PDA

צפייה בגרסה מלאה : פוינטר כן או לא

kruvi
29-04-17, 08:23
קינג 2003 עד עכשיו היה מבוטח מקיף וחשבתי אולי השנה לוותר
על המקיף ולחדש את מנוי הפוינטר (המערכת כבר מותקנת).
כדאי ? לא כדאי?
מה חוכמת ההמונים אומרת
תודה
איתי

נדב42
29-04-17, 08:42
תוודא טוב-טוב שאתה מכיר את ההתקנה ויודע לעקוף אותה במקרה הצורך. זה נכון גם אם לא תפעיל את המנוי ...

erezgur
29-04-17, 09:30
נסה להסביר לי כיצד פוינטר הוא תחליף לביטוח מקיף (אני לא מתייחס כרגע לשאלה האם להפסיק לשלם ביטוח מקיף או האם לחדש את מנוי פוינטר).

האם הנחת העבודה שלך היא שבמקרה של גניבה, בזכות מנוי פוינטר, הרכב לא ייגנב או יוחזר מייד וללא נזק?

kruvi
29-04-17, 10:11
[QUOTE=erezgur;746615]נסה להסביר לי כיצד פוינטר הוא תחליף לביטוח מקיף (אני לא מתייחס כרגע לשאלה האם להפסיק לשלם ביטוח מקיף או האם לחדש את מנוי פוינטר).

לא רואה בו תחליף למקיף, פשוט המערכת מותקנת כבר והמקיף מקפיץ את עלות הביטוח ולפיהמחירון של לוי יצחק
לא משתלם לי כל כך

האם הנחת העבודה שלך היא שבמקרה של גניבה, בזכות מנוי פוינטר, הרכב לא ייגנב או יוחזר מייד וללא נזק?[/QUOTE
וכן השאלה אם במקרה של גנבה הרכב יוחזר (ברור שאני לא מצפה שיוחזר ללא נזק)

erezgur
29-04-17, 10:45
הצלחת לבלבל אותי:

חשבתי אולי השנה לוותר על המקיף ולחדש את מנוי הפוינטר. כדאי ? לא כדאי?

"כדאי? לא כדאי?" - מכאן חשבתי שאתה רואה בפוינטר תחליף כלשהוא לביטוח המקיף.

אבל

לא רואה בו תחליף למקיף, פשוט המערכת מותקנת כבר והמקיף מקפיץ את עלות הביטוח ולפי המחירון של לוי יצחק
לא משתלם לי כל כך
אני מבין שיש כאן 2 שאלות שונות ולא קשורות ביניהן:
1. האם יש טעם להמשיך לבטח בביטוח מקיף גם כאשר מחיר המחירון של הרכב לא גבוה?
2. האם כדאי לחדש מנוי פוינטר.

לדעתי לגבי נושא הביטוח:
ביטוח עושים אם אתה סבור שעלות הנזק ממקרה ביטוחי גבוה מספיק שיגרם לך נזק כספי משמעותי. אני מבטח את הדירה ותכולתה אבל לא מבטח מכשירים חשמליים, למשל טלוויזיה, שאני יכול להרשות לעצמי לרכוש חדשים במקומם בעת מקרה ביטוחי.

לצורך העניין, תחשוב על פעולת הביטוח כך - מומחה מעריך את הסיכוי שייגרם נזק ביטוחי + מחיר התשלום במקרה שכזה (כלומר מחשבים את התוחלת), ודואג לגבות ממך פרמיה מספיק גדולה כדי שחברת הביטוח תרוויח (לצורך הפשטות, נניח שעלות המבוטח היא 30000 והסיכוי לאירוע הוא 10%. במקרה כזה יגבו ממך קצת יותר מ-3000 שח, כך שסטטיסטית, כיון שיש מבוטחים רבים, החברה תרוויח. אם אתה יכול לעמוד בנזק של 30000 שח - אתה יכול להחליט שאתה הוא חברת הביטוח של עצמך ואם הכסף שאתה חוסך כל שנה תוכל לממן את מקרי הביטוח. כמובן שאם נזק פתאומי של 30000 שח אינו משהו שתוכל לעמוד בו - יש הצדקה לשקול לחדש את הביטוח המקיף).

לגבי מנוי פוינטר - אני מתרשם שברוב מקרי הגניבה, זה לא עוזר ולכן לדעתי אין טעם.

הערה נוספת - ביטוח מקיף מכסה מספר מקרים שונים, לא רק גניבה. תחשוב על נזק לרכב כתוצאה משריפה, תאונה שאינך יכול לקבל מהפוגע את הכסף, נזק רציני שאתה מוצא ברכב שחנה מספר ימים במגרש חניה וכו'.

tallevi
29-04-17, 16:40
סטטיסטית, אין שום סיבה לעשות ביטוח מקיף. גם לא לרכב חדש.
אבל כמו בכל סוגי הביטוח, המניע העיקרי לעשות ביטוח הוא הפחד שמא יקרה משהו, גם אם לא סביר שיקרה, אבל הסיכוי קיים. גם אם סיכוי של אחד למאה אלף, אבל עדיין קיים...הראיה הטובה ביותר לכך שכולנו פועלים בנוגע לביטוחים בכלל באופן שאינו רציונאלי בעליל, היא עקומת ההתעשרות של חברות הביטוח. והן עשירות. מאוד מאוד עשירות...

אני בדעה שרכב מתחת לערך של 100K, אפשר לוותר על הביטוח מקיף, ולחסוך את עלות הביטוח בצד. מאוד משתלם...
רכבי יוקרה זה סיפור אחר.

לגבי הפויינטר...אז לא.

טל.

kruvi
01-05-17, 07:24
תודה,

אני אלך על פתרון מברזל בתור הגנה.
איתי

יובל48
01-05-17, 07:34
אני מבין שהחשש היחידי שלך הוא מפני גניבה,
נזק טוטלי כתוצאה מתאונה לא בא בחשבון כלל?

kruvi
01-05-17, 15:29
אני מבין שהחשש היחידי שלך הוא מפני גניבה,
נזק טוטלי כתוצאה מתאונה לא בא בחשבון כלל?

טפו טפו טפו (על התאונה)

וכן החשש העיקרי הוא מפני גניבה

-->