צפייה בגרסה מלאה : בג'י"ה - בקר תדר 2.2kw למנוע 0.75kw
אהלן,
יש לי מקדחת עמוד תלת פאזית שמסתובבת מהר מידי גם בהילוך הנמוך ביותר בתמסורת רצועה.
אני רוצה להשתמש בבקר תדר כדי לשלוט במהירות בצורה מבוקרת.
השאלות הן - האם יש בעיה להשתמש בבקר תדר שמוצהר לעבודה ב-2.2kW למנוע של 0.75kW?
(אני יודע שיש בקרים להספקים נמוכים יותר אבל אני רוצה לשמור את האופציה לעבוד איתו גם עם מנועים אחרים)
והאם יש בעיה כלשהי לשלוט כך במנוע, מבחינת אורך חיים, התחממות וכו'?
אני מבין שבשימוש בבקר תדר ההספק נשמר, גם במצב זה?
מדובר בבקר תדר סיני פשוט -
http://www.ebay.com/itm/Delta-Inverter-VFD022M43B-2-2KW-380V-3-Phase-New-in-box-free-shipping-J871-lx-/181749604109?hash=item2a511edf0d:g:cB4AA OSw~OdVWqCd
תודה
הבעיה היחידה שאני יכול לצפות היא החלקת הרצועות במידה ואתה רוצה להקטין מהירות עקב הגדלת קוטר מקדח/כרסם .
ההספק אמור להישאר קבוע בכל תחום התדר , הזרם עולה/יורד בהתאם . בכל מקרה,בדרך כלל, יש לממירים הללו פונקציה של כיוון זרם מקסימום לניתוק האספקה למנוע.
יש וסתי תדר שיזהו עומס נמוך מדיי בתור תקלה. אבל בהפרש הזה סביר להניח שלא תהיה בעיה.
אם תרצה-יש לי וסת תדר חדש של 1.5KW שעובד עם כניסה חד פאזית. יכול למכור לך ב450.
אני משתמש בבקר תדר סיני דומה ,
למטרת שינוי מהירות של מנוע עם הספק דומה, בנתיים עובד בסדר יותר משנה...
לא מתחמם , כל עוד לא פועל רצוף יותר מידי זמן.
תודה רבה על התשובות
עוד שאלה, האם יש בעיה למנוע שמסתובב ב1400 סל"ד להיות מבוקר עם בקר תדר כך למהירות של 200 סל"ד? האם זה מזיק למנוע/בקר?
האם באמת מקבלים את אותו ההספק?
אתה שואל על מומנט ?
קירור המנוע מתבצע עם המניפה שמחוברת על צירו = סל"ד נמוך עם אותו מומנט= פחות פיזור חום ע"י המניפה, כמו שאמיר הזכיר ,עובד טוב לא לאורך זמן עבודה ארוך,מפאת חימום יתר.
טל צודק. למנועים שמיועדים לעבוד במהירויות נמוכות מוסיפים בד"כ "קרור מאולץ" כלומר מאוורר חשמלי נוסף שעובד בלי קשר למהירות המנוע
100% על הקירור המאולץ, אומנם באפליקציה שאני חושב עליה המנוע לא יעבוד לפרקי זמן ארוכים אבל אשים עין על עניין החום.
אני שואל האם ההספק באמת נשמר (או המומנט לצורך העניין) ממעבר מ-1400 ל-200 סל"ד?
להבדיל, כשהשתמשתי בבקר pwn לבקרה על מנוע dc הרגשתי שאיבדתי הספק. ברור לי שאין שום קשר בין הבקרים ובין שיטות הפעולה (pwn / אינוורטר משנה תדר, מתח dc או מתח ac), אבל עצם השליטה במהירות על ידי בקר מעוררת לי את השאלה.
אין להשוות בין בקרת מהירות מנועי DC ל AC , הבקרות שונות מאוד כי המנועים שונים.
בבקרת מהירות DC אתה מייצר פולסים ברוחב משתנה של מתח עבודה וכך שולט במהירות הממוצעת שנגזרת מכך, החיסרון שהרגשת בירידת המומנט הוא כתוצאה ישירה של השיטה, והיא ירידת המתח הממוצע ,ובכך ירידת המומנט בהתאם.
במנועי השראה תלת פאזים -AC , השטף המגנטי נשאר די קבוע לכל תחום בקרת שינוי התדר ובכך נשמר המומנט גבוה וקבוע.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.