התחברות

צפייה בגרסה מלאה : איך מאחסנים בג'יפ סגור ציוד קבע שרגיש לחום ?

נדב42
22-05-17, 14:33
לכל אחד מאיתנו יש כמה וכמה דברים שמאוחסנים בדרך קבע בג'יפ - מי יותר ומי פחות.
כל העניין התחיל מהערה בשרשור אחר שאם אשאיר מכשיר קשר ידני ברכב לשעת חירום, בגלל החום בקיץ הסוללה לא תחזיק מעמד ותשבוק ברגע האמת. אז עשיתי רגע זום החוצה וניסיתי לחשוב מה עוד יש ברכב שרגיש לחום:

- ערכת עזרה ראשונה (תרופות)
- מכשירי קשר ניידים, סוללת גיבוי לסלולארי
- חומרים בערכת הכלים (אפוקסי, איזולירבנד, נחשים, סרט חילוץ/חירום)
- ערכת קפה

הרעיון הראשון שעלה לי הוא לשים את הדברים במקרר - גם בלי להדליק אותו הוא מבודד היטב מהסביבה וישמור על טמפרטורה סבירה ביום. אלא שאז צריך לזכור בסוף כל טיול להחזיר את הדברים למקרר ... לא יעבוד אצלי. צריך מקום קבוע עם תחזוקה מינימלית (רענון סוללות, בדיקת פ"ת תרופות וכו')

רעיונות יתקבלו בשמחה :)

zerez
22-05-17, 16:18
אצלי הדברים הרגישים נמצאים בארגז בבית ולפני טיול אני מוריד את הארגז.
שאר הדברים נמצאים בתא המיטען ומכוסים במגן שמש (כמו ששמים על השמשה הקידמית) כדי שלא יקבלו שמש ישירה.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

נדב42
22-05-17, 16:43
מכיר את עצמי, אני אשכח ...

בוזי
22-05-17, 17:08
שכחת מיכל גז...

נדב42
22-05-17, 17:14
לא שכחתי, הוא אמור להיות עמיד, וחוצמזה הוא מקובע למקומו ומכוסה בשגרה בבידוד ושתי שכבות עץ.

avikkllk
22-05-17, 19:33
אז אולי תעשה תר מבודד קטן לכל הדברים האלה.. זה לא אמור להיות משהו גדול

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

איל מ
22-05-17, 20:17
הטמפ' בתאי האחסון השונים ברכב לא כל כך גבוהה.
בטח לא ברמה שתדפוק סוללה אם היא לא בשמש ישירה. נסה להוריד טמפ באוטו באופן כללי. כך גם כל הפךסטיקה והריפודים יקבלו פחות שמש ויאיריכו שנים.
אצלי רוב תא המטען מכוסה עם דיקט כך ששם אין יותר מדי שמש. אני קבוע שם צילונים על החלונות הקדמיים,. על האחוריים יש וילונות, והחלונות של תא המטען, וצוהרי הירח סגורים עם בידוד באופן קבוע (קרטון).
תרופות ופלאסק של וויסקי אתה יכול לשים בצידנית קטנה של 50 שח (למרות שזה מיותר). תרופות באוטו בכל מקרה לא כדאי להחזיק ושווה שבערכה הקבועה יהיו דברים לחירום (תחבושות,ח"ע, וכו...), ושהתרופות (חיטוי, כדורים וכו....) יהיו בתיק שעולה במילא לאוטו בטיול (נגיד תיק כלי רחצה).

erezgur
22-05-17, 20:37
לגבי סוללות ליתיום / LIPO - אפשר לרכוש בסכום זעום "שקית" אחסון המונעת סכנות של נזקי שריפה / פיצוץ של הסוללות - http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=LIPO+PROTECTIVE+BAG&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0. XLIPO+%28PROTECTIVE%2Csafe%2Cgaurd%29+BA G.TRS0&_nkw=LIPO+%28PROTECTIVE%2Csafe%2Cgaurd%2 9+BAG&_sacat=0

rob
22-05-17, 20:39
ארגז/קופסת מתכת מחוברת מתחת לבודי מעל קו השילדה.
הטמפ תהיה טמפ סביבה.

boaz avrahami
22-05-17, 21:05
אתה צריך חניה מקורה

Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX

נדב42
22-05-17, 21:40
תכלעס, מתחת למושבים פחות חם, ואם עוד מוסיפים בידוד זה יכול לשפר עוד את המצב ...
יש למישהו מדחום מקסימום-מינימום להשאלה ?

חנייה מקורה אין לי ...
נרתיקי בטיחות לליפו יש כבר ...

שמוליקו
23-05-17, 09:37
חלונות כהים,
ארגז מגירות בתא המטען.
הטמפרטורה במגירות סבירה ואתה מרויח גם פתרונות אחסון :)

-->