צפייה בגרסה מלאה : מגבים לא מנגבים
כנראה שנשרף לי המנוע של המגבים (וישרים): אחרי שלפני כמה ימים המגבים "עשו טובה" שהם מסכימים לנוע, אתמול, הפעלתי אותם אך ללא תוצאה. :x
זמן מה אחר"כ, האוטו התמלא ריח שרוף.... :shock:
לאחר חיפוש פה בפורום, אני חושב שמצאתי את המנוע של המגבים (בצד ימין של הדש-בורד, מעל תא הכפפות). שאלותי הן:
1. האם יש רק מנוע אחד לשני הוישרים, או שאני צריך לפרק את כל הדש בורד ולחפש את השני?
2. כיצד ניתן לדעת אם המנוע אכן טוטאל-לוסט?
3. מישהו נתקל בבבעיה דומה ויש לו נסיון?
4. אם צריך להחליף- מה מומלץ?
5. מה לעזאזל יהיה עם האוטו הזה????????
תודה,
יובי - סמוראי סגור 94'
יש רק מנוע אחד למגבים והוא מעל תא הכפפות כמו שציינת
אם ישנו ריח שרוף.. תיזהר אלה עלולים להיות החוטים של המנוע שאחד מהם אולי נחשף
וגרם לקצר שבגללו הריח השרוף וכתוצאה הוא אינו עובד
(כך שאם נשרף מנוע בגלל הקצר אל תחליף לשווא תקן קודם את הקצר )
תחפש בין החוטים של המנוע אם הם חשופים וגם מתחת לדשבורד תחפש היכן שהצמה של החשמל יכול להיות שהקצר משם
אני חושב שיש לי מנוע איפה שהוא אם אני לא בטוח.. אם תרצה שלח הודעה
יוחאי
תלמד מנסיון של אהבל: אם אתה הולך לשחק באזור, נתק את המצבר קודם. ככה אין דאגות.
Samurai Kfir
24-12-05, 15:51
פרק את המנוע ותן לו מתח כדי לראות אם הוא עובד
אם הוא עובד תבדוק את המוטות של המגבים ותראה אם הם ישרים אולי הם התעקמו והמנוע ניסה להזיז אותם ונשרף
אם הוא עובד תבדוק את המוטות של המגבים ותראה אם הם ישרים אולי הם התעקמו והמנוע ניסה להזיז אותם ונשרף
משפט הגיוני להחריד. אם הוא כן עובד, אולי זה בגלל שהם עקומים והוא נשרף. :lol:
נסה שנית, כפיר...
טיפלתי באותה תקלה שבוע שעבר. מה שקורה זה שהצירים של הזרועות של המגבים מחלידים והמנוע הולך ומשמיד את עצמו בעקבות המאמץ.
לפי מה שאתה מתאר המנוע כבר נשרף.
סימנים מקדימים לרוצים להקדים תרופה למכה:פעולה מקוטעת של המגבים. במקרה כזה יש לשחרר ולשמן את הצירים.
יום טוב
Samurai Kfir
25-12-05, 09:43
משפט הגיוני להחריד. אם הוא כן עובד, אולי זה בגלל שהם עקומים והוא נשרף. :lol:
נסה שנית, כפיר...
חחחחחחחח בזמן שכתבתי את ההודעה חברה שלי התיישבה עליי והתחילה לנקות לי את השחור מהציפורניים אז לא ראיתי מה אני כותב ופשוט לחצתי ENTER
אני ממשיך את השרשור..
המגבים שלי שבקו גם הם , בתאום עם ארובות השמיים .. אז בפרוק של הדשבורד פתחתי את המנוע לבדוק את הפחמים , הפעלתי את המגבים שוב והם נעו בעצלתיים ב"הילוך "ראשון ושני ואח"כ במהירות הגבוהה ביותר נתקעו שוב . ואז , בפרוק והרכבה נוסף של המנוע , שברתי את אחד הפחמים ...
אז ככה :
א. כל חוטי החשמל תקינים ואין קצרים \ שריפות מתוכננות..
ב. בהתחלה היה ריח שרוף ( כי המתג של המגבים היה על on למשך זמן מה ) אבל כשפרקתי והרכבתי היתה תזוזה של המגבים . אז מה ? המנוע שרוף , שרוף חלקי ( אם יש כזה דבר ) או בסדר?
ג. איפה משיגים פחמים כאלה ? האם הם one size לדגמי סוזוקי מסויימם ? (אני גר בבאר שבע ).
כמובן שרק אח"כ חיפשתי בפורום :? אז אני הולך לשמן את זרועות המגבים כדי שלא יגרם נזק נוסף ...
מצטרף לנושא בשאלה אחרת במקצת.
האם ניתן להחליף את המנוע של הווישרים למנוע של רכב אחר כי אצלי הווישרים עובדים ממש לאט.
תודה רבה למשיבים.
AvigdorAharon
22-01-06, 06:22
האם ניתן להחליף את המנוע של הווישרים למנוע של רכב אחר
באופן תאורטי, כן.
צריך לוודא שהמנוע מתאים ל 12V (אני לא מכיר מתח אחר, אבל...)
צריך לוודא שהגודל מתאים.
אביגדור
תשמעו .. אני יודע שמגבים זה לא נושא מעניין כמו בניית פגושים והגבהות למיניהן , אבל אחרי שבררתי והתברר לי שמנוע משומש למגבים עולה 350 ש"ח סתם מעצבן אותי לקנות אחד כזה כשמה שנשבר לי בסה"כ זה אחד הפחמים הקטנטנים במנוע החשמלי ..
אז אם למישהו יש מושג איפה אפשר ( אם בכלל ) לקנות כאלה פחמים או מנוע מגבים מושבת , כדי לפרק ממנו , אשמח מאד לדעת ...
תשמעו .. אני יודע שמגבים זה לא נושא מעניין כמו בניית פגושים והגבהות למיניהן , אבל אחרי שבררתי והתברר לי שמנוע משומש למגבים עולה 350 ש"ח סתם מעצבן אותי לקנות אחד כזה כשמה שנשבר לי בסה"כ זה אחד הפחמים הקטנטנים במנוע החשמלי ..
אז אם למישהו יש מושג איפה אפשר ( אם בכלל ) לקנות כאלה פחמים או מנוע מגבים מושבת , כדי לפרק ממנו , אשמח מאד לדעת ...
אלעד - אני החלפתי מנוע. אני לא יודע אם הפחמים הישנים בסדר, אבל אתה מוזמן לבוא ולקחת.
ד"א - קשה לי להאמין שתצליח למצוא מנוע משומש במצב נורמלי.
סוזי המשתוללת
06-02-06, 10:30
תבדקו מדוע המנוע בכלל מגיע למצב שהוא נשרף ולא פיוז הגנה שאמור להמצא על הקו
יש גם מקומות שעושים שיפוצים למנועים חשמליים - ליפופים, פחמים, מה שתרצה. תבדוק כמה יעלה שיפוץ למנוע במקום כזה.
אחח..
פורום במיטבו ..
טלסקופ - תודה .. שלחתי ה"פ ..
אלון אם אתה מכיר כתובת של בית עסק כזה במרכז או בדרום אשמח לקבל ..
סוזי - הוא לא נשרף - זה אני הטמבל שפשוט משיעמום פירקתי והחרבתי ...
באופן תאורטי, כן.
צריך לוודא שהמנוע מתאים ל 12V (אני לא מכיר מתח אחר, אבל...)
צריך לוודא שהגודל מתאים.
אביגדור
האם מנוע וישרים של סמוראי מתאים לויטרה???
אחח..
פורום במיטבו ..
טלסקופ - תודה .. שלחתי ה"פ ..
אלון אם אתה מכיר כתובת של בית עסק כזה במרכז או בדרום אשמח לקבל ..
סוזי - הוא לא נשרף - זה אני הטמבל שפשוט משיעמום פירקתי והחרבתי ...
בעיר העתיקה בב"ש מול מועדון הבאראקה הידוע (לשמצה??) יש בית מלאכה לתיקון/ליפוף מנועים חשמליים.
בהצלחה!
GodsFather
29-10-08, 21:22
בעיר העתיקה בב"ש מול מועדון הבאראקה הידוע (לשמצה??) יש בית מלאכה לתיקון/ליפוף מנועים חשמליים.
בהצלחה!
אם אלעד עבר 2 חורפים בלי לתקן את הוישרים, הוא כנראה לא נסע הרבה :D:D:D
ספוג , מה קורה איתך ? עברת לויטרה?
אם אלעד עבר 2 חורפים בלי לתקן את הוישרים, הוא כנראה לא נסע הרבה :D:D:D
ספוג , מה קורה איתך ? עברת לויטרה?
לא זה בשביל חבר שהלך לו המנוע של הוישרים
ומישהו יכול לנחש כמה רוצים בחברה?
אני אתן לכם רמז - 1540 בלי מעמע
[quote=GodsFather;219694]אם אלעד עבר 2 חורפים בלי לתקן את הוישרים, הוא כנראה לא נסע הרבה :D:D:D
הוא דווקא נוסע הרבה.. אבל בהודו על אופנוע..
השירשור הזה חזר בזמן...
באותו יום שראיתי את השרשור הזה הווישרים שלי החליטו לבדוק אם הבנתי מה כתבו כאן...
בקיצור, לאחר הרבה זמן שהם זזים לא בשיא כוחם אתמול הם החליטו ממש לעשות טובה שהם זזים.
פתחתי היום את העסק (נדרש חולץ לצורך הוצאת זרוע הווישר מהציר) ניקיתי ושימנתי לצירים את הצורה...
נדרש לא מעט זמן של הפעלת המגבים כשהזרועות מפורקות תו"כ שימון ועזרה חיצונית עד שהצירים השתחררו.
בכל מקרה, עכשיו הרבה יותר טוב ונראה שמנוע הפסיק להזיע. למרות זאת עדיין נראה כי טיפול שורש לצירים לא יזיק.
פתחתי את הקונסולה המרכזית של הדש ע"מ להגיע לציר של המגב הימני ולראות אם ניתן לפרק אותו. הגישה לא משהו אבל ניסיתי בכל זאת לשחרר את הציר הזה החוצה ע"י פתיחת האום החיצוני.
השאלה היא איפה ניתן להחזיק קונטרה לציר מבפנים ע"מ לא להעמיס את המומנט על הזרועות הפנימיות של המערכת?
האם אין מנוס מפירוק הדש כולו לצורך עבודה יסודית של ניקוי הצירים?
יש דגשים או הצעות נוספות?
השירשור הזה חזר בזמן...
באותו יום שראיתי את השרשור הזה הווישרים שלי החליטו לבדוק אם הבנתי מה כתבו כאן...
בקיצור, לאחר הרבה זמן שהם זזים לא בשיא כוחם אתמול הם החליטו ממש לעשות טובה שהם זזים.
פתחתי היום את העסק (נדרש חולץ לצורך הוצאת זרוע הווישר מהציר) ניקיתי ושימנתי לצירים את הצורה...
נדרש לא מעט זמן של הפעלת המגבים כשהזרועות מפורקות תו"כ שימון ועזרה חיצונית עד שהצירים השתחררו.
בכל מקרה, עכשיו הרבה יותר טוב ונראה שמנוע הפסיק להזיע. למרות זאת עדיין נראה כי טיפול שורש לצירים לא יזיק.
פתחתי את הקונסולה המרכזית של הדש ע"מ להגיע לציר של המגב הימני ולראות אם ניתן לפרק אותו. הגישה לא משהו אבל ניסיתי בכל זאת לשחרר את הציר הזה החוצה ע"י פתיחת האום החיצוני.
השאלה היא איפה ניתן להחזיק קונטרה לציר מבפנים ע"מ לא להעמיס את המומנט על הזרועות הפנימיות של המערכת?
האם אין מנוס מפירוק הדש כולו לצורך עבודה יסודית של ניקוי הצירים?
יש דגשים או הצעות נוספות?
כול הז... סמוראי סגור .:p:p:p
אני באותה סירה.
סליחה על ההתעלקות...באמת ניסיתי להוציא את הזרוע המגב ידנית ולא ממש הצלחתי,
מישו יודע מאיפה משיגים חולץ כזה קטן??
כל חולץ לא גדול במיוחד יעשה את העבודה אם תשתמש בעדינות. ממליץ להשאיר את האום של הציר על הבורג עם מספר כריכות על מנת להגדיל את שטח המגע עם בורג החולץ. שים לב לא לנסות לחלוץ אץ האום!!!
כל חולץ לא גדול במיוחד יעשה את העבודה אם תשתמש בעדינות. ממליץ להשאיר את האום של הציר על הבורג עם מספר כריכות על מנת להגדיל את שטח המגע עם בורג החולץ. שים לב לא לנסות לחלוץ אץ האום!!!
10X!
יש באיזשהו מקום פירוט על פירוק הדש בורד???????
מה צריך לנתק וכאלה....?
מה צריך לנתק וכאלה....?
ממה שאני זוכר כרגע:
פירוק והוצאת לוח השעונים.
פירוק מערכת מתגי (מנופי) האוורור/מיזוג/חימום...
הוצאת המאפרה ופירוק הבורג.
הוצאת הברגים מ: תא הכפפות, אזור יציאת אויר לשמשה הקדמית, צידי הדש-בורד, תחתית הדש-בורד.
שים לב לחיבורי צנרת המיזוג. נתק וחבר בהתאמה. חלק מהצנרת יכולה להשאר מחוברת לדש. תפעיל היגיון בריא בעת הפירוק.
ייתכן ושכחתי משהו. אם כן- או שמישהו יכתוב על זה או שתגלה את זה בעת הפירוק...
בהצלחה!
מה צריך לנתק וכאלה....?
המלצה קטנה ,
תן צילום לכל מה שאתה מפרק זה יכול מאוד לעזור לך בזמן ההרכבה של תזכור
איפה היה כל חלק :eek::p
אוהד
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.