צפייה בגרסה מלאה : שאלונת על שנורקל
הגיע הזמן לכער את ההילקס עם הצינור של השרותים ...
רק מה ?
חשבתי להרכיב את זה מצד ימין של האוטו. ( מסנן האויר והשנורקלים בד"כ מצד שמאל ) בעיקר כדי לחסוך ממני את רעשי הרוח.
השאלה היא, האם ההארכה הנוספת של הצינור תשפיע הרבה על צריכת הדלק ?
מדובר על עוד כמעט מטר של צינור.
מה דעתכם ?
אם אתה מתכנן מנוע טורבו מתישהו אז זה אולי פרקטי, מנוע טורבו נושם מצד שמאל.
אם אתה לא הולך לשים מנוע כזה בקרוב אתה הולך לסרס את המנוע שגם ככה אין לו הרבה חמורים מתחת למכסה מנוע.
מטר זה הרבה צינור,היום הצינור המקורי שיש לך הוא 70ס"מ בערך, שנורקל+מטר מביא אותך לכמעט 3מ' צינור,אפילו אתה לא תנשום כמו שצריך עם כזה שנטרונגול.
הנה ציטוט ממה שכתבתי אחרי בניית השנורקל בגמל:
אורך השנורקל בגרסתו הראשונה 210ס"מ...ארוך..ואכן אחרי ההתקנה הראשונית הייתה הרגשה שהרכב קצת חנוק בתחילת נסיעה ובהאצה,במהירות שיוט כנראה עקב אפקט הדחיסה של ראש השנורקל המצב היה רגיל ככל שהצלחתי להרגיש,צריכת הדלק בשבוע שאחרי ההתקנה הייתה בין זהה לבין מעט פחות טובה ממה שהייתה לפני ההתקנה אבל לא משהו שאפשר להגדיר כשינוי בולט מעבר להרגשה שהרכב עייף,ואם אומרים על היילקס עייף אז זה באמת עייף,במיוחד כשהיה צורך למשוך הילוכים בעליות.
לשם כך נעשה חלק 2 של הפרויקט, קיצור הצנרת והגדלת הקוטר של החלק המקורי שנשאר ע"ג בית הפילטר,אותו חלק באורך 40ס"מ~ שמקיף את הפילטר ונכנס לבית הפילטר מהצד הנגדי "
"כעת אורך הצנרת כולה הנו 170ס"מ~, קיצור של 40ס"מ באורך והגדלה של כל הצנרת לקוטר של 3". ההבדל בנסיעה היה בולט לטובה".
יש גם תמונות שממחישות את ההסבר.
אם ככה, אז אולי אני אבנה ש. קצר ....
חנן-ג'יפולוג
06-12-05, 23:25
לדעתי, לרובנו, אין צורך בשנורקל בגובה הגג. מספיק שנורקל שישב חמישה ס"מ מעל מכסה המנוע, כך שכניסת האוויר אל מול גובה המים תהיה תחת בקרה של הנהג. זה גם הסידור ברוב ההאמרים הצבאיים.
שנורקל של האמר זה מה שעומד לי מול העיניים כשאני רושם "שנורקל קצר" ...
כניראה שזה מה שיהיה בסוף .. אם בכלל.
לדעתי, לרובנו, אין צורך בשנורקל בגובה הגג. מספיק שנורקל שישב חמישה ס"מ מעל מכסה המנוע, כך שכניסת האוויר אל מול גובה המים תהיה תחת בקרה של הנהג. זה גם הסידור ברוב ההאמרים הצבאיים.
בהאמר זה לא נקרא שנורקל, זה נקרא פתח פילטר אויר.
פתח שאיבה של שנורקל מקורי של האמר נמצא בגובה הגג.
אם נתיחס לשנורקל כפתרון לשתי בעיות.
אז יש את האבק ואת המים.
לגבי אבק / חול / פודרה - אין לי ויכוח.
לגבי מים... אז אני אישית לא מתכונן לנסות שוב לחצות מקור מים כשגובה פני המים מגיעים למחצית החלון היקדמי.... זה היה טיפשי ואני לא עושה את זה שוב.
גם בדיסקו וגם בסמוראי לא יצא לי להכנס למים יותר עמוקים מפנסי נחזית. וגם זה לאחר היסוסים רבים ורק כשלא היתה ברירה.
אני מאמין שאין לי צורך בשנורקל גבוה. ( או בכלל )
כמובן יש פה מקדם פוזה לא קטן בכלל.
אם נתיחס לשנורקל כפתרון לשתי בעיות.
אז יש את האבק ואת המים.
לגבי אבק / חול / פודרה - אין לי ויכוח.
אני מאמין שאין לי צורך בשנורקל גבוה. ( או בכלל )
.
בטיולון האחרון הסתכלנו בדיוק על זה,כמה אבק ובאיזה גובה. אני התקנתי את השנורקל רק בגלל אבק, לא אוהב להטביע את הרכב ולא מתלהב מאמבטיות בוץ אבל נוסע בפודרה בדרום גם באוגוסט בשיא עונת הפודרה והאבק.
הכי הרבה אבק יש בגובה כנפי הרכב,מה שהגלגלים מרימים,ככל שעולים למעלה רק החלקיקים הקטנים באמת נמצאים.
אני יכול להגיד בוודאות שמאז השנורקל יש פחות אבק בצורה מאד בולטת לחיוב בבית הפילטר אחרי טיולי דרום,במצבים שבלעדיו היתה שכבה יפה של פודרה בבית הפילטר ליד הכניסה מהצינור החיצוני.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.