צפייה בגרסה מלאה : עובי דופן נדרש בקורה 50x100x4000ממ
ערב טוב,
מחליף פרגולה ישנה מעץ בקונסטרוקציית (מסגרת) ברזל. העמודים קיימים (בטון).
מפתח מקס׳ בין עמודים 4000ממ (4מ...), ואני מתכנן להשתמש בפרופיל 50x100ממ במנח אנכי.
האם עובי דופן של 2ממ מספיק בשביל למנוע שקיעה במרכז הקורה, גם לאורך שנים? צריך יותר? אולי בכלל פרופיל שונה??
שאר המסגרת מקורות קצרות בהרבה כך שלא משנה, ומשקל הגפן שמתפזר על פני כל המסגרת די נמוך (מעריך סביב 20קג מקסימום).
מתכנן להשתמש בברזל מגולוון, לרתך באלק׳ z610 ולצבוע מעל בהמרטון (אם זה משנה...)
אשמח לעזרת בעלי ידע/ניסיון...
תודה.
יונימוג אדום
05-05-17, 05:58
בעיקרון 2 מ"מ מספיק אולם מאוד קשה בריתוך .
ממליץ לך לרכוש 2.6 מ"מ - הבדל קטן במשקל ומחיר , הבדל משמעותי בריתוך , מה עוד שמגלוון ובגובה .
וכן להציב אותו אנכי .
אילן
הייתי הולך אפילו על 3.2 ממ אבל יהיה קשה יותר להרים אותו. אם יש לך כמה אנשים אז סבבה.
עדיין אני לא בטוח שזה לא יקבל בטן עם הזמן. אם יש לך אפשרות, טכנית ופיזית, לבנות אגד מ2 40X40 עם חיזוקים בניהם, הייתי יותר שלם עם פתרון כזה מאשר מוט אחד.
סוכת הגפנים שלנו אמנם מקורות עץ, אבל את הסככה עשינו מכבל פלדה מתוח (על ידי מותחנים בשני הצדדים) ומחזיק יפה. קורות פנימיות רק מעמיסות על הקונסטרוקציה. מחזיק 4 גפנים ללא בעיה.
יצחק
כמו שאמרו פה מבחינת חוזק אין שום בעייה
אתה יכול להגביר אפילו ולעושת במרכז טריז ולרתך ואז הפרופיל יהיה משופע קלות ובחיים הוא לא ישקע
אבל לרתך ברזל 2 מ"מ עם זיקה 610 כמו שאומרים "איחלתי לחייל בהצלחה"
סיכומו של עניין: בניתי מקורת רוחב 40x80 (אנכי) ו-7 אורכנים של 40x40 ממנה לקיר. הכל בעובי דופן 2ממ ומגולוון.
בינתיים לא נצפתה ״בטן״ או שקיעה של הקורה. ימים יגידו...
אחרי נסיון קצר עם אלקטרודה 610 חזרתי ל6013 הישנה והטובה, עם שיוף קצר של איזור הריתוך לפני הפיקים.
הרגיש לי שה6013 צריכה זרם נמוך יותר להדלקה ויותר ״נשלטת״ בריתוך.
עובי הפח לא היווה בעיה בזרם של 130 בערך על השעון, אבל זו רתכת AC ישנה שכנראה כבר לא ממש עומדת באמפראז המוצהר....
תודה רבה לכל מי שתרם מנסיונו וייעץ.
כמו שאמרו פה מבחינת חוזק אין שום בעייה
אתה יכול להגביר אפילו ולעושת במרכז טריז ולרתך ואז הפרופיל יהיה משופע קלות ובחיים הוא לא ישקע
אבל לרתך ברזל 2 מ"מ עם זיקה 610 כמו שאומרים "איחלתי לחייל בהצלחה"
מה הסיבה שאתה לא ממליץ על ה610?
(לא מכיר את ה610, מכיר 6010, אבל בטח אני עושה כאן סלט).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.