צפייה בגרסה מלאה : מגיני סף לדיסקו - שלדה או מרכב?
מעוניין להוסיף מגיני סף לדיסקו שיגנו על הקנט התחתון של הדלתות וכן לאפשר הרמה באמצעות היליפט,והבנתי שיש שני סוגים: התחברות לשלדה או במקום הפלסטיק השחור שרץ מתחת לדלתות ומתחבר למרכב.
היתרון של המגן שבמקום הפלסטיק השחור שהוא ממוקם גבוה יחסית למגן שמעוגן לשלדה, השאלה האם הוא יעמוד בעומס של היליפט?
שלא תחשוב אפילו על מרכב. לחבר למרכב פשוט יעקם אותו בכל מכה קטנה - כל המכה תועבר ישירות לנקודות החיבור למרכב.
החיבור הוא לשלדה. ישנן כמה אופציות: מתחת לדלתות או בולט הצידה ולמעלה, משולב עם מדרגה או לא.
אני ממליץ לך לדבר אם ארז ואסף מאוברלנד, מהאתר הזה, הם מייצרים כאלה ומתמחים בלנדרובר ויוכלו לייצר עבורך כל אחד מהדגמים.
בהצלחה,
יוני5
המדרגות שמחוברות למרכב, במקום ה"פס קישוט" מפלסטיק, הן המומלצות. דווקא מדרגות שמחוברות לשלדה, עם זרוע ארוכה, זזות יחסית למרכב, ובמכה חזקה יגרמו נזק (אפשר, אבל מסובך ולא זול לבנות מדרגות שמחוברות לשלדה, ומוצמדות למרכב מתחת לקנט התחתון שמתחת לספי הדלתות).
החיבור של מגיני הסף למרכב הוא עם הרבה מאוד ברגים, עם שתי פלטות מפזרות לחץ מאסיביות וגדולות מאוד, וחיזוקים ביניהן ובינן לבין הפרופיל שמהווה את המגן. לכן אין כל תנועה בינם לבין המרכב, והם מחזיקים גם הרמה עם הייליפט (בסדנא, אנחנו מרימים לעתים דיסקברים על הליפט ממגיני הסף) וגם מכה כתוצאה מנפילה על אבן.
אסף.
ענבר, נתחיל בכך שאסף מומחה לעניין ועוסק בכך לפרנסתו ואני לא. ואם הוא טוען אחרת ממני כדאי לך להקשיב לו - אני כנראה טעיתי.
ומעכשיו, דיון קצת תיאורטי:
אסף,
למה למרכב? כלומר לבודי?
מה הרעיון? הרי בסופו של דבר העומס מההייליפט או מהמכה של הסלע עובר לרכב בנקודות החיבור. אתה טוען ששתיים או שלוש נקודות חיבור לפח (כולל מפזרי לחץ) עדיפות על חיבור מסיבי לשלדה?
יוני5
יוני
כל צד מחובר 10-12 ברגים.
אלון
וזה עדיף על חיבור לשלדה?
ומחץ מזה, למה צריך כל כך הרבה ברגים וקדיחות? אולי זה המצב בדיסקו, שם החורים כבר קיימים, אבל קח רכב אחר. איך היית מחבר את מגיני הסף?
יוני5
אביעד_הלאלי
08-12-05, 11:37
שאלה נוספת, האם חיבור מגיני הסף לשילדה יכול לגרום לעיוותה בעת מכה?
בדיסקו החורים קיימים
אלון
אביעד, מכה בעוצמה חזקה מספיק תעקם גם את השילדה וגם את המרכב, אתה לא חושב?
עם השאלה שלך היא מה עדיף אני יכול להעיד מניסיוני עם שני הסוגים,
למרכב בדרך הבאה:
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=5&item=489749
ולשלדה בדרך "היקרה" שאסף תאר כאן:
המורכבת היום על הדיסקו החדש.
יתרונות בחיבור למרכב:
-מרוח הגחון לא יפגע, בהשואה למדרגת הפלסטיק המקורית.
-הומוגני ולא שובר את קווי הרכב המקוריים.
-עלות ייצור עצמי נמוכה מאד!
יתרונות בחיבור לשילדה:
-עליה קלה יותר לרכב - מדרגה משמעותית ובולטת.
-כשעושים אותה כמו שצריך עשויה לעמוד במכה חזקה יותר ממדרגה המחוברת למרכב.
לסיכום, 2 האופציות עושות את העבודה וזו כמו תמיד שאלה של התמודדות עם אילוצי: טעם, תקציב, והרצון/יכולת לבצע לבד.
בהצלחה
יואב אלון[/b]
יוני, נקודה למחשבה: כלוב התהפכות ממוצע, 8 נק' של 15X15. סה"כ שטח 225*8=1800 סמ"ר.
רוקר פאנל ממוצע בדיסקו, פלטה של 150X15 ס"מ מכל צד (הערכה גסה). סה"כ של 2250, נניח שזה גם 1800 סמ"ר.
לחץ=כח/שטח, לכן ככל שנגדיל את השטח הלחץ קטן (מתפרש ע"פ יותר מתכת, במקרה זה). אם תכניס למשוואה גם את המשתנים הלא ידועים, כמו המומנט שמופעל על פלטות הלחץ בכלוב והעובדה שהמשקל בהתהפכות לעולם לא יתחלק על כל ה8 בבת אחת, אתה תגיע למסקנה שבהשוואה גסה מאוד מדרגה שמחוברת למרכב כאמור לעיל כנראה מסוגלת לעמוד לפחות באותם עומסים של כלוב תקני - ואתה כבר יודע כמה כלוב עמיד.
זו הערכה מאוד לא מדוייקת, אי אפשר לבצע כזו באמת, אבל רוב העיגולים וההתעלמויות שלי ממשתנים הם לרעת המדרגה, לא להפך, כך שאני לא יכול לומר כמה היא חזקה יותר מכלוב התהפכות עבור מצב נתון אבל כן נדמה שהיא חזקה לכל הפחות באותו סד"ג.
הרכבתי את מגיני הסף שלי אצל ארז ואסף, בחיבור למרכב.
עבודה מעולה, מוצר יפהפה - ואפילו א ל ו ן הרכיב לי אותו !
איכות המוצר כל כך גבוהה, שאפילו לא כדאי לחשוב על לייצר לבד
(כלומר למי שאין מסגריה, תנור צבע ורתכת בחצר).
אפי
אביעד_הלאלי
09-12-05, 22:35
יואב תודה על התשובה.
אני שואל אותה מכיוון שנתקלתי בכל מיני דיווחים מוזרים בפיראטים על כאלו שהרכיבו את מגיני הסף האלו והתעוותה להם השילדה לאחר מכה.
הדבר נראה לי הגיוני לשאול משום שהמומנט שפועל על השילדה בעת מכה במגיני הסף המחוברים אליה, הוא גדול יותר מאשר מכה על גבי השילדה עצמה.
אביעד, ההגיון שלך נכון. לכם מגינים שמחוברים לשלדה, צריכים להיות מוצמדים בעזרת קורות גל מתחת למרכב, כדי שלא תהיה תזוזה (ובעצם, החיבור לשלדה עובד מעט מאוד, והקורה שמתחת למרכב מעבירה אליו חלק גדול מהעומס, באופן מפוזר לכל האורך).
חשוב להדגיש שהדברים האלה נכונים רק לכלי רכב שבנויים בצורה מסויימת- מגינים שמחוברים לשלדה ומוצמדים למרכב ברכב עם שלדה גמישה יותר, יגרמו לנזק בהצלבות.
אסף.
אביעד_הלאלי
12-12-05, 19:34
אסף תודה על התשובה.ומס' שאלות נוספות. (אני חושב ששוה להעביר דיון זה לפורום הנדסת ג'יפים).
- מהי קורת גל?
- אם נבנה מדרגות סף, ונחבר אותם דרך פלטת פח (הפלטה תחובר על גבי אחת הזרועות בחלקה העליון), למרכב בעזרת תושבות מרכב (ממש כפי שהמרכב יושב על גבי השילדה),האם חיבור כזה יעבוד? והאם הוא יוכל למנוע נזק בהצלבות במקרה של שילדה גמישה? (נניח בסיקס)
אביעד
"גם", כמובן... :roll: :roll:
במקרה של שלדה גמישה, יש כאן בעיה, כיוון שמה שאתה מתאר, מחבר את המרכב לשלדה עם אלמנטים קשיחים- וזה מתכון בטוח לזה שמשהו ישבר.
אסף.
אביעד_הלאלי
12-12-05, 21:32
עכשיו שאני קורא את זה שנית לא בדיוק הסברתי נכון.
התכוונתי שנחבר בין הזרועות של מגיני הסף למרכב באמצעות גומיות, כמו שהמרכב יושב על השילדה.
אבל הבנתי תודה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.