PDA

צפייה בגרסה מלאה : זהירות! יבוא חלקים עצמאי

עמודים : [1] 2

yehuda75
20-04-17, 16:28
הי,

בחודשים האחרונים שמעתי יותר ויותר על מקרים של חבילות של חלקי חילוף שנעצרות במכס ונדרשות לבדיקת מפקח התחבורה.
אינני מדבר על חלקים בעלי אופי בטיחותי: בלמים, קפיצים וכ"ו...
אני מדבר על נעילה לסרן, קאמשפט, אוזני גרירה וכ"ו.
אז מסתבר שזה תפס גם אותי, וחברה קבלתי ממש בראש!
הזמנתי קאמשפט חדש לסיקס (לא משופר ולא חמים - סטנדרט). הוא תקוע במכס מאז ערב החג - מחכה לאדון מפקח התחבורה - שדרך אגב לא חזר לעבודה אחרי החג אלא לקח גשר עד חמישי ואז עבד עד השעה 12:00. לחבילה שלי הוא טרם אגיע ולכן אני נאלץ לשלם אכסון מיום שלישי עד ראשון סתם כי לא בא לו לעבוד. מיותר לציין שלאחר 150 דמי בדיקה ואכסון של מעל 12 יום עברתי את העלות של קאמשפט חדש בארץ!

היות ואני עושה אוברול כללי, החלטתי שאני מגיש בקשות לאישורים מול משרד התחבורה עבור כל שטות: אטמים, מיסבים, בוכנות וכ"ו.

שימו לב!
אני משתמש בשירות של USHOPS ולאחרונה התרבו המקרים של מוצרים שנשארים להם במכס ונדרשים לבדיקה ותשלום של 150 ש"ח. אם יש לך אישורים מראש אז אתה חוסך את עמלה למפקח.

יהודה

lizard
20-04-17, 18:34
באסה. בהצלחה.

yoni_0000
20-04-17, 18:40
גם אצלי... בushops נעצר לי הדוד של האגזוז במכס לפניי חודש בערך. לעזאזל, חודש שעבר משאבה של 7 דולר לקרבורטור הם עצרו לבדיקה!

העברתי דרכם בעבר דברים הרבה יותר רגישים, ורק בתקופה האחרונה זה ככה.

לכן אני חושב שהבעיה לא במכס, אלא אצלם.. מאז שbuy2usa הפכו לushops רמת השירות ירדה ורמת הגביה (חזירות) עלתה. אישית אני מנסה להשתמש בהם כמה שפחות.

YoavR
20-04-17, 18:56
יש אלטרנטיבה?
אני לפני קניה של מספר חלקים

boaz avrahami
20-04-17, 19:04
זה לא נראה לי קשור לשינוי השם.
כנראה ששמו אותם על הכוונת.
מעבר לכך לדעתי הנוהל היה אמור להשתנות לטובה.
אין לי זמן לבדוק את הנהלים המעודכנים אבל ממליץ שמישהו יעשה זאת.
היה שינוי די מהותי למיטב זכרוני

tom1105
20-04-17, 19:23
חבר'ה... תתמקחו. תבקשו לשלוח בחזרה ותגידו להם לדחוף את החלקים לתחת...
הם בכוונה מעבירים את דרך הייסורים הזאת... הם מצאו שאפשר להרוויח יותר בעמילות מכס מאשר בשילוח...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

shachar
20-04-17, 19:32
גם לדעתי זו "הזדמנות" "לעזור" בעמילות המכס.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

yehuda75
20-04-17, 19:32
- היתה כתבה בעבר
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3688140,00.html

"אלא שהתמונה כנראה מורכבת יותר. מתכתובת פנימית של משרד התחבורה שהגיעה לידי "כלכליסט" עולה שהמשרד נמצא בעיצומו של אימוץ נוהל עבודה חדש. במכתב ששלח ב־17 באפריל משה ויצמן, מנהל בכיר באגף הרכב, הוא מדגיש כי ב־1 במאי השנה יבטל משרד התחבורה כמה נוהלי יבוא. עם הנהלים המבוטלים נמנה "נוהל רישוי חלקי חילוף ביבוא אישי לצריכה עצמית", כלומר הנוהל הישן בטל ושחרור חלקי חילוף ביבוא אישי יהיה קל יותר."

לא יצא מזה כלום...

חברה, לשלוח מעטפה עם כל מה שצריך עלמנת לייבא זה פעולה שלקחה לי היום 3 דקות. החבילה יכולה לחכות עד 7 ימים ב USHOPS שזה מספיק זמן עלמנת לקבל את האישורים. עשיתי את זה הרבה פעמים.

boaz avrahami
20-04-17, 20:01
יהודה, תרחיב בבקשה על התהליך שאתה עושה וכמה זמן לוקח.

למיטב זכרוני הנוהל היה אמור להיות קל יותר ולפי מה שאתה מתאר, עכשיו גם מה שהיה לכאורה פטור מבדיקה מתעכב ודורש אישור.
משהו לא מסתדר

yehuda75
20-04-17, 20:57
אני אגיד לך מה אני חושב:
1. במהלך 2016 נכנסו לארץ לא פחות מ 600 אלף חבילות בקטגוריית רכב.
2. בגלל זה זה כאב למישהו והוא בעל השפעה
3. בגלל 2 נוצרה מציאות.

היתה כוונה לשפר את התקנון ופשוט לומר מה אסור לייבא ולא מה מותר. כי אנחנו יודעים שמספר הרכיבים הפוטנציאלים יכול להגיע לאלפי סוגים ולכן רשימה סגורה של מה מותר מסבך את הפרוצדורה.

מה אני עושה:
1. מוריד את הטופס הרלוונטי מכאן http://www.ushops.co.il/service_info.php#Documents
2. ממלא אותו ומצרף חשבוניות. תז. רישיון רכב בתוקף. (כל עוד לא מדובר בחלקים בעלי אופי בטיחותי אז אין צורך באישור מוסך).
3. שולח או מגיע פיזית לרחוב המלאכה בתל אביב ומשאיר את זה אצל השומר.
4. מחכה לאישור. כ 7 ימי עסקים.
5. נותן אור ירוק לשלוח את החבילות לארץ.
6. דואג שהאישורים יגיעו לאן שהם מבקשים. זהו.

שוב בועז. תאוריה לחוד ומציאות לחוד. ואני מאמין שאם כולנו נעשה את הנוהל הזה. משרד התחבורה יקרוס מטפסים ואולי ידאג לשפר את התהליך.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

IlanHadar
20-04-17, 21:45
יהודה צודק, הכל בגלל שכואב למישהו שמפסיד כסף, כי עם ישראל מגלה שכל חלק עולה פי 10 כאן ונהיה חכם, אז משרד התחבורע המושחת מפריע לכולנו.

יש דרכים לעקוף הכל, להיות חכם בתיאור המשלוח ובטח לא לשלוח עם חברות השילוח מהסוג של הרשעים.

six 4 life
20-04-17, 21:45
USHOPS פשוט ישרו קו עם כל חברות השילוח האחרות וכ-ל דבר שקשור לתחבורה נעצר, זו דעתי. ה"בדיקת משרד תחבורה" שהם מדברים עליה היא גם קשקוש בכל חלק שאינו בטיחותי או מופיע ברשימת חלקים שדורשים אישור כי הוא פשוט... אינו צריך אישור.
הם עוצרים לביקורת גם חלקים בשחרור מהיר ובלי שום חשבון, וכמוהם כל חברות השילוח. זה יותר כלכלי וזו שיטת מצליח לכל דבר. דוגמה - לפני חודש בדקתי מולם עלות משלוח לידית גז לאופנוע (חתיכת צינור במשקל 100 גרם) שלא צריכה שום אישור, ובאותה שורה של הצעת המחיר דאגו לרשום לי ש"ידית גז תצטרך אישור משרד תחבורה", מה שהוא חירטוט אחד גדול. כמובן שפסחתי על שירותיהם הנהדרים ושלחתי את הידית בדואר רגיל. היא נעצרה במכס, עברה ביקורת, והגיעה עד אלי ללא שום בעיה או אישור נדרש.

boaz avrahami
20-04-17, 21:53
זה לא היה כך עם ushups וזה גם לא תואם את המצב שמשרד התחבורה רוצה להגיע אליו.
היו לי לא מעט שיחות עם מנהלים רלוונטיים במשרד הרישוי בנוגע לעניין הזה.
אין להם שום חשק לטבוע בניירת אינסופית ומיותרת והרעיון הוא להקל ביבוא עד כמה שניתן בכל החלקים שאינם בטיחותיים.
אנסה לברר בשבועות הקרובים מול יושופס ומול משרד התחבורה מה גורם למה שמתואר כרגע.
כבר די הרבה זמן שלא יבאתי חלפי רכב בשליחות

yehuda75
20-04-17, 21:56
מה הקשר למשרד הרישוי? יבוא חלפים זה משרד התחבורה.

tom1105
20-04-17, 21:59
אילן... כואב לחברות השילוח שהם יכלו להרוויח יותר...
מה150 שקל שגובים ממך על הפקקטה בדיקה שלא נדרשת נשארים 60 שקל אצל החברת שילוח
אחרי שכמה מוצרים בעלות של פחות מ100 שקל נעצרו ושלחתי אותם לזרוק את המשלוח לפח... בפעמים הבאות (אחרי הנחה של 70% במשלוחים הראשונים) החלקים התחילו לעבור חלק...
זה נכון לgcx, ליושופס , ups ולכל מי שלמד את הפטנט
ברגע שהם ישלמו לממן את האחסנה המיותרת הם יפסיקו עם השטויות

lizard
20-04-17, 22:24
יותר מזה, לפני שבוע שלחתי אליהם שסתום 4 כיוונים פנאומטי. הדבילים תייגו אותו כחלק תעבורתי. פניתי לתמיכה, שלחתי חשבונית והם שינו את הסיווג. צריך לשים לב כי באמת נראה לי שהשרות שלהם מתחיל להתדרדר.

boaz avrahami
20-04-17, 22:28
מה הקשר למשרד הרישוי? יבוא חלפים זה משרד התחבורה.

טעות סופר.
הכוונה למשרד התחבורה כאמור

א.ד.
20-04-17, 22:44
יודעים איזה טופס נדרש/ ממלאים בנוסף לטופס הרגיל לצורך אישור מוסך? מדובר בחלק למערכת היגוי .

yehuda75
20-04-17, 22:48
מאוד פשוט. אתה מחתים מוסך מורשה. כל מוסמך מורשה על דף שבו אתה מציין מספר רכב, מספר רשיון מוסך, ואת המק"ט של החלק. במכתב צריך לרשום שהמוסך מתחייב להתקינו והחלק תואם לרכב. חותמת וחתימה וזהו.

א.ד.
20-04-17, 22:51
כלומר דף מנוסח עצמאית ולא טופס. אחלה תודה רבה

IlanHadar
21-04-17, 00:09
מסכים עם מה שנאמר, buy2usa התקלקלו גם, מזמן הפסקתי לשלוח איתם.

שתבינו כמה המצב אבסורד:
חיישן ABS מקורי עולה 400 ש"ח ביבואן.
אצל חנות חלקי ג'יפ עולה 150 ש"ח, תחליפי זבל.

מקורי, Mopar, עולה ברשת 150 ש"ח (גם פחות), אם אנסה להביא לבד יעצר, כי זה בטיחותי עלאק... (לא חשוב שהזבל התחליפי נמכר בארץ...)

אז הנה הדרך, יש שירותים טובים ברשת שבו כותבים לבד מה יש בחבילה, בלי לשקר בלי לרמות, פשוט כותבים חיישן מהירות (מדוייק להפליא), מחיר 150 ש"ח ושולחים, ככה השגנו חיישן מקורי ביד, במחיר של זבל שנמכר במקומותינו, בלי עושקים, רמאים, מושחתים וניירת מיותרת.

יש דוגמאות אין סוף.

bezzat
21-04-17, 06:47
אני אגיד לך מה אני חושב:
1. במהלך 2016 נכנסו לארץ לא פחות מ 600 אלף חבילות בקטגוריית רכב.
2. בגלל זה זה כאב למישהו והוא בעל השפעה
3. בגלל 2 נוצרה מציאות.

היתה כוונה לשפר את התקנון ופשוט לומר מה אסור לייבא ולא מה מותר. כי אנחנו יודעים שמספר הרכיבים הפוטנציאלים יכול להגיע לאלפי סוגים ולכן רשימה סגורה של מה מותר מסבך את הפרוצדורה.

מה אני עושה:
1. מוריד את הטופס הרלוונטי מכאן http://www.ushops.co.il/service_info.php#Documents
2. ממלא אותו ומצרף חשבוניות. תז. רישיון רכב בתוקף. (כל עוד לא מדובר בחלקים בעלי אופי בטיחותי אז אין צורך באישור מוסך).
3. שולח או מגיע פיזית לרחוב המלאכה בתל אביב ומשאיר את זה אצל השומר.
4. מחכה לאישור. כ 7 ימי עסקים.
5. נותן אור ירוק לשלוח את החבילות לארץ.
6. דואג שהאישורים יגיעו לאן שהם מבקשים. זהו.

שוב בועז. תאוריה לחוד ומציאות לחוד. ואני מאמין שאם כולנו נעשה את הנוהל הזה. משרד התחבורה יקרוס מטפסים ואולי ידאג לשפר את התהליך.

יהודה ,
סעיף 4 , הם שולחים לך את התשובה בדואר או שאתה בא לאסוף.
סעיף 6, אחרי שהחלקים מגיעים לארץ איך אתה דואג לשהטפסים יגיעו - דואר FAX - MAIL
אשמח לפרטים
תודה

boaz avrahami
21-04-17, 07:14
מסכים עם מה שנאמר, buy2usa התקלקלו גם, מזמן הפסקתי לשלוח איתם.

שתבינו כמה המצב אבסורד:
חיישן ABS מקורי עולה 400 ש"ח ביבואן.
אצל חנות חלקי ג'יפ עולה 150 ש"ח, תחליפי זבל.

מקורי, Mopar, עולה ברשת 150 ש"ח (גם פחות), אם אנסה להביא לבד יעצר, כי זה בטיחותי עלאק... (לא חשוב שהזבל התחליפי נמכר בארץ...)

אז הנה הדרך, יש שירותים טובים ברשת שבו כותבים לבד מה יש בחבילה, בלי לשקר בלי לרמות, פשוט כותבים חיישן מהירות (מדוייק להפליא), מחיר 150 ש"ח ושולחים, ככה השגנו חיישן מקורי ביד, במחיר של זבל שנמכר במקומותינו, בלי עושקים, רמאים, מושחתים וניירת מיותרת.

יש דוגמאות אין סוף.

קודם כל הסגנון הזה לא נעים לקריאה.
סתם התבכינות ילדותית של מי שלא מבין ולא מקבל את השיטה.

שנית, צריך להבין איך העסק עובד.

חברות שילוח בניגוד לדואר עושות שחרור מרוכז.
זה אומר שהם מכינים למכס מראש ניירת של תכולת המשלוח שכוללת פירוט לפי סיווגי מכס ומחירים.
לפי זה הם גם משלמים את המס.
כשהציוד מגיע לממן בארץ הם עוברים לרוב נוהל שחרור מהיר למעט מקרים מדגמיים של בדיקה פיזית.
כשיש להם חבילות שמסווגות באופן שמתאים לסיווג שדורש בדיקת משרד התחבורה הם יפרידו אותם מהמשלוח הרגיל ויעבדו לפי הספר.
חברות שילוח שיתפסו מפשלות יבדקו יותר עד שיאבדו את רשיון היבוא שלהם.

לשם הבהרה, סיווג מכס הוא מספר בינלאומי שמזהה את סוג ומשפחת הציוד בצורה חד ערכית.

לעומת זאת, משלוח בדואר הוא משלוח לא מסווג שבו לכאורה כל חבילה עוברת זיהוי ושחרור פרטניים.
כידוע העומס רב ולכן הרזולוציה של הבדיקה פחות מדוייקת.

כשמבינים איך העסק עובד אפשר לפחות לנצל את השיטה ביעילות במקום לקלל את כל העולם כמו ילדים

tom1105
21-04-17, 07:20
קודם כל הסגנון הזה לא נעים לקריאה.

שנית, צריך להבין איך העסק עובד.

חברות שילוח בניגוד לדואר עושות שחרור מרוכז.
זה אומר שהם מכינים למכס מראש ניירת של תכולת המשלוח שכוללת פירוט לפי סיווגי מכס ומחירים.
לפי זה הם גם משלמים את המס.
כשהציוד מגיע לממן בארץ הם עוברים לרוב נוהל שחרור מהיר למעט מקרים מדגמיים של בדיקה פיזית.
כשיש להם חבילות שמסווגות באופן שמתאים לסיווג שדורש בדיקת משרד התחבורה הם יפרידו אותם מהמשלוח הרגיל ויעבדו לפי הספר.
חברות שילוח שיתפסו מפשלות יבדקו יותר עד שיאבדו את רשיון היבוא שלהם.

לשם הבהרה, סיווג מכס הוא מספר בינלאומי שמזהה את סוג ומשפחת הציוד בצורה חד ערכית.

לעומת זאת, משלוח בדואר הוא משלוח לא מסווג שבו לכאורה כל לבילה עוברת זיהוי ושחרור פרטניים.
כידוע העומס רב ולכן הרזולוציה של הבדיקה פחות מדוייקת.

כשמבינים איך העסק עובד אפשר לפחות לנצל את השיטה ביעילות במקום לקלל את כל העולם כמו ילדים
בועז... תמימות כזאת ממך??? הפתעת אותי..

boaz avrahami
21-04-17, 07:22
פרט, נמק

boaz avrahami
21-04-17, 07:57
https://youtu.be/K2fbb3UlTH0

YoavR
21-04-17, 11:01
יש דוגמאות אין סוף.

אפשר אחת או שתיים?
קישור יהיה מעולה.
תחליף לBuy2usa

tom1105
21-04-17, 11:17
פרט, נמק
הם אכן משחררים מרוכז כל מטוס בנפרד
אבל... על כל חבילה יש רשימת תכולה. חלקים שנמצאים ברשימת שחרור מהיר לא אמורים לעבור בדיקה (זאת מטרת הרשימה)
אבל מה אכפת להם ? למה לא להרוויח עוד כסף ועוד להאשים מישהו אחר? ( אנחנו ממש רוצים לעזור לך... אבל זה הם שלא רוצים...)

IlanHadar
21-04-17, 11:30
אפשר אחת או שתיים?
קישור יהיה מעולה.
תחליף לBuy2usa

נסה shipito
משלוח משם דואר רגיל. בנוסף אתה מצהיר מה בפנים כולל שווי.
בתשלום יש מבחר אפשרויות, כולל הוצאות ניירת ואריזה מחדש....

מבטיח בהמשך היום דוגמאות בשפה ציורית עבור החבר בועז.

bezzat
21-04-17, 11:48
כדי לא לקבל דואר חוזר (משרד התחבורה) על חוסר מסמך .
מישהו יכול לכתוב דוגמא לאישור מוסך
מה צריך להיות רשום בתוכן המסמך.

boaz avrahami
21-04-17, 11:57
הם אכן משחררים מרוכז כל מטוס בנפרד
אבל... על כל חבילה יש רשימת תכולה. חלקים שנמצאים ברשימת שחרור מהיר לא אמורים לעבור בדיקה (זאת מטרת הרשימה)
אבל מה אכפת להם ? למה לא להרוויח עוד כסף ועוד להאשים מישהו אחר? ( אנחנו ממש רוצים לעזור לך... אבל זה הם שלא רוצים...)

תמיר,
הסברתי לאילן איך המנגנון עובד.
אני נוטה להאמין שחברה כמו יושופס לא תירה לעצמה ברגל ותתחיל לעכב חבילות בהתנדבות.
זה יפגע במוניטין שלה ובסופו של יום בהכנסות שלה.
הם מבוססים על האמון של הלקוחות הפרטיים והם יודעים כמה מהר ההיפ עשוי לעבור למקום אחר.

אגב- הרשימת תכולה היא לא על החבילה עצמה אלא ברשימה.
הרשימה מוגשת למכס והציוד אם אינו בקטגורית מכס שדורשת בדיקה נבדק מדגמית. ממש לא כל חבילה.

באופן אישי אני נוטה להאמין שהמצב הנוכחי נובע בגלל אחת משתי הסיבות הבאות:

1. המכס מקשה עליהם ודורש בדיקה פיזית של כל מה שמסווג במשפחת חלפי רכב. אולי בגלל שהמכס לא מאמין בהם כרגע לניירת שלהם...
זה עובד לפי סטטיסטיקות. משלח שנתפס באי דיוקים רבים מתחיל לקבל יותר בדיקות פיזיות שמעכבות את השחרור.
לא סתם החברות בודקות היטב מה אתם שולחים ומחתימות אותנו על תצהיר.

2. יש החמרה בנוהל השחרור מטעם משרד התחבורה.

זו הסיבה שאמרתי שאני אבדוק מה נשתנה.

IlanHadar
21-04-17, 12:16
אז הנה סיפור טוב,
מכירים clock spring?

זה החלק בהגה שמחבר את המתגים על ההגה וכרית האוויר.
נוסע מר א. ואישתו הנאה ונדלקת נורת כרית האוויר, נכון מצב מאוד לא בטיחותי?
הולך אדון א. ליבואן, עלה התיקון, בדוק במספר מקרים, 5,000 ש"ח ואף יותר.
החלק עולה ברשת 200 דולר. אבל ברור שיעצר במכס, כי קשור לכרית האוויר. אז העדיף אדון א. עם אשתו לא לתקן, מצב מאוד בטוח בעידוד המדינה.

בעצת המומחים הביאו כל בעלי הג'יפ את החלק, כאשר התיאור הוא מחבר חשמלי, אמת לאמיתה. וכן החלק הולך בכל ג'יפ משנת ייצור 2005 והילך.
ועשרות ג'יפים תוקנו בעבודה של חצי שעה בעלות של פחות מאלף ש"ח, נכון בטוח יותר?

אז מכשילי תנועה נתקעו עם מלאי של clock spring, בזכותנו, כאשר הועבר הזיכיון לפיאט, מוסך צדיק הציע תיקון במבצע של 1,100 ש"ח...

יש לנו כוח לנצח את המושחתים והרשעים, תאמינו. דוגמאות נוספות בהמשך.

tom1105
21-04-17, 12:26
תמיר,
הסברתי לאילן איך המנגנון עובד.
אני נוטה להאמין שחברה כמו יושופס לא תירה לעצמה ברגל ותתחיל לעכב חבילות בהתנדבות.
זה יפגע במוניטין שלה ובסופו של יום בהכנסות שלה.
הם מבוססים על האמון של הלקוחות הפרטיים והם יודעים כמה מהר ההיפ עשוי לעבור למקום אחר.

אגב- הרשימת תכולה היא לא על החבילה עצמה אלא ברשימה.
הרשימה מוגשת למכס והציוד אם אינו בקטגורית מכס שדורשת בדיקה נבדק מדגמית. ממש לא כל חבילה.

באופן אישי אני נוטה להאמין שהמצב הנוכחי נובע בגלל אחת משתי הסיבות הבאות:

1. המכס מקשה עליהם ודורש בדיקה פיזית של כל מה שמסווג במשפחת חלפי רכב. אולי בגלל שהמכס לא מאמין בהם כרגע לניירת שלהם...
זה עובד לפי סטטיסטיקות. משלח שנתפס באי דיוקים רבים מתחיל לקבל יותר בדיקות פיזיות שמעכבות את השחרור.
לא סתם החברות בודקות היטב מה אתם שולחים ומחתימות אותנו על תצהיר.

2. יש החמרה בנוהל השחרור מטעם משרד התחבורה.

זו הסיבה שאמרתי שאני אבדוק מה נשתנה.
אני אחרי הבירור...
היה לי סיפור עם gcx, הבנתי את כל התהליך. ואת החלוקה של הסכום לעלויות אמיתיות...
על כל חבילה שנעצרת יש 3 גורמים שמרוויחים כסף
ממן - אחסנה
משרד התחבורה
עמילות מכס והכנת טפסים - החברה המשלחת
היחידים שבאמת עושים משהו בשביל הכסף שלהם... הם משרד התחבורה שמגיעה פעם בשבוע לשחרור מרוכז.
התהליך לוקח מספר דקות למאות חבילות (שחרור מהיר) ומתעכב איפה שאכן נדרש...
ממן - אחסנה זה אחסנה... משלם כסף על שטח מדף
חברת שילוח - מעתיקה את תעודת המשלוח לטופס נפרד וגובה 150 שקל על משלוח שעלה 19$ (משלוח , לא החלק) והיה מצריך מטוס , טייס , דלק, סבלים ושדה תעופה
שאתה מתחיל לריב איתם... אתה מבין שבסוף תגיע ל70 שקל של ממן ומשרד התחבורה... כל השאר זה רווח ופיקציה

boaz avrahami
21-04-17, 12:40
אין דינה של יושופס כשל האחרות...
במיוחד לרעה gcx.

יושופס בנויה על עבודה מול לקוח פרטי.
האחרות מול לקוחות עיסקיים.
כשלקוח פרטי בלי הסכם והנחות נופל בחברה שמתמחה בתחום העיסקי מנקנקים אותו בלי חשבון.

כלקוח עיסקי אני משלם על מעטפה בפדאיקס 30 דולר מארהב לישראל.

בהזמנה פרטית לפני הפסח שילמתי 65 דולר.
אגב, חלקי רכב שהגיעו בלי מצמוץ תוך פחות מ 48 שעות...

IlanHadar
21-04-17, 14:54
יש גם סיפורים טובים על מחשב רכב, משום מה יש כאלה שחושבים שזה בטיחותי, ברור שלא. אבל זה לא נספר כאן....

רפי לין
21-04-17, 15:34
אז הנה סיפור טוב,
מכירים clock spring?

זה החלק בהגה שמחבר את המתגים על ההגה וכרית האוויר.
נוסע מר א. ואישתו הנאה ונדלקת נורת כרית האוויר, נכון מצב מאוד לא בטיחותי?
הולך אדון א. ליבואן, עלה התיקון, בדוק במספר מקרים, 5,000 ש"ח ואף יותר.
החלק עולה ברשת 200 דולר. אבל ברור שיעצר במכס, כי קשור לכרית האוויר. אז העדיף אדון א. עם אשתו לא לתקן, מצב מאוד בטוח בעידוד המדינה.

בעצת המומחים הביאו כל בעלי הג'יפ את החלק, כאשר התיאור הוא מחבר חשמלי, אמת לאמיתה. וכן החלק הולך בכל ג'יפ משנת ייצור 2005 והילך.
ועשרות ג'יפים תוקנו בעבודה של חצי שעה בעלות של פחות מאלף ש"ח, נכון בטוח יותר?

אז מכשילי תנועה נתקעו עם מלאי של clock spring, בזכותנו, כאשר הועבר הזיכיון לפיאט, מוסך צדיק הציע תיקון במבצע של 1,100 ש"ח...

יש לנו כוח לנצח את המושחתים והרשעים, תאמינו. דוגמאות נוספות בהמשך.

ומיהוא המוסך הצדיק והיכן?, כדאי לדעת.
בברכה - רפי לין

IlanHadar
21-04-17, 15:41
מוסך נשר ת"א וכל הכבוד להם.

oren61
21-04-17, 16:19
כנראה ש ushops למדו את השיטה בחברות הספנות והמשלוח
זה נקרא אצלם "מס עננים".
וזה אמיתי מאדם שעובד בחברה כזאת.

asafk
21-04-17, 16:45
אין מה לרטון. יוש ופס כמו כולם מחפשים את הרווח הקל.
הם היו בסדר גמור תקופה ארוכה וזה נגמר. הבנו. עוברים הלאה לשירות הבא שעושה עבודה טובה. ויושופס יישארו עם בגדים וצעצועים. זכותם להיות חזירים זכתנו לעבור הלאה.
ותודה לחברים שמביאים לידיעת הכלל את המידע המועיל.

אסף.

IlanHadar
21-04-17, 17:04
והנה גם מילה טובה על יבואן, כמובן לא בהגזמה אבל יש מקום,
מאז שיבוא החלפים של ג'יפ עבר לפיאט, ישנם מספר חלקים שהמחיר שלהם ביחס לחו"ל נהיה סביר, למשל רפידות בלמים מקוריות, המחיר בארץ די תואם את המחיר שהיה עולה לייבא אם היינו יכולים להביא חלקי בלמים!

מצד שני כאן גם בדיוק ניתן לראות כמה שהתקנה של יבוא חלקי רכב מושחתת ומגינה על היבואנים, כולנו מכירים את זה שבמוסך מציעים לנו חלק תחליפי, נניח רפידות בלם, בדרך כלל זה מוצר מסוג ז', תבדקו פעם את הקופסה ושם היצרן ואחר כך תבדקו ברשת את העלות של התחליפי (בדרך כלל זה יקרה שימאס לכם מהחריקות הנוראיות של בלמי הזבל ששמו לכם) ותגלו כמה רווח עשו עליכם. אבל אם תנסו לייבא את אותה רפידה סוג ז' במחיר של גרושים, תגלו שכמובן זה לא עובר מכס, זה חלק בטיחותי עלאק...

אם באמת הפקידים דואגים לשלומנו, שיקומו וירשו לנו לייבא בדיוק את אותם חלקי בטיחות שמייבאים היבואנים לארץ, מצידי שיתנו רשימת ספקים מותרים / מקט"ים מותרים, או מה שבא להם. לחסום יבוא אישי חופשי, בטיעון של בטיחות, כאשר אצל המוסך* תקבל בדיוק את סוג הז', במחיר מופקע, שאתה האזרח אסור לך לייבא לבד, מראה בדיוק את העיוות שאנחנו נמצאים בו.

ונעזוב מס עננים, אחסנה, עמילות, בדיקת מכס שיש חברות רשעיות שמנצלות כדי לעשות סיבוב על האזרח (זה לא רק ברכב, זה כמעט בכל תחומי היבוא).

* אני כן שם כוכבית כי ברור שגם למוסכים מותר להרוויח, אבל ביושר ללא חזירות. נכון גם מוסך צריך לממן את עלות התקורות שלו, כולל עלות הקרקע. כאן נשאר באמת להאשים רק את הממשלה בעלות הדיור המופרזת, אבל הלכתי רחוק מדי.

OFF-RoaD
21-04-17, 17:15
החזקת פעם מוסך, אילן? היית יבואן רכב בעל מחסן חלפים ומרכז לוגיסטי?

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

yoni_0000
21-04-17, 17:32
החזקת פעם מוסך, אילן? היית יבואן רכב בעל מחסן חלפים ומרכז לוגיסטי?

זה משנה?
גם אם המוסך מרוויח שקל אחד על כל חלק שהוא מוכר, עובדה שעדיין זול יותר להזמין מחו"ל. עם כל הכבוד לכלכלה בארץ אין לאף אחד סנטימנטים, וכל אחד חושב על הכיס שלו, בצדק לדעתי. אז כן, אולי המוסכניקים לא תמיד האשמים בזה שהמחירים גבוהים, אבל מה אכפת לי?

OFF-RoaD
21-04-17, 17:47
זה משנה כי הוא מאשים את המוסכים והיבואנים בהפקעת מחירים.

ariel-ro
21-04-17, 18:34

גם אני מאשים את היבואנים בהפקעת מחירים.
רכשתי לא מעט חלקים מחו"ל. קניתי אותם במחיר מלא כלקוח הסופי, שלחתי אותם לארץ במשלוחים פרטניים(עלות משלוח לכל פריט). שילמתי מיסים מלאים כחוק, ועדיין הגעתי למחירים נמוכים יותר מאשר בארץ.
אז נכון שליבואן יש עובדים, מרכז לוגיסטי והוא צריך להרוויח. אבל מצד שני הוא מביא מכולה ובכך עלות המשלוח לכל פריט היא קטנה משמעותית. והוא לא קונה במחיר מלא את המוצר הוא קונה בכמויות ישירות מהיצרן/דילר.

OFF-RoaD
21-04-17, 18:38
דברים שרואים משם, לא רואים מכאן...

zerez
21-04-17, 18:45
מעניין לעניין באותו עניין. אני צריך בית מנורה לנורת ברקס, החלק מוגדר כ socket bulb
האם זה מוגדר כחלק בשיחרור מהיר?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

elibaba
21-04-17, 18:49
חברים, לא מבין למה אתם מתקשקשים עם כל הבירוקרטיה הזו - לשיפיטו פנית, במכס תקוע לא היית.

IlanHadar
21-04-17, 19:17

אני לא מאשים, אני קובע!

לא יתכן שחלק שעולה בחו"ל 200 דולר יעלה בארץ מעל 4,000 ש"ח, או גומיה לפגוש שעולה בחו"ל 90 ש"ח תעלה בארץ 700 ש"ח.
הדוגמאות רבות וארוכות.

אני כל חיי מנהל עסקים בישראל, אני יודע כמה זה קשה, אני מודע לעלויות, אבל יש לעשות רווח ויש חזירות על חשבון הלקוח. יבואני חלקי החילוף והרכב בישראל עשו סיבוב על חשבונונו שנים רבות, עדיין עושים וכל עוד הממשלה תמשיך עם תקנות מושחתות העניין ימשך.

העולם משתנה, המסחר האינטרנטי משנה את העולם, זה יקרה גם כאן, זה יקח יותר זמן, עסקים יעלמו וישתנו, כמו שכבר קורה היום בארה"ב ובאירופה.

בארה"ב הליכה למוסך עולה הרבה כסף, כיוון ששעת עבודה יקרה מאוד ובצדק, כי החלקים זולים מאוד. ג'ו האמריקאי יחליף בלמים בבית, אם צריך ילך למוסך, יקלל וישלם בהבנה. אנחנו תחת החוק לא יכולים להחליף בלמים בבית, ככה זה נותן לעושקים את האפשרות להרוויח עלינו.

- - - Updated - - -

מעניין לעניין באותו עניין. אני צריך בית מנורה לנורת ברקס, החלק מוגדר כ socket bulb
האם זה מוגדר כחלק בשיחרור מהיר?

פשוט שלח את זה כ socket bulb תדאג שלא יהיה שום איזכור שזה של רכב והכל יהיה בסדר.

zerez
21-04-17, 19:36
זה נשלח מ amayama כחלק רכב, הם לא שולחים אחרת.

asafk
21-04-17, 20:11
חבר החליף במוסך מורשה ג'יפ רפידות. האוטו ציפצף כאילו אין מחר.
שאלנו ובמוסך ענו ששמו תחליפי "כי מקורי יקר". החבר שאל כמה יקר אמרו לו מחיר כפול - עדיין לא משהו שהיה גורם לו לפשיטת רגל אבל "אין במלאי כי כולם לוקחים תחליפי". הזמנו באינטרנט, מקורי מארה"ב, עלה פחות מהתחליפי בארץ, רשיון הייבוא האישי לחלקים בטיחותיים הוא בדיוק כמו וחלקים לא בטיחותיים ובתוספת הצהרה של המוסך ודרישה שהחלק יהיה חדש.
הטופס מולא, החלק הגיע לאחר 5 ימים ושוחרר, והמוסך החליף את הרפידות למקוריות.

מסקנות

אפשר להביא חלק בטיחותי (מי שאמר שאסור לא קרא את הנוהל).
בדרך כלל באמת יותר זול לקנות בחו"ל.

ומשזה נאמר, כמו שכתבתי קודם - תעברו הלאה. יקר לעתכם באופן לא מקובל לקנות ממחסן החלפים של המוסך? או של היבואן? תקנו בחו"ל. למה לעשות מזה עניין? מי שמתמחר גבוה מדי לא יקנו אצלו. פשוט וקל.

אבל לפני שמאשימים מישהו בשחיתות או בחזירות רק תבדקו כמה עולה כל בדיקה של מכון התקנים שנדרשת היום כמעט לכל משלוח של מוצרי תעבורה מסוגים רבים. תבדקו כמה עולה לסמן בחו"ל בעברית על כל האריזות את מה שנדרש לפי חוק הגנת הצרכן. בדיו שלא יורדת באלכוהול. על מדבקה עמידה לבדיקה האקראית של הבודק ממכון התקנים. תבדקו כמה עולה לסמן את כל המוצרים (כלומר לא את החבילה אלא כל חלק וחלק), בחו"ל, בסימון ארץ המקור (היה לי איטלקי שלקח רק על הסימונים 10 יורו לפריט, גם על פריטים שעולים חצי יורו). תבדקו מה העלויות מסביב לייבוא עצמו - ליבואן מסחרי של מוצרי תעבורה. הייתי שם כמה שנים, לא תאמינו כמה זה יקר רק להכניס משלוח לארץ - המונופול האמיתי הוא מכון התקנים (גוף פרטי) - והעלויות מתגלגלות לצרכן, אין דרך אחרת לעשות עסקים.
ומשגם זה נאמר, יצויין שבהחלט יש יבואנים שמגזימים לגמרי בתמחור החלפים - דוגמה לא מתחום הג'יפים - חלק מסויים מתוצרת אירופית, אותו חלק בדיוק שמצד אחד יש עליו מק"ט פז'ו ומצד שני מק"ט רנו, עולה בארץ כחלק מקורי של פז'ו בדיוק כמו שהוא עולה באיביי לפני משלוח, וכחלק מקורי של רנו - פי 5 כמעט. התחליפי הסיני ברנו עולה כמו המקורי בפז'ו. למה? ככה.

אסף.

boaz avrahami
21-04-17, 20:13
יש אמת בגרעין הטענה.
הרגולציה המוגזמת מגינה על היבואנים.
אני רק לא בטוח שהם חזירים כמתואר וגם לא צדיקים.
העובדה שאילן או מישהו אחר לא מנצל את העניין ליבוא חלפים פרללי...
נשמע אילן שיש פה מכרה זהב, לא?

אגב, המלאי שנרכש ממכשירי תנועה בסוף דרכם עם קרייזלר לא משקף שום הגיון כלכלי לטוב או לרע...

oren61
21-04-17, 20:54
דוגמא מהשבוע האחרון
שברתי חלון מטען ברנגלר כולל מסגרת תחתונה
להביא מאמריקה במישלוח אוירי כולל מיסים הובלה וכמובן החלון 4100 שקל ומכיוון שזה מקורי עם תקן הוא מסווג כשיחרור מהיר.
ביבואן בארץ 5700 כולל מע"מ.

yehuda75
21-04-17, 20:58
תוכל להראות לי היכן בהוראת תקן 20 של משרד התחבורה הפריט מסווג בשיחרור מהיר?

yehuda75
21-04-17, 20:59
https://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://img2.tapuz.co.il/forums/1_164577995.pdf&ved=0ahUKEwjOrPvFj7bTAhVMYlAKHQ6XAXYQFgh IMAM&usg=AFQjCNHGuqCHjddtbfPZxWP9GyEZEItYnQ&sig2=PDubHNY36LzrViqbBqybPg

yehuda75
21-04-17, 21:02
צודק. המוצר האחרון ברשימה 🤔

oren61
21-04-17, 21:28
רשימת מוצרי תעבורה חדשים לכ"ר המסומנים בסימוני תקינה לשחרור מהיר- דודי עמם- פנסי חזית- פנסי איתות- כיסויים לפנסים אחוריים ופנסי צד- פנסי בלימה- פנסי ערפל קדמיים2אחוריים- פנס נסיעה לאחור- צופר )לא צופר אוויר(- מראות תשקיף- שמשות

boaz avrahami
22-04-17, 00:17
לדעתי נוהל 20 לא בתוקף.
מה שהולך היום זה הדבר הבא:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=3396:muzarey-taabura&catid=101:hh-sachar-itzur-c&Itemid=158

צריך לשבת ולקרוא וללמוד אותו היטב.
לפני כמה חודשים עברתי עליו והתרשמתי לחיוב אבל אני עדיין לא בקיא בו

yehuda75
22-04-17, 00:41
לפי מה שרשום פה. הקאמשאפט וכל חלקי המנוע הפנימיים שלי לא צריך לעמוד בשום תקינה ואף אחד לא אמור לעכב אותו בכלל. איפה אני מתלונן ודורש את כספי בחזרה.

boaz avrahami
22-04-17, 02:03
אצל מי ששילמת את הכסף!
אם יש פה כמה כאלו אולי כדאי לחשוב על תביעה משותפת.
אולי אחד מעורכי הדין ירצה את זה פרו בונו בשביל הפרסום.
זה מסוגל לתפוס כותרות במדורי הצרכנות וגם לטעמי יש סבירות שיש פה הרבה כסף שאזרחים שילמו לשוא

asafk
22-04-17, 12:33
בועז. כפי שכתבתי בעבר כשהצגת את מסמך המדיניות הזה - אני מכיר את העבודה ומסמך המדיניות כבר שנים רבות. הצהרות לחוד ויישום לחוד. כשתראה הוראת נוהל חדשה זה יהיה בתוקף. עד אז זה שום כלום.

אסף.

IlanHadar
22-04-17, 12:55
העניין גם שהנהלים מלאי חורים, אי אפשר לכסות אלפי חלקי רכב בנוהל יבוא שמתיר ואוסר, ככה שיש תמיד מקום לפרשנויות, שתמיד יפורשו לטובת מקורבים.

boaz avrahami
22-04-17, 12:59
רק בנושא הגבהות הם כאלו יעילים?
עדיין שני אגפים ממשיכים לריב על הגב שלנו?

אנסה לברר סטטוס עם הגברת סגל.
אני רואה שזה עודכן ממש ביום חמישי האחרון

asafk
22-04-17, 13:17
העניין גם שהנהלים מלאי חורים, אי אפשר לכסות אלפי חלקי רכב בנוהל יבוא שמתיר ואוסר, ככה שיש תמיד מקום לפרשנויות, שתמיד יפורשו לטובת מקורבים.

תמיד יפורשו לטובת כיסוי ישבן או לטובת עבודה קלה של הפקיד או הבוחן.
כשאני הייתי יבואן מוצרי תעבורה - אחד מה״מקורבים״ לשיטתך - הם לא עשו לי חיים קלים. רק לעצמם.

אסף.

IlanHadar
22-04-17, 13:21
אסף, בגלל שלא נתת מתנות מספיק יפות לחגים....

בקרב עמי אני חי, המצב הרבה יותר גרוע ממה שכולנו חושבים שאנחנו יודעים.

IlanG
22-04-17, 21:23
אסף, בגלל שלא נתת מתנות מספיק יפות לחגים....

בקרב עמי אני חי, המצב הרבה יותר גרוע ממה שכולנו חושבים שאנחנו יודעים.
ולאוסיף על כך שבתחשיב של החגים צריך לכלול גם את המוסלמים ןהנוצרים

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

wonderd
23-04-17, 11:38
נצל"ש;
ראיתי שבנספח לשחרור מהיר קיימים מיסבים, זה אומר שאני יכול להזמין מיסב קדמי שמגיע עם הנאבה בלי בעיה? לא צריך שום אישור מראש?

תודה!

IlanHadar
23-04-17, 11:53
דוגמא מעולה לבעיה בנוהל, אכן מיסב הוא לשחרור מהיר, אבל מניסיון של כאלה שהזמינו נאבה זה נעצר במכס בטענה שזה חלק ממתלה קדמי ואז זה בטיחותי ויש להביא אישור. כמו שאמרתי הנוהל לא מסוגל לכסות את כל חלקי הרכב ותמיד יפורש לרעתך.

תוודא שהתיאור של החלק הוא מיסב ולא שום דבר אחר ובטח תשים לב שאתה לא שולח עם חברות השילוח הידועות לשמצה.

wonderd
23-04-17, 12:02
אני מניח שזה יגיע עם פדאקס או DHL, אבל אם אני אכתוב על זה "מתקן לשולחן מסתובב.." זה לא יעבור בקלות?
אני לא רוצה את זה לשום רכב - פשוט לבנות שולחן מיוחד לגינה :rolleyes:

IlanHadar
23-04-17, 12:15
יצירתיות אכן נדרשת אבל רצוי לדבוק בהצהרת אמת. מיסב זו הצהרת אמת.
חברות השילוח שאתה מציין אלה בדיוק חברות הרשע שאתה לא רוצה לעבוד איתן, בטוח יתקע ובטוח יגבו ממך תשלומים מיותרים אצלהם. תשלח ל shipito ועבוד משם חכם.

wonderd
23-04-17, 12:33
בדקתי את SHPITO, אבל הם גם משתמשים באותן חברות שילוח ועלות המשלוח דרכם הרבה יותר יקרה.. אז מה הרעיון?

IlanHadar
23-04-17, 12:36
ממש לא, האופציה הראשונה ב shipito היא תמיד דואר רגיל.

yehuda75
23-04-17, 13:57
עדכון:
שלחתי פניה למשרד התחבורה על מנת להבין האם הנוהל שבועז שיתף אותנו בו אכן בתוקף. אעדכן במידה ואקבל תשובה.
כמו כן, קבלתי תשובה מ USHOPS לגבי הנוהל הזה. "כל תקנה ממשרד התחבורה שלא מופיעה בצו ייבוא חופשי אינה רלוונטית," - ונראה לי שהם מבינים משהו ביבוא.

boaz avrahami
23-04-17, 15:55
עדכון:
שלחתי פניה למשרד התחבורה על מנת להבין האם הנוהל שבועז שיתף אותנו בו אכן בתוקף. אעדכן במידה ואקבל תשובה.
כמו כן, קבלתי תשובה מ USHOPS לגבי הנוהל הזה. "כל תקנה ממשרד התחבורה שלא מופיעה בצו ייבוא חופשי אינה רלוונטית," - ונראה לי שהם מבינים משהו ביבוא.

שימו לב לסעיף 3.3
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/23499515.pdf

צו היבוא החופשי בתוקף
לא צריך שום צו נוסף של משרד התחבורה.
יש פרשנות מאוד ברורה של משרד התחבורה מה משוחרר מהר ומה לא.

חברות השילוח עושות עלינו סיבוב.
יהודה - לדעתי אתה יכול לחזור עם זה ליושופס....

tom1105
23-04-17, 17:37
שימו לב לסעיף 3.3

צו היבוא החופשי בתוקף
לא צריך שום צו נוסף של משרד התחבורה.
יש פרשנות מאוד ברורה של משרד התחבורה מה משוחרר מהר ומה לא.

חברות השילוח עושות עלינו סיבוב.
יהודה - לדעתי אתה יכול לחזור עם זה ליושופס....
ברוך שובך...

yehuda75
23-04-17, 17:50
שילמתי 100 ש"ח אחסנה + 150 ש"ח למפקח לתחבורה. יש לי עוד 6 חבילות וכפיצוי הבטיחו לפצות אותי.
בועז, אני מבולבל. המכס הינו גוף של משרד הכלכלה ובתוכו גם היבוא האישי. משרד התחבורה הוא משרד אחר.
בכל התהליך יושופס ענו לי מיד ונתנו לי מענה, מול הרשויות אין לי שום תקשורת וגם לא יכולת לברר שום דבר.
קשה לי להאמין שהם החליטו לעשות עלינו סיבוב. אני חושב שזה משהו אחר.
500 אלף פריטי רכב נשלחו לארץ מאיביי לבדה בשנת 2015, זה הרבה מאוד כסף. זה כסף של מישהו...ממש לא אינטרס של חברת המשלוחים - הם רוצים שתשלח עוד ועוד, קשה להבין מדוע ירצו להקשות. הרשויות מצד שני...

IlanHadar
23-04-17, 18:33
יהודה אנסה לעשות לך סדר למה יש כל כך הרבה חסמים ביבוא חלקי רכב ומה האינטרס של כל אחד, זה כמובן מופשט, זה קצת יותר מורכב במציאות:
משרד התחבורה - במסווה של בטיחות חוסם יבוא של כל מה שנקרא בטיחותי לדעתו, אתה צריך אישור יבוא אם זה לא מופיע בתקנה תחת שחרור מהיר.
המכס - ברור, רוצה לגבות מיסים כחוק למדינה.
חברות השילוח - הן בבעלות פרטית / ציבורית, רוצות למקסם את הרווח שלהן.

נראה פשוט נכון?
היכן מתחיל הסיבוך:
נניח שיש בארץ יבואן של ברקסים שמביא ברקסים תחליפיים דרגה ז' יש לו את כל האישורים הנחוצים מהמשרד, תקנים ועוד ועוד. נניח שאותו יבואן ברקסים עשה סידור עם רשת מוסכים של רכב X, אתה מגיע למוסך, אין לך יכולת לעקוף את המוסך ואת היבואן, בעידוד החוק, אז אתה בידיים שלהם, היבואן יגזור קופון מנופח וכנ"ל המוסך ואתה תיסע עם ברקסים חורקים שיגמרו אחרי כלום ק"מ.
במקום שתוכל להביא רפידות ברקס מקוריות בכלום כסף מהרשת ולהתקין לבד (לוקח חצי שעה עם כלים פשוטים) אתה בידים שלהם.

נמשיך הלאה: חברת השילוח, חברת השילוח מתפרנסת מזה שהיא מעכבת לך את המשלוח ובודקת אותו, ז"א שיש לה אינטרס לפרש את התקנות בצורה שיהיה צורך ברשימון יבוא, בודק מקצועי ואחסנה. חברת השילוח תיקח את התקנה ותגיד הבאת חיישן ABS, הרי ABS זה בלמים, זה בטיחותי אז נעכב את זה, לא משנה שזה חוט חשמל עם מגנט בסוף, וישלם הלקוח דמי בדיקה, מס עננים ואחסון. כסף זורם לקופה...

המכס - דווקא המכס כאן ברור, יש חוק, צריך לשלם לפי החוק ותפקיד המכס לדאוג שנשלם, אין לי טענות, אבל מה אין למדינה שום רצון להקל עלינו, אז יהיה בוחן מכס אחד לאלפי חבילות ואתה תחכה שבועות לחבילה.

עכשיו דעותיי ידועות, וכמובן שפישטתי את העניין, תתאר לך שיש גם בוחשים בקלחת, כאלה שיש להם פרה חולבת, הם מביאים פסים צהובים שאתה חייב לשים בכל טסט או יש להם רשת חלקי חילוף שמניבה הון וכל אחד מאיתנו שעוקף אותה גורם להם נזק כלכלי, אז תחשוב מה משתלם להם לעשות כדי לחסום אותנו. וכן כל תקנה שנראית מוזרה, חוסמת תחרות וגורמת לרווח מנופח למישהו לא נולדה סתם, מישהו גרם לכך בדרכים שונות ומשונות (ואמנע ממילים שלא אוהבים כאן).

זה לפני מכון התקנים ועוד כל מיני רשעים שיש בדרך, שאלת את עצמך פעם למה לחברה שהמציאה את הקטשופ אסור בישראל לרשום קטשופ על הבקבוקים שלה בעברית, תבדוק פעם שאתה קונה למה רשום מטבל עגבניות? או למה אם תביא טלפון סלולרי עם וויפיי תצטרך להביא אישור משרד התקשורת שהוא משדר תקין, כאשר הוא נמכר מעבר לפינה? ויש עוד ועוד דוגמאות לתקנות שלא נחקקו במקרה...

ולסיכום העניין - אני נוסע על רפידות מופאר מקוריות כבר 60,000 ק"מ והן במחצית חייהן בלבד, חסכתי אלפי שקלים בזה שהבאתי אותן לבד, ברור שמישהו הפסיד כאן, אני הרווחתי בגדול תשאל למה לא קניתי ביבואן, כי לא היה, כי הוא מוכר תחליפי בלבד, במחיר שהיה מעל ומעבר למקורי שהבאתי.

אז יקומו עליי ויגידו בגללך מוסכים יפשטו רגל, נכון בגללי.

asafk
23-04-17, 18:33
הם לא רוצים להקשות. הם רוצים להרוויח.
ובמקרה שלך ממציאים שאין מה לעשות והמכס מחייב אותם ועוד ועוד. והם מצליחים כי עובדה - שילמת.
עמילות מכס טובה יודעת לפתוח את הנוהל ולהראות למוכס שזה בשחרור המהיר. חברה שמעדיפה כסף על שירות לא תעשה את זה ותעדיף להסתתר מאחורי חוקים ותקנות.
הם מרוויחים. ממן מרוויחים. אתה מפסיד.

אסף.

boaz avrahami
23-04-17, 19:20
+1 למה שאסף אמר.
אני חושב שעדאי לפנות ליושופס שיגיבו כאן לגבי המדיניות שלהם.
נכון לכרגע מסתמן מצב שעדאי להפסיק לעבוד איתם. במיוחד אחרי ההצעה לפיצוי שאני מפרש אותה כחצי הודאה.

אילן, אני חושב שאתה עושה סלט שלם מכל התקנות ולא מבין אותם עד הסוף.
אם זכרוני אינו מטעני מותר לך להביא חלפי בטיחות מקוריים לאוטו.
אתה צריך אישור מוסך שהם מתאימים ושהמוסך מתחייב להתקין אותם.

כן, בישראל אסור לך לתקן לבן חלקי בטיחות לרבות ברקסים.

גם את העניין של היבוא החופשי קצת בלגנת אבל זה המון לכתוב ואין לי כח מהטלפון.
בגדול עשו צו שמאפשר הכול למעט סיווגי מכס שכל משרד היה צריך לחסום.
על הצו אחראי משרד הכלכלה.
משרד התחבורה פתח באופן יחסי הרבה לעומת מה שהיה לפני

הדסופה
24-04-17, 11:26
לגבי התגובה של אסף לפני 3 עמודים בערך....

ניתן להזמין חלק בטיחותי באופן עצמאית עם אישור של כל מוסך או שנדרש מוסך מורשה יבואן?

מה העלויות הצפויות של ייבוא כזה בהנחה שהוא נעשה כראוי?
אם החבילה עולה 1000$ ושוקלת 10 קילוגרם, איך מחשבים את זה ...?

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

boaz avrahami
24-04-17, 11:54
כל מוסך.
לגבי עלות המשלוח זה תלוי כיצד ועם מי אתה מיבא.
תנסה להשתמש במחשבון יבוא של יושופס כקנה מידה לעלות היבוא

yehuda75
24-04-17, 11:56
114485

זה מחשבון היחיד שאני מכיר ברשת. בדרך כלל מדויק מאוד.
שים לב, לא ציינת גודל פיזי שלפעמים יכול להיות גדול בהרבה מהמשקל הפיזי.

https://www.ushops.co.il/calculator.php

חנן-ג'יפולוג
24-04-17, 12:46
נניח שיש בארץ יבואן של ברקסים שמביא ברקסים תחליפיים דרגה ז' יש לו את כל האישורים הנחוצים מהמשרד, תקנים ועוד ועוד. נניח שאותו יבואן ברקסים עשה סידור עם רשת מוסכים של רכב X, אתה מגיע למוסך, אין לך יכולת לעקוף את המוסך ואת היבואן, בעידוד החוק, אז אתה בידיים שלהם, היבואן יגזור קופון מנופח וכנ"ל המוסך ואתה תיסע עם ברקסים חורקים שיגמרו אחרי כלום ק"מ.
במקום שתוכל להביא רפידות ברקס מקוריות בכלום כסף מהרשת ולהתקין לבד (לוקח חצי שעה עם כלים פשוטים) אתה בידים שלהם.

יצא שאתמול הייתי במוסך יבואן, בבעלות יבואן, והפנו אליי שאלה בנידון:

לקוח עם רפידות ודיסקים שחוקים ברכבו הגיע אל מרכז השירות ובידיו רכיבים כנ"ל עלומי שם. סיניים, כנראה. במרכז השירות ניסו להרים טלפון לכל מיני יבואנים כדי להבין מה הם הולכים להרכיב, תוך כדי לקיחת האחריות על העבודה. הם לא מצאו מידע כזה, ושאלו אותי לדעתי.

נעזוב את המשך הסיפור (מבחינתי ההמשך היה קצר מאוד: אני מונחה מהחברה לא לנגוע בנושא הזה, לא להיכנס למחסן החלפים במרכזי השירות, לא לבדוק מה הם מחזיקים, ולא להתערב במה שהם מרכיבים) . זה פשוט מתייחס למה שכתבת, ובמצב כמו שאתה מתאר, רכיבים מקוריים או ממותגים ידועים, המוסך לא היה מתלבט בכלל ומרכיב את מה שהלקוח הביא. יש חוק בעניין.

orib
24-04-17, 12:57
שלום לכולם,
אני אורי בנימיני ואני מנהל את יושופס מוטורס בקבוצת יושופס.
חשוב לי לומר שאנחנו בצד שלכם וגם אנחנו כעובדי החברה מזמינים חלקי חילוף ונתקלים באותן בעיות.

המטרה שלנו היא שכל חלק שנשלח ישוחרר בצורה חלקה ומהירה, מזה אנחנו מתפרנסים.

אני אנסה להסביר את הדברים מהצד שלנו:
משרד התחבורה מבצע בדיקת מפקח באופן אקראי לחלק מהחבילות בהן יש חלקי חילוף.
עמיל המכס צריך להיות נוכח בבדיקה כזו וכשיש בדיקה כזו היא גורמת לכך שהחלק מאוחסן זמן רב יותר במחסני הנמל\ נתב"ג. כמובן שיש לזה עלויות (אנחנו לא מרוויחים מכך, אנחנו גובים מהלקוח את הסכום שגובים מאתנו).

אנחנו מבינים לגמרי את התסכול שלכם, אנחנו כחברת שילוח גם נפגעים מכך כי זה פוגע בלקוחות שלנו.

אנחנו פועלים בלי הפסקה מול משרד התחבורה, המכס ומול גורמים בכירים במשרד הכלכלה כדי להקל על התהליכים.
לדוגמא, עד לא מזמן פטור המע"מ שניתן לקניות עד 75$ בשילוחים אוויריים לא ניתן בשילוחים שנעשו דרך הים.
אחרי מאבק ממושך שלנו מול הרשויות, נעשה יישור קו ועכשיו פטור זה קיים גם בשילוחים ימיים.

בשבוע הקרוב הולך להתקיים מפגש נוסף לגבי הסרת חסמי יבוא בתחום חלקי החילוף ואנחנו בחזית מול כל הרשויות כי זה נושא הנוגע לליבנו כגוף מוביל בתחום המוטורי.

אנחנו נלחמים ונמשיך להילחם מול הרשויות בכל הקשור לתחום היבוא האישי בכדי להקל על התהליך ולהוזיל אותו.

בשורות טובות,
אורי

yehuda75
24-04-17, 12:58
בעל מוסך אמר לי פעם: "להביא חלקי חילוף למוסך שלי ולבקש התקנה זה כמו להגיע למסעדה עם סנדוויצ'ים ולבקש לשלם רק על השולחן".
מוסכי מאזדה \ טויוטה \ לקסוס לא מאשרים כלל לבוא עם חלפים מהבית. בדרך כלל זה נכון למוסכי סוג Z (מזהה אותם לפי העובדה שהם סוגרים ברגים עם פטיש אוויר WTF) שדואגים לבצע יותר נזק מתועלת, לפחות מהניסיון האישי שלי.

boaz avrahami
24-04-17, 13:07
הייתי רוצה לתת לך יהודה זווית מבט נוספת על הנושא-

אני ישבתי עם שני בעלי מוסכים שמוכרים בפורום ודנתי איתם מראש על הסוגיה.
תנאי הבסיס הוא שאני לא מוכן להסתפק בחלפים זולים המצויים בשוק.
מעדיף מופר או תחליפי שנחשב מבחינתי טוב יותר. זו השריטה שלי.

מאחר ואני לא מעוניין לגרוע מפרנסתו של המכונאי שלי אני מוכן לשלם לו תוספת על העבודה עליה נסכם מראש.
אם המכונאי שלך היה מבין מעט במסעדנות אז זה שווה ערך למה שמכונה במסעדה "דמי חליצה (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%9E%D7%99_%D7%97%D7%9C%D7%99%D7 %A6%D7%94)"...

למוסך יש בזה גם יתרונות:
א. הוא פטור מאחריות על החלף.
ב. במקרה כשל הוא אינו נושא בעבודה חוזרת ללא תשלום (ובהתחשב בכך שהחלקים המקומיים באיכות גרועה זה סיכון ממשי)

מאחר והסידור היה אישי ביני לבין בעל המוסך והוא מבוסס גם על הערכה אישית בין שני הצדדים לא אציין את שמות המוסכים.

boaz avrahami
24-04-17, 13:16
שלום לכולם,
חשוב לי לומר שאנחנו בצד שלכם וגם אנחנו כעובדי החברה מזמינים חלקי חילוף ונתקלים באותן בעיות.

עמיל המכס צריך להיות נוכח בבדיקה כזו וכשיש בדיקה כזו היא גורמת לכך שהחלק מאוחסן זמן רב יותר במחסני הנמל\ נתב"ג. כמובן שיש לזה עלויות (אנחנו לא מרוויחים מכך, אנחנו גובים מהלקוח את הסכום שגובים מאתנו).

אנחנו מבינים לגמרי את התסכול שלכם, אנחנו כחברת שילוח גם נפגעים מכך כי זה פוגע בלקוחות שלנו.

אנחנו פועלים בלי הפסקה מול משרד התחבורה, המכס ומול גורמים בכירים במשרד הכלכלה כדי להקל על התהליכים.
לדוגמא, עד לא מזמן פטור המע"מ שניתן לקניות עד 75$ בשילוחים אוויריים לא ניתן בשילוחים שנעשו דרך הים.
אחרי מאבק ממושך שלנו מול הרשויות, נעשה יישור קו ועכשיו פטור זה קיים גם בשילוחים ימיים.

בשבוע הקרוב הולך להתקיים מפגש נוסף לגבי הסרת חסמי יבוא בתחום חלקי החילוף ואנחנו בחזית מול כל הרשויות כי זה נושא הנוגע לליבנו כגוף מוביל בתחום המוטורי.

אנחנו נלחמים ונמשיך להילחם מול הרשויות בכל הקשור לתחום היבוא האישי בכדי להקל על התהליך ולהוזיל אותו.

בשורות טובות,
אורי

אורי שלום,

ראשית, תודה רבה שמצאת לנכון להגיב כאן.
זה אינו דבר מאליו ובסה"כ מוערך מאוד.

עיקר הטענה שעלתה כנגד יושופס הינה שבעת האחרונה מרבית החבילות המכילות חלפי רכב נעצרות לבדיקה.
אנחנו יודעים להבדיל בין בדיקה מדגמית לבין עיכוב גורף של חלפי רכב.

אבקש את התיחסותך לעניין ספציפי זה.
חברי ג'יפולוג הם סנסור מאוד רגיש לשינויים שיש בנושא הזה וחשוב לנו להבין למה התחושה היא כרגע שמרבית המשלוחים נעצרים לבדיקות ומן הסתם עלות השחרור שלהם מתייקרת בגין הפרוצדורה.
אנחנו מכירים את השיטה הזו מחברות שילוח אחרות שכך מכניסות לנו בדלת האחורית חיובים מיותרים.

חשוב לנו להבין שיושופס לא מאמצת התנהגות דומה ושנוכל להמשיך להנות משרות טוב גם בעתיד.
אם המדיניות הזו תשתנה מן הסתם תפסידו אותנו כלקוחות שליוו אותכם תקופה ארוכה.

בברכה
בועז

נדב42
24-04-17, 13:39
אותי יושופס כבר הפסידו, ואפילו לא היה מדובר בחלקי רכב.
חייבו אותי בעמילות מכס על פריט מתחת ל- $75 ועל ימי אחסנה בעקבות עיכובים בטיפול שלהם במוצר (מנגל גז) שזכאי לפטור מבדיקת תקן ביבוא אישי (אחד בשנה). הם הטעו אותי, גרמו לי לבזבוז זמן ועצבים מיותרים, וסרבו לקחת אחריות על המחדלים שלהם.

מכיוון שזה היה מנגל ייחודי שהם החזיקו כבן ערובה, ולא הצלחתי למצוא עוד אחד כזה, שילמתי את כל הסכומים המיותרים ואני לא חוזר לשם יותר.

הכעס שלי הוא לא על הטעויות, כולם טועים וזה קורה וזה אנושי.
הכעס שלי הוא על אי לקיחת האחריות, ועל ניצול עמדת הכוח שלהם מולי כשהם מחזיקים את המשלוח שלי כבן ערובה.

יושופס הפסידו אותי כלקוח, הם כבר מזמן הפסידו את הסכומים שהם חייבו אותי שלא לצורך אחרי שהעברתי את ענייני לנתיבים אחרים, וזו אמנם זכותם להיות חברה כוחנית ונצלנית, אבך זו זכותינו לעבור הלאה לחברות אחרות. אני עשיתי את זה כבר לפני כמה חודשים.

IlanHadar
24-04-17, 13:58
גם אני נדב, ברגע שחלק בשחרור מהיר נעצר, ולא מעניינת אותי הסיבה, והייתי צריך לשלם זהו אין מחילה.

Shipito שולח איתם פעם אחר פעם ללא כל בעיה.

orib
24-04-17, 14:00
אורי שלום,

ראשית, תודה רבה שמצאת לנכון להגיב כאן.
זה אינו דבר מאליו ובסה"כ מוערך מאוד.

עיקר הטענה שעלתה כנגד יושופס הינה שבעת האחרונה מרבית החבילות המכילות חלפי רכב נעצרות לבדיקה.
אנחנו יודעים להבדיל בין בדיקה מדגמית לבין עיכוב גורף של חלפי רכב.

אבקש את התיחסותך לעניין ספציפי זה.
חברי ג'יפולוג הם סנסור מאוד רגיש לשינויים שיש בנושא הזה וחשוב לנו להבין למה התחושה היא כרגע שמרבית המשלוחים נעצרים לבדיקות ומן הסתם עלות השחרור שלהם מתייקרת בגין הפרוצדורה.
אנחנו מכירים את השיטה הזו מחברות שילוח אחרות שכך מכניסות לנו בדלת האחורית חיובים מיותרים.

חשוב לנו להבין שיושופס לא מאמצת התנהגות דומה ושנוכל להמשיך להנות משרות טוב גם בעתיד.
אם המדיניות הזו תשתנה מן הסתם תפסידו אותנו כלקוחות שליוו אותכם תקופה ארוכה.

בברכה
בועז

היי בועז,
תודה
אני רואה את השרשור כהזדמנות להתייחס ולהגיב,
משרד התחבורה הוציא לפני כמה חודשים מדיניות חדשה בכל הקשור ליבוא מוצרי תעבורה
בגדול מטרת המדיניות היא להקל את תהליך היבוא בכך שרוב מוצרי התעבורה לא יצטרכו כל אישור.
אני נפגשתי מספר פעמים עם מהנדס ראשי לרכב במשרד התחבורה מר שם - טוב יעקב. הוא הוביל את המהלך וכוונותיו טובות מאוד!!!
למרות המדיניות החדשה, המכס עובד ע"פ צו יבוא חופשי שבו לא עודכנה עדיין המדיניות החדשה.
ככל הנראה זו הסיבה למה שאתה מתאר.
באמת שיש רוח חיובית ברשויות הרלוונטיות במטרה להקל על היבוא.
מדובר בנושא מורכב.

בכל מקרה אני אופטימי. תהיו בטוחים שאנחנו ביושופס רק רוצים לתת ללקוח שירות טוב.
בסוף כשאין חסמי יבוא והלקוח מרוצה יש הרבה יותר משלוחים וזו מטרתנו ופרנסתנו :).

אורי

נדב42
24-04-17, 14:15
תהיו בטוחים שאנחנו ביושופס רק רוצים לתת ללקוח שירות טוב.

צר לי, אבל זו ממש לא החוויה שלי, ואני לחלוטין מבחין בין חוקים ותקנות ובין התנהלות חברת יושופס.
במקרה שלי הם טעו (קורה), הטעו אותי (גם קורה) וסרבו לקחת אחריות למרות שנתתי מספר אפשרויות לרדת מהעץ.

אורי, אני לא מכיר אותך ואולי אתה באמת בא עם כוונות טובות וכנות, אבל אנשים אחרים בחברה שאתה מייצג פה לא מספקים את הסחורה שאתה מנסה למכור לנו. אם אתה מעוניין, צור קשר בפרטי ואעביר לך את פרטי המקרה ...

orib
24-04-17, 15:18
היי נדב,
ע"פ צו יבוא חופשי שהמכס כפוף לו, יבוא גריל גז חייב באישור מכון התקנים.
כאשר מגיע גריל ללא אישור כזה, עמיל המכס נדרש לפנות למכון התקנים ולהוציא את האישור.
יש לזה עלות כמובן.

מצ"ב קישור:
http://62.219.95.10/TaarifHistory/MisimList.aspx?pratmeches=732111000&valuedate=20170323&helek=15

אורי

נדב42
24-04-17, 15:44
אורי, אתה באמת רוצה להכנס לזה בפורום פומבי, ובלי שבדקת את פרטי המקרה ?

אם עמיל המכס היה עושה את העבודה שלו, לא הייתי מצייץ.
במקום זה הוא שלח אותי להשיג אישור תקן למכשיר. מכיוון שזה לא מכשיר שנמכר בארץ, אז ברור שלא יכול להיות לו אישור תקן, ולא יוכל להיות עד שאקבל את המכשיר לידיי, סוג של ביצה ותרנגולת, ולא עזר לי לנסות להסביר את זה.

השקעתי בסוגייה כמה שעות של שיטוטים ברשת ואז גיליתי שאפשר לקבל פטור מתקינה אם מדובר בפריט אחד, פיסת מידע שהייתי מצפה שעמיל המכס ידע ויידע אותי. מרגע שמצאתי את ההליך הנכון זה גזל ממני רבע שעה של מילוי טופס מקוון והצהרת שימוש פרטי/שחרור מאחריות, ולמחרת הפטור חיכה לי בתיבת הדואר האלקטרוני. בלי קשרים, פרוטקציה או קומבינה.

עמיל המכס לא עשה את עבודתו, אלא העביר אותה אלי תוך בזבוז זמן יקר, ובכל זאת נאלצתי לשלם עמילות מכס. אתה לא יכול להאשים את המכס או את המדינה בכך - עמיל המכס הוא עובד/נציג החברה שלכם.
הזמן המבוזבז הזה גם עלה אח"כ בדמי אחסנה. למרות שהעיכוב היה שלכם אני שילמתי את המחיר (כי המכשיר היה , כאמור, בן ערובה שלכם). אתה לא יכול להאשים בזה את המכס או כל רשות אחרת. העיכובים היו בצד של יושופס לאורך כל הדרך, ולמרות שהצגתי את הדברים בצורה ברורה עדיין נאלצתי לשלם את המחיר.

וכמובן שכלל לא היה תשלום למכס, כי המכשיר עלה פחות מ- $75 ...

נציגת השירות היתה אמנם נחמדה ונעימה לאורך כל הדרך, אבל זה לא מנע את התחושה שמז***ים אותך בת*ת, ובחיוך גדול. כי הם יכולים.

אז שוב, אני ממש ממליץ לך לבדוק את הפרטים לפני שאתה כותב בפורום פומבי ...

נדב.

lizard
24-04-17, 16:25
למכונאי שלי אין בעיה עקרונית בזה שאביא את החלקים שלי. והסיכום איתו הוא שהוא לא אחראי לחלקים או לתאימות שלהם לרכב.

orib
24-04-17, 16:30
אורי, אתה באמת רוצה להכנס לזה בפורום פומבי, ובלי שבדקת את פרטי המקרה ?

אם עמיל המכס היה עושה את העבודה שלו, לא הייתי מצייץ.
במקום זה הוא שלח אותי להשיג אישור תקן למכשיר. מכיוון שזה לא מכשיר שנמכר בארץ, אז ברור שלא יכול להיות לו אישור תקן, ולא יוכל להיות עד שאקבל את המכשיר לידיי, סוג של ביצה ותרנגולת, ולא עזר לי לנסות להסביר את זה.

השקעתי בסוגייה כמה שעות של שיטוטים ברשת ואז גיליתי שאפשר לקבל פטור מתקינה אם מדובר בפריט אחד, פיסת מידע שהייתי מצפה שעמיל המכס ידע ויידע אותי. מרגע שמצאתי את ההליך הנכון זה גזל ממני רבע שעה של מילוי טופס מקוון והצהרת שימוש פרטי/שחרור מאחריות, ולמחרת הפטור חיכה לי בתיבת הדואר האלקטרוני. בלי קשרים, פרוטקציה או קומבינה.

עמיל המכס לא עשה את עבודתו, אלא העביר אותה אלי תוך בזבוז זמן יקר, ובכל זאת נאלצתי לשלם עמילות מכס. אתה לא יכול להאשים את המכס או את המדינה בכך - עמיל המכס הוא עובד/נציג החברה שלכם.
הזמן המבוזבז הזה גם עלה אח"כ בדמי אחסנה. למרות שהעיכוב היה שלכם אני שילמתי את המחיר (כי המכשיר היה , כאמור, בן ערובה שלכם). אתה לא יכול להאשים בזה את המכס או כל רשות אחרת. העיכובים היו בצד של יושופס לאורך כל הדרך, ולמרות שהצגתי את הדברים בצורה ברורה עדיין נאלצתי לשלם את המחיר.

וכמובן שכלל לא היה תשלום למכס, כי המכשיר עלה פחות מ- $75 ...

נציגת השירות היתה אמנם נחמדה ונעימה לאורך כל הדרך, אבל זה לא מנע את התחושה שמז***ים אותך בת*ת, ובחיוך גדול. כי הם יכולים.

אז שוב, אני ממש ממליץ לך לבדוק את הפרטים לפני שאתה כותב בפורום פומבי ...

נדב.

מוזמן להעביר לי את הפרטים המלאים שלך בהודעה פרטית ואדאג שיבדק

ד ו ר ו ן
24-04-17, 18:12
מוסכי מאזדה \ טויוטה \ לקסוס לא מאשרים כלל לבוא עם חלפים מהבית. ב.
יותר מפעם אחת באתי למוסך עם חלקים שאני רכשתי.
כשהמוסך היה שקט לגבי מקור החלף, אף פעם לא הייתה בעיה.

יתרה מכך, כשהזדמן לי פעם-פעמיים לקבל חלקי טויוטה מקוריים בהנחה גדולה יותר מאשר המוסך מוכר, הם גם הסכימו להרכיב.

מוסך שמחזיק מעצמי ובטוח באיכות השירות, לא מפחד מזה שתביא חלק, כל עוד הוא מקבל את איכותו.

IlanHadar
24-04-17, 18:57
דורון צודק (גם חנן לעיל), אבל זה תהליך, הרבה מאוד מוסכים עדיין יגידו לך שלא מסכימים (כמו שצויין כאן) כי הם מפסידים את הרווח שלהם על חלקים, שזה יכול להיות הרבה כסף.

זה אחד המפתחות לשינוי, ככל שיש יותר מוסכים שיסכימו לעניין, ישתפו פעולה וגם יחתמו על הניירת הדרושה ליבוא, ככה נוכל להילחם בעניין של הגזלנים בענף שהרבה שנים עשקו אותנו.

אמרתי לפני כמה עשרות תגובות כאן, זה שינוי שיקרה, כיוון שזה הרבה כסף שכולנו שילמנו / משלמים לחינם, אנחנו נמשיך לקנות חלקים ברשת, נמצא את הדרכים להביא לארץ ללא מיסי עננים ונמצא מוסכים ישרים והגונים שירכיבו את החלקים.
יש התנגדות והיא תימשך, אם על ידי משרדי הממשלה, יבואנים, משלחים מוסכים ועוד, הם יפסידו בסוף, כי כוחות השוק חזקים מכולם, גם מתקנות מושחתות.

elibaba
24-04-17, 21:53
דגש לגבי שיפיטו למי שלא הבין/מכיר : זהו שירות המשלוחים היחיד (ככל הידוע לי) שבו אתה הקונה מצהיר מה בחבילה, ודי לחכימא.

Sent from my A0001 using Tapatalk

ronbs
26-04-17, 11:14
שאלה ל
אורי בנימיני מנהל יושופס מוטורס

שלום אורי,
שלחתי בעבר המון חלקי רכב בפחות מ 75$ ללא עיכובים
תמיד קיבלתי את החלק בזמן ובבית

רציתי לברר מה המדיניות לגבי החזרת חלק לא תקין שהזמנתי בארצות הברית
על החלק שולם מכס כחוק
אם אני מחזיר את חלק הלא תקין למוכר והמוכר שולח לי בחזרה את החלק התקין לכתובת בארצות הברית
האם אני צריך לשלם שוב על המשלוח לישראל?
מה קורה עם המכס?

wonderd
26-04-17, 11:28
יותר מפעם אחת באתי למוסך עם חלקים שאני רכשתי.
כשהמוסך היה שקט לגבי מקור החלף, אף פעם לא הייתה בעיה.

יתרה מכך, כשהזדמן לי פעם-פעמיים לקבל חלקי טויוטה מקוריים בהנחה גדולה יותר מאשר המוסך מוכר, הם גם הסכימו להרכיב.

מוסך שמחזיק מעצמי ובטוח באיכות השירות, לא מפחד מזה שתביא חלק, כל עוד הוא מקבל את איכותו.

זה לא ממש קשור אמנם לשירשור המקורי..
אבל אתה קצת טועה - המוסכים מרוויחים גם על החלקים ולכן רובם לא מסכימים שתגיע עם חלקים מ"הבית".
היה לי מקרה שבו מוסכניק לא הסכים להרכיב אצלי חלק שאני הבאתי, כשהסכמתי שיביא חלק ויתקין - הלך לאותה חנות שבה אני קונה וקנה משם את אותו החלק בדיוק.. הכל מול העיניים שלי.
ההסבר שלו פשוט ומתחלק לשני דברים -
1. אחריות - במקרה של תקלה עם החלק על מי תחול עבודת ההחלפה?
2. הרווח שהמוסכניק מפסיד כשאתה מביא לו חלקים מהבית.

yehuda75
26-04-17, 11:31
ממה שאני מכיר. ההצהרה של החלק החדש צריכה להיות 0 דולר מסיבת החלפה ולכן לא חלה עליך עלות.

נדב42
26-04-17, 11:32
אין שום סיבה שחברת השילוח תספוג כאן עלויות, אלא אם כן המוצר נפגע במשלוח.
אם מישהו אמור לספוג כאן עלויות הרי זהו המוכר.

לגבי תשלום המכס, זו באמת שאלה מעניינת, נמתין לתשובה המוסמכת ...

חנן-ג'יפולוג
26-04-17, 11:35
זה רשום באתר המכס.
תיקון באחריות לא מחויב במכס.
החלפה לחדש באחריות, תשלום מכס מחדש.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

ronbs
26-04-17, 12:00
אם אתה שולח את החלק דרך שירות המשלוחים הגלובלי של eBay אתה מקבל החזר גם על המשלוח וגם על המכס
אז יש פה יתרון לשרות הגלובלי של eBay

ד ו ר ו ן
26-04-17, 13:53
זה לא ממש קשור אמנם לשירשור המקורי..
אבל אתה קצת טועה - המוסכים מרוויחים גם על החלקים ולכן רובם לא מסכימים שתגיע עם חלקים מ"הבית".
מה הטעות אם זה קורה בפועל?

המוסכים שאתה מגיע אליהם לא מוכנים.
המוסכים שאני מוכן שיגעו לי ברכב כן מוכנים, מבין את ההבדל?

Pageup
26-04-17, 15:09
לפני הרבה שנים הייתי צריך להחליף קלאצ לטרנו.
חבר שהחליף במוסך מסויים כמה שבועות לפני שילם
סכום מופרך.
הגעתי למוסך שאלתי אותו, אם אני מביא קיט כזה וכזה
כמה תעלה לי העבודה? נתן סכום (סביר), אבל אני לא
נותן אחריות על החלקים.
אז שאלתי אותו כמה יעלה לי הכל כולל הקיט הספציפי?
פתאום המחיר ירד בצורה משמעותית (ביחס לחבר)
והוא לקח בערך 10% רווח על הקיט (שווה את האחריות).
לכן, לפעמים זה שווה רק לצורך המו"מ.
בעל המוסך יבין שהוא הולך להפסיד עבודה ויוריד את
עלות החלפים (למרות שעם היבואנים בארץ, לא תמיד
הוא יכול בכלל להוריד למחיר סביר).

wonderd
27-04-17, 06:32
מה הטעות אם זה קורה בפועל?

המוסכים שאתה מגיע אליהם לא מוכנים.
המוסכים שאני מוכן שיגעו לי ברכב כן מוכנים, מבין את ההבדל?

יכול להיות שנפלת על מוסכים מהבודדים שמוכנים לבצע את זה, אני אשמח לשמות של שניים כאלה, גם אני אלך לטפל שם..

amirk
27-04-17, 12:08
שלום לכולם,

בשורות טובות,
אורי
אורי היקר,
טענותיך לא עולות בקנה אחד עם העובדה שעבור חבילה המכילה כיסוי פלסטיק למפתח בעלות של 3 דולר, שרות הלקוחות שלכם ידע מראש, לא אקראי, שהחבילה תעבור מפקח ותחויב בעלות נוספת של 150 שקל.
כנראה שיש משהו בטענה על שינוי מדיניות מכוון מצידכם שעלתה בשרשור זה.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

boaz avrahami
27-04-17, 12:43
אמיר ואחרים
אני לא בטוח שאורי קורא כאן דרך קבע אלא מקבל התראות בכל פעם שנרשם באינטרנט המילה יושופס או ushops.
לכם כל פעם שאתם רושמים משהו הקפידו לאזכר את השמות הללו בשביל שזה יקפוץ אצלם

yoni_0000
28-04-17, 13:18
קוריוז

הזמנתי נעילה דרך אמאזון עם משלוח שלהם. להלן פירוט עלויות:

114557

ב16 באפריל הזמנתי, ב-24 קיבלתי הודעה שהנעילה נעצרה במכס וכבר התחלתי לפחד.. היום בבוקר היא הגיעה, בלי בעיות, בלי תשלום אקסטרה.

yehuda75
28-04-17, 13:32
אמזון לומדים כרגע את כל נושא המשלוחים לישראל. זה כבר תקופה שהם שולחים מלא מוצרים בעלות מסובסדת של 8 דולר עד לישראל. השרשרת טיימינג שלי הגיעה לארץ בעלות כזו וכך גם מעל 10 חבילות אחרות. מאחורי הקלעים אתה לא יודע את מי חייבו...יש מצב שמישהו עושה על אמזון קופה.

boaz avrahami
28-04-17, 13:52
אתם משעשעים.
המחירים שגופים מסחריים משלמים על הובלה ושרותי עמילות מכס לא מזכירים את המחירים שאנחנו משלמים כלקוח פרטי...

אם הם משלמים חצי דולר לקילו ניפחי אז הם משלמים יקר. על זה יש עוד קצת הטלי דלק וחרטוטים אחרים.
הדבר היחיד שהם משלמים כמו כולם זה מיסים

lizard
28-04-17, 15:50
היום לכל אתר רציני יש את תוכנית המישלוחים שלן ואת החברת משלוחים שלו. אמזון זה ups, איביי נדמה לי פדאקס או ups ועלי אקספרס זה פדאקס אם אני זוכר נכון. העיקרון אני תמיד מעדיף לעבוד עם המשלוחים של האתר והתוכנית שילוח שלו. החברות משלוחים לא מתעסקות איתם ולא עושות להם תרגילים.

IlanHadar
28-04-17, 16:06
גם על אמזון עושים סיבוב כאן, הנה הסיפור:
הוזמן רסיבר לקולנוע ביתי, נשלח במשלוח הרגיל האיטי. נשלח על ידי אמזון ב UPS.
בגדול יש תקנה שכל מכשיר עם וויפיי צריך אישור משרד התקשורת, לא משנה שאותו דגם נמכר בארץ בפי שלוש מחיר כמובן.

הגיע המכשיר, ללא בדיקה, כמובן, כי אמזון לא היו משלמים ל ups מס עננים, המחיר פיקס.

אבל הגיע עם נזק, טלפון לאמזון, אדוני אין בעיה שולחים אחד דחוף עכשיו, הכל עלינו.
ומה אתם חושבים קרה? נשלח דחוף ב UPS, נעצר לשבועיים לאישור המפגר, כי UPS יכלו לעשות קופה על חשבון אמזון.

אז כן זו שחיתות, אם יש תקנה היא חלה על הכל, לא רק היכן שמישהו מרוויח.

boaz avrahami
28-04-17, 16:42
אילן , אתה באמת חושב שככה העסק עובד ?

חשבתי שאתה קצת יותר אינטיליגנט.
לפחות אתה לא חושב שרק משרד התחבורה מתנכל לך.
זה יקל על הרופא

IlanHadar
28-04-17, 19:54
נכון בועז זריקות כבר לא עוזרות גם, ככה זה שמחזיקים ג'יפ במדינתנו...

לא הבנתי מה מפריע לך בסיפור שלי שהוא עובדתי? תסביר בבקשה למה פעם כן יש צורך באישור ופעם לא, באותו מכשיר עם אותו משלח, אשמח להבין.

boaz avrahami
28-04-17, 22:18
כי יש עמילי מכס דרג ג בחלק מהחברות במחלקות הפרטיות.
כעיקרון אין צורך באישורים לתקן wifi ביבוא פרטי

IlanHadar
28-04-17, 22:37
כן בועז בדיוק כמו העיקרון אנחנו גרים במדינה בא אין שחיתות.

תקרא (ארוך):
https://www.hometheater.co.il/vt244669.html

הם דורשים אישור על יבוא פרטי איך ומתי שבא להם, בעיקר אם אמזון משלמת להם.
ותסכים איתי שזה יבוא פרטי שני המקרים שלי.

אז אכן כעצתך אני פרנואיד, אבל לפחות תדייק בתשובות.

boaz avrahami
28-04-17, 23:06
אילן, לא יודע מה היו התקנות אז.
אתה כל הזמן מתעצבן שאתה נתקע כי אתה לא מכיר את הרגולציה בתחומים שאתה מיבא.
זה שאין צורך באישור לא אומר שזה נכנס חלק.
בחברות שעושות שחרור מרוכז על פי ניירת ( להבדיל מהדואר שאין לו מושג מה יש בחבילות והמכס בודק לכאורה הכול ובפועל רק מדגמית), עמילי המכס אחראיים על הדיווח למכס ולסדר אישורים או פטורים לציוד שמגיע.
לפי הסיווג מכס ( שהיצואן מצהיר עליו) רואים שהפריט מכיל רכיב אלחוטי ועכשיו צריך להמציא מפרט טכני של המכשיר למשרד התקשורת בשביל לקבל פטור מרשיון פרטני.

במקום כל הזמן לחשוב שאתה נרדף אולי עדאי שתשקיע קצת זמן בשביל להבין איך העסק עובד.
אולי זה יחסוך לך תיסכולים וכסף מיותר

tallevi
29-04-17, 00:38
קצת תאכלס...אני חושב לקנות בולמים אחוריים. למה לצפות?

טל.

boaz avrahami
29-04-17, 03:51
צפה לטוב ותתכונן לרע.
כעיקרון בולמים ללא קפיצים צריכים לעבור בלי בלבולי שכל

lizard
29-04-17, 10:45
לפני שאתה רץ לקנות, איזה בולמים אתה רוצה ולאיזה רכב?

tallevi
29-04-17, 15:30
לפני שאתה רץ לקנות, איזה בולמים אתה רוצה ולאיזה רכב?

לא משהו מיוחד, משהו שיתאים להחליף את הבולמים האחוריים בניסאן טראנו שלי. הרכב מוגבה אז מידות הבולם צריכות להיות 68X42 ס"מ.
ראיתי בולמים שירדו מסילברדו (http://www.ebay.com/itm/2000-2017-RANCHO-SILVERADO-SIERRA-AVALANCHE-1500-REAR-SHOCKS-NTO-LIST-148-EACH-/201499660563)לטובת הגבהה ונראה לי שהם פחות או יותר במידה שאני מחפש. שלחתי שאלה למוכר.
יש לך משהו להציע?
מישהו יודע מה המידות של בולם אחורי מקורי של סילברדו?

טל.

lizard
29-04-17, 16:35
תדבר עם יריב קלר ברוך

boaz avrahami
29-04-17, 16:59
תדבר עם יריב קלר ברוך

תסביר למה בבקשה.

lizard
29-04-17, 17:00
כי הוא מביא חלקים ממש בזול יחסית. רציתי בולמים לגראנד שלי. להביא ישירות מאיביי היה אולי מאה שח זול יותר מלקנות ממנו. לא שיקול בכלל.

boaz avrahami
29-04-17, 17:05
כי הוא מביא חלקים ממש בזול יחסית. רציתי בולמים לגראנד שלי. להביא ישירות מאיביי היה אולי מאה שח זול יותר מלקנות ממנו. לא שיקול בכלל.

תן דוגמאות בבקשה. דבר במספרים.
אני מכיר חשבון אחר לגמרי ואשמח לראות שיש אלטרנטיבות שנותנות פייט

lizard
29-04-17, 17:08
לא יודע על -כל- המוצרים שלו אבל בולמי פוקס לWJ שלי עלו בסביבות 2200 אחרי מע"מ כשבמקום אחר בארץ רצו 2400 לפני מע"מ ובאיביי זה עלה בערך אותו דבר. כולל משלוח לא כולל מיסים. אז היה לי שווה לקנות דרכו, לקבל באותו רגע ולא להסתבך עם הייבוא.

boaz avrahami
29-04-17, 17:56
אתה מדבר על סט של 4?

lizard
29-04-17, 18:12
2 קדמיים.

bezzat
29-04-17, 18:58
קוריוז

הזמנתי נעילה דרך אמאזון עם משלוח שלהם. להלן פירוט עלויות:

114557

ב16 באפריל הזמנתי, ב-24 קיבלתי הודעה שהנעילה נעצרה במכס וכבר התחלתי לפחד.. היום בבוקר היא הגיעה, בלי בעיות, בלי תשלום אקסטרה.

יוני,
טיפ קטן.
שער ההמרה מאמזון איך לומר למשהו..הייתי אומר גרוע
אז בפעם הבאה שאתה מזמין מאמזון תשלם במטבע המקומי US,Eur וכ"ו....בהתאם למקום הרכישה.

boaz avrahami
29-04-17, 20:19
2 קדמיים.

זה בולמים שעולים בארהב כ 200 דולר?

lizard
29-04-17, 20:20
אולי. אבל לפני משלוח ומיסים.

boaz avrahami
29-04-17, 20:23
אולי. אבל לפני משלוח ומיסים.

אז לדעתי קרעו לך את הצורה במחיר וההמלצה שנתת רעה...

lizard
29-04-17, 20:31
אז אל תקנה אצלו. אני ביררתי לפני ולטעמי הדיל השתלם בשקלול מלא וכולל של כל הנתונים

yoni_0000
29-04-17, 21:05
אז לדעתי קרעו לך את הצורה במחיר וההמלצה שנתת רעה...

בועז אלו המחירים של הפוקס בארץ. 100 לפה 100 לשם.

boaz avrahami
29-04-17, 21:16
נכון בארץ.
אם אתה מביא לבד זה יחסוך לא מעט

lizard
29-04-17, 22:06
או שאתה תתקע עם משרד התחבורה ותתחיל לחפש את האחות שהם רוצים שתוכיח שאין לך.

כשאני בדקתי, ההבדל היה אולי 500 שח לפני מיסים. כל בולם עלה בסביבות 700 שח לפני משלוח ומיסים. נגיד 1400 שח לזוג. משלוח ומיסים עוד 800 לפחות? הגענו לסכום. אגב, ב2400 ששילמתי גם קניתי גזיבו ב250 אז בתכלס הם עלו פחות. סביבות 2150 שח. היבואן רצה 2400 לפני מע"מ.

עם כל הכבוד, יריב לא עובד בחינם ואם העלות שלו היא עוד 200-300 שח - בשבילו אני מוכן כי הוא באמת נותן שירות טוב ובחור אחלה.

boaz avrahami
29-04-17, 22:14
מיכה
זוג פוקס אדוונצ׳ר 2.0 ל wj עולים באמזון 199 דולר.
אצלך בפתח הבית משוחרר כולל מיסים ומעמ ובלי בלבולי מוח 1550 שח.
גם אם אחותך תרצה ימכרו לה זוג.

זה 650 שח הפרש שכנראה היו יכולים להיות אצלך בכיס

lizard
29-04-17, 22:54
אני לא ראיתי את זה במחיר כזה. אולי טעיתי וחשבתי שמדובר על בולם אחד כשהם היו 2 אבל למיטב זכרוני, ההבדל לא היה מספיק משמעותי כדי לגרום לי לקנות בחול ותאמין לי שאין לי שום עכבות לעשות את זה.

נדב42
29-04-17, 23:07
יצא לי להזדקק ל"שרות" של יריב. זכיתי לנפנוף ישראלי טיפוסי. לא הייתי משלם שקל נוסף. עבור שרות כמו של "איש שטח" (בכוונה בחרתי תחום מוצרים אחר) הייתי מוכן לשלם יותר, אבל לא במקרה הזה.

boaz avrahami
01-05-17, 12:31
בהמשך לשרשור הזה וכמה שיחות אוף ליין עם חברים שפנו אלי בעת האחרונה, הוצאתי מכתה לחברת יושופס ( USHOPS ) בבקשה להבהיר את מהות השינויים שחברים מתארים כחווית רכישה לא נעימה.

ברגע שאקבל תשובה רישמית אשמח לפרסמה.
זו הפניה שהועברה אליהם דרך האתר שלהם:

________________________________________ ___

לחברת יושופס שלום

אני פונה אליכם בשם מספר חברים הגולשים באתר ג'יפולוג ואשר נוהגים לייבא באמצעתכםחבילות רבות המכילות חלפי רכב.
מזה תקופה מסוימת מורגשת הרעה בתנאי היבוא דרככם כפי שעולה באתר מתלונות רבות של חברים.
טרם תקופה זו כל החלפים אשר היו מופיעים תחת נוהל מס' 20 של משרד התחבורה כשחרור מהיר, השתחררו באופן מידי וללא סיבוכים מיותרים.
לאחרונה אנו נתקלים בכך שכל חבילה אשר מכילה חלפי רכב לכאורה מעוכבת לבדיקה פיזית, גם אם תכולתה מופיעה ברשימת השחרור המהיר, דבר הגורר איתו הן עיכוב מהותי בזמן המשלוח וכן עלויות נוספות לא מתוכננות כגון דמי אחסנה ועוד.
בנוסף, אף אחד מהחברים שפנו אליכם ישירות באמצעות שירות הלקוחות שלכם לא קיבל כל אסמכתא לכך שבאמת הייתה בדיקה פרטנית לחבילה שלו וחלק מהחברים אף נוכח בכך שמיד עם התשלום התמוהה הזה חבילתו "שוחררה" מה שמעורר חשד שהחבילה בכלל לא הייתה מעוכבת.
מאחר וההתנהלות החדשה משנה את תנאי המשחק ומכניסה עלויות חבויות שמתגלות רק כאשר הלקוח כבר שבוי בידכם ואתם אוחזים ברכושו אנחנו פונים אליכם לקבלת הבהרות בעניין טרם נסיק מסקנות בדבר המשך הכדאיות לייבא באמצעותכם.
לאור האמור לעיל נודה לכם על קבלת הסבר מעמיק על תהליכי היבוא, מה השתנה לאחרונה וכיצד אנו כלקוחות יכולים להימנע מעלויות נוספות שלא נלקחו בחשבון בזמן היבוא.

פניה זו אליכם תפורסם באתר האינטרנט כמו גם תגובתכם.

בברכה
בועז אברהמי

נדב42
01-05-17, 12:41
בהצלחה...

מוזמן להעביר לי את הפרטים המלאים שלך בהודעה פרטית ואדאג שיבדק

העברתי לו את הפרטים לפני שבוע, עדיין ממתין להתייחסות רצינית ...
אעדכן אם/כאשר תהיה כזו ...

IlanHadar
01-05-17, 19:28
אני בהלם המומה, צריך קלאץ לאלפא רומאו וראיתי שזה לא ברשימת השחרור המהיר, הכצעקתה? מה ההיגיון? זה בטיחותי?

בועז - יש לך הזדמנות לצאת חבר, מה עושה?

boaz avrahami
01-05-17, 20:03
מגיש בקשה כמקובל.
יאשרו לך בכמה שעות.
אין צורך באישור מוסך

IlanHadar
01-05-17, 20:14
כאילו לגשת לשם, לתת ולחזור אחרי כמה שעות?
יש שם גם סימון משבצת - הודעת דואר, מניח שאפשר בלי זה להגיש? כבר ברכישה?

אני משתדל לא להיות כרגיל ולהגיד היכן ההיגיון בחסם יבוא על מצמד, רק בגלל שאתה נחמד אליי.

boaz avrahami
01-05-17, 22:11
האמת, אני לא הייתי טורח להוציא אישור ו"לוקח סיכון".
למה במרכאות?
כי למרות שזה לא ברשימת השחרור המהיר, מנסיוני יש בקשות אישור אך ורק כשמדובר בחלקי בטיחות ואם הניירת תצורף לחלק ויהיה רשום קלאץ' זה אמור לעבור.
מצד שני כמעט שנה לא הבאתי חלפים מהותיים לרכב שלא באמצעות חברים במזוודה.

מצד אחד יש את הנוהל המקל (המדיניות החדשה) אבל מצד שני יש את מה שקורה ביושופס. קשה לי להגיע עדיין למסקנות.

מה שכן, כנראה שהייתי מביא בדואר או מאמזון אם אפשרי.
לא חברות השילוח המהיר וכרגע עד להבהרות מיושופס ( USHOPS ) הייתי נמנע גם מהם.
עם שיפיטו אין לי נסיון בכלל אבל אני מבין שלך יש חיובי.

בכל מקרה אם יתקע יש לי כמה דרכים להשיג את מי שאחראי לכך ואנסה לסייע.

אגב, אם תסמן בדואר התשובה שתקבל עשויה לקחת זמן לא ידוע ולאו דווקא בגלל השירות של משרד התחבורה . הדואר ממש איטי.
ראה סיפורו של אריאל או יהודה שחיכו למכתב שבועיים.

IlanHadar
01-05-17, 23:35
התלבטות לא קטנה ומאוד מעריך העצות בועז.

הקלאץ באלפא מחליק, קלאץ תחליפי באיטליה 140 דולר.
קלאץ מקורי יוצא אותו מחיר כמו בארץ, בערך 1,500 ש"ח.
קלאץ מחוזק יוצא מחיר גבוה יותר מהקלאץ המקורי בכ- 500 ש"ח, לפני מיסים.... (אותו אני רוצה אבל לא משתלם כלכלית)

דווקא במקרה הזה נראה שאלך על מצמד מקורי של אלפא, בארץ (לא מאמין שאני אומר את זה). כבר אמרתי בעבר שיש בסמל"ת חלקים שלא שווה להביא מחו"ל ויש חלקים שאתה רואה המחיר שלהם ואומר לא יכול להיות.

נשאר לבחור מוסך...

נדב42
01-05-17, 23:41
במחיר של המיסים אתה יכול לטוס לסופ"ש באיטליה ולחזור עם מזוודה מעט כבדה יותר ...

boaz avrahami
01-05-17, 23:43
כל הכבוד לסמל״ת שמוכרים במחירים תחרותיים.
אין התלבטות- תפרגן להם על ההגינות ותהנה מחלק עם אחריות מקומית.

אני מקווה שגם בג׳יפ התמחור שלהם כזה אטרקטיבי

IlanHadar
01-05-17, 23:49
אכן נדב פעם הבאה שאני באירופה אביא כמה חלקים.

כן בועז גם בחלפים של ג'יפ יש הפתעות אצלהם, לשני הכיוונים.
למי שלא מכיר באתר של פיאט ישראל ניתן לבדוק מחיר חלקים לפי מק"טים לכל המותגים שלהם.

boaz avrahami
01-05-17, 23:51
ויש גם חלפים לרכבים קשישים בני 15 ומעלה?

תודה על העדכון

moriseven
02-05-17, 00:22
בעבר כאשר חלק של רכב היה עובר את הבדיקה של נציג משרד התחבורה( גם אם החלק היה ברשימה של השחרור מהיר) על החבילה הייתה מופיעה חותמת מאושר משרד התחבורה.
בחבילות שהגיעו עם USHOPS וחייבו אותי כביכול על בדיקה של הנציג לא הופיעה החותמת.
גם בחבילה שהגיעה עם שרות הגלובלי של אי ביי וגם עצרה כביכול לבדיקה, לא הופיעה החותמת.
לדעתי החברות מצאו שיטה איך לעשוק אותנו עוד.

asafk
02-05-17, 13:43
וחשוב לומר שלא רק בפיאט - כל היבואנים חייבים לפי חוק לפרסם מחירון לכל החלקים שהם מחזיקים. זו יוזמה של משרד התחבורה (המושחת, שדואג רק ליבואנים, שמתעמר באזרחים, שיכור כוח ועוד סופרלטיבים שכתבתם) כדי לעודד תחרות.

בקיצור זה כלי שימושי שחשוב לעשות בו שימוש מושכל.

אסף.

IlanHadar
02-05-17, 15:40
אסף הגישה שלך בעד המשרד עדיין לא מסתדרת לי.

היו הרבה ניסיונות לשנות את מה שקורה בשוק הרכב, רפורמת זליכה ועוד, מספיק לקרוא מה קרה לרפורמות האלה להבין את ההתנגדות של גופים מושחתים.

עדיין יש חסמים שונים ומשונים בענף, שהם חוסמי תחרות. אתה כבר יודע את דעתי שיש שינוי בענף והוא ימשיך, כי כוחות השוק חזקים יותר.

במצב שאני לא יכול ליבא מצמד מחו"ל בצורה חופשית, ללא צורך לרוץ למשרד התחבורה וחשש שיעצור במכס למס עננים ברור שעדיין יש חסמים, חסמים שלא עוזרים לצרכן, חסמים ששומרים על יבואני המצמדים מין הסתם.

boaz avrahami
02-05-17, 16:35
אם יש משרד אחד שזז ומקדם תהליכים לטובת האזרח בישראל הלא הוא משרד התחבורה.
לא נתפש שאני אומר את זה אבל זו המציאות

asafk
02-05-17, 18:26
אני לא בעד המשרד וזו אולי טעות שמתאפשרת בגלל שאני מנסה להסתכל על פעולותיהם באופן אובייקטיבי ובלי להניח מראש שכולם שם ובעצם כל מי שמקבל משכורת מהמדינה - מושחתים עצלנים ורשעים.

אסף.

boaz avrahami
04-05-17, 17:39
בהמשך לשרשור הזה וכמה שיחות אוף ליין עם חברים שפנו אלי בעת האחרונה, הוצאתי מכתה לחברת יושופס ( USHOPS ) בבקשה להבהיר את מהות השינויים שחברים מתארים כחווית רכישה לא נעימה.

ברגע שאקבל תשובה רישמית אשמח לפרסמה.
זו הפניה שהועברה אליהם דרך האתר שלהם:

________________________________________ ___

לחברת יושופס שלום

אני פונה אליכם בשם מספר חברים הגולשים באתר ג'יפולוג ואשר נוהגים לייבא באמצעתכםחבילות רבות המכילות חלפי רכב.
מזה תקופה מסוימת מורגשת הרעה בתנאי היבוא דרככם כפי שעולה באתר מתלונות רבות של חברים.
טרם תקופה זו כל החלפים אשר היו מופיעים תחת נוהל מס' 20 של משרד התחבורה כשחרור מהיר, השתחררו באופן מידי וללא סיבוכים מיותרים.
לאחרונה אנו נתקלים בכך שכל חבילה אשר מכילה חלפי רכב לכאורה מעוכבת לבדיקה פיזית, גם אם תכולתה מופיעה ברשימת השחרור המהיר, דבר הגורר איתו הן עיכוב מהותי בזמן המשלוח וכן עלויות נוספות לא מתוכננות כגון דמי אחסנה ועוד.
בנוסף, אף אחד מהחברים שפנו אליכם ישירות באמצעות שירות הלקוחות שלכם לא קיבל כל אסמכתא לכך שבאמת הייתה בדיקה פרטנית לחבילה שלו וחלק מהחברים אף נוכח בכך שמיד עם התשלום התמוהה הזה חבילתו "שוחררה" מה שמעורר חשד שהחבילה בכלל לא הייתה מעוכבת.
מאחר וההתנהלות החדשה משנה את תנאי המשחק ומכניסה עלויות חבויות שמתגלות רק כאשר הלקוח כבר שבוי בידכם ואתם אוחזים ברכושו אנחנו פונים אליכם לקבלת הבהרות בעניין טרם נסיק מסקנות בדבר המשך הכדאיות לייבא באמצעותכם.
לאור האמור לעיל נודה לכם על קבלת הסבר מעמיק על תהליכי היבוא, מה השתנה לאחרונה וכיצד אנו כלקוחות יכולים להימנע מעלויות נוספות שלא נלקחו בחשבון בזמן היבוא.

פניה זו אליכם תפורסם באתר האינטרנט כמו גם תגובתכם.

בברכה
בועז אברהמי

טוב אז היום בצהריים התקשר אלי מנכ"ל יושופס ומנהלת קשרי הלקוחות.
אביא כאן ברשותכם תקציר מצומצם לשיחה ארוכה וידידותית של בעל עסק שנאלץ להתמודד עם הבירוקרטיה המוכרת לרובנו והשירות שהעסק שלו מספק נפגע לדבריו שלא באשמתו.
בעקבות "פרצות" שזיהו אנשי המכס ומשרד התחבורה, מזה זמן מסויים שכמעט כל הפריטים המסווגים כחלפים לרכב נדרשים לשחרור פרטני של בודק משרד התחבורה אלא אם למשלוח הוצא אישור משרד התחבורה מראש.
לאור זאת, כל משלוח של חלפים למעשה מעוכב בפועל לבדיקה פיזית.
מה שהבודק משחרר מייד עובר הלאה (וסוחב איתו עלויות שהמשלח צריך לשלם לממן).
מה שלא מקבל שחרור מתבקש לקבל אישור משרד התחבורה ועד אז צובר עוד עלויות מן הסתם...

עלו כל מני רעיונות משני הצדדים שמחייבים בדיקה.
חלקם עשויים להיות ישימים בקרוב וחלקם ימתינו לאחר שתיגמר המהפכה של צו היבוא החופשי.

בנתיים הצעתי להם לספק שירות יחודי עבור לקוחותיהם של הגשת מסמכים במרוכז לאישור משרד התחבורה ואיסוף המקור ישר לשחרור.
שליח פעמיים בשבוע זה עסק לא יקר שישפר להם את רמת השירות ויתן להם יתרון מול כל התחרות.
החבילות של החלפים יעוכבו עוד כמה ימים לפני המשלוח לארץ ובזמן הזה יתקבל אישור מראש.
כך כשתגיע החבילה, המוכס עצמו יוכל לשחרר אותה במקום בעצמו בלי להמתין לבודק משרד התחבורה.

מצידם הם מעדיפים (בצדק) לשכנע את משרד התחבורה לעבור לאישורים ממוחשבים עם חתימה דיגיטלית.

הכדור כרגע במגרש שלהם ובכנות אני מבין את מצוקתם.
יחד עם זאת כדאי להבין שכרגע צפוי להיות לנו "מס עננים" בלתי צפוי - מהסוג שאנחנו לא אוהבים.
מי שיהיה לו אישור משרד התחבורה מראש ימנע ממס זה.
בהכרותי את משרד התחבורה - אם יהיה עליהם מבול של אישורים הם כבר ימצאו איך לשחרר את הלחץ והעבודה הסזיפית מעליהם...
אני ממליץ להגיש כל שטות לאישור.

מאידך, כולנו ילדים גדולים ומכירים את האלטרנטיבות.
בנוגע לדואר יש להתנהל בזהירות עם המעבר שלהם בימים אלו לבניין החדש.
אף אחד עוד לא חווה את השירות החדש שלהם.

אני מניח שיהיו לי עוד עידכונים בטווח של שבועיים מול יושופס.
אני מתכוון לפנות גם למשרד התחבורה כשיתפנה לי הזמן מעט לסגנן פניה.
אעדכן.

בועז

yehuda75
04-05-17, 18:04
צר לי בועז - אבל סיבנו אותך. הבעיה שלהם היא עם העמיל מכס ותו לא - כל שאר השרשרת הלוגיסטית שלהם מעולה!

כאמור, בחודש האחרון שלחתי 8 חבילות לארץ. 4 עם יושופס, 1 עם איביי ו 3 עם אמזון.

מהרגע שהחבילות הגיעו לארץ:

עם אמזון, שחרור מיידי מהמכס (באותו היום). שרשת טיימינג, פקקי מים וכ"ו.
עם איביי - שחרור מהמכס באותו היום.
עם יושופס - אכלתי סרטים וקנסות:

1. קאמשפט: נעצר ל 10 ימים. שילמתי 150 + 100. תנחש מה: הוא הגיע חלוד מאוד - היות ונפתח ולא אוחסן כראו לקראת גשמי הברכה בפסח. המוכר החזיר לי את הכסף אבל 500 ש"ח עבור עמלות ומשלוח נזרקו לפח יחד עם הקאמשפט.

הפעם הוצאתי אישורים, נסעתי גם במיוחד מהרצליה לתל אביב ומשם לנבת"ג על מנת למסור אותם - היות ואמרו לי שמאוחר מידי. מזל שאני בודק סטאטוס 3 פעמים ולכן הסברתי להם שאני יכול להספיק ואכן הגעתי פיזית ומסרתי את האישורים.

2. בוכנות: עוכבו לשבוע למרות האישורים.
3. מיסבים (למרות שזה פריט בשחרור המהיר) - עוכבו לשבוע.
4. אטם ראש מנוע (פריט בשחרור מהיר) - עוכב לשבוע. שוחרר היום.

* דרך אגב, אני חושב שללא התערבות של אורי מיושופס - הייתי מקבל בראש (150 ש"ח) על כל אחת מהחבילות.

כל יום דיברתי עם שירות הלקוחות, יצא לי המיץ...
צחוק הגורל שהחבילות של אמזון הגיעו ממש באותם ימים ולא עוכבו ולא אישורים ולא שטויות.
אין בעיה עם משרד התחבורה. יש בעיה עם עמיל המכס שלהם - חברת געש. לא יודע מה קרה - אולי הם תחת אזהרה. אין לי מושג. אבל 4 מתוך 4 חבילות נעצרות - כזה עוד לא היה לי.

לאחר 4 שנים וכ 70 חבילות דרך יושופס \ USHOPS. ושירות יוצא דופן שהוביל מהפכה צרכנית של ממש. אני סיימתי איתם.
שלושה שבועות לחבילה במשלוח "מהיר" עם הפתעות וריצות לאישורים. לא מתאימים לי גם אם אשלם קצת יותר לשירות אחר.

חבל מאוד! לרגע הרגשתי כמו באמריקה - אתה יודע, אזרח עם זכויות.

boaz avrahami
04-05-17, 18:14
יהודה, לא בלתי סביר שסיבנו אותי והאינפוט מהציבור הוא שיוביל את העדר לנתיב הנוח ביותר.
הבאתי דברים בשם אומרם...

בקרוב אמור להיכנס לכאן להגיב המנכל שלהם והוא יצטרך להתמודד עם התשובות.

כרגע, גם לאור השיחה איתו, יש כנראה בעיה ואולי כדאי לחשב מסלול מחדש.

אגב, איביי שחרור באותו היום?!?
עם GCX ?
אתה כנראה היחיד בארץ שזכה לקבל מהם שרות סביר

yehuda75
04-05-17, 18:24
שתי חבילות (אחת של איביי ואחת של אמזון) הגיעו דרך ARAMEX.
כל השאר דרך I Parcel

lizard
04-05-17, 19:29
עשית ביטוח לקאמשאפט? היית צריך לתבוע את יושופס. אתה קנית חלק שנהרס בתהליך....חא אשמת המוכר ולא אשמתך

asafk
04-05-17, 19:37
שילוח של חבילה יקרה יחסית הגיע מהר ויעיל עם GCX שחרור באותו יום כולל תשלום מסים ועמלת שחרור סבירה של 75 ש״ח טלפונית בכרטיס אשראי ואצלי בבית יומיים לאחר מכן.
לא רע.

אסף.

boaz avrahami
04-05-17, 19:56
על מה עמלת שחרור?
הגלובל לא מכסה הכול?

לי היו שני נסיונות רעים איתם.
ואפילו לא חלפי רכב

נדב42
04-05-17, 20:02
צר לי בועז - אבל סיבנו אותך. הבעיה שלהם היא עם העמיל מכס ותו לא - כל שאר השרשרת הלוגיסטית שלהם מעולה!

אין בעיה עם משרד התחבורה. יש בעיה עם עמיל המכס שלהם

לאחר 4 שנים וכ 70 חבילות דרך יושופס \ USHOPS. ושירות יוצא דופן שהוביל מהפכה צרכנית של ממש. אני סיימתי איתם.
שלושה שבועות לחבילה במשלוח "מהיר" עם הפתעות וריצות לאישורים. לא מתאימים לי גם אם אשלם קצת יותר לשירות אחר.

חבל מאוד! לרגע הרגשתי כמו באמריקה - אתה יודע, אזרח עם זכויות.

כל מילה בסלע.
בעיה נוספת שלהם היא שהם לא מסוגלים להודות בטעות/תקלה ולהגיב באופן ראוי, אולי בגלל ההתדרדרות המחפירה בשרות עמילות המכס שלהם. ואולי כי זה נוח להם לגבות ככה עוד כמה גרושים. עלי הם כבר הפסידו מאות דולרים בעלויות משלוחים שלא נעשו דרכם.

אגב, עדיין לא קיבלתי התייחסות רצינית לבזיון שהיה לי איתם, למרות שהעברתי לאורי, לבקשתו, את פרטי המשלוח. אני עדיין ממתין ...

בועז, אתה מתחיל להשמע כאן כמו יחצ"ן של יושופס. אני מכיר אותך כחבר מכובד בפורום וגם קצת מחוצה לו, ואני לא מנסה לרמוז או לקבוע כלום, רק לציין בפניך איך זה מריח ... החברה הזו לא שווה את הפגיעה בשמך הטוב ... 8 אג' שלי ...

נמרוד
04-05-17, 20:24
בועז, אתה מתחיל להשמע כאן כמו יחצ"ן של יושופס. אני מכיר אותך כחבר מכובד בפורום וגם קצת מחוצה לו, ואני לא מנסה לרמוז או לקבוע כלום, רק לציין בפניך איך זה מריח ... החברה הזו לא שווה את הפגיעה בשמך הטוב ... 8 אג' שלי ...

בועז לא צריך לענות לך, כי אתה הגזמת ומתכוון לחזור בך.

shachar
04-05-17, 20:31
בועז,
כל הכבוד על ההשקעה ועל השירות לקהילה.

IlanHadar
04-05-17, 20:44
חבר מכובד! :rolleyes:

לא יודע מה ההתעקשות על החברה זו, יש אלטרנטיבה טובה הרבה יותר שכבר הוזכרה כאן.

asafk
04-05-17, 20:47
על מה עמלת שחרור?
הגלובל לא מכסה הכול?

לי היו שני נסיונות רעים איתם.
ואפילו לא חלפי רכב

זה לא היה גלובל ולא איביי. סהכ סביר על מוצר של 1000 ש״ח לדעתי. רק בשביל החצי שעה עבודה שהנציגה שלהם השקיעה בי. אני לא מצפה שמישהו יעבוד במחיר נמוך מדי. זה גורם לו לחפש איפה להשחיל.

אסף.

נדב42
04-05-17, 20:53
נמרוד, כנראה שלא הבנת את הדברים כמו שהתכוונתי, אחרת אני משער שלא היית מגיב כך.
אני קורא שוב ולא כל כך מבין מה הקפיץ אותך

אני מתכוון לדברים שאני אומר, ולא מצליח למצוא איפה יש בהם פגיעה בבועז, אז לפחות אנסה להבהיר את עצמי:

בועז, אתה מתחיל להשמע כאן כמו יחצ"ן של יושופס.
...
רק לציין בפניך איך זה מריח ...
בסה"כ ניסיתי לשקף איך הדברים מרגישים כשקוראים אותם. זה לא אומר כלום על בועז אלא על איך הדברים שכתב מתקבלים, אצלי לפחות.
וכדי להבהיר עוד יותר, הוספתי:

אני מכיר אותך כחבר מכובד בפורום וגם קצת מחוצה לו, ואני לא מנסה לרמוז או לקבוע כלום,
לא חוזר בי מזה. אני באמת לא מנסה לרמוז כלום ובאמת חושב שבועז הוא חבר מכובד כאן.

החברה הזו לא שווה את הפגיעה בשמך הטוב ...
גם מזה אני לא חוזר בי. לבועז יש שם טוב אצלי, והחברה הזו לא שווה פגיעה בו.

למעט 8 אג' עברתי על הכל. אם אני מפספס משהו, אנא הצביעו בפני על הטעות.

בועז, אם נפגעת ממשהו שכתבתי אני מתנצל מראש כאן בפומבי, לא היתה שום כוונה לפגוע.
אם טעיתי אשמח לדעת איפה. אפשר כאן או בפרטי, אני לא מתחמק.

boaz avrahami
04-05-17, 20:54
אין לי בעיה לענות לנדב.
אנחנו מכירים ואני מבין מה הוא התכוון לומר.

אז בשביל מי שטיפה פחות מכיר אבהיר שאין לי שום קשר אישי או עיסקי או טובת הנאה או אפילו הנחה מהם.
לקוח ותיק שזוכר להם ימים טובים יותר ומנסה בצורה הוגנת לבחון את הסיטואציה.
צריך לזכור נדב שבסופו של יום עסקיהם יגדלו ככול שהערך המוסף שלהם מול חברות אחרות יגדל.
הם בניגוד למרבית המשלחים האחרים מבוססים על לקוחות פרטיים ואחראיים לגבי לחלק גדול ממהפכה צרכנית.
אני לא יודע לומר בוודאות מה הסיבות למה שאנחנו חווים עכשיו וכמה זה באמת באשמתם. גם להם יש פקידים וחוקים ובירוקרטיה.
מאוד קל בהנף קולמוס לחרב ביזנס של מישהו שטיפח במשך שנים ושירת אותנו יפה.
לאור השיחה הטובה שהיתה לי איתם וההרגשה שהם באמת רוצים אותנו כלקוחות ולא מתנשאים ומזלזלים אני מתנהל באחריות.

יחד עם זאת, שיקפתי לחלוטין את הנושא ושום דבר כולל הבעיות לא מוסתר.
צריך לתת לדברים להתבהר, כולל שינויים שקורים/ יקרו בקרוב בערוצים אחרים לרבות הדואר.
הדיון פתוח וחברי וכל אחד מוזמן להעלות בו אלטרנטיבות כי בסופו של יום אנחנו מחפשים לפתוח את הסתימה ולחסוך כסף.

אגב, למי שדרוש פתרונות יצירתיים יש גם את ג׳ו שתמורת עמלה הוגנת לגמרי יודע לעזור היכן שקשה.

גילוי נאות- אנחנו חברים

נדב42
04-05-17, 21:09
תודה בועז.

גם אני נהניתי מהשרות שלהם תקופה ארוכה, והמלצתי לכל חברי.
חבל שהם נותנים לעמילי המכס שלהם לקלקל להם את העסק.
וחבל שהם לא לוקחים אחריות על המחדלים של עמילי המכס.

וחבל עבורם שבעבור חופן זוזים קטן, אני כבר לא איתם, וגם חברי לא, וכנראה שרבים אחרים מכל מיני סיבות אחרות שקשורות בסופו של דבר לעמילות המכס. כל שאר המנגנון שלהם עובד יפה.

boaz avrahami
04-05-17, 21:26
נדב, זה כנראה יותר מורכב ממה שאתה מדמיין.
הם ערים לעניין ואם זה היה פתיר בקלות כזו אז מן הסתם הם כבר היו פותרים את הנקודה.

נדב42
04-05-17, 21:46
בועז, המקרה שלי איתם בכלל לא קשור לחלקי רכב.
עמיל המכס שלהם שלח אותי להביא מסמכים שלא יכולים להיות קיימים (אישור תקן למכשיר שלא מיובא סדיר לארץ)
גם אחרי שהסברתי שלא יכול להיות כזה אישור לפני שמשחררים את המכשיר הם התעקשו על אישור התקן.
בסוף מצאתי לבד שאפשר לקבל בקלות פטור מהאישור הזה (ביבוא אישי, פריט אחד בשנה)

הטענות שלי אליהם לא קשורות לשאלה למה עצרו את המשלוח, אלא לכך שניתנו לי הוראות לא נכונות ולא אפשריות ע"י עמיל המכס שלהם, שבעקבותיהן גם חוייבתי בדמי אחסנה (כי לא ניתן להמציא את המסמך שהוא דרש) ובסוף אחרי שמצאתי ובצעתי את הפרוצדורה הנכונה בעצמי, עוד חוייבתי בעבור עמילות המכס, שגרמה לי רק נזקים.

כמובן שלאורך כל התהליך הסברתי באופן ברור, בע"פ ובכתב, שלא ניתן להמציא אישור כזה בלי לשחרר קודם את המשלוח. לא עזר לי.
אחרי ששוחרר מהמכס והם התעקשו על כל התשלומים למרות שהמחדל היה שלהם, הבהרתי להם שאם הם מתעקשים על החיוב הם מאבדים אותי בתור לקוח, וגם את חבריי. הגעתי למנהלת שירות הלקוחות שלהם וזה לא עזר, כמו לדבר עם הקיר. טעויות ותקלות קורות, כולנו בני אדם, אבל אחרי שהבהרתי את המצב ואפשרתי להם לתקן את הטעויות שלהם כל כך הרבה פעמים, אפשר לומר שהם איבדו אותי ועוד כמה מחבריי, במו ידיהם, ואין להם מישהו אחר להאשים במקרה הזה.

lizard
05-05-17, 08:56
נדב אני מסכים שזה מרתיח ומעצבן ואם הם היו עושים לי את זה אז כנראה שפשוט הייתי מפסיק לעבוד איתם (ולי אין 70 חבילות ברזומה, אולי יותר 700) אז מבחינתם זה באמת הפסד. לדעתי אתה צריך לתבוע אותם בתביעות קטנות. זה יעשה בדיוק את מה שאתה רוצה. רישום שהם פישלו ככה שאחרים יוכלו להזהר מהם.

asafk
05-05-17, 10:45
נדב, מה שאתה מתאר זה חוסר מקצועיות נטו.
אני מכיר את הנושא כאמור מהשנים שעסקתי בייבוא.
הדרישה לתקנים כמו שתיארת כלל לא חלה על ייבוא אישי. גם בייבוא מסחרי אפשר לבקש ולקבל פטור אם מדובר בכמויות קטנות או דוגמאות.
לדעת את הכללים זה הלחם והחמאה של מי שעוסק בייבוא. חבל שנופלים על שטויות.
אתה צודק וכל הסיפורים הם סיפורים ולא יותר.

אסף.

boaz avrahami
05-05-17, 11:39
לו אני במקומך נדב הייתי מסגנן מכתב מנומק ודורש את כספי חזרה.
אם לא הייתי שוקל באמת תביעה קטנה.

יהודה-
מיכה צודק לגבי הנזק.
אתה מבוטח. למיטב זכרוני כולל המיסים אפילו.
פעם כמו שהמלצתי לנדב.

boaz avrahami
06-05-17, 00:27
מי משתמש בשיפיטו ?
אני רואה במחשבון שלהם שיותר זול לשלוח פד איקס או dhl לעומת הדואר.
איך אתם נמנעים ממס עננים?

erezgur
06-05-17, 08:19
לשיפיטו כמה יתרונות:

1. יש להם מספר אופציות משלוח, אתה יכול לבחור בין מספר חברות שילוח או דואר אוויר רגיל (USPS).
2. יש להם מספר מרכזי שילוח, הגדול הוא בנאוודה אבל יש להם גם באורגון, מדינה ללא מע"מ וכך ניתן לחסוך את המס המקומי בארה"ב (בד"כ המנוי החינמי של שיפיטו הוא רק לנאוודה, אבל ניתן לרכוש תוספת תשלום גם מנוי שכולל את אוראגון).
3. כאשר הסחורה מגיע למחסן שלהם, אתה מקבל מייל וממלא לבד את הטופס / הצהרה על התכולה של החבילה... זה אולי עונה לשאלה ששאלת...

ההערה לגבי מחיר משלוח זול יותר עם חברת שילוח מאשר בדואר - כנראה מדובר בחבילה גדולה / כבדה.
השתמשתי בעבר בשירות שלהם למשלוח דברים קטנים יחסית, שלא נשלחו ישירות לארץ ובמקרים הללו מחיר השילוח בדואר רגיל היה זול יחסית ומנע את כל העמלות של חברות השילוח.

אבל אני חייב לציין שבשנה האחרונה יש הרבה תלונות בפורומים השונים על כך שהם הפכו להיות פחות נחמדים ואטרקטיביים, לפחות לקונים מישראל. היו הרבה תלונות מאנשים שהזמינו דרכם בתקופה האחרונה. אני לא השתמשתי בשירותיהם בחודשים האחרונים ואיני יכול להעיד על כך אישית.

boaz avrahami
06-05-17, 08:39
תודה ארז.
הצהרת קונה זה נחמד אבל לא מספיק לשחרור במכס. מה עם ניירת מקור כמו חשבונית?

wonderd
06-05-17, 08:42
לגבי CGX;
כבר כמה פעמים שמשלוח דרך הגלובל של איביי ודרך רוקאוטו הגיע איתם - שירות הלקוחות שלהם על הפנים והאתר שלהם עוד יותר גרוע, אבל שירות המשלוח שלהם הפתיע לטובה כל פעם מחדש.
אני גר רחוק בצפון והמשלוחים מגיעים בהפתעה מוקדם מהצפוי יום אחרי שמגיעים לארץ.
מבחינתי החברה הזאת עדיין בגדר נעלם מבחינת ההתנהלות שלה - אבל עד עכשיו עושה עבודה מעולה.

כרגע הזמנתי כמה גומיות לפרונט ובנפרד עוד שני ברזלים ארוכים (פנהרד ומוט הגה), לדעתכם נצטרך להוציא אישור על זה או שזה פטור?

תודה!

IlanG
06-05-17, 09:00
לגבי gcx
שרות הלקוחות שלהם עבר שיפור משמעותי בחודשים האחרונים, מי חוסר מענה / תקשורת מוחלט, לקבלת מענה אנושי בזמן סביר של כמה דקות,
עדין יש להם את אותה התנהגות, כמו של כול חברת שילוח דומה בשוק, עם עצירת חבילות רנדומלית ללא קשר לסוג הפריט ודרישה למס ענן /שקר כול שהוא.
דווקא עם מהירות השילוח לא ראיתי שינוי, עדיין לוקח לחבילה שהגיע לארץ בממוצע שבוע ויותר עד להגעתה עם שליח.

wonderd
06-05-17, 09:15
לגבי gcx
שרות הלקוחות שלהם עבר שיפור משמעותי בחודשים האחרונים, מי חוסר מענה / תקשורת מוחלט, לקבלת מענה אנושי בזמן סביר של כמה דקות,
עדין יש להם את אותה התנהגות, כמו של כול חברת שילוח דומה בשוק, עם עצירת חבילות רנדומלית ללא קשר לסוג הפריט ודרישה למס ענן /שקר כול שהוא.
דווקא עם מהירות השילוח לא ראיתי שינוי, עדיין לוקח לחבילה שהגיע לארץ בממוצע שבוע ויותר עד להגעתה עם שליח.

4 חבילות אחרונות הגיע אליי יום לאחר שהגיע לארץ ואני גר ברמת הגולן...קשה לי לראות ולהבין איך הם מעכבים חבילות שבוע כמו שאתה כותב..

נדב42
06-05-17, 09:19
לו אני במקומך נדב הייתי מסגנן מכתב מנומק ודורש את כספי חזרה.
אם לא הייתי שוקל באמת תביעה קטנה.

המקלדת שלי כבר שחוקה מרוב מכתבים מסוגננים.
אכן שקלתי והתחלתי לרכז חומר לתביעה, אבל החלטתי לרדת מזה כי הסכום פעוט והם לא שווים את העצבים שלי מההתעסקות בזה.

במקום זה אני מיישם (גם כאן) את הכלל הידוע: "Don't get angry, get even" :)
במקום לקוח מרוצה שממליץ עליהם לכל חבריו, הם זכו לקבל כרוז שמרחיק מהם את כל מי שרק אפשר, והם זכו בו ביושר...
רק מהסביבה הקרובה שלי הם כבר הפסידו אלפי דולרים בדמי משלוח.

כמו שכבר כתבתי לך בהקשר אחר, הם לא שווים את זה.
(ואגב, עדיין לא חזרו אלי גם בעקבות השרשור הזה ...)

IlanG
06-05-17, 12:14
4 חבילות אחרונות הגיע אליי יום לאחר שהגיע לארץ ואני גר ברמת הגולן...קשה לי לראות ולהבין איך הם מעכבים חבילות שבוע כמו שאתה כותב..
6 חבילות שתחילו להגיע למרכז שלהם בשבוע שבועיים האחרונים, הראשונה שהגיע ב 25/4 הגיע רק ב 3/5 אלי לבית, חבילה שנייה הגיע ב 27/4, עדיין לא הגיע אלי לבית שאר החבילות במצב דומה עם הפרשים של יום או יומים

boaz avrahami
06-05-17, 12:39
לי עם GCX יש כמה נסיונות שבהם החבילות ( לא חלפי רכב) שכבו אצלם כשבועיים.
אחת החבילות שהכילה מברגת אימפקט של מקיטה התיכבה כל כך ואין עם מי לדבר כך שפתחתי טיקט באיביי וקיבלתי זיכוי מלא ( על חשבון המשלח - המוכר לא נפגע).
בסוף קיבלתי גם את האימפקט כך שלא יצאתי נמפס אבל בסך הכול זה חברה שמוציאה את הכיף מהקניה.

דיברתם על אלטרנטיבות.
אני רוצה ללמוד משהו חדש

ybn533
07-05-17, 18:28
הי חברים,

קוראים לי ירון ואני המנכ"ל של קבוצת יושופס ובנוסף גם חובב רכב כמוכם.

קודם כל אני רוצה להתנצל מראש שלא אצליח להיות זמין פה כל הזמן.

אפתח בזה שמאחורי חברה יש בני אדם כמוני, כמוכם ואנחנו לא חסינים מטעויות. כך שאם יש למישהו מקרה אישי שישלח לי הודעה ומבטיח שנטפל אישית בכל פניה.

חשוב לי לשתף אתכם שמעבר לזה שאני המנכ"ל של יושופס, אני כחובב רכב ופועל רבות במטרה להסיר חסמי יבוא למדינת ישראל וזאת בגלל שאני אוהב את התחום ובטוח שגם בישראל הספורט המוטורי הוא דבר לגיטימי ואנחנו לא צריכים להיות שונים מהעולם בכל נושא תחום היבוא האישי.
השתתפתי בוועדת טכטנברג לפני מספר שנים וכיום אני פועל מול משרד האוצר ומשרד הכלכלה לקדם הקלות נוספות בתחום היבוא האישי כפי שכולנו חווינו בתקופה האחרונה.

לפני מספר חודשים כינסתי פורום בנוכחות הנהלת המכס, משרד התחבורה לרבות מר יעקב שם טוב שהוא המהנדס הראשי של משרד התחבורה, יו"ר עמילי המכס, הממונה על יבוא איש במשרד הכלכלה והזמנתי גם נציגים מפורומים וקבוצות רכב בארץ.
כל זאת במטרה לשים את כולם בחדר אחד לפתור את חוסר הבהירות בנושא המדובר: יבוא חלקי חילוף.

לצערי לא הצלחתי להביא אותם לידי פתרון! אך לא נואשתי. אני מאמין שהתחום הזה הוא תחום מאוד משמעותי ואמשיך לפעול עד שנפצח את זה.

המצב כרגע הוא שיש כללים חדשים במשרד התחבורה שבשורה התחתונה לא מיושמים במכס, לכן יש חוסר בהירות ובסוף הצרכנים נפגעים ותכלס גם חברות השילוח כי הן סופגות את האש.

המצב כיום:
ראיתי שיש הסברים מלאים פה בשרשור. כך שאנסה לתת לכם שיקוף מצב בכמה מילים ואשתף אתכם במה אנחנו עושים כרגע כדי להקל על התהליך.
כיום תחום יבוא חלקי החילוף מתחלק לשלושה חלקים:
1. חלקים שלא מצריכים אישור
2. חלקים שמחוייבים מראש באישור משרד התחבורה
3. חלקים שמצריכים אישור מראש או אישור מפקח (אחד מהשניים) - תהליך זה נקרא "שחרור מהיר" עליו ארחיב קצת.
אתחיל בזה ששמו מטעה ביותר.
למה? כי הרעיון היה לחסוך ללקוח להוציא את האישורים מראש ולהקל בביורוקרטיה. הרעיון היה שהמפקח יפעיל שיקול דעת ויאשר את החבילה בשערי המדינה. רק מה? הדבר כרוך בתשלום עבור הבדיקה של המפקח ותשלום אחסון לממ"ן וזו עז מעצבנת ביותר!

הפתרון:
בהמשך לשיחתי עם בועז פניתי לגורמים במכס ובמשרד התחבורה במטרה למצוא פתרון.
נכון לרגע זה, שתי חלופות עומדות בפנינו:
1. לסייע ללקוח להמציא אישורים מראש לחבילות ב"שחרור מהיר" ובכך "לוותר" על המפקח.
2. למצוא פתרון לסוגיית החיוב עבור בדיקת המפקח

בשורה התחתונה יש לי כמה כיוונים במטרה להקל על התהליך ברמה ברמה הביורוקרטית והן ברמה הכספית.

אני מתכונן להיפגש עם המכס בתחילת שבוע הבא. מבטיח לעדכן מה נסגר.

בינתיים הפתרון המיידי שאני מציע אצלנו הוא להמציא את אישור משרד התחבורה טרום שליחת החבילה לארץ ובכך לחסוך את המפקח. אנחנו לא נגבה אחסון אצלנו במרלו"ג בארה"ב לחבילות שממתינות אצלנו לאישור משרד התחבורה
(בד"כ להוציא אישור לוקח שבוע-שבועיים אבל נאפשר 21 יום ליתר בטחון, מומלץ להוציא אישור מיד לאחר הרכישה)

שימו לב,
* אני לא מבטיח שזה ימנע מפקח בכל המקרים, אך ללא ספק זה ימנע את הבדיקה במירב המקרים.
* יש בדיקות מכס שונות שאינן קשורות למפקח של משרד התחבורה (בדיקות מדגמיות על החשבונית, יס"מ וכדומה)

תודה,
ירון

yehuda75
07-05-17, 18:36
תגובתך בפורום הזה אינה מובנת מאליו! תודה על היוזמה ואכן הפתרון המוצע להארכת זמן האחסון אצלכם הינו פתרון לא רע. כיצד אפשר לזרז את המעבר של האישורים ממשרד התחבורה אל עמיל המכס? חברת געש כמדומני. האם ניתן לעבור לאישורים דיגיטלים?

boaz avrahami
07-05-17, 18:46
היי ירון

ראשית, תודה על התגובה באתר והטיית אוזן קשובה לרחשים.
אני חוזר על מה שהצעתי בטלפון שוב. אם תוכלו לסייע בעניין ( אפילו בתשלום יחסי) ריכוז הגשה וקבלת טפסי האישור אל משרד התחבורה ומשם ישירות לעמיל מכס שלכם ( נדרש מקור).
אם זה הופך להיות כל פרט מכס המשויך לחלפי רכב אזי רבה הבירוקרטיה.
האינסנטיב שלכם הוא שירות יחודי ובעל ערך מוסף לחובבי הרכב...

Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX

נדב42
08-05-17, 07:52
אפתח בזה שמאחורי חברה יש בני אדם כמוני, כמוכם ואנחנו לא חסינים מטעויות.
אכן, כמו שכבר כתבתי, טעויות ותקלות קורות, זה אנושי ומובן. השאלה איך נוהגים אח"כ. במקרה שלי במקום לקחת אחריות ולתקן, היו נסיונות פתטיים לטאטא מתחת לשטיח, לטעון שלא היתה תקלה, ולהשית את כל העלויות עלי.

כך שאם יש למישהו מקרה אישי שישלח לי הודעה ומבטיח שנטפל אישית בכל פניה.
שלחתי, כפי ששלחתי כבר לפני שבועיים לאורי וטרם קיבלתי תשובה הולמת.

IlanHadar
08-05-17, 10:25
באמת כל הכבוד לירון על המאמץ שלו לעזור, הבעיה היא לא ביושופס. אני בספק אם המאמץ האמיתי של ירון יביא לשינוי בטווח הקצר.

כבר אמרתי את דעתי, שכל החסמים האלה נועדו למנוע תחרות ולשמור את מעמדם המונופוליסטי של יבואני חלקי החילוף בארץ.
מי שם את החסמים? אם זה משרד התחבורה, המכס, משרד האוצר ואו כל גורם אחר זה לא מעניין, זה בדיוק נופל תחת הגדרה של שחיתות שלטונית (אסף אל תתעצבן).

עלינו בתור הצרכנים למצוא דרכים לעקוף את החסמים האלה, כאן אני לא חושב שיושופס יכולים לעזור.

נדב42
08-05-17, 14:57
עם כל הביקורת שיש לי על יושופס, אני חושב שהם כן בעמדה שיכולה להשפיע, ונראה שהם אכן עושים מאמצים לשיפור המצב.

הם בעלי אינטרס לגיטימי, והם מספיק גדולים כדי לדבר עם גופים ממלכתיים. אולי אפילו היה כדאי היה להם לאחד כוחות עם עוד מספר חברות שילוח, זה היה מגדיל עוד יותר את הכוח...

wonderd
09-05-17, 11:08
טוב חברים - פעם ראשונה גם לי נעצרה חבילה (דרך פדאקס..) ומבקשים אישור תחבורה.
יש בחבילה בושינגים וגומיות של הפרונט.. איך זה מוגדר אצלם? שיחרור מהיר? איזה אישור אני צריך?

תודה!

**עריכה - התקשרו עכשיו אמרו ישחררו מרוכז ביום חמישי..מצרף לכם את העלויות החבילה עלתה 160$ כולל משלוחה..אם משהו לא נראה אני אשמח לדעת:

2. אישור צפי עלויות שחרור
אישור תחבורה – 77 ₪*
דמי טיפול פדקס- 211 ₪
מס קניה – 116 ₪
מע"מ- 122 ₪
דמי ניטול ואחסנה (ממ"ן)- 14 ₪ נכון להיום *

**דמי האחסון בממ"ן נכונים להיום. בכל יום שעובר נצברים דמי אחסון נוספים.
*** במידה והמכס ידרוש בדיקה פיזית, תחויבו בעמלה נוספת בסך של 58 ₪

yehuda75
09-05-17, 11:28
בשחרור מהיר. תותבים מגומי או מתכת https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170509/9c3e0ea71629bfefcd850897e8d4fb61.jpg

boaz avrahami
09-05-17, 11:41
טוב חברים - פעם ראשונה גם לי נעצרה חבילה (דרך פדאקס..) ומבקשים אישור תחבורה.
יש בחבילה בושינגים וגומיות של הפרונט.. איך זה מוגדר אצלם? שיחרור מהיר? איזה אישור אני צריך?

תודה!

**עריכה - התקשרו עכשיו אמרו ישחררו מרוכז ביום חמישי..מצרף לכם את העלויות החבילה עלתה 160$ כולל משלוחה..אם משהו לא נראה אני אשמח לדעת:

2.אישור צפי עלויות שחרור
אישור תחבורה – 77 ₪*
דמי טיפול פדקס- 211 ₪
מס קניה – 116 ₪
מע"מ- 122 ₪
דמי ניטול ואחסנה (ממ"ן)- 14 ₪ נכון להיום *

**דמי האחסון בממ"ן נכונים להיום. בכל יום שעובר נצברים דמי אחסון נוספים.
*** במידה והמכס ידרוש בדיקה פיזית, תחויבו בעמלה נוספת בסך של 58 ₪

תתקשר ותתוכח איתם.
על פי נוהל 20 הציוד נמצא ברשימת השחרור המהיר ואינו דורש שום בדיקה ואתה לא מוכן לשלם דבר למעט מיסים.
77 ו 211 אל תשלם ואל תמצמץ וכמובן גם לא אחסנה

wonderd
09-05-17, 12:00
תודה!!!
התקשרתי והתווכחתי איתה, שלחתי לה שוב מייל שאני לא מוכן לשלם את דמי הטיפול, את האישור משרד התחבורה ואת דמי האחסנה..
אמרה תבדוק ותחזור אליי

tallevi
09-05-17, 21:54
שיט, רק אתמול גם אני הזמנתי קיט בושינגים לאוטו. משלוח של פדקס.
ביאסת אותי עכשיו...

נדב42
09-05-17, 22:16
למה "שיט" ?
עכשיו שאתה יודע, שלח להם מראש את הנספח של השחרור המהיר, עוד לפני שהמשלוח מגיע לארץ, ו"תזכיר" להם מהו ההליך הנכון ...

wonderd
09-05-17, 22:46
בינתיים לא חזרה אליי, לקראת סוף היום שלחתי לה שוב מייל כתבתי שכדאי שהיא תחזור אליי שלא יהיו עוד עלויות אחסנה, הבטיחה שתחזור לפני סוף יום עסקים ולא חזרה..על הבוקר תקבל שוב מייל. כשהכל כתוב יהיה לה יותר קשה להתנער..

הכי מצחיק שהזמנתי במקביל מוט הגה ופנהרד - הם הגיעו היום במפתיע עד הבית בלי בעיה...

wonderd
10-05-17, 10:58
טוב.. קיבלתי עכשיו טלפון שמבהיר לי חד משמעית שאני לא מתכוון לעבוד עם פדאקס יותר.
דיברתי עם הנציג של פדאקס מול המכס, הוא הסביר לי באריכות ובאדיבות (שוב) שנדפקתי עם הנושא..
הסברתי לו שסעיף 6.2 פוטר את הענין אך הוא התעקש שנציג המכס רשאי לשחרר בשיחרור מהיר אבל הוא לא קיבל אישור מהמכס לבצע את זה ולכן זה חייב לעבור לאישור פקח משרד התחבורע.

הזכרתי לו שוב את הסעיף:
שחרור ע"י נציג המכס /
על אף האמור בסעיף . 52 רשאי נציג המכס לשחרר בשחרור מהיר מוצרי תעבורה
המפורטים בנספח . המצורף ללא נוכחות פקח משרד התחבורה כדלקמן:
52/2 נציג המכס יבדוק באם מוצר התעבורה רשום ברשימת מוצרי .
התעבורה שבנספח . וישחרר המוצר בשחרור מהיר 2
52/2 נציג הדואר ישלח זימון לבעל הטובין לשחרור החבילה מרשות /
המכס 2
הערה: מוצרי התעבורה שיש לגביהם ספק בזיהוי, יבדקו בדואר ת"א
ובנתב"ג ע"י נציג משרד התחבורה

והוא בתגובה אמר "רשאי, לא חייב..."

בקיצור נדפקתי עם זה ואני מתכוון לשלוח מייל תלונה לפדאקס על הנושא ולא להשתמש בשירותיהם יותר.

boaz avrahami
10-05-17, 11:25
אתה יכול להשיג את זה כתוב?
יש לי לאן להפנות את זה במשרד התחבורה אבל אני רוצה שזה יהיה כתוב.

wonderd
10-05-17, 11:48
יש לי מיילים שהתכתבתי איתם, לא ממש כתוב הצד שלהם בענין,
אני אשמח לשלוח לך אם זה יעזור - תכתוב לי בפרטי את המייל.

אלעד.

boaz avrahami
10-05-17, 12:07
הוצאתי את המכתב הזה עכשיו למשרד התחבורה לצורך הבהרות.
נמתין לתגובתם. זו למעשה גירסה מותאמת למכתב המקורי שהוצאתי ליושופס.

לכבוד :
מר משה ימיני, ראש תחום ייצור סחר ויבוא מוצרי תעבורה - (באימייל)
מהנדס יעקב שם טוב, מהנדס ראשי - (באימייל)
משרד התחבורה.

הנידון: הערמת קשיים במסלול יבוא אישי של חלפי רכב.

א.נ.,

אני פונה אליכם בשם מספר חברים הגולשים באתר ג'יפולוג ואשר נוהגים לייבא חבילות רבות המכילות חלפי רכב.
מזה תקופה מסוימת מורגשת הרעה בתנאי היבוא כפי שעולה באתר מתלונות רבות של חברים.
טרם תקופה זו כל החלפים אשר היו מופיעים תחת נוהל מס' 20 של משרד התחבורה כשחרור מהיר,
השתחררו באופן מידי וללא סיבוכים מיותרים.
לאחרונה אנו נתקלים בכך שכל חבילה אשר מכילה לכאורה חלפי רכב מעוכבת לבדיקה פיזית,
גם אם תכולתה מופיעה ברשימת השחרור המהיר, דבר הגורר אתו הן עיכוב מהותי בזמן המשלוח וכן עלויות נוספות לא מתוכננות
כגון דמי אחסנה דמי טיפול דמי בדיקה ועוד עלויות גבוהות נוספות שיש בהם לפגוע בעידוד התחרות והיבוא החופשי.

מאחר וההתנהלות החדשה משנה את תנאי המשחק ומכניסה עלויות חבויות שמתגלות רק כאשר הלקוח כבר שבוי
בידי חברת השילוח והם אוחזים ברכושו אנחנו פונים אליכם לקבלת הבהרות בעניין יבוא חלפי רכב ומדיניות משרד התחבורה.

למען האמת נראה שכל הנושא מתנהל במטרה להגן על יבואני החלפים במקום להסיר חסמים ולפתוח תחרות
כפי שמשרד התחבורה התיימר לעשות..

לראיה: נוהל 20 כבר אינו מפורסם באתר המשרד,
במקומו יש מכתב הצהרת מדיניות יבוא של משרד התחבורה.

לצערנו בפועל מה שקורה הוא שאף אחד מהם לא מתקיים בפועל ולא רק זאת אלא שבמקום להקל אתם מקשים במכוון.
מי שנושא בעלויות נוספות שלא בצדק הם האזרחים.
אם הייתה מטרה לפתוח את השוק לתחרות אזי שבפועל נראה שאתם פועלים בשטח למען הערמת קשיים שלא לצורך
על האזרח ובכך למעשה גורמים באופן מלאכותי לייקור חלפי הרכב.

מכתבי זה יפורסם בפורום ג'יפולוג כמו גם תגובתכם.

בברכה
בועז אברהמי

wonderd
10-05-17, 12:12
כל הכבוד!

IlanHadar
10-05-17, 12:36
למען האמת נראה שכל הנושא מתנהל במטרה להגן על יבואני החלפים במקום להסיר חסמים ולפתוח תחרות

בועז יתכן וכל מה שאני כותב אתה מקשיב? הרבה כבוד אליך שכתבת את המשפט הזה, נראה לי שבצד השני פחות יתלהבו.

באמת כל הכבוד, אני בספק שמישהו שם יקשיב לאזרח, יש להם שם לחצים שמשתלמים הרבה יותר בשבילם... (אני משתדל להיות עדין)

wonderd
10-05-17, 12:58
שלחתי לפדאקס עוד מייל מטריד, אני מקווה שלא יתנקמו בי בבדיקה של נציג משרד התחבורה ממחר.
בנוסף פניתי לשירות הלקוחות וביקשתי שמישהו בכיר יותר יחזור אליי. נראה מה יהיה.

boaz avrahami
10-05-17, 13:17
אילן, לפי הבנתי יש שם מאבק סמכויות בין מדיניות לפתוח לבין מישהו שרוצה להחזיק סמכות אכיפה.
שלחתי מייל גם לזה שאמור לפתוח וגם לזה שסוגר.
נראה לאן יתגלגל.
אין מה להפסיד כרגע

wonderd
10-05-17, 13:53
הנה חלק ממייל שקיבלתי כרגע כתגובה למייל המטריד שלי, ללא זהויות שנמצאות אצלי במייל;
לפני כן - אני מוכרח לציין שהבחורה שבקשר איתי מאוד מאוד אדיבה ונחמדה, גם סוכן המכס איתו דיברתי מאוד נחמד ומסביר פנים - אולי אלה התקנות תחתן הם עובדים ואין להם אפשרות אחרת כרגע, אולי האשמה נמצאת באמת בפקידי המכס או משרד התחבורה, לא יודע..
יחד עם זאת אפילו לפי מה שהיא כותבת - סוכן המכס רשאי לדרוש בדיקה ואינו מחויב (ע"פ תקנה 20..) - לכן נראה לי שיש פה משחק כפול, למרות נחמדות..

XXXX הוא סוכן המכס של פדקס והתיק ישתחרר תחת הרישיון שלו . לכן הוא רשאי, לדרוש בדיקה מטעם משרד התחבורה .
אין אנו מאלצים אותך להנפיק את האישור דרכינו. האפשרויות שעומדות בפניך הן :
1. ניתן להעביר ניירת לעמיל חיצוני להמשך שחרור , פקודת מסירה- 180 ש"ח נגבית מהעמיל (למעט (DHL/UPS
2. תוכל להמשיך בשחרור המשלוח באופן עצמאי .
במקרה כזה עלויות השחרור נשארות זהות , למעט דמי טיפול פדקס שלא תידרש לשלם. במקומן תצטרך לפתוח תיק עמילות בלשכת המסחר והתעשייה , עלות פתיחת תיק כ180 ₪.
יהיה עליך להגיע לנתב"ג (או לשלוח מיופה כח ) לאסוף את ניירת המשלוח ולגשת איתה למכס (בניין ממ"ן בסמוך אלינו).

• עליך לקחת בחשבון שעלויות אחסנה מצטברות החל מהיום הרביעי לנחיתת המשלוח ומחושבות בכפוף לתעריפי חב' ממ"ן , בהתאם למשקל החבילה.

אנא עדכן בהקדם כיצד תרצה להמשיך בתהליך .
...

כתבתי לה שימשיכו עם התהליך לשחרור דרכם, רק ההתעסקות עם זה כרגע עולה לי זמן וכסף לכן אני מעדיף לנסות לקבל תשובות בנידון בהמשך בלי לעכב את החבילה.

- - - Updated - - -

שיט, רק אתמול גם אני הזמנתי קיט בושינגים לאוטו. משלוח של פדקס.
ביאסת אותי עכשיו...

אני אשמח אם תעדכן כשיגיע - אם שלך יעבור חלק - יהיה מענין, למרות שלפי מה שאומר המוכס - אין מצב שיעבור..

asafk
10-05-17, 14:07
כמה עולים הבושינגים?

אסף.

boaz avrahami
10-05-17, 14:07
סוכן המכס של פדאיקס מבקש בדיקה שאינה נדרשת על פי נוהלי משרד התחבורה ומהבדיקה המשלח מרוויח כסף.
יש פה טעם לפגם...

wonderd
10-05-17, 14:13
אסף - 160$ כולל המשלוח.
העלות הנוספת בארץ בערך עוד 500-600 שקל.
בועז - צודק אבל מה אני יכול לעשות..

IlanHadar
10-05-17, 14:32
לפי הבנתי יש שם מאבק סמכויות בין מדיניות לפתוח לבין מישהו שרוצה להחזיק סמכות אכיפה.

סמכות אכיפה על מה? על משהו שאמור להיות בשחרור מהיר ולהסיר חסמים.
אני מבין מזה משהו אחד, שחיתות! יש נוהל, מה פתאום מישהו מפריע, בגלל מה? התשובה ברורה.

נמרוד
10-05-17, 14:43
בועז, יישר כוח.

asafk
10-05-17, 15:22
לשלוח מכתב מעורך דין.

אסף.

lizard
10-05-17, 15:37
ממי קנית את הבושינגים?

boaz avrahami
10-05-17, 15:38
לשלוח מכתב מעורך דין.

אסף.

לדעתי עדיף מכתב אחד בשם כמה נפגעים יחד.
לדעתי יש פה מכנה משותף ברור.

wonderd
10-05-17, 21:23
ממי קנית את הבושינגים?

אני?
מרוקאוטו

lizard
10-05-17, 21:59
ושלחו לך דרך פדאקס? אני לעולם לא בוחר באפשרות הזו. רק USPS. גם אם לוקח קצת יותר זמן.
הבאתי דרכם חצי אוטו.
את כל החלקים למזגן כולל רדיאטורים פנימיים, פלגים, מסננים, בושינגים, כפתורים לחלונות, מנוע+מסילה לחלון, מיסבי גלגל קדמיים (דווקא האחוריים שהיו להם היו זבל ובארץ יש במחיר טוב יותר ואיכות טובה יותר), ועוד בטח כמה דברים ששכחתי. מעולם לא עצרו לי משלוח או משהו כזה. מעולם לא נדרשתי לתת אישור כזה או אחר. כל זה היה במהלך 2015-2016.

boaz avrahami
10-05-17, 22:07
בוא נראה איך עובד הדואר החדש.
אל תגיד הופ לפני שקפצת

wonderd
10-05-17, 22:26
למדתי..אין יותר פדאקס בשבילי..
נראה מחר מה יעשו עם החבילה, אם בטעות יגידו שלא עבר וצריך אישורים כלשהם או תשלום נןסף - אני אשאיר אצלם את החבילה שיכניסו אותה למקום שהשמש לא זורחת..נזמין מחדש יותר זול יהיה

IlanHadar
10-05-17, 22:32
אני בחודש האחרון הבאתי ערימה של חלקי רכב ליישור קו, של רכב נוסף, דרך דואר ישראל בלבד. ללא שום עיכוב, מס עננים או עצירות מיותרות לבדיקה. חלק מהחלקים מוזכר בפירוש בנוהל השחרור המהיר.

עכשיו למה זה לא משמח? כי זה בדיוק מראה על הבעיה שקיימת:
1. אם יש נוהל, אז הנוהל צריך לתפוס לכולם, לא יתכן שפעם כן ופעם לא.
2. ברור שחברות השילוח עושות סיבוב על חשבוננו.
3. ברור שיש גורמים שבוחשים בעניין וגורמים לחסמים.
4. ברור שמשרד התחבורה לא תורם לרווחה הכלכלית של האזרח.

למי שמביא עם חברות השילוח חלקים מגיע לו לשלם, אלה חברות של גזלנים, מספיק לבצע חיפוש כאן באתר לראות מה חושבים עליהם.

אני כן חושב שיש מקום לתביעה נגד המדינה בעניין, אפשר להתחיל עם מכתב עו"ד, בסוף היום רק בג"ץ אולי יעזור לאזרח שהמדינה מתעמרת בו ובכיסו על מנת להגן על בעלי אינטרסים בעניין (כן גם בתקנה המטופשת של ה- 5 ס"מ).

boaz avrahami
10-05-17, 22:40
כמה הערות אילן-

1. הדואר של לפני שבועים הוא לא הדואר של היום.

2. בהחלט יש שוני בין הדואר לחברות השילוח והכללים שונים בתכלית וזה נכון.

3. אני לא יודע לקבוע אם חברות השילוח עושות עלינו סיבוב או שמשרד התחבורה אשם במצב. אחרי התגובות אולי נחכים.

4. גם אם מישהו במשרד התחבורה פועל בניגוד להשקפתנו או בצורה שאינה מובנת לנו זה עדין לא הופך אותו למושחת.
אתה עלול לחטוף בראש וחובת ההוכחה עליך אז דיר באלאק.

5. מסכים לגבי תביעה משותפת של אנשים ששילמו מס עננים על ציוד שהופיע ברשימת השחרור המהיר.
צריך להוכיך שזה שיטתי ולא מדגמי בתור התחלה...

wonderd
10-05-17, 22:46
למה תביעה נגד המדינה ולא נגד חברות שילוח זו או אחרת?
כמו שזה השתמע במקרה שלי - חברת השילוח - פדאקס היא הגורם לבעיה - למרות שיש לה הגדרה ברורה היא מעדיפה לגבות ממני כסף מיותר.

נדב42
10-05-17, 22:48
כך שאם יש למישהו מקרה אישי שישלח לי הודעה ומבטיח שנטפל אישית בכל פניה.

לסגירת המעגל: אכן חזרו אלי, ואחרי 2 שיחות מייגעות עם מנהלת שירות הלקוחות, הסיכום הוא כך:

1. יושופס לא מוכנים להכיר בתקלה, מבחינתם הכל היה לפי הספר, ואף טרחו לשלוח לי את ה"ספר" הרלוונטי.
2. הם כן מוכנים להחזיר (עכשיו) את הסכומים המדוברים מבלי להודות באשמה.

כפי שאמרתי גם למנהלת הנחמדה, אם ההצעה הזו היתה עולה מצידם בסמוך למקרה, לפני כל הפרסומים כאן ובעקבותיהם הגעה עד למנכ"ל החברה, זה היה יכול לספק אותי, כי זה בסדר שתקלות קורות, אם אח"כ לוקחים אחריות (זה לא קרה עד עכשיו) ומתקנים את הטעון תיקון.

עכשיו זה מרגיש לי קצת כמו "אבל הצענו ללקוח פיצוי" אחרי שהמחדל מתפרסם.
לצערי לא היתה פה לקיחת אחריות, למרות ההזדמנות הנוספת שניתנה להם. אולי אנשי החברה מדברים פה יפה ונחמד, אבל מבחינתי לא השתנה דבר - עם הקיר הזה כבר דיברתי...
אני לא רוצה להיות לקוח של חברה שנוהגת כך בלקוחותיה. יש מספיק אחרות מסביב ...

מי מהמעורבים רגשית שמעוניין לשמוע את הקלטות השיחות מוזמן לפנות בפרטי.

IlanHadar
10-05-17, 22:59
גם אם מישהו במשרד התחבורה פועל בניגוד להשקפתנו או בצורה שאינה מובנת לנו זה עדין לא הופך אותו למושחת.
אתה עלול לחטוף בראש וחובת ההוכחה עליך אז דיר באלאק.

כתבתי על זה פעם ואכתוב שוב, שחיתות שלטונית היא נגע שקיים בישראל, מספיק לעשות חיפוש ברשת אחר ההגדרה או הגדרה זהה של "שחיתות אפורה".

אני לא מאשים אף אחד במשרד התחבורה בשוחד שזה שחיתות שחורה, לצערנו שחיתות אפורה היא נורמה שהשתרשה בישראל, גם אנחנו עושים בא שימוש כל פעם שאנחנו משתמשים במאכר למטרה מסויימת (ישנם מקרים שהמאכר זה שחיתות שחורה).

אני מציע לעיין בנייר הזה (http://mops.gov.il/documents/publications/mopsnewsletter/mnl8january2015/mnl8_threeshadesofcorruption_pp.14-17.pdf), מגדיר מצויין את המצב. וכן בועז ברגע שפקיד במשרד התחבורה או חברת שילוח לא עומדת בנוהל המגדיר מהו שחרור מהיר, זוהי שחיתות בלתי חוקית.

אני באמת ממליץ למי שזה מעניין אותו לקרוא בנושא, כדי להבין את הסביבה בה אנחנו חיים.

boaz avrahami
10-05-17, 23:02
wondered-
אתה יודע להצביע בוודאות על כך שהחברות הפרטיות אשמות ולא הוראה של משרד התחבורה?
צריך לשקול אולי לבקש מאחת החברות לראות דרישה כתובה של המכס/ משרד התחבורה שמחייב אותם בבדיקה פיסית. אולי זה יקרב אותנו לפתרון.

נדב-
המקרה הספציפי הוא לא העניין הציבורי.
מה שמעניין הוא כיצד זה משפיע על כלל הלקוחות והאם ללקוח הבא זה עלול לקרות גם.
לכן יהיה מועיל אם תתמצת מה עיקר טענותיהם והיכן הם שוגים לטעמך.
אתה טוען ששלחו לך את הנוהל שעליו הם הסתמכו אבל לא מפרט. הנקודה הזו דווקא מעניינת אותי

נדב42
10-05-17, 23:11
המקרה הספציפי הוא לא העניין הציבורי.
מה שמעניין הוא כיצד זה משפיע על כלל הלקוחות והאם ללקוח הבא זה עלול לקרות גם.
לכן יהיה מועיל אם תתמצת מה עיקר טענותיהם והיכן הם שוגים לטעמך.
אתה טוען ששלחו לך את הנוהל שעליו הם הסתמכו אבל לא מפרט. הנקודה הזו דווקא מעניינת אותי

בועז, מסכים איתך לחלוטין בנושא העניין הציבורי, לכן לא העמסתי בפרטים. הדברים גם מפורטים יותר כמה דפים אחורה מכאן.

אם תרצה, אשמח לפתוח בפניך את כל הפרטים, כולל ההקלטות, ואין לי בעייה שתכתוב כאן אח"כ את דעתך על המקרה. באמת שחבל לפתוח את כל הפרטים מחדש כאן ...

wonderd
10-05-17, 23:56
wondered-
אתה יודע להצביע בוודאות על כך שהחברות הפרטיות אשמות ולא הוראה של משרד התחבורה?
צריך לשקול אולי לבקש מאחת החברות לראות דרישה כתובה של המכס/ משרד התחבורה שמחייב אותם בבדיקה פיסית. אולי זה יקרב אותנו לפתרון.

אני יודע להצביע על כך שבודק המכס של פדאקס אמר לי בטלפון (וחבל שלא הקלטתי) שאמנם בנוהל כתוב שהוא רשאי להעביר את המוצרים - אבל הוא גם רשאי לא להעביר ואין לו הוראה כתובה כן להעביר בלי בדיקה של מפקח משרד התחבורה. הנה ציטוט מהמייל שהבחורה שאחראית על הנושא בפדאקס כתבה לי:
"משה לניאדו הוא סוכן המכס של פדקס והתיק ישתחרר תחת הרישיון שלו . לכן הוא רשאי, לדרוש בדיקה מטעם משרד התחבורה".

מה זה אומר לך? לי זה אומר דרך להוציא כסף מהלקוח ולא יותר מכך. למה שהוא ירצה/ידרוש בדיקה אם הפריט רשום ברשימה לשחרור מהיר?

נוכלות לשמה. אולי גם אני אפנה למשרד התחבורה במייל להציק להם?

lizard
11-05-17, 00:10
למה תביעה נגד המדינה ולא נגד חברות שילוח זו או אחרת?
כמו שזה השתמע במקרה שלי - חברת השילוח - פדאקס היא הגורם לבעיה - למרות שיש לה הגדרה ברורה היא מעדיפה לגבות ממני כסף מיותר.

זה לא נכון!
חברת השילוח עשתה את העבודה שלה - העבירה חבילה מנקודה A לנקודה B. זה מה שהיא עושה, זה התפקיד שלה. על זה שילמת.
זה שהיא עושה עבורך שיחרור מהמכס או כל דבר אחר, זה שרותים נוספים בתשלום.
בדרך כלל ב99% מהמקרים והאתרי אינטרנט, אתה משלם -רק- על העברה של חבילה מנקודה A לB. לא יותר כי אי אפשר לדעת מראש מה יהיו המיסים וכדומה.
איפה אתה כן משלם מראש בלי הפתעות ועיזים - בתוכנית שילוח של איביי למשל לחנויות ומוכרים שמשתתפים בתוכנית. צריך לבדוק כל מוכר ומוכר (אישית אני מעדיף שלא להסתכן ולשלוח דרך USPS אבל זה לא אפשרי לחבילות מעל גודל ומשקל מסויים).
באמזון, שעובדים עם UPS. בדרך כלל (למעשה כמעט בטוח שבהכול אבל שוב, צריך לוודא) כל מי שמוכן לשלוח לך לארץ עושה את זה דרך השירות משלוחים של אמזון.
עלי -עלאק- אקספרס. עובדים עם פדאקס כמדומני. גם להם יש שירות כזה אבל שוב, צריך לבדוק עם המוכר בדיוק מה מקבלים. אישית אני מעדיף דרך CHINA MAIL.

six 4 life
11-05-17, 00:17
אני יודע להצביע על כך שבודק המכס של פדאקס אמר לי בטלפון (וחבל שלא הקלטתי) שאמנם בנוהל כתוב שהוא רשאי להעביר את המוצרים - אבל הוא גם רשאי לא להעביר ואין לו הוראה כתובה כן להעביר בלי בדיקה של מפקח משרד התחבורה. הנה ציטוט מהמייל שהבחורה שאחראית על הנושא בפדאקס כתבה לי:
"משה לניאדו הוא סוכן המכס של פדקס והתיק ישתחרר תחת הרישיון שלו . לכן הוא רשאי, לדרוש בדיקה מטעם משרד התחבורה".

מה זה אומר לך? לי זה אומר דרך להוציא כסף מהלקוח ולא יותר מכך. למה שהוא ירצה/ידרוש בדיקה אם הפריט רשום ברשימה לשחרור מהיר?

נוכלות לשמה. אולי גם אני אפנה למשרד התחבורה במייל להציק להם?
ההתנהלות הזאת של החברה והתשובות של הוד סמרטוטו משיחת הטלפון הנ"ל מזכירה את תחום הג'ובים שנקרא משגיחי כשרות.
כמו שם, גם כאן אין לך שום אפשרות לבחור שלא להשתמש ב"שירות", או למנוע את האפשרות שתוכרח לשלם במידה והסמרטוט קבע שכך.
כמו שם, גם כאן מדובר בנציג של גוף מסויים שהוצב מטעמו על מנת למשוך עוד כסף מהלקוחות בחסות "הכשרתו" (תעודות משנת תרפפ"ו).
הוא בעל הניירת, הם בעלי התשתית, יש אחוז מהרווחים, וכולם מרוצים חוץ מהקליינט שבחלק היותר גדול של המקרים מוותר ומשלם.

boaz avrahami
11-05-17, 00:20
חברים, שילוח זה מקצוע מורכב.
אני לא בעל מקצוע אבל מתוקף עבודתי אני מעט מתמצא.
חלקכם עושים פה סלט בין סוגי משלוחים מחוסר הבנה.

בכל מקרה קיבלתי את המייל ונראה שפדאיקס חפרו לעצמם בור קטן במשפט הבא:

״משה לניאדו הוא סוכן המכס של פדקס והתיק ישתחרר תחת הרישיון שלו . לכן הוא רשאי, לדרוש בדיקה מטעם משרד התחבורה .״

מחר נתעמק בזה יותר כי עולה משם ריח לא טוב

wonderd
11-05-17, 00:23
זה לא נכון!
חברת השילוח עשתה את העבודה שלה - העבירה חבילה מנקודה A לנקודה B. זה מה שהיא עושה, זה התפקיד שלה. על זה שילמת.
זה שהיא עושה עבורך שיחרור מהמכס או כל דבר אחר, זה שרותים נוספים בתשלום.
בדרך כלל ב99% מהמקרים והאתרי אינטרנט, אתה משלם -רק- על העברה של חבילה מנקודה A לB. לא יותר כי אי אפשר לדעת מראש מה יהיו המיסים וכדומה.
איפה אתה כן משלם מראש בלי הפתעות ועיזים - בתוכנית שילוח של איביי למשל לחנויות ומוכרים שמשתתפים בתוכנית. צריך לבדוק כל מוכר ומוכר (אישית אני מעדיף שלא להסתכן ולשלוח דרך USPS אבל זה לא אפשרי לחבילות מעל גודל ומשקל מסויים).
באמזון, שעובדים עם UPS. בדרך כלל (למעשה כמעט בטוח שבהכול אבל שוב, צריך לוודא) כל מי שמוכן לשלוח לך לארץ עושה את זה דרך השירות משלוחים של אמזון.
עלי -עלאק- אקספרס. עובדים עם פדאקס כמדומני. גם להם יש שירות כזה אבל שוב, צריך לבדוק עם המוכר בדיוק מה מקבלים. אישית אני מעדיף דרך CHINA MAIL.

אתה טועה מסיבה פשוטה התפקיד של החברה הוא להביא לי את החבילה עד הבית (כפי שהם עשו אתמול עם חבילה יותר גדולה מהמדוברת דרך אגב..).
לגבי שיחרור ממכס - יש לחברה בודק מכס פנימי שעובד בשבילם, תפקידו לבדוק את החבילות ולהחליט מי חייב תשלום מכס ומי לא, מי חייב אישור משרד התחבורה ומי לא. ישנו נוהל שקובע אילו מוצרים יכולים לעבור ללא בדיקה, מוצרים אלה אינם אמורים לעצור לאישור כלשהו אלא להישלח אליי הביתה. הבודק במקרה הזה (כמו במקרה של יושופס) החליט שהוא רוצה לעצור את החבילה לבדיקת משרד התחבורה - למרות שהמוצרים מוגדרים בצורה ברורה ברשימה לשיחרור מהיר! שם מבחינתי כשל בעבודתו - יש כאלה יקראו לזה טיפשות ויש כאלה שיקראו לזה רמאות ונוכלות.. אתה תחליט איזו הגדרה יותר נראית לך.. בעיקר כשהבחור אומר לי בטלפון שהוא רשאי להעביר וגם רשאי לא להעביר...

דרך אגב, בלי לשים לב הוא גם שיקר לי כשאמר שאצלו אף פעם לא עוברת חבילה בלי אישור משרד התחבורה - כי בזמן שיחת הטלפון בערך הוא העביר לי בלי לשים לב חבילה אחרת עם אותם חלקים רק הרבה יותר גדולים - מוט הגה ומוט פנהרד...יד ימין ויד שמאל לא מדברות אצלו..

תודה רבה בועז!!

boaz avrahami
11-05-17, 06:28
תכירו שני מושגי בסיס בשילוח :

DDU means Delivered Duty Unpaid.

DDP means Delivered
Duty Paid

כששולחים בגלובל של איביי או אמזון זה משלוח DDP.
זאת אומרת שהשולח נושא באחריות למיסים וכל עבודת השחרור מול חברת השילוח.
לכן כשחברת GCX מבקשת עוד כסף על משלוחי הגלובל של איביי לדעתי זה לא תקין לחלוטין ואני נזהר להתבטא בחריפות.

כששולחים DDU ( נניח הזמנה מרוקאוטו ותשלום רק על המשלוח) אז חברת המשלוחים מנהלת עם המקבל את כל נושא הטיפול ב״התרה״ של המשלוח.
מותר למקבל להשתמש בשרותי התרה ( עמילות מכס) שאינם של חברת השילוח.

תהליך ההתרה הוא הצהרה על תכולת החבילה, סיווגה לפי קוד בינלאומי מסויים שעל פיו המכס קובע את שיעור המיסים.
יש פריטים שאפשר לסווג בכמה צורות ולחסוך כסף.
בנוסף מצהירים על ערך התכולה ולפי הפקטורים האלו משלמים מיסים.

עיכובים:
פריטים שלפי סיווגם דורשים אישורים מיוחדים או תקינה כגון
מכשירי קשר - רשיון משרד תקשורת
צמיגים - תקינה
קסדות - תקינה
נשק- רשיון
וכו וכו...

יש מוצרים שדורשים תקינה ביבוא מסחרי אבל פטורים מתקינה ביבוא אישי למשל- ציוד חשמלי שמתחבר לרשת.

מה שעולה מהמכתב של פדאיקס הוא שעמיל המכס עצר ביוזמתו את החבילה לבדיקת משרד התחבורה הגם שלא התבקש לכך מהמכס...
לנקודה הזו אני מתכוון להיתפס היום.
האם יש טעות בניסוח של הנציגה או ניצול לרעה של כח המשרה על ידי משהו בשרשרת.

boaz avrahami
11-05-17, 07:09
אולי פה המקום להוסיף מילה על השוני מול הדואר.

בעוד משלוח מול חברת המשלוחים יש ניירת מסודרת למשלוח ולמעט בדיקות פיזיות או בטחוניות לא נוגעים בציוד והכול מתנהל לפי הניירת, בדואר החבילות מגיעות בלי ניירת יבוא מסודרת.
במקרה הטוב הצהרה קצרה ולא מחייבת של המוכר.
לכן, לכאורה כל חבילה אמורה לעבור זיהוי פרטני וסיווג מכס וקביעת ערך הטובין כי למשל אין בעיה לזייף את ערך הטובין כשהניירת אינה רישמית.

מאחר והעומס על השער הזה הוא אדיר והאמצעים דלים למסננת חורים גדולים.

זה על רגל אחת עניין היבוא

wonderd
11-05-17, 16:53
נגמר יום חמישי ופדאקס לא חזרו אליי עדיין... מענין מה קרה שם עם החבילה..

boaz avrahami
11-05-17, 17:23
הם בטח מחכים לבודק משרד התחבורה שיגיע...

מה הסטטוס באתר שלהם?

tallevi
11-05-17, 17:27
טוב, קיבלתי את ההודעה הזאת מהמוכר (איביי) -

eBay
New message from: ultrarevparts (74,585PurpleShooting Star)
Hello, good afternoon. Thank you for your recent purchase. When we went to pull your order for shipping we discovered an error in inventory, and we do not have this part in stock currently. I forwarded your order to the manufacturer to have them ship it to you, but was informed that this item is discontinued. I am cancelling this order, I apologize for the inconvenience.

-Jon
Best Regards,
Ultra Rev

יכול להיות שזה לטובה. כזכור המשלח היה פדקס.

חיפשתי ומצאתי חנות ברשת (לא איביי) והזמנתי שוב את הבושינגים.
כאשר הפעם היתה לי את האפשרות לבחור את חברת השילוח מכמה אפשרויות לבחירה, ונחשו מה...לא בחרתי בפדקס. נראה איך ילך. נקווה לטוב.

טל.

boaz avrahami
11-05-17, 19:21
קיבלתי מחבר עכשיו קבלה על שחרור קולקטיבי מהדואר על פריט מתחת לרף המיסוי.
לא עיכובים ולא בבל״ט-
עמלת שחרור בסך 30 שח.
קטגורית מכס חלפי רכב.

זה זורק אותי בנתיים לכיוון שכל העניין מגיע מהמשלחים הפרטיים ולא כמדיניות משרד התחבורה...

נדב42
11-05-17, 19:35
או מעמילי המכס ...
שים לב שבמקרה ההוא (בדואר) גבו ממנו אתה העמלה של עמיל המכס, אבל לפחות לא הציקו לו עם דברים אחרים...

בפאלו
12-05-17, 10:54
WOW זה היה ארוך, גם אני הייתי מביא חלקים עם יושופ הבאתי מאמאזון, מאיביי , דרך הדואר ויצא לי להתקל ב UPS ו FEDEX
בהתחלה השירות של יושופ היה מעולה ואז..........
לגבי דואר ישראל....- נמאס לי שחבילות מגיעות אחרי 3 חודשים(ואם בכלל)
UPS ניסו פעם אחת להוציא ממני תשלום על בדיקה,אחסנה ומיסים נוספים על מוצר שנרכש מאמאזון ובזה הם "גמרו" אצלי,
FEDEX ניסו גם את השיטה וגם הם שרפו את עצמם,
לשימחתי הרבה גיליתי את רביב - בחור נעים הליכות שנותן שירות אמריקה ומביא לי את כל החלקים לרכב, ה כ ל
שולח לו קישור ,מקבל מחיר,נותן כרטיס אשראי ולפעמים גם מחלק לתשלומים אם זה חלק יקר ומאוד חשוב גם מקבל חשבונית שעליה אפשר לקבל זיכוי
מאז אין דבר כזה אישורים.....בדיקות......וכאב ראש מיותר,נותן לו לשבור את הראש,לפעמים זה יקר בכמה שקלים ולפעמים זול יותר ,
אבל ויש אבל גדול השקט הנפשי שלי שווה הכל
מומלץ בחום

ד ו ר ו ן
12-05-17, 23:57
לשימחתי הרבה גיליתי את רביב - בחור נעים הליכות שנותן שירות אמריקה ומביא לי את כל החלקים לרכב, ה כ ל
שולח לו קישור ,מקבל מחיר,נותן כרטיס אשראי ולפעמים גם מחלק לתשלומים אם זה חלק יקר ומאוד חשוב גם מקבל חשבונית שעליה אפשר לקבל זיכוי
מאז אין דבר כזה אישורים.....בדיקות......וכאב ראש מיותר,נותן לו לשבור את הראש,לפעמים זה יקר בכמה שקלים ולפעמים זול יותר ,
אבל ויש אבל גדול השקט הנפשי שלי שווה הכל
מומלץ בחום
ויש דרך לפנות לרביב הזה?

boaz avrahami
13-05-17, 00:59
יבואן חלקי חילוף - נסיון מוצלח עם אחד כזה

https://r.tapatalk.com/shareLink?share_fid=22239&share_tid=103318&share_pid=742687&url=http%3A%2F%2Fwww%2Ejeepolog%2Ecom%2F forums%2Fshowpost%2Ephp%3Fp%3D742687&share_type=t

בפאלו
13-05-17, 09:44
ויש דרך לפנות לרביב הזה?
צודק
0546111592 רביב חאיק

wonderd
13-05-17, 10:14
ראיתי שהוא מביא כל מיני דברים מעניינים, אולי נפנה אליו לכמה נושאים מסובכים יותר..נראה מה יעלה בחכתו.

wonderd
14-05-17, 19:52
טוב עדכון קל;
היום הגיעה החבילה, הייתי אמור לשלם 540 שקל ויצאתי מזה איכשהו כרגע בגלל טעות של השליח.
לאחר מכן דיברתי עם מישהי בפדאקס ביקשתי שישלחו לי את הסירוב של נציג המכס לשחרר את החבילה ללא אישור משרד התחבורה ואת אישור משרד התחבורה עם הסיווג שנקבע ואחר כך אשלם.
מחר נראה מה ישלחו לי.. ואולי זה יעזור.
בינתיים הגעתי הביתה ומסתבר שכל המדבקות המקוריות של סגירת החבילה במקומן ומכך אני מסיק שהם בכלל לא פתחו את החבילה! איך נציג משרד התחבורה בדק ללא פתיחת הקופסה??

מוזר ומענין כמו שאומרים...

tallevi
14-05-17, 22:36
טוב מאוד, אל תניח לזה ואל תרפה מהם עד שתמצא את הנבלה שהפיצה את כל הסירחון שעולה מהפרשה הזאת. אם כולם היו מתנהלים כמוך, מצבנו היה נראה אחרת. ולטובה.

עדכון קל משלי - הגיעו הבושינגים שהזמנתי, והפעם כזכור לא דרך פדקס, (DHL), והם שוחררו מהמכס ומחכים לי לאיסוף (בחרתי איסוף עצמי ממבחר נקודות איסוף).
מחר בסוף היום אאסוף את החבילה.

טל.

boaz avrahami
15-05-17, 12:30
הוצאתי את המכתב הזה עכשיו למשרד התחבורה לצורך הבהרות.
נמתין לתגובתם. זו למעשה גירסה מותאמת למכתב המקורי שהוצאתי ליושופס.

לכבוד :
מר משה ימיני, ראש תחום ייצור סחר ויבוא מוצרי תעבורה - (באימייל)
מהנדס יעקב שם טוב, מהנדס ראשי - (באימייל)
משרד התחבורה.

הנידון: הערמת קשיים במסלול יבוא אישי של חלפי רכב.

א.נ.,

אני פונה אליכם בשם מספר חברים הגולשים באתר ג'יפולוג ואשר נוהגים לייבא חבילות רבות המכילות חלפי רכב.
מזה תקופה מסוימת מורגשת הרעה בתנאי היבוא כפי שעולה באתר מתלונות רבות של חברים.
טרם תקופה זו כל החלפים אשר היו מופיעים תחת נוהל מס' 20 של משרד התחבורה כשחרור מהיר,
השתחררו באופן מידי וללא סיבוכים מיותרים.
לאחרונה אנו נתקלים בכך שכל חבילה אשר מכילה לכאורה חלפי רכב מעוכבת לבדיקה פיזית,
גם אם תכולתה מופיעה ברשימת השחרור המהיר, דבר הגורר אתו הן עיכוב מהותי בזמן המשלוח וכן עלויות נוספות לא מתוכננות
כגון דמי אחסנה דמי טיפול דמי בדיקה ועוד עלויות גבוהות נוספות שיש בהם לפגוע בעידוד התחרות והיבוא החופשי.

מאחר וההתנהלות החדשה משנה את תנאי המשחק ומכניסה עלויות חבויות שמתגלות רק כאשר הלקוח כבר שבוי
בידי חברת השילוח והם אוחזים ברכושו אנחנו פונים אליכם לקבלת הבהרות בעניין יבוא חלפי רכב ומדיניות משרד התחבורה.

לראיה: נוהל 20 כבר אינו מפורסם באתר המשרד,
במקומו יש מכתב הצהרת מדיניות יבוא של משרד התחבורה.

לצערנו בפועל מה שקורה הוא שאף אחד מהם לא מתקיים בפועל ולא רק זאת אלא שבמקום להקל אתם מקשים במכוון.
מי שנושא בעלויות נוספות שלא בצדק הם האזרחים.
אם הייתה מטרה לפתוח את השוק לתחרות אזי שבפועל נראה שאתם פועלים בשטח למען הערמת קשיים שלא לצורך
על האזרח ובכך למעשה גורמים באופן מלאכותי לייקור חלפי הרכב.

מכתבי זה יפורסם בפורום ג'יפולוג כמו גם תגובתכם.

בברכה
בועז אברהמי

יש מגעים שלא את כולם אני יכול לפרסם.

בכל מקרה, אני עובד במקביל כרגע בשני וקטורים.
אחד מול משרד התחבורה בהמשך למייל הזה.
השני - לקחתי את העניין של WONDERED כמקרה לדוגמא ואני מתנהל מול פדאיקס להבהרת הנושא.
אעדכן בשרשור זה כל אחד מהווקטורים בנפרד.

משרד התחבורה:
הבוקר קיבלתי טלפון ממר משה ימיני והתקיימה שיחה טובה ואוהדת מצידו.
במקביל הוא טרח והוציא את התגובה הכתובה הבאה:

"היי בועז.

הנושא הועלה על ידי באותו היום למנהל אגף הרכב מר משה ויצמן.
מאמין שעד סוף שבוע זה יהיה פתרון.
אנא המתן בסבלנות.
יום טוב.

משה ימיני
ראש תחום, ייצור סחר ויבוא"

אני מתכוון לזקק את הנושא ולהעלות אותו על הכתב על מנת שטענותינו יועלו באופן המיטבי בפגישה שלהם השבוע.

בועז

boaz avrahami
15-05-17, 12:36
יבוא מול חלפים שאמורים להשתחרר בשחרור מהיר.
התקיימה חליפת מילים אינטנסיבית הבוקר.
אני הפניתי אותם למדיניות משרד התחבורה והם לצו היבוא החופשי שהוא המחייב.
למען ההגינות יש לציין שהנושא עלה באופן די דומה גם מצד מנכל יושופס.
עוד לא הירמתי ידיים ומאחר והציוד כבר שוחרר ואינו בין ערובה (הם לא קיבלו על השחרור כסף בגלל טעות שלהם) אז הלחץ בצד שלהם...

להלן תגובתם.
עוד לא שחררתי....

"בועז שלום

שמי משה לניאדו ואני סוכן המכס של פדקס

אני כותב אליך לאחר מספר מיילים של התכתבות

צו ייבוא חופשי הוא הצו החוקי היחידי המוכר ואיתו עובד המכס
נהליך כמו נוהל שחרור מהיר של משרד התחבורה הוא נוהל פנימי של משרד התחבורה , בנוהל שחרו מהיר משרד התחבורה אפשר למכס להקל אבל המכס לא הסכים לקחת אחראיות
ולא פירסם הקלות מצידו

נוהל שחרור מהיר הוא הנוהל איתו עובד מפקח התעבורה המגיע לנתב"ג בימים א , ג , ה , משלוחים שאינם מופיעים בנוהל הלקוח יידרש לפנות להנהלת משרד התחבורה ( לאחר בדיקה של המפקח )

ישנם גם משלוחים שייבדקו על ידי נציג משרד התחבורה ועדין המפקח לא ייתן אישור למרות שמופיע בנוהל כי התנאי שהוא מוצר המותאם לתקן הישראלי

מדיניות של משרד התחבורה זה לא חוק ולא מאפשר שחרור על פי מדיניות
משרד התחבורה כרגע בתהליכים של הקלות ורפורמה אבל הרפורמה החלה עם ייבוא מסחרי שאישור למעבדות אחרות ( חוץ ממכון התקנים ) לתת אישורים ( למשל מעבדת אריאל )
אבל לא נוגע לייבוא אישי

כמו כן כאשר מגיע משלוח , והלקוח חושב או יודע כי המוצר לא דורש אישורים , עדיין עומדת בפניו האפשרות להגיע ולשחרר לבד מול המכס ( באמצעות לשכת המסחר המורשית להגיש רשימונים ללקוחות שלא רוצים לעבוד באמצעות עמיל מכס )

ואז לאחר שהלקוח לוקח את מסמכי השחרור , אין לנו אחראיות למשלוח מול המכס – בצורת השחרור , עם אישורים או בלי אישורים ,. עם מסים או בלי מסים

באם תרצה לשוחח איתי אני זמין לשיחה
אני מבטיח לך כי אם תפנה לכל עמיל מכס / אנשי מכס , יגידו לך אותו הדבר

משה לניאדו "

asafk
15-05-17, 13:38
מי שיודע לקרוא בין השורות יצליח לזהות שורה אחת ויחידה שתקפיץ את אחו שרואים שחיתות בכל מקום - והפעם... קצת (לא לגמרי) בצדק.
ואני לא נותן רמזים.

וזה בלי קשר לתוכן התכתובת אלא רק הערה.

עכשיו לגבי צו ייבוא חופשי - הצו מנוסח באופן המתיר ייבוא חופשי תחת סייגים. הבעיה היא שגובה המכס יפרש אותו בדרך כלל כצו המטיל סייגים ורק מה שברור בלי ספק שלא נופל בקטגוריות להן יש סייגים, מותר בייבוא חופשי.
עמיל המכס הוא זה שאמור לעזור לגובה המכס להפריד בין מה שבייבוא חופשי למה שדורש אישורים. אבל לצערי רבים מהם הולכים על גישה מחמירה כדי להיות מכוסים וגורמים עוול ללקוחותיהם. לא מתוך רוע אלא מתוך חוסר אכפתיות ללקוחות לצד חוסר רמון לעבוד קשה או לתת הסברים.
זה מהנסיון שלי בתחום. ואני יודע שלא כולם נוהגים כך.

אסף.

boaz avrahami
15-05-17, 14:28
כל אחד שחושב שיש לו מה לתרום בעניין....
אני מזמין אותכם לסייע לי להבין / לנתח ולדחוף את הנושא לפתרון. עדיף כקבוצה.

אני לא בעל מקצוע בתחום ופתוח לעזרה ממי שמתמצא באמת.
אני רואה כיצד רכבי האספנות מגיעים להישגים והקלות יחודיים בגלל האופן הנבון והיצוג ההולם שלהם מול הממסד.

wonderd
15-05-17, 15:38
אני חייב להעיר הערה קטנה..
בועז עושה לדעתי עבודת קודש לטובת הקלת יבוא החלפים ולמען הכלל, אני אישית מעריך את זה מאוד ומוריד בפניו את הכובע על הנכונות והשקעת הזמן בנושא. לא מובן מאליו, כל הכבוד!

אלעד.

-->