התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Article: טיול ג'יפים: ממערב הר חברון למערב עציון

גיתאי נוה
30-03-17, 23:37
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3804-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%94%D7%A8-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%A2%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%9F

גלעד .ג.
31-03-17, 03:10
הכתיבה משובחת לא פחות מהמסלול עצמו...

קבוצה מיוחד במינה!!

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

shmil
31-03-17, 08:40
החזרת אותי אחורה 25 שנים. בדיוק.
חלק מהנופים לא השתנו, חלק מהכבישים, לפי התמונות, לא נסללו ולא תוקנו בכל השנים הללו.
הנופים - נהיו קצת יותר עמוסים...

שנתיים, שלא היה אפילו שבוע אחד שלא טיילתי שם.

ובלי הערה אי אפשר - נת"ב בטחוני, זה כמעט כמו מג"ד הגדוד.......
שכוייח.

גיא
31-03-17, 13:10
ואללה

קראתי בשלוק אחד .. ואז גיליתי למה אני מרגיש קצת מתעלף ... שכחתי לנשום.

תודה.

מטורף .. אבל ... תודה.

tamir128
31-03-17, 18:03
ובלי הערה אי אפשר - נת"ב בטחוני, זה כמעט כמו מג"ד הגדוד.......
שכוייח.

ולא לשכוח סס"ל לבן.
:cool:

k.o.b
01-04-17, 13:23
נראה מעניין, אבל התוספות על מה מחפשים סתם הורס את הקריאה

asafk
01-04-17, 16:32
אני נוטה להסכים שזה מעט מיותר כי באמת יש מי שזה מרחיק ממנו את קריאת הכתבה.

חוץ מזה, גיתאי - השארת אותי עם תחושה כאילו ירדתי מרכבת הרים... טוב שגם הספקתם לטייל ושעצרתם להנות מהנוף.
חבורת דפוקים. מהטובים ביותר.

אסף.

גיתאי נוה
02-04-17, 10:07
שמיל ותמיר - זה בשבילכם

114155

tallevi
02-04-17, 17:23
זה לא בסדר שלא קראתם גם לי...גם לי יש המלצות מה...פסיכיאטר.
אז לפעם הבאה אם יתפנה מקום 0522436343.

טל.

גיתאי נוה
02-04-17, 17:57
נראה מעניין, אבל התוספות על מה מחפשים סתם הורס את הקריאה

אין לי שום כוונה לפתוח דיון פוליטי, רק אענה לתוהים ואשתדל להימנע מהמשך;

מי שלא "מחפש" לא מגיע לאזורים האלה. זה בא בחבילה אחת.

ואילו הבעיה היתה רק "שם", כלומר בעיה שאין עליה קונצנזוס (ובכלל לא משנה מה חושב הרוב) - אז לא הייתי אומר דבר.
אבל הבעיה היא גם "כאן", וזאת כבר בעיה שיש עליה קונצנזוס בקרב כל מי שמוציא את אפו מבית הקפה השכונתי.
ואני רק העליתי תהייה בלתי-נמנעת - אולי בעצם הבעיה היא אצלנו, בעיה שורשית שכלל אינה תלויה בשטחים כאלה ואחרים בצד זה או בצד השני של ההפרדה המלאכותית.

אני חוזר - לא דיברתי על יו"ש כן\לא, לא דיברתי על יחסינו עם שכנינו לאן, לא דיברתי על תהליך החלום, ולא על התנחלויות. כן הצפתי שאלות ערכיות מהותיות על עצם החיבור שלנו לקרקע הזאת בכל גבולות המדינה.

כל אחד יעשה לעצמו את החושבים שלו, או שלא יעשה, וזה הכל.
מי שעצם הבעת דעות או הצפת שאלות ערכיות גורמת לו לנוע בחוסר נחת בכסאו, מוזמן לקרוא את שפע הכתבות הסטריליות באתר על טיולי גליל ונגב.

tallevi
02-04-17, 18:48
גיתאי,

אני דווקא חושב שההערה הייתה נכונה ולא ממקום של דעה פוליטית שונה משלך.
אני בטוח שאם סיפור הדרך היה נכתב ללא "הרהורים מרומזים" אלא רק בתיאורי נוף וחווית טיולים גרידא, (מה אכפת לך, צא מנק' הנחה שיש קונצנזוס גם לגבי "שם"...), לא רק שהיה נעים לקריאה גם למי שנרתע מהנושא, אלא גם היה מוסיף נקודות לצד שלך בסיפור הרבה יותר מכל "התוספות" המרומזות, שנונות ככל שיהיו. וזאת באמת הארה חברית, לפעמים הבאות, ממי שאין לו כל ויכוח אתך בנוגע לאזור המטויל.

טל.

ד ו ר ו ן
02-04-17, 18:52
גיתאי,
קודם כל נהנתי מאד מהכתיבה והתיאורים.

עכשיו,
לפי מה שאתה כתבת, הבעיה קיימת והיא לא כאן או שם (בלבלת אותי קצת למי התכוונת כל פעם ..).
אתה בעצמך מתאר רגעי ״בריחה״ כי אתה מבין שעוד רגע זה יהיה לא טוב.

אז אחלה טיול, אני באמת מתגעגע לנופים האלו הקרובים-רחוקים, אבל אישית לא מתכוון לשחק חתול ועכבר בטיולים.

boaz avrahami
02-04-17, 19:08
אני נאלץ להסכים עם דורון. זה צרם לי בקריאה והחלטתי לא להגיב עד שמישהו יעלה את זה.

לי הסיטואציה הזו הזכירה את טום וג׳רי.
העכבר ״האמיץ״ שמשחק בשפם של החתול ובורח מהר לפני שהוא יתעורר ויחטיף לו ביס.

למה לעשות פוזות של בעל בית ולברוח?

הנופים מדהימים. חבל שמסרנו

ronen7k
02-04-17, 19:25
כתיבה יפה וטיול מהמם ,
נשאר רק לקנא...

ערן CJ
03-04-17, 18:52
גיתאי. שאפו!

כתיבה נפלאה, עברית נהדרת, תזכורות מההיסטוריה הציונית שמעוררות תהיות חשובות מבלי לתת תשובות דעתניות. כך צריך לכתוב. אני אישית, נהנה מאוד כשמאתגרים אותי בדיונים ערכיים. אפילו הדיון אם צריך לטייל בקצוותיהם של כפרים עוינים, חשוב.

המסלול נראה יפה, אבל היכרותי המוגבלת עם הגזרה, מקשה עלי למפות את קווי התנועה והמקומות בהם עברתם. אני מבין למה לא מפרסמים את ה TWL. מכבד.

יישר כוחכם.

DANI1
03-04-17, 19:31
יצא לי לטייל פעם עם גיתאי במערת המכפלה , בחלחול , ובני נעים ,היה טיול יפה ומהנה עם הסברים ונופים שלא רואים כל יום .
נו מתי יהיה שוב טיול , מוכן ומחכה.
הכתיבה נפלאה ומהנה.

dormiz69
05-04-17, 08:38
אחלה תמונות....אהבתי את הסיפור :)

KOOKE
05-04-17, 08:49
דעתי כדעתם של דורון ובועז.
נופים מדהימים כל כך קרובים אבל כל כך רחוקים.

לי אישית כבר לא מתאים לצאת לטיול שהוא כמו הסרט ״ הנועזים בעורף האוייב״... כמאמרו האלמותי של דני גלובר בסדרת סרטי נשק קטלני - I'm too old for this shit

גיתאי נוה
05-04-17, 19:16
בניגוד לרושם שנוצר אצל חלק מכם, יש גם חלק עבה של "טיול" והנאה מביקור במקומות יפים שנשכחו.
מטבע הדברים יש טיולים בפרופיל סיכון גבוה יותר ויש פחות.
(וכמו שרמזתי בכתבה - יש לא מעט שטחי A בסיכון נמוך, ויש הרבה שטחי B/C בסיכון גבוה, וגם ההיפך כמובן)
גם במסלולים עצמם, יש נקודות עניין ויש לפעמים קטעי קישור הכרחיים בחתימת-חיכוך גבוהה. יש ויש.
שורה תחתונה - יש טיולים, יש הנאה, יש אווירה, יש גיבוש של חברים וותיקים מעל עשור, יש מורשת קבוצתית - באמת לא חסר כלום.

אבל,

טיולים מן הסוג הזה בפירוש אינם מתאימים לכל אחד.
לכן אנחנו קבוצה סגורה, ואפילו את אורחינו-הטרמפיסטים אנחנו בוררים בפינצטה, ואיפה שיש ספק קל שבקלים - אין ספק.
הכל מניסיון, שום דבר אצלנו לא תיאורטי. כולל אותו גבר-גבר בעל הטייטל הבטחוני-הוליוודי והתפקיד הפיקודי וכל המיפרט, שנתקף היסטריה ולאו דווקא במקום הכי מסוכן.
מי שפרופיל הטיולים הזה לא מתאים לו - ממילא לא משתתף בהם, וממילא אין להסתייגותו כל משמעות פרקטית.
למען האמת, רבים וטובים שהטיולים הללו כן מתאימים להם - נאלצים להישאר בבית למרות הרצון הטוב; אנחנו מלאים עד אפס מקום באנשי הקבוצה הקבועים ובעלי-התפקידים - והם לא מעטים - ומקום לאורחים מזדמנים נותר ממש במשורה.

תודה למפרגנים ולמביני-השיקולים.
ואלה שלא - אני בהחלט מבין אתכם. אנחנו המשוגעים, אתם הרוב השפוי.
אני אומר זאת בלי גרם אחד של ציניות.
אתם הרוב השפוי שביום מן הימים, בעתיד הקרוב יותר או פחות, יטייל בנינוחות באותם מסלולים שפעם חרשו אותם רק קומץ מטורפים.
כי מישהו לפניכם התעקש לטייל דווקא שם, ולא (רק) בכרמל - לאיפה שתת-אלוף חשוב אחד וקציני מטהו ניסו לשלוח אותנו, אבל לא הלך להם.
אתם הרוב השפוי שיבוא-בעקבות-הצבא-שיבוא-בעקבות-האזרח המשוגע.
כבר יש אזורים ואתרים ביו"ש שעד לפני 5-6 שנים הביקור בהם היה בגדר הזייה חולמנית - וכיום מכניסים אליהם קבוצות מטיילים באוטובוסים בליווי\תיאום צבאי לאור היום, ולא בגלל יוזמה של סופרי-קדנציות בכירים במדים (ולא שאין קצינים נפלאים בעלי יוזמה, אלא שהם מיעוט מזהיר במערכת הגדולה).
וברשותכם לא ארחיב מעבר לכך.
אז זה בסדר גמור, לא כולם צריכים להתפקד למיעוט המשוגע.

הלוואי שהיו מאה פלינט-סטורמז. אנחנו לא רוצים לשמור לעצמנו שום זכויות - נהפוכו. תבואו כולכם, והרבה.
מי שמעוניין לצאת ולטייל בשטחי יו"ש, אני מזמין אותו להסתייע בנו, ויש הרבה מה להסתייע - אנחנו נשמח מאד.
רק חשוב לדעת - מי שיוצא למקומות האלה, חייב להבין מה הוא עושה.

גיא
06-04-17, 04:44
איך עושים פה לייק ?!
[✓]

Sent from my Pixel using Tapatalk

DANI1
06-04-17, 06:44
גיתאי
מילים כדורבנות , כל מילה שכתבת נכונה ואמת לאמיתה , כאחד שאוהב את ארץ ישראל ונהנה לטייל בה בכל מקום אפשרי , אמשיך לנסות וליזום ולהכיר ולטייל במקומות שלא הכרתי .
איך כתב קודמי ,איך עושים לייק.
חג שמח וכשר .
DANI 1

KOOKE
06-04-17, 07:48
גיתאי, אם התפרש שאני לא מפרגן אז תרשה לי להבהיר אני מפרגן ובענק!!!

וכמו שציינת הלוואי והיו עוד רבבות ״פלינט סטורמס״ כמוכם.

אני אישית מאד רוצה לטייל בשטחי יו״ש כולם אבל לא מתאים לי אישית טיולים עם רמת סיכון וחיכוך עם האולוסיה המקומית כמו שתיארת. כן מתאים לי טיולים שם ( וגם עשיתי כמה) עם רמת סיכון/ חיכוח נמוכים יותר.

arik_zuckerman
16-04-17, 10:09
קצת יומרני ומנותק לחשוב שבגלל שטיילת במקום מסוכן בגלל מניעים כאלה או אחרים (פוליטי/אידיולוגי אולי דווקא ילדותיות או שעמום), המוני אזרחים יטיילו שם בעתיד. מילא להצדיק הרפתקנות באידיולוגיה או הפוך, אבל לנכס את הכמעט משיחיות דרך טיול ג'יפים...בכלל, קצת צניעות לא תזיק.
חג שמח

גיתאי נוה
18-04-17, 18:17
אריק,
איננו מכירים ולכן אני תוהה, האם קביעתך נובעת מצניעות ומהחיבור שלך לדינמיקת הטיולים והנוכחות הצבאית ביו"ש, או שהיא קצת "יומרנית ומנותקת".
כך או כך, אני מתייחס לעובדות. ושוב ברשותך לא אכנס לפרטים, גם אם זה יגרום לנו להצטייר כמגלומנים.
ובינינו?
גם עם מגלומניה אין לי בעיה, כי את המדינה הזאת הקימו לא "ריאליסטים" - אלא מגלומנים ("משיחיסטים" כהגדרתך, אם נתעלם מכך שרוב חברי הקבוצה שלנו אינם דתיים), וזה אפילו לא היה כל כך מזמן. ועוד לא תמה המלאכה ברוב הגזרות הציבוריות - יש מספיק עבודה לכל המגלומנים-המשיחיסטים, וכמה שיירבו יותר טוב.
ולעניין המניע הילדותי-שיעמומי שלנו לטייל - אני מחכה בקוצר ליום שבו יהיה לי זמן להשתעמם. גם ארבעת חברי הקבוצה, סתם כדוגמה, אשר התואר "אלוף" משולב בדרגתם הצבאית בווארייציות שונות, קצת עסוקים מכדי להשתעמם למיטב ידיעתי.

מכל מקום, על צניעותנו - גאוותנו.

אריק - אתה מוזמן להצטרף לרוב השפוי. לא ננטור לך על זה, נהפוכו.
בידידות לקראת יום העצמאות.

Asaf-a
18-04-17, 19:18
גיתאי, הרבה כבוד על הסבלנות.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

arik_zuckerman
22-04-17, 18:10
גיתאי, יהיה יומרני מצדי לנסות להאיר את עיני הכותב השבוי בצדקת דרכו, לגבי השגת שינויים בצורה אפקטיבית בסיטואציות מורכבות. הפוקוס של האתר הוא טכני מקצועי. ההערה אכן הגיעה כי מן הכתוב עלה ניחוח של "חוסר צניעות" במובן הרחב. ובינינו, תגובתך המצדדת במגלומניות כערך קריטי הכה חסר לחברה הישראלית בכדי להטיב את דרכיה, חתמה סופית את מה שביקשתי להציף ובכך סיימתי את תרומתי הצנועה.
ואגב, לקראת יום העצמאות הבא עלינו לטובה, אתה מוזמן לקרוא קצת בכתבי בן גוריון. יש שם לא מעט מגלומניות לצד ריאליזם חזק. לפעמים זה עובד
חג שמח

ד ו ר ו ן
22-04-17, 20:58
גיתאי,
הנימה החוזרת בשולי הדברים היא ש״מי שהטיולים/אתגרים האלו באזורים האלו לא לרוחו/לא מתאימיםלו/יש לו השגות״, כמעט מייד מקבל קטלוג וריח של פחות ערכי/שורשי או מחובר לארץ הזו.

איכשהו, מי שהולך לקצוות מסתכל בזלזול משהו על אילו שלא רוצים/חושבים שגישה זו או אחרת היא-היא הצודקת.

אז אולי לא התכוונת, אבל זה הריח שהניסוח והתגובות מדיף.

GodsFather
22-04-17, 21:24
שחררו...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עמית הורן
23-04-17, 10:40
קצת יומרני ומנותק לחשוב שבגלל שטיילת במקום מסוכן בגלל מניעים כאלה או אחרים (פוליטי/אידיולוגי אולי דווקא ילדותיות או שעמום), המוני אזרחים יטיילו שם בעתיד. מילא להצדיק הרפתקנות באידיולוגיה או הפוך, אבל לנכס את הכמעט משיחיות דרך טיול ג'יפים...בכלל, קצת צניעות לא תזיק.
חג שמח

היי אריק,
פורומי "למטייל" בכל מדינות העולם, כולל שכוחות האל ודלות הטכנולוגיה ביותר, עמוס במידע רב ערך על החורים הנידחים ביותר.
ובאופן חסר פרופורציה לפורמי טיולים בעולם של מדינות אחרות, אתה מוזמן לגגל ולראות בעצמך.
גם באזורים בעייתיים בטחונית כמו קשמיר וסודן יש לי כמה חברים טיילנים שכבר היו בשנים האחרונות.
אותם פורצי דרך משתפים את כלל המטיילים במידע שבזכותו לאחר מכן מתחיל טפטוף שהופך בהדרגה לזרם ישראלים.
גם כאן מטרת הטיול הייתה להינות מחבל הארץ שאלמלא הטיול לא היינו זוכים לבקר בו, אך מטרת הפרסום היא שאחרינו יצעדו שם עוד אנשים ויהנו מהנופים ומהאתרים הנפלאים.
כולי תקוה כי אינך רואה באותם טיילנים ישראלים ברחבי העולם, סתם הרפתקנים יומרניים, ובעיניך שהמחשבה שלהם שאולי הכתיבה תביא לשם עוד ישראלים, לוקה במשיחיות ובחוסר צניעות.
יש המון מה לראות ביש"ע, כמו שיש המון מה לראות בכל מקום בעולם. אתה מוזמן להצטרף ולחוות באופן בלתי אמצעי.

ובנוגע למי שהעלו כאן את הסוגיה הבטחונית, כפי שגיתאי כבר אמר טיול כזה לא מתאים לכל אחד, ולכל אחד הגבולות שלו בהתאם לרמת הידע שלו ולנסיון שצבר בחיים. אך לסיפורי טיולים יש מקום גם למי שכרגע כלל אינו רלונטי מבחינתו להגיע לשם בשל השיקול הבטחוני, שכן אלו שהלכו לפטרה, אף שידעו כי ספורים הם והטיול ממש לא מתאים לכל אחד, כתבו גם הם את סיפורי הדרך, ולאחר שהושג הסכם השלום שאיפשר לכל המוני בית ישראל להגיע לשם, אותם סיפורי דרך של ההולכים לפטרה שימשו את ראשוני המגיעים לפטרה, ומי יודע אם הסיפור הנפלא של גיתאי לא ישמש אף הוא לא רק את המסתכנים, אלא אף את אלו שיום אחד יגיעו לשם בביטחה.

עמית הורן

דרור ברלי
23-04-17, 10:58
יומרנות?.....

יש מי שיגיד שלטפס במעלה זיק זו יומרנות.
או להתחרות בראלי חוצה ישראל.
או להיכנס לנחל ערוד ביום שבו יש התרעה על שטפונות.
או לעשות טרק בהימלאיה.

ג'יפולוג אכן במה טכנית מקצועית לתחביב הג'יפאות. אבל זה אינו אתר שמיועד רק למוסכניקים.
יש מי שעבורו הג'יפ הוא תחביב טכני נטו, לגו למבוגרים. לפרק ולהרכיב ולשדרג ולשפץ והרבה פחות לנסוע בו, וגם זה לגיטימי ונפלא. אצלנו יש הרבה מהפן הטכני אבל הוא בא לשרת את המטרה העיקרית - הג'יפים האלה, שמושקעים באלפי שעות עבודה ובגלונים של זיעה וגם דם, משמשים לטיולים. זו תכלי תקיומם. אם אני לא מטייל במקומות כאלה, אין לי שום סיבה להחזיק בג'יפ כזה.
וג'יפולוג, לצד היותו הבמה הגדולה והרצינית ביותר בישראל לצד הטכני-מכונאי של ג'יפאות, הוא גם, ובעיקר, במה לתחביב טיולי הג'יפים.

טיולים באיו"ש הם הדבר הכי לא ספונטני שיש - מאחוריהם עומדים אנשים יקרים שעושים עבודת נמלים במשך שבועות ולפעמים חודשים בתכנונים ובהכנות. כדי שיהיה מוצלח ומהנה ובעיקר - בטוח. וגם חוקי.

אני לא מתבייש לומר שמאחורי הטיולים באיו"ש עומדת גם תפיסת עולם סדורה. ג'יפולוג אינו במה להתנצחויות פוליטיות, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדות - איו"ש הוא ערש לידתו של העם היהודי ואני רואה בטיולים באיו"ש סוג של הצהרה - זו הארץ שלי, ולכן אטייל בה. בכולה. לאורכה ולרוחבה. כי ברגע שאפסיק לטייל בה מסיבות של "יומרנות" או תקינות פוליטית מכל סוג שהוא, הרי שויתרתי עליה.
ואנחנו באמת לא נוסעים לשם כדי לחפש חיכוכים עם המקומיים או צרות. ממש לא. (זולת "צרות" של עבירות וחיכוכים עם סלעים. הלוואי על כולכם צרות כאלה. אבל זה רק בונוס. תאמינו לי).
ואת כל זה אנחנו חולקים כאן - כי זה המקום לחלוק את החוויות והידע הזה. זה המקום ואין בלתו.

לא. זה לא מתאים לכל אחד ואני מכבד גם את מי שלדעתו לא צריך לטייל שם.
מי שלא רוצה, לא מוכרח ולא צריך. הפסד שלו? כן, בטוח, לדעתי כמובן. אבל זו זכותו.

asafk
23-04-17, 13:59
אפשר להסכים או לא עם תפיסת העולם של גיתאי או של דרור.
אבל לא זה המקום לדון בה. זה כן המקום לשתף סיפורי ג׳יפאות מכל הסוגים ומכל מיני נקודות על פני כדור הארץ. גם טיולים קלים למקורות הירקון וגם טיולים הזויים או מגלומניים לקצוות העולם.
הכל חלק ממה שאנחנו מנסים לקרוא לו תרבות שטח - והדבר היחיד שלא יתקבל כאן בברכה הן חוויות ג׳יפאות שנוגדות את עצם אותה תרבות.
ובאמת, עדיף לקרוא את הכתוב כחוויה ג׳יפאית שבאה כנראה מתפיסת עולם מסויימת, ולא כניסיון להכתיב תפיסת עולם או לבטל תפיסה שונה. העיקר כאן זה הטיול. בשביל זה כולנו כאן. כל השאר זה דקורציה.

אסף.

-->