן בהמשך) לא היו נכונים (כי עובדתית הבולם הספציפי לא עונה לכללים), ולו, לנציג לא בא באותו היום לפשפש בפרטים.

בגלל שה-TSA ידועים בקפדנות יתרה, האישור טעות שנתנו לך המשיך להתגלגל הלאה כי גם בטרנזיט יש להם את הפלומבה של אותו נציג TSA רשלן.

איפה אלעל קשורים לזה לא הבנתי.

IlanHadar
30-04-17, 08:42
דורון,
יש משהו שבו אי אפשר להאשים אמריקאים וזה חפפנות.

תעשו מה שאתם מבינים, אני אמשיך להביא בולמים ולא באלעל.

boaz avrahami
30-04-17, 08:42
עד היום הנחתי שבולמי זעזועים לא עולים למטוס נקודה.

המידע של אילן מחדש לי. תודה.

לדעתי זו דוגמא מעולה להטעיית קוראים :-)
מי שמביא בולמים, ובמיוחד בולמים עם גז, בטיסת נוסעים לוקח סיכון.

אין קשר לשום חברת תעופה אלא למזל נטו מול רמת האכיפה וההחמרה בתחנת ה TSA הספציפית.

נמרוד, רק לפני ימים אחדים התפלמסת עם גיתאי על קוצו של יוד בנוגע לדיוק בעובדות.
אל תהיה לולב.

ד ו ר ו ן
30-04-17, 09:11
דורון,
יש משהו שבו אי אפשר להאשים אמריקאים וזה חפפנות.
תעשו מה שאתם מבינים, אני אמשיך להביא בולמים ולא באלעל.
עדיין,
איך חיברת את אלעל לא הבנתי.

TSA זה אלעל?

יצא לך קומבינת מצליח ישראלית קלאסית, וזה הדבר היחידי שאפשר לגזור מזה.

boaz avrahami
30-04-17, 09:20
עוב דורון,
הוא על עץ גבוה מדי בשביל להגיד שהוא טועה.

IlanHadar
30-04-17, 09:59
כמו שאמרתי בועז לפני כמה וכמה תגובות, הערך המוסף שלך בשרשור הזה הוא רק הערות ברמה אישית, חוץ מזה לא תרמת כלום.

אני מדבר מניסיון אישי, תוך לימוד עמוק של העניין ותגובה על ניסיון של מישהו אחר, אתה רק מקשקש ויורד לרמה אישית.

אני מביא במזוודה חלקי רכב בכל נסיעה כמעט ואפילו נהנה מזה.

boaz avrahami
30-04-17, 10:13
אם לדרוש ממך לדייק בעובדות ולחסוך מאנשים נפילות מיותרות זו לא תרומה בעוד הכשלת אנשים היא תרומה אז אני כנראה באמת לא מבין כלום.
חבל שבג׳יפולוג שפעם הקפידו מאוד על דיוק בעובדות כבר לא כל כל

ממליץ לכל אחד שנתקל בעתיד בשרשור לקרוא היטב את הוראות ה TSA וגם את הוראות חברת התעופה שלו בכדי לוודא מה מותר ומה אסור לקחת במזוודה.

פוקס ( או נסיון אישי כפי שמישהו כינה) לא תמיד עובד.

asafk
30-04-17, 10:22
אכן יש לדייק.
בולם גז, כל בולם גז - אסור להעלות למטוס לפי המסמך.
בולם אמולסיה (מונוטיוב של פוקס למשל) אין בו גז דחוס ואמנם יש כאן התפלפלות ולכן רצוי להצטייד בהצהרה של המוכר. כנל לכבי בולמי שמן - גם בהם אין גז דחוס ובלי שום התפלפלות.
אני מסכים שאי אפשר ללמוד ממקרה בודד על סיכויי ההצלחה לכלל, וזה נכון לשני הכיוונים.
לכן חשובה ההבנה של ההוראה וחשוב לדעתי לעשות שיעורי בית ולהצטייד במידת האפשר בהצהרה של המוכר שאין בבולם גז דחוס, כי לא בטוח שהמפקח בשדה יסתמך על ההצהרה שלך.
זה מבחינתי כן חידוש בדיון הזה.
עדיין הנסיון עשוי להיות חתיכת כאב ראש - לא משהו שהייתי מבקש ממכר אקראי או חבר לנסות עבורי.

אסף.

boaz avrahami
30-04-17, 10:38
דובר פה שאילן הביא איתו בולמי בילשטיין 5100.
אני לא מבין בזה כלום אבל בכותרת של דף הנתונים של הבולמים כתוב גז דחוס.
מה פיספסתי?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170430/d180c992231c22c839a2dc0ce853afe7.png

http://www.bilsteinus.com/uploads/tx_templavoila/Bil_OffRd_Cat2011_25.pdf

אגב אסף, גם הפוקס מונוטיוב דחוסים בגז ניטרוגין.

Body
2.0" Smooth bore and honed seamless alloy bodies
Body Plating
Thick silver powder coat
Internal Reservoir
Internal IFP mono-tube reservoir design separates shock oil from the high-pressure nitrogen
Shaft
5/8" hard chrome plated heat-treated alloy steel

https://www.ridefox.com/product.php?m=truck&t=shocks&p=28&ref=filter

סליחה שאני נדבק לזה כמעט באובססיביות.
פשוט עלה לי על העצבים העיוות שנעשה פה

asafk
30-04-17, 10:59
לא פיספסת - הוא הצהיר שאין גז דחוס והמפקח קיבל את זה. הצליח.
אני חושב שבשלב זה העניין כבר ברור. לכולם.
ואתה אמנם אובססיבי.

ותסתכל כאן
http://www.ridefox.com/product.php?m=offroad&t=shocks&p=3374&ref=filter

אסף.

boaz avrahami
30-04-17, 11:11
[emoji4]

hitoy
30-04-17, 12:03
המסקנה העיקרית מהשרשור המביך הזה היא: לא לבקש מחברים/מכרים להביא לכם חלקי רכב בטיסה.

IlanHadar
30-04-17, 17:20
אז זהו שלא, אני הבאתי בולמים (כן עם גז פססססססססס....) לאחי ומביא חלקים גם לאחרים חוץ ממני.
התקנה של ה TSA מפורשת כאן על ידי אנשים שאין להם מושג, משום מה חושבים שה- TSA מקשיב למישהו שאומר להם משהו, כנראה שלעולם לא נתקלו בהם, אם היתה בעיה כלשהי בבולמים שהבאתי היו מעיפים אותם מהמזוודה לכל הרוחות.

חבל שיש כאלה שהורסים שירשורים טובים אך ורק מרצון לגרום להאדרה עצמית שלהם, תוך יצירת מבוכה. הייתי מצפה אסף ליד קצת יותר נוקשה בשמירת תרבות דיון.

נדב42
30-04-17, 17:39
מסקנה חלופית: בפעם הבאה שאתם רוצים להביא בולמים מחו"ל, בקשו מאילן :)

נמרוד
30-04-17, 18:11
חמודים, לארגן לכם כזה?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170430/e345769d0ba45934fb579179e6ce5e40.jpg

boaz avrahami
30-04-17, 21:00
מספיקה אחת כזו

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170430/5c45f990dd28a9778986f2f6dfd57910.jpg

IlanHadar
30-04-17, 21:04
כתונת משוגעים בועז? :rolleyes:

-->