התחברות

צפייה בגרסה מלאה : משקולת בטון למחסום חניה

ofir1977
28-05-17, 23:19
ערב טוב,

אני בונה מחסום חניה בצורה של זרוע על ציר, בדומה לתמונה:

114960

השאלה שלי היא לגבי חישוב מומנטים.
אני צריך להכין משקולת בטון בצד הקצר של הזרוע על מנת שיהיה קל יותר להרים את המחסום.
המחסום באורך 5 מטר כאשר הציר ממוקם במרחק של 1 מטר מהקצה.
מכיוון שצד שמאל ארוך פי 4 מצד ימין אני מניח שצד ימין צריך לשקול פי 4 מצד שמאל על מנת לאזן משקל.
המשקל של הפרופיל 4 ק"ג למטר כלומר צד שמאל שוקל 16 ק"ג וצד ימין שוקל 4 ק"ג.
אם אני אכין משקולת של 60 ק"ג האם העסק יהיה מאוזן ? (ברור שעדיף מעט פחות משקל על הזרוע הקצרה).

נ.ב.

מי שזה מעניין אותו, אני אוכל להסביר לו איך בניתי ידית נעילה למחסום עם רתק למנעול.
(שזה עדיף על שרשרת שקל לחתוך אותה).

נמרוד
28-05-17, 23:31
נכון.

לפי המספרים שאתה הבאת, צד שמאל זה סך הכל 16 ק"ג של קורה אחידה באורך 4 מטר. מרכז המסה של צד שמאל הוא במרחק 2 מטר מהציר.

בצד השני אתה צריך מכפלה דומה. יש שם כבר ארבע קילוגרם במרחק חצי מטר מהציר. תוסיף 60 קילו מרוכזים במרחק חצי מטר, והשער אכן יהיה מאוזן. אם תוכל להרחיק את המשקולת לכיוון קצה הקורה, אז תוכל לרדת במשקל שלה משמעותית.

ofir1977
03-06-17, 18:24
בסופו של דבר השתמשתי בקומבינה של 2 עציצים מחוברים ביחד בתור תבנית לבטון.
תוך כדי עבודה החלטתי ליתר ביטחון לבדוק וראיתי שזה יוצא כבד מדיי... אז הורדתי קצת חומר כדי שיהיה מאוזן.
אז בסופו של דבר זה יצא קצת מכוער אבל פונקציונלית מתפקד 10.

דבר נוסף שלא ברור לי,
לפי טבלאות הפרופילים העובי של החומר אמור להיות 2.5 מ"מ אבל בריתוך עם אלקט' 2.5 בקושי הזיזה לו, ועם אלקט' 3.25 הריתוכים רצו יופי.
ויש הרבה ריתוכים בפרויקט הזה כי מדובר גם על בניה של עמודים, חיזוקים וכו'.

wonderd
08-06-17, 09:53
אם אלקטרודה 2.5 "בקושי הזיזה לו" - אולי אתה עובד בזרם נמוך מדי אני לא מקצוען אבל מבצע את הרוב המוחלט של הריתוכים שלי עם 2.5 בלי כל בעיה..

-->